God natt


Nu ska jag krypa ner i sängen. Hela kroppen värker av för lite sömn och huvudet är grötigt så nu är det verkligen dags.
Gammal bild på mig.Träningssugen till 1000 !


Kan inte snön bara smälta bort helt så jag och Sunnie kan sätta igång med träningen igen !
Jag är så sjukt träningssugen nu och jag tvekar inte på att Sunnie håller med. 

Tänk när Sunnie är igång och snön är borta och vi kan rida ett riktigt markarbetspass i padocken. Jag längtar !


Detta är dock padocken i Kungsbacka.
@ Skåne´s


Ja nu sitter jag hemma hos Daniel och har snott internet en stund. Jag och Tompa ska äta kvällsmat här, pannkakor blir det. MUMS !

Stallet var nästan roigt att fixa idag då båda hästarna var så lättmockade. Man måste ju bara älska såna dagar ! Dessutom hade jag trevligt sällskap av våran granne Emelie som bla annat hjälpte mig att bära vatten. Det är alltid lika roligt när hon hälsar på i stallet !

Jag fick reda på att jag visst kan rida på åkern fortfarande. Tyvärr så vet jag inte om det blir någon ridning innan tentan är avklarad. Som Tompa uttryckte sig så fint: "Om du hoppar över att rida nu och klarar tentan istället så kommer du kunna rida sen istället." Väldigt sant, för om jag inte klarar tentan får jag inte en lika bra utbildning och har då inte tillräckligt med pengar till hästarna. 
Men jag kanske tar ut Sunnie på en skrittur ändå :)


Nu ska jag i alla fall vara lite social mot pojkarna. 
Sunnie, 2år, första dagen i min ägo, hemma hos Johanna.
Måndag


Nu är det en ny vecka och nu är det bara 6 dagar kvar till tentan. Jag börjar bli lite stressad men jag har inte orken att lägga ner det där lilla extra på pluggandet. Jag får hoppas att det ändras inom en snar framtid. Men pluggar gör jag ju ändå !


Jag har turen att få ha min pojkvän hemma även idag. Han mår fortfarande inte riktigt bra och jag klagar inte ;)


Sunnie vilar nu igen. Det är för mjukt för att rida på åkern och för halt för att rida någon annanstans. Men fortsätter det tina såhär så kan jag snart rida på grusvägen.

Nu ska jag sätta igång att plugga !
Sunnie Girl.


Världscuphoppning


Nu har världscuphoppningen precis slutat på tv.

Dagens överraskning är Angelica Augustsson som gick in och red en fantastiskt omhoppning och tog hem alltihop !
Många bra ryttare efter henne men ingen som riktigt klarade pressen. Riktigt bra gjort, och hon verkade helt chockad i intervjun efteråt. Inte så konstigt kanske.


Dagens absoluta diss går till Peder Fredricsson. Han började omhoppningen bra men sen fick han för sig att trycka av sin häst alldeles för tidigt på en stor oxer, kraschar och går sen omkull.
Självklart kan alla göra missar, men på en så hög nivå så borde man ha lite bättre omdöme och tänk tycker jag.
Nej, en stor diss till honom !


En annan diss är att det bara har vart en sändning från Scandinavium på tv, i alla fall vad jag har sett. En sändning från en fyradagars hästfest är inte okej. Ge oss mer ridsport på tv !Såg ni hoppningen ? :)
Angelica Augustsson.Söndag


Denna söndagen har inte vart riktigt lika slapp som vanligt. Vi har hämtat halm och hö och stallet är färdigt för insläppet senare i eftermiddag.

Nu är jag supertrött och min kropp protesterar, det har blivit alldeles för lite sömn denna helgen. Så nu ska jag lägga mig och sova en stund och hoppas på att vara lite piggare när jag vaknar.
Sunnie Girl.Äntligen hemma


Nu har jag hämtat folket igen och nu ska jag lägga mig och sova. Jag är fortfarande inte trött men jag antar att jag kommer somna rätt fort ändå. 

Tjänade en del pengar gjorde jag, när jag väl var i Skara frågade en snubbe om skjuts ca 2 km och han betalade bra. Och folket jag skjutsade gav mig extra pengar för att jag var en så bra chaufför. Damn, I´m good ! ;)


Nej, nu ska jag sova. God natt !
Nattbloggning


Nu är folket avlämnat i Skara och så får vi se när de vill hem igen. 
Jag tänkte lägga mig och sova tills de ringer. Problemet är bara att jag har passerat gränsen från trött till pigg så det kan nog bli lättare sagt än gjort !


Jag hoppas att ni läsare har en trevlig lördagskväll ! :)
Gbg HS via webbtv


Har ni, precis som jag, inte någon möjlighet att vara på Göteborg Horse Show ?

Då kan ni se showerna live via webbtv ! :)
Dag 23 – Det här får mig att må bättre


Något som nästan alltid får mig att må bättre är när jag kan gå till stallet utan att behöva stressa. 
Bara gå runt i stallet och plocka och städa och kunna mocka noggrant och i min takt. 

Stå och pyssla om Sunnie och härliga lugna skogsturer. Jag mår också alltid bra när ett intensivt hopp eller dressyrpass gått bra och allt har stämt. Den känslan efter passet är underbar !


Min pojkvän Tompa kan också alltid få mig att må bättre ♥Affärsidé ?


Klockan är snart 9 och jag är lika trött som imorse. Tyvärr har jag lovat att vara chaufför inatt, något jag ångrar lite såhär i efterhand. Men jag tjänar ju lite pengar på det och pengar uppskattas alltid !
Igår natt tjänade jag också lite pengar som chaufför, där kanske jag har en affärsidé ?
Köra alla och ta billigare betalt än en taxi (vilket inte är så svårt då taxi ju är svindyrt !)


Imorgon ska vi hämta hö och halm så att vi har det hemma. Det är inte jätteroligt att köra transport på våran grusväg som är total isgata just nu men halmen är snart slut så det är ett måste. 

Annars händer det inte så mycket imorgon, jag har mest tänkt att sova ut efter helgens få sovtimmar :)Mäktigt !Jag måste dela med mig av en video som Tompa visade mig nyss:

Ganska mäktigt får jag säga.
Killar, där har ni riktiga hästkrafter ! ;)
Klar


Stallet är färdigt och nu ska vi in till Nossebro för att handla.

Kvällen spenderas i Vara och där får vi se vad som händer. Det kan hända att jag skriver några intressantare inlägg :)
Sunnie Girl.God morgon


Idag är jag supertrött och har av någon konstig anledning träningsvärk i hela kroppen.

Bloggen har fått lida det sista och så kommer det som sagt vara tills efter tentan. Ni får helt enkelt stå ut och komma tillbaka och läsa då ! ;)Härlig, underbar sommar !Hej Hej


Just nu är jag och Tompa i Vara och uträttar några ärenden. Vi har också vart och fikat hos mormor och morfar.

Stallet är klart för dagen, vi får se om det blir någon ridning sen eller inte. Nu när det börjar bli varmare så blir det för mjukt för att rida på åkern.. 

Jag har ringt och sökt sommarjobb (tyvärr med mindre bra resultat) och så har jag fått pluggat en del. 

Jag har med andra ord fått gjort en del i dag vilket känns otroligt skönt !
Sunnie Girl.
God morgon


Idag är det torsdag och jag mår bara sämre och sämre. Förkylningen och febern har inte brutit ut helt än men nu är det verkligen inte långt kvar. Det känns i hela kroppen och huvudet är segt. 

Dagen ska spenderas med massa plugg, som vanligt. Jag får se hur länge jag orkar läsa men hela dagen hade vart behövligt. Stallet och Sunnie tar jag i eftermiddag. 
Haha, jag och gudmor är lika !
Sjunkande statistik


Långsamt har statistiken börjat sjunka här på bloggen och i takt med det blir min uppdatering sämre. Det är helt enkelt inte lika roligt att uppdatera när läsarantalet sjunker trots bra uppdatering.

Men jag har skapat den här bloggen för min skull, för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa hur det gick med ridningen för tex 1 år sen. Läsare är bara ett plus.
Men ändå, ju mer läsare desto bättre uppdatering då jag tycker att det är roligare. 
Tyvärr så kommer uppdateringen att vara lite från och till fram till att jag skrivit tentan nästa lördag så stå ut !


Nu ska jag sätta på ett avsnitt av ponnyakuten och hoppas på att jag inte blir sämre. Jag tror tyvärr att Tompa har smittat mig och jag har inte tid att vara sjuk nu !
Ge mig sol och värme !
Så duktig så !


Nu har jag både fått pluggat och städat, ibland är jag duktig !

Nu ska jag kila ut i stallet för att mocka och skritta Sunnie. Som det ser ut nu så ska kvällen spenderas i Vara så då blir det lite bättre uppdatering och så ska jag försöka plugga lite till.
Sunnie Girl.Gästbloggning - Ellinor BergkvistHej hej.
Jag heter Ellinor Bergkvist, jag är 17 år, jag har en egen ponny som heter Castor som är snart 4 år.3e ridturen på Castor.
    Emelie hade en blogg tävling för ett tag sedan och det var jag som vann :) Så nu ska jag försöka underhålla er en stund. 

 Min syster och Emelie har gått i samma klass i väldigt många år vi har även bott i samma by i ett antal år, så jag har väl på något sett alltid ”följt” hennes häst liv, jag har iaf haft koll på vad hon haft för hästar och ponnyer och Min syster har delat med sig lite information då hon varit med som hästskötare på några tävlingar? Jag kan ju inte direkt säga att jag känner henne (inte som super bra kompisar gör) men jag vet vem hon är, vad hon har för hästar, mm typ det som ni som läser bloggen vet. Min uppfattning av Emelie är att hon är snäll, omtänksam och att hon vet vad hon vill, Jag anser att hon är tydlig i både sitt kroppsspråk och tal. Vilket är guld värt så som bland folk och runt hästar! 

    Det ämnet jag ska gästblogga om är med och motgångar, positiv och negativ kritik och även lite allmänt snack. Jag ska försöka att inte skriva ett bibel långt inlägg.

Människan som individ är väldigt duktig på att tänka negativt, Ofta klagar vi gärna på något som är svårt än att skryta om det som är bra? Och många gånger även när vi hanterar hästarna, Jag ska ta ett exempel som handlar om mig och min ponny.
I November halkade min häst när han skulle in från hagen, han fläkte sig och slog i huvudet och sen korset/bäckenet. Men då han gick efteråt och även travade fint trodde vi inte det skulle vara någon fara. Men dagen efter när jag skulle ta ut hästarna gick jag inte med mig Castor, (jag ledde honom och shettisen tillsammans) först trodde jag bara att han va ”rädd” för något då vi hade lite saker ståendes i stora porten men när Gangster var ute vände jag mig om för att kolla varför Castor inte kom med, då visade det sig att han inte kunde sätta ner benet. Alla hästägares mardröm!
Martina som jag då bodde hos kom ut och hjälpte mig att få in honom i stallet igen och jag fick springa in till huset och ringa till Husaby hästklinik. Först ville dom inte ta imot oss då skadan var så ny, men jag gav mig inte. Så vi fick en tid och tog oss dit direkt på morgonen. Det visade sig att han hade en riktigt illa skada på si-leden och veterinären visste väl inte riktigt hur det skulle gå. Men jag fick ett recept på Metacam och rekommendation om boxvila i 3 veckor sen återbesök.

