Rubrik


Dålig uppdatering idag, jag vet. Och imorgon blir det likadant men ni får stå ut ! :)

God natt


Nu har vi vart iväg på roadtrip genom hela Sverige känns det som. Haha, nej men så farligt var det inte :)

Riktigt kallt har det vart idag i alla fall ! Jag hoppas verkligen att det är varmare imorgon för om jag hinner ska jag rida Kaisa och longera Titius. Det var länge sen jag gjorde något med någon utav dem, men med tanke på vädret så är det ganska förståeligt. 

Nu ska jag gå och lägga mig, är verkligen jättetrött. 

God natt !Sunnie Girl.
Kort ridtur


Det blev ingen lång ridtur, det är ju så himla kallt ute ! Ändå hade jag pälsat på mig termobyxor, mössa, vantar, halsduk, ja allt som går i stort sett.
Jag tror vi var ute i 20 minuter och då skrittade jag i 15 minuter.

Vintern är ingen rolig tid att ha häst med tanke på kylan.

Det är tråkigt att jag inte har någon fungerande kamera för idag är det perfekt väder att fota i ! Snö och solljus = underbara bilder ! Men men, det går inte att hjälpa.


Nu är jag i full gång med att plugga så det är väl lika bra att jag fortsätter :)Bloggtävling


Jag är med i Warnmark.blogg.se´s adventsutlottning !Var med du också !God morgon


Usch, idag är jag inte alls på humör för något annat än att ligga i sängen och slappa, haha !


Hästarna har snart ätit klart sin frukost och då ska jag ut och rida Sunnie. Det blir nog inte ett så långt ridpass eftersom det är så himla kallt ute. Och så blir det i hagen som vanligt, det är det enda stället jag kan rida på nu.

Efter det ska jag plugga en stund innan jag ska gå ut och mocka.

Ikväll ska jag in till Vara för att sitta och kolla när Tompa och Daniel lagar Tompas bil och det är jag själv som ska köra den halvt trasiga bilen till Vara. Det kan bli spännande ! ;)

Ungefär så ser min dag ut. Jag ska försöka att uppdatera en del men jag är rädd för att jag inte kommer komma på något att skriva.Sunnie Girl.Mot kalaset !


Nu ska jag byta om och sen kommer Tompa och hämtar mig så vi kan åka till kalaset.
Jag älskar kalas, det är alltid så mycket god mat och fika och sånt då. Gottegrisen #1 haha !En bild på Tompa och mig för omväxlings skull :)LäsarfrågaVad rider ni med för bett på era hästar ?

Vad rider jag med för bett ?


Jag satt och kikade lite längre bak i bloggen och fick en idé till att skriva vilket bett jag rider Sunnie på.


Just nu rider jag Sunnie på ett tredelat bett med fasta D-ringar.Det bettet trivs hon bäst på.
Tompa köpte ju ett kopparbett till henne för ett tag sen men det gillade hon inte alls, trots att jag ridit på ett nästan likadant flera gånger innan som hon gick super på.

Fast i och för sig så går hon bra ett tag på ett bett och sen helt plötsligt kan hon gå dåligt på det så att man får byta tillbaka till något gammalt bett som hon börjar gå bra på igen.

Jag har inget emot att variera bett på Sunnie. Vissa dagar rider jag henne med ett pessoa och andra dagar ett vanligt tvådelat. Men oftast rider jag på det tredelade.Hopprädsla


Hopprädsla är det många som lider av. Vissa mer, andra mindre.

Jag är en av dem som älskar att hoppa, det är något utav det roligaste jag vet ! Sålänge det håller sig runt 1m som högst. Blir det högre så börjar jag tänka alldeles för mycket innan hindret, rattar och håller på och bara minskar våra chanser att ta oss över hindret på ett bra sätt.

Men jag är inte rädd för höjden egentligen. Jag är rädd för vad som händer om jag lägger hästen fel. Att flyga av rätt i ett hinder eller krascha med hästen i ett hinder. Det har hänt mer än en gång och det gör ju inte saken bättre.
Så egentligen skulle jag kunna bota min rädsla genom att träna upp mitt öga. Tyvärr så har jag ganska svårt för det. Och just nu är det omöjligt eftersom jag inte tränar för någon och nästan aldrig hoppar eftersom jag inte har någonstans att hoppa. 

Mina hopperfarenheter genom åren:

Jag har nog alltid haft hopprädslan längst inne i mig. När jag red min C-ponny Ellen var jag inte så hopprädd, jag var lite för "ung och dum" för det. Henne hoppade jag enstaka 1.30 hinder på och det är ganska bra gjort med tanke på att hon var 133,5 cm i mankhöjd !

Men sen gick det utför. Jag fick min D-ponny som hoppade som en gud hemma och på framhoppningen men så fort vi kom in på banan så stannade vi ut oss. Hon växte bara fast och hade ingen framåtbjudning alls. Och jag tror att det var då min hopprädsla tog fart. Att veta att hästen kan stanna helt plötsligt tycker i alla fall jag är läskigt och då slutade jag rida innan hindren och allt bara blev ännu värre.

Sen fick jag Sunnie och hon och jag hade starka band mellan oss (i och med att jag red in henne) innan vi började hoppa så då kände jag mig lite mer säker. Allt gick bra, hon hade aldrig stannat och bjöd ärligt på alla hinder. Vi hade börjat träna för Anna Emanuelsson och allt kändes jättebra så vi började hoppa banor på 1m.

En träning höjde Anna upp till 1.10 och jag blev lite osäker. Så högt hade jag aldrig hoppat på en storhäst och jag kände mig inte alls säker på det. Men så kom jag och tänka på att Anna aldrig skulle höjt upp om hon inte trodde att vi var redo så jag sköt undan mina tankar och red mot hindret. Vi kom perfekt och ändå så tvärnitade Sunnie från ingenstans.Det sänkte mitt självförtroende något enormt. Jag var ju helt säker på att Sunnie aldrig stannade på något och så gjorde hon det helt plötsligt.
Några träningar senare testade vi att hoppa 1.10 igen och denna gången gick det super. Och vilken känsla jag hade då ! Att jag faktiskt vågade.

