Fredagsmys


Idag är det äntligen fredag !

På förmiddagen var jag hos tandläkaren och efter en snabb lunch åkte jag och red Kaisa. Hon blev vaccinerad idag så det blev bara en kort liten tur. 

Efter det har jag hjälpt Tompa med bilen, kofångarbyte blev det då hans gamla var krockad. Men nu ser den fräsch ut ! :)

Nu ska jag springa bort till Johanna för att rida Hiawhata och longera Titius.
Mitt stall och Sunnie tar jag ikväll, hur jag nu ska hinna det. Vi ska nämligen ha lite fredagsmys med tacos och annat mumsigt. Men det ska nog gå, Sunnie ska ju dessutom ta det lugnt idag efter gårdagens hårdträning.

Ha en rolig fredagskväll allihop ! :)Titius


Idag longerade jag Titius på lina, med sadel såklart.
Och idag var han riktigt duktig ! Han lyssnade bra på mina kommandon och på slutet så började han tom söka sig neråt och höjde ryggen lite. Det är ett stort framsteg !

Det är därför jag gillar att jobba med unghästar, framstegen är så tydliga och man märker verkligen att de kommer framåt i utvecklingen.

Sen fortsatte vi med spöträningen och jag kan ta spöet närmare och närmare öronen för varje gång. Idag kunde jag dessutom ta på hans öron utan att han ens spände sig. Bandet blir allt tjockare mellan oss :)

Som sista övning stog jag på en pall bredvid honom och la tyngd i stigbygeln. Det var inga problem så nu är det bara jag som ska ha modet att hänga på honom helt och tillslut sitta på honom. Det kommer bli tufft då han kan vara explosiv, men det ska gå ! :)
Titius.Tidsfördriv
Mitt tidsfördriv när hovslagaren var här ;)Dagens ridpass


Sunnie:
Hon fick gå i gräshagen idag.
Efter framskrittningen arbetade jag henne lite i skritten, skänkelvikningar, volter och halter. Sen började vi trava.

I traven var hon väldigt seg till en början så jag satte upp ett bra tempo och tänkte hela tiden "fram, fram, fram" och efter ett tag var hon framme för skänkeln och avslappnad i överlinjen. Då la jag någon volt då och då där jag samlade henne och när jag red ur volten så ökade jag traven och det lyssnade hon bra på. 
Sen red jag henne på en åttvolt, först rättställd, sen ställd utåt på båda volterna och efter det var hon riktigt mjuk och fin och eftergiven. Jag hade önskat ett lite bättre stöd på bettet bara men annars var hon superfin ! Med den traven hade jag kunnat startat henne i dressyr på studs !

I galoppen gjorde vi nästan samma sak som sist, galopperade fram något varv innan vi började leka lite med byten. Idag tog traven mycket på henne så hennes galopp var lite matt. Men hon gjorde vad jag bad henne om och hon samlade sig ganska fint några gånger.


En lyckad ridtur som resulterade i en trött häst.

När vi kom tillbaka till stallet tog jag av henne all utrustning, borstade av henne, satte på henne ett täcke och skrittade av henne för hand en stund till.

Vi stannade på en åker och betade lite och jag fick några fina bilder:Världens finaste häst, min Sunnie Girl ♥Mot nästa stall !


Nu har jag vart i Nossebro och jag har tom hunnit städa sen jag kom hem !

Johannas hästar är klara för dagen så nu ska jag ut till mitt stall. Sunnie ska ridas i gräshagen för att arbetas lite ordentligt. Sen ska stallet såklart fixas.

Jag får se hur jag gör med Kaisa idag dock. Jag ska in till Vara ikväll nämligen så det kan hända att hon vilar idag. Hon var så duktig igår så det gör inte så mycket :)


Nej, nu får jag sätta igång !
Sunnie Girl.God morgon


Självklart vaknade jag inte nu, jag har vart vaken sen 07.20 men jag har släppt ut hästar och hundar och ätit frukost i lugn och ro :)


Om någon timme ska jag gå bort till Johanna för att rida Hiawhata och longera Titius. Hiawhata ska få komma ut på skogsrundan och Titius får gå i padocken som vanligt.

Sen får jag se vilket stall jag tar efter det, just nu lutar det åt att jag åker till Kaisa. 
Där emellan har jag en liten hästfri paus för att åka in till Nossebro och göra några ärenden.

Och sist ut för dagen blir Sunnie och mitt stall som ska mockas. 
Det låter som en ganska bra plan !


Men först ska jag bara slappa och ta det lugnt till Gossip Girl :)
Titius.
Kaisa


Kaisa skötte sig bra idag.

Vi började med att lukta på den farliga traktorn när jag stog bredvid henne på marken och det gick bra. Sen fortsatte vi när jag satt på och då var det läskigare. Hon vågade gå fram och lukta på traktorn men det tog tid att komma fram till den och hon backade ifrån den hela tiden.

Då gjorde jag som så att så fort hon backade sa jag till henne med spöet bakom skänkeln och så fort hon gick fram berömde jag. Smart som den hästen är så kom hon snart på att det inte var någon bra idé att backa. Då var hon lättare att samarbeta med och på slutet kunde hon gå fram till traktorn, lukta på den och sedan lugnt gå därifrån. Hon kunde tom skritta förbi så nära traktorn att jag nästan slog i foten i den.
Stort framsteg !


När vi var klara vid traktorn så fortsatte vi arbetet i skogen. Vi tränade vidare på skänkelvikning och idag gick det över förväntan ! För vänster skänkel (alltså åt höger) gjorde hon ganska fina rörelser sidvärts. Åt vänster har hon lite svårare för sig men det är bara att träna. Hon har kommit jättelångt på bara 2 ridpass.Trött


Ja, jag är fortfarande jättetrött och det är jobbigt !


Sunnie fick komma ut på en skogsrunda idag, utan några som helst krav på form eller övningar. En riktig skogsrunda helt enkelt. Det tyckte hon var skönt :)


Sen var hovslagaren här och han var pratglad idag kan jag säga ! Det tog honom 2½ timme att sko Sunnie och verka Duff.
Men jag klagar inte, han är jättetrevlig och har roliga saker att prata och diskutera om. Jag kan nog säga att jag nu har hittat den bästa hovslagaren till mig och mina hästar och det känns bra :)
Så nu är de fina om fötterna, båda hästarna.


Eftersom det drog ut på tiden så blev det lite ont om tid för att gå bort till Johanna och eftersom jag är så otroligt trött idag så skjuter jag upp det till imorgon. Det är ändå inte så smart att jobba med en unghäst när jag är för trött för att kunna koncentrera mig.

Att jag alltid går omkring och är trött gör mig så frustrerad ! Jag vill göra så mycket om dagarna men jag orkar helt enkelt inte. Jag har en massa saker jag ska fixa, ställen jag ska städa iordning och hästar att rida eller jobba med men orken räcker inte till allt det där. Ibland är det tom så att jag får tvinga mig ut till bara mina hästar pga hur trött jag är, och det är inte kul alls. Nej, jag vill bara må bra.


Jaja, nog klagat. Nu ska jag slänga upp ett snabbt inlägg om Kaisa och sen ska jag gå ut och ta in hästarna. Efter det väntar sängen !
Sunnie Girl.Hej !


Idag är jag seg kan jag lova, usch !

Nu på morgonen var vi och kikade på Nossebro marknad och jag hittade en snygg, superbillig jacka som jag köpte. Och så det man måste göra på marknaden, äta donuts med strössel, mums !


Nu ska jag byta till ridkläder för att gå ut i stallet. Om det är Sunnie eller Kaisa som blir först ut har jag inte bestämt än. 
Och om jag hinner ikväll efter hovslagaren åkt hem så ska jag gå bort till Johanna och jobba med Hiawhata och Titius :)

Men först, städa huset !
Sunnie Girl.
God natt


Nu ska jag strax krypa ner i sängen med sällskap av min pojkvän ♥ 


Jag hoppas ni kommenterar flitigt nu när jag lagt upp så mycket bilder ;)
Jag hoppas att ni kanske kan få några tips på övningar och moment från mina ridpass också. 


