2017 -> 2018

Sista dagen på 2017. Vart har detta året tagit vägen egentligen ? 
Jag håller som vanligt på att skriva ett inlägg om året som gått men jag behöver några dagar till på mig. Det tar några timmar att gå igenom alla inlägg.
Det har vart ett väldigt blandat år, som startade med mycket otur med både hästar och bilar men som ändå slutade hyffsat.
Sunnie är dräktig med en superfin hingst, Chilli är insutten och Obama är på väg tillbaka. Dessutom får jag stilla mitt hoppbehov på Sannie och vi blir bättre för varje träning.
Sista kvällen ska jag spendera med extrafamiljen och jag skulle tro att vi kommer ha lika roligt som vanligt.
 
Jag har precis gjort stallet och ska nu åka och rida Sannie. Sen är det väl dags att göra sig i ordning för kvällen. 
 
 
2018, bring it !
 
 
 

Träning och uteritt

Idag hade jag hoppträning för Alice, Johanna och Lovisa (och Ann en liten stund) vid lunch. 
Dom fick jobba med stärkande övningar, långa/korta bommar, travhoppning, räcke med bom framför/bakom och studs.
Så roligt att se utvecklingen dom gör. Nu har dom haft en paus från hoppningen ett tag och då har det trillat ner några poletter. 
 
Jag åkte direkt från ridhuset till Sannas stall där jag red Ola. Han skötte sig bra och var som vanligt riktigt drömmig att rida. Jag blir kär varje gång jag rider den hästen 😍
 
 
Nu har jag gjort stallet och ska parkera mig i soffan en stund. Det snöar ute så tyvärr kan jag inte rida Obama. Jag hoppas att vädret är bättre imorgon.
 
 

Hoppträning för Sten

Idag var vi iväg med Sannie och tränade hemma hos Sten. Tanken var markarbete men det blev lite högre på slutet ändå.
Jag tror vi gjorde våran bästa träning idag. Sannie var lagom tempererad och allt kändes väldigt lätt. Förutom att få in 7 galoppsprång mellan cavalettibommarma då, där fick vi kämpa lite, haha ! Men hon blir mer och mer reglerbar och idag bytte hon galopp fint över studsarna. Hon hoppade mig nästan ur sadeln på oxern i serien också, så där finns tryck !
Så härligt när man känner att arbetet ger resultat. 
 
Film finns som vanligt på min Instagram.
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

P&J 70cm & 90cm

Igår var jag och Sannie och hoppade, som ni läste i tidigare inlägg. Vi var i Varas nybygda ridhus och jag själv tyckte det var riktigt bra. Stort, ljust och ganska hårt underlag.
Sannie verkade gilla det också, vi gjorde våra två bästa rundor hittills. I 70cm blev hon lite för stark emellanåt, vilket resulterade att hon sprang in i botten på en del av hindren. Men vi hade en bra galopp och landade i rätt efter näst intill varje språng.
Eftersom hon kändes stark och inte backade av tillräckligt så valde vi att starta 90cm istället för 80. I 90cm gick det om möjligt ännu bättre. Hon lyssnade bättre och hoppade jättefint. Här hade vi det lite svårare med att landa i rätt galopp men det kommer med mer balans och styrka.
 
Jag är nöjd med både mig själv och Sannies insats. Hon var inte tittig som hon kan vara ibland utan bjöd på hindren och det gjorde att jag red ordentligt och vågade lita på att hon var ärlig och tog av istället för att trampa om. 
 
Imorgon är det markarbetsträning för Sten och på onsdag nästa vecka drar hoppträningarna igång. Förhoppningsvis hittar vi några mer P&J att åka på i januari/februari och sen tror jag att vi är redo för ett nytt försök på lokal nivå.
 
 
 
 
 

P&J Vara

Idag var jag och Sannie på P&J i Varas nybyggda ridhus. Vi gjorde våra två bästa rundor hittills och jag är så nöjd med henne !
Längre inlägg kommer, nu ska jag sova. Filmklipp finns på min Instagram.
 
 
 
 
 

Juldagen

Julafton var bra, men man blir väldigt slö av att sitta och göra ingenting. 
Nu ska jag strax ut och göra stallet. Sen ska vi äta kalkon hos mormor och morfar. Ett stopp hos Sannie där hon ska få gå ett pass i padocken innan vi åker till Sanna och firar hennes födelsedag. Det kan nog bli en bra dag idag också.
 
 
För övrigt så köpte jag en jultröja i lördags där det står "Is it too late to be good?" 🕶
 
 
 

Julafton

Jag startade julaftonsmorgon med att ramla av Sunnie knappt 5 sekunder efter att jag suttit upp. 
God jul, haha 😂
 
 
 
 
 

Sunnie - 6 1/2 månad

Sunnie är snart i 7e månaden. Eller ja, mer 6 1/2, om man ska vara noga. 
 
