God morgon på er !

Lördag morgon. Jag vaknade innan klockan ringde så jag åkte tidigare till stallet och släppte ut hästarna och passade på att mocka när jag ändå var där. Skönt att ha det gjort och eftersom Sunnie ska vila idag för att vara pigg imorgon så ska jag endast bort till stallet för att ta in hästarna och packa.
För övrigt så var hela Sunnie full med halm imorse så jag gissar på att någon har sovit gott ;)
 
Idag har jag inte så mycket planerat. Under dagen ska jag njuta av att umgås med min pojkvän och greja lite här hemma. Ikväll är det bilträff i Skara och någon gång där i mellan ska jag bort till stallet. Jag vill bara att dagen ska gå fort så att det kan bli tävlingsmorgon någon gång, jag är så taggad !
 
 
 
 

Bra ridpass !

Red ett grymt pass med Sunnie idag.
Vi red i hagen och fokuserade mycket på skritten. Först att hon bara skulle vänta på mig och gå i en stadig form, hon är oftast lite orolig med huvudet. Sen la vi till skänkelvikning, öppna och halter och det gjorde susen ! Från och med nu ska jag ta några dagar i veckan där jag inleder ridpasset med mycket skrittarbete för efter det var hon fin och stadig hela ridpasset igenom. Inget att klaga på och jag red inte så länge.
 
Nu är stallet fyllt med hö igen och hästarna sover inne inatt. Imorgon bitti åker jag och släpper ut dom innan jag åker på ett möte i Lidköping. Resten av dagen ska jag göra ingenting och det ska bli så skööönt !
 
Nu ska jag sova bredvid världens finaste pojkvän och vakna upp och ha en rolig helg framför mig.
God natt !
 
 
 
 
 

Lite nytt

Nu är mer än hälften av fönstren målade, jag har två kvar men dom får jag ta nästa vecka. I helgen ska det regna en del men jag hoppas på sol nästa vecka igen. 
 
Nu har jag ätit lunch och kollat på ett avsnitt av Gossip Girl och nu ska jag åka till stallet. Jag ska rida Sunnie, strö och fixa vatten i boxarna och hämta hö. Det kommer bli en omställning att behöva mocka varje dag nu när hästarna kommer in från betet, det blir ju ca 45 minuter till i stallet varje dag. Men det kommer jag in i rätt så snabbt, jag tycker faktiskt att det är lite roligt att mocka och göra i ordning för hästarna så jag ska nog klara att mocka varje dag denna vintern också ;)
 
 
 
Detta schabraket, plus ett likadant i grått, och ett dressyrspö fick jag i födelsedagspresent av min gudmor Johanna och hennes dotter Emelie. Märket är Showmaster och passformen är superbra !
 
 
 

Cause all this bullshit, it made me strong motherfucker !

 


Hur underbart grym är inte den här låten ? Jag bara fylls upp med självförtroende och känner att allt går om jag bara kämpar tillräckligt mycket. Den kommer spelas på repeat på väg till tävlingen på söndag, det kan jag lova er ! Det är också den låten jag sjunger med högst till nu när jag målar ;)
 
 
"Fuck this fame, that ain't what I came to claim.
But the game ain't gonna be the same on the day that I leave it"
 
 
 

Det var min sovmorgon

Imorse slösade jag bort min sista sovmorgon tills hästarna går ut på bete igen nästa sommar. Otroligt korkat men ändå skönt att komma upp i tid.
Jag kunde inte somna om efter Tompa åkt till jobbet så jag gick upp och tog med mig Stina ut på en powerwalk. När vi kom tillbaka ställde jag mig direkt och skrapade bort gammal färg på fönstren. Hittills har jag målat ett och skrapat tre, två är ännu helt orörda. Det var min morgon det ;)
 
Nu sitter jag och äter frukost samtidigt som jag bloggar och funderar på hur jag ska lägga upp dagen. När jag är färdig med fönstren ska jag åka bort och kolla till hästarna och då passar jag på att rida samtidigt.
Idag ska Sunnie ridas igenom, mycket skänkelvikningar och övergångar för att känna att hon är med mig, hon ska svara fram eller tillbaka direkt och inte efter fem meter. Sen ska stallet göras i ordning för inatt får hästarna sova inne och kommer nog få göra det tills nästa sommar. 
Jag ska också åka och hämta hö men det väntar jag med tills Tompa slutar jobbet.
 
Jag har med andra ord en hel del på listan över vad som ska göras idag och det tar sån tid att skrapa dom där j*vla fönstren. Men det är ändå rätt skönt att stå med musik i hörlurarna och sjunga med så högt jag kan till dom nya låtarna jag la in på Spotify imorse. Jag hoppas att grannarna är inomhus så att dom slipper höra på mig, haha !
 
 
 
 
 

Väntar och väntar och väntar

Nu sitter jag i stallet och väntar på hovslagaren, han skulle vart här kl 15. Suck.. Som tur är så är det mycket bättre mottagning på min nya mobil så jag kan kolla lite bloggar och svara på mail osv. 
Det har jag förresten glömt att skriva. I födelsedagspresent fick jag en Samsung Galaxy s4 utav pappa och hittills är jag sååå nöjd med den ! Den kan jag verkligen rekomendera :)
 
Idag fick Sunnie gå ett pass med mycket skritt och lite trav. Hon har gått rätt så hårt det sista och en del på stubbåkern så hon kan behöva ladda batterierna så att hon är pigg tills på söndag. Då åker vi till Gråbo och hoppar 1m och 1.05m och det ska bli så kul ! 
 
Nu ska jag passa på att putsa min utrustning tills hovslagaren dyker upp. Ha det bra !
 
 
 
 
 
 

Ett snabbt hej

Jag kikar bara in här lite snabbt för att visa att jag fortfarande lever ! Plus att jag saknar er lite grann. 
 
Sunnie har trimmats ordentligt och har fått gå en del på stubben, vilket hon tycker är skitkul. I förrgår rejsade vi ordentligt och när vi hade som högst fart körde galenpannan ner huvudet mellan benen och drog en rejäl serie med bocksprång. Kul att hon tycker det är roligt, men kanske inte på bekostnad av både mitt och hennes liv ;)
 
Idag red vi i padocken och hoppade tre studs på voltspår och det tyckte hon var lite jobbigt men gjorde det bra till slut. 
 