Imorgon kommer hovslagaren runt 4 för att sko om Sunnie och verka Duff. Denna gången satt Sunnies skor ganska bra, de har bara börjat glappa liiiite. Annars sliter vi ut sömmarna efter bara 3-4 veckor och skorna på 4-5 veckor !


Nej, nu får jag säga god natt ! :)
Johanna och jag. Lika eller vad ? xD
Måsas Titius


Idag var det dags att börja med sadel på Titius igen.
Att sadla var inga problem, han verkade nästan tycka det var kul att sadeln kom fram igen. 

Jag ledde fram honom på grusvägen innan vi gick in i padocken. Väl därinne släppte jag honom och manade på honom i trav. Även här var han lugn och brydde sig inget om sadeln. 
Efter ca 5 minuter blev han rädd för en fågel och hoppade till och då tyckte han sadeln var obehaglig och flög iväg i en serie bocksprång. Men efter det var han coollugn igen.


Jag fortsatte med spöträningen och han var lugn hela tiden. Jag kan dock inte ta spöet runt hans öron, där sätter han stopp. 
Efter det ställde jag mig på en pall bredvid honom och dunkade i sadeln och la min tyngd i stigbygeln och han rörde inte en fena. Där valde jag att sluta så att han fick gå ut i hagen med en positiv och lätt känsla. 

Imorgon ska jag hänga på honom ordentligt igen, för första gången sen vilan, och jag har en känsla av att det inte kommer vara några problem alls ! :)
Titius.
Dagens ridpass


Hiawhata:
Han fick också gå i gräshagen och även han skötte sig bra. Vi fortsatte med skritt - halt - skritt och det gjorde han bra. 
I traven gjorde vi några övergångar till skritt och de gjorde han också bra. Idag var han lite mer avslappnad i traven, han kom ner lite med nacken och höjde ryggen stundvis. Han hade också en bättre trav och han vågade ta för sig lite mer. 

Han fick gå ca ett varv sammanlagt i galopp och det är ungefär på den nivån i igångsättningen han ligger nu. I galoppen sänkte han sig bättre också och galopperade mer genom kroppen. 


Det är först nu jag har börjat hitta knapparna på honom igen. Jag red honom varje dag i 4 veckor när jag var där på praktik och då lärde jag mig honom bra. Men det är mer än ett år sen och då tar det ett tag att rida in sig igen :)
Hiawhata.
Dagens ridpass


Sunnie:
Jag red henne i en av Johannas stora gräshagar och där verkade hon trivas bra. Och jag kan bara säga att hästen var helt otrolig idag !


Efter framskrittningen började jag passet med att arbeta henne lite i skritten. Lite halter och igångsättningar och en del skänkelvikning. Vi red även några öppnor i båda varven i skritt. 
Sen travade jag fram henne och gjorde några skänkelvikningar i traven också. Vi gjorde också några övergångar till skritt och hon har blivit mycket stadigare i formen !

I galoppen fick hon först galoppera ett varv åt båda hållen innan vi började lite med byten och det gick lekande lätt ! Hon gjorde bytet precis när jag bad henne och hon gjorde raka och luftiga byten. 
Jag la in några lite snävare volter så att jag "satte henne lite på bakbenen" och så bytte vi galopp direkt när vi kom ur volten och bytte riktning. 
I högervarvet bytte hon till kors första gången då hon är svagare i den sidan och pga att jag slarvade med halvhalterna innan. Sen gjorde hon det jättebra i båda varven. 

Som avslut fick hon galoppera ett halvt varv i lägre form och då frustade hon nöjt några gånger. Sen travade jag av henne och skrittade hem.


Hon var helt underbar att rida ! Inget tjaffs alls utan vi samarbetade hela tiden och hon var jättemjuk och fin. Hon hade bra påskjut men var ändå aldrig stark som hon kan bli ibland. Helt otrolig !

Såna ridpass kan jag leva länge på ! :)
Sunnie Girl.
Höbilder


Idag fick unghästarna hemma hos Johanna in en ny höbal i hagen. De blir alltid lika glada och idag hade jag turen att ha med mig mobilen så här kommer lite bilder: Här är den nästan orörd.Dom börjar skala av den lite försiktigt.

Salsa är påväg att sätta sig på balen.

Sen var det Obamas tur !
Suddig bild men ni ser hur Obama lägger hela sin tyngd på balen.

Och så Titius.

Även han rullade sig.

Salsa myser med sin älskade höbal.Titius, wannabe Sunnie ?Tillslut kunde de ställa sig och bara äta, när halva balen är utspridd.

Titius.
Alla unghästarna på bild är uppfödda hemma hos Johanna.

Behöver jag säga att de är något besatta av höbalar ? 
Ni som inte kommer ihåg, såhär gör Salsa så fort det står en höbal i gången:
De är för underbara allihopa ! :)
Haha


Här kan vi snacka stolsits ! ;)

Kaisa


Igår var jag ju och jobbade med Kaisa. 

Vi började med en tur i skogen och hon är som en liten bulldozer, bara trampar över grenar och små träd. 
Där började vi också öva lite på skänkelvikning och som vanligt så förvånar hon mig med att ta några riktigt bra steg åt sidan. Den hästen är så lättlärd ! Ibland förstog hon inte riktigt vad jag ville men det är ju inte så konstigt. 

Som avslut på ridturen ledde jag henne på asfaltsvägen. Jag ville se hennes reaktion på bilar innan jag kan sitta på henne på vägen, men det var ju inga problem alls. Så nästa gång kan jag nog skritta henne på vägen utan problem.


Otroligt rolig häst att arbeta med !
Bilder


Här kommer bilderna:Sunnie blev "pyntad" under en ridtur.

Sun - Bun.

Duffilicious.Det kliar !Såhär ser Duff ut i kroppen nu, liten och tanig. 

Sunnie vill gärna äta det som är längst in.När hon vill att man ska klia henne på rumpan så bara backar hon intill, så söt ! :)Suddig bild från en ridtur här om kvällen.
God morgon


Nu står hästarna i hagen och tuggar på sitt frukosthö. Jag själv har faktiskt lagt mig i sängen igen då min rygg gör så otroligt ont idag. Vi får väl se om det går över snart för jag hade tänkt rida Sunnie nu på förmiddagen.

Hiawhata och Titius tar jag i eftermiddag när det förhoppningsvis har svalnat av lite. 


Det verkar bli lika underbart väder idag igen så jag ska nog hinna med att sola lite över lunch också. Annars så kommer det bli en hyfsad lugn dag :)
Sunnie Girl.
Dagens ridpass


Nu var jag, Sunnie, Tompa och Stina precis ute på en ridtur i skogen. Det är otroligt varmt ute men det fläktar rätt skönt när man rider.

Jag red henne faktiskt på graman idag, för första gången efter vilan, och den gav inte så bra effekt som jag ville. Hon blev spänd istället och sänkte ryggen stundvis. Men det är som sagt första gången på graman på länge så hon kommer förhoppningsvis slappna av mer och mer för varje ridtur med gramanen.

I traven red vi mest tempoväxlingar men även några övergångar till skritt och det gjorde hon ganska bra. Där höll hon sig för det mesta avslappnad.
Jag testade också att sitta ner i hennes trav eftersom jag har haft tankarna på dressyrtävling det sista men det var inte det lättaste.
Hon har mycket mer kraft och energi i traven nu plus att hon har längt ut sitt steg en del så jag studsade bara runt i sadeln, trots att jag hade mina ridbyxor med klistrigast skoning.

I galoppen tränade vi lite byten och att gå ställd åt vänster i höger galopp och tvärtom och det var där hon spände till efter ett tag. Det är bara att träna vidare helt enkelt !