Han återhämtade sig bättre än vad det var trott på dem 3 veckorna. Men självklart såg jag bara negativt på allt. Istället för att tänka positivt på utvecklingen innan, under och nu efter har jag bara varit jätte negativ och det har slutat med att jag inte har tyckt det varit så kul med hästar det senaste. Mina medmänniskor har stöttat och försökt få mig att se lite positivt på allt, han behövde ju trotts allt en unghäst vila. Men istället har jag bara sagt ja men fattar ni inte jag vill ju RIDA!
Men iaf, nu när vi börjat med igång sättningen sådär 3 månader senare och en helt friskförklarad häst först nu börjar jag se positivt på livet i stallet igen.  Jag får fortfarande inte rida men det börjar närma sig. Tyvärr har jag haft fel syn på min bästa kompis dom senaste månaderna. Jag kunde ju liksom tänkt såhär istället, han börjar bli bra nu, han är helt halt fri, han går på transporten utan att tveka, han är snäll, glad och positiv fast han har stått på box i 2 månader.     

Jag vet inte om någon känner igen sig? Är ni också sådana som lägger mer energi på ”problem” än på det som faktiskt funkar? Har man en häst som kan prestera bra, eller som kanske är 100 % trafiksäker men som kanske bråkar när man ska lasta så ser man lastningen som något större än trafiksäkerheten. Är det för att vi förväntar oss att våra vänner ska vara perfekta, felfria? Men är vi själva felfria? Gör du som person aldrig något fel? Jag tror att vi måste ändra våra tankar lite, kan man inte försöka tänka mera positivt på det som istället går bra, än att sitta och grina över det som inte funkar? 

 Jag tycker att vi alla ska göra som en gammal ridlärare till mig sa: ”När ni ridit klart idag, ta då med er 3 positiva saker och sen 3 negativa saker, fundera över dom negativa en liten stund och försök lösa problemet i tankarna, utan häst och sen testa lösningen nästa gång ni rider och sen så pratar ni bara om dom positiva resten av veckan”. Jag trodde aldrig detta skulle funka men det gjorde det verkligen. Så mitt tips är att prova detta, ni kommer ha mycket roligare i stallet och ni kommer lära er otroligt mycket mer.

Ja det gick ju sådär att inte skriva en bibel men ja. Hoppas ni lärde er något av detta inlägget. Vill ni läsa mer av det jag skrivit kan ni kolla in min blogg. elliebergkvist.devote.se

Kramar Ellinor


Ellinors fd ponnyer:


Optimus prime, några veckor innan han blev halt pga sin gamla skada som ingen visste om :/


Rubiina, en problemponny som jag ägde ett tag men som nu flyttat till en annan tjej, där det går bra vad jag förstått.

Onsdag


Idag blir det en lugn dag.
Tompa är hemma från skolan då han är sjuk stackarn. Och jag tror att jag är påväg att bli sjuk så jag ska också ta det lugnt. Förhoppningsvis får jag en hel del pluggande gjort idag !


Dagen idag blir inte så mycket mer komplicerad än så.
Var beredda på dålig uppdatering, pluggandet och min sjuka pojkvän går först ! :)
Sunnie Girl.Dag 22 – Det här upprör mig


Något som gör mig upprörd är bortskämda människor.

I ridsporten finns det tyvärr gott om såna. Det kanske beror på att ridporten har blivit en sån snobbsport de senaste åren ?

Jag tror inte jag ska skriva så mycket mer då det bara kommer sluta i en anklagande text. Men ni förstår vad jag menar va ?

Människor som bara är i stallet för att rida, föräldrarna sköter resten.
Människor som blir sura för en andra plats.
Människor som får allt de pekar på och aldrig har betalat något själv.
Människor som sätter sig själva högre än andra.

Och från grunden ligger ju allt hos föräldrarna eftersom det är föräldrarna som går med på att göra skitjobbet. De kanske tycker att det är roligt att göra arbetet men vad de inte tänker på är att barnen då inte behöver göra någonting.
Lär era barn att ta eget ansvar, annars kommer de få det väldigt jobbigt i framtiden.


Sånt blir jag totalt galen på !Avundsjuk


Jag får säga att jag blir lite avundsjuk när jag tittar runt på andras bloggar och läser om hur de åker ut på träningar och tävlingar.

Jag är själv så tävlingssugen och vill inget hellre än tävla mycket det här året. Förra året blev det bara 3 tävlingar och det kommer nog inte ens bli så många det här året som det ser ut nu..


Jag behöver åka ut på tävlingar ibland för att ha motivationen att fortsätta träna här hemma. Jag säger inte att jag hade slutat rida om jag inte fick tävla, men träningen hade inte blivit lika intensiv utan den där lilla moroten ibland.
Det är tävlingen som motiverar mig att gå ut och rida när det är 10 minus som idag eller när det regnar ute. Finns det då ingen tävling inplanerad blir det lätt att jag tänker: "äh, hon kan vila just idag !"
Det är precis det jag gör just nu. Ser hur kallt det är ute och tvekar på om jag verkligen ska skritta Sunnie eller inte. Hade det funnits en tävling inplanerad hade det inte vart något tvekan alls.


Jag har alltid tävlat ganska mycket. När jag hade min C-ponny var vi nästan tvungna att tävla mycket då hennes huvud kokade över annars.
Min D-ponny tävlade jag mycket dressyr med och även några enstaka hopptävlingar. Även om det oftast gick dåligt så fick jag den där moroten.
Sunnie tävlade jag mycket när hon var 4 och det är först med henne som jag har börjat få lite resultat.

Sen fyllde jag 18.

Att betala medlemsavgift, licenser, startavgifter, bensin och övriga kostnader vid tävling alldeles själv är tufft. Mamma hjälper till med bensin ibland men annars så står jag för allt själv. Det är inte konstigt att jag inte kan tävla när det t.o.m är svårt att betala hästarnas foder ibland.
Allt hade vart mycket lättare om jag hade ett jobb. Men att få jobb i dagens läge är näst intill omöjligt. Och när man studerar har man inte ett öre över till hästarna då studiebidraget inte ens räcker till bensinen till och från skolan.


Så jag tycker faktiskt att jag får lov till att vara avundsjuk på andra ibland. För jag hade gjort vad som helst för att ha samma möjligheter..
Den här dagen var jag så glad !Segt internet


Nu har internet blivit segt igen så uppdateringen kommer tillbaka när internet gör det !Svar på kommentar


Carolin om Dag 21 – Ett annat ögonblick:

De är starkt gjort :)
Jag har samma problem, är rädd att jag kommer fel & kraschar in i de stora hindret.
Har du några tips på bra hopp övningar för att komma rätt på hinder & öva upp anridningen till hindret. Kommer ganska ofta fel på hinder :(


Jag fungerar så att när jag håller igång och hoppar 1-2 gånger i veckan så ser jag avstånd ganska bra och vågar hoppa lite högre. Har jag däremot ett uppehåll, som nu under vintern, så har jag svårt för att se avstånd och vågar inte hoppa lika högt. Kan man då inte hoppa på vintern så får man helt enkelt börja om lite från början när våren kommer igen. Det är surt, men jag själv har inget annat att välja på.

Kanske fungerar du på samma sätt som jag ?


Isåfall så är det egentligen bara att träna, träna och träna genom att hoppa mycket. Det behöver inte vara höga hinder utan det kan vara bommar på marken eller upphöjda bommar. Då tränar du ditt öga och det sliter inget på hästen att hoppa låga hinder ofta. Ibland kan du höja upp lite så du ser om träningen har hjälpt något.
Har du dock en häst som inte tycker det är så roligt att hoppa så ska du inte hoppa den för ofta.


Ett annat tips är att lägga ut galoppbommar framför hindret. Personligen så tycker jag att det gör anridningen svårare men många tycker att det blir mindre läskigt att hoppa högt då. 
Hur många galoppbommar du lägger ut är upp till dig själv. Tack vare bommarna så är det "bara" att lägga hästen rätt på den första bommen, sen behöver du bara "sitta upp" de sista galoppsprången och så kommer du rätt på hindret automatiskt. Av den här övningen får du också hästen att verkligen trampa av och hoppa upp sig. 
Som sagt, jag är inget stort fan av denna övningen när det gäller att hoppa högt, men den kanske funkar för dig ?


En övning som inte hjälper dig att träna ögat så mycket men som stärker självförtroendet är 5,5an. Den ser ut såhär:


Bildkälla


(du kan byta ut oxern mot ett räcke om du vill det.)
I den här övningen kan du i princip inte komma fel på det sista hindret så det kan du höja upp en del. En övning där du kan koncentrera dig på din sits och låta hästen sköta det mesta av jobbet. När du klarar det sista, höga hindret kan jag lova att du kommer vara glad och stolt över dig och din häst !Jag och Hiawhata hoppar 5,5an.


Att hoppa serier ger dig också bra självförtroende, serier påminner ju trots allt en del om 5,5an. Du kan inte komma fel på det sista hindret så det kan du höja upp. 


Jag hoppas att du blev nöjd med svaret och att någon/några av dessa övningarna hjälper dig att våga mer ! :)Bilskrälle !


Min morgon började inte så bra som ni hör.

Jag sov i Vara inatt och nu på morgonen när jag skulle åka hem till Jonslund i min nya lilla bil så startade den inte. Då är det batteriet som har laddat ur och där står jag utan startkablar !
Det var bara att ringa ner min första hjälte, Tompa, (som för övrigt hade bråttom till skolan) från lägenheten  och be honom kolla på bilen. När han också konstaterat att det var batteriet som laddat ur och inte heller hade några startkablar så fick jag ringa till min andra räddare i nöden, morfar !
Han kom med startkablar så att jag kunde åka hem. Mamma fick också vara en hjälte idag och morgonfodra i stallet innan hon åkte till jobbet eftersom jag inte visste när jag skulle komma hem. 
Dessutom drar det lilla bilskrället olja så nu får den stå still tills pappa har tid att laga den.


Det var den morgonen det. Nu ska jag äta frukost och ladda om innan jag går ut i stallet och mockar. Ridningen tar jag lite senare när det förhoppningsvis har blivit lite varmare.
Resten av dagens planer är :

- plugga
- städa
- elda i spisen (10 grader i huset är kallt !)
- skriva inlägg och svara på kommentarer
Precis ett sånt här åbäke har jag fått.Myskväll


Har myskväll med Tompa, därav den dåliga uppdateringen !

