God morgon

Påväg ut till stallet !
Blev lite sen då jag skulle söka jobb på Netto eftersom det ska öppna en ny butik i Vara. Men det visade sig att de inte har börjat söka folk än så jag får vänta lite.

Nu ska jag mocka och rida Sunnie. Fokus idag ligger på traven, vi ska rida mycket övergångar och tempoväxlingar så hon blir kvick !







Dagens ridpass

Det var en duktig häst jag satt på idag men också något fjantig.

Jag skrittade fram genom det lilla samhället (Jonslund) och en lastbil och en bil mötte vi och det gick bra. Duktig häst !

Sen kom vi till gräsvägen som jag tänkt rida på för dagen och då var hon lite framtravad. Jag travade henne lite till och hon var positiv och framåt. Sen började jag med galopparbetet som jag la mest vikt på idag.

Hon fick först galoppera fram i en lite större galopp innan jag började arbeta henne, det får hon alltid göra så att hon kommer igång ordentligt och får en bra framåtbjudning innan jag sätter ihop henne. 

Hon var lugn och fin i galoppen så då började jag träna lite galoppombyten med henne. Hon har börjat göra riktigt fina byten det sista så jag höjde ribban lite och gjorde byten om vart fjärde steg. I början gjorde hon det riktigt bra och jag blev lite imponerad av hennes insats. Men sen slog nerverna igenom och hon började studsa lite i bytena och då blev jag sen med hjälperna till nästa byte och så blev hon stressad. 

Då gick jag bara tillbaka till att göra ett byte åt varje håll några gånger innan hon fick galoppera av i en större galopp, sen trava av och till sist skritta hemåt.
När hon blir stressad är det ingen idé att traggla vidare, vi får inte ut något bra av övningen då ändå. Då är det bättre att gå tillbaka och träna det igen om några dagar och då sluta innan hon blir stressad så att hon får en positiv inställning till byten på rad.


På vägen hem var hon lite mer vaksam för bilarna som åkte förbi och gjorde en fin liten piruett när vi mötte en buss. Bra balans får jag ju i alla fall ;)



Bara min ljumske blir bättre så ska vi ut och tävla dressyr !


Nu ska jag kolla på serier med Tompa innan det är dags att sova. Imorgon börjar jag 14 och då ska stallet vara färdigt och Sunnie ska vara riden. Jag lär väl behöva en dusch innan jag åker också. 

God natt !




Torsdag

Torsdag idag och jag är ledig !

Förmiddagen har jag tillbringat framför datorn, jag har nämligen börjat kolla på Top Model Sverige på tv3Play och när jag väl börjar kolla på något så fastnar jag totalt !

Nu ska jag i alla fall gå ut och göra stallet. Badkaret i hagen ska tex rengöras och fyllas på med rent och fräscht vatten.
Sunnie, som fick gå en lugn skrittur igår, ska trimmas på grusvägen med graman. Hon ska även miljötränas lite med bilar och lastbilar i samhället vi bor bredvid. 

Ni har ju fortfarande inte fått bilder från förra gången men dem kommer ! 


Ikväll ska jag åka in till Vara och umgås med underbara människor. Vi skulle tydligen spela fotboll ? Inte min starka sida men väldigt roligt ändå ! :)





Älskar såna här dagar !




Dagens ridpass

Både jag och Sunnie var trötta under dagens ridpass så det blev inte så krävande. Vi mest lekte runt lite och hoppade de små hindren. 

Jag red på lite längre tyglar än vanligt för att låta henne taxera så mycket som möjligt själv och lät henne gå i sitt för dagen lunkande tempo i galoppen. Tack vare att hon var så lugn idag så gjorde hon inte så stor sak av hindren utan hoppade dem i sitt lugna tempo utan att ta fart i anridningen och då blev sprången så mycket bättre ! Hon hoppade runda och fina språng och jag kunde koncentrera mig på min sits över hindren. 

På slutet höjde jag räcket till ca 80 cm och när hon gjorde det lika bra så travade jag av henne och skrittade hem. Duktig häst !


Nu ska jag spendera lite tid med min pojkvän som jag knappt aldrig träffar längre.



Och just det, jag fick inte tvättat min älskling till bil idag heller så det får vänta tills på torsdag när jag är ledig igen helt enkelt.

God natt !




Tisdag

En ny dag och idag är jag ledig !

När jag vaknade imorse så var jag dock väldigt trött och det kändes som att jag var på väg att bli sjuk. Och eftersom jag kan så gick jag helt enkelt och la mig i sängen igen och kollade på film. Jag fick dessutom sovit en halvtimme och nu mår jag bättre. Nu är det bara tröttheten som hänger kvar.