Nu ska jag sätta mig i solen och putsa lädret och passa på att sola några timmar över lunch.
Lite senare i eftermiddag åker jag till Kaisa för att rida en sväng och sista stoppet för dagen blir hemma hos Johanna. Hiawhata ska ridas till grushålan och Titius ska lösgalopperas med sadel för första gången efter vilan.
Sunnie Girl.mobilbloggning

Hej ! Påskhelgen håller i sig fortfarande och det märks på uppdateringen. Alla hästar har vilat i helgen förutom Sunnie som skrittades barbacka på en mysigt tur igår :) Idag har jag och tjejerna bara suttit och solat på uteplatsen utanför stallet medans pojkarna mekade i garaget bredvid. mysigt var det och jag fick allt lite färg :) Nu ska vi fortsätta helgmyset hemma hos Daniel och Sanna men ni fick åtminstone ett livstecken från min sida.

Kaisa igår och Titius


Jag börjar med gårdagens jobb med Kaisa:

Jag började med att longera henne med sadel på. Jag hade egentligen inga tvivel om att hon skulle vara lugn och snäll men efter incidenten med Sunnie har jag börjat göra det av säkerhetsskäl med unghästar efter vila.
Hon kom ihåg komandona och lyssnade bra på mig.
Sen satt jag upp direkt. Det var inga konstigheter alls, hon bara traskade på. Vi tog en tur i skogen där vi också provade att trava lite och det gick galant !

När vi kom tillbaka till gården så stog deras traktor framme och den var ju såklart jättefarlig ! Så vi red några varv runt den tills hon lugnade sig och sen räckte det för den gången.
Väldigt duktig och lättlärd häst det där, jag gillar henne skarpt :)


Titius:
Idag var han lite mer spänd än sist jag löslongerade honom. Så han fick springa och bocka av sig lite innan jag arbetade honom en stund på volten.
När han hade slappnat av så började vi med spöträning. Jag använder mig då av ett longerspö och drar det över honom för att han ska bli mer bekväm med beröring. I början tyckte han att det var läskigt och spände sig igen men efter ett tag så slappnade han av. I slutet kunde jag dra spöet var som helst på honom förutom öronen som han är lite rädd om.

I lägen han blir spänd så märks det att han faktiskt har byggt upp en tillit till mig. Han finner lugnet av att snusa på mig och liksom tyr sig till mig. Det är en väldigt bra början !


Duktiga hästar även här och jag slutar aldrig att förvånas över hur snabbt de utvecklas. Inte bara resultatmässigt utan även hur de mognar.
Måsas Titius.Dagens ridpass


Hiawhata:
Han var duktig och snäll idag, inga hyss från hans sida alls. Vi fortsatte jobba skritt - halt - skritt för att få honom kvickare och uppmärksam på mig och idag började vi även med trav - skritt - trav och det gick ganska bra. I slutet var han väldigt mjuk och fin i alla fall så det går framåt :)


Sunnie:
Idag kom vi äntligen iväg till grushålan med henne ! Vi skrittade fram länge och travade resten av vägen dit, vilket är en bit. Där klättrade vi i backarna och vi höll på lite längre än förra gången. Sen satte Tompa upp ett pyttehinder som vi skuttade över några gånger och vad hon tyckte det var kul !
Efter det galopperade vi hemåt och då red jag henne på ett rakt spår och ställde henne åt båda hållen i båda galopperna och bytte galopp emellan varje "varv". Det gjorde hon bra men det märks att hon har tappat allt som vi hade jobbat upp i högergaloppen. Det är bara att träna upp igen !

Titius arbete kommer i ett eget inlägg.


En långdag i stallet med fina hästar. Jag älskar såna här dagar :)


(bilderna kommer förhoppningsvis upp lite senare idag)
Sunnie Girl.Långfredag


Idag har vi redan fått mycket gjort !
Vi har städat ur hela Tompas förråd och det var inte lite bråte där inne kan jag säga ;)

Nu ska vi åka till mormor och morfar för att äta middag. Mormor fyller år idag så vi får köpa med något litet. 

Sen ska vi spendera hela eftermiddagen/kvällen i stallet. Hiawhata ska ridas, Titius ska longeras och Sunnie ska ridas till grushålan (klockan tickade iväg igår igen).
Utrustningen ska putsas och om vi hinner så hade det vart skönt att få städat sadelkammaren. 


Jag har en del nya bilder om jag ska ladda upp här så snart jag hinner, så håll utkik ! :)
Sunnie Girl.
Bloggtävling
Vill ni också vara med och tävla om schabraket ? Klicka HÄR ! :)Torsdag


Förmiddagen har spenderats i farmor och farfars gamla hus för att packa ner lite grejer. Jag har även fått en motionscykel utav dem så nu ska det cyklas ;)


Nu ska vi strax åka bort till första hästen för dagen, Kaisa. Hon har inte blivit riden sen jag red henne sist så det kan bli spännande.

Sen rider vi Sunnie till grushålan och klättrar. Det blev inget igår då klockan sprang iväg så vi planerar om idag.

Sista stoppet för dagen är Johannas stall där Titius ska longeras och Hiawhata ska ridas, om de inte får vila idag.

Och så ska mitt stall fixas någon gång under dagen och Sunnies utrustning ska putsas. Jag putsade allt noga igår och nu ska jag försöka hinna putsa varje dag efter ridning. Lädret håller ju så mycket bättre då.

Det känns som om jag får sätta igång nu :)


Titius


Titius fick gå en lite längre promenad på grusvägen idag och det är superbra träning för honom !
Han har nästan aldrig vart ifrån gårdsplan så när han väl kommer iväg en bit så är precis allt farligt till en början. Efter ett tag slappnar han dock av och tycker istället att det är väldigt roligt.
Vi stog och betade med honom i det gröna gräset en stund och det gillade han starkt !


Att gå ut och gå med honom är en bra komplettering till den vanliga träningen. Dels så får han se sig omkring lite så att han vänjer sig vid alla farliga "monster", dels så övar vi på att gå fint och lugnt och stärker bandet mellan honom och mig.
Det kommer behövas ett riktigt tjockt band för att jag tillslut ska kunna sitta på honom.
Måsas Titius.Dagens ridpass


Hiawhata:
Han var för omväxlings skull lugn och samarbetsvillig idag. Vi skrittade bara och jobbade vidare med skritt - halt - skritt och det gick bra. Han älgade inte iväg som han gärna gör annars och han var eftergiven och mjuk. Han börjar också bli bättre på att bibehålla formen i övergångarna.
Vi jobbade lite skänkelvikningar också och det gjorde han bra. Överlag ett bra skrittpass med en nöjd häst !


Sunnie:
Hon var väldigt tittig idag när inte Tompa och Stina var med ute och red. De brukar cykla framför oss och liksom "hålla koll" framåt så att Sunnie kan koncentrera sig på att jobba. När de då inte är med så blir hon lite spänd. Stundvis slappnade hon av bra, höjde ryggen och längde ut steget något.
I galoppen var hon ännu mer spänd och skyggade för allt men jag höll mig bara lugn så i sista galoppen slappnade hon av lite. Sen travade jag av och skrittade hem.


2 duktiga hästar som tar ett steg framåt nästan varje ridpass. Så roligt ! :)
Sunnie Girl.Hej !


Dagen har inte startat särskillt bra idag. Jag ringde till Skövde Högskola för att beställa hem betyget på kursen jag läste. Då säger hon att jag bara har fått godkänt på tentan men att jag inte har avklarat kursen eftersom det inte finns något betyg på min inlämningsuppgift. What ? Ska jag behöva göra om kursen ändå ?

Ja, det känns sådär får jag säga..


Nu ska jag och Tompa äta en sen frukost och sen ska vi gå ut och känna efter hur varmt det är. Sunnie står med täcke fortfarande men här är det lite molningt så hon kanske får behålla täcket på.

