Shopping och ridning

Idag är min lediga tisdag och även Tompa har haft ledigt. Vi började dagen med att åka till Skövde och hämta ut mina skoinlägg. Vi åt en stor frukostbuffé på Coop och stannade på Biltema och köpte lite nödvändigheter.
 
När vi kom hem så skyndade vi oss ut i stallet och plockade in hästarna. Tompa målade en del av sadelkammaren under tiden jag halvklippte Obama. 
Först tyckte Obama att det var jätteläskigt men tog det sen med ro. Dock så tyckte han att sista sidan av huvudet var hemskt så där ser han ut som hejkomochhjälpmig. 
Klippmaskinen klippte nog ganska bra men krånglade lite. Ibland började den luggas för att sekunden senare klippa som vanligt igen. Dessutom så blåser den upp alla hår i ansiktet så det kliade lagom skönt när jag var klar.
 
Sen red vi hästarna på vallen. Det finns ett klipp på min Instagram om ni vill se hur duktig Obama var 😊 Vi tog också första galoppen på vallen idag och det tyckte han var lajbans, haha.
Tompa och Sunnie var väldigt duktiga också och börjar rida ihop sig.
 
Nu har jag gjort stallet och Tompa har mekat lite cross. Det lilla som är kvar av kvällen ska vi äta hemmagjorda kåldolmar och natta hästarna. 
 
 
Jag vet inte vad som hände på denna bilden, han ser helt oproportionerlig ut 😂
Och nej, vi var inte fixade för att bli fotade egentligen 🙈
 
 
 
 
 
 

Snart löshoppning

På onsdag nästa vecka så är det dags ! Då ska Chilli åka på sin första löshoppning. Eller andra, om man räknar med löshoppningen han gjorde som föl.
 
Det ska bli jättekul att se hur han reagerar på att åka iväg och vad han kommer tycka om allt. Jag misstänker att det inte kommer bli så mycket hoppning första gången utan han kommer nog ha fullt upp med att kolla på allt runt omkring, haha !
 
 
 
 

Kvällssnack

Nu har vi precis tagit in hästarna, spolat benen och nattat dom. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar min spolspilta, haha !
 
Idag slutade jag 13.30 och åkte hem och gjorde stallet. Vädret har vart sådär idag och min motivation sjönk då till noll. Ingen ridning alltså, utan jag laddade batterierna inne istället. Ibland säger kroppen stopp och ibland får man helt enkelt lyssna på den.
 
Jag hade hoppats på att kunna klippa Obama idag men han var tyvärr redan blöt när jag kom hem. Förhoppningsvis hinner jag det någon kväll i veckan (och om vädret tillåter), annars tar jag det på lördag morgon. Jag är lite spänd på att testa klippmaskinen, jag hoppas och tror att den var ett bra köp.
Sadelkammaren är dessutom färdig och jag tänkte flytta in alla saker i helgen. Men då måste den målas först så det måste jag också hinna med.
 
 
 
Chilli var sådär nöjd över att få benen spolade 😂
 
 
 

Bra söndag

Vi tog en välbehövlig sovmorgon imorse. Sen frukost i soffan innan jag gick ut i stallet. 
 
Sunnie var riktigt fin att rida idag. Hon var spänd i början och precis när hon började slappna av så mötte vi en travhäst. Första gången för Sunnie men nu bor vi grannar med tre stora travstall så hon får helt enkelt vänja sig. Det var såklart superläskigt och hon blev jättespänd. Jag tänkte att resten av ridturen skulle gå åt skogen men hon överraskade med att vara finare än på länge efter det. Idag kändes det som jag satt på gamla goa Sunnie igen och jag hoppas verkligen att vi kan hitta tillbaka till den känslan oftare.
 
 
 
Sunnie njöt också av solen 😉
 
 
Eftersom jag tog sovmorgon hade jag ont om tid och hann bara promenera med Obama. Men det är också en viktig del i vår träning, att han ska vara trygg med mig men ändå ha respekt. Han var faktiskt lugn på hemvägen, så vi är på väg åt rätt håll. 
 
