Dressyrtävling för hela slanten

Sen kväll igår så det var skönt med lite sovmorgon idag. Efter att jag släppt ut hästarna förstås.
 
Nu ska jag hoppa i stallkläder och åka till Grästorp för lokal dressyrtävling. My ska tävla och jag ska vara moraliskt stöd och kamerakvinna. Kul att få andas lite häst på tävling också, även om jag blir så grymt sugen själv..
 
 
 
 
 
 

Toffleditsättning försök nummer 3

My var ute och satte på Chilli sin toffla igår. Han skötte sig väldigt bra och blev bara lite otålig på slutet.
Tyvärr så hade tofflan lossnat bara några timmar efter när vi åkte och kvällsfodrade. Så frustrerande ! 
Nyss så satte jag och Tompa på tofflan ännu en gång. Förutom limmet den sitter med så raspade vi först utsidan på hans hov för att limmet skulle fästa bättre. Sen limmade vi i tofflan, skruvade den på plats och limmade lite på utsidan på kanterna som blir. På det så lindade jag med en självhäftande linda och avslutade med silvertejp. Sitter den inte nu så blir jag gråhårig ! Och sitter den inte nu så får vi ringa Mys kontakt igen och fråga vad fasen vi ska göra..
 
Trots att Chilli (eller det kanske snarare är Platina som är boven) är en jäkel på att dra av sig tofflor så har han också blivit så himla mysig det sista. Han gillar numera att kramas och jag får till och med pussa honom på mulen. Idag stog han hur duktigt som helst när vi satte dit tofflan och lindade och hade oss, med lite mutor i form av slicksten, hehe.
Han är också väldigt nyfiken. När han gick runt lös i stallet under tiden Platina blev borstad och jag mockade deras box så hittade han många roliga saker. Min jacka hamnade bland annat i Pyrets vattenhink, haha !
Det är rätt otroligt hur mycket jag har börjat tycka om den lilla rackaren redan.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och om en stund så åker jag och Tompa till hans mamma för en tidig morsdagmiddag med hans familj. Efter det är planerna lite oklara. Om det är uppehåll så åker vi till Trollhättecruisingen men om det regnar alldeles för mycket så åker vi hem till vår kompis Philip för lite kompishäng. Det känns som en bra kväll vilket det än blir :)
 
 
 
 
 
 
 

Regn och tappad toffla

Jag är en vädermänniska, helt ärligt rakt igenom. För det första så hatar jag att frysa och går gärna i vinterjackan en bra bit in på våren/sommaren och sen så påverkas mitt humör så otroligt mycket utav vädret. Är det dåligt väder så kan jag bli otroligt deppig, samtidigt som jag nästan alltid är glad om solen skiner och det är ljust. Till stor del så är det nog på grund av hästarna som jag påverkas så mycket. Regnar det så kan jag gå hela dagen och tycka synd om hästarna som behöver står i regnet, även fast hästarna antagligen inte bryr sig ett dugg och kanske till och med tycker att det är skönt.
Är det någon som känner igen sig eller är jag always alone i det tänkandet ? ;)
 
Som idag. Det skulle regna hela dagen och eftersom Chilli har sin toffla på sig och behöver ha möjlighet att lägga sig ner när han blir trött i benet så ville jag inte släppa ut dom i det blöta och kalla. Därför stog dom inne en del utav dagen och höll sig torra men det resulterade istället i att han hade trampat av sig tofflan när jag kom för att släppa ut dom några timmar under kvällen. Som tur är så kommer My och hjälper mig att sätta dit den imorgon. Vad skulle jag göra utan min hovslagarvän ? :)
 
 
 
Idag har jag dock hållt mig på bra humör trots regnet och har dessutom firat den internationella hamburgardagen med min sambo nu på kvällskvisten. Tompa gjorde dock kycklinghamburgare, vilket var väldigt gott !
 
