Hoppning - Tessie

Idag fick Tessie hoppa lite i padocken. Det är lite drygt en vecka sen vi hoppade senast och eftersom det bara var andra hoppningen sen i våras så tog vi det lugnt. 
 
My, Tompa och mamma byggde fram och plockade bort hindren, så himla lyxigt att bara sitta upp på hästen och rida !
Dagens hinder var ett räcke på medellinjen, tre studs på ena långsidan och ett räcke med två galoppsprång till en oxer på andra långsidan.
 
Tessie, som tidigare har varit lite tittig, visade inget utav det idag. Kanske att hon var lite vinglig på räcke-oxer men det beror nog mest på att jag var lite för långsam med att rama in henne.
Vi hoppade först räcket på medellinjen och det gjorde hon bra. Kanske ett lite stort första språng men annars svarade hon framåt direkt när jag bad henne och hade inga problem med att lämna väggen. 
 
Sen studsen några gånger i varje varv. Det gör hon riktigt bra och det känns tydligt från ryggen att hon höjer ryggen och är kvick och försiktig. Kanske att vi kunde hoppat studsen någon mer gång för att öva styrkan.. Hmm, det är lätt att vara efterklok.
 
Räcke - två galoppsprång - oxer gjorde vi som sagt lite vingligt till en början början. Men när vi höjde oxern så fokuserade Tessie på den istället och bjöd lite bättre av sig själv. Räcket behöll vi lågt som ett hjälphinder.
Vi fick något riktigt härligt språng innan vi la ihop allt till en bana. Första gången vi red på räcke-oxer i banan så kom vi in med för dåligt tryck och skulle fått det väldigt jobbigt att nå över oxern så då vände jag undan. Men nästa gång gick det mycket bättre och vi fick ett kanonsprång !
Avslutningsvis hoppade vi räcke-oxer lite lägre och sen skrittade vi av ute. 
 
Jätteduktig häst, som vanligt, och jag tror att detta kan bli ännu bättre bara vi får hoppa ihop oss lite mer :)
 
Bilder är lånade från Myes.blogg.se och duktiga My är fotograf. Tack för att jag får låna din fina häst !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu så !

 
Idag var det powermek på en ny nivå så nu är Imprezan redo för ombesiktning.
 
 
 

En sneakis

 
 
 

Avskrittning

efter dagens hoppning. Tessie var duktig, jag själv var lite ringrostig. Men vi är glada och nöjda båda två :)
 
 
 
 
 

Tyskland dag 1 - Heide Park

Heide Park i Soltau, vilken nöjespark alltså ! Liseberg kan slänga sig i väggen, haha !
 
Det fanns massor av roliga åkattraktioner och en hel del bergochdalbanor. Loopar och skruvar kändes nästan som ett måste då alla banor förutom en innehöll det. Och alla åkattraktionerna på Heide Park har en sak gemensamt: dom tuffar på i en riktigt hög hastighet ! Jag har aldrig vart åksjuk i hela mitt liv men när jag kom ut från parken så mådde jag faktiskt riktigt dåligt. Det måste väl vara ett bra betyg ändå ? ;)
 
 
 
 
Som dom turister vi är ;)
 
 
 
 
 
 
Den här, "Krake" med sina 87 graders lutning i princip rätt ner, var den enda bergochdalbanan jag inte åkte. Men Tompa gjorde, hua !
 
 
 
Det regnade till och från så vi köpte varsin ursnygg poncho !
 
 
 
 
 
 
 
"Colossus", en längre, större och snabbare variant av Balder. Europas största berochdalbana i trä.
 
 
Vi var tvungna att pussas ofta ifall vi skulle dö i nästa åk. Skämt åsido så var jag lite nervös ibland, haha !
 
 
Velar mellan om jag ska våga åka eller inte.
 
 
Mycket trevlig och rolig personal.
 
 
 
 
 
 
Fluffiga och söta andbäbisar (?) fanns det gott om i den stora dammen inne i parken.
 
 
 
 
 
Dom sista bilderna är tagna från utsiktstornet.
 
 
Nästa del som kommer är: "Pizza och Prisoners of War cementary".
 
 
 

Tyskland dag 1 - Ditresan

Vi åkte från Lekåsa 20.30 på söndag kväll och hade ett bra flyt med trafik och färjor hela vägen ner. Fördelen med att köra på natten helt klart (förutom en jädra massa vägarbeten genom hela Danmark).
Ca 3.30 åkte vi av färjan i Tyskland och körde mot Soltau och Heide Park via Hamburg för att leta efter ett nattöppet McDonalds (som för övrigt inte serverar frukost vid 6 på morgonen och har en liten del i restaurangen där det säljs supersmaskiga muffins och bakelser. Det sistnämnda kan vi gärna införa i Sverige :D).
 
6.30 var vi framme på Heide Park och passade på att sova några timmar innan vi väcktes av ett gäng män som kollade in genom vår bilruta. Kanske inte det roligaste sättet att vakna på men både jag och Tompa flög upp och var klarvakna direkt. Tack för väckarklockan liksom ! En stund efter det så gick vi in på nöjesparken som öppnade kl 10.
 
 
 
 
Man måste ha färdkost! 
 
 
 
Färjan till Danmark.
 
 
 
 
 
Precis rullat på färjan till Tyskland.
 
 
Självklart måste man spela bort sina pengar på färjan !
 
 
 
Taget i Hamburg. Tyskarna parkerar ÖVERALLT och dom parkerar som idioter !
 
 
Tillslut hittade vi ett nattöppet Donken.
 