Nu på eftermiddagen har jag och Tompa hängt med Evelin på dressyrträning. Jätteroligt och hon och Sannie utvecklas för varje gång jag ser dom !
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Tompa äta hemmalagade hamburgare. En riktigt skön söndag och att vädret har vart underbart gör inte saken värre.
 
 

Just nu

 
 
Åskådare när Evelin tränar för Christina Strand.
 
 
 

At the moment

En solskensritt med bästis ❤
 
 
 
 
 

Shopping Göteborg Horse Show

 
Detta fick följa med hem från mässan:
 
- Lädergrimma från Börjes
- Två grimskafft från Börjes
- Kingslandstrumpor
- Ridskor från Calvin Horse
- Hästgodis från PS
 
Bra och behövliga saker. Och som sagt, inget schabrak 😉
Jag önskar att jag hade hittat ett prisvärt remontträns, ridhandskar och en förbygel också. Förbygel hittade jag på Börjes, dock med mässingspännen så det hoppade jag över. Sen stog jag och höll i marinblåa fleecelindor och ett nosludd också men la sen tillbaka dom. Det får bli vid nästa tillfälle helt enkelt.
 
 
 

Duktig!

Första galoppen ute: Check ✔
 
 
 
 
 

Välkommen hem Bengt Dennis !

Nu är Dennis på hemmaplan igen ! Han ska stå hos Johanna och hålla Amelia sällskap. Söta ponny 😍
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama & Sunnie

Jag är så himla nöjd med båda hästarna, men främst Obama. Det är ju det som är så roligt med unghästar, att man kan se deras utveckling så tydligt.
 
Jag gjorde i ordning Obama i stallet och visst, han skrapar med frambenen och trampar runt lite men han håller sig ändå på en bra nivå. Han blir inte blockad och förutom när han ska tränsas så respekterar han mig och min bubbla. 
Under ridturen var han jätteduktig, pigg och med en bra framåtbjudning. Det känns som om han börjar tycka att det är roligt. På hemvägen kunde han skritta på långa tyglar, tills han såg en person som var ute och gick och då spände han till, haha. Jag tänkte eventuellt lägga till lite galopp under hans ridpass i helgen, det kan bli spännande. Och så tänkte jag klippa och frisera honom någon dag framöver.
 
Sunnie red jag med sadel för första gången sen jag satte igång henne. Hon kändes pigg och fräsch, och såklart tittig. Den där tanten kan verkligen inte spänna av alltså ! Tur att hon är så söt ❤
 
 
 
 
 
 

Dagen på Horse Show

Jag har haft en riktigt bra och rolig dag på Horse Show. Det fanns som vanligt en hel del fint på mässan men jag lyckades ändå hålla hyffsat i plånboken. Och hör här: jag har inte med mig ett enda schabrak hem ! 😉
Imorgon (om jag hinner) ska jag ta kort på dagens shopping och visa er, jag är ganska nöjd. Det är bara en låg nosgrimma som fattas, det fanns bara hos dyrare affärer tyvärr.
 
Det var såklart också inspirerande att se alla duktiga ryttare. Många fina hästar och många bra ritter. 
 
Nu är vi i garaget och hjälper Kentha och om en stund ska vi väl rulla hemåt. Imorgon ska vi hämta hem min shettis Dennis som ska bo hos Johanna framöver. Jag hoppas att jag ska hinna rida lite under dagen också men det är inte säkert.
Kika in här om en stund så kommer inlägget om gårdagens ridpass upp.
 
 
 
Anledningen till att jag inte köpte något schabrak är för att det bruna på bilden är på väg hem till mig.
 
 
 

På plats

 
 
 
 

Göteborg Horse Show 2017

Jag började skriva ett inlägg igår om hur duktiga hästarna var men jag hann aldrig publicera det. Vi får se om jag kanske hinner få upp det ikväll.
 