Det gick bra för mig och Sunnie på tävlingarna då och träningarna gick bara bättre och bättre. En träning hoppade vi två serier med en oxer på slutet på båda som låg på 1.30. Gissa om mitt hjärta bankade när jag hade hoppat dem ! Men jag gjorde det inte bara en gång utan tre och då var jag stolt.Min sits blir så ful när vi hoppar lite högre :S

Efter det gick det bara bättre och bättre. Jag var helt säker på Sunnie och mig själv och jag funderade på att debutera 1.10 på en tävling. Tyvärr så blev det inte av och innan jag hann reagera hade jag tagit studenten och hade inte längre någon tränare.
Och ni vet ju hur det har gått för mig på tävlingarna den här sommaren:
Jag bara sitter och håller i Sunnie mot hindren så att vi kommer helt fel. Helt otroligt att Sunnie fortfarande hoppar.

Mitt självförtroende är nästan på noll igen och nu skulle jag aldrig klara av att debutera 1.10. Jag skulle tycka att 1m var högt. Men det är ju också lite så det funkar; hoppar du inte på ett tag blir du ovan och tycker eventuellt att det är högre än vad det egentligen är.

Jag får helt enkelt försöka att träna bort min rädsla till sommaren igen.

Juridik = svårt


Usch, det här med juridik är svårt. Bara att hitta i lagboken är ju nästan helt omöjligt !

Nu ska jag ta en paus och skriva ett inlägg om hopprädsla.Det är en sån här tjockis jag ska hitta i.Stallet klart


Nu är stallet färdigt. Eller ja, allt utom vattnet då, som jag ska ta senare.

Jag är ganska noga med hur det ser ut i stallet. Hästarna ska ha mycket halm i boxarna, det ska vara nogrant sopat och allt ska vara på sin plats.
Just nu har jag slarvat lite då det ligger ensilageplast framme i stallet eftersom jag inte haft någonstans att slänga det. Plus att golvet tyvärr är lite ojämnt på vissa ställen, det förstör intrycket lite. Men annars, snyggt och prydligt.

Nu får jag väl sätta mig och plugga en stund. När jag tar min pluggpaus ska jag skriva inlägget om hopprädsla så det kommer upp någon gång under eftermiddagen.Sunnie Girl.Och nu snöar det igen..


Jag som hade hoppats att det skulle räcka med snö nu !

Jag hade tänkt att ägna hela dagen åt att plugga och då har självklart vårat internet bestämt sig för att vara extremt segt. Men jag får väl göra så bra jag kan ändå.

Jag ska strax gå och släppa ut hästarna och så ska jag fixa stallet direkt. Fast jag väntar nog några timmar med att fylla vatten i deras boxar så att det inte fryser tills ikväll.
Sunnie ska eventuellt vila idag, det beror lite på hur bra det går med pluggandet. Hon har egentligen gått alldeles för lite nu det sista men skolan måste faktiskt gå före..

Ikväll ska jag på kalas hos Tompas bror och så ska vi nog agera chaufförer inatt.


Annars händer det inget spännande. Jag ska försöka uppdatera bra idag i alla fall. Jag ska bland annat skriva ett inlägg om hopprädsla senare under dagen och så får vi se om jag kommer på något annat roligt.

Har ni något tips på vad ni vill läsa om kanske ? :)
Sunnie Girl.God natt

Sunnies fina hoppteknik i början ;)
Läsarfråga


Vad tycker ni om snön ?

Blir stallarbetet tyngre ? Roligare/tråkigare att rida ? Gillar era hästar snö ? :)
Kallt


Uppdateringen har vart dålig nu det sista och det beror på att jag har spenderat mycket tid med Tompa och i stallet så bloggen har hamnat lite i skymundan. 

Sen så finns det inte så mycket att skriva, mer än att det snöar och är fruktansvärt kallt ! Om det är såhär kallt nu, hur blir det då fram mot januari-februari ?

Det enda roliga med vintern är att rida i snön. Underbart kul är det ! Och Sunnie håller med mig, hon älskar snö. Vi red i hagen både igår och idag och igår var det farligt nära att hon bockade av mig. Idag var hon lite lugnare och jobbade på bra. Snön är jättebra för att träna upp hennes ryggmuskler igen. 

Ja som sagt, det har inte hänt så mycket här hemma. Jag och Sunnie i snön förra vintern.
Önskelista


Ungefär såhär ser den ut:

Ridhuset är väl kanske lite orimligt men man kan ju alltid önska ;)

(som vanligt får ni ursäkta mina mad paint skills)Snö, snö, snö


Det fortsätter snöa och det snöar inte dåligt heller !

Jag gick ut till hästarna och ser då att det snöar in i stallet. Inte bra, så jag tätade så bra det gick. Nästa gång jag kommer ut i stallet får jag se om det blev något bättre.
Plus att jag fick skotta mig in i stallet. Dörren var nämligen blockad av en 1m hög snövall. Visst älskar vi vintern ?

Hästarna har faktiskt fått stå inne hela dagen. Våran hage är ett stort och öppet fält så hästarna har ingenstans där de kan stå i lä. Eller jo, vi har ett vindskjul men det går de inte in i.
Så jag mockade och gjorde det mysigt för dem i boxarna, fixade nytt och fräscht vatten och gav dem hö inne. Alla såg väldigt nöjda ut, förutom Sunnie som tjurade lite men det är inget ovanligt.


Bloggtips !


