Sunnies exteriör


Sunnies stamtavla ser ut såhär:




Som ni ser så har hon fullblod ganska nära i stamtavlan, vilket förklarar hennes exteriör och temperament en del. 

Om vi kollar på den här bilden på henne (ganska dålig bild men ni ser på ett ungefär hur hon såg ut i kroppen för snart 1 månad sen):




Här har hon vilat i ca 3 månader.


Hon är en typ av häst som passar mig ganska bra: pigg, allert, uppmärksam, samarbetsvillig och känslig. Jag hade velat ha en något kraftigare häst dock.

Om man tittar på hennes kroppsform så ser man att hon har ganska mycket fullblod i sig. Tex så har hon har en hög, utstickande manke och långa ben.

Förutom hennes långa ben så har hon raka hasor. Det gör det svårare för henne att vinkla bakbenen under sig i dressyren och när hon inte trampar under sig ordentligt så jobbar hon ju inte riktigt med ryggen. Hennes långa överlinje gör det inte särskilt mycket lättare för henne. I dressyr vill man gärna ha en lång överlinje dock. 

Hon har långa och raka kotleder, vilket i och för sig är ganska bra då hon har svårare att få tex kotledsinflammation då hon inte "trampar igenom" lika lätt. Däremot så ger det mindre svikt i steget och hon kan lätt bli lite stum. 

Trots att hon är dressyrstammad så har hon inte det där typiska ickesluttande korset utan hon har ett lätt sluttande kors. 

Hennes hals är något högt ansatt, perfekt enligt mig ! 

Och så får vi inte glömma hennes långa öron :)




Här är ett gammalt kort på hur Sunnie ser ut när hon är helt igång. Här är hon dock lite muskelfattig.  



Här är hon däremot mer musklad men detta året strävar jag efter att bygga upp hennes muskler ännu mer. 


Det var Sunnies exteriör lite kort. Har ni något ni vill tillägga så får ni gärna dela med er av det i kommentarsfältet :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0