Nu ska jag räkna ihop mina jobbtimmar under februari månad och sen ska jag gå ut i stallet. 
Sunnie ska ridas och jag tror att vi skrittar bort till padocken för att jobba lite. Vi ska även skutta över ett lågt räcke och ett litet kryss idag också.
Jag vill att hon ska börja slappna av över hindret och inte bara springa iväg i 120 km/h så fort hon ser det, därför har vi hoppat lågt och ganska ofta det sista. Så länge vi hoppar lågt så sliter det inte på henne och om jag känner den damen rätt så kommer det inte ta så lång tid innan hon inser att det faktiskt är bättre att lyssna lite på mig i anridningen. 

Stallet ska mockas och så fick jag aldrig tvättat min bil igår då klockan var mycket mer än vad jag trodde. Men antagligen hinner jag inte det idag heller då klockan redan är över 2 och jag ska sova i Vara inatt. Så blir det när man slappar halva dagen, jag får helt enkelt skylla mig själv !


Så fort jag hinner ska jag dessutom lägga upp bilder från gårdagens ridpass, som för övrigt gick jättebra ! Det är ju dock egentagna bilder från hästryggen men ni kommer få se lite vad vi höll på med. 






Hejsan !

En halv dags jobb avklarat, det är så skönt att sluta tidigt !


Nu ska jag ut och tvätta min älskade bil, just nu ser den ut som en rullande sandhög. 
Sen ska Sunnie ridas och stallet ska göras. Ikväll ska vi hämta hö till hästarna.

Vart vi sover inatt får vi se sen :)


Jag har en hel del i huvudet just nu och det märks verkligen på bloggningen.




Hur gör man egentligen när man har flera val ? Hur vet man om man väljer rätt eller inte ?




Lördagsmorgon

Det ser ut att bli lika härligt väder idag igen, underbart !
Det känns som det är det enda jag skriver, hur fint väder det har vart det sista, men jag ÄLSKAR verkligen våren ! Det är den absolut bästa årstiden enligt mig :)


Det blev lite ändrade planer i onsdags. Jag skulle ju skritta till padocken och rida igenom Sunnie men så blev det inte. Jag fick istället hoppa in och jobba några timmar på kvällen så Sunnie fick gå en stund på grusvägen istället.

Igår hade hon planerad vilodag då jag var på magnetröntgen för ljumsken och ryggen kl 11 och sen jobbade till 21. Nästa vecka får jag reda på resultatet av MRen och jag börjar faktiskt bli lite nervös. Tänk om det är något allvarligt ? Tänk om det är en skada som gör att jag inte får rida på jättelänge eller kanske inte får rida alls mer ? Nej, ni får verkligen hålla tummarna för mig ! 



En sån här fick jag åka in i. Tur att jag inte har klaustrofobi säger jag bara för när dom körde in mig höll till och med jag på att på att få lite panik innan mitt huvud nästan kom ut vid den andra öppningen igen.


Nu ska jag äta frukost och sen ska jag gå ut och mocka. Sen ska jag rida Sunnie till padocken och rida igenom henne idag istället. För dagen ska vi rida mycket övergångar för att aktivera bakbenen och så ska vi börja på öppnorna igen :)


Kl 12 ska jag vara hos Daniels föräldrar. Vi är ett gäng som ska hjälpas åt att vårstäda i deras trädgård, grilla och dricka lite gott. Det ska bli roligt att träffa alla igen, senast var ju Örebro.


Jag tror att jag har en bra dag framför mig ! :)







Mot stallet

Nu ska jag gå ut i det underbara vädret och göra stallet. Hästarna ska bland annat ha nytt vatten i hagen och sen ska Sunnie ridas. 
Tyvärr så jobbar Tompa till 5 idag så det blir inga härliga vårbilder men jag ska försöka att fota Sunnie lite på egen hand :)




Förra sommaren.




Ny kategori

Nu har jag gjort en ny kategori.

Musik heter den och där kommer all musik jag lägger upp hamna ! :)
Jag har väldigt varierad musiksmak så det kommer finnas något för alla ;)






Levels Reversed

För alla er som gillade låten Levels med Avicii men som tjatat ut den vid det här laget, här har ni nästa hit:
;)




Eller om ni fortfarande inte tröttnat på Levels kan ni lyssna på den här:




Jag blir faktiskt lite deprimerad när jag tänker på om det någonsin kommer komma en så bra partylåt som Levels igen. För tyvärr så tror jag inte att någon kan göra en låt som slår den.



Har ni några favoritlåtar ? Länka gärna i kommentarerna, det är alltid roligt med ny musik ! :)




Tränatränaträna

Nu är jag så taggad till tävlingsstart så det är inte sant !

Därför tror jag att vi rider till padocken idag och rider igenom Sunnie och hoppar några låga hinder. Nu satsar vi stenhårt inför tävlingssäsongen 2012 !

