Gott nytt år

Nu ska jag ut i stallet. Om underlaget tillåter ska Sunnie skrittas och så ska stallet göras i vanlig ordning. 


Med tanke på att det är nyår så kommer ni nog inte höra något mer från mig idag. 

Så Gott nytt år ! Och ha det så kul ikväll ;)Äntligen !

Jag fick det bästa slutet på året. Idag var jag och hämtade ut mina efterlängtade stövlar ! :D

Gissa om de var snygga, mycket snyggare utan de röda detaljerna. Jag har tagit några bilder redan men jag blev inte riktigt nöjd så bilder kommer när jag har möjlighet. 


De är väldigt höga så det kommer skava bra i knävecken innan de blir lite uttöjda. Men vad jag är nöjd ! :)


Det tog ju lång tid innan jag fick stövlarna, plus att jag fick fel första gången, jag fick med röda detaljer istället för svarta. 
Som kompensation för att det tog så lång tid så fick jag med:

Ett par kilar att sätta i hälen på stövlarna så att jag kommer upp mer med hälen.
Ett 3-pack med Kingsland stövelstrumpor.
En stövelväska till stövlarna.
Ett fleecetäcke från Skara Hästsport.


Riktigt bra kompensation tycker jag, stort plus till Skara Hästsport !

Jag längtar tills jag får använda stövlarna på tävling !!
.

"I livet finns fem saker som du inte får tillbaka: Stenen som du redan kastat, orden du har sagt, ögonblicken du inte tog vara på, tiden som redan har passerat och chanserna du inte vågade ta.
Livet är kort så omge dig med människor som uppskattar dig och får dig att blomma.
Var ärlig och sann, bryt mot de osynliga reglerna, förlåt snabbt, kyss sakta, älska helhjärtat, skratta hysteriskt och ångra INGENTING som fick dig att le!"

Nya tag 2012

Imorgon är det nyår och jag ska se det nya året som en liten nystart.


Inte tveka, bara köra på magkänsla.

Inte låta mig må dåligt över onödiga saker och saker som jag själv inte kan påverka.

Satsa mycket på båda hästarna, det hade vart kul om Duffis också kom ut på någon liten träningstävling.

Inte vara så lättirriterad mot Tompa, han är bara människa och kan också göra misstag.

Göra allt jag kan för att jag och Tompa ska kunna flytta till något eget.

Ta vara på livet istället för att, som nu, ta allt för givet och bara susa genom åren utan att genomföra det jag vill.


Jag har många saker som jag skulle vilja ändra i mitt liv och under 2012 ska jag göra allt för att göra det. Jag är taggad inför det nya året och vet att det kommer bli ett bra år !Har ni något som ni vill ändra på under 2012 ? Några nyårslöften eller några speciella mål ? Berätta gärna :)

Nya favoritbilden ♥Bilder

Idag kom Sanna ut till stallet med sin systemkamera och vi klickade några bilder.
Tyvärr så kom vi ut lite sent så ljuset är dåligt och vi hann inte plocka ihop några snygga outfits. Det får bli nästa gång helt enkelt !


Men här kommer de bilderna som blev:Det var bilderna på mig och Sunnie, jag orkar inte ladda upp fler just nu. En del är riktigt bra !

Imorgon kommer bilder på Sanna och Duff så håll utkik ;)Nyår imorgon

Imorgon är det nyår, det är alltså bara lite mer än en dag innan det nya året tar vid. 


2011 har mest vart ett negativt år för mig.
Året började med att Sunnies ink blev större och jag var rädd för att jag och Sunnie inte skulle komma ut på tävlingsbanorna under 2011 alls. 

Sunnie fick mugg som gjorde att jag inte ville göra mer än skritta henne.

Jag var arbetslös och allmänt deppig över mitt liv. Inget jobb = inga pengar = inga händelser alls och nära på att behöva sälja hästarna. 

En nära vän gick bort och lämnade ett stort tomrum..


Nu på slutet så vände det ju faktiskt lite.

Sunnies ink blev mindre och jag och Sunnie kom ut på 4 tävlingar och kom 6a i en 1.05m.

Jag fick jobb och kunde ha kvar hästarna, kunde göra roliga saker och kunde köpa lite ny utrustning till hästarna. 


Men ändå, inget toppenår. 
När jag hinner ska jag sätta mig och skriva en utvärdering om jag nådde de målen som jag satte för mig och Sunnie i början av året. Jag ska också skriva nya inför 2012. 


Här kommer ett inlägg som jag skrev för exakt 1 år sen:"Nu är jag inne från stallet och försöker få tillbaka värmen i händer och tår.
Det är inte så farligt kallt ute idag men är man ute i några timmar så blir det kyligt.

Jag red Sunnie i hagen och idag gick det riktigt bra ! Vi gör ju inget speciellt under ridpassen just nu så det är inte svårt att få det bra. Men idag var hon stadig i formen och väldigt positiv till arbetet och det var länge sen hon var det så det känns jättebra. Eller ja, hon har ju inte vart negativ innan men hon har gått och stretat emot hjälperna och släpat benen efter sig. Så en stor förändring efter lite vila :) Jag hoppas att det håller i sig och att hon är likadan när vi kan börja rida i padocken igen.

Idag tog jag också kort på mina JW transportskydd, så bilder på dem kommer upp inom kort.
De är jättesnygga ! ;)

Och när jag ändå var i stallet utan att mocka (Matilda, våran inackordering, gör det idag) så satte jag ihop några träns med olika nosgrimmor och bett så att jag kan variera utan att behöva byta och krångla varje gång. Då märkte jag också hur få träns med bra kvalitet jag har. Jag har ju aldrig tänkt på det förut eftersom jag bara har använt ett träns. Det kanske är dags att köpa lite nytt ?

