Lunch i farten

 
Pan pizza i papper, glamouröst ;)
 
 
 
 

Just nu

Mamma och Platina.
 
 
 
 

För en stund sen

Sunnie äter frukost på gången när hennes box mockas! 
 
 
 
 

Morgon !

Jag höll mig vaken enda till 23.30 igår, helt otroligt ! Jag som har slocknat redan strax efter 20 dom två sista veckorna, haha ! Däremot känner jag mig väldigt trött idag men det försvinner hoppas jag.
 
Dagen då.
Nu åker jag bort till stallet för att fodra hästarna frukost inne och hinna mocka. 8.30 kommer Evelin och ska pröva att klippa Platina. Hon kan reagera hur som helst men vi hoppas att vi kan klippa henne i alla fall på halsen då hon är så satans lurvig.
 
Efter det lastar jag och mamma Platina och åker till AS och rider i padocken. Hon har aldrig åkt i min transport och har aldrig åkt transport med bakläm över huvudaget så vi får ta det som det kommer. 
Tanken är i alla fall att sätta upp något räcke i padocken och se hur hon hoppar. 
 
Kl 13 ska Denver lastas för att åka på löshoppning och efter det ska Sunnie joggas ut. 
Sen hoppas jag på att kunna sjunka ner i soffan resten av kvällen. Vi hörs under dagen !
 
Här kommer några bilder från film på snyggingarna igår (film kommer):
 
 
 
 
 
 

Massa häst

Det är en trött Emelie som nu sitter i garaget och kollar när Tompa mekar cross. Förkylningen är långt ifrån borta och när jag är igång så tänker jag inte så mycket på den. Men så fort jag pausar en sekund så känner jag hur seg jag verkligen är. 
 
Jobb från 6-14 och sen åkte jag direkt till AS för att hoppa Tessie. Tessie får en guldstjärna idag, hon gjorde allt jag bad henne om riktigt bra. Jag själv skötte mig till en början men började på slutet mixtra alldeles för mycket i anridningen. Hur svårt ska det vara att bara låta det flyta på ? 
Vi hoppade tre studs som jag ställde på upp rakt spår på den öppna sidan av volten. Det gjorde hon riktigt bra och vi kunde byta varv över studsen utan problem. 
Sen hoppade vi ett fristående räcke och en kombination med två språng, lite upprepning från senaste Annaträningen. 
Kombinationen tvekade hon inte på alls och räcket gjorde hon bra. Sen kom ju som sagt jag och skulle styra och ställa lite för mycket. Bakläxa på mig till nästa gång !
 
Direkt efter Tessie så passade vi på att longera och skritta Denver, som faktiskt skrittade en bit utan både ledare och draghjälp idag. Duktig häst !
 
Sen tog jag bilen till mitt stall för att jogga Sunnie i mörkret. Hon kom nog ihåg träningspasset från igår för idag stretade hon inte emot. 
Det visade sig förresten att veterinären är på semester tills på tisdag så jag får snällt vänta på Sunnies dom tills dess..
 
Morgondagen kommer vara ännu mer smockfull med häst. Klippning, padockträning, löshoppning och jogg på grusvägen. Det blir förhoppningsvis en rolig lördag (med många Alvedon) !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie och Platina

Det blev ingen lugn och mysig uteritt trots allt.
 
När vi började trava och jag kände att Sunnie stretade emot och spände till för minsta lilla så försökte jag få henne att gå i en låg form. Tydligen så var det totalt omöjligt idag då det fanns så mycket roligt att kolla på, bara att gå i en någorlunda form tyckte hon var överkurs liksom. Och när jag väl har påbörjat något så kan jag inte avsluta det innan jag får åtminstone ett försök från hennes sida, och det ville hon inte bjuda på i första taget.
Så Tant Brun fick helt enkelt galoppera på grusvägen tills hon slappnade av och kunde galoppera i en lägre fom utan att fokusera på allt annat. Vid det laget så var hon riktigt svettig och särskillt på länden under ländtäcket. En lång avskrittning med många klappar för att sen få stå i boxen i fleecetäcke och äta hö under tiden jag longerade Platina.
 
Platina finns det inte så mycket att säga om idag. Hon lyssnar på minsta lilla vink vid longering. Idag blev det bara skritt och trav då det var lite för halkigt för galopp, och vi jobbade med övergångar.
 
Nu: en kokhet dusch, kycklingsoppa, en bra film och en varm filt. Jag ska klara av sista arbetsdagen imorgon också !
 
 
 
 
 

Just nu

Efter en ganska jobbig dag på jobbet så sitter jag nu och skrittar fram Sunnie. Förhoppningsvis blir jag på lite bättre humör efter en uteritt med min bästa vän <3
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 

Krossade drömmar

Och på bara 15 minuter så krossades mina drömmar totalt. Drömmar jag haft sen jag var liten. 
Usch, jag är i ett sånt djupt jäkla svart hål just nu. Förlåt för att jag blandar in er mina fina läsare men detta är ju trots allt min "dagbok". I med- och motgångar och just nu har jag en jobbig motgång. Det är inte bara mina drömmar som är krossade utan även mitt hjärta, och det krävs mycket för att pussla ihop dom igen.
 
 
 
 
 
 

Robin Schulz - Sugar (feat Francesco Yates

 

Sunnie Girl 24/10

Fotograf: My Wester

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inget jobb = ingen ridning

Jag blir hemma idag, det finns inte en chans att jag orkar jobba. Det betyder att Sunnie vilar idag också och mamma hinner antagligen inte rida Platina så hon får eventuellt också vila. Jag hatar när det inte blir som jag har planerat !
Jag måste i alla fall vara bra tills imorgon för då måste Sunnie ridas. 
 
Så ja, en lugn dag hemma i sängen med undantag för ett möte vid lunch som jag inte kan avboka. Det känns kasst att missa jobbet och ridningen men vad gör man.
Någon som vet hur man blir av med hjärtklappning ? Jag har nämligen haft det från och till hela morgonen och det börjar bli lite obehagligt..
 
 
 
 
 

Jag har inte tid !

Och där kom det.
Jag har vart trött dom senaste dagarna, somnat i soffan strax efter 20 och har inte haft någon ork alls. Idag blev det tydligare när halsont och det där febertunga huvudet dök upp. En dunderförkylning är på väg, antagligen som bieffekt av att jag haft några lugnare dagar efter en intensivare period. Jag vill inte och jag har inte tid att bli sjuk !
 
Efter jobbet åkte jag i alla fall och fikade med tjejerna på Crossroad, viket var jättemysigt som vanligt. Tanken var sen att rida Sunnie i mörkret på grusvägarna men jag orkade verkligen inte. Jag får jättedåligt samvete, hon skulle ändå få några lugnare dagar tills jag hör från veterinären men vilan var inte tänkt förrän imorgon. Jaja, jag får väl kravla mig upp på hästryggen imorgon istället och då hoppas jag kunna rida både Sunnie och Platina.
Jag spenderade kvällen åt att mocka istället, bara det krävde en kraftansträngning.
 