 
 
 
Förra gången jag fotade henne så tyckte jag inte att hon blivit så mycket större. Det var hon igår däremot, nu syns det att det finns en bäbis där inne ! Jag stog i säkert 20 minuter och kände och lyssnade på magen men kan inte säga säkert att jag kände något. Något som däremot syns tydligt är att hon har blivit insjunken bakom revbenen/vid virveln och tyvärr blivit lite svankigare.
 
 
 

Julbak

Storbak hos mamma och Johan.
 
 
Massa gottigheter ska det bli av detta 😁
 
 
 

👍

 
 
 
 

Just nu

Skrittar av Sannie. I det nya stallet hon står i nu (lite tillfälligt i ca 3 månader framöver) hittade vi supermysiga skogsvägar !
 
 
 
 
 
 

Nya naglar

Igår var jag hos Sanna och gjorde nya naglar. Det var välbehövligt då jag hade brutit av två stycken när jag ridit Sannie. Fy satan vad ont det gör 😂 
 
 
 
Jag bara älskar den blå färgen !
Jag hoppas att dom sitter bra så jag kan ha dom på nyår också. Efter dessa har jag sagt att mina naglar behöver vila utan lite men jag vet inte. Jag har verkligen blivit förtjust i gelenaglar och känner mig tom utan 🙈
 
 
 

Julmiddag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Jag slutade jobbet ca 13.30 och åkte då och red Sannie.
Hon har vilat i 3 dagar och var sjukt pigg. Jag red på hacket eftersom hon brukar kännas trevlig på det men det var ett misstag. Efter så "lång" vila så drog hon verkligen nytta av hacket, krullade ihop sig och älgade iväg. Inga halvhalter gick igenom så det var mycket häst att rida idag 😅
Efter mycket tragglande så var hon faktiskt riktigt fin i traven. Galoppen gav jag däremot upp för en stund och lät henne galoppera av sig sin energi. När vi sen fick några meter hyffsad galopp fick hon klapp och så travade vi av.
Hon var för övrigt tittig idag, inte riktigt så jag brukar uppleva henne annars. Hon flög i luften för småfåglar och snö, hon hade nerverna på utsidan helt enkelt. Men vi har haft så många bra pass det sista så jag ska inte deppa ihop över ett dåligt.
Imorgon (om jag klarar av att rida då, jag har rätt ont efter dagens ridpass) så ska jag rida på kimblewicket. Förhoppningsvis blev hon av med en del energi idag så att vi kan samarbeta bättre då.
 
Nu har jag precis tagit in hästarna. Sunnie var nästan inte alls svullen idag, skönt ! Jag lindade henne inatt också, för säkerhets skull.
Hela kvällen har jag sprungit runt och städat och pyntat det sista. Imorgon får vi nämligen besök av extrafamiljen och ska tjuvstarta julen med att äta gröt och skinksmörgås, följt av en av våra vanliga festkvällar. Så mysigt och precis vad jag behöver just nu.
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Samshield

Här om dagen så provade jag för första gången att designa en egen Samshield-hjälm. Jag tycker personligen inte att dom vanliga Samshield är så snygga. Det finns liksom inget avbrott mellan hjälm och skärm utan hela hjälmen bara flyter ihop. Men sen Miss Shield kom ut så tycker jag att dom är riktigt snygga, med rätt design.
 
 
Min favorit, inte helt olik min Charles Owen, åtminstone i färgen. 1345 euro.
 
 
Likadan fast i marinblått. 1245 euro.
 
Synd att dom ska vara så satans dyra att jag aldrig lär ha en sån hjälm i min hästgarderob.
 
 
 

Sunnie ❤

I morse när jag släppte ut hästarna var Sunnie svullen i vänster fram. Hon kan svullna liiite i benen under natten men idag var vänster fram ganska mycket mer svullet än dom andra tre. 
Nu när jag tog in henne såg det bättre ut men det är fortfarande svullet. Därför får hon stå med lindade framben över natten så får jag se hur det ser ut imorgon.
Jag hittar inget sår så förhoppningsvis är det bara en lättare vrickning, *pepparpeppar*.
 
 
För övrigt så är Sunnie så himla gullig. När jag skulle ta kort på hennes ben så ställde hon sig perfekt direkt när jag tog upp mobilen. Hon är en van blogghäst 😉
Och så har jag lärt henne att hon måste lukta på min hand och vänta tills jag säger varsågod innan hon får gå in i boxen (jag brukar ta av henne grimman utanför boxen och så går hon in själv). Idag glömde jag av det och Sunnie var halvvägs in i boxen. Men så kom hon på att jag inte gett henne tillåtelse, så hon stannade, luktade på min hand och fick ett varsågod. Min underbara ❤
 
 
 

Julpyssel

Igår kväll hade vi Luciafest på jobbet, alltid lika mysigt.
Idag jobbade jag till 17 och sen dess har jag suttit och julpysslat. Tålamodet tog slut det sista men lite mysigare har vi fått det.
 