Imorgon kommer hovslagaren och jag ska slänga på lite ny färg på våra fönster här hemma. Utöver det är det bara lite småpill som att klippa gräset och klippa våra taxusbuskar men om det blir gjort imorgon eller inte får vi se :) 
 
Nu ska jag mysa med världens bästa pojkvän innan det är dags att sova.
God natt !
 
 
 
 

Kusten över helgen !

Nu är allt packat och klart att åka till kusten med hela släkten över helgen. Jag har inte kunnat nämna det på bloggen tidigare då det har vart en överraskning för mormor och morfar och mormor är en trogen bloggläsare ;)
 
Emelie ska se till hästarna över helgen, fodra dom och lägga på Sunnie täcke över natten. Tack Emelie :)
Som sagt så ska ju Sunnie vila imorgon och jag ska bara ha det gött vid havet och jag ska förhoppningsvis ta ett sista dopp för i år. 
Men första ska jag åka vägen förbi stallet och pussa på mina finisar. Jag kommer sakna dom grymt mycket, trots att det bara är en helgs frånvaro vi snackar om.
 
Hoppas ni får en bra helg, jag uppdaterar om jag kan !
 
 
 
 
 
 

Ny header, igen.

Jag var ju inte riktigt nöjd med min gamla nya header så nu har jag fått upp en ny som jag fick till bättre.
Den här är inte lika plottrig plus att jag fick in lite färg. 
 
Vad tycker ni ? 
 
 
 

Helgens partylåt

 


Här får ni helgens grymmaste partylåt ! You´re welcome ;)
 
 
 

Sent godmorgon

Jag har vart uppe i några timmar men sen Tompa åkte till jobbet har jag suttit och kollat runt på lite bloggar osv. 
 
Om en stund ska jag åka och handla inför helgen och i eftermiddag ska jag rida Sunnie på stubben. Hon ska få sträcka ut ordentligt och bara rulla på i den takten hon själv vill. Självklart ska hon arbetas lite också men dagens pass ska mest handla om att ha kul !
Imorgon ska hon få en välförtjänt vilodag och på söndag får vi se om vi hamnar i skogen eller på stubben igen. 
 
För övrigt så kommer jag antagligen att avanmäla mig från tävlingen i Billdal om två veckor. Jag känner mig inte jättedragen till den tävlingen och lägger hellre dom pengarna på någon annan tävling i höst. Då blir det inte lika påfrestande för Sunnie heller. Men det beror på om tävlingen i Gråbo blir av, än så länge är det väldigt få starter så jag är lite rädd att den ställs in.
Så går tankarna nu i alla fall. 
 
 
Nu ska jag kolla på gamla tävlings- och träningsfilmer på mig och Sunnie. Det är kul och se hur vi har utvecklats !
 
 
 
Jag och Sunnie i Vara för 4 år sen.
 
 
 

Studs

Eloge till mig som faktiskt orkade släpa fram några studs idag, haha ! Jag är ju så bortskämd av att Tompa alltid hjälper mig med det annars. 
 
När jag hade värmt upp henne så började vi med att travhoppa ett räcke med travbom framför. Jag och Sunnie har ju alltid haft lite problem med travhoppning då Sunnie vill börja galoppera innan bommen men idag gick det bra. Sen gjorde jag om räcken till en oxer och då hoppade hon upp sig lite bättre.
 
Sen satte jag upp studs som bestog av tre oxrar. Jag hade velat ha fem egentligen men hade inte hindermaterial till det. Jobbigt att sitta av varje gång jag behövde ändra något men that´s life utan pojkvän närvarande I guess. 
Hon var i och nuddade någon gång men jobbade annars på ganska bra. 
 
På slutet tog jag bort mittenstudsen så att det blev en kombination med sju meter mellan. Då hoppade hon riktigt bra och hade bra teknik med frambenen. Det är ju henne svaghet annars men nu när vi kommit upp i höjderna det sista så har hon bättrat sig mycket !
 
Vi hoppade inga höjder idag utan allt låg på ca 65 cm. Ganska lagom och bra början på styrketräning. Nu är det en del tävlingar framöver så det kommer inte bli så mycket hoppning, men jag ska försöka klämma in något sånt här styrkepass i veckan ändå. 
 
 
För övrigt så var Sunnie väldigt rolig att rida idag och fighten som vi har haft de senaste ridpassen där hon är oengagerad och lite tung var som bortblåst !
 
 
 
Sunnie efter dagens ridpass. Mitt fina hjärta ♥
 
 
 

Dötrött

Åh, jag dör trötthetsdöden snart tror jag, vilket intensivt dygn det har vart !
 
Igår åkte jag bort till Johannas stall och jobbade med Obama, som inte riktigt var samarbetsvillig. Sen red jag Sunnie ett roligt pass på stubbåkern, hon tyckte nog också att det var kul. Efter det åkte jag tillbaka till Johannas stall och hjälpte till att släppa ut hästarna igen.
På kvällen åkte jag och Tompa till Lidköping där jag fick en ny mobil i födelsedagspresent av pappa. Vi passade även på att umgås lite över en lunch. 
Kl. 03.15 inatt/tidigt imorse gick vi upp för att köra paket till Växjö och efter endast fyra timmars sömn inatt så kom jag hem vid lunch, åkte till stallet och fodrade hästarna och hamnade sen hemma i sängen och kraschade en stund. 
 
När jag vaknade för en stund sen kände jag hur skakig jag är och att jag blir lite smått snurrig av att stå upp. Men nu ska jag åka till stallet för att rida Sunnie innan Tompa kommer hem. 
Tanken var att vi skulle travhoppa och hoppa studs men jag vet inte om jag faktiskt orkar plocka fram det själv. Jag får se om jag vaknar något när jag kommer till stallet helt enkelt. Annars får det bli ännu ett pass på stubben.
 
 
 
 
 

Ett år äldre

Igår fyllde jag år, grattis till mig !
Det är ju dock inte lika roligt att fylla år längre, när man märker att tiden bara springer iväg. Jag är 22 och har haft åldersnojja i tre år. Normalt ?
 