God natt !
Jag älskar dig ♥
Dagens ridning


Nu är jag inne från stallet och jag är helt stelfrusen. Trots 2 tjocka tröjor, mjukisbyxor och en tjock jacka och termobyxor över det.

Vi skrittade mest på långa tyglar idag men den lilla stunden vi arbetade gick hon helt ok och gjorde några bra halter. Vi red i ca 30 minuter men sen blev det alldeles för kallt.


Precis som jag trodde så är Sunnie gladare nu när Duff har bytt box. Det är stor skillnad sen innan och det är så skönt att ha tillbaka min glada Sunnie igen !
Duff tycker också det är skönt att slippa Sunnie. Nu kan han röra sig i hela boxen och är också mycket gladare.


Nu ska jag springa upp på mitt rum där det är varmt och plugga :)
Sunnie förra vintern.Bloggtävling
Var med och tävla HÄR !Dag 21 – Ett annat ögonblick


Ett annat ögonblick som betyder mycket för mig är när jag och Sunnie hoppade 1.30.


Jag har alltid vart höjdrädd (eller egentligen inte så mycket för höjden utan mest vad som händer om jag lägger hästen fel) men jag hade tränat för Anna i nästan 2 år och blivit modigare och modigare.

En träning hade hon satt upp 2 serier med en oxer på slutet på båda. Allt eftersom träningen gick så blev oxrarna högre och högre och jag kände att jag började bli lite nervös. Tillslut låg båda oxrarna på 1.30 och jag skulle hoppa. I en serie är jag inte så rädd för att hoppa högt, då kan du ju inte komma fel på det sista hindret så det var bara att rida.

Vi klarade det utan problem och med en bra känsla och vi hoppade det dessutom flera gånger.
Efter träningen var jag så stolt över både mig och Sunnie. Mig för att jag faktiskt vågade och Sunnie för att hon kapacitetsmässigt klarade av att hoppa såpass högt. Det trodde jag faktiskt inte innan.


Det var en stor självförtroendeboost och en väldigt lyckad träning !
Så glad var jag !God morgon


Det är lika kallt idag ju ! Kan man vara annat än supertrött på den här kylan ?

Hästarna ska ut i hagen alldeles strax och jag sitter här och funderar på om jag ska rida Sunnie innan jag släpper ut dem. Jag hoppas bara att solen hunnit gå upp riktigt tills dess, för den värmer lite under skritturen. 


Förutom ridning och mockning ska den här dagen ägnas åt plugg, plugg och ännu mer plugg. Nu är det bara 2 veckor till min tenta och jag SKA ha godkänt på den !
Självklart tar jag några pauser och då passar jag på att slänga upp ett inlägg ;)
Sunnie Girl.Tävlingsplatser


Nästa tävlingsplats är:

Lilla Edets Ridklubb.

Här har jag tävlat hoppning med Sunnie en gång men har vart med som hästskötare fler gånger.


- Bra klubb och bra läge.

- De har en stor och bra parkering som ligger bredvid grusbanan men är det stora tävlingar och parkeringen blir full får du stå en bit ifrån klubben. Där har du ingen koll alls på din häst.

- Tävlingarna hålls oftast i deras stora härliga padock. Det är bra underlag och jag bara älskar den !

- De har 2 (?) ridhus och det ena är jättelitet och mörkt. Det andra är stort och ljust men underlaget är lite tungt.

- Framhoppningen hålls i deras mindre padock. Där är det bra underlag men den kunde legat lite närmare tävlingsbanan.

- Bra utbud i caféterian.

- Röriga och otrevliga funktionärer ! Jag skulle hämta startlistor så jag kunde se när jag skulle starta men det fanns inga. När jag frågade i sekretariatet hade de ingen aning om hur startlistorna såg ut och de var jätteotrevliga. STORT minus !

- Sunnie hoppade superbra här och vi hade en bra känsla men det var också den här dagen hon började vara så stissig och nervös och sen har det aldrig försvunnit. (självklart inte klubbens fel !)
Kollar banan.Framhoppningen.


Jag hade dåligt med bilder från den här tävlingen. Vill ni se film från 1m kan ni kolla HÄR !Dag 20 – Den här månaden


Den här månaden har det hunnit hända en del, även om det är årets kortaste månad.


Äntligen smälte snön bort så att jag kunde skritta Sunnie på grusvägen och få igång henne igen. Men det varade bara i 2 dagar, sen började det snöa och Sunnie fick vila igen.
Nu är det perfekt underlag på ett fält som jag kan skritta i kanten på så nu kan jag börja skritta igång henne.


Jag fick underkänt på tentan och började se negativt på precis allt i mitt liv. Jag visste att mina planer skulle bli uppskjutna ett år och blev väldigt deppig.
Jag började försöka se positivt på saker igen men det höll bara i någon dag.

Våran inackordering flyttade ut så det kommer bidra lite till ett bättre humör.


Det här var bara en del av allt som hänt. Och månaden är inte slut än !
Sunnie Girl.Lovely Sunday


Usch, idag mår jag inte alls bra ! Jag mår illa och har ont i huvudet och orkar inte göra någonting.
Jag har samlat mina krafter nu på förmiddagen så jag orkar hämta min nya bil, mocka och skritta Sunnie lite senare.
För allt det där ska göras även om jag mår bättre eller inte.

Och det är väl egentligen det enda som står på schemat idag. Som sagt, man måste ju bara älska söndagar !
Sunnie Girl.Natti Natti


Nu är jag hemma efter en oväntad trip till en av Tompas kompisar, så uppdateringen ikväll blev tyvärr inte som jag tänkte från början.

Imorgon ska jag skritta Sunnie runt fältet och så ska vi åka till Lidköping för att hämta min nya bil. Någon som har en gissning på vad det är för bil ? ;)


Nu ska jag kolla på en kort film och sen sova, jag är verkligen supertrött !
Ridning på fältet förra året när det var mycket snö. Nu är det tyvärr för lite snö så jag måste hålla mig i kanten av fältet för att inte trampa upp.
Fråga


Är det någon som vet varför bilderna inte kan visas på bloggen om man tar bort dem från bildarkivet ? Urlöjligt ju ! 

Jag brukar rensa mitt bildarkiv ibland så jag slipper bläddra bland så många bilder men det får jag ju sluta med då..
Hiawhata.
Snart gästbloggning !


Nu har jag hört av mig till personen som vann tävlingen om gästbloggning på min blogg. 
Så snart kan ni vänta er en rolig gästbloggning :)


Vill ni läsa en lite äldre gästbloggning kan ni klicka HÄR !

Bara 2 hästar


Nu sitter jag i Vara och har tid att uppdatera lite.

Matilda flyttade ju Frank i eftermiddags. Jag trodde att lastningen skulle bli ett problem då båda travarna var jobbiga att lasta när vi köpte dem. Men både Frank och Matilda skötte sig bra så det gick fint. Lite av och på lämmen några gånger men sen gick han in i transporten.


Så nu står det bara 2 hästar i mitt stall vilket är otroligt skönt ! En extrahäst (mest om den inte är ens egen) gör ganska så stor skillnad i arbetet. 

Duff fick alltså byta till Franks box och det tyckte han var lite konstigt. Sunnie tyckte också att det var konstigt med en tom box bredvid sig så det tog en liten stund innan de båda lugnade sig och började äta.
Det är konstigt att så små skillnader i hästarnas vardag får dem oroliga. 

De stog båda och väntade ett tag på att Frank skulle komma in från hagen och båda verkade lite snopna när han aldrig kom. Frank och Duff har gått tillsammans sen de var 8 månader så det är tråkigt att separera dem. Men nu är det som det är och Duff verkar inte bry sig så värst mycket. 
Frank och Duff.
Mer update strax


Nu ska vi åka in till Vara.
Uppdaterar mer när jag kommit dit ! :)Dag 19 – Detta ångrar jag


Att jag inte ansträngde mig mer med matte B i gymnasiet. Det finns nog inget jag ångrar mer just nu !


I matte A så hade vi en mattelärare som var väldigt svår att förstå och som inte riktigt visste hur han skulle förklara ett tal. Och jag som alltid haft svårt för matte började hamna efter redan där.

Sen i Matte B så fick vi en tjej som lärare som var superduktig på matte men som förklarade alldeles för fort, man hängde inte med.
Och när jag då sa att jag inte förstog så sa hon bara: "Det gör du visst, kom igen nu !"

Då blev det automatiskt att jag slutade anstränga mig och tillslut så gick jag inte ens på de lektionerna.

När jag och några fler i klassen gick till rektorn och sa att det inte funkade skulle vi testa ett nytt sätt: att ha flera småprov istället för ett stort och att vi som hade svårt för matte skulle få lite extrahjälp.
Men det struntade läraren i totalt, vi fick aldrig några småprov och vi fick istället mindre hjälp än innan.


Jag ångrar att jag inte tog tag i det bättre i gymnasiet för då hade jag sluppit att läsa upp till ett G nu..Gårdagens ridning


Det började inte särskillt bra. Sunnie var helhispig i stallet och stog inte stilla en sekund. Under ett tillfälle kunde man SE hur hårt hennes hjärta slog !
Jag gjorde mitt bästa för att lugna henne istället för att bli arg på henne och efter ett tag så hjälpte det lite. Men när jag skulle tränsa började hon igen och jag höll på att inte ens få på henne tränset. Hon höjde bara huvudet och struntade i mig totalt.

Då blev jag så frustrerad att jag stog och grät. Det har blivit en så stor grej av att hon är nervös hela tiden och jag orkar inte ta den fighten varje dag, jag har gjort det alldeles för länge. Tyvärr så är det en fight jag måste ta då jag inte får i ordning henne inför ridpasset annars.
Det hjälper lite när jag försöker lugna henne istället för att bara ignorera hennes beteende, men jag är sån som person att jag vill se resultat direkt. Min dåligaste egenskap.

Men jag får ge henne den tiden hon behöver och försöka strunta i att vi har hållt på med det här problemet i över ett år..


Själva ridturen gick ganska bra igår. Hon blir gärna lite lat och tar inte riktigt skänkeln så vi red mycket tempoväxlingar i skritten och tränade på att hålla formen in och ur halter. Tillslut så var hon riktigt fin och gjorde bra halter och tempoväxlingar.
Det är precis det här vi måste träna på och det känns bra att något med Sunnie funkar.


Idag får hon vila och så tar vi nya tag imorgon !
Sunnie Girl.Morning


Hästarna är ute i den sköna solen och vi ska snart åka till mormor och morfar och äta lunch. Det är alltid lika roligt att åka dit ! :)

I eftermiddag ska min inackordering Matilda flytta sin häst Frank till ett annat stall, så sen har vi bara 2 hästar i stallet. Det blir väldigt skönt ! Sunnie blir nog däremot inte så glad då Frank är hennes favorit..