Nu har jag gjort stallet och ska svida om till vanliga kläder. Idag vankas nämligen Göteborg Horse Show !
 
 
 
 
 

Torsdag

Tiden bara sprang iväg igår så jag hann aldrig kolla in här.
Jag jobbade 10.30-17. På morgonen var det sånt oväder att jag morgonfodrade hästarna inne och gick och la mig igen. Det har inte vart någon snö på hela vintern, då behöver den väl inte komma nu ? Som tur är så smälte den bort under dagen.
 
Efter jobbet gjorde jag och Tompa stallet och spolade benen på hästarna (spolspilta❤) och sen kom Carro och Niklas och fikade till sent på kvällen.
 
Idag har jag jobbat 6-14 och ska nu gå ut i stallet. Båda ska ridas och stallet ska göras. Sen hoppas jag på en myskväll inne med Tompa.
 
 
 
Min fina ❤
 
 
 

Ridpass - Sunnie och Obama

Idag har det vart riktigt underbart väder här och jag har haft såna vårkänslor. Underbart !
 
Både Sunnie och Obama är ridna idag. Sunnie skrittade jag i ca 30 minuter. Hon såg som vanligt spöken överallt men det finns ändå inget mysigare än att skritta barbacka på hennes rygg i solen ❤
 
Obama joggade jag på grusvägen. Idag gjorde jag i ordning honom utanför hagen och då är han så himla go. Han var lugn utan att stressa upp sig hela ridturen idag och lyssnade bra både fram och tillbaka. Duktig kille !
Igår gjorde jag däremot i ordning honom i stallet och då blir han väldigt stressad, vilket också håller i sig lite under ridturen sen. Så att vara själv måste han verkligen träna mer på. Igår fick han i alla fall skritta och trava i skogen, nyttigt att lyfta på fötterna.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova. Vi hörs imorgon !
 
 
 
 

Ridning och dop

Sista dagen på veckan men jag är ledig imorgon och slipper söndagsångesten. Så skönt !
 
Även idag tog vi sovmorgon, till 9 ungefär. Fukost i soffan framför en bra film och sen gick vi ut i stallet.
Tompa red Sunnie och jag red Obama. Vi skrittade mest men travade en del och Tompa har verkligen fått in sitsen nu. 
Obama kan trava både först och sist utan problem. Idag segade han dock till någon gång och när jag då försöker driva igång bakbenen igen så kör han en rusk på huvudet och ett bakben i luften, så det finns allt lite humör i honom. 
Imorgon hade jag först tänkt att vi skulle skutta över ett nedfallet träd i sommarhagen. Men så kom jag på att han är ju faktiskt bara riden en vecka och behöver nog komma igång lite mer innan vi börjar introducera hoppning och galopp. Eftersom han är så lättriden redan nu så är det lätt att glömma, så jag får hejda mig själv lite ibland 🙈
 
Nu på eftermiddagen så har vi vart på dop för Alvin. Ni skulle sett Kentha och Tompas min när prästen sa att han ska heta Kenth-Thomas i andranamn. Dom har nämligen velat att han skulle heta det som tilltalsnamn (vilket ju inte är ett alternativ, haha !) men trots det är dom stolta som två tuppar.
 
 
 
 
 

Fredagen

Gårdagen var en riktigt bra fredag. På väg hem från Skövde stannade jag och fikade med Evelin, så mysigt !
 
På eftermiddagen kom Ellinor ut och hjälpte mig med hästarna. Hon red Sunnie och jag red Obama och vi red både i skogen och på grusvägen. Vi var ute ganska länge och Obama skötte dig superbra. Han blev dock lite trött på slutet så idag ska han bara skrittas en kortare tur.
 
På kvällen var vi i garaget och kopplade ljud i Lupon. Det blev ganka sent så vi har precis vaknat och ätit frukost. Är det en ledig lördag så är det. Jag ska i alla fall hoppa i ridkläderna och gå ut i stallet så får vi se vad som händer resten av dagen !
 
