Ärlighet

Man kan tro att man känner en människa efter nästan 6 år. Då har det gått så lång tid att man känner sig bekväm med en person och kan öppna sig helt. Det är precis vad jag har gjort, öppnat upp mig och vänt mig ut och in, inga hemligheter, alla korten på bordet.
Det är kanske därför det gör så jävla ont när jag märker att jag inte får samma ärlighet tillbaka. När det fortfarande kommer fram hemlighet efter hemlighet, efter 6 år. Någon annan hade kanske inte reagerat så mycket på det, men jag är inte någon annan. Jag är jag och jag vill ha ärlighet och öppna kort. Alltid !
Kom ihåg det, nästa gång är det för sent.
 
 
 
 

Morning !

Hur är det med er ? :)
 
Jag sitter här och äter frukost, ostmacka med nyponsoppa. Jag har också börjat kolla på första avsnittet av Paradise Hotel (jag är lite efter, jag vet) och jag vet inte vad jag ska tycka. Finns det verkligen folk som vill vara med på något sånt ? Ja, tydligen.. Vi får väl se ifall jag kollar klart hela serien.
 
Nu på morgonen har jag släppt ut hästarna och mockat. Hö och vatten gör jag ikväll när jag och Tompa har tagit in en ny hösilagebal, just nu står den utanför stallet och väntar. 
 
Strax kommer Tompa och hämtar upp mig och så ska jag åka med honom på jobbet. #nolifer
Haha !
 
 
 
Min snygga pojkvän ♥
 
 
 

Besök i stallet

Evelin hängde med till stallet en stund idag och var till och med så snäll att hon mockade under tiden jag gjorde i ordning Sunnie. Sen var hon först ut att prova Sunnie efter vintervilan. Det är alltid lika kul att se sin häst från marken, även om det idag bara blev skritt och lite trav. 
 
Efter en stund satt jag upp på Sunnie och man kan ju tro att en häst ska vara pigg efter två månaders vila. Men inte Sunnie inte. Hon var villig att arbeta och kändes fin i munnen men framåtbjudningen hade hon lämnat i stallet. Vi red i hagen och var inte ute så länge men det blev en lagom start för Sunnie.
 
 
 
Evelin och Sunnie.
 
 
 
Duff ville vara med på en närbild.
 
 
Imorgon hinner jag nog tyvärr inte rida då jag ska åka med Tompa på jobbet. Men vi kör på på lördag igen !
 
 
 
Nu har jag ätit nyponsoppa med glass och ska åka till min gudmors son och hjälpa honom med läxorna. Sen ska hästarna in för kvällen och jag ska hem och mysa med min pojkvän ♥ 
 
 
 
 

Tre favoritfärger

Jag har alltid haft en förkärlek till tre färger på hästar:

Den första är fux, gärna med stora, vita tecken både i ansiktet och på benen. Jag tycker att fuxar är så fina och har faktiskt själv ägt ett fuxfullblod en gång. Tyvärr så var det bara i två veckor. 
Den här färgen är ju bara så snygg ! Svettfux med ljus man och svans.
 

 
Eller som Evelins Angie.
 
 
Den andra färgen är skäck. Gärna mörkbrun/vit med snygga mönster på fläckarna. Jag har haft två ponnysar som är skäckar och båda var supersöta !
 
 
 
Min ponny Ellen.
 
 
 
Caroline Bågfeldts snygga ponny Chuck.
 
 
Den sista färgen är skimmel. Antingen kritvit eller riktigt mörk gråskimmel. Jag har faktiskt turen att ha haft en skimmel också, min ponny Nora. Hon hade lite gråa toner i pälsen när jag köpte henne och blev, som dom flesta skimlar, ljusare med åren.
 
 
 
 
Vit som fina Cardento.
 
 
 
Gråskimmel som Linn Strelins tillridningsprojekt Mel C.
 
 
 
Vilken är eran favoritfärg ?
 