Annars flyter livet på och det händer lite spännande saker både imorgon och på torsdag.
Snart är det dags att fortsätta inridningen av Denver och jag ska fortsätta rida den nya hästen (kommer mer info) någon gång i veckan. En riktigt hästig höst är det i alla fall !
 
 
 
Fler bilder på Platina och Sunnie kommer !
 
 
 

Just nu:

En lugn och avslappnande uteritt med min dammiga bästa vän <3
 
 
 
 
 

Annaträning 21/10

Onsdagens Annaträning gick faktiskt över förväntan !
Tessie hade ju knappt hoppat på ca 6 veckor så jag hade förväntat mig en tittig häst och att vi kanske fick börja om lite. Men hon förvånade nog oss alla med att hoppa alla enkelhinder klockrent och faktiskt ganska väl. Skönt att det börjar bli såpass okomplicerat.
 
Kombinationerna däremot var lite kruxigare. Vi har tränat kombination hemma i padocken men Tessie tycker inte att det blir riktigt samma sak i ridhuset. Hon krånglar till det väldigt för sig själv genom att backa av och trampa om men på slutet fick vi ett lite bättre flyt. Dock inte på rätt antal galoppsprång men det tränar vi vidare på.
 
När alla andra la ihop allt till en bana på slutet så kände jag att det gav mig och Tessie mer om vi fick fokusera på kombinationerna. Ett beslut som jag är nöjd med då jag tycker att hon slappnade av ännu mer dom sista sprången. Duktig Tessie !
 
  

Förresten !

Vet ni vad jag har glömt att nämna ? LillChilli sov i egen box för första gången inatt ! Han är en stor kille nu !
 
Vi har vant honom lite succesivt att vara ifrån mamma den stunden Platina rids. Natten till igår fick alla hästarna komma in tidigare för att Chilli skulle få stå själv i sin box några timmar innan vi släppte över honom till Platina vid kvällsfodringen. Och inatt sov han alldeles själv och det verkar ha gått bra. Han hade ätit bra, kanske druckit lite dåligt så det får jag hålla kolla på och boxen var inte alls så rörig. Det känns som att han har tagit det med ro.
Däremot så springer han fram till mammas juver när dom släpps ihop och Platina står blickstilla utan att ens röra ett öra så att han får dia.
 
 
 
Visste ni förresten att Chilli numera gnäggar och kommer travandes i hagen när jag kommer gåendes och ropar på honom ? Sötnos <3
Tur att någon är glad att se mig i alla fall, tanterna står bara kvar och betar, haha !
 
 
 

200 kilometer i timmen

Vart springer livet iväg egentligen ? Jag hinner inte med !
 
Jag har en massa inlägg som ska komma upp på bloggen men som jag aldrig hinner skriva. Det är hästar till höger och vänster och jag hade gärna skrivit mer utförligt om varje häst men när jag väl har tid så finns inte orken istället. 
Det blir gärna så för mig. Efter några intensiva dagar (med inte så mycket som en minut till att sitta ner förutom i bilen mellan ställen) när allt lugnar ner sig och jag kanske bara har 1-2 hästar att rida så känner jag mig typ tom och hinner reflektera alldeles för mycket för mitt eget bästa. Fast vad gör det om 100 år ?
Nu har jag och Tompa i alla fall städat i ordning kaoset här hemma innan jag kunde slappna av och sätta mig vid datorn för att börja klippa i filmen på Sunnie. Så fastnade jag här en snabbis och bloggen kan faktiskt få prioriteras i några minuter känner jag.
 
Lite snabbt om Sunnie igår då. Ett ord som beskrev henne är pigg. Hon ville gärna rinna iväg på långsidorna och studsade och ruskade till och med på huvudet i galoppombytena, haha. Det känns som att Sunnie är på G !
Nu skickar jag in filmen till veterinären ikväll och så hoppas jag på att få svar (helst positiva) så fort som möjligt.
 
Efter att crossarna fått sin dos uppmärksamhet så var det Sunnies tur att jogga ut på grusvägen, jag och mamma hjälptes åt med mockning och allt omkring och innan vi styrde bilen hemåt. Jag tänkte snabbt tidsinställa filmen på mig och Tessie på Annaträningen i onsdags så att ni har något att kika på när jag jobbar 8-16 imorgon. Vi har planeringsdag på jobbet och det känns helt okej efter denna hektiska helgen !
 
 
 
Svettiga och hungriga crossåkare.
 
 
 
Två underbara bilder från igår som My är fotograf till !
 
 
 

Morgon

Det är inte min dag. Simple as that !
 
 
 
 

Fullt ös medvetslös !

Både jag och Tompa var så trötta igår att vi somnade framför en film, utan att ställa klockan. Tur att jag vaknade av mig själv strax innan 7 !
 
Idag är det som sagt en dag där nästan varenda minut är planerad:
 
8 - vara i mitt stall och låta hästarna äta frukost inne medan vi mockar och fixar vatten i hagen. 
9 - rida ut Platina
11- rida en ny häst, information kommer om ägaren godkänner det.
13 - äta lunch hemma
13.30 - visa fiddy för försäljning
14 - börja lasta Sunnie och precis som förra gången så får det ta den tid det tar
15 - rida i AS padock
16 - ställa Sunnie i transporten
16.15 - rida Denver när vi ändå är på AS. Sunnie står och äter i transporten under tiden.
17 - komma hem, lasta ur Sunnie och plocka ur transporten. 
17.30 - hämta hö och halm
18 - meka cross
20 ? - åka och handla
21 - sambomys med god mat, godis och wii hemma i soffan 
 
Om vi kan hålla denna tidsplanen så är jag nöjd. Vi kommer nog spara in lite tid på lastningen men å andra sidan så har jag räknat lite kort tid på ridningen (med framskrittning och att sadla och sadla av) och så försvinner det nog lite extra tid på crossmeket, så vi får väl se.
 
Hur ser eran lördag ut ?
 
 
 
 
 
 

"Ledig" dag

Efter en lång dag med saker att göra non stop så sitter jag nu mätt och belåten i garaget och kollar när killarna mekar cross. 
Den mysiga, lugna dagen i Göteborg blev väl inte riktigt som tänkt men vi var hemma sent ändå.
 
Hem och byta om och direkt till stallet för att rida Sunnie. Idag joggades hon en runda förbi grushålan med en del galopp, så svettig blev hon. Förhoppningsvis så kan jag klippa henne inom en vecka för nu börjar hon sätta vinterpäls. Duktig häst, som vanligt.
Imorgon åker vi till stall AS och filmar när vi rider för att skicka in till min veterinär. Det är ännu mer nervöst denna gången..
 