Jag ska också tipsa om en blogg som jag tror kommer bli en av Sveriges bästa bloggar:
TeamSL.blogg.se


Det är en blogg som jag kommer följa ! Bara ni håller uppdateringen flickor ;)Måsas Titius igår


Ja, igår longerade jag Titius i padocken. Det hade kommit en del snö redan då men det gick att jobba med honom.

Han var på väldigt bra humör och var uppmärksam på mig hela tiden. Vi jobbade som vanligt med övergångar, tempoväxlingar och olika stora volter och han gör det bättre och bättre.

Jag tyckte mig se honom ta fram en bättre trav stundvis men det kan ha vart önsketänkande ;) Han har en ganska markbunden trav och det är tråkigt på en sån fin häst.

I slutet hängde jag lite på honom men han var så nervös så jag nöjde mig med att bara hänga.
Snöstorm


Fy vilket väder !

Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra med hästarna idag. Sunnie skulle behöva ridas och jag kan rida henne i hagen som jag gjorde igår, då var hon jättefin och samarbetsvillig. Men idag blåser det storm och snön bara yr. Så vi får se hur det blir med det helt enkelt.

Jag tror inte att hästarna får gå ut så länge idag heller. Några timmar räcker, redan igår stog de vid grinden och väntade på att få komma in och idag är ju vädret 10 gånger så värre.

Märks det att jag inte gillar vintern ? Igår var det helt ok för då kunde man rida och hålla på som vanligt men idag är det inte roligt.

Jag ska försöka uppdatera en del idag när jag ändå bara sitter här hemma och gör ingenting. Jag ska ju självklart passa på och plugga också men det orkar jag inte göra hela tiden.Sunnie Girl.Hästledigt


Idag har det inte blivit mycket gjort i stallet. Jag var med Tompa och hans bror och kollade på och köpte en bil utanför Skövde och det tog hela dagen eftersom allt krånglade.

Matilda (min låtsassyster som står i mitt stall) mockade, det brukar hon göra på helgerna eftersom jag mockar på veckodagarna. Och vi kom hem så sent så jag han inte rida någon av hästarna idag. Väldigt tråkigt eftersom jag hade tänk rida Sunnie ordentligt idag. Fast med tanke på vädret så hade jag väl inte haft någonstans att rida ändå. 

Nu ska jag kolla på film och mysa med min underbara pojkvän ♥ 

Ha en rolig lördagskväll ! :)
God natt !


Ridfilm ?


Nu är jag hemma i Tompas lägenhet och det ska bli så skönt att sova !

Jag har funderat och kommit fram till att jag nog ska filma när jag rider Sunnie någon dag och lägga ut här på bloggen. Vad tycker ni om det ? :) Det var ju länge sen ni fick film på henne så.

Jag ska bara få tag på en kamera eftersom min fortfarande inte funkar.


Måsas Titius


Idag blev det ingen longering för Titius. Jag gick ut och gick med honom på grusvägen och i skogen istället.

Det visade sig vara väldigt nyttigt för honom för han tittade på ALLT ! Han är inte dum så han går på mig eller något sånt utan han tittar på det han tycker är misstänkt och så blåser han upp sig, det är allt. Sen vet man ju inte om han kommer vara lika lugn när man rider honom och han inte har någon på marken att lita på men vi kan ju alltid hoppas :)

Gå ut och gå ska vi göra fler gånger i alla fall. Det är bra för honom att få se världen lite :)Hello


Idag började dagen med bra humör men det känns som om det börjar gå åt fel håll nu igen.

Jag började dagen med att släppa ut mina hästar. Sen åkte jag till Johanna och hjälpte till att släppa ut hästarna där. Titius fick stå kvar inne så att jag kunde jobba med honom. Det kommer i ett eget inlägg.

Sen gick jag och Johanna igenom Arbetsrätt så jag har tom hunnit plugga idag !

Nu ska jag ut och rida och jag ska leta upp en mössa som jag kan ha under min största, fula hjälm. Jag tänker verkligen inte sitta och frysa när jag rider idag ! :) 
Sen ska jag göra stallet och så bär det av till Vara där kvällen ska spenderas. 

Inte så intressant dag kanske, men det är skönt att ta det lugnt.

 VILA


Sunnie får faktiskt vila idag. Igen, suck ! Det känns som om jag försummar Sunnie mer och mer det sista.
Det är bara det att jag alltid är så trött så jag orkar aldrig rida ordentligt utan nu det sista har hon bara joggats. Den senaste veckan har ju inte vädret och underlaget tillåtit något mer men det känns ändå väldigt dåligt.

Men jag brukar ju inte strunta i att rida Sunnie för att sitta och kolla på TV utan det är skolan och hästarna jag rider åt andra som måste prioriteras för att mitt liv ska gå ihop.
Jag önskar att jag hade tid och ork att rida Sunnie mer men man kan se denna lugna perioden som en nästan liten vila för Sunnie. Snart blir det bättre ridförhållanden och då ska hon sättas igång och ridas som vanligt igen ! :)

Nu ska hästarna snart in och så ska jag åka till skolan.Måsas Titius & Kaisa


Jag började morgonen med att longera Titius.
Det var ännu frusnare i padocken idag så vi tog det lite lugnt idag, inte så mycket tempoväxlingar eftersom han fick koncentrera sig på att trava överhuvudtaget.

Han skötte sig bra, han lyssnar bara bättre och bättre på kommandon ! Någon gång ibland blir han lite nonchalant och travar ett varv innan han saktar av men det händer mer och mer sällan.
Jag hängde också på honom lite och han var lite spänd idag. Men det är bara att fortsätta nöta !


Sen var det Kaisas tur.
Henne red jag i skogen som vanligt och vi tränade på det gamla vanliga: Start, stopp, back och styrning.
Hon hade mycket energi i början av ridturen och den gjorde hon av med för när vi skrittade av så var hon svettig men lugn och nöjd. Härligt !God natt


Jag ska gå till sängs tidigt idag, jag är jättetrött ! Som tur är så sover Tompa hos mig inatt :) ♥


Kaisa


Jag red Kaisa i skogen idag. Det var jättekallt ute och vi red inte så länge.