Lite senare i eftermiddag ska vi rida Sunnie till grushålan för att klättra. Vi ska ju försöka att rida dit en gång i veckan och öka på arbetet lite för varje gång. Stallet ska också fixas.

Efter det ska vi bort till Johanna för att rida Hiawhata och longera Titius.

Det är väl dagens planer ungefär.
Den där platsen jag pratade om skriver jag om när jag känner att jag orkar. Jag har vart ännu tröttare än vanligt i en veckas tid nu, virus på ingång kanske ?
Sunnie Girl.mobilbloggning

Hej ! Visst är det underbart väder ute idag ? :D jag red faktiskt Sunnie vid 12 idag och det är så skönt att det är varmt ute efter denna långa vintetn. Tyvärr så fick jag bara ridit Sunnie och longerat Titius då vi nu är på väg till Gbg. Titius löslongerade jag en kort stund och han var duktig. Mer uppdatering sen ! :)

Dagens ridpass


Nu kom jag precis in från stallet.
Jag hann varken rida Hiawhata eller longera Titius då vi mekade med en bilkärra som skulle vara klar tills imorgon och som självklart skulle krångla så mycket som möjligt..

Men Sunnie hann jag rida, hon fick gå en runda i skogen och hon var på väldigt bra humör idag ! Hon bockade och hade sig i galoppen och verkade tycka att livet är underbart. Så galoppen blev lite hejsansvejsan idag men det är jättekul att hon är så glad.
Travarbetet däremot gjorde hon jättebra, hon gick i stadig form och hade ett bra påskjut. Hon gjorde dessutom några längningar som visar på att hon börjar lossa lite i bogarna och att hon förmodligen kommer kunna göra ganska fina längningar någon dag :)


Ikväll rullade vi också in en hösilagebal i hagen då jag tycker att båda hästarna har börjat falla ur lite. Nu ska de få fri tillgång till hösilage istället och jag hoppas att det hjälper. De ska också avmaskas om en till 2 veckor så att jag kan vara säker på att de inte är därför de är tunna.

Sunnie har dessutom börjat få havre i hopp om att hon ska lägga på dig lite. Så nu kan jag bara vänta och se om det blir någon skillnad ! :)


Nu ska jag och Tompa sätta på ett avsnitt av "Nu blåser vi Sverige" och bara mysa.
God natt !
Sunnie Girl.Dagens ridpass


Det blev bara Hiawhata som fick gå idag då Tompa sa att jag skulle vänta med att rida Sunnie tills han kom hem. När jag ringde och frågade vart han var vid 8 "var han påväg" så att jag bara skulle vänta liiiite till. Det slutade med att han var hemma vid 9 och då var det nästan mörkt så Sunnie fick en ofrivillig vilodag idag. 
Nästa gång vet jag i alla fall att jag inte ska vänta på Tompa..


Hiawhata: Dagens ridtur började bra. Jag red honom i skogen, mestadels i skritt, och till en början så var han lite spänd. Jag försökte få honom lite kvickare och mer koncentrerad på mig så jag red skritt - halt - skritt - halt ett tag och det blev han fin av. Men sen blev han rädd för någonting och blev likadan som i förrgår, backade in i buskar och ut på åkrar. Idag höll han dessutom på att backa ner i ett djupt dike ett antal gånger och det brydde honom inte det minsta.

Behöver jag säga att jag var arg ? Jag får ändå säga att jag klarade ut det hela ganska bra. Jag tog inte ut ilskan på hästen, jag var helt enkelt bara konsekvent mot honom hela tiden, tills han skärpte sig. Blev jag förbannad på honom någon gång så svor jag lite lågt för mig själv och fortsatte hela tiden att vara konsekvent istället för att bara stanna upp i arbetet. Bra början !


Nu ska jag sova. Jag skriver om platsen imorgon, gissa på ;)
Hiawhata.
Söndag


Idag blev det ingen slapparsöndag, inte mig emot dock.

Vi var istället vid Tompas pappas grav och planterade några påskliljor, jättefint blev det.

Sen var vi också på en liten utflykt där jag tog några bilder på en speciell plats som jag ska skriva om lite senare eller imorgon. Jag tror aldrig att ni kan gissa vad det var men ni får gärna försöka ;)

Den som gissar rätt kan få en länk i själva inlägget !


Nu ska jag promenera bort till Johanna för att rida Hiawhata. Titius får nog vänta tills imorgon.

När jag kommer hem ska jag fixa stallet och sen ska Sunnie ridas. Hon blir riden längre och intensivare pass för varje dag som går så nu är det inte länge kvar tills hon är helt igång :)


Morning and Good night !


Hästarna står ute i hagen och äter på sitt frukosthö.
Jag ska gå och lägga mig en stund till, som sagt så blev det inte så mycket sömn inatt.

När jag skriver det här så ligger jag redan i min säng vilket betyder att vi i alla fall tillfälligt har internet i hela huset. Snart kan ni vänta er bra uppdatering ;)
mobilbloggning

Imorse gick jag och släppte ut hästarna, de fick frukost ute, och sen gick jag och la mig och sov till 11. Skönt ! Inatt är jag och Tompa chaufförer så det lär ju inte bli så mycket sömn.. Sunnie fick komma ut på en lång skrittur idag, med en kort trav i låg form, och det gillade hon mycket. Hiawhata fick vila men han ska troligen ridas imorgon, om jag inte är alldeles för trött, och då börjar jag nog med Titius också. Nu ska jag hitta något att underhålla mig med så att jag inte somnar. God natt !

God natt


Nu är jag så trött så att jag snart somnar.

Tompa och Daniel är ute och kopplar ljud i Daniels bil så jag sitter här inne själv. Jag ska nog sätta på tv:n och se om det är något bra. Förhoppningsvis ska vi åka hem och sova snart. 

Mycket action en fredagskväll som denna ;)


God natt !Titius, Kaisa och Duff.


Nu i helgen eller i början på nästa vecka ska jag börja jobba med Titius igen. 
Vi hade ju kommit riktigt långt i höstas och när jag nästan kunde sitta upp på honom så kom ju snön och förstörde allt.

Nu kommer vi få börja om lite från början igen men smart som den hästen är så kommer det nog gå snabbare den här gången när han har vart med om allt innan. 

Han är fortfarande till salu och nyss utlagd på annons och den hittar ni HÄR.Måsas Titius som 2-åring.


Någon dag nästa vecka ska jag också åka bort och rida Kaisa.
Hon har mest vart ute i skogen och tränat på att dra stockar i vinter så jag ska liksom "följa upp" mitt arbete och se om hon fortfarande är ridbar. Det ska bli riktigt roligt då hon är en så otroligt mysig häst !


Så ser det ut på unghästfronten.
Självklart ska Duff också igång snart men eftersom han mest fungerar som sällskapshäst så har jag inte så bråttom med det. Det får bli när jag känner att jag orkar och är på bra humör helt enkelt, annars förstör jag mer än vad jag gör nytta. 
Inkar och nyponpulver


Sunnie har 4 inkar placerade på olika ställen på kroppen. 
2 små som inte växt till sig på varsin sida av bogen, en liten till långt bak på ena sidan av magen och en stor under magen, precis bakom sadelgjorden. 
Bild lånad här.


En ink är en godartad hudtumör hos hästar som bildas efter ett virus, men det krävs att hästen har en ärftlig benägenhet för att få ink. Inkar kan vara som vårtor under huden. Det är vanligast på storhästar men det kan även drabba vissa ponnyer.  
Text tagen från Wikipedia.


Den som sitter bakom saelgjorden har hon haft i ca 1½ år. 
För mer än ett år sedan behandlade jag den stora inken med en salva som påminner mycket om kaffesump i utseendet. Den salvan fungerar som så att den startar en reaktion i och runt inken så att den till slut ska trilla av helt, med roten och allt. Jag trodde att inken hade försvunnit helt tills den en dag började blossa upp igen. 