Och så har Tompa jobbat på en ny header. Jag har inte fått se hur den ser ut än men är den bra så blir det lite nytt här på bloggen. Är det inte något jag tycker om så får vi göra en ny ändå för jag har tröttnat på den här."


Ett år går fort. 2011 var sådär. 2012 ska jag göra till mitt år. Jag ska kämpa för att nå mina mål, inte bara sitta och vänta på att få erbjudanden kastade på mig, det är inte så det funkar. 


2012 ska bli ett bra år !

Sånt här ska ni få se mer av under 2012 ;)
Regeln om utrustning frusen

För er som har missat det så har Svenska RidsportsFörbundet frusit regeln om storleken på loggor på tävlingsutrustningen till år 2014.
De har äntligen insett att de inte gjorde på ett bra sätt när de ville införa den nya regeln.
Många ryttare har visat sitt missnöje med namninsamlingar, facebookgrupper och tusentals mail och telefonsamtal till ansvariga på SRF. 


Jag kan inte förklara hur glad jag är att SRF har bestämt sig för att göra det rätta ! Och för en gångs skull så fick vi våran röst hörd.


Tyvärr så är ju regeln bara frusen och inte borttagen. Det betyder att de ska fortsätta diskutera regeln och det finns en viss risk att den kommer införas till år 2014. Därför så kan vi inte slappna av helt utan vi måste fortsätta jobba för att regeln aldrig ska införas. 


Följ händelseförloppet på Facebook HÄR där en tjej bla har blivit intervjuad till tidningar och förhoppningsvis kommer kunna ta upp det här i tv.

Jag har 2 år på mig att tävla i mina schabrak, vi måste kämpa för att tidsgränsen tas bort helt !
Fredag

Nu sitter jag och äter frukost, det låter för övrigt som att det är det enda jag gör, haha !


Planerna för dagen var att jag skulle ut och skritta Sunnie och kanske ta lite nya fina bilder, vilket hade vart perfekt i det här fina vädret. Tyvärr så har det kommit en sak emellan som gör att vi måste åka till Hova så fort frukosten är uppäten. 
Ridningen får därför vänta tills senare och antagligen hinner det mörkna innan vi ens kommer hem från våran road trip. Men jag har inget emot att rida i mörkret så :)

Fina varelse ♥
Stallet nästa !

Nu ska jag ut i stallet för att mocka och lunchfodra. Det spöregnar för tillfället så det blir ingen ridtur för Sunnie idag.Förtydligande i TR angående utrustning

Jag kan tänka mig att det inte finns någon som har missat att reglerna för utrustning har förtydligats inför år 2012. HÄR har ni en sida på Facebook där ni kan följa utvecklingen.

Jag själv hinner inte skriva något långt om detta ämne men några korta rader ska jag nog hinna skriva ner. (Rader som jag dessutom skrev på FBsidan men som togs bort då vissa inlägg tydligen är viktigare än andra..)


Bara för att jag inte är sponsrad så får jag inte tävla med mitt nya Scapaschabrak eller mitt gamla Glen Gordon. Jag får heller inte tävla i min John Whitakerhjälm (som dessutom är en utav de mest populära hjälmarna bland ryttare). Det måste ju vara diskriminering om något ?
Ska inte jag, bara för att jag inte har tillräckligt med talang för att kunna bli sponsrad, kunna ha på mig och min häst vad jag tycker är snyggt på tävling ? Det är banne mig inte rättvist !

Jag har precis fått ett snyggt (och dyrt !) Scapaschabrak och jag SKA tävla i det ! Det blir visserligen inte lika snyggt att behöva sätta en papperslapp över märket men om det är det jag måste göra för att få tävla i schabraket, then so be it !

2012, papperslapparnas och maskeringstejpens år ! ;)

Sunnies nya snygga Scapa som SKA användas !Bilder från igår

Här kommer bilderna från igår:
Det nya pannbandet glittrar fint !Finaste :)MobilbloggningÄter frukost och ska strax ut i stallet för att rida och mocka. Såg precis att det regnar ute men så länge det inte blir värre än såhär så ska Sunnie skrittas. Bilderna från igår kommer förhoppningsvis upp sen också så håll utkik ! :)God morgon !

En härlig sovmorgon senare och jag är på superbra humör !


Nu ska vi gå ner och äta frukost och sen ska vi ut i stallet. Sunnie ska skrittas och stallet ska mockas. Skritturen kan bli lite spännande med tanke på stormen som är i full gång ute nu och Sunnie som vart spänd som en fiolsträng de senaste dagarna. Som tur äär så känner jag mig alltid säker på hennes rygg, det kvittar vad hon gör :)


Efter det ska vi åka till Trollhättan för lite mellandagsrea. Jag hoppas hitta en fin nyårsklänning och sen får vi se vad som får följa med hem.


Vi hörs senare !Hej igen !

Nu är jag tillbaka efter julens fullproppade schema. Jag har fått en del roliga julklappar och en del bra-och-ha-saker (bilder kommer så fort jag hinner). Jag har hunnit fira jul med familjen på både mamma och pappas sida och firat Sanna med en utgång på Kronan.


Tyvärr så orkar jag inte skriva så mycket idag då jag är jättetrött men imorgon ska jag försöka knåpa ihop något inlägg. 


Tills dess, ha det bra :)

Sunnie när hon var 4.
För tidigt julfirande

God kväll ;)


Jag har faktiskt tjuvstartat lite med julfirandet. Förut var vi hos Daniel och Sanna med Buddha och bytte paket och åt mat. Vi skippade dock julmaten och åt istället fläskfilé, potatiskroketter och b-sås, julmaten tröttnar man på så att det räcker ändå. 