Hon skötte sig bra förutom att hon var väldigt tittig. Hon såg spöken överallt och gick och frustade. Vi tränade på att göra halt och att rygga och det gjorde hon bra ! Vi red också slalom runt träden i skogen och hon behöver bli lite smidigare och lyssna lite bättre på hjälperna.
Men hon blir bättre hela tiden !God morgon


Nu sitter jag och min lilebror och kollar på filmer på oss när vi var små. Vad rolig man såg ut då !

Hästarna är ute i hagen, de fick frukost ute idag. Kaisa är riden för dagen, hennes ridning kommer i ett eget inlägg strax.

Idag ska Sunnie ridas, vart vet jag inte än eftersom det är så fruset överallt. Jag tror att jag även ska longera Titius och så kanske jag rider Duff idag med. Vi får verkligen hoppas att jag inte ramlar av nu när marken är stenhård ;)

Och så ska stallet göras som vanligt.


Vad ska ni hitta på idag ? :)
Jag och Sunnie.Ingen skola


Som ni märker så blev det ingen skola för mig idag. Min huvudvärk tar kål på mig och jag orkar verkligen inte sitta på lektion då. Jag får läsa här hemma någon annan dag istället !

Nu ska jag och Tompa kolla på film och mysa. Det verkar som om det blir pizza till kvällsmat, mums ! Men väldigt onyttigt.
Jag hade ju tänk komma i form nu när jag fått en hund att gå ut och gå med. Men en pizza skadar inte, den får jag gå bort imorgon ;)Sunnie Girl.
Perfect Sit


Perfect Sit är en båge gjord i hårdplast men ger ändå utrymme att kunna inverka på hästryggen. Den förbättrar din sits och inverkan i sadeln; du får rakare rygg, stadigare men mjuka händer och armbågarna ligger intill kroppen utan möjlighet att flaxa. 

Du fäster ridbågen bakom ryggen och krokar sen i armarna i bågarna. Bilden är lånad här

Bågen kostar 399 kr och finns att köpa HÄR
Den ska också börja tillverkas i mjukare plast.


Jag red mycket med en sån här båge när jag gick i 1an och jag tycker att de är jättebra ! I början kan det kännas som om man är lite låst men det är bara för att man inte har den där perfekta sitsen (vem har det ?). 
Efter ett tag vänjer man sig och de hjälper till jättemycket i ridningen, redan efter några gånger känner man skillnad.
När man sedan rider utan bågen vet man vilken känsla man ska sträva efter och har lättare att hitta den. 

Jag funderar på att klicka hem en sån här :)Bilden är lånad här
Måsas Titius


Jag longerade Titius i padocken.

Han var väldigt stissig i stallet när jag gjorde iordning honom så jag trodde att han skulle vara jobbig att jobba med idag. Men där hade jag fel !

Han var lugn och sansad och lyssnade bra på kommandon. Jag har börjat jobba honom på olika stora volter och så jobbar jag med att få ett större register i hans trav med hjälp av tempoväxlingar och övergångar. Det gör han jättebra, allt kommer ju inte på en dag :) Dock så var det lite för fruset i padocken idag.

Jag har också hängt på honom mycket i helgen, varje gång med olika resultat:
Ena dagen är han helt avslappnad och rör inte en fena när jag hänger och klänger på honom. Nästa dag är han på helspänn och kastar sig bakåt så fort jag lägger lite tyngd på hans rygg. Men man får se det positivt, han bockar inte när han kastar sig längre, så det går ju framåt !Måsas Titius.Migrän


Huvudvärken vill inte släppa och nu börjar den övergå i migrän, det värsta som finns.

Jag har tagit det väldigt lugnt idag, allt för att försöka bli bättre så jag kan åka till skolan ikväll men just nu känns det i stort sett omöjligt.

Stallet är klart och jag hjälpte Emelie att släppa ut hästarna hos Johanna och fixa vatten i alla hagar.
Sunnie får vila idag, det är bättre att jag rider henne imorgon när jag förhoppningsvis mår bättre.

Titius har jag longerat och det kommer i ett eget inlägg.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag till innan jag ska ta in hästarna och åka till Tompa för att göra mig iordning för skola.En av de fina bilderna jag och Matilda tog förra helgen.God morgon


Usch, idag känns det verkligen inte bättre !


Jag ska alldeles strax släppa ut hästarna och sen ska jag och Emelie åka till Johanna (som är i skolan idag) och släppa ut hennes hästar. Jag kanske hjälper till att mocka också, vi får se. Och när jag ändå är där ska jag passa på att longera Titius.

Så får vi se om jag hinner rida Kaisa och Sunnie idag. Jag hade behövt det men orken finns inte riktigt där. Och så ska jag mocka och fixa stallet som vanligt.

Och så är det skola ikväll och det är samma sak där. Det är inte bra om jag missar en lektion men jag kan verkligen inte koncentrera mig och jag orkar inte köra till Skövde. Plus att jag går omkring med konstant huvudvärk. Jaja, vi får se helt enkelt.

Nu ska jag i alla fall sätta igång.Deppig


Idag har det med andra ord inte hänt så mycket. Jag red Sunnie imorse, en sväng i skogen blev det. Bara skritt och trav, jag behövde en lugn ridtur.

Sen gjorde jag stallet och sen dess har jag bara tagit det lugnt och pluggat lite. Inte för att jag har kunnat koncentrera mig så mycket men jag har i alla fall försökt..

Nu ska jag hämta min lillebror vid bussen och sen så kommer Tompa. Jag hoppas att han ska få mig att må lite bättre.