Idag får jag ha min älskade pojkvän hemma hos mig, som för övrigt var supergullig igår med frukost, blommor på jobbet och bio. Nu ska vi bara vara i några timmar innan vi åker bort till Johannas stall vid lunch. Jag ska jobba med Obama med hjälp av Tompa, det var ett tag sen jag satt på honom nu så det är verkligen dags !
Sen ska Sunnie ridas och jag hoppas kunna rida på en nyskördad stubbåker nära stallet. Lång och låg är dagens planer och sen ska vi lägga in lite rejs också såklart.
Det måste ju vara höstens mysigaste, att rejsa på stubbåkrar !
 
Mer update senare.
 
 
 
 
 

Tävlingskalender

Såhär är vi anmälda nu i september:
 
1/9  Lokal Gråbo
 
1m - 
1.05m - 
 
 
8/9  Lokal Bulycke
 
1m - 
1.10m - 
 
 
22/9  Lokal Floby
 
1m - 
1.10m - 
 
 
28/9  Lokal Trollhättan
 
1m - 
1.05m - 
 
 
Det är alltså tävling två helger, en helgs tävlingsvila, sen tävling två helger igen.
Jag funderar på om det kanske blir lite för tufft för Sunnie. Hon är fullt igång och så och får vila från tävlingar helt en månad efter dessa tävlingarna, men ändå. Å andra sidan så är ju detta bland dom sista tävlingarna innan vinteruppehållet så det är väl egentligen bara att köra på medan vi kan. Så länge hon får gå lite lugnare emellan tävlingarna så borde det inte vara några problem. 
 
Jag ser verkligen fram emot att åka till Trollhättan och tävla ! Fältryttarna har en så fin anläggning som jag verkligen gillar och jag önskar att vi Sportryttare kunde hyra in oss där fortfarande istället för på Essungas lilla anläggning. 
 
 
Är det någon utav er läsare som ska åka på någon/några av dessa tävlingar ?
 
 
 
 
 

Bompass

Idag bar jag fram en övning som heter klockan:
 
 
Såhär ser den ut. Jag red med endast bommar på marken men man kan bygga upp bommarna till räcken om man vill det.
 
Som uppvärmning jobbade jag mycket i skritt. Först red jag på volten och la en liten volt runt varje bom. Sen red jag på volten i samlad skritt och koncentrerade mig på att ha henne lagom ställd inåt och få henne att ta lika långa steg. 
I traven började jag med att rida i utkant på varje bom så att volten blev rätt stror. Sunnie kändes oangagerad men gick i en fin form. Hon var känslig för mina hjälper och om jag satte mig lite mer på ytter sittben eller råkade lägga till lite för mycket innerskänkel så flöt hon ut. Det ska jag väl i och för sig ta som något positivt då det är en känslig häst jag vill ha. 
Jag travade också några varv då jag red på innerkant på bommarna så att volten blev liten och det gjorde hon också bra.
 
I galoppen blev hon stark och så fort hon tyckte att något blev jobbigt så drog hon sig ur formen. Det gör mig verkligen jätteirriterad då jag tycker att hon borde vara i en sån form där hon orkar lite mer, men det är nog bara att inse att hon inte är där riktigt än och att vi måste träna mer. 
Hon kände av att jag blev irriterad och då blev hon lite stressad, men då gick vi bara ner till skritt en stund och sen körde vi vidare på galoppen. 
Vänstervarvet hade vi lite problem med till en början, vilket är konstigt då det är hennes starka varv. Efter vi jobbat med högervarvet en stund och det gick jättebra så gick det även bra i vänstervarvet sen med. 
Så trots att vi jobbade emot varandra stundvis idag så löste vi det ändå tillslut. Det tråkiga med såna här ridpass är att jag och Sunnie brukade vara grymma på markarbete men nu har jag insett att vi har tappat ganska mycket sen jag slutade skolan. Det känns inget vidare, fast det inte är så konstigt med tanke på att hon vilade så mycket förra året..
 


Söt är hon i alla fall ! När jag la fram bommarna så ställde jag henne där och där stog hon, utan att röra en fena, tills jag burit färdigt och gick och hämtade henne. När jag plockade undan gjorde jag istället så att hon gick med mig fram och tillbaka så att hon fick lite extra avskrittning. Fina häst ♥
 
 
 

God morgon !

När Tompa gick upp till jobbet halv 7 imorse kunde jag inte somna om så jag har legat och kollat på serier och läst bloggar hela morgonen. Hej slappis !
 
Nu ska jag strax åka bort till stallet. Sunnie ska få svettas i padocken med lite bommar och hästarna ska få nytt vatten i hagen. 
Vi hörs när jag kommer hem !
 
 
 
 
 
 

Låg profil idag

Här har det vart tyst i några dagar. Anledningen är att jag har haft fullt upp med att åka med Tompa till jobbet, haft ett minikalas för mig och igår kväll en kräftskiva som gjorde att vi hamnade i Grästorp några timmar och la oss tidigt imorse. 
Idag har jag och Tompa legat riktigt lågt och har haft en äkta slappdag. Inte så mysigt dock, då Tompa har sovit mer än halva dagen..
 
Sunnie gick ett stenhårt pass på grusvägen i fredags, igår joggades hon på grusvägen i en låg form och idag vilade hon. Imorgon blir det ett stenhårt pass i padocken, hela veckan kommer hon faktiskt få jobba ordentligt för att trappa ner lite grann veckan därefter då det är tävling i Gråbo den helgen. Mer tävlingssnack kommer upp här imorgon, då vi har stängd dag på jobbet vilket betyder att jag är ledig, så väldigt passande ;)
 
 
 
 
 

Bloggtävling ?

Idag när jag röjde runt i sadelkammaren så hittade jag några utav mina gamla ponnyschabrak, i bra skick. Eftersom jag aldrig kommer äga en egen ponny igen så tänkte jag kolla hur många ponnyryttare som läser min blogg.
 
 
Skulle det vara intressant om jag tävlade ut ett eller fler av schabraken här på bloggen ? 
 