Sen fortsatte vi julfirandet här hemma med risalamalta, choklad och julmust, mums ! 
Imorgon fortsätter det och jag hoppas på några roliga julklappar. De bästa har jag dock redan fått: Scapa basic schabraket och ett halsband av Tompa som jag fick idag. 


Sunnie skrittades i ca en timme idag och så spänd som hon var idag var det länge sen hon var ! Hon vägrade gå förbi en snöhög och kastade sig runt, ut en bit i grannens gräsmatta, oups ! Efter ett tag fick jag övertalat henne att det inte var så farligt men hon frustade misstänksamt under hela tiden vi gick förbi den. Knäpphäst ♥
Imorgon bllir det tyvärr ingen ridning då det inte finns tid.


Jag kommer antagligen inte hinna uppdatera något imorgon så jag säger det nu istället:


Ha en riktigt God Jul och passa på att umgås med era nära och kära ! Det ska jag göra :)
Mobilbloggning

På väg hem från julshoppingen, jag fick köpt de sista julklapparna så nu kan julen komma ! Nu ska jag hem och ta in hästarna och sen blir det filmmys, som vanligt ;)

Mera shopping !

Nu har jag pecis beställt en julklapp till mig själv !


Det blev en remontnosgrimma med silverglitter för 249 kr från Kyro.

Tror ni inte att Sunnie kommer bli jättefin i den ? :)
God morgon

God morgon allihop !


Ledig idag, ganska behövligt efter all den informationen jag tog in på nya jobbet igår. 


Idag ska jag som sagt försöka komma ut och skritta Sunnie. Som det ser ut just nu kan det bli lite svårt då det är halt på grusvägen men förhoppningsvis så töar det lite sen :)


I eftermiddag ska jag och Tompa åka och handla de sista julklapparna och bara mysa. Snön som kommit de senaste dagarna skapar faktiskt lite julkänsla och nu är det inte långt kvar till julafton !


Hinner jag idag så ska jag skriva ihop ett inlägg om hur det har gått för mig och Sunnie under året, om vi har nått målen jag satte i våras eller inte. Så håll utkik ;)Livstids licens

Första dagen på det nya jobbet gick bra, över förväntan faktiskt ! Och jag är inte lika trött som jag trodde att jag skulle vara. Dock så har jag ont i fötterna efter att ha stått upp i 9 timmar.
Torsdag blir nästa gång jag jobbar och vi får hoppas att det går lika bra då. 


Sunnie fick, som ni kanske förstår, vila idag men imorgon hoppas jag kunna ta ut henne på en skrittur.

Igår beställde jag förresten en livstidslicens till Sunnie. Från och med nästa år så måste du (om du vill ut och tävla) köpa en ny licens till din häst varje år, precis som det är för oss ryttare nu, även på lokal nivå. Har du ett livstidspass sedan innan så gäller det fortfarande livet ut, så passa på att beställa licens till era hästar/ponnyer innan den 31/12 !


Nu ska jag spendera lite tid med Tompa innan det är dags att sova. 
God natt !Försöker tagga

Tyvärr så gick det inget vidare med mina telefonsamtal idag, jag får snällt vänta med min ultraljudsundersökning till den 19e januari.


Jag satt och tittade lite på Hästnet förut. Jag letade både något roligt stalljobb här i närheten och även stallplats lite närmare Vara. Det roliga var att jag hittade ett litet stall med 2 lediga boxplatser precis utanför Vara som vi var och kollade på redan idag. 

Det var lite litet, men mysigt och ägaren var trevlig.
Tyvärr så är det nog inget för mig då jag inte kommer kunna åka dit alls de dagarna jag jobbar. Stallet ligger nämligen precis bredvid deras hus och det är väl inte så kul om jag kommer och brötar 5 på morgonen eller 11 på kvällen. Och jag vill gärna själv kunna se till mina hästar varje dag så det blir nog inget med det..


Nu sitter jag och försöker tagga inför det nya jobbet imorgon. Jag har lite smått ångest och det känns lite jobbigt, trots att det är ett butiksjobb jag egentligen vill ha (förutom stalljobb då). Men det är bara att tänka positivt och försöka ha så roligt som möjligt !Tretorn vs läder

Först när Tretornstövlarna kom ut så tyckte jag att de var jättefula. Sköna men fula och jag forstog inte folk som köpte dessa stövlar.

Efter ett tag började jag dock tycka att de var snygga och ville (som alla andra typ) tom ha ett par gråa Tretorn.
Men livet som student är hårt och fattigt så det fanns helt enkelt inte pengar till att köpa ett par nya stövlar. Dessutom så var mina John Whitakerstövlar alldeles nyinköpta då så det kändes väl lite onödigt att köpa ett par stövlar till.


Nu har jag kommit över min längtan efter ett par Tretorn och börjat tycka att läderstövlar är mycket snyggare igen. Det ser så mycket stilrenare ut att komma in på banan i ett par läderstövlar !

Självklart hade jag inte tackat nej till Tretornstövlar men jag föredrar ändå läder.


Vad tycker ni är snyggast ? Tretorn eller läderstövlar ?
God morgon !

Första måndagen på ett bra tag som jag inte måste upp och jobba, väldigt skönt faktiskt !


Men det blev ingen sovmorgon för det, jag har precis kommit hem från Vara och sjukgymnasten. Jag fick reda på att jag har fått en remiss till Lidköping den 19/1 men så länge vill jag helst inte vänta så jag ska ringa runt till några sjukhus här i närheten för att se om de har tid för mig tidigare.
Trots att jag inte ridit på nästan 1 månad så har ju inte jumskeln blivit bättre så det är nog inte det felet som vi tänkte från början.


