Dagens ridpass - Tessie

Nu är det en vecka sen jag red Tessie och innan det hade jag inte ridit henne på ca 3 veckor. Förutom att hon känns ganska liten i jämförelse med Sunnie så kändes det bra att sitta på hennes rygg igen och av vad jag kände idag så har hon inte tappat så mycket under den korta vilan. 
 
Vi red i padocken med fram- och avskrittning på grusvägen. Planen idag var att rida igenom henne och känna efter om hon är stel eller ojämn. 
 
Vi började med att kolla så att halterna satt. Det gjorde dom, efter lite påminnelse. Vi gjorde några skänkelvikningar och det var lite motigt och blev lite vingligt. När jag fick några bra steg åt varje håll så nöjde jag mig. 
 
I traven så började vi med att tänka fram ordentligt. Här fick jag peta med spöt bakom skänkeln lite lätt två gånger och sen hade hon en fin trav och var framme för skänkeln. Efter sen stund gick vi in på mittvolten där jag först red några varv rättställd och sen några varv utåtställd. Likadant i båda varven och detta gjorde Tessie jättebra.
Galopp i lätt sits i en större galopp på fyrkanten till en början för att sen samla ihop och gå in på volten några varv. I höger varv vill hon köra ut vänsterbogen och överböja sig så där får jag nästan tänka lite utåtställd för att ha kvar bogen på plats. 
 
Avtravning i låg form och sen avskrittning. 
Ett ganska simpelt och kort pass där jag ville lösgöra henne och se vilken nivå hon ligger på. Hon kändes mjuk och fin och mycket piggare så jag är helnöjd ! Kan vi spinna vidare på detta så kan vi vara med på hoppträning om två veckor !
 
 
 
 
 
Hihi, ser ni hur lurvig hon är ? Och så har magen börjat komma också. Söta Tessie !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0