Nu ska vi avsluta kvällen framför en serie. Imorgon jobbar jag på restaurangen till 14.30 och om det inte regnar för mycket så ska jag kolla när tjejerna från Actice Stable hoppar terrängbana efter det.
Hörs imorgon !
 
 
 
 
Som bloggare är bildbevis en självklarhet !
 
 
 

En onsdag med guldkant

Det har vart en produktiv dag idag också, vila kan man göra när man är död !
 
Jag jobbade 7-12.45 och när jag slutade så åkte jag raka vägen till stallet. My noterade för ett tag sen att Chilli trampar snett med höger bak, alltså att han lägger mer tyngd på utsidan av hoven än på insidan. Hon ringde en utav sina kontakter inom hovslagarvärlden som idag kom ut och satte på en "toffla" på Chilli. Den ska hjälpa honom att flytta över tyngden mer till insidan.
Det var trots allt ett tacksamt fel sa han, och vi korrigerar i god tid så Chilli kommer inte ha några problem av detta i framtiden. Skönt !
 
Chilli var för övrigt jätteduktig när vi satte på tofflan och den självhäftade lindan som satt på en timme efter korrigering för att det skulle få härda ordentligt kunde jag ta bort alldeles själv på honom i hagen. Guldstjärna till Chilli ! 
 
 
Såhär spatserar Chilli runt nu och i 10-14 dagar framöver !
 
När jag ändå var i stallet så passade jag på att mocka och göra klart och åkte sen hem för att brottas med gräsklipparen. Våran gräsmatta växer som ogräs och vi brukar inte ha särskillt tur med våran gräsklippare. Det hade jag inte idag heller, den dog efter en kort stunds klippning och efter flertalet försök att återuppliva den så jag gav upp. 
 
När Tompa kom hem åkte vi hem till mamma och tvättade Audin. Tompa hade med sig två presenter till mig när han kom hem från jobbet som vi satte dit efter tvätten. Säga vad man vill men han vet verkligen vad jag gillar, mitt hjärta !
 
 
 
 
 
Så satans snyggt och imorgon är det jag som glider i Audin till jobbet !
 
Nu står kycklingsoppan på spisen och så fort vi har ätit så ska vi dyka i säng. Jag och min fina sambo <3
 
 
 

Morgonhälsning från stallet

 
 
Gräset är alltid grönare på andra sidan ! Fast taggigare..
 
 
 

Monday, Y U no Friday ?

Hej på er !
 
Usch vilken tråkig måndag alltså ! Jobbet har gått segt och har vart krävande. När jag kom hem vid 16.30 och verkligen såg hur huset såg ut (har vart iväg så mycket det sista så har inte hunnit reflektera över det) så var jag helt enkelt tvungen att röja lite här hemma. Nu ser det mycket trevligare ut och jag själv uppehåller mig vilandes i sängen. Jag hade hoppats på lite ensamtid med min sambo men han håller på med annat.
Ja, ni hör ju ? Ingen direkt skön måndag här inte..
Tur att jag ska till stallet senare och får träffa mina hjärtan i alla fall !
 
Imorgon jobbar jag 6-14 och ska hämta ut paket och fixa lite efter det. Fy, jag gillar inte att tycka att livet är långtråkigt ! Fast man måste ha såna dagar också, annars märker man ju inte av alla awesoma dagar.
Kan jag försöka inbilla mig i alla fall..
 
 
 
True !
 
 
 

Är söndagen redan slut ?

Söndag kväll redan ? Och vart tog denna helgen vägen då ?
 
Idag så började jag med att släppa ut hästarna innan jag hämtade upp My och styrde bilen mot Essunga och regional hopptävling på gräs. Jättekul att titta på men frustrerande att bara stå på backen. Fast kanske att jag kan vara med nästa år, vem vet ?
 
Sen åkte vi och byggde upp en terrängbana med ett gäng från Larsagården Active Stable. Vi byggde i den skogen som jag oftast rider i så det blir nära och bra för mig och Platina i framtiden.
 