 
Dom snälla männen som väckte oss..
 
 
Håll utkik efter nästa del: "Heide Park" !
 
 
 

.

 
 
 

Nu är vi hemma !

Vi har haft en grym resa och jag har massa bilder att visa er. Men först måste vi sova några timmar ! 
 
 
 
 

När regnet öser ner

utanför fönstret timme efter timme och jag vet att jag har en frusen fölunge i hagen att passa upp på så gör det lite ont i magen. Inte för att jag måste passa upp på honom, det hade jag kunnat göra 24 timmar om dygnet utan problem. Nej, min mage värker för att det inte är rimligt att åka till stallet och släppa in och ut hästarna tio gånger om dagen för att Chilli ska få torka upp emellanåt. Jag hatar sommaren i Sverige..
 
Idag är i alla fall dagen jag och Tompa börjar vår road trip. Vi ska till Tyskland för att gå på nöjespark och handla och vi kommer nog hem på onsdag.
Och just idag har jag och Tompa dessutom vart tillsammans i 7 år. 7 år, det känns som vi hållt ihop längre ! Jag är väldigt glad för dom åren och jag hoppas att vi får många fler år ihop <3 
 
Synd att regnet förstör mitt humör totalt ! Det känns sådär att åka ifrån hästarna, trots hästvakt..
 
 
 
Jag älskar dig hjärtat <3
 
 

.

 
 
 

Wanties Hööks höst/vinter 2015

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens ridpass - Tessie

Denna veckan har varit lite intensivare med träning för Tessie. Visserligen har hon bara ridits typ varannan dag men ridpassen har vart mer krävande. Därför får hon nu vila lördag-söndag och så får My bestämma hur hon vill fortsätta hennes träning nu när hon kommer hem igen och jag istället åker utomlands.
 
Igår red vi dressyr i padocken igen och ännu en gång i dressyrsadel. Vi har fått för oss att kanske åka på Pay and Ride och då måste vi ju träna. Jag kan knappt sitta ner i traven liksom och idag värker magen efter gårdagens pass. Det får bli många sit ups fram till tävlingen i så fall ;)
 
Tessie var jättefin i skritten, där vi fortfarande tränar halter. Hon gör dom riktigt bra nu, med bibehållen form och väntan på att jag säger att hon ska gå fram igen. Vi tränade också på att rida olika nyanser av skritten vilket hon gör bättre och bättre.
I traven gick hon ganska bra, dock ville hon komma in bakom lod emellanåt. Det beror nog dels lite på att hon inte orkar bära sig i den formen jag önskar än och dels att jag koncentrerade mig så mycket på att inte studsa av istället för att kunna driva ordentligt fram till bettet. 
Men vi kämpade ihop och fick till några bra bitar i traven.
Galoppen däremot var lite jobbig för henne igår. Hon gick i en helt okej form men jag fick driva mycket hela tiden för att få fram den där luftiga galoppen och för att hon inte skulle stå på stället och galoppera. Några varv på fyrkanten och några volter i varje varv och när vi fick några bra galoppsprång så fick hon massa beröm och så avslutade vi som vanligt med låg form i trav och skrittade av ute för underlagsvariation. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon !

Jag hade absolut ingen tid över att blogga igår, hela dagen bara sprang iväg i full fart och innan jag visste ordet av så var kl 2 på natten och vi behövde sova.
 
Halva dagen igår spenderades i Vara för att springa ärenden och handla och fixa innan min och Tompas roadtrip. Nu ska det mesta vara klart men när vi väl kommer utomlands så har vi väl glömt hälften ändå, haha !
 
Jag red Tessie igår, vilket kommer upp i ett eget inlägg strax, och på kvällen så åkte jag och Tompa hem till Evelin och Pelle och åt god mat och spelade spel, jättekul !
 
Idag blir motsatsen till igår, det enda vi hade planerat var att polera klart transporten men det ska hällregna hela dagen så vi får se hur det blir med det. Bilen måste i alla fall städas ur innan resan.
Jag vill väldigt gärna hinna longera Platina och träna med Chilli innann vi åker också så vi får nog utmana regnet.
Hur ser er lördag ut, har ni en bra dag framför er ? :)
 
 
 
 
 

Nya kategorier

Nu har jag lagt till två nya kategorier, Platina och Sweet Chilli E. Allt för att ni lättare ska kunna hitta dom i bloggen !
 
 
 
 
 

Gårdagens longering - Platina

Igår var det Platinas tur att jobba lite igen !
 
Denna gången bestämde jag mig för att ha sadel och träns på henne. Om det var sadeln som kändes lite äcklig, om det blåste för mycket eller en kombination av dom båda vet jag inte men hon visade mig några fina bocksprång. Gör hon såna när jag sitter på ryggen så sitter jag inte kvar sen, det kan jag lova, haha !
Annars gick longeringen bra. Hon lyssnade jättebra på mig och jag ökade på traven lite denna gången.
 
Efter longeringen så hängde jag på henne. Upp och ner några gånger, dunka lite på sadeln och rumpan, ni vet som jag gör på en tvååring, men Platina kunde verkligen inte brytt sig mindre. Kanske att jag ska sitta på henne snart ?
 
Chilli var mycket duktigare idag ! Visserligen så sprang han runt Platina och bockade som en galning en stund men han var aldrig i vägen och jag tror det var skönt för honom att springa bort lite överskottsenergi. Efter en stund ställde han sig bredvid Sunnie och betade och lät morsan jobba på i lugn och ro. Jag slutar aldrig förvånas över hur smarta och kloka hästar faktiskt är :)
 
Tompa fotade lite:
 
 
 
 
 
 
 

24 timmar

Det har hänt en del dom senaste 24 timmarna.
 
