Jobb 24/7


Idag har det vart full rulle som vanligt.

Jag började morgonen med att gå upp och fodra. Sen gick jag och la mig en timme för att försöka sova bort min huvudvärk. Det lyckades jag sådär med men vid 9 gick jag i alla fall ut i stallet och red Sunnie. Hon joggades lite lagom, hon får ta det lite lugnt över helgen och så få det nog bli lite hoppning i padocken i början på nästa vecka :)

Sen cyklade jag till Johanna där jag började med att rida Bleki. Han var duktig och höll sig på marken hela skogsrundan denna gången. 

Efter Bleki var det Titius tur. Jag arbetade med honom när jag var på praktik hos Johanna och då gick det sådär. Han var väldigt spänd och det gick inte alls att hänga på honom. 
Nu verkar det som om han har växt till sig lite och mognat lite i huvudet för idag var han mycket lugnare. Jag longerade honom med sadel och träns och det var inga problem. Han får göra så några gånger till innan jag ens försöker att hänga på honom. Det gäller att skynda långsamt ;) Dock ska jag inte jobba med honom varje dag utan kanske 2-3 gånger i veckan. Resten av jobbet ska Johanna göra.

Titius är för övrigt till salu !

Jag fick också målat lite hos Johanna, nu är det nästan klart ! Och idag fick jag mer färg också. 

Kajsa stog sist på schemat. Henne red jag i gräshagen och hon var duktig. Hon är lite studsig ibland men hon har i alla fall slutat med luftsprången. Hon lyssnar bara bättre och bättre på hjälperna och det är väldigt roligt. Mina ridpass varieras med att Kajsas ägare tömkör henne och det hjälper ju också till väldigt mycket i ridningen. 

Duff fick vila idag, det hände ju ganska mycket för honom igår. Men imorgon är det nya tag ! Då ska också Amelia ridas och det ska bli jätteroligt !

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kolla på "How I met your mother" med Tompa. Sunnie Girl.
Bra erbjudande


Jag har förresten fått ett erbjudande som är väldigt svårt att tacka nej till. 
Tyvärr så tror jag inte att det kommer gå ihop ekonomiskt. 

Men jag ska kolla upp allt lite närmare så får vi se sen. Kanske kan skriva ut vad det handlar om i bloggen om några dagar :)
Ofrivillig avsittning av Daniel


Dagen idag blev inte riktigt som planerat. 

Jag fick ringa Duffs föredetta ägare för han ringde aldrig, som jag trodde.. Det slutade med att han kom kl 14.00, precis samtidigt som Sunnies hovslagare, men det gick bra ändå. Dock hade han inte hästarnas pass med sig så det skulle vi ta någon annan dag. Men hästarnas hovar blev fina i alla fall :)

Efter hovslagarna vart här åkte vi och hämtade hösilage. Så nu har hästarna mat i 2 veckor till i alla fall. 

Vid 5 red vi ut en sväng, jag på Sunnie, Daniel på Duff och Tompa och Budda gick. Det gick väldigt bra till en början, både Duff och Daniel skötte sig bra. Så skulle vi trava en liten bit och då blev Duff rädd och började bocka. Daniel satt kvar ett bra tag men tappade sen stigbygeln och flög av. Duff började självklart springa hemåt och varken Daniel eller Budda fick tag på honom så jag och Sunnie galopperade efter. Vi kom aldrig ikapp då jag saktade av Sunnie till skritt vid de steniga partierna av vägen.
När vi kom hem till stallet så hade mamma fångat in Duff och lugnat honom. Daniel, som faktiskt inte kom så långt efter mig och Sunnie (kan ni tänka er hur snabbt han sprang då, om jag och Sunnie galopperade fullt nästan hela vägen?) hoppade upp på Duff igen och så skrittade vi tillbaka till skogen och mötte upp Tompa och Budda. På vägen hem började Duff dampa lite igen men Daniel skötte det bättre denna gången. Så vi kom hem utan några fler missöden. 
Jag får säga att jag tycker det är väldigt bra av Daniel att våga sitta upp direkt igen. Han har alltså bara ridit 3 gånger innan. 

Nu sitter vi i Vara och har precis ätit. Snart ska vi hem och fodra hästarna och sen är det läggdags. Imorgon är det många hästar på schemat igen och jag måste ju ha lite ork till det :)
Dagen


God morgon !