Efter ett besök av hovslagaren och lite Imprezamek nu på kvällen så ska både jag och Tompa däcka i sängen. Det har vart en produktiv helg, minst sagt !
 
 
 
 
 
 

Alla hästar på plats

Efter en dag med fullt ös nästan hela dagen så är både jag och Tompa väldigt trötta och tänkte fastna i soffan framför Eurovision. Pensionsvarning på den, haha !
 
Allt idag har gått jättesmidigt. Hästarna har skött sig bra och förutom att Chilli gjorde en kullerbytta ut från transporten på stallplanen så gick allt smidigt. 
Sunnie tyckte det var väldigt spännande med nya kompisar och hade gärna gått i samma hage som dom redan idag. Det får hon dock vänta ett tag med. Byta bort sin stora fina box fick hon också göra men det verkade inte gå någon nöd på henne och hennes nya box är nästan i samma storlek. 
Pyret, som står vägg i vägg med sto och föl, fick faktiskt lite försynt hälsa på Platina. Det kommer bli toppen detta !
 
My tog så fina bilder på Sunnie och Chilli idag så jag var bara tvungen att låna dom för att visa er :)
 
 
 
 
 
För övrigt, vad tycker ni om här-och-nu-inlägg ? Kul att få hänga med eller bara rörigt ?
 
 
 

Tredje och sista hästen flyttad

 
Tessie verkar ganska nöjd !
 
 
 

Nu är dom här <3

 
 
 
 

Denver E e. Donnerfly

 
 
 
Mys fina tvååring, Chillis halvbror, som precis blivit släppt på bete.
 
 
 

I väntan på dom andra..

Så är det bra träning att vänta på transporten.
 
 
 
 
 
 

Någon var glad vid utsläppet

 
Några minuter senare släpptes dom ut på gräset men då blev det inget spring, bara nosen direkt ner i gräset, haha !
 
 
 

God morgon !

Idag är det lördag och idag kommer faktiskt bäbis 😁 Så kul och spännande !
 
Men nu först ska vi åka med My och lämna hennes tvååring på hingstbete. 
Hörs under dagen !
 
 
 
 
 
 

Fredagkväll med sörpa

Nu fick jag lite tid över i väntan på hovslagaren !
 
Jag ska börja med att rätta mig, Chilli kommer inte alls idag fredag utan imorgon lördag. Jag tror att jag var lite trött igår kväll, haha ! 
 
Nu sitter jag som sagt och väntar på hovslagaren. Stallet är klart och hästarna är inne. När jag är färdig här så åker jag hem och svidar om till något annat än hästkläder (det är typ det enda jag går i nu för tiden) och åker vidare till våran kompis Fredrik. Där ska gamla gänget samlas ännu en gång och njuta av grillat och sörpa. Det låter som att det kan bli en bra kväll fast med en ganska tidig hemgång eftersom vi ska upp tidigt och flytta hästar hela dagen imorgon. Jag älskar dagar fyllda med häst
 
Hoppas ni får en trevlig fredagkväll så ska jag ge er här-och-nu-uppdatering imorgon :)
 
 
 
Tänk att denna sötnöten kommer till mitt stall imorgon :D
 
 
 

Äntligen !

Nu kom jag och Tompa precis hem från stallet. Vi har byggt om hästarnas vinterhage och bytt tråd i sommarhagen och det tar sin lilla tid. Men nu är vi äntligen klara ! 
En av anledningarna till att det har vart sån stress med hagen är för att Chilli kommer hem till oss på fredag ! Underbart att få hem honom så tidigt :)
 
Nu ska jag dyka i sängen, imorgon är en lika fullspäckad dag med jobb till 17, hovslagare och party på kvällen.
God natt !
 
 
 
 
Imprezan, som fick pröva fyrhjulsdriften ute i hagen när traktorn gick sönder.
 
 
 

Sweet Chilli E e. Red Hot Chilli - Ute 2a gången

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E e. Red Hot Chilli - Ute 2a gången

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En ledig tisdag

Vissa dagar är bara bättre än andra. Idag är utan tvekan en sån dag och jag har försökt skaka av mig oroskänslan som har förföljt mig det senaste för att kunna njuta till fullo.
 