Vi kan börja med punkan. På väg hem från stallet igår kväll så fick vi punka på Audin så det var bara att sätta på reservhjulet och börja kolla däckpriser. 
 
När vi sitter hemma och kollar däck, och räknar på vår road trip som vi ska ta på söndag, så får vi reda på att vår vän Robin har kraschat med motorcykeln på väg hem efter gårdagens Tough Vikingträning som grabbarna kör varannan vecka. Som tur är så gick det relativt bra med "bara" arm- och benbrott och tack och lov så låg vår andra kompis en bit bakom med bil och kunde larma direkt. Ibland ska man ha änglavakt !
 
Inatt kom mamma och Johan hem från Norge och kom insnubblandes runt 4 någon gång för att låna våran gästsäng. Deras var ju tagen av husvakterna.
 
Jag och Tompa åkte med Evelin till Husaby för tandkoll på hennes Sannie. Evelin hade ordnat sallad och cola så vi slapp svälta under dagen. Kul att prata ikapp om allt som hänt sen sist också.
 
Och nu, sist och också minst (men dyrast), så var vi på Kloma och köpte två nya däck till Audin. Ska vi roadtripa i europa så kan det vara skönt att slippa reservhjulet ;)
 
Nu ska vi åka till stallet och fortsätta jobbet med Platina och Chilli. Tessie vilar idag så kör vi imorgon igen !
 
 
 
Jag och Sannie.
 
 
 

Just nu:

Vi skämmer bort Audin med lite nya däck på Kloma.
 
 
 
 
 

Husaby

 
Detta stället är väldigt bekant. Dock är det inte min Sunnies tur denna gången utan Evelins Sannie.
 
 
 

Karma is a bitch

Ja men vad sägs om lite punka såhär på onsdagskvällen 👍 
 
 
 
 
 

Dagens Tessie

Aldrig vila dagen efter hoppning eller hårdare pass, vi ska ut och jogga bort träningsvärk :)
 
 
 
 
 

No words needed

 
 
 

Grattis Tompa !

Idag fyller världens finaste och snyggaste kille och min pojkvän 26 år ! När sprang tiden iväg ? Jag är ju tillsammans med en gamling ! ;)
 
Grattis hjärtat <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag smyga iväg och göra frukost på sängen !
 
 
 

Sambomys

 
 
Nu ska jag och Tompa kolla på film och tjocka oss med massa onyttigheter ! Han är inte bara min pojkvän utan också min bästa vän <3
 
 
 

Dagens hoppning - Tessie

Tessie är inte hoppad på ett tag, därför gjorde vi inget avancerat och hoppade inte så många språng. 
 
Efter uppvärmningen fick hon pusta en stund innan vi började hoppa en sockerbit. Det var inget konstigt och förutom att hon överhoppade sig lite första språnget så var hon inte något tittig. 
Sen gick vi vidare och travhoppade ett räcke. När det var lågt gjorde Tessie det bra men när vi höjde lite så rev hon två gånger. Kanske för att hon inte har den styrkan just nu, travhoppning kräver ju faktiskt en del styrka. 
Istället rullade vi in bommen och kom i galopp och då jäklar stampade hon av ordentligt och fick fina språng !
Sista språnget låg räcket på ca 75 cm och det räckte gott och väl idag tycker jag. Så då hoppade vi sockerbiten en gång innan hon fick trava av. 
 
Tessie skötte sig utmärkt ! Jag önskar bara att jag kunde rett ut travhoppningen lite bättre men jag får väl skylla på att jag inte heller har hoppat ordentligt på väldigt länge. 
 
Tompa fotade hoppasset. Tyvärr blev bilderna väldigt dåliga och suddiga och såna får man ju verkligen inte lägga upp på en blogg egentligen men jag tänker att det är bättre än inget :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avskrittning

efter dagens hoppning. Bilder kommer !
 
 
 
 
 

God morgon... tisdag ?

Jag tappar alltid kollen på dagarna under semestern men efter lite tänkande så är jag ganska säker på att det är tisdag idag, haha !
 
Morgonen (får man ens säga morgon när klockan är över 10 ?) ska spenderas i soffan med mitt hjärta, god frukost och en bra film. Det regnar lite ute så vi kan vara inne med gott samvete.
Lunch ska vi äta hos hos mormor och morfar kl 12. Denna veckan är dom husvakt åt mamma och Johan så vi har inte så långt att åka. Dom bjuder på spaghetti och köttfärssås med jordgubbar (från landet) och grädde till efterrätt. Så gott !
 
I eftermiddag ska vi baka till Tompas tårta som han ska bjuda på imorgon och fram emot kvällen ska vi åka till AS och hoppa Tessie. Det ska bli kul om något ! Men hon är inte hoppad på ett tag så det blir inga höjder utan vi bygger bara på självförtroendet :)
 
 
 
 
 

Dagens longering - Platina

Ja, idag var det dags för Platina att börja komma igång inför ridning. Min tanke är att börja lite smått med ca 2-3 korta longeringspass i veckan och varva det med promenader. Jag är egentligen lite emot att longera för ofta men det är endast nu i allra första början för att börja sätta lite muskler och kondition. Det är en bra start att vänja Chilli vid att mamma tränas också.
Efter hand så kommer jag att börja hänga och sitta på henne innan jag till slut sitter upp ordentligt. Det kommer att bli som en helt ny inridning för Platinas del, allt för att hon inte ska överrumplas och stressas.
 