Förhoppningsvis följer Tompa med och kan ta några kort :)







Looking back

En utav de superbra rundorna förra året. Tyvärr fick vi ett pet på sista hindret, a-hindret i kombinationen.
Jag som var så taggad på omhoppning och fick till den första svängen till och med.





Man hör ju vad Tompa tyckte om att vi rev där i alla fall ;)




Taggad ? Ohja !

Nu sitter jag på tävlingsdatabasen och kollar tävlingar. Igen.



Jag vet inte vad jag hoppas på, kanske att tiden ska gå snabbare och att det ska bli den 26e april redan imorgon ? 
Som det är just nu så är Sunnie inte riktigt igång för att tävla ändå. Men vi har inte så långt kvar !


Jag är väldigt förväntansfull inför detta årets tävlingssäsong ! Med tanke på de bra rundorna vi gjorde förra året så tror jag att det kommer gå bra för oss. Om vi nu klarar att komma upp till samma nivå som förra året.

Resultatmässigt så var inte 2011 något imponerande år. Vi gjorde endast 6 starter, var nolla i en 90cm, kom 6a på 8 fel i omhoppningen i 1.05 och sen en del småpet i 1m. 
Men känslan som vi hade i nästan varje klass, den var helt oslagbar ! Så bra har det aldrig känts, vi var verkligen ett team, jag och Sunnie. Jag hoppas att vi hittar tillbaka till den känslan i år igen. 





Plus att jag längtar tills jag får använda allt roligt som jag köpt under vintern !
Nya schabrak, pannband, ny nosgrimma, nya stövlar och vita ridbyxor. Vi kommer utan tvekan att vara snyggast ! ;)




Såhär kommer vi se ut på den första tävlingen för i år. Plus blingpannband och kanske blingnosgrimma.




Svar

Julls om Tävlingsdebut:
Åk till Partille den 20/5 tycker jag! :D


Det lutar nog åt Partille, ja ;)
Ska du dit ? :)




Dagens ridpass

Det blev en tur på grusvägen idag istället.
Sunnie var lite okoncentrerad i traven ibland men skötte sig annars fint. 

I galoppen lät jag henne rulla på i en lite större galopp där jag stog i lätt sits och la henne i en låg form. Då slappnade hon av riktigt bra, frustade och galopperade genom hela kroppen. Den galoppen är inte att leka med !


Det enda kravet jag hade på henne idag var att hon skulle gå i form och vara avslappnad, vi tränade inte på något särskillt, och jag var nöjd med henne när jag skrittade av. Hon fick förresten en lång fram- och avskrittning, det är jag alltid noga med men idag fick hon ännu längre tid på sig och det gillade hon.







Saab 9-5 2,3t = kärlek !

Jag kom på att ni inte ens sett min nya bil på bild så här har ni:






Den här spenderar jag nästan mer tid i än vad jag spenderar med min pojkvän för tillfället. 
Det är verkligen ett utav de bästa köpen jag gjort, jag trivs jättebra i den och jag ångrar mig inte en sekund !


Detta är alltså bilen som vi kommer åka på tävlingar i i sommar. Det är en manuell växellåda i den och jag har ju bara kört Sunnie i mammas automatare innan. Men jag har redan kört transporten med den ett flertal gånger och det gick hur bra som helst som det kommer inte vara några problem ! Även om det är bekvämare att köra transport med en bil med automatväxellåda ;)


Vad änvänder ni för bil att dra med ? :)




Slapp förmiddag

Är klockan redan 2 ? Jösses vad tiden har gått fort idag !

Det enda jag har gjort nu på förmiddagen är att ligga och slappa och bakat negerbollar. Gott var det, men absolut inte nyttigt.
Så nu ska jag gå ut och göra stallet och rida Sunnie. Förhoppningsvis hinner jag med en powerwalk också :)







Visste ni..

.. att Duff fullkomligt älskar bananer ?









Morning

Usch, vilket tråkigt höstväder det är ute idag. Vad hände med solen ?


Hästarna kom ut för en timma sen och jag gick faktiskt och la mig i sängen igen. Jag tänkte sätta på någon bra film och bara mysa för mig själv en stund. 

I eftermiddag ska jag gå ut för att göra stallet. Lösdriften ska också mockas idag och Sunnie får nog komma ut på en tur i skogen. 

Ikväll åker jag och möter upp Tompa i Vara och sen får vi se vad vi hittar på. 


Vilket tråkigt inlägg men ja, här har ni mina planer idag !




Jag och Hiawhata.




God natt

Nu ska jag och Tompa börja våra dagliga kvällsritualer, kolla på serier. Just nu är det One Tree Hill som spelas flitigt.