Hästarna går ute i hagen och idag har det ju tyvärr frusit på i marken så vi får se om det blir någon ridning. Jag vill inte riskera att Sunnie halkar och sträcker sig..


Jaja, det är väl bara att börja ringa runt. Önska mig lycka till ! ;)


BloggtävlingJag är med och tävlar på lamiamichelle.se.
Var med du också !
Häst på sommaren, ponny på vintern

Som ni säkert sett på bilder så sätter Duff en otrolig vinterpäls ! Skönt för honom eftersom han ändå inte är igång under vintern och då inte behöver gå med lika tjocka täcken. 


Men ni måste hålla med om att han mer ser ut som en liten lurvig, söt B-ponny under vinterhalvåret xD

Sommar.

Vår.

Vinter.


Väldigt fin häst som ska sättas igång igen nu under våren.
Dagens bilder

Här kommer bilder från dagen.
Tyvärr så är inte min mobil så bra på att fånga upp ljus, trots 8.1 megapixlar. Det hade suttit fint med en systemkamera i julklapp !

Fin julgran va ? ;)


Det blev mest bilder på Duff då Sunnie inte riktigt fastnade på bild idag. Jag har två väldigt söta (och lurviga) hästar i allla fall :)
Mysdag i stallet

Nu är jag inne från stallet efter en mysig dag med mina fyrbenta vänner ♥


Jag broddade Sunnie och skrittade henne en 1-timmas runda i skogen. Så länge det är hyffsat mjukt i marken så kan jag fortfarande rida på vägen som går till skogen men sen när det fryser på så blir vägen isgata och då får vi hålla oss i hagen. Så det gäller att passa på nu :)


Jag jobbade henne lite i skritten och hon kändes fin. Förhoppningsvis så smälter snön bort någon gång efter nyår så att jag kan sätta igång henne ordentligt !


Jag har lite bilder från dagen som jag slänger upp här om en stund.
Men först, en behövlig städning av rummet !

Världens finaste ♥
Söndagspyssel

Jag vaknar upp på morgonen och ser att det är snö ute ! Självklart, jag som precis börjat igångsättningen av Sunnie..
Som tur är så är det lerigt och blött under snön så jag tänkte skruva i broddarna och skritta en sväng sen ändå :)


Granen hann vi inte pynta igår så det blir idag istället. Lite mer juligt nu med snö utanför dörren faktiskt. Och julskivan som vi brände till förra årets julpynt ligger fortfarande kvar i stereon så lite julkänsla ska vi nog kunna få till :)


Annars ska stallet fixas, en ny bal ska rullas in och så hade det vart skönt att få lite ordning i sadelkammaren. Ja, det finns saker att göra helt enkelt !


Nu ska jag börja med att äta frukost och sen ska jag ta sikte mot stallet !
Sunnie aka "Flodhästen".
Mobilbloggning

Är det bara jag som tycker att HTC ska fixa så att man kan mobilblogga ordentligt från deras telefoner ? Stallet är i alla fall färdigt och Sunnie är riden. Hon var som väntat superpigg och tyckte det var jättekul ! Nu är jag och Tompa på väg in till Vara för att ikväll igen umgås med våra bästa vänner. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll :)

Ny fårullspadd

Jag rider alltid med fårullspadd på Sunnie. Det jämnar ut trycket hästen får på ryggen utav sadeln och ryttarens tyngd och jag tycker inte att det finns något negativt med att rida med fårullspadd. 


Nu har jag en "fyrkantig" fårullspadd som ser ut såhär:Det är väldigt tråkigt då den täcker lite utav schabraket. Innan den formade sig ordentligt gled den dessutom runt rätt mycket. 


Så nu har jag bestämt mig för att köpa en riktig fårullspadd !

Förhoppningsvis hinner jag köpa en innan tävlingarna drar igång. 
Skrittur

Nu ska jag och Tompa äta frukost och sen sticka ut i stallet för en skrittur på Sunnie. Det var alldeles för länge sen och min lilla hoppetossa kommer vara pigg !Nya senskydd

Nu när jag har köpt 2 nya tävlingsschabrakschabrak till Sunnie så skulle jag vilja ha ett par svarta senskydd som jag kan matcha med. 


Högst på listan står (och har gjort länge) ett par Veredus carbon gel:

De är så snygga !


Annars kan jag tänka mig ett par Eskadron:

Eller kanske Hv Polos nya senskydd:

Vi får se vad jag bestämmer mig för. Veredusskydden är ju klart snyggast men priset är ju därefter..
God morgon !

Nu är det helg, äntligen ! Och det känns väldigt bra att jobbet på plantskolan är över. Nu en tid framöver kommer jag antagligen jobba ca 3 dagar i veckan i en butik och kommer då ha mycket mer tid för hästarna. Hur underbart är inte det ?
Och om vintern inte blir snöigare än såhär så kan jag hålla igång Sunnie som vanligt och kan då komma ut på tävlingar mycket tidigare. Det är ju hur bra som helst ! :)


Just nu är ju inte Sunnie fullt igång. Hon har vilat några dagar pga svullnaden i benet och innan det vilade hon i ca 3 veckor när snön kom och jag låg hemma sjuk. Men på 3 veckor har hon inte hunnit tappa så mycket så hon är snart igång som vanligt igen. Och när hon väl är det så funderar jag på att klippa henne. Hmm..


Idag ska vi också julpynta i stallet. Vi brukar ha granris, julgran och en massa glitter men i år klär vi nog bara granen. Det är ju inte så mycket julkänsla i det här höstvädret.