Jag longerade Platina i skritt och trav en kort stund. Hon lyssnar väldigt bra på både framåtdrivande och bromsande kommandon och har redan nu en ganska bra balans i traven.
 
Platina är en rolig häst att jobba med. Hon är känslig, lyhörd och ambitiös. Men hon har också ett hett humör när hon sätter den sidan till och jag tror att jag kan få mig en utmaning. Men sålänge jag är tydlig och och kanske stryker lite medhårs så tror jag att detta kommer bli kanon !
 
 
 
 
Chilli tyckte det var lite konstigt när mamma sprang runt och ville gärna stå mellan mig och henne = ivägen för longerlinan. Så Tompa ledde honom utanför volten och stog med honom under tiden. Där blev han lite otålig, vilket han blir väldigt ofta nu för tiden, men det funkade bra.
När jag sen prövade att gå och springa med honom i grimma och grimskaft tyckte han att livet var lajbans och sprang antingen i full fart, illnitade och stegrade eller gick och tuggade på grimmskaftet. Jag tror att vi behöver träna lite mer innan visningen, haha !
 
 
 
 
 

Trasigt flugtäcke

Platina fick ett flugtäcke från Johanna för några veckor sen. Passformen var väl inte den bästa men det täckte större delen av henne så hon slapp få panik på att ha alla blinningar överallt.
 
Efter bara någon dag hade hon kliat hål på täcket vid manken och efter en knapp vecka så låg täcket totalmassakerat i hagen. Nu har det vart hyffsat bra hästväder det sista så hon har klarat sig utan täcke som tur är. Men får vi en ny värmebölja så får hästarna komma in under dom värsta timmarna mitt på dagen.
 
Om Chilli är skyldig som medhjälpare till det trasiga täcket vet jag inte men här om dagen så stog han och drog i Sunnies flughuva. Och när Sunnie en dag hade kliat av sig sin flughuva så var Chilli snabbt framme och tuggade på den. Min charmiga lilla kille !
 
 
 
 
 

Fyrverkerier

God morgon !
Hur många av er var tvungna att kravla er upp till jobbet imorse ? Jag lider med er, stackare !
Själv har nu min första semestervecka gått och nu går även Tompa på semester i två veckor. Tänk att få umgås med mitt hjärta hela dagarna två veckor i sträck <3
 
Igår kväll var jag och Tompa först hemma och grillade flintastek och majskolvar med färskpotatis och gräddfil som tillbehör. Det finns nog inte mycket som slår det faktiskt.
Sen åkte vi till Trollhättan för andra gången den här helgen och kollade på Fallens dagars avslutningsfyrverkerier. Dom är alltid lika grymma och faktiskt värda att åka 30 minuter för att se !
 
Några dagar innan Chilli föddes så ringde Tompa och sa att han har köpt något till Chilli. "Åh vad roligt !" tyckte jag och tänkte att han kanske hade köpt någon leksak eller godis. Nej då, Tompa hade köpt fyrverkerier ! Hur nu Chilli skulle kunna få njuta utav dom, det är ju inte direkt så att vi ställer oss i hagen och skjuter dom och bara "Kolla Chilli, dom här är till dig !".
Haha nej, så Tompa fick skjutit dom igår äntligen så nu vet alla att Chilli är född. I alla fall fjortisarna som åkte förbi i epatraktor när vi skjöt, haha !
 
 
 
En del av Fallens fyrverkerier. Våra var ganska fjuttiga när man kollat på deras show först..
 
 
Idag händer det inte så mycket. Vi ska baka sockerkaka som prov till en tårta på Tompas födelsedag på onsdag. Hästarna behöver mer krafftfoder och mineraler så det ska fixas.
Tessie ska vila idag och så kör vi ett till pass i padocken imorgon fast då med lite hinder, så kul :)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie

Tessie vilade igår men idag var det dags igen !
 
Vi red i padocken och jag red faktiskt frivilligt i dressyrsadel idag, den ni ! Utan pistolhot och allt !
My's dressyrsadel var skön och förutom att jag saknade lite stöd vid knäna så var den utan tvekan en utav dom trevligaste dressyrsadlar som jag har ridit i. Att jag inte har några magmuskler kvar och ändå har lite svårt att sitta ner i traven är en annan sak, haha !
 
Idag fortsatte vi arbetet med halt från skritt. Det var lite lättare att göra det i padock när man har bokstäver som fasta punkter. Tessie gjorde det bra från början, lite otålig i dom första halterna kanske men annars jättebra. Sen travade jag fram henne några varv innan jag började med nedsittning i traven.
Som sagt, lite skumpigt var det men jag räddade mig själv lite med några serpentiner och andra nya varianter av snirklar. Tessie var med på noterna ! Några övergångar till skritt och sen tillbaka till trav för att aktivera bakbenen och sen fick hon en kort skrittpaus.
 
Galoppen tog vi inte så allvarligt idag. Några varv på fyrkanten i båda galopperna och sen någon volt. Höger galopp som tidigare har varit Tessies svåra satte hon nu kanonfint även på volten medans vänster galopp var lite jobbigare. Några galoppsprång i form och hon fick massa beröm och travades sen av i låg form. Skritta av gjorde vi på grusvägen, där vi för övrigt höll på att bli uppätna av en skottkärra. Om man frågar Tessie då alltså ;)
 
Jag är jättenöjd med Tessie idag och jag får faktiskt ge mig själv en klapp på axeln i alla fall i skrittarbetet. Lite teknik och känsla finns allt kvar efter snart ett år utan kontinuerlig ridning.
 