Imorgon är jag ledig igen så ni kan vänta er uppdatering :)



God natt !




Dagens ridpass

Sunnie var till en början väldigt spänd och flög i luften för minsta lilla idag. Det var i och för sig väntat eftersom det blåste storm.
Men efter ett tag lugnade hon sig lite och kom till ro. 

Jag red henne på eggbettet, vilket jag inte gjort sen i höstas, och jag hade glömt av hur mycket hon tar stöd på det bettet. Ibland nästan lite för mycket men då får jag bara försöka rida lite extra så att hon får sin energi framåt och uppåt istället för framåt och neråt. 
Hon får en fin och ärlig form på det i alla fall, på det vanliga tvådelade kan hon bli lite orolig i munnen och det vill hon inte gärna ta stöd på alls. Så ett tag framöver ska jag bara rida henne på eggbettet och se om det gör någon skillnad på hennes muskulatur. 

Jag har också ridit henne mycket utan nosgrimma det sista och det trivs hon bra med så det är någonting jag kommer fortsätta variera med. 


Till själva passet då:
Efter framskrittningen travade jag fram henne och fick henne någorlunda avslappnad. Sen började vi med bakdelsvändningen och denna gången tog vi det ett steg längre.
Vi red på det lilla fyrkantspåret och red bakdelsvändningar i hörnen, precis som sist, men efter ett tag gjorde vi bakdelsvändningen ett halvt varv i varannat hörn istället, alltså bytte vi varv varannat hörn. 

Sunnie gjorde det bra men jag hade velat ha lite mer framåtbjudning i rörelsen. 


Skänkelvikningen hoppade vi över idag då det gjorde för ont i min ljumske.


Efter det skrittarbetet travade vi en stund och kom sedan i trav på det lilla krysset i padocken. Jag kom ihåg hur hon flängde över det sist och tänkte att hon får lite mindre fart över hindret om vi kommer i trav. Det hade jag delvis rätt i för hon illnitade och låtsades som att den lilla dunken som låg i krysset var farlig. 

När vi kom på det igen så hoppade hon HÖGT över och studsade av glädje när hon landade. Det är kul att hon är så positiv. 
Vi rullade på krysset i båda varven och vilken kvalitét hon fick i sina språng på slutet ! Den hästen kan faktiskt hoppa när hon vill.



Jag och Sunnie, 1.30.


Som avslutning red vi några byten i galopp och då kom den lilla ponnyn i henne fram. Hon studsade och flög och hade benen åt alla håll ! Hon är bara för söt alltså :)

Så, ett lyckat pass på min fina. Fortsätter hon vara såhär fin och fräsch så kommer vi vara farliga på tävlingsbanorna i sommar !




Då kommer det vara en blå-gul rosett istället för vit ;)




Musik <3

Nu håller jag på att ladda ner en massa grym musik till mobilen och sen ska jag ut i stallet. 
Idag blir det hörlurarna i under trimpasset i padocken :)

Jag älskar musik !




Det här är en av låtarna som kommer spelas.




Låttips

Det här lyssnar jag på just nu:








BÄSTA PARTYLÅTEN JUST NU:




Jag blir så sjukt taggad av den låten ! Den ska lätt spelas i bilen påväg till den första tävlingen ;)




Tävlingsdebut

Nu har jag planerat in en tävlingsdebut igen !
Jag hade ju redan en inplanerad men så kom snön tillbaka och då fick jag tänka om.

Såhär ser våra första tävlingsstarter ut:


26/4 Alingsås Ryttarsällskap    Utbildningshoppning
90-1m


12/5 Brandstorp (Skaraborgs Fältrittklubb)    Lokal
90-1m


18/5 Nygårds Ryttarsällskap    Terräng
80-90

eller
20/5 Vartofta Rid- och Körsällskap    Lokal
?

eller
20/5 Partille Ridklubb    Lokal
?


2/6 Nääs Ryttarförening    Lokal
?


9-10/6 Vänersborgs Ryttarförening    Lokal/Regional
?


16-17/6 Nuntorp Hästsportklubb    Lokal/Regional
?


Jag kommer få välja bort någon utav de sista 2 tävlingarna så att det inte blir för tufft för Sunnie. Alternativt att hon får vara tävlingsledig 2-3 helger efter de tävlingarna. 


Som det ser ut nu så vill jag inte planera för en längre tid. På någon utav de ovanstående tävlingarna kanske vi har startat någon regional start, tyckte att det kändes bra och lägger oss på den nivån. Eller så känner vi för att gå ner till lokal några starter igen och det är också okej. 
Därför låter jag resten av tävlingssäsongen vara oplanerad :)





Vår tävlingsdebut 2011.




Lilla My

I lördags kom Lillan hem till oss !
Hon är 30 år gammal och ska vara här i ca 2 veckor som det ser ut nu. 