Min lediga tisdag började med att åka till mitt stall och släppa ut hästarna. Jag passade på att mocka direkt på morgonen, vilket jag tackar mig själv för nu. TY Mli !
Hem för att äta frukost och slappa en liten stund innan My hämtade upp mig för att överraska med lunch på Deli Deli i Alingsås. Så gott, jag kan verkligen rekomendera er att åka dit !
Vi hann med en sväng på Hööks och ett stopp på Donken för att köpa glass på vägen hem.
 
Jag bytte om direkt och åkte till Mys stall för att rida Tessie. Vi testade ett nytt bett idag men det var kanske fel dag att kunna avgöra om hon gillade det då hon brunstar just nu och antagligen hade lite träningsvärk från gårdagen. Men vi joggade i skritt, trav och galopp för att stretcha och släppa på träningsvärken och det var mysigt att komma ut i skogen.
 
Ingen andning mellan dagens händelser inte, så fort jag kom hem så hoppade jag in i Tompas bil och åkte med honom ner till Landvetter och tillbaka, med ett stopp för att handla. Och nu är vi här hemma, med kycklingsoppa på spisen och fixar lite i huset samtidigt. 
 
Och bilderna på Chilli som jag har lovat kommer inom kort ;)
 
 
 
 
 
 

Kvällsmys med bäbis

 
Som faktiskt har börjat få framtänder och har lärt sig att äta hö :)
 
 
 

Kontraster när dom är som bäst

 
Från lerig hage till burnring. Bästa kontrasterna om ni frågar mig !
 
 
 

Just nu

 
Johans fina gamla traktor får hjälpa till att sätta stolp !
 
 
 

Rubrik

Inga fölbilder än, tyvärr, men det har vart och är fullt upp just nu.
 
Hagen ska byggas om innan Platina och fölis kommer hem och även vårt korta lilla staket här hemma ska vi byta ut. Det är dagens nöjen som avslutas med eventuellt bilbyte och en bilträff om vi orkar pallra oss dit och om det inte regnar.
 
Igår borstade jag både Sunnie och Pyret supernoga. Dom friserades och pysslades om ordentligt så nu ser dom ut som två tävlingshästar (förutom Sunnies man som jag inte vågade mig på då hon var lite otålig).
Jag fick också dammsugit Audin så den är lite fräsch igen. 
 
Idag vid utsläppet så blev Chilli ledd i grimma och grimskaft för första gången. Han tyckte såklart att det var lite konstigt men gjorde det ändå väldigt bra ! 
 
 
 
 
 
 

John Alexander - Like it

 
 
 
 

Förstå gången på drygt en månad...

Som jag sitter på hästryggen. Trots det så känns det som att komma hem, en sån underbar känsla !
 
 
 
Och det är fina Tessie på bild, som jag får låna av My :)
 
 
 

Världens finaste <3

 
 
 

Byklubben - Frenzy 2015

 
 
 
Som vanligt så blir alla låtar så mycket bättre med bas. Tänk om alla kunde få lyckan att få höra dessa låtarna i Audin, det hade vart grymt !
 
 
 

14 maj

Det finns inget bättre sätt att starta dagen på än med världens sötaste och charmigaste lilla kille ! Tänk om han kunde hålla sig såhär liten och söt för alltid. Fast jag ser ju fram emot att se hur han känns att rida framöver i och för sig. Jobbig sits jag sitter i, haha !
 
 
 
Den där underbara lilla mulen.
 
 
Som vanligt så blev det alldeles för få sovtimmar inatt, denna gången på grund av att vi mekade med Imprezan igår. Det var välbehövligt och ett måste men det innebär också att vi nu behöver sova någon timme för att kunna fungera alls idag. Dagen ska i alla fall spenderas helt med Tompa och det ska bli så mysigt <3
 
Förhoppningsvis kommer det upp lite fölbilder under dagen. I vilket fall så hörs vi sen !
 