 
 

Snö och rakningsplaner

Inatt har jag sovit så himla bra, första natten på väldigt länge. Så skönt ! Inte för att jag känner mig direkt utvilad idag men ändå. Men det var ju inte jättekul att vakna upp och se att det har snöat igen. Varför ? Nu kan det väl ändå få bli vår tycker jag ! Nästa vecka ska det tydligen bli -13 så jag får nog vänta ett tag till på vår..
 
Idag ska jag kanske få sällskap av Evelin i stallet, beroende på när hon slutar. Annars åker jag till stallet själv och mockar och tar årets första ridtur. Jag hatar känslan jag får på vintern, jag vill väldigt gärna rida men blir lat när det är kallt och snöigt ute. Sunnie däremot tycker säkert att det är jätteskönt när det är kallt ute och hon slipper alla blinningar och knott. Och hon är ju faktiskt broddad och klar. Jaja, det är väl bara att packa in mig i alla tjocka kläder jag hittar så kanske jag håller värmen. 
 
När jag börjar trava henne, om lite över en vecka, har jag också tänkt att raka henne. Hon har sån björnpäls nu så det kommer underlätta både skötseln och i träningen. 
Jag har bara klippt henne en gång tidigare och det var när hon var fyra. Då stog hon och trampade och löjlade sig lite till en början men jag fick klippt det jag ville. Så om jag sätter på henne en huva med bomull i öronen så att hon inte hör ljudet så mycket så tror jag inte det ska vara några problem att klippa henne. 
 
 


Gammal, suddig bild på en klippt Sunnie.
 
 
 
 

Hovslagare och brodd

Hovslagaren kom 13.45 och gjorde hästarnas hovar snygga. 
Jag passade på att brodda Sunnie så nu har jag ingen ursäkt att inte rida längre, hehe. Och så länge hon har brodden i får hon gå omkring såhär:
 
 
 
 
Dom svarta bootsen är väl egentligen för små men dom duger tills jag har köpt nya. 
Så om vädret håller sig hyffsat imorgon så ska jag och Sunnie ut på årets första skrittur ! Hade det inte vart för den här jävla kylan så hade det vart supermysigt.
 
 
Hur gör ni på vintern, går era hästar med brodd dygnet runt eller broddar ni inför varje ridpass ?
 
 
Nu ska jag och Tompa äta köttbullar med potatis och gräddsås (YUM !), sen ska vi ta in hästarna och åka och handla bakgrejer. Ikväll ska det bakas !
 
 
 

Sunnies stamtavla

Stamtavla

 FörstaAndraTredjeFjärde
Sunnie Girl (SWB)
04042289
Dardel (SWB)
04881745
847
Lane Court xx
800
Tamerlane xx Persian Gulf xx
Eastern Empress xx
Courtwell xx Court Harwell xx
Courtlier xx
Gnistan (SWB)
04813060
17066
Gaspadin
499
Gaspari
340
Desirée (67)
8885
Inette
9220
Immer
359
Kokette
7574
Tarina (SWB)
04913849
28183
Tamburin
04821034
700
Utrillo
432
Ernö
Anisett
Drama (F. 2)
10796
Romeo xx
Delta (F. 2)
6314
La Vie
04831159
Lambert
589
Emir
471
Josephine (13)
8620
Emette
11320
Emalj
470
Iriette
8826

Såhär ser första delen av Sunnies stamtavla ut. 
 
Hennes pappa, Dardel, tävlade framgångsrikt upp till och med Intermediare i dressyr och har lämnat många bra avkommor.
 
 
 
Dardel
 
Går man ännu längre bakåt i hennes pappas stamtavla så märkte jag att jag kan gå tillbaka ända till 1657 och hästarna som antagligen alla fullblod härstammar från. Där hittade jag ett fullblod som föddes i Turkiet som hette Places White Turk.
 
Går man framåt några led så hittade jag Darley Arabian, född i Syrien, som var en renrasig arab.
 
17 generationer bak i stamtavlan fanns Eclipse, en mycket framgångsrik galoppör som vann allt han startade. Hans skelett finns att se på National Horseracing Museum i Newmarket.
 