 
 

Äkta stalldag

Imorse gick jag upp, åt frukost och sen skulle jag bara åka till stallet för att morgonfodra och ta av Sunnie täcket. 
Det slutade med att jag var i stallet i 5.5 timme, vad hände där ? 
 
Jo, jag kom på att jag hade två boxar kvar att mocka sen hästarna stog inne. När jag hade gjort det plockade jag i ordning i sadelkammaren och sopade golvet. Jag bortstade bort spindelnät runt fönstren och la tillbaka saker där dom skulle vara. 
Jag skrev hästarnas namn på väggen under klockan och målade om stolen. 
Jag provade dressyrsadeln på Sunnie och den visade sig faktiskt ligga bra. Tyvärr så äger jag ingen dressyrgjord så jag kunde inte provrida med den. 
Jag friserade Duff och pysslade med honom en stund.
 
Jag red också ut Sunnie i skogen i bara mjukisbyxor och hon fick träna på att lyfta på hovarna och ställa sig runt träd. Jag hittade ett perfekt ställe i skogen där träden stog ganska tätt och där dom har klippt upp träden. Efter några varv sicksack där så var Sunnie mjuk och fin i sidorna. Sen skuttade vi över en stock några gånger. 
 
En jättemysig dag i stallet ! Det var länge sen jag var där utan att känna tidspress så det var riktigt skönt att bara gå runt och fixa lite. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var en del av min stalldag i bilder. 
 
 
 

Dags för stallet

Nu sticker jag till stallet och joggar ut min fina vän. Just nu är det uppehåll så förhoppningsvis slipper vi regnet. 
Jag kan inte ens beskriva hur skönt det är att blinningarna redan är borta för detta året. Nu kan jag rida när jag vill på dagen utan att behöva oroa mig. Underbart !
 
 
 
 
 

Resultat Mariestad 10/8

Vi åkte hemifrån kvart i tio och det var kvavt ute.
När vi kom fram visade det sig att det var mer än 2 timmar kvar tills jag skulle starta så dom var inte så snabba. Det var bara att sätta sig och vänta, vilket jag i och för sig tycker är kul för då kunde vi kolla på några ekipage. 
 
Till slut gick vi banan och underlaget var lite djupt. Banan var roligare än dom flesta lokalas långsida-snett igenom-långsida med en del linjer med relaterade avstånd. 
Vi tog ut Sunnie och jag började rida fram henne. Hon kändes inte riktigt som vanligt, lite seg och tung i handen. Jag försökte rida igenom det med mycket övergångar och lösgörande arbete men lyckades inte riktigt. 
På framhoppningen var det kaos, ingen ryttare hade koll på någonting. Det var våran sämsta framhoppning på ett bra tag. Dessutom ropade dom in på framhoppningen så tidigt, även om jag gick in flera ekipage efter vad jag egentligen skulle gjort så fick jag ändå vänta nästan 10 ekipage innan det var våran tur att starta. 
 
Inne på banan var hon lite trött och lyssnade inte fram ordentligt. Det gjorde att avstånden inte stämde och jag fick inte till den där bra ridningen. Vi kom ändå till omhoppning och bara för att jag klantade mig och tog för mycket i henne till sista hindret, som var kombinationen, så rev hon insprånget. Annars hade vi blivit 11e placerade. 
Resultat 1.05m: 0+4 fel och 21 av 43.
 
 



Det var en lång väntan mellan klasserna, vad som tog så lång tid vet jag inte. När vi gick banan så öppnade sig himlen och regnet verkligen vräkte ner. Ingen höjdare men bara att tagga till start ändå. När vi väl startade så tror jag knappt att det duggregnade.
Jag red fram mycket mindre till denna klassen och hon kändes bättre. På framhoppningen fick vi till några bra språng och denna gången hade vi tajmat in så att vi kom direkt från framhoppningen in på banan. 
 
Nu hade Sunnie bättre bjudning och jag kunde då komma till ridning. Hela rundan var bra, en del bättre än bra och så går vi och river sista hindret och jag vet faktiskt inte varför. Vi kom liiite nära men jag tyckte att hon hoppade upp sig bra och jag var verkligen beredd på att gasa på till omhoppning men så faller det översta planket och vi får nöja oss med 4 fel. Ingen dålig runda alls, men jag var ändå grymt besviken att vi rev det, till synes utan anledning.
Resultat 1.10m: 4 fel och 14 av 33.
 
 



4 fel i våran andra lokala 1.10 är absolut inget att vara besviken på, det är riktigt bra enligt mig ! Men jag är så trött på att alltid ligga precis utanför placeringarna ! Därför ska jag träna hårt till nästa tävling, som är i Gråbo om 3 veckor, och då hoppas jag på snäppet bättre ridning. För det är ju bara jag som kan påverka min häst och rider jag då bättre så borde ju resultatet bli bättre, right ?
 
Sen så har vi bara vart ute på 4 lokala tävlingar i år, 4 förra våren och under förra hösten och vintern så vilade hon i nästan ett halvår sammanlagt. Så egentligen ska jag inte ha så höga förväntningar och borde egentligen sänka pressen på oss lite. Vi har ju roligt när vi är iväg och tävlar och det är huvudsaken. Resultaten kommer när dom kommer, även om det är surt att vänta.
 
 
 
 
 
 
 
 

Movits ft. Maskinen

 



"Ingenting kan få mig att falla, vad jag har i min garderob det vet alla"
 
 
 

Visste ni att..

- jag vill läsa till fastighetsmäklare ?
 
- jag börjar komma över min höjdrädsla i hoppningen ?
 
- jag uppskattar och tycker om att vara ensam ?
 
- jag inte klarade hästskötarexamen ?
 
- jag är förlovad ?
 
- jag inte har en enda vän utöver Tompa ?
 
- jag har hoppat 1.30 ?
 
- jag gick på Sveriges Ridgymnasium ?
 
- jag har tävlat mycket dressyr på ponny ?
 
- jag har sträckt en sena och fått en spricka i armen under ponnytiden ?
 
- jag inte kan gå ordentligt i högklackat ?
 
- jag har opererat blindtarmen ?
 