Jag mockade stallet och åkte sen till Denver. 
Han var lika duktig som vanligt, även utan longering innan uppsittning, och idag introducerade vi start och stopp med hjälper från mig och förtydligande från My som leder honom. På slutet så började han fatta grejen.
Vi kör imorgon igen och sen får han vila några dagar i sträck.
 
Imorgon är en dag med ännu mer häst och pyssel runt omkring. Det gäller att hinna andas mellan varven !
 
 
 
Ett grymt team är vi !
 
 
 

God morgon !

Att vakna upp i Tompas famn och kunna ligga kvar och mysa i några minuter händer inte särskillt ofta så idag njöt jag för fullt!
 
Nu ska hästarna släppas ut innan jag och Tompa tar en halvdag i Göteborg. Vi ska hämta crossdelar och sen bara gå runt i nordstan och njuta av varandras sällskap och stadspulsen. Så härligt !
 
I eftermiddag ska Sunnie ridas, förhoppningsvis så krockar det inte med när mamma ska rida Platina. Stallet ska mockas, jag ska köpa både kraftfoder, grovfoder och strö. Och sen ikväll så åker jag bort till Denver för att skritta några varv. Kvällen avslutas med tacos hos mamma och crossmek. Det känns som att en bra dag är på gång !
 
 
 
 
 

Vilken lyx !

Färdigsadlad häst när jag kommer till stallet, bara att sitta upp ! Jag älskar min sambo <3
 
 
 
 

Morgon

Idag är det torsdag och jag jobbar min sista arbetsdag för veckan, 7.15-17. Skönt !
 
Hoppträningen igår gick jättebra, Tessie hoppade enkelhindren som om hon aldrig gjort annat. I kombinationerna tvekade hon lite mer men över kom vi. Dock inte med rätt antal språng men det kommer. Jag själv blev lite väl framåtlutad i kombinationerna så min hemläxa blir att räta på mig mellan a och b hindret.
 
Efter jobbet ska Sunnie ridas (hon vilade igår) och så ska jag mocka stallet. Det är allt för idag vilket innebär en ganska lugn torsdag. 
 
 
 
 
 

.

 
 
 

Dagens ridpass - Denver, Sunnie och Platina

Lite snabbt om dagen:
 
Jobb 6-14, sen direkt till stall AS för att fortsätta inridningen av Denver.
Som jag och My har skojat om så känns det lite som ponnyridning eller som att sitta på en ridskolehäst, och idag la vi till sakta lunk två varv i padocken. Men visst har han börjat få lite humör och framåtbjudning så jag ska nog inte utmana ödet genom att säga att han är lugn, då får jag snart tugga grus, hehe !
 
Vidare till mitt stall där jag red Sunnie på grusvägen. Hon fick en extra vilodag igår då hon kändes trött i söndags och idag var hon piggare. Däremot så brunstar hon så in i just nu, vilket jag inte direkt har märkt av på henne i ridningen innan, men nu är det nog Platina och Chilli som sätter igång det lite extra. Därför är hon inte lika snabb för skänkeln och har kolaseg galopp. Traven är dock som vanligt, om inte ännu finare. Och just det, jag glömde nämna att ALLT var läskigt idag !
 
Sen var det Platinas tur och idag satte jag upp ett litet räcke i hagen för att se hur hon beter sig på "hinder". Hon var lite ofokuserad och glömde att lyfta på benen ibland men något språng sken hon till på. På marken var hon fin, ibland tog hon bra stöd på bettet och fick fram nosen i traven. I galoppen kunde jag sitta ner och arbeta henne lite på rakt spår och man kan minst sagt säga att hon har en väldigt svårreglerad galopp just nu. Men med lite arbete så blir det nog kanon. 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och invänta min sambo som är på skogsträning. Imorgon jobbar jag 7.15-16 och då ska jag till stall AS för att rida Denver och sen till Alingsås för att hoppträning med Tessie. Det är första träningen sen handbrottet, så det ska bli extra kul !
 
 
 
 
 

Morgon !

 
 
 

Måndag

Dagen började bra men nu är jag inte på lika bra humör längre, varför vet jag inte. Det är väl dom där jäkla hormonerna antar jag. 
 
Nu ska jag i alla fall ut och galoppera Tessie och hoppas att jag blir på bättre humör. Vi hörs !
 
 
 
 
 

Just nu

Skrittar av efter ett lugnt, lösgörande pass.
 
 
 
 
 
 

Vårat eftermiddagsnöje

Första klängningen på Denver och precis som väntat så var han stencool. Vill ni se fler bilder så får ni gå in på myes.blogg.se !
 
 
 
 
Nu: party hos Evelin och Pelle !
 
 
 

God morgon !

Hurtig var namnet ! Transporten är lastad med crossar och vi är på väg till Edsvära för att köra/titta. Kul !
 
Sunnie är riden, vi trimmade på grusvägen och hon var sååå fin idag. Hon är lite ostadig i den höga formen än, och hon skulle kunna komma upp i formen ännu lite till i galoppen, men vilken härlig ridkänsla hon gav mig idag ! Inte tjaffsig i munnen, inte bitig och väldigt mjuk och eftergiven. Kul när det går framåt.
Jag själv har träningsvärk som heter duga från dom senaste dagarna. Det blir bra med lite mindre ridning denna helgen så att mina muskler får återhämta sig, hehe ;)
 
I eftermiddag ska vi hänga/sitta på Denver för första gången, stallet ska mockas och så ska vi på inflyttningsfest hos Evelin ikväll. En kul men fullspäckad lördag !
 
 
 
 
 

Platina e. Platini 16/10

Fotograf: My Wester
 
 
 
 
 
Den sista är min favorit, vilken är eran ?
Fina Platina !
 
 
 

Sunnie är sist ut

Och Tompa är med som sällskap.
 
 
 
Platina var första hästen och hon skötte sig exemplariskt. Hon stog till och med still tillräckligt länge för att My kunde ta några kort på oss. Bilder kommer !
 
 
 

Jeans

Har man glömt att packa ridbyxorna så får man rida i jeans !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie

En snabb sammanfattning om dagens ridpass med Tessie. Vi red i padocken, min tanke var lite "intensivare" arbete denna veckan för att sen låta henne få gå lugnare dagarna innan nästa onsdags träning.
 
Jag plockade fram bom - cavaletti - bom att rida på på böjt spår i traven. Hur mycket jag än kämpade idag så fick jag ingen ärlig bjudning framåt av Tessie, antagligen för att hon var lite mör. Travbommarna gjorde hon bra men var i och klonkade lite. 
Sen längde jag avståndet för att ta det i galopp några gånger och där var det svårare. I och med att hon inte var framme för skänkeln så fick vi inte den där goa galoppen och kom därför in konstigt några gånger. Men det är bara att träna och pressar man inte lite mer för varje gång så sätts heller inga muskler. Nu är jag inte helt säker på hur hon kommer gå under helgen men jag tror att det kommer bli ganska lugnt för henne, vilket kan vata skönt !
 