Idag är det verkligen kallt ute och frosten har börjat komma på nätterna. Jag fick skrapa rutorna på bilen, innan jag körde min lillebror till skolan, och det gav mig såklart minnen från tiden på Höglanda. Fast då fick jag alltid hjälp av Karin att skrapa.
Jag saknar faktiskt skoltiden ibland. Men det är allt skönt att kunna rida och fixa stallet på morgonen och sen ha tid för allt annat :)

Hästarna fick frukost vid 8 och jag har suttit här och läst bloggar sen dess. Jag kan verkligen fastna vid datorn alltså !

Jag sitter också och väntar på att Frank och Duffs föredetta ägare ska ringa om vägbeskrivning hit. Han ska nämligen komma förbi med deras pass och verka av dem lite grand. Men han har inte ringt än och om jag tror rätt så kommer det sluta med att jag får ringa honom -.-

Båda hästarna ska i alla fall ridas ikväll när Duffs andra ägare Daniel kommer ut. Han red Duff lite i helgen och det gick jättebra så han ska rida idag igen :)

Och så kommer ju Sunnies hovslagare vid 2 så den här dagen kommer jag få spendera hemma.
Förutom att jag ska åka och rida Kajsa i eftermiddag.En halvdålig bild på Duff. Den hästen kan verkligen inte stå still så det blir inga bra kort !Ännu en random dag


Nu äntligen kom jag in på blogg.se ! Vårat internet är extra segt idag..

Jag fick ridit båda hästarna imorse eftersom jag ska till skolan ikväll.
Jag började med Duff, som till en början var väldigt stissig pga av blåsten. Men efter ett tag så lugnade han ner sig och slappnade av lite. Det var första gången jag red ut honom utan sällskap så jag är nöjd.

Sunnie fick joggas lite lätt idag med pga av de lösa bakskorna och vaccineringen. Men imorgon kommer hovslagaren och imorgon har det också gått en vecka sedan vaccinationen så på torsdag ska jag börja öka kraven lite igen.

Nu ska jag byta om och åka och hämta mina småbröder på skolan. Sen ska jag in till Vara så jag hinner umgås med Tompa en stund innan jag måste åka till Skövde.


Vad har ni för planer för dagen ? :)Sunnie Girl


Varning ! Lång text !


Sunnie Girl föddes den 13 juni 2004. Hon började sina dagar tufft då hon fick fölsjukan (tror jag det heter ?) och hon var väldigt sjuk. Hennes uppfödare, Cilla, tyckte att Sunnie hade det där lilla extra och trodde att hon skulle klara sig, trots att många veterinärer ville döma ut henne. Till slut var det en veterinär som också såg Sunnies lilla gnista och de båda började kämpa för att Sunnie skulle klara sig. 
Med mycket vilja började Sunnie bli bättre och hon blev tillslut helt bra. Det har jag den veterinären att tacka. Hade han inte vart så envis så hade inte Sunnie stått ute i stallet idag.Sunnie som föl.

På våren/sommaren då hon var 2 så åkte jag med Cilla när Sunnie skulle visas. Jag hade inget som helst intresse av Sunnie då eftersom jag hade en ponny och inte hade en tanke på att skaffa egen storhäst.Sunnie som 2-åring.

Sunnie på visning som 2-åring.

Efter visningen frågade Cilla om jag ville ha Sunnie. Jag tänkte igenom det hela och kom fram till att det var en väldigt bra idé. Jag kunde ha Sunnie under inridning och sälja ponnyn när jag blev för stor.
Så i slutet av sommaren 2006 kom Sunnie hem till Johanna (där jag bodde då).Sunnie första dagen hos Johanna.

Där började träningen. Jag lärde henne att bli ledd ordentligt i grimmskaft, att stå på gången, att lastas och att vara fastbunden i transporten, att ha en massa konstiga saker på sig (inklusive sadel och träns) och tillslut var hon redo att sittas på, på våren 2007. Jag hängde på henne utan hjälp till en början men det är ju dumt om det skulle hända något.
Så jag flyttade till min kompis Elvira i Nossebro och jag tog Sunnie och ponnyn med mig.
Där hade jag nära till ridhus och padock, jag fick ledhjälp vid inridningen av Sunnie och jag hade ridsällskap. Vi hade jätteroligt den våren och jag kommer aldrig glömma känslan första gången jag galopperade på Sunnie. Min alldeles egeninridna häst, det var helt underbart ! :)

Den våren slutade jag 9an och precis innan så flyttade jag hem Sunnie och ponnyn hit till Jonslund, dock i ett stall bredvid där hästarna står nu. Sunnie fick 2 månaders välförtjänt sommarvila och jag levde livet.