Jag hoppas att ni har haft en bättre dag än vad jag haft.R.I.P farfar


Igår fick jag reda på att min farfar gick bort i går morse och jag undrar om det inte räcker snart. Jag och flera av mina närmaste har fått ta så mycket hemska saker nu det sista så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Nu räcker det !

Detta inlägget tillägnas farfar. Hoppas du kommit till en bättre plats nu <3Fitting in


Jag måste bara visa denna söta :)Kaisa igår


Igår gick Kaisa en runda i skogen. Det är verkligen mysigt att rida i skogen i snön ! Det tyckte Kaisa med.

Hon var lite stirrig till en början, jag tror att det kan vara älglukten som spökade, men efter en stund slappnade hon av och njöt nog lika mycket som jag.
Det bästa med Kaisa är att hon går barfota så med henne är det inga problem att rida i snön.

Vi skrittade mest men på hemvägen travade vi en ganska bra bit i snön = jättebra träning, även om det inte var så mycket snö. Hon blev lite svettig faktiskt, men det är ju för att hon inte har fått upp någon riktig kondition än :)

Vi tränade en del på att stanna och stå still en stund och på att stanna och sedan backa. Hennes ägare ska ha henne till att köra timmer sedan så det är bra basic saker hon ska kunna. Jag använder mig mycket av rösten när jag rider henne för att det ska underlätta för hennes ägare på marken sedan :)

Idag ska vi också rida en runda i skogen och vi får hoppas att det går lika bra idag !Morning


Stor idé att det ska snöa när allt töar bort med en gång..

Idag har jag, som jag haft det sista, en lugn dag framför mig.

Hästarna har fått frukost och de ska ut om ca en halvtimme. Sen åker jag och longerar Titius. Efter det åker jag direkt till Kaisa och rider henne i skogen. (det gjorde jag igår också)

När jag kommer hem är det förmodligen lunch.

Efter lunch ska jag mocka och fixa stallet och tills dess hoppas jag att snön har hunnit smälta bort mer från vägen så jag kan rida Sunnie. Gör den inte det kan jag nog inte rida henne eftersom det är för lite snö i hagen idag.

Igår gick hon ett litet joggingpass i hagen och det tyckte hon var jätteroligt !

Nu ska jag byta om och börja med min frukost :)God morgon


Nu har jag vart dålig på att uppdatera igen, men vårat internet har vart såååå segt de senaste dagarna så jag har inte orkat vänta.

Inte för att det har hänt så mycket, jag har inte kunnat rida mina hästar för det är alldeles för halt på vägen. Och på åkern jag brukar rida på på vintrarna har det inte snöat tillräckligt.
Jag har inte jobbat med några andra hästar heller pga vädret och min arm. Jag har fortfarande ont i den men värken börjar försvinna med och mer.

Så idag tänkte jag jobba med Titius och förmodligen rida Kaisa. Sunnie skulle verkligen behöva röra på sig efter 2 dagars vila men jag har som sagt ingenstans att rida. Jag kanske kan rida henne i hagen ?

Och så upptäckte jag nu att jag bara har 1 månad på mig att skriva mitt inlämningsarbete och det kommer bli tufft. Så det kommer gå före många saker från och med nu..

Nej, nu måste jag sätta igång ! :)
Bästa !


Jag måste hissa en av de bästa sakerna jag har i stallet. En sak som underlättar vardagen oerhört:Lövhink tror jag att de heter. Finns att köpa billigt på t.ex ÖB !

Alla våra hästar har varsin sån här hink, fast handtagen på våra hinkar är lite annorlunda. 

Jag tycker att de här hinkarna är jättebra. De är i mjuk plast och de är lätta att bära vatten i. Sen behöver du inte använda dem som vattenhink. Det är jättebra att ha med på tävling eller att bara ha hemma i stallet och ha saker i. De håller länge, dock så kan de frysa och spricka vid hantering när det blir kallt.

Nu på vintern när våran vattenslang alltid fryser så är det ju jobbigt att bära vatten fram och tillbaka. Men med dessa hinkar så blir det slitiga jobbet lättare. 

Jag bara älskar dem !


Är det någon av mina läsare som också använder sig av såna hinkar ? :)
Måsas Titius


I stallet var Titius helt hispig idag. Han blev rädd för allt och spände sig när jag spände sadelgjorden. 

Men så fort vi kom ut i padocken så blev han lugnare och jobbade på riktigt bra. Han bockade inte en enda gång och han lyssnade bra på kommandon.
Jag la bara lite tyngd i stigbygeln idag, alltså inget hängande. Jag ville inte göra för mycket med min arm utan väntar tills den har blivit lite bättre.

Dagens tråkigaste är att det har börjat frysa på så padocken var lite hård. Måndagsmys


Nu sitter jag hos Tompa i Vara och tar det lugnt, underbart !

Inte för att denna dagen har vart speciellt stressig. 
Jag har bara jobbat/ridit 2 hästar idag pga av min arm. Jag måste ha sträckt något när jag ramlade av sist för jag klarade knappt av att mocka imorse. Självklart hade vattenslangen frusit också så jag fick bära vatten för hand, det gjorde ju inte saken bättre.

Titius arbete kommer i ett eget inlägg.

Sunnie skrittades bara idag. När vi red igår så fastnade det en pinne mellan skon och hennes hov så att hon ömmade ganska bra ett tag. Därför tog vi det lugnt idag. Skritt barbacka med täcke på o grimma och grimmskaft, mysigt !

Jag pluggade lite idag också, läste det vi ska gå igenom imorgon så jag vet vad läraren pratar om. Nu ska jag dessutom åka till skolan 2 kvällar i veckan. Ganska bra så att jag verkligen får pluggat ordentligt inför tentan v. 1.Sunnie och hennes söta älgöron (här är hon 3).
God morgon


Idag är jag jättetrött och seg så det blir bara ett kort inlägg.

Jag ska börja dagen med att åka till Johanna och hjälpa Emelie att släppa ut hästarna. Titius får stå kvar inne så jobbar jag med honom direkt nu på morgonen.