Tompa klickade några bilder med mobilen:
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag och Tompa precis vart och tagit in hästarna. Chilli fick lite kvalitetstid med borstning och lyfta hovar. Duktig kille som står på gången som han aldrig har gjort annat :)
Sunnie vilar idag som sagt och mamma red Platina som hade haft nerverna på utsidan idag.
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan och invänta sista arbetsdagen för denna veckan. Helgen är dock smockfull så den blir inte så mycket lugnare. Men man ska leva medan man kan, right ? 
 
 
 

Dags för padocktrim !

Med framskritting ute.
 
 
 
 

Morgon

Tråkig kväll igår och jag vaknade upp nu på samma humör som jag somnade med. Skit ! Men men, jag ska börja leva efter en ny strategi nu så får vi se vart det tar mig.
 
Jobb 8-16 och sen till stall AS för att rida Tessie.
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 

Trött är förnamnet

Jobb 6-14, sen direkt till stall AS.
 
Jag började med att longera Denver och han lyssnade jättefint hela tiden. Avskrittning på grusvägen var lite läskigare men vi kom hem helskinnade. 
 
Sen Tessie som fick ut och trava och galoppera på grusvägarna. Väl avvägt förstås, eftersom hon inte har gått så många pass sen vilan, men lite svettig blev hon allt.
 
Vidare till mitt stall för att mocka. Sen Sunnie som också hon fick gå på grusvägen men med mer krav. Vi fortsatte gårdagens arbete med låg form och det gjorde hon mycket bättre idag. Den låga formen har blivit finare sen den höga formen sitter, kul ! 
Vi la på lite öppnor i traven och galoppen och jag är verkligen nöjd med min svarta skönhet idag. Imorgon får hon en välförtjänt vilodag. 
 
Just nu är jag så trött så att jag skulle kunna somna på fläcken, mina muskler värker och mina sittben gör ont, haha ! Sjukskriven i 4 veckor där jag ridit en häst om dagen på sin höjd och nu fullt ös igen med jobb och flera hästar om dagen. Jaja, vill man bli bra på något så får man kämpa.
Och älsklingen läste mina tankar och köpte med chips hem (du är bäst <3) så efter kvällsmaten är det jag som slänger mig i soffan med en chipspåse och inte rör mig förrän läggdags. 
Hörs imorgon !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie & Denver

Tessie
Jag släpade fram en serie till Tessie idag. Tanken från början var som sagt att det skulle vart lite fler travbommar men utan lunch i magen så fanns tyvärr inte orken till det, hehe.
Dagens serie bestod av tre travbommar - två studs - ett galoppsprång - cavaletti - ett galoppsprång - två studs. En jättenyttig gymnastikövning som tar rätt mycket på hästarna så man får passa sig för att hoppa den för många gånger. Nu höll jag serien jättelåg eftersom Tessie inte har hoppat på ett tag men självklart kan man höja upp den en bit till lite mer rutinerade hästar.
 
I skritten jobbade vi med några skänkelvikningar. Vi red serpentinbågar mellan bommarna och studsen i serien och jag tänkte lite bakdelsvändning i varje vändning för att verkligen få med ytterbogen. Jättebra för Tessie som är lite spooky att få vara inne i serien innan vi hoppar den och få en chans att se allt först. Vi travade och galopperade igång ganska simpelt (hon gjorde ett kanonbyte från vänster till höger under uppvärmningen förresten) innan vi började vända snett igenom för att hoppa cavalettin i serien lite snett i båda varven.
Sen gav vi oss på serien, vilket Tessie gjorde riktigt bra ! Någon gång tappade jag benen lite så att vi kom in i trav även över studsen. Då var det bara att göra om och göra rätt. Men Tessie skötte sig kanon, var rädd om sig och hoppade väl. Pluspoäng för att hon höll sig rak genom hela serien !
Vi hoppade serien sex gånger innan vi travade av och skrittade ut på grusvägen.
 
 
 
 
Denver
My har longerat Denver med sadel och träns några gånger. Idag var första gången jag gjorde det. 
Denver är ju känd för att vara väldigt lugn och sävlig. Han stressar inte upp sig i onödan liksom. Men idag vet jag inte riktigt vad som hände. Så fort vi gick ut från stallet så traskade han på i ett bra tempo. In i padocken och ut på volten i skritt och stannade bara till en enda gång. När jag då smackade på honom så slängde han iväg ett bakben, så visst finns det lite humör i honom ! Han skrittade bra på volten och kom sen fram i trav på andra smackningen. Väl i trav så gjorde han något litet skutt, jag skulle inte vilja kalla det bockning utan mer att han tog ett litet galoppsprång. Någon bakutspark blev det också och han travade på i ett väldigt tempo. Så bytte vi varv och han var lika pigg i andra varvet och galopperade till och med några steg. Volten blev väl i och för sig inte så rund men när han travade en hyfsad volt utan att springa ifrån mig så avslutade vi. Duktiga Denver !
 
 
 
Bilder lånade från myes.blogg.se.
 
 
 

Dagens ridpass - Platina & Sunnie

Jag spräckte min tidsram med en timme, haha, jag är ju inte så snabb i alla fall ! Men alla hästar har fått röra på sig och jag tänkte skriva om hästarna i två olika inlägg. 
 
Platina
Platina har börjat få mer egen motor och framåtbjudning nu, vilket är jätteroligt.
Vi övade på skänkelvikning i skritt och det är lite svårt för henne. Hon vill så gärna göra rätt men vet inte riktigt vad jag menar så det gäller att jag är övertydlig med mina hjälper och berömmer direkt och mycket när hon gör rätt.
I traven jobbar vi för att få ett jämnt sug på bettet, hon går gärna bakom hand av sig själv och släpper ibland stödet på bettet helt. Det är svårare än man tror med en massa saker att kolla på men det blir bättre och bättre. 
Hon har lättare för att ställa åt vänster så idag jobbade vi mycket högerställt. Det går några steg åt gången innan hon faller över åt höger men med tanke på att det inte gick att ställa åt höger alls i början så är det jättebra.
I galoppen står jag än så länge bara i lätt sits och låter henne rulla på. Sänker hon huvudet lite så är det ett plus men jag har inga krav på henne där.
 
Sunnie
Sunnie skulle bara joggas och stretcha idag och det var lättare sagt än gjort. Hon fick stå själv inne en stund innan vi red iväg och det går bra när hon står på gången men är hon i boxen så är det inte så populärt. Därför var hon lite nervig redan när vi red iväg (hon är överlag piggare när jag rider henne direkt på morgonen) så det var svårt att få henne att slappna av ordentligt. 
Skänkelvikning i skritt och trav, i en så låg form som gick för dagen. Sen pausade vi lite snabbt för att palla äpplen innan vi fortsatte med galopp i lätt sits. Låg form och ställa åt båda hållen. Här frustade hon härligt och slappnade av en stund. Avtravning, där hon faktiskt slappnade av men inte stretchade överlinjen riktigt så mycket som jag hade önskat. Vi har tränat så mycket på den högre formen det sista så nu får vi nog börja varva med lite lägre form igen.
 