 
 
Tarina (bild tagen från Lindåsen)
 
Hennes morfar är Tamburin som var uppfödd på Flyinge, 1982-1997. Han har tävlat 1.40 m hoppning, 1.30m med placeringar, så visst finns det lite hoppgener i min Sunnie. 
 
 
 
Tamburin
 
Hennes morfars far, hannoveranaren Utrillo, importerades till Flyinge 1964 och har lämnat många framgångsrika avkommor inom både hoppning och dressyr.
 
 
 
Utrillo
 
Romeo xx, född på Flyinge, var också han en mycket framgångsrik galoppör.
 
 
 
Romeo
 
 
Kollar man allra längst bak i Tamburins stamtavla så är det samma hingstar som på Dardels sida, Places White Turk, Darley Arabian och Eclipse.
Går man däremot fram några led till 11 generationer bak så hittade jag lite grövre hästar och en hel del hannoveranare.
 
 
Vad har jag kommit fram till nu då ? 
Jo, på hennes pappas sida så finns det väldigt mycket fullblod, en del arab och berber.
På mammas sida finns det mer rejäla hästar, men också en del fullblod, som har levererat bra resultat och bra avkommor. Däremot har jag fått höra att Tamburin lämnar avkommor som kan vara lite lynniga och svårridna.
 
 
Jösses vilket luddigt inlägg, man blir helt grötig i huvudet av detta ! Men det är kul att få reda på vad som finns i generna på Sunnie. Det är ju inte konstigt att hon är nervig med så mycket fullblod i släkten !


 
 
 

Luxus CML

När jag bläddrade igenom Hööks vår/sommarkatalog igår så kunde jag inte undgå att se denna snyggingen:
 
 
 
 
Luxus CML är en dressyrhingst med mycket bra stam som har vart placerad i unghästchampionaten som både fyra-, fem- och sexåring. 2012 blev han bästa svenska femåring på unghäst-VM.
 
Jag är stormförtjust i den här hästen alltså ! Om jag hade haft pengarna till det så hade jag inte tvekat en sekund på att betäcka Sunnie med honom. Sunnie har en äldre generation dressyrstam bakom sig och nu är ju inte jag så kunnig inom betäckning men jag tror att det hade kunnat bli ett fint litet dressyrföl.
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni läsa mer om Luxus CML eller boka honom för betäckning kan ni trycka HÄR !
 
 
 

Dumma rygg..

Jaha.. Jag är ledig men ligger här och kan inte sova. Allt tack vare min dumma rygg ! Jag har vart vaken sen 06.25 och inatt har jag legat vaken några timmar. Suck !
Det kanske är dags att göra det där telefonsamtalet till en läkare för att se om dom kan utreda mig för Bechterews. Men jag har verkligen ingen lust..
 
Nu ska jag åka bort och släppa ut hästarna och sen hem och äta frukost. Sen kan ni vänta er några inlägg idag :)
 
 
 
 
 
 

Vin och doftljus

Hallå !
 
Nu är jag hemma efter några timmars jobb och en stund i stallet. Jag har myst ner mig i soffan med ett glas vin, tända doftljus och så läser jag mina favoritbloggar. Lite vardagslyx måste man få unna sig ibland och när pojkvännen inte är hemma så får jag passa på. Dessutom så plockade jag i ordning här hemma innan jag satte mig här så det tycker jag att jag är värd ;)
 
Imorgon kommer hovslagaren, vilken tid är fortfarande ett frågetecken. När han har skott Sunnie så ska jag passa på att sätta i brodd i hennes skor när gängerna är nya och fräscha. Sen finns det inget som kan stoppa oss från att komma i form ! Kanske den ojämna och frusna marken men vi ska ju ändå ta det lugnt till en början.
Hon har vilat i nästan 2 månader nu så vi kommer börja med att enbart skritta i vecka 1, i vecka 2 lägger vi till liiite trav och sen fortsätter vi sakta och succesivt tills hon är igång. Jag är väldigt noga med att sätta igång mina hästar sakta efter ett längre uppehåll, hellre att det tar lite längre tid än att dom skadar sig. Och hittills (peppar peppar) har jag inte haft några skadade hästar.
 