 
 
 
 

Rubrik

Min förmiddag spenderades i bilen, men jag har faktiskt inget emot det. Trots att jag tog mitt körkort för exakt 4 år sen på tisdag så har jag inte tröttnat på att köra bil. Tvärtom, jag tycker det är jättekul !
Dessutom fick jag köpt färska frallor till frukost och seriöst, finns det något godare ? Väldigt onyttigt dock..
 
I eftermiddag/kväll ska jag åka till stallet för att rida Sunnie och göra färdigt stallet. Jag hann mocka en box imorse så det är bara two to go ! Jag måste säga att det var mysigt att ta in hästarna och fodra dom igår kväll. Sunnie fick på sig sitt fleecetäcke och alla hästarna verkade nöjda med att sova inne. Dom var helt galna när jag släppte ut dom imorse däremot ! Dom rejsade längst ner i hagen och bockade och sparkade om vartannat, snacka om livsglada hästar. Inatt får jag se om dom sover inne eller ute, det beror helt på vädret.
Sunnie ska joggas lite lätt i lång och låg form idag och jag tror att det blir på grusvägen där det är minst halt. 
 
 
Nu ska jag jaga comvux på telefon och sen försöka få tag på min handledare på arbetsförmedlingen. Vilken dag som helst nu ska jag börja läsa upp min matte, bara sådär 3 år senare än vad jag tänkt från början, haha ! Men nästa höst vill jag ha möjligheten att kunna läsa. Om jag sen gör det eller inte, det är ju en annan sak.
 
 
 
 
 
 

Another rainy day

Hey guys !
 
Jag kom hem från jobbet för en stund sen och har sen dess röjt i huset. Jag får säga att jag och Tompa är väldigt bra på att hålla i ordning för det är inte mycket som behöver göras utöver att dammsuga. Denna gången var det jag som slarvat lite och låtit tävlingsschabraken hänga framme på en stol men nu är dom inpackade under sängen. 
 
Sunnie ska vila även idag, det kan hon behöva då hon kändes trött i första klassen i lördags. Om en stund ska jag åka bort och pyssla om henne lite och ta in hästarna för natten. Det har regnat hela dagen och det finns antagligen inte en torr fläck ute så dom får komma in för att sova ordentligt i sina boxar. Det betyder att det inte blir någon sovmorgon för mig imorgon, men då kanske jag kan komma ut och gå direkt efter utsläppet. Kanske ;)
 
Kika in här imorgon, då har jag förhoppningsvis fått upp filmer och bilder från tävlingen !
 
 
 
 
 
 

Ett snabbt hej

Jag tänkte bara kika in här och berätta att jag lever !
 
Tävlingen i lördags gick bra och vi ligger verkligen och nosar på placeringarna. Otroligt surt att jämt ligga precis utanför men det är bara att träna mermermer. Nu är det i alla fall 3 veckor till nästa tävling så tills dess ska vi nog ha fått i ordning på detaljerna som saknas. 
Resultat från tävlingen kommer så fort jag hinner sätta mig vid datorn och har fått i ordning på filmerna. 
 
Idag var första jobbdagen efter semestern och det finns väl egentligen inte så mycket mer att säga om det, och imorgon kör vi på igen. Sen är jag ledig resten av veckan som vanligt.
 
Nu ska jag strax åka med Tompa in till Vara för att gratta hans mamma som fyllde år för några dagar sen. 
Sunnie vilar idag så på hemvägen åker vi bara förbi stallet för att pussa på henne och ge dom kvällsmat. 
 
Det var allt för idag, bye !
 
 
 
 
 

JW <3

Imorgon ser vi ut såhär, fast med Veredusskydd och Tretornstövlar:
 
 
 
Jag kommer aldrig tröttna på John Whitakers sammetsschabrak och hade gärna haft ett i grönt till Sunnie.
 
 
 

Nervositeten kommer smygandes.

Först nu börjar fjärilarna fladdra lite i magen när jag tänker på morgondagen. Det sägs ju att det är bra att vara lite nervös inför en start, att man presterar bättre då, men är man för nervös så blir det lätt att man fäller fällben för sig själv. Frågan är hur jag ens lyckas ta mig runt en bana, jag som brukar ha en hel fjärilssamling i magen inför start, haha !
 
Imorgon är ju faktiskt bara våran tredje 1.10, vår andra lokala. Efter förra helgens otroliga (om jag nu får lov att säga så) debut så känner jag mig redan mycket säkrare på höjden och är än så länge inte hälften så nervös. Men det finns också en baksida på att få till en sån bra debut. Jag kommer bli så mycket mer besviken om det skulle gå dåligt i morgondagens 1.10. Hade vi däremot gått ut med bara en hyffsad debut så hade vi haft så mycket mer att förbättra. Om det nu inte skulle gå lika bra imorgon som förra helgen så är det okej också. Alla har bra och dåliga dagar och jag kan bara hoppas att Sunnie har en utav sina bättre dagar imorgon. 
 
Men vad sitter jag och snackar om ? Självklart kommer det gå bra imorgon ! Det handlar bara om att jag ska hitta den där känslan igen. Med den känslan kan vi komma långt och nu när jag har hittat den så strävar jag efter den varje tävling. 
 
Av vad jag har sett på tidigare resultat från Mariestad så är det grym konkurens där. Det räcker inte bara att vara dubbelnolla, du måste dessutom rida snabbt ! Imorgon strävar jag efter lika bra ridning som förra helgen och hoppas på en häst som är lika fin, uppmärksam och modig. Imorgon gäller det !
 
 
Nu ska jag plocka i ordning lite här hemma innan jag ska bort till stallet. Sunnie ska kännas av, utrustningen ska putsas och hästarna ska tas in för natten. Sunnie sover alltid inne natten innan tävling för att få en chans att vila upp sig ordentligt. Packar gör vi som vanligt imorgon och imorgon har vi dessutom gott om tid på oss då vi ska rulla från gårdsplanen först halv 10.
Iiiiihh, jag är så förväntansfull !
 
 
 
 
 
 

Transport till salu

Nu ligger min gamla transport ute på annons och för att komma till annonsen, tryck HÄR.
 
Den har vart med om mycket, min gamla transport, och trots att jag är supernöjd med min nya Christ så tar det emot lite att sälja den här. Men, nu är det någon annans tur att få nytta av en fullt funktionerande transport. Jag har vart nöjd med den i alla år och hoppas att den nya ägaren blir det också !
 