Hösten 2007 började jag på Hallands Ridgymnasium i Kungsbacka och jag tog Sunnie med mig. Men jag fick inte rida henne på träningarna förrän våren 2008 då hon fyllt 4.Träning våren 2008.

Vintern 2008 hoppade vi våran första Clear Round på Kungsbacka Ridklubb. Vi hoppade 50cm och fick ett pet då hon tyckte det var alldeles för lågt. (går ni in på kategorien "Filmer" kan ni kolla på våran första tävling)Sunnie som 3-åring.

Våren 2008, när Sunnie fyllt 4, startade vi våran första lokala hopptävling. Vi startade 80cm med ett pet och 90cm felfritt.
Det var inte förrän vintern 2009 när Sunnie fyllt 5 som vi debuterade 1m, pga av min höjdskräck.

I Kungsbacka fick jag mycket hjälp med utbildningen av Sunnie och det är jag tacksam för. Jag tror inte hon hade sett likadan ut idag annars.

Idag är vi fortfarande kvar på 1m i hoppning, men det är enbart för att jag är osäker. Hade Sunnie haft en annan ryttare hade hon i alla fall kunnat gå 1.20 hoppning nu. Men det struntar jag faktiskt i. Jag tror inte Sunnie hade vart gladare om hon hoppat regional 1.20. Vi tar det lugnt och har det roligt på vägen och det är det viktigaste :)Lokal 1m i Vara.Prisutdelning 95cm i Vara.Nästa år är Sunnie 7 vilket betyder att vi får rida omhoppning. Det ser jag fram emot otroligt mycket och jag tror att Sunnie tycker det ska bli kul också. Hon gillar allt fart, trots att hon inte hinner lyfta benen ibland ;)

Jag älskar min Sunnie Girl så himla mycket ♥
Den dagen jag måste skiljas från dig kommer vara den värsta dagen i mitt liv..


Det blev en lång och rörig text. Jag hoppas ni förstår lite i alla fall :)Bloggtips !


Det tog längre tid att städa sadelkammaren än vad jag trodde och ändå blev jag inte riktigt nöjd med resultatet. Och nu har jag sån huvudvärk så jag orkar verkligen inte plugga. Därför tänkte jag skriva inlägget om Sunnie nu. Det kommer i nästa inlägg :)

Jag tänkte också tipsa om några bloggar jag brukar läsa:

Nattstad.se/schalalaaolsson 

Bellablondiiiiiee.blogg.se 

Denisericsson.blogg.se 

Showjumper.blogg.se 

Warnmark.blogg.se 

Absolutgenne.blogg.se

Detta är några av de bloggar jag läser. De är väldigt olika bloggar allihopa och alla har något eget.
Sen håller jag inte alltid med dessa bloggare och deras vardagstankar, men tänk vad tråkigt om vi alla skulle tycka lika ! ;)Framsteg med hästarna


Usch, nu är jag helt slut !

Just idag har jag inte haft jättemycket att göra men kroppen är trött efter många veckors slit.

Jag red Sunnie imorse. Vi joggade bara lite eftersom hon vaccinerades för inte så länge sen plus att hennes bakskor är lite lösa. Hovslagaren får komma ut så snabbt som möjligt nu.

Sen mockade jag och fixade stallet så det är helt klart inför insläppet ikväll. Jag ska nog gå ut och städa i sadelkammaren lite sen också. Den har blivit väldigt stökig.

Så var jag hos Johanna en sväng också. Där hjälpte jag henne att sätta in en annons på Titius som är till salu.
Är ni intresserade av en 3 årig valack e. For Feeling ue. Ditton Wood så är det bara att höra av er :)

Jag fick målat lite också och sen satt vi och tjötade lite.

Nu har jag precis vart hos nordsvensken Kajsa och ridit. Hon var jätteduktig, lite rädd för en gammal eldhög men hon lyssnade bra på hjälperna.

Duff sköter sig också väldigt bra. Han har lugnat ner sig med bockandet och är mer uppmärksam på mig nu. Vi har också travat en del och det var inte heller några problem. Väldigt cool häst faktiskt !