Sunnie och Duff står ju bredvid varandra och eftersom hon alltid är grining mot honom så kan de 2 aldrig slappna av. Så Duff ska flytta till Franks gamla box idag eller imorgon så kan de båda få lite ro och så blir Sunnie förhoppningsvis lite gladare.


Ikväll åker jag och Tompa in till Vara och vad vi hittar på där får vi se. Kan hända att uppdateringen ikväll blir väldigt bra ;)
Måsas Amelia.Stallet


Nu ska jag kila ut i stallet !

Jag ska börja med att skritta Sunnie runt fältet och sen ska stallet fixas.Ridhus


De senaste 3 åren har jag vart bortskämd med ridhus (förutom på somrarna). Och vem vill inte ha det när det är stenhårt i backen eller spöregnar ?

De andra åren har jag haft igång Sunnie hela vintern, med 3 lite lugnare veckor på jullovet. Och det märks att hon inte har vilat såhär länge i sträck sen hon blev inriden. Hon är grinig hela tiden och blir alldeles stissig för ingenting.

Denna vintern har hon vilat i nästan 3 månader, med undantag för några dagar då det har gått att rida.
Nu när jag ska sätta igång henne så kommer vi få börja om lite från början och det kommer ta sin tid. Vi ska gå tillbaka och träna grunderna och förhoppningsvis ska slutresultatet bli en trevligare och stadigare häst som är lätt att kommunicera med. Och vad jag ser fram emot det, jag vill börja med en gång ! :)


Tänk vad mycket ett ridhus kan hjälpa till med. Folk som har tillgång till ridhus har ett rejält försprång när tävlingarna drar igång.
Nu behöver jag ju inte oroa mig för att inte vara igång ordentligt till en tävling då vi tyvärr kanske inte ska tävla alls i år..
Sunnie och jag för 2 år sen.Dag 18 – Min favoritfödelsedag


Haha, om jag måste välja så blir det nog min 18e födelsedag.
Den spenderades inte som en riktig födelsedag, jag var på Trafikverket i Lidköping och tog körkort nästan hela dagen.


Jag började med att skriva teorin 10.15. Den trodde jag aldrig att jag skulle klara men det gjorde jag, med 2 eller 4 poäng.

Sen åkte vi och åt lunch med pappa som bor i Lidköping. Och sen åkte jag och Tompa till hamnen och satt där och myste en stund.


13.15 körde jag upp och jag fick en jättesnäll gubbe. Vi pratade om hästar och åkte tom en runda så att vi kunde kolla på några hästar :)
När vi kom tillbaka till Trafikverket fick jag reda på att jag klarat körkortet och det första vi gjorde var att åka genom driven på McDonald´s, haha !

Under eftermiddagen åkte vi runt till en massa folk (som man alltid gör när man fått körkort) och tillslut så hamnade vi här hemma i Jonslund.


Det konstiga var att jag inte var ett dugg nervös inför att ta mitt körkort. Ni som känner mig vet ju att jag alltid blir nervös för minsta lilla ! Men tydligen inte körkortet.
Jag får säga att jag är stolt att jag klarade av att ta det på min födelsedag. Jag kunde ju inte fått körkortet tidigare ! Ibland är jag allt bra duktig ;)
Min älskade förstabil, som numera är skrotad :'(Äntligen fredag !


God morgon !

Idag är det fredag och det enda som egentligen står på schemat är att mocka och rida och det gör jag i eftermiddag. Jag kanske går ut och går med Duff en sväng sen också, han skulle behöva komma igång igen.

Efter jag släppt ut hästarna funderar jag på att lägga mig i sängen igen då jag har så fruktansvärt ont i magen

Ikväll ska jag och Tompa ha en myskväll här i Jonslund. Det kan verkligen behövas då jag har vart på dåligt humör hela veckan.


Ja, ungefär så ser min dag ut, plus att jag ska plugga lite.
Sunnie Girl.God natt


Nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna.
Mitt humör har ju vart väldigt upp och ner det sista och det känns att huvudet och kroppen börjar ta stryk av det nu. 

Så nu ska jag lägga mig och kolla på ett avsnitt av Two and a half men och sen ska jag sova.

God natt ! :)
Jag älskar dig Tompa ♥
Även om jag är sur ibland.

Glöm inte tävlingen


Glöm inte Tävlingen om Gästbloggning som jag har här på bloggen !

Vi kör några dagar till innan jag väljer ut någon :)
Dagens ridning


Idag testade Sunnie verkligen mitt tålamod ! Mitt humör var inte bäst från början och så var hon hispig och töntigt rädd för precis allting så jag fick kämpa ibland för att hålla lugnet. 

Jag har ju skrivit innan här på bloggen att jag inte få bli arg på Sunnie när hon gör så för då blir hon ju bara värre. Jag måste andas och försöka lugna henne istället. Men det är inte det lättaste alltid.

Just nu är det inte så konstigt att hon är hispig, hon har ju vilat i ca 3 månader. 
Men för att försöka få henne lite lugnare så ska jag sänka krafftfodergivan. Jag vill egentligen inte det eftersom jag inte vill att hon ska tappa i hull men det är nog den enda lösningen just nu. Plus att jag börjar skritta henne mer och mer så blir hon förhoppningsvis lite lugnare. 
Jag blir galen på dig ibland ! Men jag älskar dig ändå ♥
Mot stallet


Nu ska jag strax gå ut i stallet och skritta Sunnie och mocka.

Ikväll får vi se vad som händer, om vi sover i Jonslund eller Vara. Jag vet att jag måste plugga en stund i alla fall.
Jag och Sunnie på skolfotot i 1an.Att rida utan hjälm


Kollar man på framhoppningen på större tävlingar som tex. Göteborg Horse Show och Stockholm Horse Show så ser man att nästan ingen utav ryttarna rider med hjälm.

Läser man reportage om kända ryttare så kan man nästan alltid läsa att ryttaren klagar över att behöva ha hjälm på sig på bilderna.

I Kungsbacka där jag gick i gymnasiet rider ingen utav de kändare ryttarna med hjälm. En utav deras kommentarer: "Jag hinner inte duscha efter stallet så jag måste rida utan hjälm så att mitt hår inte blir fett". 


Själv har jag aldrig fattat det där med att rida utan hjälm. Visst, på sommaren hade det vart skönt att slippa ha en varm hjälm på huvudet. Och på vintern hade det vart skönt att byta ut hjälmen mot en mössa istället. Men jag gör det inte för jag har något innanför pannbenet !

Jag ska berätta en sak som gör att jag säger emot mig själv lite:
Jag har faktiskt suttit på och skrittat Sunnie utan hjälm när vi tog mysiga sommarbilder i somras (bilderna blev för övrigt inte alls mysiga då vi glömde kameran och fick ta kort med min gamla mobil).
Dock så skulle jag aldrig rida och hoppa utan hjälm. Ska jag vara ärlig så tycker jag att ridbilder (inte sommarbilder) är snyggare om man har en hjälm på huvudet.


Som min gamla lärare alltid sa: "Även den lugnaste häst kan bli rädd".
Och det stämmer så bra. Det är inga leksaker vi håller på med, det är stora, tunga djur och vi kan aldrig förutspå deras nästa rörelse.


Så om du funderar på att rida utan hjälm så tycker jag att du ska fråga dig själv om det verkligen är värt det och tänka över det en extra gång !Hur ser ni på att rida med/utan hjälm ?Bloggtävling
Tävla om bootsen HÄR ! :)Dag 17 – Mitt favoritminne


Det är ju väldigt svårt att välja ett minne sådär, men jag har ett som jag kan dela med mig av.


Sunnies första galopp.


Det var när jag bodde hos min kompis i Nossebro och hade med mig både ponnyn och Sunnie dit. Hon och hennes mamma hjälpte mig mycket med inridningen av Sunnie och hon och hennes häst fungerade som draghjälp.
Sunnie är helt inriden utomhus i skogen och på grusvägarna. I ridhuset red vi i någon gång bara för att hon inte skulle tycka att det var farligt att gå i ridhus.


Första galoppen var därmed på en grusväg. Min kompis red framför på sin häst och fattade galopp och Sunnie fattade ganska snabbt att hon också skulle galoppera.

Och den känslan ! Första galoppen på sin egeninridna häst är verkligen oslagbar och jag kommer aldrig glömma den ridturen ! :)
Sunnie när hon var 4.Tabbe


God morgon !

Jag gjorde en liten tabbe igår.
Förra året var fettisdagen den 16 februari och jag trodde ju att det är samma datum varje år. Så igår firade vi fettisdagen hos Tompas bror och när vi väl sitter där och äter semlorna så kollar hans bror i kalendern och ser att fettisdagen inte är förrän den 8 mars i år.

Jag klagar inte, jag får ju fira fettisdagen 2 gånger ;)

Förresten så skrev jag här på bloggen att det knappt är 2 veckor kvar till min tenta. Nu när jag räknade dagarna så märkte jag att jag har en vecka längre tid att plugga än vad jag trodde från början. Jag kan säga att det blev en glad överraskning när jag såg det !


Idag ska Sunnie skrittas. Nu när det är så fruset och inte så mycket snö så kan jag skritta henne i kanten på ett fält som ligger bredvid stallet. Jag skrittade henne ca 15 minuter där igår och det gick riktigt bra. Hon har redan börjat mjukna lite efter bara några skritturer !

Stallet ska mockas och så ska jag, Tompa och min minsta lillebror motionera hundarna.
Jag ska också hinna plugga en del.


Och så kommer det upp några inlägg här då och då under dagen.


Vad ska ni hitta på idag ? :)
Duff är så söt !Tävlingsplatser


Nästa tävlingsplats är:

Bollebygds Ridklubb.

Här har jag tävlat hoppning en gång med Sunnie.


- En mysig klubb men backen upp till ridklubben är hemsk ! Vi höll på att inte ens komma upp med bilen och släpet.

- De har en liten parkering så man får parkera väldigt trångt men parkeringen ligger bredvid padocken.

- Tävlingen hölls i padocken som var vattenfylld. Fast med tanke på det så var det förvånansvärt bra underlag.

- De har ett ridhus som ligger väldigt dåligt till tycker jag. Resten av klubben är centrerad förutom just ridhuset, som ligger uppe i skogen. Framhoppningen var i ridhuset och de hade ingen kommunikation mellan framhoppningen och banan så jag visste inte alls hur lång tid jag hade på mig att hoppa fram.

- De hade delat av padocken så att man hade en liiten plätt att rida fram på. Jag hade tur, för när jag red fram så var jag ensam, men hade fler velat rida fram samtidigt så hade det inte gått. Det fanns ingen annan framridningsmöjlighet.

- Jag besökte aldrig caféterian så jag har ingen åsikt om den.

- Funktionärerna var röriga och otrevliga.


Det fanns nästan inget positivt med denna klubben som tävlingsplats. Men trots det så fick vi 2 fina rundor och 2 rosetter med oss hem !