Någon gång i februari ska jag ta ut veterinären för att kolla Sunnies tänder och vaccinera henne. Det är jätteskönt att ha vaccinationen tidigt på året så att den inte hamnar mitt i tävlingssäsongen ! Om det nu blir någon tävlingssäsong för mig och Sunnie i år..
 
 
Nu ska jag kolla på Cougar Town och kolla när dom dricker vin medan jag dricker vin. Känns som en lagom jobbig tisdagskväll :)
 
 
 
 
 
 
 

Några favoriter från Hööks vårkatalog:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tired

Hej på er ! 
Antar att det är många som mår skit idag ? Jag är en av dom men inte för att jag festade igår..
När klockan var 22.30 fick jag och Tompa förfrågan om vi ville vara chaufförer till Lidköping och det tackade vi ja till. Efter en lång natt med många stopp så kom vi hem halv 7 imorse och passade då på att släppa ut hästarna innan vi gick och la oss. Sjukt segt och idag känner jag mig inte mänsklig, jag får sova någon timme till om jag ska orka upp till jobbet imorgon alltså..
En positiv sak med att vara utmattad är att jag är för trött för att känna av någon söndagsångest ;)
 
I eftermiddag ska vi åka till Överby en sväng för att köpa nödvändigheter till mig såsom underkläder och leggins. Timpengen var rätt bra inatt så det finns lite pengar att spendera, haha ! Vi ska också hämta foder till hästarna och fixa stallet.
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Your guardian angel
Sååå bra låt !
Återblick: tävlingar 2013

Jag och Sunnie har haft ett roligt tävlingsår med mycket blandade resultat. Vi har blivit uteslutna, vunnit, ramlat av, debuterat 1.10 mm. Här kommer en snabb tillbakablick på höjdpunkterna ! (inte alla starter)
 
 
Efter att ha haft ett långt uppehåll halva 2012 så började vi 2013 med att starta 1m och 1.05m i Östadkulle i maj. Vi åkte hem precis utanför placering och med en bra känsla inför kommande tävlingar. 
 
 


 
Vi debuterade 1.10m på klubbnivå I Skara med 4 fel. En ojämn runda där jag la henne fel några gånger men modet från både min och hennes sida fanns där.
 
 Vi tävlade i Grästorp och gjorde två superrundor, varav en utav rundorna var vår debut i Lokal 1.10m ! Vi var samspelta, säkra och litade på varandra. En sån här runda stärvar jag efter varje tävling. Tyvärr gjorde jag en miss på näst sista hindret och jag blir fortfarande lika arg på mig själv när jag ser filmen. Hade vi inte rivit hade vi satt en nolla i vår första 1.10m och blivit placerade. Men ändå, grym runda !
 
 Årets höjdpunkt: Våran vinst i 1.05m. Otrolig tur i omhoppningen men också lite skicklighet från våran sida. Jag är så stolt över min fina Sunnie ♥
 
 I Trollhättan ramlade jag av Sunnie på tävling för första gången. 
 
 I andra klassen i Trollhättan kom vi 8a, efter många stopp på framhoppningen. Det syns på min ridning, stöd hela vägen fram till hindret och lite dålig eftergift. Men det blev ju inget stopp på banan tack vare det.
 
 Och så avslutade vi våran säsong i Essunga där det inte gick något vidare. två stopp i varje klass och alldeles för många fel. Men resten av rundorna var helt okej så nu i efterhand har jag kommit fram till att det inte var någon katastrof. Dessa fillmer har inte kommit upp på bloggen än men dom kommer. 
 
 
Vi red mestadels bra rundor och hamnade precis utanför placering förra året. Jag gjorde också några dåliga rundor där jag sänkte självförtroendet på både mig och Sunnie och jag måste sluta med det. Men vissa dagar har jag helt enkelt svårare för att övertyga henne att vi kan och då går det som det går. 
 