 
Nytagen bild på transporten.
 
 
 

Morning !

 
Jag ska åka bort och ta av Sunnie hennes täcke och pussa lite på henne. Senare under dagen blir det tävlingsförberedelser och en sista check av Sunnie inför imorgon !


 
 
 

Regn och fruktsallad

Jag tar tillbaka det där jag sa om att det skulle vara mysigt med regn för shit vad det har regnat idag ! Sunnie och dom andra två busarna fick komma in en stund innan ridturen och torka och det verkade dom lättade över.
 
Som tur var så slapp jag och Sunnie regnet på våran mysiga skogstur och vi slapp faktiskt blinningarna också. Då kan jag verkligen njuta fullt ut av att sitta på Sunnies rygg och lulla runt i skogen. 
 
 
Nu ska jag och Tompa slänga ihop en fruktsallad och sätta på en bra film. Lite one on one time med min pojkvän händer inte så ofta så det gäller att ta tillvara på dom få tillfällen som ges.
God natt !
 
 
 
 
 

Nostalgi

 


Den här låten lyssnade jag väldigt mycket på när den kom ut för ca 2 år sen. Rätt grym, eller hur ? :)
 
 
 

Torsdag

Hej på er !
 
Grått och mulet väder idag gjorde att jag fortfarande ligger kvar i sängen och drar mig. Då är det på något sätt mer tillåtet att kolla på film och slappa, haha. 
 
Ridpasset igår gick bra. Sunnie var pigg och fräsch och busade av sig lite i galoppen. Det är kul att hon har så mycket energi, trots att hon gått rätt så hårt det sista. Hon blev lite stark bitvis men lyssnade annars bra på mina hjälper. Dessutom gjorde hon några bra förvända galopper, ett riktigt snyggt byte och några bra fattningar. Det är kul att trimma när det går bra !
Idag ska hon joggas i skogen utan några krav och det ser ut som om vi får dras med regnet. Kalla mig galen men det ska faktiskt bli lite mysigt.
 
Strax ska jag svida om till något snyggare och åka in till Vara för att äta lunch med morfmor och morfar. Det var länge sen så det ska bli kul . 
 
 
 
 
 

Rubrik

Nu ska jag åka bort till stallet för att rida Sunnie i padocken och fodra hästarna. Jag är rätt seg och har vart det dom senaste dagarna så jag får se hur hårt jag orkar rida.
När stallet är klart ska jag åka in till Vara och möta upp Tompa som jobbar extra efter sitt vanliga jobb idag. Han behöver få i sig mat och eftersom han själv inte hinner pausa så köper jag med det till honom. Ibland kan jag allt vara en duktig flickvän ;)
 
 
 
 

Önskelista

Jag fyller snart år, den 20 augusti, så nu kollar jag runt lite på vad jag önskar mig. Högst på listan är en ny mobil då min fortfarande är sprucken och hänger sig titt som tätt. Annars kommer det lite önsketänk här:
 
 
En svart eller blå GPA Speed Air Tone on Tone. 
Det hade vart skönt att ha något luftigare att tävla i på sommaren. När jag har ridit en klass i min JW blir huvudet så instängt att jag är totalt röd i ansiktet och det känns som om huvudet kokar.
 
 
 
En förbygel som fördelar trycket över manken bättre. Rider just nu med vanlig martingal.
 
 
 
En kavaj, gärna Animo.
 
 
 
En tävlingsskjorta, denna från Equiline var väldigt fin.
 
 
 
Veredus Young Jump bakskydd. 
 
 
 
Ett Hv Polo Lurex, hade vart skitsnyggt på Sunnie ! Denna bilden från Tophorse.se.
 
 
Det finns ett ton saker till som jag gärna vill ha, haha så är det väl jämt ? Men vi får se om något utav detta kommer i ett paket på min födelsedag :)
 
 
 

Nytt och fräscht !

Jag blev sugen på något nytt här på bloggen så jag klistrade ihop en ny header med en av mina favoritbilder på mig och Sunnie just nu. Jag kan tycka att den blev lite rörig kanske så vi får se hur länge den blir kvar.
 
Jag ska pilla runt på bloggen lite till och se om jag inte kan fixa till några andra saker som jag också vill ha ändrat. 
För ett tag sen skrev jag ju om att flytta bloggen till en annan, mer passande address, och det har jag inte glömt av. Men jag skulle vilja flytta med alla inläggen från den här bloggen och det vet jag inte hur man gör. Någon som har några tips ? Jag är tacksam för hjälp !
 
 
 

De Vet Du

 


Jag säger bara: Haha, den sätter sig verkligen på huvudet !
 
 
 

Höst ?

God morgon på er !
 
Nu verkar det som om vi har fått våran del av sommar. Idag är det gråmulet ute och imorgon ska det regna större delen av dagen och åska på kvällen. Tur att jag har hunnit sola en del så jag har blivit lite brun i alla fall, för från och med nu verkar det kört.
En sak som jag också lagt märke till är att det är mycket färre blinningar ute nu. I måndags skrittade jag ut lite efter 19 och då var det knappt en blinning på oss. Väldigt skönt, men det måste ju vara ett tecken på att hösten är på väg ? Väldigt tidigt i år med tanke på att vi inte ens har kommit till mitten av augusti.
Jag är ju, som ni vet, inget höstfan, men detta året lockar hösten faktiskt lite grann. Att få ta på sig västen när man ska ut och rida för att det börjar bli lite kyligare i luften och börja använda handskar igen. Lägga på hästen ett ländtäcke och kunna rida när och hur man vill utan att bli förföljd av 890894 blinningar. Att kunna rejsa på en nytröskad stubbåker. Det måste vara det bästa med hösten !
 
 
I eftermiddag/kväll ska jag skritta bort Sunnie till padocken och rida ett ordentligt pass där vi ska fortsätta jobba som vi gjorde förra passet i padocken. Fokus ska alltså ligga på skrittarbetet och att jag inte ska stressa henne i traven och galoppen utan få henne att jobba ordentligt i ett lagom tempo. 
Nu närmar sig tävlingen i Mariestad med stormsteg och vi är redo !
 