Framridningen.Prisutdelning.Efter prisutdelning.


Dag 16 – Min älsklingsmat


Min älsklingsmat är nog grynkorv med kokt potatis och vit sås.

MUMS !Onsdag


Jag sitter här och funderar på om jag ska rida nu på morgonen. Jag tror det får bli så, så är jag färdig med stallet på förmiddagen eftersom jag tänkte mocka nu också.

Då kan jag ägna resten av dagen åt att plugga, vilket är välbehövligt. Det är inte ens 2 veckor kvar till omtentan !
Sunnie Girl.


God natt


Nu har jag duschat och ska krypa ner bredvid Tompa och kolla på How I met your mother. 


Imorgon är det en ny dag och då ska jag försöka ta nya tag !Sunnies underbara hoppteknik i 1an, 3 år sen.
"Körning"


På våren i 3an så var vi iväg och "körde" hästar med skolan. Enligt skolan så är körning = tömkörning.


Vi fick tömköra nordsvenskar med en stock bakom och jag får säga att det var riktigt roligt ! Hästarna var sååå känsliga för minsta lilla tygeltag och du kunde hur lätt som helst flytta dem sidvärtes. Jag skulle vilja åka dit och göra det igen. 


Den hästen jag körde mest.
Mårten got punked !


I 1an jävlades vi lite med våran älskade lärare Mårten Nordhall. Såhär fin blev hans bil när vi var klara:På avslutningsmiddagen innan studenten gjorde vi en favorit i repris och såhär såg hans bil ut då:Här är även söta Mårten med på bild !
Dag 15 – Mina drömmar


Min dröm är väl som alla andra hästtjejers dröm:

Att ha ett stall med hästar i olika åldrar som har kapacitet att gå höga klasser (i mitt fall i hoppning).
Jag vill hålla på med avel i en liten skala då jag tycker att unghästtiden är väldigt rolig !
Jag vill också kunna ta emot hästar för inridning och tillridning.

Stor gård med en massa finesser som underlättar i vardagen. Padock och ridhus är självklart.
Jag skulle kunna hålla på i evigheter !


Under de senaste åren har jag insett att jag aldrig kommer uppnå allt det här. Men jag slutar inte önska och någon dag kanske jag kan jobba mig till åtminstone en del av allt det där. 


Tillsvidare är min plan B att bli fastighetsmäklare men inte ens det verkar gå vägen. 
En utav mina drömmar blev verklighet.
Ingen ridning


Det blev tyvärr ingen ridning idag. Tiden sprang iväg och jag hade ett brev att posta till skolan i tid så att jag kan få tillbaka min rättade tenta, så vi fick åka in till Vara utan att rida.

Skolan och framtiden går ju faktiskt före hästarna vissa gånger. Som nu tex: får jag inte godkänt på min nästa tenta = ingen utbildning = inget jobb = inga hästar. Så enkelt är det tyvärr, även om jag önskar att det inte funkar på det sättet.


Nu sitter jag och letar jobb. Kan det inte bara dyka upp ett perfekt jobb till mig ? Ingen hade blivit lyckligare än jag ;)Bild från en Annaträning i våras.
Hagbilder


Här kommer resten av bilderna:Den här bilden hade vart så himla charmig om inte jag stått i bakgrunden -.-Sunnie grinar mot Frank som den lilla bitch hon kan vara ibland.Frank och Duff.

Duff the man !


Fotograf: Söta Susanna Falk
Tack :)
HagbildHär kommer en utav bilderna från söndagens hagvistelse. Resten kommer förhoppningsvis ikväll :)Sunnie, precis utsläppt efter den korta ridturen.
Läsarfråga:Hade vart jätteroligt att veta !10 saker ni kanske inte visste om mig- Jag hatar när det är stökigt, men ändå kan mitt rum se ut som ett bombnedslag utan att jag gör något åt det.

- Jag var med i det vinnande laget i div. II Hopp 2004, där sista omgången gick i Svenljunga.

- Under gymnasietiden gick jag på Hallands (Sveriges) Ridgymnasium i Kungsbacka.

- Jag har superdåligt självförtroende.

- Min förstabil var en Golf III som tyvärr är skrotad nu. R.I.P ♥

- Sen vi flyttade sommaren -06 så har jag bott på många olika ställen: hos kompisar, på skolan i Kba, hos Tompa och här i Jonslund såklart, men jag har aldrig känt mig hemma någonstans.

- Jag har alltid vart lite utav en "pojkflicka".

- Jag älskar allt som innehåller socker och är typ alltid godissugen !

- Morfar har vart som min pappa under hela min uppväxt eftersom min riktiga pappa aldrig fanns där. 

- Det finns inget jag önskar mer än möjligheten att åka ut på många tävlingar i sommar och skaffa mig och Sunnie lite resultat.
Jag.Tävlingen


Ni glömmer väl inte Tävlingen om Gästbloggning ?

Visa ert intresse nu ! :)God morgon


Visst är det lite varmare ute idag ? Eller ? :)


Mitt dåliga humör hänger i även idag men jag ska försöka att ignorera det. Tyvärr så blir jag riktigt förbannad när jag väl blir sur och då håller det också i sig i några dagar.


Imorse när jag gick och fodrade så kom jag på den smarta idén att det kanske går att rida på gräsvägen som går bredvid hagen. Det är absolut värt att testas lite senare idag !
Stallet ska fixas som vanligt och sen får vi väl se vad som händer resten av dagen. Huset fick sig en helstädning igår så där finns det inte så mycket jag kan göra idag.
Kalla äckliga snö !Ingen mysig Alla hjärtans dag


Dagen idag har väl inte vart riktigt lika mysig som jag hade tänkt. 

Stina smet ur hundgården i förmiddags igen och hittade 2 älgar som hon började jaga. Tompa sprang efter och jag tog bilen och tillslut så fick Tompa tag på henne. 


Så resten av dagen har jag inte vart på det bästa humöret och det har inte bättrat sig nu heller så jag ska nog hålla mig undan från bloggen resten av dagen också !

Jag hoppas att ni har haft en bättre dag än jag :)
Sunnie Girl.
Bloggtävling
Tryck HÄR om du också vill tävla om ett par snygga benlindor !
Alla hjärtans dag


God morgon !

Idag är det ju Alla hjärtans dag och jag kan förvarna er direkt att det inte kommer bli så bra uppdatering idag. Jag och Tompa ska inte hitta på något speciellt men jag vill ändå inte spendera dagen framför datorn.

Ikväll kommer det kanske lite uppdatering däremot, det beror på om vi hälsar på hos Sanna och Daniel eller inte :)


Ha en trevlig Alla hjärtans dag sålänge, och sprid kärleken ;)


Kallt


Fy vad kallt det är ute !


Jag red en liten sväng i hagen förut men tyvärr så gick det inte så bra. Det hade kommit för lite snö så Sunnie gick och snubblade och halkade hela tiden.. Men hon kändes mjuk och fin annars.

Sanna hade med sig kameran och skulle tagit kort men jag kände att det var alldeles för kallt för att rida utan termobyxor och mössa och med stövlar. Så vi skjöt upp de planerna till när det blir lite varmare och då ska vi fota så det står härliga till, både när jag och Sanna rider !

Hon fick däremot fotat hästarna när de var i hagen så de bilderna kommer upp här på bloggen någon dag :)


Nu ska jag äta något innan jag och Tompa ska kolla på solsidan.
Kärlek !<3

Mitt älskade lilla hjärta. Du betyder så otroligt mycket för mig ♥Söndag


Man måste ju bara älska söndagar ! Dagen då man faktiskt får slappa utan att få dåligt samvete ;)


Om en stund ska vi åka och göra några ärenden och sen ska jag rida. Det har kommit mer snö i hagen så nu ska vi nog kunna rida där utan att trampa upp för mycket.
Otroligt tråkigt att Tompa ska meka, annars kunde han tagit några fina ridbilder i den härliga solen.


Vad händer hos er läsare idag då ? :)
Sunnie Girl.På väg mot ljusare tider


Klockan är kvart i 5 och det blir inte mörkt än på en timme. Är det inte underbart med vår ? :)
Det skulle vart lite varmare bara ute bara.

Fast hästarna stog redan nu vid grinden och väntade på att få komma in. Sötnosar !


Förresten så blev Sunnie "Dagens Häst" på en utav det nya, mindre skvallerbloggarna, Nolimitpony. Roligt att det är någon mer än jag som tycker att hon är fin :)
Sunnie Girl.Mot pizzerian !


Nu ska jag och Tompa vara sociala mot våra kära vänner Robbin och Maja. Planerna är pizza och det ska bli gott !

Sen ska vi hem till Jonslund och fixa det sista med stallet innan hästarna ska in. Matilda har skött mockningen idag så det slipper jag. 

Och ikväll blir det en mysig hemmakväll med film.
Min fina Sunnie Girl.
Massvis med skvallerbloggar


Nu har jag suttit och kikat runt på lite bloggar och har sett hur många nya skvallerbloggar det har kommit upp. Jag har nog vart inne på snart 10 stycken och ingen utav dem var särskilt bra.


Jag skulle vilja att det dyker upp en BRA skvallerblogg med RIKTIGT skvaller och som vågar skriva lite tuffare om våra kära storbloggare !


Nu finns det alldeles för många skvallerbloggar och alla skriver samma sak och är för mesiga. 
BloglovinHåll koll på när jag uppdaterar, tryck på Bloglovin-loggan i menyn och lägg till mig på Bloglovin ! :)
Tävling


Nu är det dags för en ny tävling här i bloggen !

Är du intresserad av att gästblogga på min blogg ?


- Skriv att du är intresserad i kommentarsfältet till detta inlägget.

- Om några dagar väljer jag ut en person som får gästblogga och så hör jag av mig till den personen  !

- Du behöver inte ha en blogg för att få gästblogga !


Lätt som en plätt ! Visa intresse nu :)
Vinnaren är:


Nu är tävlingen avslutad.


Och vinnaren blev:

Agnes Hansson !
Grattis ! Din bild finns nu som bildlänk i min meny i 2 veckor framöver :)
Tävlingsplatser


Nästa tävlingsplats är:

Varaortens Ryttarförening.
Här har jag tävlat hoppning med Sunnie en gång och både dressyr och hoppning med mina ponnyer.


- Det ligger bra till (tycker jag nästan om varje klubb). Dock skulle det behöva rustas upp lite och vad jag har hört så kanske de ska få en ny anläggning. 

- Är det större tävlingar parkerar man bakom stallet och där finns det gott om plats. Det är inte heller så långt till tävlingsbanan. 

- I padocken är det bra underlag och de har lite roligare färgkombinationer på sina hinder. 

- De har 2 ridhus: 1 jättelitet som det knappt går att rida i och ett lite större. Båda ridhusen är mörka och känns trånga. Man kan också rida fram i en utav hagarna. 