När jag kommer hem därifrån ska jag nog gå ut och gå med hundarna och sen ska mitt eget stall fixas. Jag ska rida Sunnie, Duff om min arm har blivit bättre och så ska jag mocka och fixa vatten.

Kaisa ska också ridas, om inte hennes ägare vill jobba med henne idag. Och förhopppningsvis ska jag hinna plugga.

Ja, det är en ganska lugn dag idag men jag hoppas att den kommer gå fort då jag inte är på så bra humör idag heller.


Förresten så var jag och Matilda ute och red igår och stannade och tog lite fina bilder i höstsolen. Jag ska försöka lägga upp dem här någon dag :)McDuff


Duff har inte gått sen i måndags pga tidsbrist men idag fick han gå ett lätt pass. 

Dock så började inte ridturen så bra. Jag satt upp och så skulle vi rida iväg, jag på Duff och Tompa på cykeln. Vad vi inte tänkte på var att Duff inte är van vid cykeln så när Tompa började cykla blev Duff livrädd och kastade sig runt. Då hamnade jag på sned och då blev han självklart ännu räddare. Efter ytterligare ett varv och lite bockande från Duffs sida så låg jag på backen och såg Duff bocka iväg mot hagen. 

Andra avramlingen på en vecka, det är mer än vad jag ramlat av på hela detta året !
Jag tappade andan lite, vilket alltid är lika läskigt, och så slog jag i armbågen och höften. Det märks att jag inte ramlar av lika ofta längre för jag har tappat landningstekniken xD

Jag satt i alla fall upp igen och så började vi om. Han var spänd resten av ridturen och såg spöken överallt. Eftersom han inte gått sen i måndags så skrittade vi mest och travade lite lagom. 

Imorgon är det bara att köra igen ! Då ska jag nog rida honom till padocken med Matilda och Frank. Förhoppningsvis blir det nog lite bilder då också :)
Måsas Titius igår


Jag börjar med hur det gick med Titius igår:

Jag skulle ju som sagt hänga på honom. 
Jag började med att longera honom och redan från början hade jag en bra känsla. Han var mycket lugnare än vanligt, han gjorde några bocksprång men han hade inte samma explosivitet som han brukar ha. 

Sen släppte jag honom så att han verkligen skulle kunna springa av sig. Men han stannade på volten runt mig och var fortfarande lika lugn. Så då bestämde vi oss för att börja med att hänga. 

Tompa höll Titius i longerlina och så la jag tyngd i stigbygeln. Det gick som vanligt bra så Tompa lyfte upp mig så att jag var bredvid Titius i luften. Det reagerade han inte heller på. Då lyfte han mig så att jag låg på mage över Titius fast jag la inte så mycket tyngd i sadeln till en början. Efter hand la jag mer och mer tyngd på hans rygg tills jag tillslut låg på mage över sadeln utan att Tompa höll i mig. Då hoppade jag ner. Sen lyfte Tompa upp mig igen och då la jag all tyngd på honom från början och han spände sig inte alls. 
Så gjorde vi några gånger tills vi tyckte att det räckte för dagen och så ledde vi honom en stund på grusvägen. 

Jag är väldigt nöjd med hur Titius reagerade ! Det kommer väl kanske inte gå lika bra nästa gång men det är bara att nöta tills han är helt säker med vad vi håller på med.  Måsas Titius som 2-åring.
Hundshoping


Hej !

Idag har hästarna fått ta det ganska lugnt igen. 

Sunnie skrittades en lång bit och så la jag in lite trav i mitten av passet. Då fick hon trava på helt lång tygel och bara gå som hon kände för. Jag tror att det är viktigt för hästar att få gå såna pass ibland, helt utan krav och bara känna att det är lätt.

Duffs ridning kommer i ett eget inlägg.

Vi åkte också till hundshopen ViRuBa i Jonslund och handlade lite saker till Stina:

- Ett läderstryphalsband i älgskinn, 100.-
- En borste/kam, 95.-
Och så bytte vi storlek på ett reflextäcke som mamma köpte igår. 

Vi testade den så kallade "furminator"n på henne men den funkade inte alls så bra.

Nu är jag hos Tompa i Vara och bakar igen. Det har blivit han och Daniels nya hobby (Y)
Sunnie Girl.

Hej


Det har vart lite halvdålig uppdatering nu det sista. Men jag har inte haft tiden till att blogga, så ni får nöja er med de inläggen ni får :)

Idag red jag skogsrundan med Sunnie. Vi hade sällskap av Tompa och Stina idag igen och jag tror att hundar har en lugnande effekt på Sunnie. För när Stina eller Zacco är med ute och rider så är hon mycket lugnare.
Idag jobbade hon faktiskt på riktigt bra, jag hade lagom mycket krav på henne och hur hon skulle gå. Dock så blev hon lite stark ibland, men annars så är jag helnöjd med henne.

Det har vart en ganska lugn dag idag. Dagens tråkigaste är att Bliki var halt när jag skulle rida honom. Han har haft fång innan men nu var han inte varm i hovarna och han försökte inte avbelasta dem. Vi tror att det kan vara en söm som satte sig fel när hovslagaren skodde honom i måndags förra veckan. Men det konstiga är att han inte var halt när jag red honom i torsdag.Sunnie Girl.Tack


Tack för de fina kommentarerna på Stina :)


Kaisa, Måsas Amelia & Måsas Titius


Unghästarna skötte sig hyffsat bra idag:

Jag började med Kaisa. Vi red ut en sväng i skogen med sällskap av hennes ägare och hans andra häst Limit. Kaisa var jätteduktig men när vi gått en bit blev Limit väldigt orolig så vi bytte hästar. Jag hamnade på Limit, som jag red någon gång när hans gamla ägare hade honom. Han är en väldigt mysig och lättriden häst och han skötte dig bra hela vägen hem. Inte så mycket ridning på Kaisa alltså, men det var roligt ändå :)

Sen var det Amelias tur. Henne red jag i padocken, fast jag började med att skritta en sväng på grusvägen. Där ville hon bara ta bettet och sticka hem. Jag fick rida på grusvägen en stund innan hon lugnade sig. När vi kom in i padocken var hon minst lika pigg. Hon bockade och hade sig och ibland tjurade hon ihop helt och ville inte gå framåt. 
Ett steg bakåt där alltså. Men det är inget att hänga upp sig på. Jag red av henne lite överskottsenergi utan för mycket krav och så skrittade vi av sen. Det är ingen idé att bråka med henne när hon är på sådant humör, det är bara att låtsas som att det regnar och fortsätta arbetet nästa gång. 