Jätteduktiga båda två ! 
 
 
 
 

Fjärde

 
 
 

Tredje

 
 
Dagens övning. Tanken var att det skulle vart lite travbommar på andra långsidan med men efter jag plockat fram serien så var jag slut, haha ! 
Och så kan jag konstatera att jag har spräckt tidsplanen. Jag är visst inte så effektiv ;)
 
 
 

Andra

 
 
 

Första

 
 
 

En hästig tisdag

God morgon !
Jag har sovit som en prinsessa inatt och förutom att jag har drömt att Tompa var ett as mot mig och Sunnie (haha) så var det en bra och välbehövlig natt. Dessutom somnade jag 21.30, snacka om trött !
 
Idag är jag ledig och har en del jag ska hinna med och jag ska försöka jobba på och vara effektiv så jag kan vara hemma strax efter lunch. Det är något lurt på gång i kroppen och jag har inte tid att vara sjuk så jag hoppas att en slapp eftermiddag ska göra mig bättre.
 
Vad ska jag göra då ? Jo, jag ska ha en riktigt hästig förmiddag ! Först ut är Platina som ska joggas lite. Därefter kommer Sunnie som ska ridas ett stretchpass på grusvägen. Och så passar jag på att göra stallet nu på morgonen.
Sen åker jag till stall AS där Tessie ska ridas över bommar och sockerbitar, jag har en bra övning i huvudet som ska släpas fram. Och till sist så ska Denver longeras. 
Jag vill gärna vara hemma till kl 13, vi får se om jag håller det tidsschemat. Men jag ska inte stressa, jag ska njuta av att jobba med fina hästar ! :)
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Jag slutade jobbet kl 14 och åkte direkt till Tessie för att rida. Det var bara det att Tompa hade nyckeln till sadelkammaren och han var på jobbet, så jag fick snopet åka vidare till mitt stall och ge Tessie en vilodag idag istället. Tråkigt när det inte blir som man har tänkt sig och väldigt klantigt från min sida.
 
Idag red jag Sunnie i hagen. Tanken var att lägga krutet på skritten och det gjorde vi. Skänkelvikningar, öppnor, tagen bakdel och bakdelsvändningar, både på rakt spår och på volt. 
Sen travade jag igång henne och gjorde några skänkelvikningar även i traven. Dom blev inte lika stadiga som vanligt men det får jag skylla på mig idag.
 
I galoppen jobbade vi med byten, mest från höger till vänster då hon gärna gör bytet ett galoppsprång efter jag gett hjälpen. På slutet gjorde hon fina byten åt båda hållen. Hon går dock ur form lite grand och det beror nog på att vi båda är lite för svaga för att orka hålla ihop det. Några skänkelvikningar i galoppen också och så travade vi av sen. 
 
Ett bra pass där hon gjorde allt jag bad henne om, det mesta riktigt bra. Vi har börjat öka på ridpassen lite och också svårigheterna för att hon ska vara helt igång, med allt vad det innebär, tills vi ska filma och skicka in till min veterinär om 2-3 veckor.
Sen är det inte så lätt alltid när en viss Chilli vill vara med och träna. Jobbigast är det när han ska gå precis framför Sunnie och sega, haha !
 
 
 
Min fina tjej <3
 
 
 

En ny, kass måndag

Med bara 4 timmars sömn. Blir nog inte stallet efter jobbet utan sängen.
 
 
 
 

Man måste ju bara älska söndagar..

Jag och Tompa kom hem, trötta efter för lite sömn och en lång dag, och sätter igång med kvällsmat, lite bakning och tvätten. Vips så blev det svart i huset och trots utbytta proppar så går dom igen så fort vi ens tänder en lampa. Man måste ju bara älska söndagar !
 
Utvärdering om Sunnies padockpass kommer, så fort jag har tid och orkar. Idag joggade hon lite i skogen med Tompa som sällskap och det var Tompa som skötte avskrittningen.
 
 
Vad gillat ni räserhjälmen ? ;)
 
Nu ska jag försöka vända denna söndagen. Se där, nu har Tompa fixat ljuset ! Hörs imorgon !
 
 
 

Just nu:

Ute på joggtur med dom viktigaste i mitt liv <3
 
 
 
 
 

Vilken natt !

Vi åkte till Trollhättan för race så vi var där strax efter 22. Först vid 2.30 tar dom tag i saker och gör ett seriöst race. Jag brukar inte klaga på folk men det är så jäkla oplanerat och oseriöst..
Vi fick kört i alla fall, och vann väl fler race än vi förlorade nu när bilen bestämt sig för att gå bättre. Somnade 4.30 och tyckte att det var värt det inatt när jag var pigg och skakig av energidryck men det känns inte lika rockigt nu, hehe. Det blir en dag i huvudvärkstabletternas tecken, minst sagt !
 
Nu ska jag hoppa i stallkläderna och åka till Tessie. Vi ska rida mot furet och klättra idag tänkte jag och efter det ska jag och My hjälpas åt att bada henne. Lilla lurvbollen blev nämligen klippt igår !
Sen åker vi iväg med Denver för löshoppning och efter det åker jag direkt och rider Sunnie, som ska jogga bort träningsvärk från igår. Sen kanske jag har tid att ta igen lite sömn så jag kan vara människa första dagen tillbaka på jobbet imorgon !
 
 
 
 
 

Fina, underbara Sunnie !

Jag hinner inte skriva om dagens ridpass just nu, jag och Tompa sitter i bilen på väg till race. Imprezan får en sista chans att imponera innan vinterdriftingen börjar istället. Tyvärr är jag som tidigare nämnt kass på att sladda med fyrhjulsdrift, haha !
 
Men ni får en bild och ett kort omdöme från dagen. Vilken häst jag har ! Visst, vi har saker att jobba på men hennes vilja och arbetsmoral är underbar !
Dessutom tog vi lite längre tid på oss att lasta för att Sunnie skulle känna sig bekväm och avslappnad (hon blir alltid väldigt stressad vid transportering) men det kommer i ett eget inlägg. 
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra lördag, imorgon är det söndag och söndagsångest..
 
 
 

Bra hästskötare va ? ;)

 
 
 

Lördag morgon

Hästarna är ute och stallet är mockat. Just nu gör jag frukost på sängen till Tompa. Han är sjuk, stackarn, så jag får passa upp på honom lite. 
 
Det är lördag idag, hur fort går inte dagarna egentligen ? 
I eftermiddag ska vi lasta Sunnie och åka till AS. Det ska bli så himla kul att se hur hon är att rida inom fyra väggar, om känslan fortfarande är lika bra där. Jag tror Sunnie också kommer uppskatta att komma till ett nytt ställe. Däremot så är hon inte lastad på typ 8 månader och ett halvår innan det har vi bara åkt fram och tillbaka till Husaby där hon har blivit stucken och behandlad varje gång. Så själva transporteringen kan bli intressant, hehe.
Jag tänkte filma lite, kanske att filmen kommer upp här sen. Men vi har ingen privat fotograf idag tyvärr !
 