Nu ska jag gå ut och göra stallet och ta in hästarna för kvällen. Snön har snart töat bort så allt är bara slaskigt och halt. Ingen ridning just nu alltså. Så tråkigt när jag och Obama precis börjat komma igång.
 
 
 
 
 

Dagens Sannie

 
 
Vi var väldigt ambitiösa och red markarbete i snöfallet i eftermiddags. 
Första gången vi markarbetade på hack och förutom att hon blev stark på slutet när både hon och jag blev trötta så tycker jag att det funkade riktigt bra. Ett helt okej pass där vi bland annat jobbade med att variera galoppsprång mellan två upphöjda bommar. Vi kunde rida på 4-6 språng, supernyttigt !
 
Och som ni såg tidigare fick även Sunnie skritta runt en stund för att röra på sig. Mysigt i pudersnön.
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Andra advent och snö

Trodde aldrig att jag skulle säga det men det är så himla mysigt med snö ❤ 
 
 
Så synd bara att inte Obama har snösulor så att vi kan busa i snön.
 
 
 

Söndag

Två hästar blev ridna igår, Obama och Sannie.
Med Obama har jag ökat intensiteten på ridpassen utan att dom för den delen blir längre. Vi jobbar mycket med halter, att han ska göra en lugn halt och stå kvar i form med eftergift. Jag har också börjat introducera ryggning för honom och han är lite frågande men gör sitt bästa. Skänkelvikning i skritt gör han numera bra.
Igår galopperade vi också några meter och jag tror bestämt att den här vilan har gjort honom gott för det var ingen dålig galopp han fick till !
 
Sannie fick ut och galoppera på grusvägarna. Uppskattat av både mig och henne. Och hon blev nog av med överskottsenergin för på slutet kunde hon galoppera lugnt utan att gå ifrån mig. Och som hon frustade, härligt !
 
Min kropp har ställt till problem för mig det senaste. Jag som inte brukar känna av smärtan så värst när jag rider kan nu knappt rida lätt. Det är så irriterande när kroppen sätter stopp. Men det är bara att bita ihop.
Annars har helgen vart lugn utan en massa flängande och planer. Underbart !
Strax ska jag och Tompa åka till Torpoch handla julklappar. Det har kommit snö under natten så jag får se om jag kan rida sen eller inte.
 
 
 
 
 
 

TB - McDuff

Ni som har läst här ett längre tag kommer säkert ihåg Duff ? Travaren som jag köpte tillsammans med en kompis för att rida in och sälja men som till slut stannade kvar hos mig
 
i några år. 
Han köptes samtidigt som mammas Frank, från samma ställe. Han var en spänd och nervös häst som till en början hade svårt att lita på människor. Tyvärr hade jag inte den tiden som krävdes för att få honom ordentligt inriden men vi skrittade och travade på grusvägarna, både ensama och med sällskap. 
Efter några år hos mig så blev han en jättego häst. Mysig och tillgiven.
 
Jag ångrar än idag att jag sålde honom men tyvärr så hade jag inget val. Jag skulle få hem Chilli och Platina och hade inte plats för honom. Min fina Duff, jag undrar hur du har det idag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

John Whitaker Blackshaw

Igår hade Skara Hästsport ett jättebra erbjudande på deras John Whitaker Blackshaw så jag kunde inte låta bli att beställa hem ett par.
Jag fick ett par ridbyxor från Whitaker av Sanna för ett tag sen och dom är supersköna så jag hoppas att dessa också är det.
Jag beställde i färgen beige så enda färgen jag saknar på ridbyxor nu är Burgundy, men det får vänta.
 
 
 
 

Ledig fredag

Igår vilade alla hästarna. Vädret var riktigt kasst och jag var trött, så jag spenderade eftermiddagen inne och städade istället. Jag blev inte färdig så jag tänkte fortsätta idag. På kvällen åkte vi till Götene och tillbaka för att prova dörrsidor och sen var kvällen slut.
 
Inatt har jag drömt mardrömmar i flera timmar, ni vet såna där man vaknar men ändå fortsätter drömma när man somnar om ? Och näst intill alla personer jag någonsin pratat med var med i drömmen. Till slut tröttnade jag och låg vaken en timme innan jag somnade om. 
 
Idag är jag ledig och tanken är att jag ska fortsätta städa här inne. Dammsuga, tvätta mm. Sen ska jag ut i stallet och rida Sunnie och Obama. Stallet ska mockas och så tänkte jag göra i ordning i sadelkammaren så kanske jag vågar visa upp den på bloggen ikväll. Sätta upp några fler tränshängare, göra om så att jag får plats med alla mina tävlingsschabrak, skura golvet. Jag älskar min sadelkammare !
 