- Klubben har bra grusvägar runt omkring så att du kan skritta/rida fram/av på. 

- Caféterian har ett litet utbud av fika och godis men det mesta är gott.

- En trevlig ridklubb som är rolig att tävla på. När jag tävlade här med Sunnie var vi i en svacka så det gick inte så bra men både jag och Sunnie gillar klubben. 
Framridningen.Banan.Som sagt så gick det inte så bra..Prisutdelning.
God morgon !


Idag är det mycket bättre väder, solen skiner och det känns som om det finns hopp för våren igen !
Tyvärr så är det fortfarande väldigt kallt, för kallt för att snön ska kunna smälta..


Efter att ha vaknat upp i Vara och åkt hem för att fodra och släppa ut hästarna så sitter jag här i Vara igen. Vi ska nämligen försöka sälja en bil. 

Annars händer det inte så mycket roligt idag men jag ska försöka underhålla er med roliga inlägg :)
God Natt


Nej, nu är det dags att sova. Vi ska upp tidigt imorgon som vanligt och jag kommer inte få sova i några 8 timmar (vilket min kropp numera kräver). 


Min största önskan just nu är att när jag vaknar upp imorgon så är all snö borta så att jag kan börja rida igen. Är ni alla med på att önska det inatt ? ;)
Vilken känsla det var att ha på sig den där studentmössan.
Liten bildbomb


Hittade några 3 år gamla bilder på när jag och Matilda (min inackordering) var ute och red. Jag fick låna Johannas häst, Hiawhata.Matilda & Sunnie, jag & Hiawhata.

Sunnie Girl.Jag och Hiawhata (som var gaaanska rund om magen då).Hiawhata.Sunnie Girl.Måsas Amelia.

Och söta lilla Tossan !
Mot Sanna


Ändrade planer !

Jag och Tompa ska åka till Sanna och Daniel och äta kvällsmat så uppdateringen får vänta :)

Ha en trevlig fredagskväll allihop !
Jag och söta Sanna på Halloween ♥
Äntligen bra internet


Nu är jag inne i Vara och har äntligen tillgång till bra internet !

Jag ska se vad jag kan ge er för rolig läsning och så ska jag såklart kolla på Ponnyakuten.
Sunnie som 3åring.
Tävlingsplatser


Nästa tävlingsplats är:

Alingsås Ryttarsällskap.
Här har jag bara tävlat ute på gräsbanan och bara Clear Rounder.


- En bra klubb med trevlig personal. Klubben ligger bra till men om man kommer och kör från Vara/Skara hållet så måste du göra en vänstersväng från det vältrafikerade E20 för att komma till klubben. Det är inget jag gillar !

- De har en hyfsat stor parkering som är lätt att köra ut och in från. Den ligger mellan gräsbanan och padocken så du har nära till allt från parkeringen.

- Gräsbanan är stor men sluttar ganska mycket. Framhoppning på gräs vilken blir upptrampad efter några ekipage.

- De har 3 ridhus nu men jag har knappt vart inne i dem så jag kan inte uttala mig om dem. Caféterian vet jag inget om.

- Sunnie hoppar sådär här, vilket nog beror på att jag blir lite osäker vid hoppning på gräs och det alltid har regnat mycket innan vi tävlat här.


Jag har inte så mycket mer att säga om Alingsås. Jag har ju som sagt bara tävlat Clear Rounder här och tror att de är bättre vid lokala/regionala tävlingar.


Framridningen.Stora bloggare


Min favoritblogg är, och har varit sen den startade, TeamSL.
En bra och rolig blogg med riktigt bra inlägg emellanåt. Och jag och Genne gick på samma skolan innan jag tog studenten så det är kul att se vad hon håller på med.


Nu har min åsikt ändrats lite. TeamSL är fortfarande min favoritblogg men jag har helt ändrat uppfattning om Linn. Jag läste hennes blogg när hon hade en egen och har alltid tyckt att hon är en bra och jordnära tjej med bra åsikter och knep.

Men nu det sista har hon ändrat hur hon är i bloggen helt totalt. Nu framstår hon mer som en bortskämd unge som ratar Hööks totalt, fast hon skriver att man ska akta sig för vad man skriver i bloggen då man har ett så stort inflytande på sina läsare. 
En bortskämd unge som blir sur när skvallerbloggarna börjar skriva om små bloggar och inte bara de största bloggarna, det vill säga henne och Gennes. Sluta läs de bloggarna om de är så ointressanta då !
Och du kanske ska börja lyssna på dina egna råd..


Och sen att de större bloggarna skriver: "Ååh, ni kommenterar ju aldrig ! Om ni inte börjar kommentera mer så lägger jag ner den här bloggen."

Vem vill kommentera när man inte får någon respons på kommentaren ?


Bara en tanke..God morgon


Idag snöar det inte men det känns som om det kan börja snart.


Hästarna står och äter på sin frukost och jag tänkte passa på att uppdatera lite. Internet är nästan lika segt igår men jag ska försöka.

Om en stund ska jag ut i stallet och testa att rida i hagen. Jag hoppas verkligen att det går så att jag kan komma igång med Sunnie igen. Hon har vilat alldeles för länge nu.
De 3 senaste vintrarna har jag ju varit bortskämd med ridhus så att jag har kunnat hålla igång Sunnie som vanligt.


Ikväll får vi se vad som händer. Förhoppningsvis åker vi in till Vara och hittar på något kul där :)
Sunnie Girl.Tråkig Torsdag


Nu gick det att uppdatera lite !


Snön vräker fortfarande ner så det har tyvärr inte blivit någon ridning idag. Men hästarna blev jätteglada när de kom ut imorse och såg att det snöat. De busade och bockade som galningar !

Stallet är fixat för dagen så det är bara att ta in hästarna sen.
Och jag har till och med fått pluggat lite idag, vad duktig jag är :)


Snart kommer Tompa och då får vi se vad vi hittar på.

Usch vilket tråkigt inlägg ! Och pga det sega internet så blir det ingen bild heller.Snö igen ?


Mm, tyvärr så snöar det för fullt här i Jonslund.
Jag som precis kunde rida på grusvägen igen ! Suck..

Idag är internet suuuupersegt. Blir det ingen ändring på det så blir det dålig uppdatering idag. Jag orkar inte sitta och vänta i 20 minuter på att kunna skriva ett inlägg.

Jag ska testa att rida i hagen och se om det funkar, annars får Sunnie vila igen. Stallet ska fixas och så ska det städas lite här inne.

Det är väl ungefär det jag ska göra idag.Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?


Jag försökte men jag fastnar verkligen inte på bild idag !

- random t-shirt
- svart mysig tjocktröja
- vit virkad halsduk
- långkalsonger
- mörkblå ridbyxor från Roping
- strumpor
- ridstrumpor


Jag vill inte frysa :)

Hagfix


Som ni märkte av inlägget innan så är jag inne från stallet nu.

Det tog mycket längre tid att spänna hagtrådarna än vad jag hade tänkt mig. Och vad jobbigt det var ! Den understa tråden var täckt av snö på några ställen och snön är ju som ni vet stenhård nu så jag fick stå och sparka sönder snön för att få upp tråden. Jobbigt, men bra för benmusklerna ;)

Så nu ser hagen bra ut igen och det är väldigt skönt att ha det gjort får jag säga !


Nu ska jag försöka komma på något roligt inlägg och sen ska jag baka en kladdkaka. Jag är själv hemma för tillfället så jag ska tröstäta lite.Dagens ridning


Jag skrittade Sunnie 30 minuter på grusvägen idag igen. Och idag var hon mer tittig än igår.

Vi arbetade i ca 10 minuter. Då ställde jag henne till höger och vänster och red även en del skänkelvikningar. Hon är lite loj nu efter vilan, hon koncentrerar sig inte på mig och är lite stum i munnen. Men det är inte så konstigt nu när hon inte blivit riden på ett tag och jag har inga krav alls på henne nu i början.


På vägen hem så fick vi stanna och vänta på att en älgko med kalv skulle gå över grusvägen. Att det finns mycket älgar här omkring är inget nytt men jag aktar mig för att gå för nära en ko med kalv. Det är onödigt att riskera att förlora ett race mot en älg ;)
Sunnie, som för övrigt är ganska lik en älg med sina stora öron, stog lugnt och kollade på dem. Det är skönt att ha en häst som inte är rädd för älgar när man möter och ser älgar var och varannan ridtur.Tänk om Sunnie hade haft den här frambenstekniken ;)Nu


Nu ska jag byta om och sedan traska ut i stallet.

Först ska jag gå runt hagen och spänna tråden. Den hänger farligt mycket på vissa ställen, jag vill ju inte att hästarna ska fastna i den.

Sen ska jag rida Sunnie på grusvägen.

Hinner jag så ska jag ta en promenad med Duff.

Och sen ska jag fixa stallet.


Det är väl lika bra att sätta igång !


McDuff


Som jag skrev förut så ser Duffs framtid annorlunda ut än vad vi planerat från början.

Jag och Daniel köpte honom tillsammans och planerna var egentligen att rida in honom och sälja honom fram mot våren/sommaren. Om han var redo för det då såklart.


Nu ser planerna ut såhär istället:
Jag ska köpa loss Duff från Daniel så att jag blir enda ägare på honom och så ska jag ha kvar honom som sällskapshäst. Nu när Matilda flyttar Frank så måste jag ju ha sällskap till Sunnie och Duff är den perfekta hästen för det.

Han ska vara helt ridbar så småningom, så att man kan rida ut på honom och Sunnie. Och skulle jag ha mycket att göra en vecka så att jag inte hinner rida Duff så gör det inte honom så mycket om han får vila. Det har han ju bevisat nu i vinter.


Jag är riktigt nöjd med det här beslutet ! Även om Duff kan vara lite nervös och explosiv i ridningen ibland så tror jag att han, med rätt hjälp, kan vända de egenskaperna till sin fördel och bli en fin ridhäst.

Så nu står jag snart som ägare på 2 hästar. 2 hästar som jag ska klara att betala alldeles själv. 
Jag behöver verkligen hitta ett jobb !


 Tävlingsplatser


Nästa tävlingsplats är:

Essunga Ryttarförening.
Det var faktiskt här jag red på ridskola och denna klubben jag tävlade för tills för 3 år sen. Så här har jag tävlat mycket !
Jag utgår från grästävlingarna när jag skriver om ERF i denna texten.


- Det har ett ganska mysigt läge. Hela klubben ser tyvärr lite förfallen ut och det förstör ju intrycket lite.

- Är det lite större tävlingar parkerar man i en stor gräshage en bit ifrån tävlingsbanan. Det finns stort utrymme att parkera dock kan det vara lite ojämt. Har du hästbuss får du däremot parkera precis bredvid gräsbanan.