 
 

Alan Walker - Fade

 Så fruktansvärt go låt.
 
 
 

Bästa morgonen

 
 
 
 

Jobb och föltid

Alltså åh, ni ska bara veta hur mycket söta fölbilder jag fick utav My idag ! Jag kan lova att ni inte behöver undra vart fölungen tog vägen, jag har bilder att kunna fylla bloggen med i flera dagar, om inte veckor, haha ! Och han är så underbart söt min lilla parvel <3
Tyvärr hinner jag inte sätta mig och välja ut bilder idag, det kommer så fort jag har tid. Men här har ni ett smakprov:
 
 
 
 
Idag jobbade jag 7.15 till 16.15. My släppte ut Platina och Chilli imorse och när jag slutade fick dom bara komma ut en snabbis på grund av regnet. Han var ganska mysig idag och väldigt nyfiken. Det ska bli kul när han förstår att vi människor inte alls är farliga, då kommer det nog inte finnas en mer närgången häst. Eller jo, Mys häst Denver (Chillis halvbror) är i och för sig ganska bra på att vara närgången, haha !
 
Efter besöket hos Chilli så åkte jag till mitt stall för att mocka och ta in hästarna och nu sitter jag här hemma, proppmätt efter Tompas ris och kassler. 
Imorgon jobbar jag 8-17 och innan jag börjar ska jag hinna till mitt stall och släppa ut hästarna och sen till Mys stall och låta Platina och Chilli gå ute någon timme. Ni kan ju tänka er vilken tid jag behöver gå upp ! Men det är så värt det när det gäller timmar i stallet/en. (Fråga mig imorgon bitti om jag säger samma sak ;))
/En riktig, äkta hästnörd
 
 
 

Timmy Trumpet & Chardy - Hipsta

 Grymmast just nu !
 
 
 

Tävlingsoutfit Chilli

Jag älskar att drömma och planera, även om det är långt i framtiden det gäller. Och igår började jag fundera.
 
Chilli är ju fux och enligt mig så finns det inget snyggare än en marinblå outfit till den hästfärgen. Brun utrustning på en fux är dessutom ett plus men det får vi se hur det blir med när den dagen kommer.
Jag har därför satt ihop ett kollage (i paint som vanligt så kvalitén är sådär) med hur jag önskar att vi ska se ut den dagen vi rider in på tävlingsbanan !
 
 
 
 
Stövlarna, senskydden och ridbyxorna har jag redan så det är bara det andra som ska köpas in. Men jag har ju ett tag på mig som sagt, min framtida tävlingshäst har ju precis bara lärt sig att gå, haha !
 
 
 

Are you with me - Lost Frequencies

 En ganska gammal låt men som ni bara måste höra !
 
 
 

I wasn't ready

 
 
Tänk att få se lilla Chilli komma till världen en gång till, det hade vart underbart !
 
 
 

Hoppning Tessie 2/4

Fotograf: Evelin Johansson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina Tessie !
 
 
 

Fölmys

Nästan prick klockan 7 hämtade jag upp My och Cindy och åkte till hennes stall. Morgontrött var bara förnamnet, haha !
 
Idag fick Platina och Chilli komma ut i en större hage med ström, eftersom lilleman har börjat suga på tråden. Han höll sig undan väldigt länge men gick tillslut fram och bet på tråden och fick såklart en stöt. Lite förvånad blev han men han släppte det ganska fort ändå. Tråden var han dock inte på något mer under timmen dom var ute.
Jag ska dit både i eftermiddag och ikväll och kanske att vi släpper in Tessie till föl och sto en stund. Det är ju dags att börja vänja ihop dom så att dom kan gå ute allihop.
När vi tagit in dom i boxen igen så tränade vi lite på människoberöring och så länge jag kliar Chilli så går det bra och det är dessutom väldigt populärt !
 