 
 
 
 

Hoppträning Sibban

Tisdagens träning för Sibban gick sådär. Både jag och Sannie var ringrostiga och Sannie kändes frågande. Sista banan fick jag ändå väckt henne men vi har en bra bit kvar till att komma dit vi var innan operationen. 
Annars känner jag att jag har ridit ihop mig bra med henne på marken nu och det kommer bli ett plus i hoppningen sen.
 
Tänk er min förvåning när jag kollade på filmerna från träningen och ser massa såna här bilder: 😂
 
 
 
 
 
Muppar ❤
 
Igår vilade hästarna då jag slutade jobbet 17.45 och typ bara hann handla och mocka.
 
 
 

Hoppträning

Tisdag idag och jag jobbar till 14. Då ska jag skynda hem för att hinna motionera mina hästar och göra stallet. 
 
Kl 20 ska Sannie hoppträna för Sibban i Vedum. Jag har aldrig sett honom träna tidigare så det ska bli spännande att träna för honom.
 
Jag och Tompa var på bio i Alingsås igår och såg Solsidan. Jag är inget fan men den var helt okej.
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Stella & Obama

Och där var den helgen också över.
I morse började jag med att försova mig till hästarnas utsläpp. Dom kom in så tidigt igår kväll på grund av vädret så jag tänkte släppa ut dom kl 05. Men jag vaknade 6.40 och kan inte komma ihåg att klockan ringt ens.
Det regnade ute så istället för att rida så gick jag och på mig en stund igen.
9.30 var jag i Evelins stall. Vi skulle skritta ut tillsammans med Sannies förhoppningsvis nya medryttare. Jag fick äran att rida Stella och hon var trevlig. Jag är ju för stor för henne egentligen men eftersom vi bara skrittade så kändes det ändå okej.
 
Direkt efter så smög jag bakom Evelin hela vägen hem till henne. Där väntade några av hennes vänner då vi tänkte överraska henne med en Baby Shower. Vi åt, fikade och hade några frågesporter och vips så hade det gått tre timmar.
 
När jag kom hem så red jag Obama på grusvägen. Han var finare idag, inte lika tittig eftersom det var mörkt men vissa partier spände han sig då han kände lukten av gris/älg. Han är så känslig för viltlukt.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och ta in hästarna och sen ska jag lägga mig tidigt.
 
 
 
 
 
 
 

Lördagen

Dom senaste dagarna har vart lite stressiga. Så även början på denna dagen, så under eftermiddagen somnade jag i soffan en stund. Så skönt !
 
I morse red jag Obama på grusvägen. Han var tittig och spänd, vilket han inte brukar vara annars. Fast han hade inte vart ute i hagen något innan så jag tror det var därför.
 
Vid 10 var jag hos Evelin för att hjälpa till med Sannie under en fotografering. När det var klart så lastade jag Sannie och Gutten och körde dom hem till Mimmi. Där red jag Sannie i padocken och det gick faktiskt helt okej. Hon biter sig fortfarande fast i vänster mungipa, särskilt i galoppen men det börjar släppa mer och mer. Tyvärr var hon lite ömfotad då hon fortfarande går utan skor så jag kunde inte rida så länge som jag velat. I traven i slutet var hon dock kanonfin !
 
Nu under kvällen har jag mockat och putsat utrustning i lugn och ro. Tompa är på julbord så jag har hela kvällen för mig själv. Det är faktiskt ganska mysigt ibland, särskilt efter en stressig vecka.
Jag plockade in hästarna och spolade benen och smörjade in Chillis mugg. Det är snyggt med vita ben men himla opraktiskt.
 
Nu sitter jag i soffan och äter minibaguetter och ostbågar och här har jah ränkr sitta resten av kvällen.
 
 
Gammal bild från gymnasiet.
 
 
 

Julstämning

 
Idag är det första december och på söndag är det första advent. Som ni vet så är jag verkligen inget stort fan av vintern men jag kan ju inte säga annat än att december är den mysigaste månaden. 
Igår gick jag runt och myste hemma i huset, med Sias julalbum på högsta volym och plockade fram allt julpynt/adventspynt vi har. Jag älskar Sia och hennes julalbum är grymt ! Och huset blev så mysigt.
 
Det blev tyvärr ingen ridning igår då vi åt kvällsmat ute med min minsta lillebror och hans kompis. Idag blir det inte heller någon ridning. Jag ska på julbord med jobbet så fort jag har stängt på jobbet. Inte optimalt med två dagars vila i rad men det är inget jag kan påverka. Har jag tur så har Evelin aktiverat Sannie i alla fall.
 
 
 

RSS 2.0