Nu ska jag äta, sen kommer det kanske ett inlägg om Sunnie och hennes uppväxt !Dagens planer


God morgon !

Jag sitter här och äter frukost. Hästarna står i stallet och äter sin frukost och jag ska strax gå och släppa ut dem.
Sunnie ska jag rida ikväll, hon vaccinerades igår så hon ska bara joggas lite lätt. Och så ska vi prova det nya bettet. 
Duff ska jag också försöka hinna med ikväll.  

När jag släppt ut hästarna ska jag mocka och fixa stallet. Sen ska jag nog gå bort till Johanna och rida Amelia och Bleki och förhoppningsvis måla lite.

Och så har jag tänkt att jag ska hinna med Kajsa idag också. Fast idag ska jag och hennes ägare tömköra henne. De har gjort det någon gång innan så jag hoppas att hon är duktig.
Igår däremot, hade vi rodeo i hagen ! Hon blev grinig när jag ville att hon skulle gå fram och visade det genom att göra några luftsprång, bocka och tjuta lite. Efter ett tag så gav hon sig och vi kunde fortsätta träningen. Bushäst !

Ja, så ser min dag ut. Det känns som om jag behöver sätta igång.Shoppat


Idag har jag, som rubriken lyder, shoppat lite hästgrejer i Borås. Duff behövde ju ett fleecetäcke och ett regntäcke.

Först kollade vi in på My One men jag hittade inget som passade min plånbok eller som var snyggt. De hade verkligen inga roliga schabrak !

Sen var vi på Ekohallen och där hittade jag ett snyggt regntäcke.
Grått med röda gjordar och spännen, 399.-

Och till sist så åkte vi till Hööks, som ju har 15% på alla täcken i några dagar till. (Bilden lånad från Hööks
Fleecetäcke, storlek 145, 299.- och med 15% av så fick jag betala 254.-
Det låg ganska bra, förutom att det var lite stort i bogen. Det kommer sitta bättre när han musklat sig lite ;)

"Hästtransport"skylt till transporten,
49.-
I plast med klister på baksidan.
Den jag köpte i somras har spruckit och sitter nu bara kvar tack vare lite silvertejp på baksidan.

CRW Monte Carlo väst, 299.-
Min favoritsak för dagen ! Tyvärr så hittar jag ingen bild på den så ni får väl se den på någon ridbild framöver. Den är svart med lite rosa detaljer och avtagbar luva, helt perfekt ! Jag har länge suktat efter Kingslands västar, de är ju så himla snygga. Men den här västen är jag verkligen nöjd med ! 

Och när Tompa kom och hämtade mig så hade även han handlat lite saker från Skara Hästsport till mig:

Skrittäcke Jacson, reflex.

Schabrak, reflex.

Ett tungt tvådelat bett med kopparrullar och fasta ringar.
(det ska bli kul att testa det på Sunnie)
Jag ska ta kort på allt så ni får se hur det ser ut.

Märks det att vi börjar närma oss hösten och att min pojkvän vill att jag ska överleva älgjakten ? ;)
Tack Tompa !

Så det har blivit en del nya grejer idag, det är inte varje dag ! 


Nu ska vi mysa lite framför How i met your mother.
God natt !
R.I.P


Ja, de här sista månaderna har allt bara vart helt.. Ja, jag vet inte ens vilket ord jag ska använda för att beskriva det.

Igår gick Tompas pappa bort. Jag har inte lust att gå in närmre på det utan ville bara skriva det så ni förstår att det är mycket känslor som snurrar nu. Så ha förståelse för om uppdateringen kommer vara dålig framöver. 

Just nu vill jag bara ha tid till att finnas där för Tompa och hans familj. Det är mycket som kommer bli lidande, hästarna (till en viss mån) och min egen familj. Men så är det och jag hade velat att han gjort samma sak för mig.

R.I.P Leo Pennanen (f)
Dagen


Idag har det inte vart lika fullt upp som vanligt. Nu har jag faktiskt tid att sitta ner en stund innan jag ska till skolan. Jag var i och för sig tvungen att hoppa över och jobba med Duff men det är bara för att hinna plugga.

Jag red Sunnie på morgonen. Vi skrittade ut i ungefär en timme. Jag tycker att det är väldigt viktigt att hästarna skrittar mycket och ska därför börja att rida ett långt skrittpass en gång i veckan eller (om jag hinner med) rida ett vanligt pass och ett pass med bara skritt om dagen.
Sunnie tyckte i alla fall att det var mysigt !