Hörs under dagen !
 
 
 
 
Platina, från våran ridtur igår kväll. Första gången på fyra veckor som jag rider henne. Nu är det dags att komma igång !
 
 
 

Carl Deman - Vafan

 Haha, helgens nya partylåt !
 
 

Dagens ridpass - Tessie

Nu är det en vecka sen jag red Tessie och innan det hade jag inte ridit henne på ca 3 veckor. Förutom att hon känns ganska liten i jämförelse med Sunnie så kändes det bra att sitta på hennes rygg igen och av vad jag kände idag så har hon inte tappat så mycket under den korta vilan. 
 
Vi red i padocken med fram- och avskrittning på grusvägen. Planen idag var att rida igenom henne och känna efter om hon är stel eller ojämn. 
 
Vi började med att kolla så att halterna satt. Det gjorde dom, efter lite påminnelse. Vi gjorde några skänkelvikningar och det var lite motigt och blev lite vingligt. När jag fick några bra steg åt varje håll så nöjde jag mig. 
 
I traven så började vi med att tänka fram ordentligt. Här fick jag peta med spöt bakom skänkeln lite lätt två gånger och sen hade hon en fin trav och var framme för skänkeln. Efter sen stund gick vi in på mittvolten där jag först red några varv rättställd och sen några varv utåtställd. Likadant i båda varven och detta gjorde Tessie jättebra.
Galopp i lätt sits i en större galopp på fyrkanten till en början för att sen samla ihop och gå in på volten några varv. I höger varv vill hon köra ut vänsterbogen och överböja sig så där får jag nästan tänka lite utåtställd för att ha kvar bogen på plats. 
 
Avtravning i låg form och sen avskrittning. 
Ett ganska simpelt och kort pass där jag ville lösgöra henne och se vilken nivå hon ligger på. Hon kändes mjuk och fin och mycket piggare så jag är helnöjd ! Kan vi spinna vidare på detta så kan vi vara med på hoppträning om två veckor !
 
 
 
 
 
Hihi, ser ni hur lurvig hon är ? Och så har magen börjat komma också. Söta Tessie !
 
 
 

Sunnie Girl 2/9

Fotograf: My Wester

 
 
 
 
 
 
 
 
 

En sån nallebjörn !

 
 
 

Morgon

Vaknade med huvudvärk istället för migränen jag somnade med. Det är jag tacksam för !
 
Nu ska jag släppa ut mina hästar och sen åka till Tessie för ett lätt pass i padocken. Sen åker jag hem och dör i sängen och tar mockning och vatten i mitt stall ikväll.
Hörs senare !
 
 
 
 

Torsdag kväll

Det blir inte alltid som man tänkt sig. 
Jag åkte in till Nossebro i eftermiddags för att ta ett personalfoto till jobbet. Problemet var bara att alla kommunens barn visst också skulle fotas idag och med den kön så hade jag stått i kö fortfarande. 
Istället åkte jag hem till My som fotade en bild på mig, så simpelt var det. Bara att skriva ut och hänga upp på väggen. Tack My !
 
För en stund sen tog vi in hästarna för natten och är nu äntligen hemma. Det brukar bli ungefär en timme på kvällen som jag och Tompa ser varandra och under den timmen ska vi också laga mat och äta plus eventuellt duscha. Hur kunde jag ens längta till att bli vuxen undrar jag ? Visst, det har såklart sin charm, men jag såg min pojkvän så mycket mer innan alla måsten dök upp..
Potatis, köttbullar och gräddsås står i alla fall på kvällens meny. Tompa sköter matlagningen som vanligt och jag ligger i sängen med migrän och mensvärk och tycker synd om mig själv. Vissa dagar är inte lika glamourösa som andra.
God natt !
 
 
 
 

Fun fact om Chilli

Här om dagen så mätte vi Chilli på ett ungefär hemma i stallgången. Idag är han exakt fem månader gammal.
Han mätte ca 135cm i mankhöjd och ca 140 cm i rumpan. Han är alltså ganska överbygd och det var han redan på fölvisningen.
 
Jag har dålig koll på hur höga föl är (brukar man ens mäta fölungar ?) men jag tror att min kille är ganska stor för sin ålder. Och inte mig emot, han får gärna bli minst 170.
 
Har jag någon läsare som mätt sin/sina fölungar ? Det hade vart kul att jämföra !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

När jag satt upp och skrittade iväg så hade jag ingen färdig plan för hur jag tänkte rida i huvudet. När Sunnie sen spände till för något läskigt som inte fanns redan i första busken så blev valet enkelt. Idag jobbade vi lösgjörande, mjukgörande och stretchande.
 
Jag ställde igenom henne åt båda hållen och var noga med att hon skulle behålla formen i omställningarna. Vi red några få skänkelvikningar och fokuserade hela tiden på lång och låg form. Hon fick gå i ett avslappnat tempo där hon känner sig bekväm. Vi har spänt bågen med en högre form och flashigare gångarter dom senaste passen, och det har börjat ge resultat på hennes grundform. Kul !
Hon kändes jättefin och väldigt avslappnad så det var ett välbehövligt och lyckat pass.
 
Imorgon har jag inte bestämt mig om hon ska få vila helt eller om hon ska skrittas ut. På lördag lastar vi och åker till AS och rider i padock. Det ska bli kul att se om Sunnie känns lika fin innanför fyra väggar som ute i naturen.
 
 
 
 
 

Försenad

Idag har allt dragit ut på tiden så jag kom upp på hästryggen först 8.40. Vissa dagar är bara inte bra och idag är en sån dag.
Men nu ska jag njuta av att sitta på Sunnies rygg så hörs vi senare !
 
 
 
 
 

Dags att komma igång !

Nu har jag och Tompa precis kommit hem från hoppträning i Alingsås. Tyvärr så stog jag på backen även denna gången men nästa gång planerar jag att vara med så nu ska jag och Tessie sparkas igång !
Som Anna sa, dom tappar inte särskilt mycket kondition på så kort tid. Däremot så skulle jag gissa att Tessie njuter ganska mycket av sin semester i hagen och kommer vara lite svårövertalad till arbete till en början, haha !
 
Jag själv njuter också av min "semester" och ser inte alls fram emot att behöva rida i mörkret efter jobbet framöver. Jag gissar på att det kommer bli ganska många vändor till AS padock i höst. Jag uppskattar inte när älgarna jagar bort mig och Sunnie från grusvägarna och jag tror inte att Platina kommer vara lika cool som Sunnie i det läget.
 