Något jag är stolt över är att vi äntligen debuterade 1.10 förra året. Jag vet inte hur många år jag har sagt att vi ska hoppa 1.10 men fegat ur. Förra året satsade vi och fick i alla fall två fina rundor med oss i bagaget till detta året. Nu är jag säker på att Sunnie kan, bara det att jag behöver övertala henne lite ibland, och det fick jag bevis på att jag kan. Så om vi kommer iväg på några tävlingar detta året så ska vi köra järnet och bli säkra i 1.10, för det vet jag att vi klarar !
 
 
 
 
 
 

Strömlöst stall

Det känns som om karmagudarna straffar mig för något.. Jag har vart sängliggandes i snart tre dagar och varje dag har det vart skinande sol ute och idag är inget undantag. Det är inte rättvist !
 
 
 
Taget från mitt fönster nyss.
 
 
Jaja, jag hoppas att idag är sista dagen jag blir kvar här inne och jag ska ta det extra lugnt så att jag orkar jobba imorgon. Förhoppningsvis kanske det till och med blir jobb på onsdag då en kollega också är sjuk. 
 
Imorse när jag skulle släppa ut hästarna hade jag ingen ström i stallet. Som tur är kan jag stallet utan och innantill så hästarna kom ut och fick sitt morgonhö som vanligt men det kan bli lite jobbigare när jag ska mocka sen. Dessutom så funkar inte strömmen till hagen eller våran värmekabel i hästarnas vatten så jag fick slita för att få hål på vattnet imorse. Sen så är det bara att hoppas att utbrytarkungen Dennis går kvar i sin hage när jag ska släppa in dom ikväll. Skulle han ha smitit så brukar han inte gå så långt och det är bara att fjäska med lite godis så kommer han snällt fram. 
 
 
 
Sötnosen himself !
 
 
 

Same old fool

 

Söndag

Ingen söndagsångest idag inte, för jag är ledig imorgon ! Tur är väl det, jag har knappt klarat att ta mig ur sängen än så hur jag ska lösa jobbet på tisdag är fortfarande en gåta..
 
Solen skiner även idag så om en liten stund ska jag och Tompa åka till stallet. Hästarna ska få nytt vatten i hagen och även om jag inte orkar rida så ska jag pyssla om min bästa vän. Jag är riktig sugen på att sätta igång henne nu så när jag har blivit frisk och hovslagaren har vart här så ska broddarna på och vi ska ut i skogen. Punkt ! Och så hoppas jag att snön smälter bort snart, såklart ;)
 
 
 
 
Hur härligt ser inte detta ut liksom ? Jag saknar sommaren !
 
 
Imorgon kommer det upp ett inlägg där jag har kollat tillbaka på mina och Sunnies tävlingsstarter 2013. Missa inte det !
 
 
 
 
 
 
 

ATM

 
En massa godis och wii, perfekt lördag !
 
 
 

Typiskt..

Första dagen som det är sol på säkert 2 månader och jag har spenderat hela dagen i sängen, sjuk. Hur underbart hade det inte vart att rida ut på Sunnie i detta vädret ? Nåja, det kommer väl fler dagar.
 
Jag är i alla fall mycket sämre än igår och eftersom jag brukar vara sjuk en vecka i sträck så försöker jag ta det så lugnt som möjligt så jag kan bli frisk till på tisdag då jag jobbar min enda jobbdag nästa vecka. 
Förutom imorse då jag fick trotsa kylan och hjälpa Tompa att dra loss hans bil då vi körde fast med den på våran uppfart igår kväll. Efter mycket skottande och ryckande så gick det tillslut och så skottade våran snälla hyresvärd uppfarten ordentligt så att vi slipper fler fastkörningar. Så mycket för Tompas fyrhjulsdrivna Audi, haha ;)
 
 
Om en stund ska jag åka bort till stallet och mocka. Hästarna behöver ju sin dagliga skötsel och omsorg även om jag är sjuk. Om jag ska vara ärlig så ska det ändå bli skönt att komma iväg en stund, jag börjar bli lite rastlös här hemma i sängen. 
 