Evelin var i stallet och sa hej och hann fota några bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
Även Tompa agerade fotograf en stund:
 
 
 
 
 
 
 

Bilträff, Drifting, raggarbil och Fallens

Igår var det bilar för hela slanten hela dagen. Inte lika bra som dagar fulla med häst med väldigt nära !
 
På förmiddagen så tvättade vi Audin, man kan inte komma i grusig bil på bilträff, ajja bajja ! Sen åkte vi till Skara så vi var där till kl 14. Vi trodde då att dom skulle hålla i en ljudtävling men det visade sig att det bara var en visning av BRL's demobil, som funnits i ca 2 år och som redan visats upp i hela Sverige i princip. 
Vi fick några sega timmar fram till 18 då driftingen började. Arn racing som höll i bilträffen hade i år ett samarbete med Coop så driftingen hölls på halva parkeringen varav all publik parkerade på andra halvan så jag tror inte Skaraborna var så glada, hehe..
Vi fick se riktigt bra drifting, även någon krasch och en liten "bump" i Twindriftingen. Som vanligt var vissa förare bättre än andra och jag fick två favoriter i Twindriftingen, nämligen två bilar som BRL har gått in och sponsrat. Ett ord: GRYMT !
 
 
 
 
 
På kvällen åkte vi vidare ett gäng till Fallens Dagar i Trollhättan. Eftersom vi blev fler än beräknat så fick vi åka jänk, vilket kanske var sådär. Det är inte riktigt min grej alltså ! Men vi hade ganska kul och var hemma tidigt imorse, så nu är jag mer död än levande. Usch, jag har blivit så gammal !
 
 
 
 
Min mage håller på och krånglar fortfarande så vi får se vad som händer under dagen. Tanken var att rida Tessie i padocken och kanske engagera mig lite i Platina idag när det blåser så vi slipper blinningarna men vi får se hur jag mår senare. Nu: Frukost !
 
 
 

God morgon

 
 
 

Drifting

 
 
 

Wanna go loud ?

På väg till Skara och ljudtävling.
 
 
 
 
 

Just nu

 
Imprezamek inför race ikväll.
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie

Idag red jag och Tessie ut på grusvägen och över bron.
 
När hon var framskrittad så började vi med att träna på halt från skritt. Hon gör halterna bra och utan att hänga sig i handen men hon vill gärna gå ur formen. Efter några halter förstog hon vad jag ville att hon skulle göra och då gjorde hon det bra. 
 
Vi travade fram kravlöst så hon fick komma igång ordentligt innan jag började kräva form. Hon var lite spänd och ville inte riktigt fokusera på mig så vi tog en avstickare från grusvägen och så fick hon galoppera en liten bit i både vänster och höger galopp. När vi kom tillbaka ut på grusvägen så fortsatte vi med traven och la till avbrott till skritt i arbetet. Hon var nu mer avslappnad, var mer fokuserad på mig och hade lättare att behålla formen. Vi prövade också några tempoväxlingar innan hon fick trava av i låg form och sen skritta. I skritten upprepade vi halterna och det gjorde hon jättebra !
Sen skrittade vi på långa tyglar hem.
 
 
 
 
Nu har jag precis ätit lunch och ska slappa en stund framför SATC. Runt 15 kommer hovslagaren.
 
 
 

Nummer 2

Första hästen riden, spolad, sprayad, rullad och klar. Nu dags för häst nummer två !
 
 
 
 
 

Härlig fredag

God morgon ! 
 
Jag vaknade första gången 7.40 och tänkte: "Nehe, jag ska inte alls vakna nu !" och somnade om till 8.20. Inte så stor tidsskillnad men att vakna innan kl 8 på semestern när jag inte ska göra något särskillt vägrar jag, haha !
 
Nu ska jag äta frukost och vakna till lite innan jag åker till AS. My åker utomlands idag vilket innnebär att jag ska rida Tessie åt henne denna veckan. 
Om jag hinner så passar jag på att rida Turbo när jag ändå är där. 
 
Hovslagaren ska komma någon gång under dagen också, någon exakt tid har jag tyvärr inte så jag får hålla mig här omkring ifall han dyker upp helt plötsligt. Jag ska också plocka i ordning här hos mamma eftersom vi sover våran sista natt här inatt. Så skönt, sen ska vi få komma hem till vårt egna hem igen !
 
Kvällen avslutas med garagemek i hopp om att få Imprezan lite mer förberedd inför ombesiktningen. Vi har inte alla delar men vi kan börja i alla fall.
En ganska lagom fredag om ni frågar mig !
 
 
 
 
 

Kärlek

 
Mina fina pojkar <3
 
 
 

Nu är stallet sommarfint !

Äntligen är hela stallet tvättat ! Det märktes att det inte är gjort på ett tag, fy vad äckligt det var.. 
Nu ska jag bara organisera om lite i stallet, bygga tak på sadelkammaren och städa den så är det ordning och reda igen. 
 
Nu sitter jag hemma och väntar på Tompa och My. Vi ska åka och hälsa på Denver på betet. Snart börjar allvaret och vuxenlivet för honom !
 
 
 
Denver och My.
 
 
 

Stalltvätt och löshoppning

En ganska produktiv onsdag, i alla fall om man jämför med mina första semesterdagar, hehe !
 