Sunnie för 2 vintrar sen.
Äntligen fredag !

Förlåt för utebliven uppdatering idag men jag jobbade över en stund såhär sista dagen på det jobbet och sen gick jag ut i stallet direkt, med sällskap av Sanna och Tompa :) Sunnie var nästan inte svullen alls idag så imorgon blir det nog en skrittur för hennes del. Nu sitter jag hemma hos Daniel och Sanna och vi funderar på en trip till Göteborg för att kika på musikhjälpen live ;) Ha en bra fredagskväll allihop, det ska jag ha !

Låttips

Jag har en låt som jag har snöat in helt på och som jag aldrig tröttnar på.


Låten är bara helt underbar !


Det roliga är att jag har lyssnat på den i typ 2 månader och först nu fattat hur bra den verkligen är. 
Det var den här låten jag och Tompa basade med när vi rullade in på parkeringen när jag skulle tävla i Mariestad. Den kan få vem som helst taggad, jag själv kan inte sitta still när jag hör den ! Jag blir typ som killen i musikvideon ;)


Underbar är ordet !
Diss

Något som jag har blivit allergisk mot det senaste är rutiga ridbyxor, jag tycker inte att det är snyggt för fem öre.

De ser så röriga ut och matchar inte till någonting i princip. Jag vet inte varför jag har blivit så anti rutigt men så är det. Nej tack till rutiga ridbyxor !


Jag har själv ett par rutiga ridbyxor då jag inte hade något emot dem innan men nu används de inte ofta..
Motivering i vintermörkret ?

Det är mörkt till 08.30 på morgonen och det börjar mörkna igen redan 15.30. Det blåser kallt och regnar/snöar varje dag och när klockan ringer på morgonen så vill man helst bara krypa ner under täcket igen. 


Trots det äckliga vädret och kylan så drar vi hästfolk oss ut i stallet tidigt varje morgon för att släppa ut hästarna och igen efter skolan/jobbet för att rida och mocka. Vart får vi orken ifrån ? Hur motiverar vi oss under vinterhalvåret då det bara är ljust 6 timmar om dagen ?Jag har den absolut bästa hjälpen man kan ha och som alltid pushar mig när det känns tungt: en pojkvän som följer med ut i stallet varje dag och som inte bara sitter där och kollar på utan faktiskt gör någonting. Under tiden jag mockar så fyller han vatten och höpåsar och han följer med som ridsällskap varje gång jag rider. Det gör det lite enklare att gå ut i stallet om man får hjälp med det tunga jobbet.


Alla har ju inte pojkvän så då får man hitta motivation på andra sätt.

Snygg outfit.
För mig kan det hjälpa att ta på mig en snygg outfit när jag ska till stallet, då blir jag piggare direkt. Om jag dessutom sätter på Sunnie en snygg outfit så ger det dubbel effekt ! 

Vårens tävlingar.
Om man tänker att hästen ska vara i form till nästa års tävlingar så har man ett mål att sikta mot och då blir det lite roligare att rida, trots att regnet vräker ner. Helst ska man ha ett datum klart för sig så att man kan räkna ner dagarna. Det går snabbare än vad man tror !

Rid roliga övningar.
Om man har ridhus eller saltad padock kan man fortsätta att rida hästen som vanligt, trots snön. Då har man möjlighet att prova på nya övningar med sin häst och komma på nya favoriter. Rid det där dressyrpasset som tar en evighet men då du verkligen får igenom hästen och både du och hästen är helnöjda när ridpasset är slut. Eller sätt upp en bana och bättra på ditt och din hästs självförtroende och avsluta med att träna omhoppningssvängar. Det är under vintern man "formar" sig själv och hästen inför kommande tävlingsår.

Ha kul med din häst !
Man kan också se hösten/vintern som en tid där du kan ta dig tid att ha kul med din häst. Du har inga tävlingar att passa, men då kan du passa på att ta den där långa skritturen eller en barbackagalopp i snön ! Kanske tolka efter hästen ? :)

Motivation kan man hitta överallt, det gäller bara att man ser det !Vad gör ni för att hålla hoppet uppe hela hösten/vintern ? Var får ni motivationen ifrån ? :)
Jobbat halvdag

Jag kom hem tidigt från jobbet idag, jag slutade direkt efter julbordet på lunch, så otroligt skönt ! Imorgon ska vi köra ett riktigt ryck för att få in de sista plantorna så jag lär vara död imorgon kväll !


Är det bara jag som redan tröttnat på julmaten förresten ? xD


Sunnie har för övrigt hållt sig på rätt sida av staketet hela dagen idag, duktig tjej ! Jag hoppas verkligen att hon slutar med att smita innan hon skadar sig allvarligt, hon går ju trots allt bara rätt igenom tråden..


Hennes svullna bakben ser likadant ut idag som igår. Jag ska se om det har gått ner något mer nu när hon har vart ute i hagen hela dagen. Jag ska passa på att borsta henne ordentligt också och så ska stallet mockas. Men det blir först om någon timme. 
Trött ? Kan man säga !

Snart är min sista arbetsvecka på plantskolan slut, snart !
Nu är vi inne på slutspurten så det är stressigt och otroligt jobbigt. Uppdateringen kommer igång ännu bättre någon gång efter fredag alltså :)


Sunnie var inte lika svullen idag, vilken lättnad ! Dessutom har hon vart iväg på äventyr i den stora hagen, utan min tillåtelse och mitt framför ögonen på mig. Ibland är det tur för henne att hon är så söt ;)


Ja, så ser det ut just nu. En trött och smågrinig Emelie som inte har något roligt att blogga om. Vi hörs imorgon helt enkelt !Fortfarande svullen :(

Sunnie är fortfarande svullen i benet men hon är inte lika varm längre. På lunchen så skrittade och travade Tompa med henne på rakt spår och jag såg ingen hälta. Jag väntar och ser någon dag till innan jag ringer till veterinären. Jag är nästan stensäker på att det är en sträckning men det är ju dumt om det visar sig vara något allvarligare och så har jag inte gjort något åt det..