 
 
 
 
 
 

Horslyx Original utvärdering

För ett tag sen köpte jag Horslyx slickgodis till hästarna och deras reaktioner var minst sagt olika, haha !
 
 
 
 
Dennis:
Dennis var först ut att få pröva slickgodiset. Vi ställde den lilla burken i hans hö och när han såg burken så vände han och sprang ur boxen, haha ! När vi fått in honom i boxen igen så prövade vi att hålla burken i handen och även då smet han ur boxen. Vid tredje försöket närmade han sig burken försiktigt, luktade på den lite och åt sen av sitt hö istället. Inget fan alltså.
 
Sunnie:
Sunnie älskade slickgodiset och slickade som om hon var besatt. Hon verkade tro att om hon slutade slicka för en sekund så skulle vi ta bort burken. Bra betyg !
 
Duff: Duff luktade, slickade lite och sen började han bita på den. När han väl slickade på den så dregglade han så mycket att det gick att hälla ur vätska ur burken när han var färdig, mysigt..
 
 
Horslyx är fortfarande populärast hos Sunnnie men numera gillar Dennis den lite. 
Det ska bli kul att testa den när hovslagaren kommer nästa gång och se om den klarar att distrahera hästarna :)
 
 
 

Bastille - Of the night

 
 

Budbilshäng och spricka i spoilern

Idag hänger jag med bästa pojkvän på jobbet. Jag som gillar att åka bil tycker det är avslappnande att bara sitta och fylla i papper hela dagen. Dessutom så vaknade jag syperförkyld imorse så jag har inget emot att sitta i en varm bil.
Stallet gjorde jag imorse och vattnet fixar jag vid insläppet ikväll.
 
Resten av kvällen kommer spenderas i den där jävla verkstan för att fixa Tompas bil. Just nu är den livsfarlig att köra, det känns som om man kör på konstant sladd. Och gissa vem det är som har kört den bilen i snart en veckas tid ? Jo, jag ! Men imorse fick den allt igen när jag, pga av all äcklig snö, råkade backa in i draget på transporten och gjorde en vacker spricka i bakspoilern. Jag är officiellt världens sämsta flickvän ! Hade jag vart Tompa så hade jag strypt mig själv. Som tur är så är bilen bucklig och repig sedan innan så jag tror jag överlever denna gången.. #intemindagidag
 
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Story of the year

 En klassiker, lyssna och njut !
 
 
 

Dagens:

Dagens humör - Glad, lite rastlös och ambitiös !

Dagens vill ha - Ett par Freejump Soft up stigbyglar. Too bad that´s never gonna happen..

Dagens klädsel - Myskläder.

Dagens frisyr - Boll på huvudet, jag hatar att ha håret hängandes i ansiktet.

Dagens tråkigaste - Snön !!

Dagens drog - Spotify, bästa påhittet ever !

Dagens borde - Ringa läkaren..

Dagens låt - Story of the year - Until the day i die

Dagens köp - Har inte köpt något idag än men ska köpa tacos och frukt lite senare.

Dagens misslyckande - Att jag bad Tompa köpa med sig chips till mig. Jag måste sluta med för mycket onyttigt.

Dagens roligaste - Att jag äntligen börjar känna av lite ridsug. Väntar jag några dagar till så kommer jag vilja sätta igång Sunnie igen :)
 
 
 
 
 

Sälen

Hej på er !
Jag har inte hunnit skriva något sen innan jag åkte till Sälen då jag jobbat måndag, tisdag och onsdag. Men nu är jag ledig till tisdag och bloggen kommer uppdateras som vanligt.
 
Jag hade en jättemysig helg i Sälen. Egentligen så gillar jag inte alls snö men när jag vet att det bara är för några dagar och att jag då inte behöver vara i stallet så går det bra. Dessutom så är mysfaktorn så hög i Sälen, jag bara älskar det !
 