Sista hästen för dagen var Titius. Han var pigg och lite spänd men slappnade av ganska bra efter ett tag. Några bocksprång fick han till men han la av lika snabbt som han började. Han lyssnade bra på mina kommandon idag.

Imorgon är planen så att om det är fint väder så ska jag longera Titius så att han verkligen blir trött. Sen ska jag hänga på honom. Eftersom han är så explosiv så kan det vara skönt att han är trött så att han inte får samma kraft i bocksprången om han skulle börja bocka när jag hänger på honom. Förhoppningsvis så håller han sig lugn om jag är lugn, det brukar vara så han funkar. Håll tummarna för mig ! :)Måsas Titius (som 2-åring)Måsas Titius (som 2-åring) och Pyret.
Hello


Idag hann jag med en del hästar, även om jag somnade om efter fodringen och sov till halv 11. 

Sunnie fick gå en sväng i skogen. Hon var mycket lugnare än vad hon har vart det sista och jag får säga att det kändes underbart ! Jag hade inte så stora krav på henne utan lät henne mest gå, men mer avslappnad var hon allt. 

Stina fick också följa med, fast Tompa hade henne i koppel. Snart ska vi lära henne att följa efter mig och Sunnie på ridturerna, hon måste bara lära sig riktigt vart "hem" är först. 

Unghästarna kommer som vanligt i ett eget inlägg ;)


Nu är jag hos Tompa i Vara och med sällskap av Daniel så bakar vi brownies. Gott ska det bli !Sunnie och jag.
Avslöjande av hemlis


Nu är allt bestämt så nu kan jag avslöja hemlisen !

Bredvid mig vid datorn ligger det nu 2 hundar. Den ena är dalmatinen Zacco som mamma har haft i ca 1 år.

Den andra är min och Tompas nya hund, Stina. Hon är en 2-årig siberian husky och det var det som var hemlisen. Jag kunde inte berätta förrän vi visste om hon och Zacco gick ihop men det var inga problem. Jag tror att både Zacco och Stina kommer tycka att det är roligt med en lekkompis.

Stina.

Visst är hon söt ? Hennes blå öga gör att hon ser väldigt speciell ut. Hon är väldigt speciell också. Precis som de flesta siberian huskies så skäller hon nästan aldrig utan "pratar" istället och det är så gulligt ! Och hon har jättemysig personlighet.

Hon har redan vart ute i stallet och hälsat på hästarna och hon är väldigt modig. Hon vågar lukta på deras mule samtidigt som de luktar på henne. Sen blir hon lite för modig ibland och ska lukta på deras bakben och det får vi vänja av henne så att hon inte blir sparkad.


Nu hoppas jag att jag kan få en del kommentarer på vår fina hund ;)


(detta är ju en hästblogg men jag kände att jag ville dela med mig av våran hund :))
Hösten


Nu kan vi konstatera att hösten har kommit på riktigt. 

Hösten, tycker jag, är en väldigt jobbig tid. Det kan vara mysigt och underbart ! Men jag drabbas alltid av depressioner under hösten. Jag vet inte hur många gånger jag brutit ihop över småsaker denna höst. Sen så har det hänt en del som faktiskt är tillåtet att bryta ihop över, men jag hade önskat att jag hade klarat av det. 

Jag tycks också gå och tänka mycket mer på hösten. På saker som jag egentligen bara ska skjuta åt sidan och ta tag i när den dagen kommer istället. Men jag är sådan som person, en grubblare. Plus att jag, likt en tvättsvamp, tar åt mig av precis allt som sägs till mig eller kanske rent utav kastas på mig.
Det är ingen bra egenskap när man vill jobba inom hästbranschen och jag har faktiskt lyckats bättra mig lite. Men det kommer aldrig försvinna helt och det försvårar min vardag oerhört. 


Nej, jag gillar verkligen inte hösten ! Jag längtar till våren och ljusare tider.


Typiskt !


Nu när dagen är här så har Tompa min bilnyckel på sig så jag inte kommer någonstans ! Men han kommer snart förbi och lämnar den och sen händer det. 


Har ni kommit på vad det kan vara än ? :)
Det får bli en gammal bild på mig för nöjes skull.
Hemlis


Imorgon gäller det !

Håll tummarna för mig är ni snälla ! Även om ni inte vet vad det gäller än men förhoppningsvis får ni veta det imorgon ;)


Vi kan göra en liten gissning tills imorgon eller på torsdag:

Vad tror ni att det är som händer imorgon ? :)

Jag och Sunnie ♥
Dagen


Hello !

Idag har alla hästarna vilat. Jag är bättre i nacken idag men det har vart så mycket annat att fixa.
Vi har byggt upp en tillfällig liten hage i våran stora hage för att jag ska kunna mocka hagen nu när hästarna ska avmaskas. Det är ju synd att få ut mask på hela det nya betet så nu ska de gå i en liten hage i 3 dagar så att jag kan mocka bort allt ordentligt.

Sen har vi mockat och fixat stallet och nu är vi inne för att äta lunch.