Den lugnade dock ner sig igen och höll sig borta ett tag men under de senaste månaderna har den börjat komma tillbaka igen. 
Denna gången vill jag inte behandla med salvan igen, dels pga att jag inte tyckte den hjälpte så mycket och dels pga att den är svindyr. Man köper en pytteliten burk salva för 1200 kr ! Jag hade dock tur som fick en burk av min klasskompis.


En vän rekomenderade nyponpulver då det hjälpte på hennes hästar. Nyponpulvret är en antioxidant och fungerar antiinflammatoriskt, och har en positiv effekt på ledvätska och brosk. Nypon är ett bra förebyggande alternativ till mediciner, utan risk för biverkningar.
Text tagen här.

Jag läste nu att nyponpulvret även innehåller magnesium vilket sägs ha en lugnande effekt på tittiga och stissiga hästar. Perfekt för Sunnie med andra ord ! :)


Idag fick jag äntligen köpt nyponpulver till Sunnie.
Hon tyckte väl inte att det var jättegott med pulver i krafftdodret men hon åt ändå upp det. Imorgon ska jag blötlägga betfor så ska det nog slinka ner lättare. 

Den stora inken sitter så att jag kan rida med en vanlig sadelgjord men jag kan inte ha magplatta då den trycker direkt på inken. Det betyder att jag inte kan tävla eller hoppa särskillt högt tills inken har försvunnit eftersom jag då behöver ha magplatta på henne.
Jag testade att hoppa utan magplatta på en hoppträning för ca ett år sen (jag trodde det skulle gå då hon aldrig haft någon vidare frambensteknik) och det slutade med att hon slog upp inken med frambenen under ett språng. Självklart var hon tvungen att hoppa med en otrolig teknik just den träningen.. Har ni några erfarenheter av inkar eller nyponpulver ? :)

Dagens ridpass


Hiawhata:
Jag vet inte vad som tog åt honom idag, han hade nog vaknat på fel sida.
Han gick in i buskar och under låga träd för att försöka få av mig från ryggen och nästa stund så flög han ut på en åker utan att lyssna på varken skänklar eller tyglar.
Jag vann tillslut ändå och fick honom tom att stå still i några minuter utan att ta ett enda steg framåt, bakåt eller åt sidan. Den sista traven var också helt ok.Sunnie:
Sunnie å andra sidan var riktigt fin idag. Vi red samma skogsrunda som med Hiawhata och vi övade en hel del på halter i skritten och övergångar mellan skritt och trav. Nu går hon, till skillnad från innan, kvar i formen i övergångarna och för det mesta i tempoväxklingarna också. Det är min bekräftning på att vi är påväg åt rätt håll i utvecklingen !
I galoppen så galopperade vi på ett rakt spår och så ställde jag henne åt båda hållen i båda galopperna.
Sen skrittade vi av en lång stund.
Nu ska jag putsa tränset och martingalen riktigt noga och sen ska jag slappa en stund innan Tompa kommer.
Ikväll vet jag inte vart vi håller hus.Fredag


Idag är det äntligen fredag och helg. Inte för att jag som går hemma hela dagarna känner så stor skillnad men ;)

Nu ska jag först mocka och fixa i mitt stall innan jag kilar bort och rider Hiawhata. Han ska få komma ut i skogen idag tänkte jag.
Sen kommer jag hem och då rider jag nog Sunnie med en gång. Hon ska nog också få gå skogsrundan idag.

Efter det skulle min utrustning behöva putsas. Jag har ju inte kunnat putsa på hela vintern då lädret bara fryser om det är putsat i min oisolerade sadelkammare. Så det skulle verkligen behöva en noggrann putsning.

Nu får jag sätta igång, ni hör nog av mig senare !
Hiawhata.Lyx !


Nu fick hästarna komma in, det har gått ute i lite mer än 10 timmar idag.
Så otroligt skönt med vår !

Imorgon ska Sunnie joggas lite som vanligt, hon ska få gå lite lugnare eftersom hon blev riden längre än vanligt idag.
Hiawhata ska också ridas.


Jag glömde förresten berätta hur gullig Tompa var igår:
När jag var och red Hiawhata så mockade han båda boxarna och fixade hö och vatten. Och när jag kom till stallet så hade han gjort i ordning Sunnie så att det bara var för mig att sitta upp och rida.
Jag har världens bästa pojkvän ♥

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Tompa mysa framför några avsnitt av Scrubs.
God natt !
Sunnie Girl.Vara


Nu ska vi åka in till Vara för att meka bil och fiska lite senare ikväll.
Idag hoppas jag att Sanna är hemma så att jag kanske kan få träffa henne någon gång ! :)Före- och efterbilder


På våran nya uteplats:När vi hade plockat bort att bråte som låg där i hörnet.Såhär ser det ut nu.

Mysigt va ? :)
Vi är inte riktigt klara än, vi ska fixa några smådetaljer till.
Men här är det menat att man kan sitta och bara slappa och jag har även tänkt att det ska bli min putsplats.Dagen i bilder


Här kommer 2 jämförsbilder på Sunnie:Efter vila i ca 3 månader, innan igångsättningen började.Såhär ser hon ut efter ca en månads igångsättning.


Så stor skillnad är det inte, bara att hon har blivit lite rundare i kroppen och har satt lite muskler. Hon är dessutom ganska svårfödd så hon ändrar sig inte så mycket i kroppen.
Mitt lilla hjärtaHon ville äta lite på busken också xDStina fick också vara med på bild.Vi borstade av Duff och såhär ser nästan hela gårdsplanen ut nu !Duffilicious.Här står han nöjt och äter på sitt hö, smutsgrisen.


Vi red Sunnie till grushålan och klättrade i backarna. Vi skrittade mycket på både dit- och hemvägen och nästan hela ridturen fick hon gå som hon själv ville och det gillade hon mycket.
Vi klättrade inte alltför mycket i backarna idag då hon inte har klättrat på flera månader. Istället så ska vi rida dit en gång i veckan och öka på klättringen för varje gång :)

Det är härligt med kravlösa uteritter !God morgon


Vädret ser hyfsat ut idag i alla fall så jag tänkte rida Sunnie nu på morgonen.
Som jag skrev igår så ska jag rida henne till grushålan och klättra lite i de större backarna. Det borde jag göra en gång i veckan egentligen men det är en bit till grushålan så tyvärr hinner jag inte alltid det.
Tompa är hemma idag också så jag får roligt sällskap :)

Och nu när han är hemma så ska jag ta helkroppsbilder på Sunnie igen och se om det har blivit någon skillnad sen vi började.

Vi tar mockningen på morgonen också så är mitt stall klart för dagen. Hinner jag så skulle Duff fortfarande behöva friseras, borstas och tas kort på.
Hiawatha rider jag efter lunch eller ikväll.

Ibland är det skönt att ha dagarna helt lediga !
Duff.Ridpass x2 + Jobb


Jag är supertörtt men jag ska slänga upp ett snabbt inlägg. 

Hiawhata gick sådär idag, jag fick honom aldrig att riktigt slappna av och vi red inte så länge då jag hade bråttom. När han går och spänner sig så kortar han av steget, sänker ryggen och tappar takten och i det läget är det lite svårt att få honom att koncentrera sig på sin uppgift.
Vi får hoppas på att han är på bättre humör imorgon helt enkelt. 