Vi kom upp på fredag kväll och sa hej på alla i stugan. Sen la vi oss ganska direkt för att orka åka så mycket skidor som möjligt på lördagen.
Vi gick upp på lördagen och hyrade skidor och köpte liftkort (svindyrt för övrigt !) och jag och Tompa gav oss ut i backarna. Det gick rätt så fort att komma in i hur jag skulle åka och jag var inte alls så dålig som jag trodde, haha ! Tompa var duktig han också och efter en stund mötte vi upp resten av folket i stugan och åkte allihop. 
På kvällen åt och drack vi gott och spelade monopol in på småtimmarna. På söndagen åkte jag och Tompa hem halv 9 och så var den helgen över. Vi spenderade 10 timmar i bil bara för att komma dit och hem, tur då att jag fortfarande älskar att åka och köra bil så jag tyckte bara att det var roligt, plus att jag fick lite ensamtid med Tompa ♥
Däremot var jag inte lika glad över att komma hem och se att det var snö hemma också. Den kunde ju stannat i Sälen tyckte jag..
 
 
Idag är som sagt min första lediga dag denna veckan och jag har sprungit runt och plockat undan julsaker och städat halva förmiddagen. Bra metalmusik i högtalarna så går det lätt och smidigt !
I eftermiddag ska jag till stallet och pyssla om mitt hjärta och ikväll har jag och Tompa inplanerat mys med tacos, fruktsallad och O.C. Det känns som en bra torsdag det här !
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Säääleen !!

Nu så, efter att ha gått runt i två veckors tid och trott att jag och Tompa inte skulle kunna åka med till Sälen har vi nu, samma dag som vi skulle åkt, äntligen fått fixat så att vi kan åka. Underbart !  Jag har sett fram emot Sälen ända sen vi bestämde att vi skulle åka för några månader sen.
Ett tag tänkte vi åka upp och bara vara i stugan utan att åka skidor (lame, men pengarna räckte helt enkelt inte) men nu är det även ordnat så att jag och Tompa kan halka runt i dom lättaste backarna där uppe. Jag har inte åkt skidor på ca 9 år så det kan bli väldigt spännande, haha !
 
Nu fick jag lite att göra med att packa åt mig och Tompa, fixa så att hästarna har det bra när vi åker och packa en massa höpåsar. Det känns lite sådär att lämna hästarna nu när det precis börjat snöa och så men mamma har ju själv haft häst i flera år så hon ska nog komma ihåg hur man gör :)
 
Hjälp, jag måste ju ha kläder att åka skidor i också ! Kanske inte jättesmart att bestämma sånt här samma dag.. Jaja, det är bara att försöka fixa !
 
 
 
 
 
 

Besiktning och stall

Nu sprang dagarna iväg igen ! Jag har mest spenderat hela helgen i verkstan med en massa bilmek och idag var det min uppgift att slutligen besikta bilen.
 
Eftersom den är lite ombyggd i turbo och grenrör så var Tompa osäker på om den skulle gå igenom och har vart superbervös hela morgonen, haha !
Tyvärr (eller det var ganska väntat) så gick den inte igenom men dom sa inte ett ljud om ombygget och det var hyffsat lätta saker att fixa. Så jag tror att Tompa är rätt nöjd !
 
Igår var jag i stallet några timmar under tiden Tompa pillade med bilen och jag fick gjort en del som jag bara har skjutit upp. Som att mocka bort gammalt hö i hagen och hägna in gödselstan så att hästarna inte går dit och äter mögligt hö. Dessutom så stängde jag upp dom i den lilla hagen igår då det börjar bli lite upptrampat i sommarhagen. Jag vill gärna att dom ska få lite bete till sommaren.
 
Nu ska jag bort till stallet och mocka och pussa på min bästa vän innan jag åker med Tompa till Vara.
Ha det fint !
 