 
 
 
 

Nackdelen med plast istället för överlucka

På helgens tävling i Grästorp så såg jag en häst som inte reagerade lika lugnt som Sunnie på plasten i bak på transporten.
 
Hästen stog i transporten och en man lossade på plasten som sitter istället för lucka. Hästen blev rädd för plasten, fick panik när den inte kunde komma någonstans och började sparka mot lämmen om och om igen. Han lyckades först lossa på bakbommen och flytta på mellanväggen och till slut så fick han även upp lämmen. Han lyckades alltså sparka upp en lämm, där kan vi snacka om att hästar är kraftiga djur !
 
När någonting sånt händer finns det ju inte så mycket man som människa kan göra, förutom att prata lugnande till hästen och försöka lugna ner den utifrån. Det är bara korkat att försöka gå in till hästen när den har sån panik och man riskerar att skada sig själv. Usch, jag kan bara tänka mig hur hjälplös man måste känna sig..
 
I detta fallet verkade det ha gått bra med hästen. Den var med och tävlade under dagen och när tävlingsdagen var över hade dom åkt hem. Så i deras fall hade dom tur. 
Det är nackdelen med plast istället för överlucka, den låter mycket och kan vara skrämmande för många hästar.
 
 
 
 
 
 
 

Sunnies veckoschema

Nu när det bara är 5 dagar mellan tävlingarna så har jag lagt upp ett schema för att Sunnie ska få ladda upp ordentligt.
 
Måndag: Lång skrittur med inslag av trav.
 
Tisdag: VILA
 
Onsdag: Ordentligt trimpass i padock
 
Torsdag: Lätt uteritt utan krav
 
Fredag: Kort check inför lördagen
 
Lördag: TÄVLING
 
Söndag: Lång skrittur med inslag av trav
 
Måndag: VILA
 
 
En vecka med endast en dags "ordentlig" ridning för att hon ska vara pigg och fräsch tills på lördag. Söndagens tävling gick ju super och jag har inget direkt som jag vill träna upp till nästa tävling så hon får samla kraft helt enkelt :)
 
 
 
 
Hur lägger ni upp ridpassen veckan före tävling ? 
 
 
 

God morgon vänner !

Jag vaknade för ungefär en halvtimme sen, smög upp ur sängen för att inte väcka Tompa som behöver få sova ut och satte mig i vardagsrummet med datorn och frukost. 
Efter frukosten hade jag tänkt att åka bort till stallet för att ta av Sunnie täcket men precis när jag tänkte tanken så började regnet ösa ner och riktigt smattrade mot rutan. Så täcket får allt ligga kvar några timmar till.
 
Idag har Sunnie vilodag, vilket hon verkligen förtjänar efter helgens presterande. Så hon ska bara få gå i hagen och äta gräs och vara häst. Under dagen åker jag dit och fodrar hästarna och pussar på dom, men that´s it för idag. 
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på Pretty Little Liars. Helt okej förmiddag enligt mig ;)
 
 
 
 
 
 

Stalltajm

Till min lycka så ska jag få ha Tompa för mig själv hela dagen imorgon ! Då ska jag dra med honom in till Vara för att kränga på ett nytt däck till transporten och köpa krafft till Sunnie. Men det får bli först på eftermiddagen, tydligen så ska det åska och regna imorgon så då har vi en bra ursäkt att ligga kvar i sängen länge och kolla på film, mys ♥
 
Nu ska jag och Tompa åka bort till stallet. Sunnie ska skrittas ut en lång tur och idag får jag sällskap av Tompa och Stina. Jag har lite att packa upp från tävlingen igår med, så går det när man är lat, då får man igen det senare ;)
 
 
 
 

Dagens "Vill ha":

 
 
 

Resultat Grästorp 4/8

Vi kom fram till tävlingen och för första gången på länge var Sunnie torr när vi kom fram, tack vare den nya transporten.
Vi startade som nummer fyra så jag fick rida fram henne innan jag gick banan. Hon kändes fin men hon var kanske lite matt.
På framhoppningen satt alla avstånden, trots ett litet och varmt ridhus. 
 
Så kom vi in på banan och redan på första hindret kände jag att allt bara stämde. Hela banan gick kanon, jag tänkte framåt och fick bra lägen och Sunnie tog av precis där jag ville att hon skulle göra. Hon hoppade fint och med bra avstamp. Vi kom till omhoppning och jag tyckte att jag red på rätt mycket men det ser man inget av på filmen, haha ! Vi kom lite nära på ett räcke där hon snuddade med frambenen och bommen föll, vilket tyvärr kostade oss en placering. Men vad gör det när jag och Sunnie precis hade gjort våran bästa runda någonsin !
 
Resultat: 0+4 fel och 15 av 40.
 
 



I nästa klass, som var våran 1.10m debut, red jag fram en kort stund. Jag visste inte hur mycket energi hon hade kvar efter den första starten och ville spara henne så mycket som möjligt. Inne på framhoppningen hoppade hon bra och jag hoppade faktiskt oxern på 1.10 också. Ni som har hängt med bloggen ett tag vet ju att för något år sen hoppade jag aldrig oxern på tävlingshöjd på framhoppningen, och har inte gjort på flera år, utan sänkte den till ca 20 cm under. Nu hoppar vi alltså oxern även på framhoppningen som ingenting, det säger ju en hel del !
 
Inne på banan slog mitt hjärta så hårt innan startsignalen att jag trodde jag skulle börja hyperventilera, men jag var inte så farligt nervös. Och när vi väl börjat rida banan så tyckte jag inte alls att hindren var höga och det var en så skön känsla. Vi kom nära på något hinder men inte så farligt och hon tog av långt ifrån på 6an, som var en oxer, utan att tveka. På 7an såg jag inget avstånd förrän 2 galoppsprång innan och då kändes det som om vi skulle få långt. Jag blev lite tveksam och var helt säker på att hon skulle stanna. Men hon hoppade (duktig häst !) och jag hamnade efter vilket ledde till att hon fick med sig bakbommen. Nu när man kollar på filmen så låg vi inte alls så stort så hade jag bara hängt med i språnget så hade hon inte rivit och då hade vi blivit placerade. Lite surt då jag, trots mina 4 fel i grunden, låg placerad till sista ryttaren som puttade ner mig från placering, Men att hon tog av stort på oxern trots att jag trodde hon skulle stanna, bara det är värt mer än en placering för mig, så hade hon aldrig gjort för en månad sen. 
 