Sunnie däremot var riktigt fin idag ! Det blev ett ganska kort ridpass men det var verkligen kvalitét på hela passet. Hon tog ett bra stöd på bettet och gick i en stadig form, samtidigt som hon var framme för skänkeln nästan hela passet. Hon busade till det några gånger också, härligt att hon är pigg !
Jag kunde koncentrera mig på min sits och mina händer (jag lägger gärna omkull vänsterhanden, en ovana som jag har svårt för att bli av med) utan att behöva "ha koll" på henne hela tiden.
Min fina prinsessa ♥Imorgon ska jag låta Sunnie ha lite roligt. Bara en liten del av passet ska vara arbete, sen ska resten av passet vara helt kravlöst och busigt ! Jag ska försöka komma iväg till grushålan och klättra lite också :)


Just det, jag har förresten fått ett jobb ! Jag har sommarjobbat på en plantskola ända sen jag var liten tills för några år sedan och nu ska jag bli timanställd hos dem och ska jobba en del övertid till en början. Hur underbart är inte det ? 
Jag kommer kunna tävla i sommar ändå ! :D

God natt !
Nästan sovmorgon


God morgon !

Jag gick upp och släppte ut hästarna imorse och sen gick jag och la mig en stund till. Jag känner mig inte riktigt bra. Jag hoppas det går över tills senare då jag ska rida 2 hästar, mocka och så har jag några ärenden att göra i Nossebro.
Tompa är hemma idag så han följer med på allt :)


Nu ska jag börja med att söka jobb, otroligt roligt ! Eller inte..
Sunnie Girl.God natt


Imorgon hoppas jag på bättre väder. Jag vill ta nya helkroppsbilder på Sunnie och se om hon har musklat sig något sen sist. Och så ska Duff friseras och tas kort på också. 
Är det bättre väder imorgon så ska vi ta en längre tur med Sunnie, kanske rida bort till grushålan och klättra lite i de större backarna.

Idag red jag henne på grusvägen i ca 35 minuter trots skitvädret. Hon var ganska fin i galoppen men i traven fick jag aldrig väckt henne ordentligt och jag själv var väldigt trött så jag la aldrig ner någon riktig energi på det.

Bara hon blir lite mer igång så ska vi börja trimma lite i padocken.
Jag längtar tills hon är helt igång så att man kan sitta och traggla långa dressyr- och markarbetespass !


Nu blir det inget mer bloggande idag. Jag ska sätta på ett avsnitt av Ponnyakuten och sen ska jag nog sova. Men kom gärna med tips på intressanta ämnen att blogga om ! :)Bloggsugen


Jag är bloggsugen men jag har inget att skriva om. 


Har ni några tips ? :)Bildbomb


Hiawhata:
Otroligt snygg outfit på sista bilden ;)

Han är inte jättelätt att få på bild då han aldrig vill stå still !


Sunnie:

Den dagen jag red henne med huva. Visst är hon söt ? :)


Amelias dotter, Måsas Salsa:Hon bara älskar höbalar ! Här skulle Emelie leda ut henne men så fort Salsa får syn på höbalen i gången så drar hon dit, välter omkull den och sätter sig på den. Underbar ponny !
Tävlingssugen till 1000


Jag är så tävlingssugen så det är inte klokt !Sunnie Girl.


Jag vill tävla nu !
Tisdag


Som jag skrev igår så har jag inte uppdaterat bra denna helgen, eller i början på veckan heller för den delen, men denna helgen har inte vart en slapphelg, det kan jag säga !
Det har hänt mycket och det har vart underbart väder och då sitter man inte gärna vid datorn.


Igår så gjorde jag och Emelie en mysig liten uteplats utanför stallet. Det blev jättefint men vi har lite smådetaljer att fixa. Så fort vädret är lite bättre så ska jag ta kort och slänga upp här :)
 
Bilderna på Hiawhata kommer upp idag förhoppningsvis, förlåt för att jag är så seg.

Jag ska alldeles strax gå ut och mocka och så hoppas jag på att det ska sluta regna så att jag kan rida. Gör det inte det så går jag nog bara en promenad med hästarna idag.
Hiawhata får vila idag men imorgon ska jag jogga honom igen.


Jag har sån bloggtorka just nu !
Sunnie Girl.


God morgon


Dagen idag har börjat kasst så jag sitter här och hoppas på att det ska vända snart.

Jag ska strax gå bort till Johanna och släppa ut hennes hästar, förutom Hiawhata som jag ska rida nu på morgonen. Han får nog gå en sväng i skogen tror jag.

Sen ska jag och Emelie ta bort de sista kvistarna från åkern så att vi äntligen blir färdiga med skogsarbetet.


I eftermiddag ska jag rida ut Sunnie. Vart jag rider henne får vi se då. Mockningen tar jag då också :)
Hiawhata.Mobilbloggning

Dålig uppdatering av mig men det har vart fullt upp den här helgen. Hiawhata gick riktigt fint igår och idag har han fått vila. Sunnie red jag på grusvägen igår med Duff som handhäst och båda var duktiga. Vi travade tom lite och det gick bra. Idag här båda bara fått ta det lugnt i hagen. Dagen idag har bestått av mycket bilmek och toning av bilrutor, som sagt så tycker jag det är kul med bilar också :) Nu sitter jag och kollar när pojkarna fiskar och ikväll ska vi grilla, mys !

Lördag


Idag är det lördag och trots att vi kom i säng sent igår kväll så har vi fått en del gjort idag.
Vi har tex hämtat halm och hösilage så att det ska räcka ett tag framöver och nu väntar vi på lunch.

Efter lunchen ska jag gå bort till Johanna för att rida Hiawhata. Anledningen till att jag rider honom är för att Johanna har skadat ryggen och min uppgift är helt enkelt att fortsätta med hans igångsättning tills Johanna blir bra igen. Beroende på hur snabbt hon blir bra så tänkte jag skutta lite med honom i padocken i veckan, det tycker han är väldigt roligt. I så fall så kommer det upp film på bloggen :)


Lite senare ska jag rida Sunnie. Vi får se vart vi rider idag, hon ska gå ett lite lättare joggingpass som vanligt. Jag längtar tills hon är mer igång så att vi också kan hoppa lite !
Stallet ska fixas och så ska Duff borstas av lite om jag hinner.  

Sen har pojkarna pratat om att de ska fiska så vi får väl se vart vi tar vägen ikväll.
Hiawhata.


Jag har lite nya bilder på honom från i torsdags som kommer komma upp här :)God natt !


Nu börjar jag bli trött och det märks direkt på bloggningen. 
Det senaste året har jag varit trött nästan varje dag och jag är alltid matt i kroppen. Någon som vet vad det kan bero på ? Det är väldigt jobbigt i alla fall då jag har inte orken att göra allt jag skulle vilja göra.


Jag ska i alla fall vara social den sista tiden innan vi åker hem. Som vanligt så längtar jag efter min säng ;)


God natt !
Sunnie Girl.
Vill ha !


En tröja från Kingslands sommarkollektion:Den är så snygg och jag vill ha den !
Huva


Jag har hört många säga att de tycker att det är fult med huva. De tycker att det bara är okej att ha huva på hästen om den blir irriterad av flugor eller om den är känslig för ljud. 

Själv så tycker jag helt tvärtom, det är supersnyggt med huva ! Jag tycker tom att det kan se mer exklusivt ut när hästen har huva. 
Sunnie passar väldigt bra i huva :)


Vad tycker ni ? :)
Sunnies exteriör


Sunnies stamtavla ser ut såhär:
Som ni ser så har hon fullblod ganska nära i stamtavlan, vilket förklarar hennes exteriör och temperament en del. 

Om vi kollar på den här bilden på henne (ganska dålig bild men ni ser på ett ungefär hur hon såg ut i kroppen för snart 1 månad sen):
Här har hon vilat i ca 3 månader.


Hon är en typ av häst som passar mig ganska bra: pigg, allert, uppmärksam, samarbetsvillig och känslig. Jag hade velat ha en något kraftigare häst dock.

Om man tittar på hennes kroppsform så ser man att hon har ganska mycket fullblod i sig. Tex så har hon har en hög, utstickande manke och långa ben.