 
 
Tompas Audi (för några år sen, riktigt såhär ser den inte ut idag xD)
 
 
 

Nu kör vi igen !

Andra dagen i verkstan och vi som trodde att denna skulle bli den sista får nog tyvärr tänka om och räkna in morgondagen som en verkstadsdag också. Så många timmar jag har spenderat i den här verkstan går inte att räkna ihop, för så långt kan inte jag räkna, haha !
 
Här ser ni en utav mina uppgifter, som jag gjort seriöst och väldigt noga eftersom jag inte har något annat att göra här: måla intercoolern svart.
 
 
 
 
 
I eftermiddag får i alla fall jag ett break för att åka till stallet. Förhoppningsvis kan jag och Sunnie skritta ut i skogen, annars får jag promenera med henne. Hon har vart så mysig dom senaste dagarna och hon njuter verkligen av att få lite mer uppmärksamhet igen. Mitt fina hjärta <3
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Igår spenderade jag större delen av dagen med Evelin. Vi startade upp med en liten roadtrip till Torp och avslutade i hennes stall hos Angie. Verkligen en söt liten häst det där och med ett jäkla humör, haha :)
 
Idag har jag åkt med Tompa på jobbet och nu ska jag strax åka till stallet och mocka och pyssla med mina älsklingar. Igår köpte jag en slicksten som jag ska utvärdera lite här på bloggen, hästarna hade väldigt olika reaktioner på den, haha !
 
Kvällen kommer spenderas med Tompa och hans Audi i ett garage. Nu ska den minnsann igång en gång för alla, så ni vet vart ni hittar mig denna helgen ;)
 
 
 
 
 
 

Mys i stallet

När jag och Tompa hade mockat färdigt stallet tog vi in hästarna och jag ställde Sunnie på gången direkt. Jag borstade av henne noga och hon bara stog och njöt. Sen friserade jag man svans och pannlugg och då är hon alltid så duktig och rör inte en fena. Särskillt när jag klipper pannluggen, jag tror att hon är rädd att jag ska klippa fel och det hade ju vart katastrof, haha !
 
Sunnie är faktiskt ganska divig av sig. Hon gillar inte vatten och lera och hon skulle aldrig få för sig att rulla sig när det är lerigt ute. Så det är faktiskt inte så svårt att hålla henne ren och snygg.
Jag tänkte skriva att hon efter friseringen ser ut som en häst igen men det hade vart en lögn. Hon liknar mer en brunbjörn i sin otroligt tjocka vinterpäls. Jag hade gärna klippt henne men först ska jag vänta och se om den där omtalade kylan kommer snart. Gör det inte det så ryker pälsen direkt !
 
 
 
 
Efter Sunnie var det Duffs tur. Han blev genomborstad och friserad men han står verkligen inte still när man ska klippa hans man. Han blir dessutom lite nervös när jag står på en pall "över" honom så han höjer och sänker huvudet ganska mycket. Men jag tycker att resultatet blev helt okej ändå och han blev lite snyggare. Dock så har han nog 3 gånger så mycket vinterpäls än vad Sunnie har så han får inte kallas häst heller ;)
 
 
 

Första dagen på 2014

Då var 2013 över och vi har gått in på 2014.
 
Nyårsafton spenderades i Vara och vissa personer spårade ur, chock ! Det är rätt standard på våra fester numera.. Jag hade mysigt med Tompa på torget vid tolvslaget i alla fall och att nyårsafton är överskattad visste jag ju redan.
 
Idag har jag legat lågt, Tompa tog utsläppet imorse så jag har inte ens sett hästarna idag.. Om en stund ska jag åka bort och mocka och passa på att mysa massor med Sunnie.
Tompa, som har vart och jobbat 2 timmar idag, kom precis hem med en bukett rosor och brieost. Han är så gullig mitt hjärta ♥ Jag totalälskar brieost och brukar sitta och äta det bart med en kniv, haha !
 
Imorgon åker jag med Evelin och shoppar och efter det åker vi till hennes stall och hälsar på söta Angie. Kul !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0