Visste ni att ?

Visste ni att jag planerar att köpa en nordsvensk när jag får det lite bättre ställt ? :)
Kaisa, en nordsvensk jag red in förra sommaren.

Och en tinker.
Och en frieser.
(Jag har en förkärlek till kallblod och andra grövre raser)

Plus ca 20 raser till.


Behöver jag säga att mitt stall kommer vara fullt ? ;)Söt som socker !

Hur söt är inte den här filmen på en skala !
Sträckning

Första dagen på veckan är alltid lika seg, kan man inte bara skippa den helt och hållet ?


Hovslagaren var ute idag och skodde Sunnie. Jag övervägde att plocka av henne skorna över vintern med tanke på hur lite hon har blivit riden de senaste 2 vintrarna. Men skorna åkte på igen, dock med snösulor. 


Vi upptäckte också att Sunnie är svullen och varm på vänster bak. Det rör sig antagligen om en sträckning, förhoppningsvis inget farligt, men det är ju aldrig kul att se sin häst skadad. Jag kan dock inte se om hon är halt eftersom det är bäcksvart ute.. 


Jag masserade, på hovslagarens råd, in något linimentliknande och låter henne vila helt ifall det skulle visa sig vara något allvarligt. Hon får gå ut i hagen som vanligt och imorgon när jag släpper ut dem så hoppas jag att svullnaden har gått ner en aning.Hur gör ni när eran häst är svullen ? Kyler/värmer ni ? Lindar ni eller låter den vara utan ? Skrittar eller låter den vila ?Jag tycker att det är intressant att se vad andra har för syn på skador osv :) God natt

Nu är det dags att sova. Eller ja, först blir det nog ett avsnitt av Scrubs, mörk choklad och mys med världens bästa pojkvän ♥


Måndag imorgon och jag går in på sista jobbveckan. Just nu är det oklart hur det blir med jobb till våren, men det löser sig alltid !


Dagens bästa nyhet är att jag har fått ett par superbra vinterdäck till min bil av mamma och Johan, så att jag förhoppningsvis håller mig på vägen i vinter. Väldigt skönt med tanke på det hemska som hände Karin och hennes kompis Linn.. Jaf saknar dig så otroligt vännen ! ♥


Sova var det ja.
God natt !Shoppingbilder


Här kommer bilderna på de nya schabraken:


Båda schabraken passade Sunnie väldigt bra. Behöver jag säga att jag längtar tills tävlingssäsongen drar igång så att jag får använda dem ? ;)

Trevlig personal på Tophorse också :)


Bra kvalitét på grejerna, snabb leverans, bra utbud och trevlig personal. Jag kommer absolut beställa därifrån fler gånger !
Julklappshandlat !

Nu är vi på väg hem från Göteborg. Jag har nästan fått köpt julklappar till alla, jag har bara några få kvar, och det känns bra. Nu ska vi hem och mocka och om vi hinner så ska jag ta kort på schabraken. Det ska bli kul och se hur dem gör sig på Sunnie :)

I´ve got a hangover, ooh !


Söndag idag och vad jag önskar att jag inte drack igår ! Det pågår väldigt mycket i mitt liv just nu, mestadels negativa och sorgliga saker och jag försökte väl dränka de sakerna igår kan man säga.. 


Idag ska jag och Tompa åka och julhandla på Allum. Det blir dock en kort shoppingrunda med tanke på dagens tillstånd. Min lillebror ska också hämtas i Göteborg så vi blir väl ändå iväg en stund.


Det är så typiskt att det skulle frysa på inatt, igårkväll var det ju perfekt underlag för att rida när all snön smält bort. Nu är det stenhårt i backen och t.o.m halt på grusvägen så det blir nog ingen ridning idag heller.
Det hade inte vart fel att bli sponsrad med ett ridhus på gården ;)


Om jag hinner så ska jag ta kort på schabraken idag så ni får se hur de ser ut på. Jag tror Sunnie kommer passa bra i dem !Nej nu får det bli lunch för både oss och hästarna innan vi drar iväg. Karin Hallén och jagJag och underbara Karin på våran studentdag, 4/6 2010 !Nya designen färdig

Nu är bloggen helt färdig och jag är sååå nöjd !
Den blev jättefin och jag själv tycker att det är mycket trevligare och lättare att läsa den nu. 


Headrarna jag haft genom åren:Och till sist den nuvarande.
Mina favoriter är nog den första eller de nuvarande.


Vilken är din favorit ? :)


Kapacitét för mer

Här kommer en film på en träning från 2008.
Jag och Sunnie tränade för Anna Emanuelsson och hade gjort några gånger innan. På den här filmen ska vi för första gången hoppa 1.10 och ja, ni ser ju hur det går ;)

Det är en utav mina värsta avramlingar och jag trodde att jag skulle bli ännu mer höjdrädd efter det här. Som tur var så gick höjdrädslan över ganska snabbt.


När jag ramlar av så hinner jag alltid tänka väldigt mycket innan jag landar på backen. Den här gången hann jag tänka:

"Fan, hästen kan inte ens hoppa 1.10 ! Nu måste jag ju sälja henne.."