Så nu har vi 2 småttingar ute i hagen :)



Snö ?

God morgon !

Tror ni jag blev förvånad när jag vaknade imorse och såg att det snöat inatt ? 
Efter en närmare titt så ser det mer ut som hagel men det är tillräckligt mycket för att lägga sig på marken. Dessutom så är det monsterväder ute, det blåser storm här hos oss ! Usch..


Därför väntar jag med att rida tills i eftermiddag så kanske snön har smält bort helt och så hoppas jag på mindre blåst. 
Jag tänkte skritta bort till padocken idag. Där ska vi faktiskt rida samma övningar som sist och skutta lite över krysset. Förhoppningsvis så har den där " JAAAA jag får hoppa igen !!" känslan lagt sig lite så att min lilla dam kan hoppa som en normal häst ;)

Tyvärr så jobbar Tompa så det blir inga nya fräscha ridbilder. 




Padocken i somras.




Lördag förmiddag

God morgon allihop !
Många som ligger hemma och mår dåligt idag ? ;)

Det gör inte jag, det blev ju en hyffsat tidig kväll igår. Kom på att det faktiskt var första ströget med min bil igår och många fler ska det bli !


Nu har vi vart ute och byggt en ny hage till de små hästarna. Det blev riktigt bra om jag får säga det själv ! Och så har vi halmat upp i vindskjulet så att de ska kunna gå ute på nätterna. Det enda som är kvar att fixa är vattnet men den nya lilla är inte påväg hitåt riktigt än. 

Sen ska det vanliga göras, stallet ska mockas och Sunnie ska ridas. Tråkigt väder att göra det i men så är det.


Vad har ni för planer idag då ? :)







Mobilbloggar

Hemma från jobbet och har vart ute och strögat i Vara en stund. Det är så vi fördriver tiden här ute på landet ;) Jag gillar min nya bil skarpt alltså ! Vi mötte upp några vänner som följde med hem och drack kaffe. Nu sitter jag och Tompa och roar oss med att spela Super Mario och det är väl dags att sova snart. Imorgon ska vi bygga en ny hage eftersom det ju kommer en till liten shettis imorgon. Det blir vårat lördagsnöje. Hörs imorgon igen ! :)

Dagens ridpass

Så, inne från dagens ridpass på världens bästa häst !

Jag trimmade henne med graman idag och hon var fin. Lite spänd ibland och lite skutt hit och dit i galoppen i början men annars avslappnad med bra tryck i traven. Liiite hängig i handen emellanåt men det var ju bara för att jag inte orkade rida henne fram till handen riktigt.

Och jag får säga att det var tur att jag red med gramanen idag, annars hade det inte blivit något arbete för henne alls då jag inte hade någon ork. Det märks att jag fortfarande inte är frisk..


Nu måste jag hoppa in i duschen, halv ett åker jag mot Vara och sen Lidköping.
Behöver jag säga att jag inte alls är sugen på att jobba idag ?







God morgon

Idag vaknade jag med en jobbig klump i magen. Ni vet, en sån klump som gör det lite svårt att andas och som gör att även hjärtat värker lite. 
Vart den kommer ifrån vet jag inte men jag tycker inte om den..


Hästarna har gått ute och ätit frukost ett tag och jag ska nu gå ut och mocka. 
Efter det ska Sunnie ridas och jag har mina funderingar på att trimma henne lite på grusvägen med graman. 

Tydligen ska jag börja jobbet tidigare idag då vi har fått ett nytt kassasystem och jag ska lära mig det, men jag fick aldrig reda på den nya tiden. Bra där ! Så det är väl dags att jag sticker ut i stallet nu, ifall jag behöver åka om en stund.


Jag ska försöka hinna ge er en utvärdering av ridpasset innan jag åker till jobbet :)







Sjukling

Jag vaknade inatt och mådde jättedåligt och i det spåret har jag gått hela dagen. Det är först nu som jag börjar känna mig lite bättre men jag är fortfarande trött. Inget jobb för mig idag med andra ord..

Dagen har istället bestått av en massa mys med världens bästa pojkvän så jag klagar inte ;)


Imorgon ska jag däremot jobba 15-21, om jag nu inte blir värre igen. Men det hoppas jag inte då Sunnie ska ridas som vanligt imorgon.


Nu ska vi kila ut i stallet för att mocka och ta in hästarna !




Måsas Amelia.




Produktiv dag !

Vad hurtig jag vart idag !

-För en liten stund sen kom jag in från ännu en powerwalk, denna gången i 45 minuter. Nu var det våran hund Stina och en av mammas hundar Zacko som fick följa med ut. 

-Jag fick fixat gödselstacken så att det går lättare att köra ut skottkärran.