Sen åt jag frukost. Jag har aldrig kunnat äta frukost direkt på morgonen och då är det loika bra att vänta med den tills jag är hungrig.

Efter det åkte jag till Johanna och hjälpte Emelie att rida Amelia. Hon klarar sig helt själv nu i stort sett. Det enda hon behöver hjälp med är att ta in och ut Amelia från hagen (då det finns en lurig Hiawatha i samma hage) och få henne att öppna munnen för bettet. Ridturen gick bra men blev lite kortare än vanligt då Amelia var rädd för hösilageplasten och inte ville koncentrera sig.

Sista häststället för dagen var hemma hos Kajsa. Henne longerade jag med sadel på för att hon ska vänja sig mer vid den. Det gick väldigt bra, den hästen är lättlärd och det gillar vi !

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka hinna plugga lite innan jag åker till skolan vid halv 5 :)

(Jag försökte ladda upp en bild men internet är alldeles för segt)
Dagens ridning - Sunnie


Nu är jag inne från stallet.

Jag har städat i ordning lite och fixat nytt vatten till hästarna så nu är de glada !

Jag trimmade Sunnie i padocken idag, på Pessoabettet, och hon gick jättebra ! Vi hoppade lite småhinder också:
Ett litet räcke, 3 galoppsprång till en liten oxer och tvärtom. Vi tränade på att hon skulle vänta, ta 3 lugna galoppsprång och ta av lite stort på oxern och det gick väldigt bra. Hon hoppade väl med ryggen också och det är kul :)

Nu ska jag upp och plugga lite och sen är det dags att sova. Annars kommer jag aldrig orka med morgondagen.


God natt !Dagens stress


Måndag, och gud vad jag är trött ! Och så har jag ont i ryggen av allt spikande. Vi har nämligen bättrat på hundarnas hundgård hemma hos Johanna idag och vad jobbigt det var !

Och så red jag ut på Bleki i skogen. Han är väldigt pigg och är bra på att skrämma sin ryttare så jag ska rida honom en dag i veckan så att han förhoppningsvis lugnar sig. Sist jag red ut på honom så stack han, men idag gick det betydligt bättre. Han försökte få av mig några gånger men jag är tacksam så länge han inte skenar.

Sen red jag Amelia i padocken och det gick också bra. Hon var lite pigg, hon har ju inte blivit riden på en vecka, men hon gjorde bra ifrån sig. Vi skuttade över ett litet kryss med och oj vad hon hoppade ! Så bra har hon nog aldrig hoppat förut :)

Nu ska jag hjälpa till med maten och sen ska jag ut och rida Sunnie. Henne ska jag nog trimma i padocken idag.
När jag kommer in ikväll så ska jag läsa de 2 kapitlena inför skolan imorgon så jag vet lite vad han ska prata om.


Ha det så bra tills vi hörs igen !
Jag bjuder på en bild på Amelia :)Bloggfel


Det verkar som om det är något krux med min blogg !

Kan ni se den ordentligt ? För det kan inte jag, min header och design är helt borta :S
Tävlingsdetaljer


Nu kommer det lite mer detaljer från tävlingen:

Sunnie kändes väldigt fin inför båda klasserna. Hon stannade inte på framhoppningen (vilket egentligen inte spelar så stor roll för inne på banan när det gäller henne) och hon kändes väldigt pigg och fräsch !

En tråkig sak i Falköping var att de har byggt ett nytt ridhus på en del av deras stora, fina grusbana. Den var fortfarande stor men det var inte samma känsla att rida på den nu. 

I första 1m så la jag henne helt fel på nästan varje hinder. Vi hade ett bra grundtempo men när vi vände upp mot hindren så ville jag kontrollera lite för mycket och då blev allt fel. Men hon var väldigt duktig och ärlig och hoppade ändå så den rundan var vi felfria. 

Underlaget på tävlingsbanan lite djupt på vissa ställen och det var lite anledningen till att vi kraschade på ett hinder i den andra 1m. Det var djupt i svängen så Sunnie fick inte riktigt kraften att ta i när jag bad henne gå fram och ta av stort. Så istället hamnade vi mitt emellan ett läge och kraschade. När jag red an hindret nästa gång red jag lite innanför svängen där det inte var så djupt och då var det inga problem !
I andra rundan hade vi ett lika bra tempo som i första rundan och jag vågade rida hela vägen fram till hindren istället för att backa de sista galoppsprången. Den rundan kändes helt klart bättre men 4 fel för att vi kraschade och ett pet gav 8 fel. Men jag är ändå mest nöjd över den rundan !