 
Elin och Philips underbara valp var med i garaget igår !
 
 
 

Gårdagens ridpass - Sunnie & Obama

Jag hann rida både Sunnie och Obama innan jobbet igår. Sunnie skrittade jag barbacka och vi hittade en kort vända i skogen. Det är något jag saknar från det gamla stallet, bra skogsvägar. Vi har några här ute men det går nästan inte att rida en runda utan man måste alltid vända och rida samma väg tillbaka.
 
Obama var superduktig igår. Han krånglade lite när jag ledde ut honom från hagen men sen lämnade han gårdsplanen utan någon tvekan alls. Vi red en vända på vallen där vi också travade på en stor volt i båda varven. Det var lite vingligt men han hade en bra inställning.
Vi red via skogen hem och när vi ska gå in i skogen behöver vi gå ner för ett liten backe. Det tyckte han var väldigt läskigt så där satt jag faktiskt av och ledde honom ner. I skogen kändes han lugn, förutom när vi skulle gå förbi en stillastående grävmaskin, jösses ! 
Jag är riktigt imponerad av hur Obama beter sig än så länge. Detta kan nog bli bra !
 
 
Nu sitter jag på Reumatologen i Skövde. Jag har vart inne hos sjukgymnast och väntar nu på läkare.
 
 
 

God morgon

Jag startar dagen på hästryggen. Igår vilade båda hästarna så jag hoppas hinna med båda innan jobbet idag.
 
 
 
 
 

Just nu

Idag är jag hästskötare åt mamma. Det är dags för dressyrträning !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama & Sunnie

Jag började med Obama idag. Stallet är en byggarbetsplats idag när grannen snickrar så jag gjorde i ordning honom utanför hagen, jättemysigt i det fina vädret. Där stog han lös och halvsov medans jag grejade. 
Att gå från gårdsplanen var lite jobbigt men efter att han backat några steg två gånger så kom vi iväg. Först var han ganska lugn men så fick han syn på några som gick lite längre bort på vallen och då stressade han upp sig. Sunnie stog och skrek i hagen också och det gjorde ju inte saken bättre. Jag red honom på en åttvolt tills han började slappna av och sluta takta och då gick vi vidare. Nästa stopp kom när vi skulle gå emellan en stenmur till nästa vall. Då låtsades han bli rädd och började backa igen. Jag var dock envisast så efter en stund kom vi igenom. 
Vi travade lite på den stora vallen och han tänker inte ens på att busa. Än så länge, det kommer säkert i framtiden, haha ! Sen skrittade vi hem och då kunde han gå på långa tyglar, hyffsat avslappnat. Vi var ute i ca 25 minuter och när vi kom tillbaka var han ganska trött så det var alldeles lagom. För några år sen trodde jag aldrig att han skulle gå att rida ut på själv, duktig kille !
 
Sunnie skrittade jag barbacka på vallarna idag igen. Hon sprang lite i hagen när jag var iväg med Obama och jag hoppas verkligen att det är för att hon är brunstig och att hon slutar med det när hon slutar brunsta. Alternativt att hon lugnar ner sig när hon blir riden mer och inte har så mycket överskottsenergi. 13 år och blir upprörd när en häst lämnar hagen.. Min fjanttant !
 
 
 
 
Nu ska jag och Tompa laga stek och mysa i soffan framför en bra film resten av kvällen. Klockan är inte ens 17 och vi är färdiga med alla måsten. Lyx !
 
 
 

Måndag

Efter jobbet så gick jag direkt ut i stallet och skrittade Sunnie barbacka i grimma och grimskafft i solnedgången. Vi skrittade runt alla vallarna och bara hade det så mysigt. Min fina vän ❤ 
 
Obama fick vila idag. Han har skött sig exemplariskt hela helgen så han kan behöva en dag att smälta allt. Imorgon tänkte jag att vi ska rida själva på vallen han och jag, det kan bli spännande !
 