-Jag bytte vatten i hästarnas badkar ute och skrubbade både det och hinkarna från stallet så de ser ut som nya. 

Utöver det så fick ju Sunnie sin promenad tidigare och så mockade jag stallet. 
Jag hann dessutom sitta inne och läsa bloggar, blogga, betala räkningar, städa, diska och kolla på serier i några timmar.
Med andra ord så har det vart en bra dag ! Synd bara att min kära pojkvän inte kunde vart hemma.


Nu ska jag däremot spendera lite tid med honom så ni får klara er utan mig en stund ;)





God natt !




Kärlek




Jag älskar dig, Thomas Olsson Pennanen♥ 




I will walk 500 miles

Det blev en powerwalk i 50 minuter för min och Sunnies del. Solen värmer underbart ute och det var prefekt väder att gå i !











Min lurviga lilla tjej ♥


Tyvärr så insåg jag idag att mina älskade gympaskor sjunger på sista versen. De är så ingådda att de i stort sett är urgådda och det finns fina "lufthål" lite här och där. Gött med aircondition ;)
De har följt mig sedan jag gick i 8an och användes nästan varje dag i gymnasiet, trots att vi var tvungna att ha skor med stålhätta inne i stallet. 
Men jag tänker använda dem tills det inte finns något kvar av dem. Eller tills jag köper nya, vilket nu händer först, haha !


Jag märkte också idag att jag nu igen har ont i ljumskeln när jag går. Jag som trodde att jag var på väg att bli bättre men så kul ska vi tydligen inte ha det.

För er som inte hänger med riktigt så fick jag plötsligt ont i min ljumske för ca 6 månader sedan och har sen dess vart på ultraljudsbehandlingar och gjort sjukgymnastik men utan resultat.
För 2 månader sen var jag på en ultraljudsundersökning och fick då en remiss till magnetröntgen som jag ska på nästa fredag.

Ååh vad jag hoppas att dem hittar orsaken till smärtan och att det finns något att göra åt den. Som det är nu får jag ont när jag går, kan inte springa då det gör för ont och nysa eller hosta är en nära dödenupplevelse !


Men, det finns alltid folk som har det värre !







God morgon !

Underbart härligt väder idag, solen levererar verkligen !


Eftersom Tompa var tvungen att åka iväg så blev våran mysdag inställd. Jättetråkigt då det inte finns tid alls för bara oss två just nu.. Men jag får desto mer tid att spendera i stallet och ute i solen :)

Om en stund ska jag gå ut och mocka och sen ska Sunnie skrittas. Jag tror att jag ska skritta henne för hand idag så att jag också får lite motion samtidigt, två flugor i en smäll !
Sen får jag väl putsa och göra lite såna välbehövliga saker. Eftersom det kommer en shettis till för ett tag så måste ju hagen byggas ut också, så det finns att göra med andra ord.


Men först ska jag läsa några bloggar :)







En häst till

Nu när jag börjar få igång Sunnie kommer det bli lite roligare uppdatering här igen. Fler övningar att skriva om och snart förhoppningsvis mer bilder :)


På lördag kommer det en liten shettis till hem till oss. Hon ska stanna i ca 2 veckor så att hon inte behöver stå själv i sitt stall då hennes kompisar ska säljas. Och eftersom jag bara har 3 boxar så innebär det att hon och Dennis kommer få gå på lösdrift.
Eftersom det är så varmt ute och både hon och Dennis har riktiga björnpälsar så kommer det inte bli några problem, de kommer antagligen bara tycka att det är skönt. 
Lite omständigt då jag måste bygga om både vindskjulet och hagen lite men kul för Dennis med sällskap i sin egen storlek ett tag ! :)


Nu börjar klockan bli mycket och jag och Tompa ska sätta på en serie. Jag är ledig imorgon också och då blir det en riktig mysdag. Love till det ! 







Dagens ridpass

Sunnie reds i padocken idag och det var en pigg och ambitiös häst jag satt på, härligt !

Sunnie är fortfarande inte fullt igång så jag red mycket skrittarbete och la in många skrittpauser i trav- och galopparbetet.


Efter framskrittningen travade jag fram henne några varv så att hon fick se sig omkring och slappna av.
Sen började jag med en övning i skritt som jag tycker funkar bra på de flesta hästar. 

Såhär ser den ut: (ni får ursäkta mina paintskills ;))





Jag red alltså på volten fast jag gjorde volten till ett litet fyrkantspår. I varje hörn red jag en bakdelsvändning där jag fokuserade på att hon skulle gå samlat och lyssna på så små och lätta hjälper som möjligt. Jag rider tyvärr lite för mycket med handen ibland men håller flitigt på att träna bort det. 