- De har en fin gräsbana med bra underlag. Lite tråkiga och otittiga hinder så det är ett bra ställe att tävla på med en grön och tittig häst. Framhoppningen är i en 20x40 padock och är liten med dammigt och tungt underlag.

- De har 2 ridhus med bra underlag så du har alltid någonstans att rida fram. Du kan dessutom välja att rida fram i hagen där man parkerar.

- Caféterian har ett litet utbud av fika och godis men det mesta är gott.

- De har bra ljud i högtalarna så du hör nästan hur långt de har kommit inne på banan när du står på parkeringen.

- Ett stort minus är att det på sommaren finns en massa blinningar på den här klubben, så man får se till att ha med sig något tunt täcke som skyddar mot det.

- Pga av människorna på den här klubben så har jag väldigt svårt att prestera bra när jag tävlar här. Jag får automatiskt en stor press på mig så fort jag kör in på deras parkering. Man kan säga såhär: jag bytte klubb av en anledning. Sunnie känner självklart av detta och blir osäker och då blir prestationen som den blir. 
Dock så finns det folk som fortfarande är trevliga mot mig på den här klubben så det är inte bara tråkigt att tävla där !


Framhoppningen. Som sagt så klantar jag alltid till det när jag tävlar här.I deras största ridhus.Försöker svalka oss i skuggan.Parkeringen.Väntar på att få komma in på banan (syns i bakgrunden).Vilken morgon !


Ja, den här morgonen inleddes med att leta efter våran hund, Stina, som smet ut från hundgården. Vi hittade henne i samhället, ca 2 km från oss. Då hade hon tydligen smitit ut från hundgården och följt efter en tant och hennes hund.

Det är väl inte den bästa starten på morgonen, jag kan säga att humöret sjönk direkt. Men men, det är väl bara att rycka upp sig och njuta av det härliga vädret vi faktiskt har idag ! Och Tompa har redan hjälpt mig att ta in hösilage så det slipper jag göra senare.

Jag tänkte spendera lite tid här på bloggen, äta lunch och sen gå ut och rida. Jag tänkte ta en promenad med Duff också, med sadel och träns så att han börjar vänja sig vid det igen. För nu är det snart dags för honom att komma igång också.


Det kommer ett separat inlägg om Duff lite senare. Planerna för honom har nämligen ändrats lite :)
En lurvig och ponnylik Duff !God natt


Nu tänkte jag gå och lägga mig. 
Uppdateringen blir förhoppningsvis bättre imorgon.


Förresten, är det något speciellt ni vill läsa om ? Jag har lite ont om idéer just nu och tar gärna emot tips :)

Måsas Amelia.

God Natt !
Dag 13 – Den här veckan


Den här veckan:

- hoppas jag att grusvägen håller sig snöfri så att jag kan rida mycket !

- ska jag försöka att inte äta så mycket onyttiga saker. 

- ska jag börja plugga till omtentan den 5 mars.

- ska jag söka fler jobb !

- hoppas jag på att jag får min bil.

- hoppas jag att jag får spendera mycket tid med Tompa ♥
Sunnie Girl.
Dagens ridning


Idag gick det äntligen att rida på grusvägen ! :)


Jag fick leda Sunnie förbi ett halt parti en bit från stallet men resten av grusvägen var helt tinad. Och gissa om Sunnie tyckte det var roligt att komma ut igen ! Hon var nog gladare än mig.

Vi skrittade i ca en halvtimme varav 10 minuter var arbete och så travade vi en sträcka på kanske 50 meter bara för att känna lite på henne. Och vilket steg hon hade ! Jösses, jag hoppas verkligen att det steget håller i.
Hon var, precis som jag trodde, väldigt pigg men hon var faktiskt inte så farligt tittig.


Nu hoppas jag verkligen att grusvägen håller sig snöfri så att jag kan få igång Sunnie igen. Hon är som en helt annan häst när hon blir riden. Idag när jag tog in henne var hon knappt grinig alls, tack vare just ridningen.


Man inser inte hur mycket man saknar ridningen förrän man är uppe på hästryggen igen.Sunnie Girl.

Och jag är jätteglad över att få ha på mig ridbyxor igen. Det har jag inte haft sen i november ! Plus att jag kunde rida utan mössa under hjälmen ;)Migrän


Inne från stallet och med världens migrän. Inte roligt alls ! Men jag överlevde hinkbärandet i alla fall ;)
Nu tänkte jag försöka sova bort migränen, för det är oftast det enda som hjälper.

Tills ni hör av mig nästa gång så kan ni ju kika in på Karin Halléns blogg. Hon har äntligen börjat blogga igen, vilket jag tycker är jättekul !
Sunnie Girl.Slask


Nu snöar det slask igen ! Kan man annat än att bli trött på det här vädret ? -.-


Jag ska i alla fall städa i ordning i huset lite och sen ska jag ut och fixa stallet. Det kan bli spännande att bära vattenhinkar i den här halkan ! ;)Välkomna !


Jag har sett att jag fått lite nya läsare här på bloggen.
Vad roligt att ni hittat hit ! :)


Vill ni läsa mer om mig så kan ni kika in HÄR.
Vill ni se vad jag har ridit in för ponnyer och hästar kan ni kolla HÄR.
Och är ni intresserade av att titta på filmer på mig och min häst Sunnie så kan ni trycka HÄR.


Dessutom så har jag en liten Tävling på gång, gå gärna in och rösta på en utav de fina bilderna !


Och om det är något ni undrar så är det självklart bara att fråga ;)Jag.Tävlingsplatser


Nästa tävlingsplats är:

Lidköpings Ridklubb.
I Lidköping har jag tävlat en gång, utomhus på gräs, och det var också en ridklubb som var rolig att tävla på.


- Det ligger bra till, precis i utkanten av Lidköping centrum och det är inga konstigheter med att hitta dit.

- Parkeringen ligger precis bredvid framhoppningen och det var inte alls långt till tävlingsbanan. Lite liten och trång parkering dock men när jag tävlade så var det inte så många ekipage anmälda så jag led inte utav det.

- De hade framridning och framhoppning på samma grusbana och det är väl inte det mest optimala, även om grusbanan är ganska stor. Jag vill kunna rida fram i lugn och ro utan att behöva känna mig i vägen för de som hoppar fram. Men det var bra underlag.
Gräsbanan var stor och inte så halkig, trots att det regnat några dagar innan.

- Jag var inte inne i deras ridhus och besökte inte deras caféteria så har ingen åsikt om dem.

- De hade bra ljud i högtalarna så man kunde höra hur långt de har kommit på banan även om du stog på parkeringen. Ett jättestort plus då det finns så många tävlingsplatser där man inte hör något alls.

- En trevlig klubb att tävla på och Sunnie hoppade bra här också :)


På framhoppningen/framridningen.Väntar på att få komma in på banan.Dag 12 – I min handväska


Ojj, i min handväska har jag alldeles för mycket om man tänker på väskans storlek.
Den är alltid överfull !
- Plånbok
- Alvedon
- Tummvantar
- Kalender
- Internetdosa
- Smink
- Tamponger
- Handcreme
- Tuggummi
- Plåster
- Pannband
- Negellack
- Tändare
- Handsfree till mobilen
- Penna
- USB
- Toffsar och hårspännen.


Vad jag har i väskan just nu så idag var det inte så farligt ;)
Jag älskar min handväska och skulle nog inte klara mig utan den !God morgon !


Idag blev pojkvän hemma från skolan då bromsarna ligger på på hans bil. Ganska läskigt att åka hem från Vara igår då hela bilen vibrerade och betedde sig konstigt :S

Så idag ska vi fixa hans bil och, om vi hinner, kolla på film.


Hästarna ska ut om en stund och så ska det mockas. Och nu är det inte långt kvar tills jag kan rida på grusvägen, vad jag längtar tills jag får igång Sunnie igen !
Jag tror att hon också längtar för hon går omkring och är grining och bitchig mot allt och alla. Hon är ju inte van vid att vila så länge så det är väl kanske inte så konstigt..Hon lär ju vara riktigt tittig när jag sätter igång henne !Händelsefull dag


Idag har vart en sån dag då det har vart saker att göra hela tiden. Det är ganska skönt med såna dagar faktiskt !

Matilda har skött stallet så det enda jag har gjort är att morgonfodra och ta utsläpp och insläpp.
Det märks förresten att det börjar tina upp i hagen, alla hästarna hade leriga täcken och ben när de kom in från hagen. Det måste ju vara det värsta med våren.


Just nu leder Agnes Tävlingen om finast bild. Men vi fortsätter med tävlingen några dagar till så fortsätt att rösta ! :)


Nu ska jag äta något och sen ska jag kolla på Solsidan. Jag hoppas att ni också har haft en rolig helg !

God Natt


Nej, det blev inte så mycket roligare läsning för er än så idag.

Min hjärna är som sagt inte på topp efter allt CVskrivande så nu ska jag kolla på Cougar Town och vänta på att Tompa ska bli klar med sin dator så vi kan sova.


Imorgon ska vi fira min lillebror som fyller 15 så jag vet inte än hur uppdateringen blir :)


God natt !Sunnie Girl.
Innan målningen


Några bilder på hur stallet såg ut innan vi målade det !
(jag har inga riktigt bra före- och efterbilder men om ni struntar i personer och sånt som är med på vissa bilder så ser ni ju skillnaden i alla fall.)Väggarna var röda och vita innan.Innan vi byggde ut Duffs box. Lite julpynt och sånt i vägen men ni ser ju hur tråkig färg det var innan.


Och så jämför ni med den här filmen:

Ganska stor skillnad, eller hur ? :)
Glöm inte Tävlingen !
Glöm inte att rösta på bilderna i Tävlingen !
Färdig !


CVt och ett personligt brev är skrivet och skickat till ett företag. Nu har jag bara alla andra företag kvar att skicka till, men det får nog bli någon dag när min hjärna inte är så grötig.

Det här med personliga brev är inte min grej alltså, det är jättesvårt att skriva bra saker om sig själv ! Det slutar oftast med att man låter som en självgod tönt som inte har några andra ambitioner än att jobba. 


Nu ska jag försöka skriva något lite roligare inlägg. Jag ska bara komma på vad jag ska skriva om ;)
Sunnie Girl.
Mysig promenad


Nu har vi vart ute på en promenad i Vara med Stina. Mysigt var det, men det är fortfarande lite kallt.

Nu ska jag sätta mig och skriva mitt CV, vilken rolig lördagskväll va ? ;)
Sunnie Girl.
Lördag


Lite seg dag idag, och vädret är otroligt tråkigt. Men för mig får det gärna regna mer, bara snön försvinner !

Vi ska ut och fixa stallet alldeles strax och sen får vi se vad som händer ikväll. Jag måste i alla fall skriva ett nytt CV och skicka iväg till några företag.


Vad ska ni hitta på ikväll ? :)
Sunnie Girl.God natt !