Planerna var att jag skulle tävla i Trollhättan den 26 september men tyvärr ska hon vaccineras ungefär där så det blir inget med det. Vi startar kanske i Essunga den 3e istället :)


Det var lite mer detaljer från tävlingen. Tycker ni det är roligt att läsa mer detaljerat om tävlingarna ? :)
Sunnies ridning


Sunnie har ju haft en liten trotsperiod det sista. Hon går gärna med huvudet bland molnen och hoppar till för minsta grässtrå (dock så sköter hon sig så fort vi rider i padock eller ridhus). Men nu börjar det äntligen släppa lite !

Idag red vi i skogen och jag testade ett pessoabett på henne. Inte för att jag vill dra ner hennes huvud och inte för att jag behöver att skarpare bett utan bara för att jag ville variera lite. 

Jag har inget emot Pessoabett om man rider med det på rätt sätt. Jag hade ett Pessoabett på min C-ponny och det var det enda bettet hon gick bra på och trivdes med. 

Sunnie trivdes också väldigt bra på Pessoabettet och det var länge sen hon koncentrerade sig så när vi red i skogen. Hon tog mer stöd på Pessoat än på hennes vanliga tränsbett och hon såg väldigt nöjd ut. Det kändes väldigt skönt faktiskt ! Så det ska jag trimma henne på ibland. 

Imorgon ska jag nog rida henne till padocken och trimma henne lite där.
I´m a busy woman !


Nu äntligen kan jag uppdatera !
Vårat internet hemma är så segt så jag hinner inte uppdatera från det då jag haft fullt upp det sista. 

Nu det sista har det hänt mycket. Jag har börjat rida in Duff och han är helcool ! Han är ju visserligen inkörd så det är inte helt nya grejer för honom men det är ändå imponerande. Idag kunde jag dessutom rida en liten bit utan ledare utan problem.

Och så har jag fått ett till inridning/inkörningsjobb. Jag ska nämligen rida in nordsvensken Kajsa. Hon är en jättetrevlig 3åring som är otroligt lättlärd ! Idag satt jag på henne för första gången och skrittade henne en bit med ledare och hon gjorde det mycket bra. 

Imorgon ska både Kajsa och Duff vila, så de får tänka över vad de gjort idag. 
Då ska jag istället rida Sunnie, Amelia och Bleki. Plus att jag ska måla klart det sista på Johannas hus så jag lär ha lika fullt upp imorgon också.

Sunnies ridtur kommer i ett eget inlägg strax ;)
Resultat falköping


Nu var det ett tag sen jag uppdaterade igen, förlåt ;)

Tävlingen i helgen gick sådär, jag hinner inte skriva så detaljerat nu, det får vi ta en annan dag. Men här får ni resultaten i alla fall:

Första 1m: 0 fel. Jag la henne fel på varenda hinder nästan. Jätteduktig häst som hoppar ändå ♥

Andra 1m: 8 fel. Vi rev ett och så kraschade vi i ett så vi fick väntasignal. 


Mer detaljer så fort jag hinner :)

Nu ska jag duscha och sen ska jag till skolan ! Morning !


God morgon :)

Idag är jag också uppe hyffsat tidigt, vad duktig jag är.

Idag ska det fixas en massa inför tävlingen och så vill jag hinna måla lite med. Pappa kommer nämligen med mer färg idag. 

Jag får se om jag hinner uppdatera mer helt enkelt. 

Förresten så tycker jag det är dåligt av Falköping att inte ha lagt ut startlistor till den andra 1m än. Det saknades visst några lag som inte anmält sig men jag vill gärna veta om det blir en lång eller kort tävlingsdag. 

Jaja, nu är det dags att röra på sig !Rolig blogg !


Jag vill också passa på och tipsa om en rolig blogg:

Ridsportlol.blogg.se

Så himla skön och rolig blogg ! Och jag hoppas verkligen att de personer hon/han skriver om tar det med en nypa salt också, för det är ju bara på skoj :)


Och så får vi ju inte missa att Ridsportsskvaller.blogg.se har börjat uppdaterats igen ! Hur länge det håller den här gången vet man ju aldrig, men det är en rolig grej i alla fall.
Negerbollar


Ja, det blev inte som jag hade planerat idag ändå. 