Förutom hennes långa ben så har hon raka hasor. Det gör det svårare för henne att vinkla bakbenen under sig i dressyren och när hon inte trampar under sig ordentligt så jobbar hon ju inte riktigt med ryggen. Hennes långa överlinje gör det inte särskilt mycket lättare för henne. I dressyr vill man gärna ha en lång överlinje dock. 

Hon har långa och raka kotleder, vilket i och för sig är ganska bra då hon har svårare att få tex kotledsinflammation då hon inte "trampar igenom" lika lätt. Däremot så ger det mindre svikt i steget och hon kan lätt bli lite stum. 

Trots att hon är dressyrstammad så har hon inte det där typiska ickesluttande korset utan hon har ett lätt sluttande kors. 

Hennes hals är något högt ansatt, perfekt enligt mig ! 

Och så får vi inte glömma hennes långa öron :)
Här är ett gammalt kort på hur Sunnie ser ut när hon är helt igång. Här är hon dock lite muskelfattig.  Här är hon däremot mer musklad men detta året strävar jag efter att bygga upp hennes muskler ännu mer. 


Det var Sunnies exteriör lite kort. Har ni något ni vill tillägga så får ni gärna dela med er av det i kommentarsfältet :)
Visste ni att...


Sunnie är en häst som alltid "är påväg" och som helst inte slösar tid på att kela och mysa med andra varelser ?

Jag har som en vana att alltid pussa henne på mulen innan jag går ur stallet eller innan jag släpper ut henne i hagen. Det går hon med på men hon står bara still den sekunden det tar mig att pussa henne, sen går hon iväg. 


Om jag däremot vill krama henne så har hon en 3 sekundersregel. I 3 sekunder kan hon stå still och ta emot en kram, sen räcker det. 

Min lilla sötnos ♥  Sunnie Girl.
Dagen


Dagen idag har vart helt ok. Det var lite stressigt vid lunch men resten av dagen har vart go. 

Jag red Sunnie på grusvägen och idag fick jag sällskap av Tompa med Stina och Daniel med Mimmi.
Sunnie fick gå på ett tredelat eggbett med låg nosgrimma och hon verkar trivas bra på det. 

Jag red henne med martingal och kom då på att huvan kanske inte gjorde så stor nytta igår i alla fall, det var nog martingalen. Av någon anledning så går hon i en stadigare form när jag sätter på martingalen. Den sitter inte hårt och påverkar henne egentligen ingenting men något är det som gör att hon blir finare när man sätter på den. Så jag ska nog rida med den några dagar nu för att få henne att jobba ordentligt. 

Jag ökar arbetet för varje dag som går och nu har vi även börjat galoppera lite. Och så fin som hon är under sina bästa dagar nu har hon inte vart på länge så det känns väldigt bra !


Nu sitter jag med några öl på lager och ska komma på några läsvärda inlägg tänkte jag. Vi får väl se hur länge hjärnan orkar med :)
Sunnie Girl.
God morgon !


Idag fyller min mamma år, grattis ! :)
Det firar vi genom att åka till mormor och morfar och äta lunch, gott !

Hästarna fick frukost ute imorse och jag ska alldeles strax gå ut och mocka. Ridningen tar jag när vi kommer hem.

Vad intressant, eller hur ? ;) Tyvärr så har jag inte så mycket mer att komma med.Mobilbloggning

Första inlägget för idag. Det har vart fullt upp hela dagen kan jag lova ! Hiawhata red jag ut en sväng och han hade kommit längre i igångsättningen än vad jag trodde så vi kunde trava och galoppera lite också. Han var duktig men väldigt spänd. Sunnie var riktigt fin idag ! Eftersom det blåste storm så testade jag att ha på henne huva och det hjälpte verkligen, hon var inte alls lika lättskrämd. Hon gick för det mesta i en stadig form och hon tog ett bra stöd på bettet. Det känns som en bra början :) Nu är vi på väg hem från vara ( för 4e gången idag) och jag längtar efter min säng. God natt !

Mobilbloggning

Hej ! Nu sitter jag hemma hos Daniel igen, det känns som att jag bor här. Som ni märker så har jag inte tillgång till riktigt internet så jag får nöja mig med Tompas mobil. Ridningen idag gick bra, Sunnie var fin och hon taggade till ordentligt när vi tog en kort galopp. Tyvärr så hann vi inte ta en längre tur så det får bli imorgon istället :) Imorgon på förmiddagen ska jag rida Hiawhata. Det blir nog bara skritt då han är under igångsättning men han är rolig att rida så det ska bli kul ! Förlåt för ett sånt har tråkigt inlägg men nu vet ni vart jag håller hus :) Jag bloggar lite mer detaljerat när jag kommer hem senare, om jag hinner.

Hej !


Uppdateringen har vart riktigt dålig här det sista och jag ska ändra på det så fort vårat nya internet går att ha i hela huset. Just nu krånglar det lite..

Dock så uppdaterar de flesta hästbloggar dåligt just nu, undrar hur det kommer sig ?


Hästarna fick lunch för någon timme sen så om en stund ska vi gå ut och rida. Håller vädret sig bra så rider vi en längre tur.
Duff ska borstas så att han blir av med lite hår, han fäller riktigt mycket just nu ! Hinner vi så ska han få gå en promenad med sadel på för att börja vänja sig igen.
Och så ska stallet fixas. Det vanliga ska göras med andra ord !
Jag och Hiawhata för lite mer än ett år sen.Tisdag


Nu är vi hemma hos Tompa efter en kväll hos Sanna och Daniel. 
Jag och Sanna stog för maten, tacos blev det och det är alltid lika gott !

Tyvärr så hann jag inte rida idag men jag tog båda hästarna på en promenad för hand istället. Duff tyckte det var väldigt roligt att vara ute och få se sig omkring. Sunnie däremot var svartsjuk för att hon inte fick all min uppmärksamhet och var grinig nästan hela vägen. Söthäst !

Nu ska vi duscha och sen sova. Imorgon ska vi kolla upp vad som är fel på mitt lilla vrålåk så att vi kan laga den någon gång. Nu har jag fått ett till jobberbjudande som jag har tackat ja till så nu är det bara bilen som fattas :)


God natt !
Sunnie Girl.
Äntligen !


Vårat nya internet är inkopplat och allt funkar som det ska. Underbart !

Tyvärr så hinner jag egentligen inte skriva nu, jag ska ut i stallet för att rida och mocka och sen ska jag in till Vara och äta middag med resten av våran dynamic 4.

Bråttom !
Sunnie Girl.Ny vecka


God morgon !

Idag är det måndag och början på en ny vecka.
Hästarna är ute och jag mockade Duffs box nu på morgonen. Resten av stallet och ridningen tar jag sen i kväll.

Jag ska passa på att slappa nu på förmiddagen, efter lunch ska vi gå ut i skogen och fortsätta med arbetet.


Förresten så har jag en god nyhet. Vårat nya internet kommer antagligen på fredag ! Behöver jag säga att jag längtar ? Det tog 10 minuter att komma in på blogg.se idag och snart slipper jag vårat sega internet ! :)

Jaja, jag är inte peppad till att skriva någon mer läsvärt så ni får ha en bra dag sålänge ! :)
Sunnie Girl.Vill ha !
Swarovskipannband.


Ett måste egentligen, och jag har inget än.
Jag får se till att införskaffa det när jag får pengar ;)
Stövlar


De senaste åren har jag velat ha dessa stövlar:Tretorn Advanced

De grå tyckte jag var särskillt snygga men dessa hade inte suttit fel heller. 

Nu det senaste har jag faktiskt ändrat mig lite. Visst, jag hade inte tackat nej om jag skulle få ett par, de är ju så otroligt sköna, men jag tycker dock inte att de är lika snygga längre. 

De har blivit så vanliga, åker du på en hopptävling så har 80% av alla startande Tretornstövlar ! Lite tråkigt tycker jag..