Nu ska jag och Tompa äta pannkakor till kvällsmat för att lyxa till denna måndagen lite. Trots en egentligen ganska tråkig dag så har jag vart på bra humör. Jag såg snödroppar för första gången i år (vååår !) och det och min och Sunnies barbackatur gjorde verkligen min dag.
 
 
Det passar inte alls ihop med inlägget men det är otroligt sant 😂
 
 
 

Dagens ridpass - Obama & Sunnie

Jag är så imponerad av Obama alltså, vilken kille !
 
Idag hade han sällskap inne när han gjordes iordning eftersom Sunnie följde med ut och då stog han och halvsov hela tiden.
Eftersom han inte har några skor bak och därmed inte går att brodda så red vi på två av vallarna. Jag har vart lite lat och inte broddat Sunnie än heller, det är ju så smidigt att rida på vallen, hehe.
 
Vi skrittade, travade och klättrade lite grann. Obama brydde sig inte om att gå iväg från Sunnie och han brydde sig inte heller om Sunnie travade ifrån honom. Vilken unghäst är så snäll ute på en stor vall liksom, jätteroligt ! Nästa gång ska han få gå där själv så får jag se vad han tycker om det.
 
Tompa red Sunnie och travade lite så jag fick se hur hon rör sig. Hon såg fräsch ut och tyckte det var väldigt roligt att komma ut igen. 
Äntligen kanske jag har lite medvind med hästarna nu. Men det är knappt så jag vågar hoppas på det. Det känns som jag lever på lånad lycka just nu.
Jag har ju egentligen lovat mig själv att aldrig mer låna hem någon annans häst. Nu står jag ändå här med Obama i stallet och är livrädd för att det ska hända honom något. Men man kan inte leva i rädsla hela livet, man måste våga chansa lite. Men det är läskigt..
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama

Idag skrittade jag Obama för första gången på några år och han var riktigt duktig.
 
När jag gjorde i ordning honom i stallet var han lugn och skötte sig jättebra. Vi gick ut i sommarhagen och så longerade jag honom några varv i trav. Longeringen sitter inte riktigt än men så är han ju inte longerad så mycket heller.
 
Så satt jag upp på honom utan någon som helst reaktion från hans sida. Vi stog still ett tag när Tompa fotade honom och det var inga konstigheter. När vi skulle lämna gårdsplanen testade han mig lite men efter en kort stund kunde vi skritta iväg på grusvägen. Han var lite spänd men gjorde halt och satte igång när jag bad honom. Vi skrittade bara en kort bit eftersom han var så duktig.
 
När jag skulle sadla av honom så trampade han runt på gången och blev lite stressad men han höll sig på alla fyra benen och hade hyffsat respekt för mig ändå. 
 
En bra start med Obama hittills tycker jag !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Planen med Obama

Jag tänkte dela med mig av hur planen för Obama ser ut:
 
Han är grundriden, dock nästan endast i padock och nu var det några år sen han reds regelbundet. Därför har vi börjat med arbete från marken, för att han ska lära känna mig och lära sig att ledas bra och ha respekt för den som leder honom. Att han få se omgivningarna innan jag sitter upp är ju dessutom ett plus.
 
Eftersom han faktiskt är riden så kommer jag börja blanda in vanlig ridning med promenaderna ganska snabbt. Men jag kommer ta det försiktigt så att han inte blir överrumplad och så att både hans kropp och huvud hänger med. Hur snabbt vi går framåt beror på Obama helt enkelt.
 
Framöver får vi se vad som händer. Jag är ju sugen på att börja hoppa igen och förhoppningsvis kan Obama ta sig över i alla fall 1m med lite träning. Annars har jag två dressyrhästar här på gården, haha. Tanken är också att dressyrträna för Emma Lindqvist på Humlegården när vi är redo och beroende på kapacitet så kanske vi kan träna för Anna i hoppning.
 
 
 
 
 

God morgon

Filmen igår var asbra, såklart. Fast jag har inte läst böckerna, har man gjort det blir man tydligen lite besviken enligt Evelin. 
När jag kom hem hade Tompa mockat så det bara var att ta in hästarna. Tack hjärtat !
 