Sen visade det sig att hon hade kapacitét för mer än 1.10 t.o.m:

Här hoppar vi 2 oxrar som ligger på 1.30 och ett räcke på 1.25.


Visst är hon fin ? :)


Tyvärr så ligger vi inte på denna nivån idag då vi har haft lite otur i sommar men nästa år hoppas jag att vi är tillbaka i den här formen !


Älskar nya saker !


Om det krånglade med mina stövlar så gick det desto smidigare med beställningen av schabraken och armbandet.


Schabraken beställde jag på fredagen och jag fick en lapp på måndagen att jag kunde hämta ut dem. Armbandet beställde jag på lördagen och det kom hem i brevlådan på onsdagen.
Det är så det ska vara !


Jag ska ta kort på de nya sakerna när jag har motivationen. Det kanske blir redan idag ?Krångel med stövlarna..


Jag var och skulle hämta ut mina stövlar i måndags men när jag kom dit och skulle prova stövlarna så har de fått hem rätt stöveln fast med röda detaljer.

Jag beställde utan röda detaljer så att jag kan matcha stövlarna med alla färger.


Ett minus var också att de var jättehöga i skaftet så att jag knappt kunde böja knäet. Visserligen ska man beställa lite högre stövlar än vad man vill ha eftersom de säckar ihop när man använder dem, men dessa var extrema.

Så nu får jag vänta i ca 8 månader till innan jag får mina stövlar. Dessutom så skulle Skara Hästsport höra av sig när det pratat med De Niro igen och de har de inte gjort så stövlarna är väl inte ens ombeställda än. Vilket krångel..

Jag fick hem den här stöveln när jag skulle ha den modellen utan de röda detaljerna.


Stöveln var i vilket fall supersnygg och jag längtar tills jag får tävla i den !Att tillåta sig att gå vidare.


Jag är i full gång med bloggdesignen och Tompa grejar med headern. Det är så skönt att få något annat att tänka på för en stund.


Nu har jag kommit till det stadiet där jag inte orkar vara ledsen längre. Ibland kommer känslorna och slår till så att jag kan bli sittande gråtandes i någon timme men annars så vill jag försöka vara glad. Dels för att jag vet att Karin hade slått mig och sagt "skärp till dig !" om hon såg hur deppig jag är ibland. Dels för att en människa inte klarar att gå omkring och vara ledsen hela tiden, vi är inte gjorda för det.
Man måste tillåta sig att gå vidare, annars kan man aldrig göra det.


Så nu ska jag, som Karin hade sagt, skärpa till mig och försöka fortsätta med livet. Självklart med Karin vid min sida !
Och självklart kommer jag tillåta mig att gråta, som Karins pappa Ulf sa "Man måste få både skratta och gråta" och det har han helt rätt i !


Bloggen kommer förhoppningsvis komma igång ordentligt med tanke på att jag bara jobbar en vecka till som det ser ut nu.


Håll i er, snart kommer den nya designen !
Bloggfix


Nu har det gått en vecka sen jag började med den nya bloggdesignen. Som ni kommer ihåg så kom det andra saker i vägen så jag höll bara på i någon timme men nu känner jag mig redo att fortsätta igen.


Så håll utkik, förhoppningsvis så kommer den nya designen upp här idag !
Stövlarna


Jag fick precis ett samtal från Skara Hästsport. Mina stövlar har kommit och ligger nu och väntar på mig bakom disken. 

Jag har gått och längtat efter de där stövlarna sååå länge och bara väntat och väntat. Men nu känns det som att det hade kvittat om de kom eller inte, det spelar ingen roll liksom.

Självklart ska jag åka och hämta ut dem, vi åker nog idag tom och jag hoppas att jag kommer bli lite gladare när jag får se hur snygga de är. 

De Niro The Rose.
Människor kan vara så elaka


Världen är en kass plats..
<3


Nu har det gått en dag nästan exakt sen jag fick reda på att Karin gått bort. Jag gick precis in på Karins logg på Facebook och läste alla kommentarer och jag började verkligen störtlipa. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant !


Igår var jag med världens bästa tjejer i Kungsbacka. Först Julia, Fia, Linnea och Cilla hemma hos Fia. Vi drack Tre Apor och åt kladdkaka med sked direkt ur förpackningen, precis som vi alltid gjorde med Karin. Vi tände ljus och pratade om hur härlig Karin var. 

Sen åkte vi vidare till Höglanda och Sofia, Lovisa, Martina och Linnea. Ännu fler minnen av Karin berättades och vi skrattade åt hennes alltid så klockrena och rappa kommentarer. 


Tack för en underbar kväll flickor ♥


På vägen hem från Kungsbacka så stannade vi till vid olycksplatsen, tände de ljus som slocknat och eftersom jag redan tänt mitt ljus vid Karins uppfart i Sollebrunn så gav jag henne min flaska med julmust. För hur skulle hon klara sig utan något med socker ? Större godisgris fick man leta efter !


Nu ska jag åka och fixa en massa måsten. Världen stannar inte upp när en så vacker person dött, även om man själv skulle vilja det. 
Men jag vet att Karin finns med mig varje minut i min vardag och kollar över min axel och när jag sänker så så känns det lite lättare. Vila i Frid <3


Jag loggade in på facebook för en stund sedan och blev helt chockad, helt kall.

Världens bästa Karin Hallén har gått bort i en bilolycka !


Det är helt ofattbart, jag har inte fått in det i huvudet än. Tänk att jag aldrig kommer få träffa Karin igen. Jag kan verkligen inte förstå det. 
Alla minnen bara rasar runt i huvudet och jag kan inte få rätsida på någonting. Vi har gjort så otroligt mycket ihop ! Man hade aldrig tråkigt när man var med Karin Hallén.