Jag hade hellre velat ha någon utav dessa (helst allihop ;)):
Alla är från De Niro.
Söndag


Idag är det söndag och ni som följer den här bloggen vet att jag älskar söndagar !
Det är den dagen i veckan då man verkligen får slappa och bara ta det lugnt och idag är det just en sån söndag, underbart !

Vädret är inte roligt, det är mulet och rätt som det är så kommer det en regnskur. Sunnie måste gå idag ändå, men jag väntar tills senare idag i hopp om att vädret ska bli bättre. Idag ska jag testa att rida med sadeln och det borde gå då jag har mindre ont i foten idag. Mockningen tar jag senare också.

Nu väntar vi på att mina älskade morföräldrar ska komma hit och laga mat. Det är alltid lika roligt att träffa dem !
Sunnie Girl.McDuff


När skogsarbetet är över så ska jag sätta igång Duff. 

Innan jag börjar jobba med honom ska han friseras och så ska jag ta kort på hur han ser ut i kroppen. Han är tunn (hur han nu kan vara det så mycket hö han får !) och muskelfattig men det ska vi ändra på !

En sak som däremot inte går att ändra på är att han är överbygd bak och det är inte så ovanligt bland travhästar. De travar ju oftast med mer vikt på frambenen och "sprätter" med bakbenen. 
Detta kan göra det tufft för honom att någon dag kunna samla sig och om jag inte jobbar honom på rätt sätt så kan det leda till förslitningsskador. 


Men jag ska göra mitt bästa och jag hoppas att han samarbetar med mig.
Bara han får lite mer förtroende för mig och förstår att det inte är farligt att jag sitter på hans rygg så blir det nog inga problem. Han är en lättlärd liten häst :)
Duffilicious !
Rubrik


Det blev en liten biltur fram till Kronan här i Vara nyss, för att träffa Karin och Julia. Trevligt var det och förhoppningsvis träffas vi på måndag igen !

Någon dag när jag hinner så ska jag sätta mig och skriva ett exteriörinlägg om Sunnie. Jag hade tänkt hinna det idag men klockan sprang iväg. Men nu har ni något att se fram emot ! ;)
Och imorgon har jag lagt in några tidsinställda inlägg så att bloggen inte står ouppdaterad. 

Nu ska jag sätta på ett avsnitt av ponnyakuten och sen sova.

God natt !
Nobody Is Perfect


Jag satt och kollade igenom lite gamla bilder och hittade denna:Det är en bild på min gamla D-ponny, Nobody Is Perfect. 

Nora var verkligen speciell ! Jag köpte henne som 11-åring och hon hade redan då vart med om mycket i sitt liv. 

Hon är flaskuppfödd och har tack vare det umgåtts alldeles för mycket med människor. Ett bevis på det är att om det red någon förbi hennes hage så reagerade hon inte alls. Om det däremot gick någon förbi hagen så gnäggade hon och sprang fram till personen. 

Hon är uppfödd i Polen och har sedan importerats först till Tyskland, sedan Danmark och till sist Sverige. Det är alldeles för många ställen att flytta runt på för en 11-årig häst, eller vilken häst som helst för den delen ! Man kan ju ana att hon har haft en hel del olika ägare i alla länder med..När Nora först kom till oss så var hon skygg för människor och eftersom hon var så speciell så är det inte så svårt att räkna ut att hon har fått en del stryk i sitt liv.
Ett exempel är när Nora stog i boxen och jag stog utanför och skulle putsa utrustningen. När jag tog upp sadelgjorden för att putsa den så flög hon in i hörnet av boxen och stog där och skakade, stackaren.

Jag hade mycket roligt med den här ponnyn, men man fick verkligen inget gratis. Varannan vecka var hon brunstig och den veckan gick det bara att galoppera på långa tyglar på sin höjd och nästan varje ridtur slutade med att jag satt och grät av frustration.
Den veckan hon inte var brunstig fick man börja om från ruta 1. Även när hon inte var brunstig så var hon en väldigt bestämd dam så man fick lura henne att tro att det var hon som bestämde ;)Det tråkigaste med Nora var att hon kunde gå som en klocka hemma. Hoppa vad jag än styrde henne mot, ha bra framåtbjudning och gå perfekta dressyrprogram. Men när man väl kom till tävling så "dog" hon. Framridningen/framhoppningen gick alltid superbra men så fort man kom in på banan så la hon bara av. Jättetråkigt då den hästen hade kunnat gå långt annars. 

Trots detta så fortsatte jag kämpa på tävlingar, dock bara dressyr på slutet, och tillslut kom vi som bäst 2:a i en LC:1. Inget speciellt tycker ni kanske men jag var så otroligt stolt då det var JAG som hade kämpat med den där "omöjliga" hästen och äntligen tagit ett stort steg framåt. 


Sen började jag på skola i Kungsbacka och hade bara möjlighet att ta med mig Sunnie. Nora fick därav stanna hemma och blev bara riden på helgerna när jag kom hem. 
Såhär i efterhand ångrar jag att jag sålde henne till en hästhandlare (en bra hästhandlare dock, som sålde vidare henne till ett jättebra hem där jag hoppas att hon är kvar idag) och jag ångrar att jag inte hade kvar henne längre. Men vi fick 4 roliga och väldigt lärorika år tillsammans och jag kommer aldrig glömma denna underbara ponny !
Vad jag saknar dig, min älskade vän ! ♥
Spricka ?


Nu har vi ätit kvällsmat och jag har slagit mig ner vid datorn igen. 

Under dagens skogsarbete så fick jag en stock på foten. Riktigt ont gjorde det och jag gick och grät under resten av arbetet. Jag får se hur foten känns imorgon, jag misstänker att jag kan ha fått en spricka. Och då är det ju ändå ingen idé att åka in till sjukhuset för det går ju inte göra så mycket åt en spricka. 

Därav fick Sunnie en ganska kort skrittur barbacka. Hon var lugn och skötte sig hela ridturen. 
Innan ridturen däremot, när jag hade henne på gången och skulle tränsa, så stack hon in i sin box 2 gånger. Hon har börjat med det det sista och det är inte okej. Hon tar liksom sats och rusar in i boxen och jag har inget att säga till om..


Annars har dagen vart ganska händelselös. 
Sunnie Girl.
Snabb update !


Vi ska åka och handla kvällsmat men när jag kommer tillbaka ska jag fundera ut några bra inlägg ! :)
Kvällsbloggning


Jag tänkte bara skriva någon rad så att ni vet att jag lever.

Idag har jag:

- jobbat i skogen
- mockat
- kollat när pojkarna badade i Vänern
- sjungt SingStar


Sunnie fick vila idag.

Imorgon fortsätter allt som vanligt. Jag ska jobba i skogen, Sunnie ska ridas, stallet ska fixas och jag ska SOVA ! Min kropp värker efter den här veckan och huvudet känns som en degklump så jag behöver nog sova någon timme även på dagen imorgon.


Nu är jag väldigt trött så jag tänkte faktiskt krypa ner i sängen :)

God natt !1 April


Lika äckligt väder idag, suck.

Och jag tror ni vet vad jag kommer skriva: jag ska som vanligt ut i skogen och jobba idag. Dock så tror jag inte att jag orkar hålla på sålänge idag, det känns som om mitt huvud ska sprängas och ryggen gå av..

Innan vi springer ut i skogen så ska jag och Emelie släppa ut Johannas hästar då hon inte mådde så bra. Mina hästar ska såklart också ut och sen är det bara att köra igång.

Ikväll ska jag och Tompa åka till Lidköping, som ju ligger bredvid Vänern, och där ska några vänner bada för första gången i år. Jag själv hoppar nog över det då jag typ är sjuk redan, men det ska bli kul att kolla på alla andra idioter ! ;)


Just det, det är första april idag ju ! Haha, jag lär ju bli lurad ett antal gånger, det brukar jag bli xDRSS 2.0