Sovmorgon till halv 10 tog jag, det tycker jag att man förtjänar på semestern. Efter lite frukost gick jag ut i stallet och mockade Platinas och den tomma boxen helt rena. Sen tog jag fram högtryckstvätten och gick lös !
Jag har aldrig tvättat mitt stall, jag har en massa ojämnheter överallt som försvårar en del, och det är nog inte tvättat på ganska många år innan det (om någonsin) så det var välbehövligt, minst sagt !
Nu är jag klar med två boxar och har Sunnies box och stallgången kvar att göra imorgon. Skönt att få det gjort och så hoppas jag att det kommer lukta trevligare i stallet efter detta.
 
När jag stog och tvättade så glömde jag både tid och rum och blev lite försenad till löshoppningen på AS. Två ponnyer och två storhästar hoppade, varav Tessie var en av dom. Alla skötte sig jättebra, ett väldigt roligt initiativ av tjejerna, och förhoppningsvis kommer Platina kunna vara med och hoppa framöver !
 
 
 
 
Nu ska jag och Tompa äta baconlindad kyckling och mysa i hammocken. Jag älskar semester !
 
 
 

Grillmys

En avslappnande grillstund i vårat egna hem <3
 
 
 

Uteritt

Vid 11 red jag och My ut en sväng i värmen, hon på Tessie och jag på Turbo. Med facit i hand så skulle vi nog väntat till dom lite svalare timmarna på dygnet men det är ju så svårt att veta hur vädret ska bli.
 
Hästarna tyckte det var väldigt roligt att komma ut, även om vissa saker var lite läskiga, och jag och My fick tjatat av oss. En härlig ridtur helt enkelt !
 
 
 
 
 
 

Kvällsmys med mina snyggingar

 
 
 
 

Fördelen med att vara husvakt

 
Färska, hemmaodlade jordgubbar direkt från landet !
 
 
 

Våran hemmagjorda blinningfälla

Där jag har hästarna i Jonslund så har vi alltid jättemycket blinningar under ca två månader på sommaren. Att rida mitt på dagen är ett självmordsuppdrag, det är knappt så att det går att rida på morgonen/kvällen, och ibland är det så illa att hästarna måste komma in i stallet dom varmaste timmarna på dagen.
 
Vi har spanat in den där blinningfällan som finns att köpa några gånger men vi har aldrig köpt den. Dels så kostar den ju en del och dels så har vi inte fått bekräftat att den verkligen fungerar och gör skillnad på antalet blinningar.
Här om dagen kom Tompa dock på att vi skulle göra en egen blinningfälla. Visar det sig att den funkar så skulle vi kunna lägga pengar på en riktig så vi får två fällor, vilket borde bli väldigt effektivt !
 
 
Såhär ser våran hemmagjorda variant ut !
Den är gjord av:
 
- en pilatesboll
- en rockring
- ett vitt lakan
- en svart sopsäck
- en 1.5l petflaska
- ett tomt glasspaket
Och några reglar till ställningen.
 
Totalt värde: ca 400 kr.
 
En snabb beskrivning:
Vi hittade ingen svart pilatesboll och fick därför köpa en blå pilatesboll som vi trädde en svart sopsäck över. Lakanet syr du till en form av en kona och trär igenom rockringen i en sydd fålla på den breda delen av konan. Petflaskan klipper du till så att halsen på den går upp genom ett hål i glassbyttans botten. Det är genom flaskans hals som blinningarna kommer från bollen in till den stängda glassbyttan med såpavatten. 
 
Vi har inte hunnit ha fällan uppe så många dagar än och under dessa dagarna har det varken vart så varmt eller extremt mycket blinningar.
Under 2-3 dagar har den fångat runt 10 blinningar, vilket är bättre än inget men det är ju heller inte jättebra. Vi ska pröva att flytta den så att den kommer närmare vindskjulet och se om effekten bli bättre, annars får vi väl inse att det är något konstruktionsfel, haha !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie

Idag var det min tur att rida Tessie igen, inte mig emot ! Däremot så hade jag jätteont i magen hela natten/morgonen (kanske någon slags matförgiftning ?) och fick därför inte så mycket sömn så det blev bara ett kort joggingpass för Tessie.
 
 
Efter framskrittning på långa tyglar så kortade jag tyglarna och bjöd in henne till att forma sig i sidorna och runda nacken. Det var inga problem. Då började vi trava och till en början fick hon trava fram i valfri form innan jag krävde mer böjning och form där också. Det gick bra fram tills att vi kom till en gård som var lite läskig. Då spände hon till lite och gick ur formen men sänkte sig igen när vi ridit igenom gården.
 
Efter en bit på grusvägen så vände vi tillbaka och tog då en kort galopp i varje. Jag stog upp i lätt sits och ville att hon skulle runda ryggen och komma ner och fram med nosen. I vänster galopp gick hon riktigt bra men lagom till det var dags för höger galopp så började vi närma oss en annan läskig gård så då var hon lite spändare och var tittig men några galoppsprång med rundad rygg fick jag.
Avtravning i låg form gjorde hon jättebra och sen skrittade vi av.
 
Jag hade pälsat på mig både fleecetröja och väst så jag var sådär lagom svettig och mysig efter bara detta korta passet. Det var faktiskt ganska varmt ute ju. Tessie blev också lite svettig på halsen. 
 
 
Tompa var med när vi skrittade fram.
 
 
Nöjd Tessie efter ridpasset.
 
 
 

Alldeles nyss:

 
Vi orkade inte laga mat så vi åt på Pizza House i Vårgårda. Dom har supergoda pizzor !
 
Nu ska jag hoppa in i duschen när vi ändå är hemma hos oss (vi är husvakt åt mamma och Johan denna veckan och bor alltså hos dom) och sen ska jag åka och rida Tessie.
 