På "långsidorna" bad jag henne länga ut steget lite så att hon fick tillbaka framåtbjudningen efter hörnen och när nästa hörn närmade sig så samlade jag upp henne igen. 
Efter ett tag lärde hon sig åt vilket håll hon skulle vända och ville gärna "ramla in" och började vända innan jag gav henne hjälperna. Då red jag övningen som på en åttvolt istället, fast fortfarande som två fyrkantspår. Då var hon tvungen att vänta på mina hjälper eftersom hon inte visste åt vilket håll vi skulle vända åt. 


En bra övning som gör hästen lösgjord och smidig ! Eftersom rörelsen också är samlande tycker jag det är viktigt att lägga till tempoväxlingen så att hästen håller framåtbjudningen under hela övningen. 


Efter denna övingen var Sunnie mjuk och fin och jag fortsatte då arbetet i traven. 

Då red jag i trav på fyrkantspåret och i början på långsidan flyttade jag henne i skänkelvikning in till trekvartslinjen. Där rätade jag ut henne och red på trekvartslinjen ut till kortsidan och sen gjorde jag likadant på nästa långsida. 

I denna övningen får jag som ryttare kolla på mina hjälper och träna på att ge dem i exakt rätt ögonblick för att hästen ska fortsätta på ett rakt spår efter skänkelvikningen. Att rida rakt är svårare än vad man tror ! 

Det här gjorde Sunnie väldigt bra i vänstervarvet men i högervarvet hade hon lite svårare för skänkelvikningen. Så har det tyvärr vart ett tag och det beror på min oliksidighet som ryttare. Det är något som vi ska försöka träna upp detta året !


Vi fick faktiskt till några fina längningar idag också, där Sunnie satte bakbenen under sig och verkligen tryckte ifrån. Hon kan allt ! :)


Som avslut så galopperade vi något varv innan vi kom på ett litet kryss snett igenom. Precis som jag trodde så var Sunnie superglad över att få hoppa igen och sköt i luften över hindret. Efter satte hon av i en rad bocksprång och så gjorde hon varje språng. Det var riktigt nära att jag fick tugga grus några gånger ;)


Kul med en så positiv och glad häst tycker jag ! :D





Bild från en träning i Kungsbacka.


Imorgon ska hon bara skrittas och travas lite smått då dagens ridpass blev en aningen hårdare än vad jag tänkt från början. 



Vad tycker ni om såna här inlägg ? Är det kul att läsa mer ingående om våra ridpass och få tips på övningar ? :)




Pass i padocken

Det är inte riktigt lika fint väder idag men värmen ligger i alla fall kvar i luften sen gårdagen. 


Idag har jag planerat in ett ridpass i padocken för Sunnies del. Jag ska sätta upp ett litet räcke så att hon får skutta lite också. Jag gissar på att hon kommer bli överlycklig för det ;)





Förra sommaren.




Ett enda ord: Awesome !

Ojj, det är redan 5 dagar sen jag uppdaterade här, fy på mig ! ;)


Jag har haft en underbart rolig helg i Örebro !
Vi (jag, Tompa och 3 vänner) åkte upp i lördags för att medverka på en överraskningsfest då en kompis fyller 25. Hennes reaktion var obetalbar, så himla roligt !

Efter det fick vi trerätters och god dricka serverad innan hälften av folket drog vidare till Harrys. Där skakade alla rumpa tills det stängde och vakterna bad oss att gå ut.

Dagen efter var bara en hel mysdag som vi spenderade i soffan innan vi åkte hem igår kväll. 
Bästa helgen på länge, helt klart !

(För örvigt så finns det fler slajm och patetiskt självsäkra killar i Örebro än här, hur kan det vara möjligt ?)


Nu ska jag gå ut i stallet för att rida min prinsessa. Stallet ska fixas och sen väntar en myskväll blandat med lite arbete för att hjälpa Tompa att dra igång sitt egna företag !
Jag börjar också bli lite sugen på att starta eget fast jag inte har några idéer alls på vad det skulle vara. Det kommer med tiden helt enkelt :)


Jag hoppas ni har en bra dag i den härliga solen. Nu ska jag gå ut och njuta av den.





Jag och Sanna och vi ägde för övrigt heeela Örebro ! ;)




Dags att åka hem

Mot stallet !

Nu ska jag hem och rida Sunnie. Det får bli en tur på grusvägen idag :)





Min sötnos ♥




I´m back !

Nu är jag tillbaka efter min tillfälliga bloggpaus !

I söndags hade vi en sådär riktig slappdag. Jag gick upp och släppte ut hästarna, sen låg vi och sov och kollade på film tills kl 16. Det är underbart med såna dagar ibland !

Fast det var inte en helt oproduktiv söndag, vi hämtade halm till hästarna och mockade också. 


Igår jobbade jag, men idag är jag ledig, så dagen spenderas i Vara. 