Resultat: 4 fel, 6a av 5 placerade och 20 startande.
 
 



Våra bästa rundor någonsin, utan tvekan. Jag är så nöjd med både mig och Sunnie !
 
 
Söt !
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunnies reaktion på Christ Concorde:n

Dagen innan tävlingen så provlastade vi Sunnie i den nya transporten och det var väl tur det. Hon var väldigt misstänksam till den och det tog att tag innan hon gick på. 
 
När vi sen skulle stänga plasten (det är ju plast istället för "över"lucka på den här modellen) så trodde jag att hon skulle dö. Hon blev livrädd och hoppade runt i transporten. Den nya är ganska mycket rymligare inuti och är stabilare än den gamla och Sunnie är inte en häst som skulle få för sig att hoppa över bommen eller ställa sig så jag var inte orolig, men det är ju aldrig kul att få den reaktionen av sin häst. 
Så vi lastade ur henne och lastade på henne igen och drog ner plasten en gång till och redan då reagerade hon inte alls lika mycket som första gången, så hon lär sig snabbt. 
 
Igår på tävlingen tog det fortfarande en liten stund innan hon gick på och hon blev fortfarande orolig när vi drog ner plasten men efter några åkturer så ska hon nog ha vant sig. Christen är mer komfort i och är ljusare och luftigare över lag så hon borde trivas i den snart.
 
Ett stort plustecken är att hon inte var alls svettig när vi kom fram till tävlingsplatsen, vilket hon alltid är annars, och det värderar jag väldigt högt !
 
Så 5 av 5 toasters till den nya transporten enligt mig men av Sunnie får den nog bara 3 av 5, än så länge ;)
 
 
 
 
 

Måste bara säga WOW !

Ja, jag vet inte hur jag med ord ska kunna beskriva gårdagens starter. Två superrundor varav en av dom var debut i 1.10m ! Jag hade en helt ny ridning som var bra mycket mer framåt och modig än vanligt och Sunnie gillade den och hängde på.
Filmerna håller på att laddas upp på YT och så fort dom är färdiga så kommer dom upp här !
 
Tur är det att det inte ens är en vecka kvar till nästa tävling, då vi åker till Mariestad den 10e. Jag hade aldrig kunnat vänta längre än så efter den här supertävlingen. Och nu finns det längre ingen tvekan om ifall jag ska rida 1.10m i Mariestad eller inte, klart vi ska göra det !
 
Jag kan säga att jag alltid trott att min och Sunnies gräns på tävling är 1.10. Men efter igår så tändes ett litet hopp om att någon dag starta 1.20. Inte imorgon och inte nästa helg men kanske om 1-2 år ? Om vi fortsätter att utvecklas åt det här hållet så ser jag ingen anledning till att vi inte skulle klara det. 
 
Ja, jag är fortfarande i extas sen igår och det är nog tur att jag inte har något planerat idag så att jag får vara hemma och andas lite.
Sunnie ska skrittas/joggas lite lätt när det blir svalare ute, annars ska jag bara ha maten färdig när Tompa kommer hem och mysa med honom hela kvällen. Fram tills dess kommer jag sitta och kolla på tävlingsfilmerna om och om igen, för så som jag red igår, det är så jag ALLTID ska rida ! Så det gäller att studera in ridningen och komma ihåg känslan, för det ska se likadant ut nästa helg. 
 
 
 
Bild från igår, visst är hon snygg i Lamicellschabraket ? :)
 
 
 

Gårdagens och dagens ridpass

Igår red jag igenom Sunnie i padocken.
 
Vi började med att jobba mycket i skritten, såsom skänkelvikning på volt och öppna.
Sen travade jag igång henne och tänkte på att inte rida på henne så som jag brukar. Det var någonting jag behövde göra när hon hade lite kortare steg men nu när jag har fått fram lite större gångarter på henne så har jag liksom glömt att lugna ner framåtdrivningen. Så nu jobbar vi på att hon ska samlas mer och så ska hon gå i ett lugnare tempo så att hon kommer till arbete. 
 
I galoppen igår var hon superfin och såna dagar skulle jag kunna sitta och jobba henne i evigheter ! Hon var mjuk och fin och lätt att samla. Jag kunde rida med lite hand och ändå gick hon inte ifrån mig. Hon gjorde fina byten, bra förvända galopper och samlade sig på volter som nästan var mindre än 10 meter. Så igår fick vi ett riktigt lyckat ridpass. 
 
 
Idag red jag henne på förmiddagen och trots rätt så mycket blinningar så överlevde vi. Sunnie fick dessutom ha ett flugtäcke över sadeln som skyddade lite mot odjuren. Vi red ett rätt så kravlöst pass i skogen för att spara på henne tills på söndag.
 
 
 
 
 
 

Det blev en Christ Concorde !

Jag tror att ingen är nöjdare än mig just nu för när jag tittar ut genom köksfönstret så ser jag min nya snygga transport stå bakom häcken. Vi köpte med andra ord den vi var och kollade på igår och den är så snygg !
 
 
En Christ Concorde och ända sen dessa trailers började rulla på vägarna så har jag blivit totalkär i loggan på sidan av transporten och nu står jag själv som ägare på en. Nyp mig i armen, jag tror jag drömmer !
 
Dock så påminde Tompa mig på vägen hem igår att jag för ett tag sen sa att jag aldrig i hela mitt liv skulle köpa en brun transport, för det kan vara något utav det fulaste jag vet. Så när vi kollade i transportens papper i bilen på vägen hem så står det att den är brun, haha ! Fast jag skulle vilja påstå att den är mer mot det vinröda hållet.
 
Nu åker Sunnie verkligen i stil till tävlingen på söndag. Och jag har numera sån lyx att jag kan förvara utrustningen i sadelkammaren på transporten, hur underbart ?
 
Ja ni hör ju, jag är alldeles lyrisk, hihi !
 
 
 

RSS 2.0