 
 
 

Semester !!

Ett till 11-timmars pass på restaurangen är avklarat och jag har nu officiellt semester, så underbart ! Det ska jag fira med att åka till några vänner och grilla och bara ha det gött. 
 
Efter 2 hektiska dagar är jag helt slut och bryter ihop för minsta lilla, tex för att min sambo råkade glömma att köpa dricka när han var inne på Ica så jag fick stanna till på väg hem från jobbet, svettig och osig från restaurangen. En ursäkt tror jag är på sin plats. Men det är inte heller lätt att vara tjej med vilda humörsvängningar..
 
Hästarna får sin havre lite senare ikväll och trots att det ska regna lite inatt så får dom gå ute. Det är ju ändå mitt i sommaren så så länge det inte spöregnar så tror jag att dom överlever. Hönsmamma nummer 1 här alltså, haha ;)
 
Hoppas ni får en bra lördag så hörs vi imorgon !
 
 
 
En gammal bild på moi.
 
 
 

Trööött

Jag har jobbat 11 timmar på restaurangen idag. Det är GolfSM på Bjertorps Golfklubb så det var fullt upp hela dagen minst sagt. Imorgon kör jag ett likadant pass innan jag äntligen får semester !
 
My var förbi stallet nu på kvällen och verkade Chilli. Han blev så fin om fötterna och var nästan lika duktig som vanligt. Däremot så gick han på bakbenen ut till hagen sen, det är hans nya grej tydligen. Något måste man ju göra för att liva upp vardagen med bara två gamla surtanter i sin hage liksom ;)
 
Nej, mina fötter värker och mina ögon går i kors så vi hörs imorgon !
 
 
 
Min busiga lilla grabb.
 
 
 

Shopping är som balsam för själen !

Även om jag bara köpt något litet.
 
Igår hittade jag ett mörkblått John Whitakerskärp, begagnat för 50 kr, på Facebook. Idag åkte Tompa och hämtade det och jag är såå nöjd ! Förutom att jag måste göra några extra hål men det kan jag leva med.
 
 
 
Tidigare har jag haft mitt vardagsskärp även på ridbyxorna men det slipper jag nu !
 
 
 

God morgon

 
 
 

.

 
 
 
 

Ridglädjen återfunnen sen Sunnies skada ?

Sen Sunnie blev skadad så har allt med hästar vart väldigt osäkert för mig. Jag har inte haft samma motivation till hästar, eller stallet över huvudtaget, och mina mål inom ridningen har ändrats för varje timma som gått. 
Ena stunden har jag vart jättetaggad på att komma ut och tävla igen, att ha något att träna för och ha en drivkraft att gå ut i stallet varje dag. Att rida så många hästar jag bara hinner med och får lov att rida för att utveckla min ridning. Andra stunden vill jaga bara lägga ner allt som har med ridning och göra och bara sitta i hagen och kolla när Sunnie betar.
 
Ridningen blir inte den samma när det inte är Sunnie jag sitter på, så är det bara. Sunnie är min själsfrände och min allra bästa vän. Vi har lärt varandra allt vi kan, i och med att hon var min första storhäst och jag red in henne. Några utav mina lyckligaste stunder i livet har jag spenderat vid Sunnies sida eller på hennes rygg. Självklart försvann inte allt det när hon slutade ridas men det har förändrats, på något vis.
Jag har svårt att ens pyssla om eller klappa Sunnie vissa dagar för att det svider så i hjärtat. Hon har ju egentligen så himla mycket mer att ge och hon vill verkligen, det ser jag i hennes ögon ! Livet är så orättvist..
 
Men så idag när jag skrittade Tessie genom samhället så kände jag en känsla jag inte känt på länge. Det gick som ett rus genom hela kroppen och jag kände mig bara så genuint glad över att få sitta på hästryggen, även om det inte var Sunnies rygg jag satt på. Hela ridturen satt jag med ett leende på läpparna och när Tessie gjorde ett av sina sidohopp för att hon blev rädd för gud vet vad så skrattade jag högt rätt ut. 
Äntligen har jag fått besök av min ridglädje igen ! Jag vet inte om den är här för att stanna men åh vad härligt att få känna av den igen. Tack för det, Tessie !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie

Wow, det var länge sen jag skrev "Dagens ridpass" som rubrik ! En rubrik som jag förut skrev dagligen och tyckte lät sååå tråkig klingar nu riktigt härligt i mina öron. Lite komiskt ändå hur man kan ta vissa saker för givet så..
 
Men till ridpasset nu då !
Jag och Tessie red ut idag. Tanken från början var att rida till "min" grushåla här borta i Essunga men så fort vi lämnade dom öppna åkrarna och blåsten och red in i skogen så kom det ett flertal blinningar och tog följe med oss. Varken jag eller Tessie tyckte det var särskillt trevligt sällskap så vi vände hemåt igen.
 
Trots det så var vi ute i ca 45 minuter med mycket skritt och några travsträckor. Tessie kändes mjuk och ganska fokuserad på mig trots blåsten. På vägen hem var hon dock lite starkare och ville smygöka farten hela tiden men aldrig så hon blev jobbig utan nästan alla halvhalter gick igenom. 
 
 
 
Nu ska jag och Tompa åka och kolla över Imprezan lite snabbt. Det är något som låter när den körs och varken jag eller Tompa har en aning om vad det är. 
Sen ska vi göra klart stallet och ta in hästarna under natten då det ska åska. Jag vet inte hur Chilli reagerar på åska än och så försöker jag att alltid ta in hästarna när det åskar.
 