Nu ska jag mysa ner mig i sängen med en kopp varm choklad och vänta på att Tompa ska joina mig. Han har fastnat på kontoret med crossens förgasare nerplockad i tusen bitar så det kan nog dröja en stund..
 
 
 
 
 

Dagens ridpass -Sunnie

Tacos och kladdkaka hos Louise igår och fika med My på Crossroad idag. Fortsätter jag såhär så kommer jag snart rulla fram ! Tur att jag rider i alla fall en häst om dagen. 
 
Idag red jag Sunnie på grusvägen. Hon blev ju genomriden igår så hon borde vart fin att rida idag men det stämde inte riktigt. Två dagars vila i rad blev nog lite för mycket.
 
I traven är hon kalasfin ! Jag känner verkligen hur hon trampar igång i igångsättningarna och i ökningarna. Hon tar lika mycket stöd på båda tyglarna och driver framåt lika mycket från båda bakbenen. 
Det enda negativa med traven är att hon vill gå ur form efter en ökning, när jag vill samla henne igen. Då drar hon fram huvudet och tappar bakbenen och det är likadant i avsaktningarna. Det beror mycket på min bålstyrka och drivning, att jag inte orkar sitta emot och driva in i avbrottet och då tippar fram = Sunnie får vikten på frambenen istället. Men det kommer med tiden, efter ett halvårs vila så känns det nästan lite överkurs att sätta sånt finlir klockrent ändå.
 
I galoppen gick hon inte alls bra idag. Hon bet sig fast i den där jäkla vänstertygeln, stundvis lite mindre så att det ändå kändes okej. Men det hjälpte inte alls att rida öppnor och på så sätt driva fram mer stöd till högertygeln idag. Till slut fick jag fick kramp i vänsterarmen så då släppte jag nästan allt stöd i vänster för att tvinga över mer stöd till högertygeln och red fram henne i en större galopp. Då blev hon jämnare, men fortfarande inte bra. 
Hennes galopp kändes lång och lite taktlös överlag idag. Synd, när den var så fin i slutet på förra veckan..
 
Vi kommer igen, att ha svackor hör ju till och vi fortsätter att träna på våra svagheter imorgon. Jag gillar bara inte känslan av att inte reda ut problemet innan jag sitter av..
 
 
 
 
 
 

Morgon

Mot stallet !
 
 
 
 

Dagens ridpass -Sunnie

Sunnie fick en ofrivillig vilodag igår då jag hade så ont i handen. Det betyder att hon har vilat i två dagar och jag förväntade mig en stel och tjaffsig häst när jag satt upp idag. 
Men hon var inte stel, hon var ganska fin redan från början. Hon bet sig fast lite i vänster tygel och släppte stödet på höger men det jobbade vi bort under ridturens gång så i sista galoppen och när vi travade av så var hon rak och hade ett jämnt stöd på båda tyglarna. 
 
Det är svårt det där med ojämnt stöd i handen. Nu när hon bet sig fast i vänster mungipa så blir ju reaktionen att lirka mer i den tygeln för att "lossa" henne. Men ju mer jag tar i vänster tygel, ju mer kommer hon att bita sig fast och då släppa stödet i höger mungipa ännu mer. 
Så istället red jag vänsteröppna i skritt och galopp för att få henne att ta mer stöd på höger tygel. Det är första gången jag prövar och med tanke på att Sunnie blev rak och att hon skummade i munnen mer än hon brukar så tar jag det som ett tecken på att det funkar.
 
Sunnie som alltid skummar mer i vänster mungipa än höger vanligtvis har en tendens att för det mesta ta mer stöd på vänster tygel och det är också vänster hand som jag är starkare i. Jag tror knappast att det är ett sammanträffande och jag är glad att jag nu kom åt oss båda två.
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E 2/10 del 5

Fotograf: My Wester

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fri hand !

Igår plockade jag av mitt gips på rehabmottagningen i Alingsås efter att ha gått med det i drygt tre veckor. Det kändes såklart konstigt att kunna röra på handen igen, vilken frihetskänsla, haha ! Och att få tvätta sig, underbart !
Läkaren sa att jag hade en utav dom bättre rörligheterna vid direkt bortplockat gips som hon har sett, vilket känns väldigt positivt.
 
Men när jag var så klantig och bröt ett ben i handen så var det tyvärr inte det enda jag skadade. 
Vid olyckan så vred jag till både lillfingret och ringfingret och skadade också mjukdelarna i dom två fingrarna. Det är en väldigt obehaglig smärta som tyvärr sitter i länge efter. Jag har tidigare skadat mjukdelarna i lillfingret två gånger så jag vet.
Det har inte känts något när jag har gått med gips eftersom fingrarna har vart fixerade. Men när jag nu har börjat röra på fingrarna så är dom delvis stela (såklart) och väldigt "mörbultade". Handleden har också tagit stryk efter ett och samma läge i tre veckor. 
 
Så bara för att gipset är av så är jag inte bra än. Jag vet inte vad jag hade för fantasi om att kunna rida som vanligt direkt och kunna använda handen precis som innan. Det kommer tyvärr dröja länge..
Ett bestående men som vi redan märkt förresten är att knogen till ringfingret har sjunkt och är lägre än innan. Men så länge jag inte har ont av det så spelar det inte mig någon roll.
 
Jag ska försöka lägga band på mig själv så att jag tar det lugnt med handen och inte stressar igång. Men det blir nog inte så svårt, det gör fruktansvärt ont vid rörelse..
 
 
 
 
 

God morgon

Inga barn i drömmarna inatt men en himla massa annat. Varför kan jag inte bara få sova ordentligt ? Jag är ju helt slut när jag vaknar, haha.
 
Nu ska jag åka till stallet. Jag passar på att rida och mocka nu på morgonen. Handen är lite svullen och gör ont så vi får se hur det går. Jag kommer även skriva mer om handen utan gipset i ett eget inlägg när jag kommer hem. Tills dess, ha en bra morgon !
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E 2/10 del 4

Fotograf: My Wester


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina skador

Med tanke på att jag har gått med gips i tre veckor nu så tycker jag att det är passande att rada upp vilka hästrelaterade skador jag har råkat ut för under mina 20 år med egna hästar/ponnyer.
 
 
-En sträckt sena i benet
Jag red ut tillsammans med en kompis på hennes två ponnys i snön. Ponnyn jag red halkade och gick omkull och jag fick mitt ben under.
 
- En spricka i höger överarm
Jag red min c-ponny Ellen barbacka på stubben. Hon låtsades bli rädd för en bil som körde förbi och gjorde hennes berömda 180 graders bockskruv och då landade jag på armen/axeln.
 
- En spricka i lillfingret
Jag hoppade Sunnie i padocken. Vi kom fel på ett hinder, hon stannade och jag åkte av i hindret. 
 
Och nu mitt brutna ringfinger. Sen har jag haft hjärnskakning någon/några gånger också, det är väl det vanligaste vi ryttare åker på.
Det är ändå helt otroligt att jag har klarat mig så bra utan skador med tanke på hur många gånger jag har flugit i backen, haha ! Men nu hoppas jag att jag slipper skador ett tag framöver.
 