Nu är jag hemma hos Tompa efter en mysig kväll med Sanna och Daniel. Vi har ätit god mat och jag har kommit på att mitt nya beroende är negerbollar !

Nu ska jag sätta på en bra men kort film och krypa ner bredvid Tompa ♥


God natt allihop !
Jag och Sunnie Girl.
Dag 11 – Mina syskon


Jag har 4 halvsyskon, men endast 2 som jag har bra kontakt med och bor med varannan vecka.

Kevin, 15 år.
Anton, 11 år.

Kevin och Anton bor jag med.

Magdalena, 18 el. 19 år.
Martin, 16 el. 17 år.

Magdalena och Martin har jag bara träffat ett antal gånger och vi har ingen bra kontakt.Ojj, va intressant ! ;)
Tävlingsdags !Då kör vi igång med tävlingen !

Rösta på den bilden du tycker är finast.

Ni som är med och tävlar får ragga så många röster ni vill. Endast en röst per ip-adress !

Den bilden som får flest röster får en bildlänk i min meny i 2 veckor. 

Mikaela Ljungberg
Agnes HansonRösta på !Tävlingsplatser


Nästa tävlingsplats är:

Nordhallands Ridklubb.
Jag har vart och tävlat på Nordhallands ridklubb en gång och jag tyckte att det var en mysig tävlingsplats.


- De ligger lite dumt till då du den sista biten måste köra på pyttesmå vägar med många fartgupp för att komma in till ridklubben. Vi hade tur som inte mötte någon bil ! Men annars är läget väldigt mysigt.

- De har en stor och fin utebana med bra underlag och trots att det var stekhett och sol ute så var inte banan dammig. Framhoppningen däremot var liten och trång med tungt och gropigt underlag.

- Var inte inne i deras ridhus och besökte inte deras caféteria så har ingen åsikt om dem.

- De första transporterna som kom fick parkera nära banan men vi som kom lite senare fick parkera bakom anläggningen och hade då en bit till banan. Vi hörde inget av vad speakern sa därborta så vi hade svårt att bedöma hur lång tid vi hade på oss att göra iordning hästen.

- Ett STORT plus var att de ställde ut vattentunnor lite varstans så du kunde gå och dricka med hästarna. Bra tänkt !

- Sunnie hoppade fint där och hon gillade tävlingsplatsen, då blir det automatiskt lite så att jag också gör det.


En bra ridklubb som jag skulle kunna tänka mig att tävla på igen. Det finns ju, som ni förstår av min text, en del saker som de skulle behöva justera för att bli ännu bättre. Men överlag en trevlig tävlingsplats !
Paus på framhoppningen.Efter första klassen. Här ser ni också vattentunnan i bakgrunden.Väntar på att få komma in på banan.Mål 2011


Mina mål inför 2011 kommer se lite annorlunda ut.
Eftersom jag antagligen inte kommer tävla så mycket, beroende på om jag får något jobb eller inte, så kommer dessa målen inte alls ha något med tävling att göra. Det blir istället mål för Sunnies fortsatta utbildning.


Sänka kraven.

- När jag har satt igång henne igen så ska jag sänka kraven på henne och börja om lite från början. Jag ska renodla mina hjälper och få henne att lyssna för mindre hjälper. Jag ska jobba med min oliksidighet så att jag sen kan börja jobba med Sunnies. 
Sitter inte grunderna så funkar inte allt det andra.


Få henne att slappna av.

- Jag som ryttare måste hålla mig lugn i alla lägen, det spelar ingen roll hur irriterad jag blir, så att Sunnie kan bygga upp sitt självförtroende. Nu blir hon lätt stressad när hon inte förstår vad jag menar och då blir jag stressad för att det inte går och så har vi fått en ond cirkel.
Håller jag mig lugn i alla lägen så kommer Sunnie att lära sig att jag är den trygga punkten och kunna slappna av bättre med mig, både i ridningen och på marken.


Stärka hennes rygg.

- Vi ska ut i skogen och klättra mycket och rida övningar med upphöjda bommar så att hon får jobba med och stärka sin rygg. Hon har alltid haft en lite muskelfattig rygg (tack vare mitt bristande ridarbete) men från och med i år ska det bli ändring på det !


Stadigare form.

- Vi ska jobba mer på Sunnies form. Hon är 7 i år och kan fortfarande inte gå i en stadig form, allra minst i övergångar och skolor.
Vi ska rida många stärkande övningar som kommer göra att hon orka bära sig bättre och hon blir då också stadigare i formen.


Ge henne mer ansvar i hoppningen.

- Jag gillar att alltid ha kontroll och det förstör lite för oss när vi hoppar bana. Jag sitter och plockar i henne hela tiden så att vi inte får någon riktig distans och hamnar då pannkaka på hindret. Jag ska ge Sunnie lite mer ansvar, låta henne taxera lite själv, för det är hon oftast bra på. Men innan jag låter henne taxera själv ska vi rida många övningar där hon måste vänta, och inte bara springa inpå hindren som hon gärna kan göra ibland.


Ha roligt.

- Det största målet av de små delmålen: vi ska ha roligt !Det är mina mål för 2011.
Kommer vi ut och tävlar så ser jag bara det som ett plus.Hagelstorm


Nyss haglade det och stormade så att jag trodde att hela huset skulle flyga iväg. Nu är det näst intill vindstilla och solen skiner. Underbart väder vi har här i Sverige !

Tack vare detta vädret har det blivit något krux med våran tv-antenn. Jag vågar mig inte på och pilla på den utan väntar tills Tompa kommer hit. Han slutar skolan vid 4 vilket betyder att jag är tv-lös hela dagen.
Så jag tänkte slänga upp några inlägg här på bloggen innan jag sätter på en film.

Bra va ? :)Snö ?


Ja, när jag skulle gå ut till stallet och fodra såg jag att det snöat nästan 5 cm inatt. Och nu töar det för fullt, stor idé att det ens kom mer snö då..


Det händer som vanligt inte så mycket här hemma. Jag ska släppa ut hästarna och fixa stallet om en stund och sen ska jag in och städa huset. Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på.

Det är nog tyvärr ingen idé att ens försöka rida idag. Snö på is är ju inget lyckat underlag att rida på.


Jag vet inte hur uppdateringen här på bloggen blir idag då jag inte riktigt ha kommit på hur mitt humör är än. Ni får helt enkelt kika in ibland och kolla ;)Sunnie Girl.Bloggtips !


Jag tänkte att eftersom jag inte bjuder på någon rolig uppdatering idag så ska ni få tips på lite av de bloggar som jag brukar läsa:


TeamSL

Warnmark

Isabella Nilsson

ElviraOchKlara

Showjumper

PonnyOchRyttare

Johanna Grant

Susanna Falk


Och så självklart de 2 skvallerbloggarna:

Ponnysanning

Top RidersTrevlig läsning ! :)Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag


Här hade det ju vart roligt om ni fick en bild på mina kläder men det går inte för sig. Jag kan lova att jag inte fastnar på bild idag !

Men det här är i alla fall vad jag har på mig:

- Trollhättans Sportryttare piké
- Mysig svart tjocktröja
- Vit virkad halsduk
- Mjukisbyxor
- Ridstrumpor

Bekvämt
, som det ska vara en slappdag som denna.


En liten hemlis är att jag gått i mjukisbyxor nästan hela vintern. Det är ju ingen idé att ha på sig ridbyxor när man inte rider. Dessutom så har det vart för kallt för bara ridbyxor.Många hästbloggar


Nu har jag suttit här vid datorn och slappat ett tag.
Jag har också läst igenom ett antal hästbloggar och vad otroligt många hästbloggar det finns ! Det känns som att nästan varenda hästmänniska har en blogg. Tyvärr är de flesta bloggar tråkiga och ogenomtänkta så jag har inte hittat några nya favoriter.

Stallet är klart för dagen. Jag la också ut lite halm utanför hagen där det är som halkigast då både jag och hästarna hade väldiga problem att ta oss till hagen.
När jag skulle sätta på strömmen halkade jag och slog i knät i isen (det är alltid det där stackars knät som får ta smällen så fort det händer något) plus att mina byxor blev genomblöta. Mysigt !


Nu ska jag se om jag kan komma på något vettigt inlägg, det är inte det lättaste när jag är deppig och allmänt trött på allt. 

 

Förhoppningsvis blir allt lättare till våren.God morgon


Idag är inte humöret på topp men det är lite bättre än igår i alla fall.
Vi får hoppas att mitt humör stiger så ni kanske kan få lite vettig uppdatering senare under dagen.

Jag ska äta frukost och sen springa ut och fixa stallet nu på morgonen. Det blir nog ingen ridning idag eftersom det inte är så mycket snö kvar i hagen. För lite snö i hagen och för mycket is på vägarna, typiskt ! Jag hade verkligen behövet en ridtur just nu..

Dessutom så blåser det storm här idag, undrar vart det kom ifrån.


Jaja, ni får ha det så bra tills ni hör från mig nästa gång !
Sunnie Girl.Och där sprack planen !


Idag blir det dålig uppdatering, det blir nog inget mer inlägg än det här för jag är så otroligt deppig.

Allt bara krånglar just nu ! Trasslet med travarna blir bara värre och värre och alla har olika åsikter på hur vi ska lösa det = mycket press från alla håll och kanter.


Det värsta av allt är ändå att jag inte fick godkänt på den tentan jag skrev i början på januari. Det är väl inte hela världen, tänker ni. Men jo, lite så är det.
Hela min plan har spruckit pga av att jag inte klarade tentan.

Min plan var att läsa juridisk översiktskurs på höstterminen, klara den kursen och sen läsa upp min matte B nu på våren. Till hösten var det meningen att jag skulle börja läsa till fastighetsmäklare (vilket tar några år så jag ville gärna komma igång med det så tidigt som möjligt). 
Men eftersom jag inte klarade sluttentan i juridisk översiktskurs så måste jag göra en omtenta och då kommer jag inte hinna plugga matte nu på våren. Det betyder att jag inte kommer kunna läsa till fastighetsmäklare till hösten = allt skjuts upp ennu ett år.


Jag tror inte att någon annan än jag inser allvaret i allt det här. Jag klarar inte av all press, det har jag aldrig gjort, och nu börjar det bli för mycket. Som ni säkert förstår så är det mycket mer än det här som spelar in men det andra är inget jag vill dela med mig av här i bloggen.


Så jag får be om ursäkt för ett rörigt och ointressant inlägg men nu vet ni varför min uppdatering kommer vara lidande..Mysdag


Dålig uppdatering från mig idag men Tompa hade ingen skola så vi har haft en riktig mysdag ! Så otroligt skönt :)

Det blev ingen ridning idag då det har töat så det var glashalt i största delen av hagen. Men jag hoppas ändå att det här vädret kommer fortsätta så att snön försvinner snabbare.


Nu ska jag fortsätta umgås med Tompa så ni hör inte av mig förrän imorgon.Sunnie Girl.RSS 2.0