Idag har jag faktiskt vart hurtig. Klockan ringde 6 imorse och jag gick ut och släppte ut hästarna och gjorde stallet. Nu är det bara ridningen kvar i eftermiddag.
 
Idag tänkte jag börja skritta igång Sunnie. Hon ser så mycket bättre ut i benet så jag tror att rörelse bara är bra. Hon är dock obroddad just nu så jag måste brodda först. 
Obama ska få komma in i stallet och borstas av och få på sig sadel och träns. Vi ska ta en promenad, kanske longera lite om vi hittar något bra ställe på vallen och känns han bra och lugn så tänkte jag sitta på honom en kortis idag.
 
 
 
 
 
 

Heeelg !

Äntligen är helgen här, som jag har längtat ! Jag har inget särskillt planerat (förutom bio) men helgen är verkligen välkommen.
 
Min fredag startade med att jag slog loss en liten bit av mina ena framtand. Jag skulle sätta på Sunnie senskydden på frambenen innan hon gick ut i hagen, hon pep till åt Chilli och lyfte ett framben som träffade mig i pannan och gjorde så att mina tänder slogs ihop. Det känns som jag har flyt i livet nu, haha ! Som tur är så syns det inte utan det känns bara.
 
Nu är jag i Vårgårda och väntar på Evelin. Vi ska på bio i Alingsås med Mimmi, äkta fredagsmys ! Vi ska självklart se "50 shades darker". Sen ska jag hem och göra stallet och så avslutas nog kvällen i soffan. 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Idag var jag och Obama ute på en promenad. Vi gick längre än igår och jag utmanade honom lite genom att stanna och ta kort. Det tyckte han var urtråkigt och ville gå vidare men han höll sig ändå lugn och på alla fyra ben. På vägen hem gick han faktiskt ganska avslappnat så detta känns hoppfullt.
 
 
 
Läget med Sunnie är äntligen på väg åt rätt håll. Igår när jag tog in henne så tyckte jag nästan att hon inte var svullen alls, i så fall väldigt lite. Under natten svullnar hon på lite men det gör hon i alla fyra benen. Så beroende på vädret så tänkte jag skritta igång henne i helgen 😊
 
Annars har jag inte hunnit göra så mycket idag. Det har vart en vanlig, lite tråkig torsdag och jag längtar till helg.
 
 
 

Blå arm och promenad med Obama

 
Såhär ser min stackars misshandlade arm ut just nu. Men det känns som att smärtan börjar lätta lite i alla fall, skönt.
 
Jag gick en promenad med Obama förut ändå. Han har tidigare blivit väldigt orolig när han är själv, vare sig det är att tas in i ett tomt stall, gå ifrån andra hästar eller bli lämnad i hage/box. Därför blev jag så glad när han idag traskade med mig från hagen och dom andra hästarna utan problem. Lite tittig men det får man vara när det är ett nytt ställe. Han gick snällt bredvid mig utan att buffa eller knö, och att stanna, stå still och backa var inga konstigheter. Han svarade Chilli någon gång men höll sig ändå lugn och kontaktbar. 
Det känns som vi har en bra grund att utgå ifrån, bättre än jag trodde från början. Jag tror att en viss herre har växt upp lite !
 
 
 

Vårdcentralen

Igår morse var jag inne och lämnade blodprover inför mitt läkarbesök hos reumatologen nästa vecka. Det gjorde ont när hon stack mig (men det tycker jag alltid att det gör) och efter en liten stund så började det göra ont i hela armen. När jag kom hem var både över-och underarm svullen och på kvällen fick jag ett blåmärke som bara har blivit större idag. Idag gör den fortarande lika ont så när jag slutade jobbet så åkte jag till vårdcentralen för att få den kollad. 
Dom på labb säger att dom aldrig har sett något liknande så nu väntar jag på en läkares utlåtande.
 