 
 
Nu har vi bestämt datum när Platina och Chilli kommer till mitt stall. Det dröjer inte så länge och det ska bli så kul !
 
Om ni kikar in här under dagen så kommer det upp bilder på sist jag hoppade Tessie och kanske ännu fler bäbisbilder.
 
 
 

Sweet Chilli E e. Red Hot Chilli

Bilderna är från igår, första gången han var ute.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PUSS <3
 
Och två på morsan:
 
 
 
 
 

Morgon med Chilli

Nu har jag och Tompa precis kommit hem från Mys stall. 
Platina och Chilli (har inte kommit på något bättre smeknamn än så det är vad han kallas just nu) fick vara ute i hagen en stund och idag sprang dom mer än igår. Chilli tyckte det var lajbans att springa runt med mamma, tills vi skulle ta in dom och han hellre ville springa själv. Det såg ut som han tänkte "jag är faktiskt världsvan nu mamma, jag springer ett varv själv herrrrååå !" haha ! Sötnöt <3
 
Jag mockade deras box och mockade även ut allt ur boxen bredvid som dom står i under tiden jag mockar. Det är bra med lite underlagsskillnad och hårt underlag rätar dessutom ut kotorna snabbare. När vi åkte så var han väldigt trött av den lilla stunden ute och la sig och vilade. I eftermiddag är det dags för ännu en tur ut i hagen.
 
Nu ska jag vila en stund då vi kom hem ganska sent igår och sen kommer det upp lite bilder på Chilli och Platina :)
 
 
 
Igår i hagen, andra gången ute.
 
 
Två trötta fölvakare, någon timme efter Chilli föddes, haha !
 
 
 

Glad och sprallig fölunge och kalas

Idag har det vart fullt upp från morgon tills nu !
 
En kort sovmorgon innan vi åkte till stallet. Där fodrade vi hästarna som sov ute inatt och mockade. 
Sen åkte vi direkt till Mys stall och mockade Platinas box. Platina och Sweet Chilli fick komma ut en stund, båda i grimma för att kunna ha lite koll på dom. 
 
Vid 13 åkte vi hem till Johanna för att fira att hon och hennes dotter har fyllt år. Jättekul, även om vi åkte tidigare för att släppa ut sto och föl ännu en gång när My slutat jobbet.
Denna gången fick dom båda gå lösa i en liten hage och det tyckte dom var roligare. 
Tompa åkte i förväg hem för att visa Mercan för spekulanter och när jag kom hem så var dom fortfarande kvar och tjatade på lägre pris, vilket dom gjorde ett bra tag. Så fort dom åkte hoppade vi in i bilen och är nu på väg till Järpås för grillkväll, sena som vanligt, haha !
 
Jag har en del bilder från idag, både från Evelin som fotade första gången föl och sto var ute och från My som fotade andra. Så vänta er söta bäbisbilder imorgon :)
 
 
 
Fotograf: My Wester 
 
 
 

Sweet Chilli E e. Red Hot Chilli

Äntligen !
Efter över en veckas fölvak så har nu min fölunge kommit. En hingst blev det, trots att vi var stensäkra på ett sto, och han ska heta Sweet Chilli. Har ni något bra smeknamn på det får ni gärna skriva i kommentarerna :)
 
 
 
 
Lånad bild från My.
 
 
 
 
Jag och Tompa var med Evelin på ridskolan och skulle kolla när hon hopptränade. Då ringde My och sa att hon tror att Platina ska föla och att hon åker till stallet. Vi avvaktade lite men när vi kollade på kameran och såg att vattnet gick så sprang jag och Tompa till bilen och rejsade till Mys stall. 
När vi kom fram så var framhovarna ute och från att vi kom till att han var helt ute tog bara ca 20 minuter. Han är en livlig liten krabat och började sprattla redan innan hans bakben var ute, haha !
 
Nu får Sweet Chilli och Platina lite lugn och ro och jag och Tompa sitter i mamma och Johans soffa och andas ut.
Det har fortfarande inte sjunkt in att han äntligen är här och att han mår bra. Jag är så glad ! :D
 
 
 

Träning, smoothie och fölvak

Jag och Tompa har haft en lugn dag men vi hann med lite under kvällen.
 