 
 

Just nu:

 
Dags för uteritt med Tessie !
 
 
 

.

Det finns ingen som kan göra mig så otroligt ledsen och arg som du. Men du får mig också att känna mig lyckligare och gladare än vad jag någonsin gjort innan. Du finns (nästan) alltid där för mig och jag vet ingen annan pojkvän som faktiskt ställer upp så mycket som du gör. Jag älskar dig <3
 
 
 
 
 

.

 
 
Såå trött och såå varm ! Jag har drömt mycket konstigt inatt och sömnen har fått lida. Men det är bara att dra på ett smajl och jobba. Ibland hatar jag att vara vuxen..
 
 
 

Chillis första anmälning

Igår anmälde jag Chilli till fölvisningen på Grevagården den 16 augusti. Det ska bli spännande att se vad domarna säger om honom ! Oavsett så är han världens finaste fölunge i mina ögon <3
 
 
 
 
 
 

Mollösund 3-4/7 *Bildbomb*

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi ses snart igen !
 
 
 

Just nu

 
Räkmacka på Tallhyddan i Alingsås. Den här rackarn har jag längtat efter länge !
 
 
 

I <3 Mollösund

Jag verkligen älskar kusten ! Min största dröm är att i framtiden ha ett sommarhus på västkusten, det är så underbart mysigt där ute.
Nu blev inte natten och dagen i Mollösund alls som jag hade tänkt, typ raka motsatsen faktiskt, men trots det så njöt jag för fulla muggar av att vara där.
Jag har en massa bilder som kommer upp på bloggen så fort jag orkar sätta mig med det. 
 
Nu ska jag äta frukost och sen åka till stallet och ta in hästarna över dagen.
 
 
 
 
 
 

Hmm..

 
Jag tror att Tompa och Daniel har en thing för varandra.
Mollösund tar fram det bästa ur oss alla ;)
 
 
 

Äntligen påväg !

 
 
Nu är jag, Tompa och Daniel på väg till vår kompis Anders och hans hus i Mollösund. Tacka gudarna för AC säger jag bara !
Idag hade vi ett barn på dagis som ska börja skolan till hösten, så han bjöd på riktig sommarfika. Behöver jag säga igen att jag älskar sommaren ? ;)
 
 
 
 
 

Underbara sommar ! Eller ?

 
 
Jag bara älskar vädret som är nu, det är så underbart ! Och när detta inlägget kommer upp på bloggen så är det inte så länge kvar tills våran bil rullar mot Mollösund ! Wiiiee !
 
Däremot så tycker jag lite synd om hästarna. Det är trots allt närmare 30 grader i skuggan och några blinningar som envisas runt dom även i skuggan av vindskjulet. Sunnie har haft både sitt flugtäcke och sin flughuva sen en vecka tillbaka men Platina har bara haft en flughuva då jag inte har haft något täcke till henne. 
Igår fick jag dock låna ett flugtäcke av Johanna som låg helt okej på Platina. Jag är lite nojjig med att lägga på henne täcke med tanke på Chilli. Han är nyfiken på allt och är dessutom otroligt klantig så det skulle inte förvåna mig om han listar ut något sätt att fastna i hennes täcke. Men jag har inte hjärta att låta henne gå utan, hon blir totalt uppäten av flygfäna.. 
Jag har i alla fall plockat av bensnörena och har dragit åt maggjordarma ganska hårt så jag hoppas att Chilli kan låta bli att fastna. I wish, haha..
 
Från och med nästa vecka ska jag försöka att ta in hästarna några timmar under dagen när blinningarna och solen är som värst. Det är sista veckan innan jag går på semester och sen blir det inga problem att ha dom inne. Det tror jag att dom kommer uppskatta och så får Chilli tid att äta och vila ordentligt. 
 
 
 

.

 
 
 

.

 
 
 
 

Årets första bad

28 grader i gudmors pool, underbart !
 
 
Nu ska vi hem och laga kycklingsoppa och sen motionera. 
 
 
 

Vindskjulet

Igår blev jag och Tompa äntligen färdiga med grovjobbet på vindskjulet. Nu har vi öppnat upp så att hästarna kan gå in i det och dom verkade tycka om det. 
 
 
 
 
Jag hade hoppats att vi inte skulle behöva bygga några väggar på vindskjulet, då det ändå är såpass bra skugga där i hörnan, men efter igår så är jag inte så säker.
Eftersom skjulet står precis vid en liten skog så söker sig blinningarna dit och det verkade vara ganska mycket blinningar där igår kväll. Jag ska åka dit när jag slutar jobbet vid 14 och kolla hur hästarna beter sig och vart i hagen dom står.
 
Som vanligt så kom blinningarna bara över en natt och jag har inte saknar dom.. Sommaren är underbar men det är inte roligt att ha hästar i Jonslund på sommarhalvåret.
 
 
 

Kan det inte bara bli fredag ?

Jag längtar så till fredag ! Då ska jag och Tompa åka på minisemester över en natt till en av våra kompisar. Det ska bli skönt att komma hemifrån med min kärlek en stund och slippa alla jobbiga vardagsproblem.
 
Perfekt att sommaren verkar komma lagom till dess så vi kanske kan ta årets första dopp i havet <3
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Finns det något värre än att vara jättejättetrött men ändå inte kunna sova ? Och när man väl somnar så vaknar man varannan minut ? Så har jag haft det sen kl 2 inatt, den här dagen kan ju bli intressant..
Nu: jobb 6-14 !
 
 
 
 
 

RSS 2.0