I eftermiddag åker vi ut till Jonslund igen. Då ska Sunnie ridas och stallet ska göras. Jag hoppas det hinner bli lite varmare till dess, nu är det nästan vinterväder ute. Brr !


Jag har för övrigt fått ett nytt beroende. Det är ett spel som finns till Iphone och android. Draw something kallas det och är typ som pictionary. Hur kul som helst men otroligt beroendeframkallande ! 

Om ni tycker sånt är roligt kan ni ju ladda hem det spelet och lägga till mig ;)
Jag heter Sunnie Girl eller 910820, det står tydligen olika på allas telefoner. 
Så, nu har ni fått ett tidsfördriv för en lååång tid framöver ! ;)







Just nu

Nu har halva dagen gått !

Middagen hos mormor och morfar var mysig och det blev både mat och fika. Även om jag åt mycket hemma hos dem och nu även en halv semla när jag kom hem till Tompa så är jag fortfarande sugen. Hur går det ihop egentligen ? xD


Sunnie var duktig idag. Lite spänd, som hon tyvärr ofta blir i skogen, men hon höll sig i skinnet. 
Hästarna fick 2 proppfulla påsar hösilage i hagen så att de klarar sig tills ikväll då mamma och Johan så snällt gått med på att ta in dem. Tack hörni ! :)


Nu är det lite dötid innan vi ska åka hem till födelsedagspojken. Kvällen börjar hos honom, fortsätter på det lilla utestället och avslutas med efterfest hos Daniel och Sanna. Hörde jag någon säga rolig kväll ? ;)






Ja, så ligger det till nu. 
Jag hoppas att ni får en lika rolig lördagskväll som jag förhoppningsvis kommer ha !




Morgonstund har guld i mun

God morgon bloggen !

Jag ska nog börja gå upp och stanna uppe oftare på helgerna, det är hur mysigt som helst när solen skiner och det precis börjar bli varmt ute.


Hästarna är ute i hagen och jag har gjort stallet. Nu ska vi äta frukost och sen ska Sunnie ridas.
Det blir en tur i skogen idag igen och med snäppet mer trav än igår.
Jag hoppas verkligen att vädret håller sig såhär så att jag kan få igång Sunnie ordentligt. Än så länge är vi på god väg :)


Sen ska jag krypa ur hästkläderna och ta på mig något finare för att åka in till Vara och äta lunch hos mormor och morfar. Grynkorv står på matlistan, mums !

Efter det blir det ännu ett ombyte för att gå ut på ett litet uteställe i Vara och fira en kompis som fyller 21.


Det känns som att den här dagen kommer bli bra ! :)





Finaste ♥


Ha en bra dag allihop, jag uppdaterar er när jag hinner :)



God natt redan ?

Då var den dagen avklarad !

Nu är jag ledig i 2 dagar innan jobbet sätter igång igen. Fortsätter det såhär så kommer jag och Sunnie kunna tävla mycket i sommar :D


För övrigt så funkar den nya tråden till hagen hur bra som helst ! Det känns jätteskönt att inte behöva oroa mig för att hästarna ska smita eller, i värsta fall, fastna olyckligt i tråden. 


Nu väntar helgen. Eller ja, halva helgen har ju trots allt snart gått.

Under helgen som kommer ska jag i alla fall göra följande:

- fira en kompis som fyller 21

- äta lunch hos mormor och morfar

- rida Sunnie och fixa stallet

- hämta halm

- slappna av och njuta av min ledighet


Och under tiden som jag gör detta ska jag inte stressa utan bara ha roligt och ta allt i min takt.
Dagarna rusar förbi alldeles för fort för att inte uppskatta dem.
Eller vad säger ni ? :)


Nej, nu ska jag krypa ner bredvid Tompa, som redan har somnat. Det var den myskvällen det ;)





Mitt fina hjärta ♥




Ändrade planer

Slapparplanerna är inställda, jag åker in till Vara och lunchar med min underbara pojkvän innan jobbet istället !

Just det. Ridturen på Sunnie gick bra, hon var lite spänd emellanåt och extremt tittig, men slappnade av hyffsat i traven. Duktig häst ! :)







Alltid påväg !

Underbart väder ute idag igen, kanske är våren påväg redan ? :)


Nu ska jag gå ut och mocka och sen ska jag rida Sunnie. Det får nog bli en tur i skogen idag :)


Jag jobbar sista dagen idag innan jag har 2 dagar ledigt och jag börjar 15.00, så förhoppningsvis ska jag hinna slappa en stund framför Gossip Girl innan jag åker. Det har vart fullt upp non stop denna veckan så att bara sitta och ta det lugnt hade vart skönt.


Hur har eran vecka varit ? :)






RSS 2.0