Sunnie fick gå ute inatt igen, med täcke, för jag och Tompa bestämde oss för att sova i Vara. 
Hon fick vila helt idag med, så ska jag känna hur hon känns imorgon. Jag har ju dessutom haft fullt upp med att måla hela dagen så det passade bra. 

Nu har vi bakat negerbollar och så ska vi kolla klart på Vampire Sucks innan vi ska sova. Mysigt ♥


God natt !Tompa och jag ♥
Jag ska måla hela världen.


Hej hej !

Nu är jag hemma hos Johanna och har precis målat slut på färgen. Så nu ska jag hem och fortsätta måla i stallet istället :)

Sunnie skulle ju egentligen kommit in på nätterna för någon dag sen men det har vart så fint väder så hon har fått gå ute, dock med täcke på nätterna. Men idag får hon nog komma in tror jag, så blir hon inte lika stressad imorgon när hon ska stå inne inför tävlingen :)

Vi får se om jag rider Sunnie idag eller om hon vilar. Hon hade ju behövt ridas men det kanske är vila hon behöver ? Aja, vi får se :)

Nu ska jag skynda mig hem :)Deppig


Usch, nu är jag inte alls på bra humör..

Jag var ute och red Sunnie i skogen för en stund sen och det gick inte alls bra. Hon ville inte alls arbeta och att gå i form ville hon ännu mindre. Och när hon väl gick i "form" så tog hon inte alls stöd på bettet och sprang bara och trippade. Fullblodet i henne har börjat komma fram mer och mer nu det sista.

Jag, som först var jättetaggad på att trimma henne i skogen, blev helt plötsligt jätteirriterad när inte några av mina knep fungerade. Men istället för att göra något nyttigt som att kanske trava av henne och låta det vara för dagen (hade jag gjort vilken annan dag som helst) så bröt jag ihop där på hästryggen. Senast jag var så ledsen på hästryggen pga att jag inte kan rida hästen rätt eller att hästen inte lyssnar på mig var när jag hade min ponny Nora och det var 4 år sedan. 

Jag är bara så besviken på hur Sunnie har varit det sista så jag var bara helt förstörd. 
Hon har vart stirrig och rädd för allting och har inte alls varit kontaktbar vissa lägen. Och det värsta av allt är att jag har slut på idéer. Jag har testat allt som jag kan komma på och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.

Jag funderar på en sista chansning. Jag ska testa det tredelade D-ringsbettet imorgon och så ska jag bara trava och galoppera fram, fram, fram utan att ta henne i munnen tills hon kommer i form av sig själv. Det kan ta väldigt lång tid och hon kanske aldrig sänker sig men det är värt ett fösök. Och det är min absolut sista idé.

I alla fall så fortsatte jag rida efter jag brutit ihop och försökte få henne att slappna av och att i alla fall sluta trippa, även om hon inte ville gå i form. Och efter ett tag så gick det lite bättre och jag fick en lite bättre känsla. Den var fortfarande långt ifrån bra men den var bättre. Så där nöjde jag mig och slutade för dagen.

Förresten, igår hoppade jag henne lite i padocken och då kändes hon bra. Hon hoppade tom några ganska fina språng. Och då var hon inte sådär spänd. Det var nog kanske därför jag blev så besviken idag då jag trodde att det värsta av svackan var över. Men det visade sig bara att hon är fin i hoppningen, antagligen för att jag rider på ett annorlunda sätt då..

Jaja, det får räcka med funderingar för dagen. Nu ska jag duscha och sen sova. Jag är helt slut.

God natt !
Haha


Haha det är lite roligt !

I takt med att jag uppdaterar mer så försvinner mina läsare mer och mer. Vad är det med det egentligen ? xD
Dagen


God morgon !

Idag var jag inte uppe lika tidigt. jag kände att jag behövde sova lite ;)

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag åka hem till Jonslund. Där ska jag måla hemma hos Johanna och antagligen hjälpa Emelie med Amelia innan Tompa kommer och då ska vi åka och hämta halm och hoppa Sunnie inför helgen.

Sunnie ska börja stå inne på nätterna med början inatt också och jag tror hon tycker det ska bli skönt :)

Nu får jag skynda mig ! 
RSS 2.0