Senast igårkväll så bestämde vi att vi ska festa ihop snart igen. Och vad jag såg fram emot det ! Jag har ju inte träffat Karin sen i somras ! Men nu kommer jag aldrig få träffa den där spralliga och glada människan igen..


Jag önskar att vi hade kunnat umgås mer det sista, åh vad jag önskar att vi hade vart lika bra vänner som i gymnasiet ! För Karin Hallén var verkligen världens bästa människa. Tog inte skit från någon, var alltid ärlig och var man hennes vän så gjorde hon allt för en.


Vila i Frid bästa Karin Hallén <3 Du kommer alltid finnas i mitt hjärta.

<3

Kyro Ridning Gear


Jag tänkte tipsa om en sida som jag faktiskt tipsat om förut. 


Kyro.blogg.se


Hon säljer många fina produkter såsom:


Pannband.


Schabrak.
Nosgrimmor.


Ja, det finns mycket roligt på hennes blogg. Kolla in själva vet jag ;)


Jag själv har ett silvrigt 2-delat swarovskipannband från Kyro:
Lädret är mjukt och i bra kvalitét och det glittrar mer än ett vanligt swarovski !Idag beställde jag ett superfint armband därifrån:Det översta kommer trilla ner i min brevlåda någon gång nästa vecka :)

Visst är det fint ?
Frisk ?


Ny dag och jag känner mig mycket bättre ! Skönt det, jag har verkligen tröttnat på att vara sjuk. 


Tyvärr så spöregnar det här hos oss (självklart, nu när jag kan rida) så vi får se hur det blir med ridning och sånt idag. Om en stund tänkte jag i alla fall gå ut och ta in hästarna så att de får äta lunch inne där det är torrt. Det kommer nog uppskattas !


Om regnet lättar under dagen så ska Sunnie få sig ett lätt arbetspass med eggbettet och remontnosgrimman. 


Nu tänkte jag sätta mig och pilla med min bloggdesign. Det är dags för något nytt, eller vad säger ni ? :)Ny kategori


Förresten !

Nu har jag skapat en ny kategori som heter "utrustning". 
Där kommer alla inlägg om utrustning hamna så att ni lättare kan hitta dem.


Jag kommer dock inte lägga alla redan skrivna inlägg där, inte idag i alla fall, det tar alldeles för lång tid. Men från och med nu kommer alla inlägg om utrustning hamna i kategorin "utrustning" :)
DK night


Nu är jag inne efter en mysig men kall skrittur och stallet är färdigt för idag. Om 1-2 timmar ska hästarna få komma in och få kvällsmat. 
Tompa tog några bilder på Sunnie under dagens pass och när jag sitter vid min dator så ska jag lägga upp dem här på bloggen. Det blev några fina och några lite mer ocharmiga xD

Nu ska jag svida om till vanliga kläder och gå bort till Emelie för att spela lite Donkey Kong. Det var verkligen inte igår och vi har planerat det i typ ett år så idag är det dags :)


Ha en trevlig fredagskväll allihopa :)Äntligen !


Nu: lunch.

Sen: En skrittur på Sunnie !


Äntligen, efter 3 dagar utan ridning och knappt något stall ens så ska jag försöka mig på en skrittur idag :)
Diss


En outfit som jag inte tycker är snygg på någon häst är när man har ett schabrak i en färg och en huva i en annan. 

Här är ett exempel:Visst, luvan matchar kantbandet på schabraket men jag tycker ändå inte att det är snyggt och jag har svårt att tro att jag någonsin kommer ändra åsikt.

Ska man ha luva så ska den matcha schabraket, annars kan det, enligt mig, kvitta ! :)
Fredag


Hemma från jobbet idag igen. Jag har absolut ingen ork och halsen är tjock :(

Men idag har jag bestämt mig för att Sunnie ska få en skrittur. Mer orkar jag inte och mer är inte lämpligt när man stannat hemma från jobbet pga sjukdom. Dessutom så har hon ju vilat i 3 dagar så det blir rätt lagom. 

I helgen ska jag försöka krya på mig, helst innan imorgon då vi förhoppningsvis ska se Timbuktu på Club Out här i Vara. Inte min musikstil riktigt men vem tycker inte att Timbuktu är lite cool ? ;)


Nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma samtidigt som jag tänker på mina 3 senaste inköp som jag just nu väntar på !I väntans tider


När jag ändå är igång och skriver om utristning så ringde jag till Skara Hästsport i lördags.

Tydligen så är det något problem med själva De Niro företaget i Italien så stövlarna är försenade därifrån.
Lite tråkigt men å andra sidan så behöver jag dem inte förrän nästa år. Första tävlingen blir nog inte förrän i april, maj eller i värsta fall juni, beroende på vädret. 

Men jag vill så gärna prova dem ! Den som väntar på något gott..
Shoppat !


Som vanligt när jag är hemma och är sjuk så blir plånboken lidande.

Denna gången har jag klickat hem dessa schabrak från Tophorse.se:
Lamicell mirage i färgen kornblå.
Scapa sports basic i färgen orange.


Vad tycker ni ? :)


I nuläget så har jag bara 2 tävlingsschabrak som båda är diskreta och stilrena. Ett vinrött John Whitaker och ett grått Glen Gordon. 
Nu har jag snart 2 nya att lägga till i samlingen, som dessutom är lite mer utstickande ! Jag betalade bara lamicellschabraket dock, Scapat ska jag få i för tidig julklapp ;)

Jag tror att Sunnie kan bli riktigt snygg i Scapat och det blir nog det hon får ha på sig på den första tävlingen år 2012 :)
RSS 2.0