En knapp halvtimmes promenad följt av rumpa/lårträning här hemma i vardagsrummet. Jag lär ha träningsverken imorgon !
Kvällsmat i form av spaghetti och köttfärssås och sen en tripp till stallet för att mocka och ta in hästarna. På vägen hem åkte vi förbi Ica och köpte ingredienser till smoothie. 
Resten av kvällen ska vi kolla på film och jag ska studera Platina via kameran. Ovanligt va ? ;)
 
 
 
Lättyoghurt, lättmjölk och hallon.
 
 
 

Just nu:

 
 
Dags att gå ut och gå !
 
 
 

Hur svårt ska det vara att klämma ut ett föl ?

Ja Platina, du är ju redo, vad väntar du på egentligen ?
 
Inget föl inatt heller alltså, trots mycket aktivitet i boxen igår kväll. Jag själv blir snart galen av all spänning och sömnlöshet. Vi har nu fölvakat under nätterna i drygt en vecka och det börjar kännas..
 
Idag är det riktigt skitväder med regn och blåst här hos oss och det ska det vara hela dagen näst intill. Därför passar jag och Tompa på att vila upp oss lite under dagen innan vi fortsätter med buskarna i trädgården ikväll. Det tar en halv evighet att klippa dom där buskarna men vi har tre kvar så det är bara att kämpa på.
 
Nej vi har inte något särskillt planerat idag så en fölunge hade vart lägligt. Hör du det, Platina ?
 
 
 
 
 
 

6 pics och eventuellt föl ikväll !

 
 
 
 
 
 
 
Det här är vad vi har pysslat med under eftermiddagen/kvällen. Plus stallet såklart. Sunnie kom springandes till grinden när vi kom till stallet, sötnos <3
 
Nu är det seriöst fölvak som gäller ikväll. Platina har visat nya tecken på att fölis är på väg så håll tummarna allihop för att det blir ikväll !
 
 
 

Onsdag och helg för min del

Hej på er !
 
Jag har jobbat från 7.15 och skulle egentligen jobbat till 16 men eftersom Tompa är hemma och det var lugnt på jobbet så passade jag på att åka hem vid 14. Nu har jag långhelg och jobbar inte förrän på tisdag nästa gång.
 
Jag körde den numera obligatoriska vägen hem förbi Mys stall och kollade till Platina men det var fortfarande bara tre hästar i hagen och Platina stog så lugnt och betade. My tror att det nu faktiskt är dags för fölunge ikväll och jag kan inte annat än hoppas !
 
Nu ska jag snöra på mig träningsskorna och promenera en sväng med Tompa och Stina. När vi kommer tillbaka ska jag träna rumpa/lår. Jag ska minsann vara mer vältränad när det är dags att börja rida Platina ! :)
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

.

 
 
 
 

Konfirmation och fölmage

Nu har vi precis kommit hem från min kusins konfirmation i Vara. På vägen hem stannade vi i Mys stall och klappade på Platinas tjockismage.
Alltså, att hon inte spricker snart, hon är ju gigantisk ! Det verkar dock som att vi får vänta på att få träffa fölet ett tag till..
 
Nu var tanken att vi skulle ta igen våra missade sovtimmar med en timmes sömn men vi måste tydligen ut på fler ärrenden. Åh, jag vill ju bara sova ! Jag kan knappt knåpa ihop ett inlägg för att mitt huvud är så grötigt. Jaja, sova kan jag väl göra när jag är död.
 
 
 
 
 
Min fina Thomas <3
 
 
 

Väntar och väntar och väntar

Jobbet gick ganska fort idag, trots att jag kände mig som en zombie emellanåt. 
 
Som ni förstår så blev det inget föl inatt men jag vaknade flera gånger i timmen hela natten och kollade på kameran = en halvt död Emelie när klockan ringde imorse.
 