Innan jag åker till skolan ikväll ska jag städa iordning lite här hemma så att det är fint tills imorgon och sen ska jag duscha. Jag är inte på skolhumör idag heller, men det är väl bara att köra på !Sunnie Girl.Svullen


Kände på halsen nu och den har svullnat upp rejält. Lite läskigt faktiskt :S

Jag får verkligen hoppas att svullnaden går ner och att smärtan försvinner snart så det inte är något allvarligt. Det har jag absolut inte tid med just nu !


På onsdag händer det en riktigt rolig grej och jag hoppas att allt går vägen. Jag skriver förmodligen mer om det på onsdag, kanske torsdag ;) Jag längtar !
Tävlingsbilder


Mina och Sunnies tävlingar, ända från början. Enjoy ! :)

Våran första tävling. Clear Round, 50cm i Kungsbacka vintern -07/-08.Våran första lokala. 90cm i Kungsbacka hösten -08.Sunnie tittar på allt som vanligt xD

Clear Round 90cm och 1m (debut) i Essunga vintern -08/-09.

Lokal 95cm och 1m i Nordhalland våren -09.Lokal 95cm och 1m i Lidköping sommaren -09.

Lokal 90cm och 1m i Essunga sommaren -09.

Clear Round 80cm och 90cm i Alingsås sommaren -09.

Lokal 90cm och 1m i Vara sommaren -09.Lokal 95cm och 1m i Bollebygd sommaren -09.Lokal 90cm och 1m i Lilla Edet hösten -09.


Sen så går det inte alltid så bra.


Det var bilder från lite olika tävlingar jag och Sunnie vart på. Hon har ändrats så otroligt mycket sedan våran första tävling för 3 år sen. 
Dagens ridning


Det blev lite ridning idag trots allt.

Tompa skrittade Sunnie och jag red Duff och det var väl inte det smartaste jag gjort. Han blev rädd flera gånger i början av ridturen och snurrade runt och hade sig. Tänk vilket härligt ryck det blev i min onda nacke. Men men, resten av ridturen gick bra och det är alltid lika mysigt att rida ut med Tompa ♥

Nu sitter jag i Vara hemma hos Tompa och kollar lite bloggar. Jag blir sjukt tävlingssugen när jag sitter och kollar runt ! Men det blir väl inte någon tävling än på ett bra tag..Duff the man !
Hur det gått med Mina mål 2010


Jag har ju faktiskt lite tid över så jag kan skriva om målen nu :)
Såhär såg mina mål ut för 2010:


• Vi ska debutera 1.10.

• Vi ska starta minst en lokal dressyr, med eller utan dressyrsadel.

• Vi ska starta i avd. A i 1m och vara felfria i båda faser.

• Vi ska komma runt 1.10 felfritt och med en bra känsla.

• Vi ska ha över 60% på en lokal LB dressyr.Ja, jag får väl skamset erkänna att jag inte uppnått ett enda utav mina mål. Det känns väl lite sådär men det har ju vart så mycket som hänt detta året:

- jag bodde i Kungsbacka och hade inte tillgång till en dragbil så vi kunde åka på tävlingar. (sen är ju inte en students inkomst den bästa ;))

- jag tog studenten och det var väldigt mycket ståhej runt omkring det.

- jag har jobbat och slitit hela sommaren för att få igång olika småjobb lite här och där så att jag kan ha en liten inkomst.

- det har hänt en del inom familjen som har slitit och fortfarande sliter på mitt psyke.

Det här är väl inget jag skyller på, det jag egentligen skyller på är min ekonomi. Har man inga pengar kan man inte tävla, så enkelt är det !

Jag har ju vart ute på 3 tävlingar i år och på den sista tävlingen funderade jag på att starta 1.10. Sunnie är redo för det och det är jag också egentligen, det är bara det att jag tvivlar på mig själv. Jag vågar inte riktigt tro på oss så jag fegar ur och lägger henne fel på hindren.


Snart lägger jag upp nya mål inför 2011 och vi får hoppas att jag och Sunnie har bättre förutsättningar nästa år ! :)Sunnie Girl.Ofrivillig avsittning


Ja, gårdagens ridning resulterade i en ofrivillig avsittning.

Jag skulle galoppträna Sunnie så att hon skulle bli av med lite överskottsenergi. Vi red på en härlig sandväg och så lät jag henne galoppera på. Och vad hon tog i, hon tyckte det var jättekul !

Men så tittade hon till på någonting, precis som hon alltid gör, och så tvärnitade hon. Från full galopp till tvärstopp går väldigt fort ibland och jag var inte alls beredd så jag åkte i backen med en bra smäll. Självklart ramlade jag inte av i den mjuka sanden, vi hade precis kommit till ett lite hårdare parti i vägen och när jag landade så landade jag med mitt knä och min höft där det var som mest tillplattat efter att bilarna kört.

Det gick bra med mig, förutom att jag har ont i hela kroppen idag och igår hade jag en nerv i kläm i nacken så idag kan jag knappt röra huvudet.

Det roligaste av allt var att efter jag ramlat av så satt jag upp och red ett hårt galoppass med Sunnie men när jag skrittade av henne så var hon inte alls trött. Hur går det ihop ?

Idag ska Sunnie gå lugnt. Jag ska skritta henne, kanske jogga lite om min kropp klarar av det.
Duff får vila, precis som de andra unghästarna. Jag sätter mig inte i sadeln på en pigg och busig unghäst när jag är såhär mörbultad ;)En av alla mina avflygningar.


Svar


Kan du inte skriva hur det har gått med dina mål 2010? året är ju snart slut och det hade varit kul att se hur det gått:)


Det kan jag göra ! Tyvärr tror jag inte att vi uppnått något av våra mål eftersom jag inte har haft så bra förutsättningar detta året. Väldigt tråkigt men sant.

Ett inlägg om mina mål kommer upp inom några dagar !RSS 2.0