Därför lär det säkert inte bli någon promenad med Obama idag heller. Han fick nya skor igår i alla fall så nu är det verkligen dags att komma igång !
 
 
 
Måndagens isolering.
 
 
 

Isolerad sadelkammare

Idag har jag återigen legat sjuk i sängen hela dagen. När jag blir frisk så borde jag inte vara sjuk på resten av året !
 
När Tompa kom hem från jobbet så isolerade vi sadelkammaren så att grannen kan sätta upp skivor. Nu närmar det sig inflytt, såå skönt.
 
Tack vare att jag är sjuk så har Obama bara gått i hagen idag. Jag tänkte börja arbeta med honom så fort som möjligt för att skapa hans nya rutiner redan från början och bryta mönstret från hans gamla stall. Förhoppningsvis kan vi gå på en promenad imorgon så han får se sig omkring och träna lite basics.
 
 
 
 
 
 

Ihopsläpp

Ihopsläppet imorse gick bra.
Först fick Obama och Chilli vänja sig vid varandra. Jag misstänkte att dom skulle springa en del och eftersom Sunnie inte är riktigt hundra än så tänkte jag att dom skulle få springa av sig först. Men det blev inte så livat, förutom att Chilli började tugga på Obama med en gång, den lilla retstickan.
När Sunnie kom in i hagen så hälsade dom knappt utan hon gick direkt till höhögen och ställde sig. Hon har dessutom blivit superbrunstig sen Obama kom så hon har vart väldigt lugn hela dagen.
 
 
 
 
 
 

Välkomna Måsas Obama !

Nu är allt klart och han är på plats. Säg hej till:
 
Måsas Obama
f. 2009
e. Don Primero ue. Napoleon.
Ägare: Johanna Stridsberg.
 
Tyvärr har jag bara lite halvtaskiga bilder på honom från idag, bättre kommer när vi har mer tid och vädret är bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
En väldigt snygg herre ! Ni som har följt bloggen länge känner nog igen honom. Jag påbörjade inridning av honom när han var 4 och har ridit honom i skritt, trav och lite galopp i padock. Sen fick jag tyvärr avbryta pga personliga skäl men nu står han hos mig och ska fortsätta utbildas.
 
 
 

Sadelkammaren

Idag har det hänt grejer med sadelkammaren !
Grannen har satt upp skivor på utsidan, nu ska vi städa ur alla verktyg inuti och isolera så kan han sätta upp skivor på insidan också. Lite målning på det så kan jag börja sätta upp saker sen !
 
 
Någon som har tips på uppvärmning i sadelkammaren ? Tompa vill sätta in en frostvakt men jag vill nog ha det lite varmare än så, i alla fall 8-10 grader varmt) och ha ett element. 
 
 
 

Torsdag

(Skrivet igår men publicerades aldrig)
 
Jag klarade mig inte ifrån förkylning denna gången heller. Vad är det för fel på mig som blir sjuk en gång i månaden ? Denna gången har jag dessutom en konstig svullnad på höger sida av halsen som värker konstant och är jätteöm. Inget halsont så det känns lite skumt.
 
Jag har legat utslagen i sängen hela dagen. Halvsovit och har kollat nästan en hel säsong av 90210. Gjorde en del av stallet under dagen och gjorde det sista nu på kvällen vid insläppet. Sunnies svullnad är fortfarande inte helt borta och hon är lite öm men jag har is i magen och väntar ut det ett tag till. 
För övrigt så har våran snälla granne reglat upp sadelkammaren idag. Så när ekonomin blir lite bättre så sätter vi upp skivor och sen kan jag börja inreda.
Jag glömde såklart ta kort men jag ska försöka komma ihåg det imorgon. 
 
 
 
 
 

1 februari

Då går vi in på februari. Sista vintermånaden och jag hoppas verkligen att det snart blir varmare ute. Denna månaden blir det lite ändringar och jag hoppas att det kan pusha min motivation i rätt riktning.
 
 
 
 
 

RSS 2.0