Idag har Platina ännu ljusare/vitare mjölk så hon borde föla inatt. Haha, det har vi ju hört förut men förhoppningsvis så är det inte falskt alarm idag. 
Jag längtar tills den lilla krabaten kommer ut <3
 
Jag och Tompa spenderar hela kvällen i soffan med Wii och försöker hålla oss vakna så länge som möjligt. Här ska det absolut inte missas någon fölning ! ;)
 
 
 
 
Min fina sambo är så otroligt förstående i den här fölyran. Jag älskar dig <3
 
 
 

Fortfarande inget föl..

Kan det vara så att vi började stressa upp oss i onödan ? Platinas mjölk är vit och i praktiken så kommer hon föla ikväll/inatt men just nu är hon fruktansvärt lugn och står och sover och har gjort större delen av kvällen.
 
Vi har i alla fall haft tacomys/fölvak hemma hos mig och Tompa ikväll. My kom in med andan i halsen förut och vi var nog lika nervösa och förväntansfulla båda två och pratade i falsett och superfort. Men minutrarna gick och nervositeten övergick till trötthet så nu är My hemma hos sig igen och vi ska försöka få lite sömn ifall hon fölar senare inatt (det hoppas jag verkligen). Fast klockan kommer ju vara ställd ganska ofta så om det blir så bra kvalité på sömnen vet jag inte.
 
Och för er som tycker att det blir tjatigt med allt fölsnack; jag förstår er för jag känner mig ganska tjatig, haha ! Men det här är ju min första fölning, mitt första fölvak och min kommande stjärna som ska födas så jag tycker jag har rätt att tjata och vara löjligt nervös och glad :)
 
 
 
Sunnie, som ska bli låtsasmoster !
 
 
 

Snart är den här !

Nu är det spännande, nu är det nära !
 
My ringde precis och berättade att Platinas mjölk är vit. Andra år hon har fölat så handlar det bara om timmar från det att mjölkens färg ändrats från klibbigt gul till vit. Förhoppningsvis är det samma i år !
 
Tror ni att jag är förväntansfull eller ? Jag kan inte sitta still här hemma, min fölunge är på väg ! 
Tacka gudarna för kameran som lugnar mina nerver lite, haha !
 
Och så hoppas jag nu på ett stoföl. Fast det kvittar ju egentligen vad det blir så länge det är friskt och mår bra.
Oturligt nog så ska jag jobba på restaurangen hela dagen imorgon så om fölungen kommer ikväll så kommer ni få se en Audi som går fort från Bjertorp till Mys stall vid slutdags runt 17 ;)
 
Jag uppdaterar er mer under kvällen !
 
 
 
Snyggpappan.
 
 
 

Voila !

 
 
Hemmagjorda chicken nuggets med gurkastavar och vitlök/örtsås.
 
 
 

Lunchdags

Nu har vi precis vinkat hej då till Chicago som flyttar till sitt nya hem idag. Lite fika hann vi också med, det är ju ett måste, haha.
Och nu ska jag och Tompa laga mat. Vad tror ni det ska bli för gott av det här ? 
 
 
 
 
 
 

1 maj

Nähe, inget föl inatt heller. Men det är väl bara att hålla ut ett tag till, hon är ju på väg. Jag har dock gissat på att fölungen skulle komma på dagens datum, 1 maj, så vi får se om jag får rätt.
 
Jag och Tompa ska passa på att mysa en stund nu på morgonen och sen åker han och hämtar stolp med Niklas. Jag åker då till My för att fika och fölvaka i hagen en stund. Så mysigt ! 
 
Resten av dagen blir välbehövligt lugn med tacos och sambomys hemma i soffan ikväll. Det känns som att vi bara har flängt runt det senaste så det ska bli så skönt :)
 
 
 
Jag och min kärlek <3
 
Vi fick glowsticks på grillkvällen igår och jag tyckte det var barnsligt roligt, haha !
 
 
 

RSS 2.0