 
 
 
 
 
 

Min stackars hand

 
Tummen upp till mig förresten som smsparkerade med fel regnummer, haha !
 
 
 

Nu ska det bort !

Dagen är här, idag ryker gipset !! 
Ni anar inte hur skönt det ska bli att få klia på handen. Eller tvätta den, det behövs verkligen..
Men det är lite pirrigt också. Kommer jag ha full rörlighet i handen igen ? Inte med en gång såklart, men kommer jag få några bestående men ? Innan gipset åkte på så var det en stor glipa mellan långfingret och ringfingret och jag kunde inte pressa ihop dom. Hmm..
 
Jag tror att det är lite för mycket bäbis runt mig just nu, jag har nämligen drömt att jag har blivit mamma dom två senaste nätterna, hehe. Självklart är Tompa en usel pappa dessutom, så jag fick klara allt själv. Så blir det förhoppningsvis inte i verkliga livet.
Nej, jag har fullt upp med hästarna och mitt eget liv så barn får allt vänta ett bra tag till.
 
Nu ska jag släppa ut hästarna och åka mot Alingsås. Bild på min äckliga hand kommer !
 
 
 
Min lilla bäbis <3
 
 
 

Bakhjul

Nämnde jag förresten att min pojkvän körde grymt idag ? :)
 
 
 
 
 

Söndag

Det har inte vart en så bra motorhelg för oss.
Träffen igår var bra men racet efter var kasst, plus att Imprezan inte går som den ska. Idag hann Tompa köra två varv med crossen innan den bestämde sig för att lägga av. Som snällt var så fick han låna crossar att köra med en stund och han hann till och med att vurpa två gånger, haha ! Men, meka om, meka rätt till nästa helg ! Fast då blir det nog bara crossåkning. 
 
Sunnie som har gått kanon dom senaste dagarna fick en välförtjänt vilodag idag. Jag passade istället  på att mocka när mamma red Platina. Platina har haft en lite lugnare period nu igen men ska komma i kondition nu när jag kan rida ordentligt. För vet ni vad ? Imorgon åker gipset !
Dom här tre veckorna har faktiskt gått väldigt fort och jag har verkligen kommit in i sjukskrivenlunken. Det blir lite segt att gå tillbaka till jobbet och den stressiga vardagen igen men det ska bli skönt att kunna rida som vanligt.
 
Nu ska jag och Tompa laga kvällsmat, i rimlig tid för en gångs skull, och sen mysa resten av kvällen.
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E 2/10 del 3

Fotograf: My Wester


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cross för hela slanten

 
Vem tränar innan ? Här kör vi "tävling" direkt ;)
 
 
 

Sweet Chilli E 2/10 del 2

Fotograf: My Wester


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass -Sunnie

Halva dagen har gått och alla "måsten" är klara. Några punkter försvann och några lades till. 
 
- släppa ut hästarna ✔
- mocka ✔
- meka Impreza ✔
- tvätta Impreza ✔
- dammsuga Impreza ✔
- rida Sunnie ✔ 
- fika hos mamma ✔
- pizzadate med Tompa
- bilträff
- race
 
 
 
Sunnie var jättefin att rida. Igår började vi med skänkelvikning i trav igen och det fortsatte vi med idag. Trots ett års uppehåll från skänkelvikning så gör hon det så jäkla bra med en gång ! 
I galoppen hoppade vi över öppnorna idag och tränade istället på tempoväxlingar. Hon har ganska lätt för att samla men när vi ökar galoppen lite så orkar jag inte hålla ihop henne. Tränatränaträna !
Idag kände jag däremot till och med från hästryggen hur mycket hennes inner bakben jobbade i galoppen och det är något nytt. Så roligt att hon börjar bli mer självbärig, så fin som hon är att rida nu har hon nog aldrig vart innan !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Det var riktigt segt att gå upp idag, usch ! Det gråmulna vädret utanför fönstret hjälper ju inte till något särskilt..
Dagens planer är:
 
- släppa ut hästarna
- mocka
- meka Impreza 
- tvätta Impreza
- rida Sunnie
- äta lunch
- fika med en vän
- pizzadate med Tompa
- bilträff
- race
 
En alldeles lagom lördag !
Glöm inte kika in här under dagen, ännu fler bilder på söta lilla Chilli kommer :)
 
 
 
 
 

En favorit <3

 

Sweet Chilli E 2/10 del 1

Fotograf: My Wester.
 
Visst är han söt, min lilla grabb ? Efter detta inlägget kommer 4 delar till ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kärt återseende

Från min sida i alla fall, Tessie vände och gick när hon såg att jag hade grimman i handen, haha ! Nu kunde jag inte hålla mig ifrån denna lurviga dam längre !
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
Gissa vem som har träningsvärk i magen från att hon tränade igår ? Det här kan bli en spännande ridtur, haha !
 
 
 

Satans älglöss !

Kvällens joggtur med Sunnie gick bra, förutom att vi blev jagade ut ur skogen av älglopporna. Note to self: rid inte i skogen vid skymning på hösten, usch !
 
Imorgon börjar jag dagen i mitt stall. Sunnie ska ridas och My kommer och fotar Chilli. Sen ska jag hoppa upp på Tessie för första gången sen jag fick gips, det ser jag fram emot !
God natt !
 
 
 
 
 
 

Story Of The Year - Until the day I die

 

TB - Sunnie Anna Emanuelsson jan 2010

Innan jag skaffade ett eget Youtubekonto så lånade jag Tompas brors konto och la upp filmer på. Det är filmer från tävlingar och träningar för 5-6 år sen bland annat. Här kommer några klipp, vill ni se mer får ni klicka er in på kontot.
 
   

Gjuta i stallet

Jag har sagt länge att jag vill gjuta i stallet, golvet är ju så himla ojämt på sina ställen. Detta året fick mamma igång oss så att vi i alla fall gjöt det värsta hålet i stallgången och så tar vi resten till våren.
 
Före:
 
 
 
Under tiden:
 
 
 
Efter:
 
 
 
Inte jättesnyggt med färgskillnaden men det fyller sin funktion och jag är jättenöjd !
 
 
 

1 oktober

Och vintern närmar sig med stormsteg ! Jag har hört rykten om att en vargavinter är på väg men jag hoppas innerligt att det inte stämmer.. Nu när Sunnie har vilat i 6 månader så vill jag kunna rida hela vintern utan att frysa ihjäl.
 
Idag hade jag planer på att visa föl med en vän men dom planerna blev inställda så nu har jag en helt ledig dag helt plötsligt. Skönt men jag känner mig lite rastlös.
Stallet gör jag ikväll och Sunnie ska bara joggas ut en sväng i skogen. 
Kanske att jag skulle städa här hemma lite ? Ja, så får det bli !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0