Throwback

Till för 2 år och 1 dag sen när jag och Sunnie kom 6a i 1m i Gäsene. 
Innan denna tävlingen hade vi haft en svacka i hopppningen, jag hade bland annat flugit av i ett hinder och fått en spricka i lillfingret. Jag kommer ihåg att jag var så nervös innan jag gick banan, så gick vi in och levererade en säker dubbelnolla och fick rida ärevarv till Calvin Harris - Summer. Älskade häst !
 
 
 
Detta var min och Sunnies näst sista hopptävling tillsammans. I andra 1metersklassen den dagen så stannade vi ut oss på a-hindret i kombinationen, precis som vi gjorde tävlingen efter det också. Det var i samma veva som jag såg att hon satte under bakbenen ojämnt vid longering och jag bestämde mig för att åka in och kolla upp henne. Resten av historian kan ni ju utantill vid det här laget.
 
 
 
 
 
 
 
Åå, ni anar inte vad jag saknar hopptävlingarna med Sunnie ! Så synkade som vi kunde vara. Tänk då om hon inte hade haft spatt halva/hela sitt liv, vart hade vi varit idag då ?
Finaste, bästaste Sunnie <3
 
 
 

God morgon

Min lediga tisdag och jag vaknade strax efter 8. Jaja, jag slipper ju sova bort halva dagen i alla fall !
Idag ska jag bara ta det lugnt. Sola lite, och kanske att jag städar lite inne men där går nog gränsen. Jag är i stort behov av en slappdag, så även om jag kommer bli rastlös och få dåligt samvete för att jag inte gör något så ska jag tvinga mig själv att sitta still hela dagen.
 
Jag får se hur jag gör med hästarna idag. Igår eftermiddag/kväll kom bromsarna till oss och trots flugtäcken så sprang hästarna lite. Idag ska jag se hur dom reagerar men är det samma som igår så får vi antingen slänga upp ett vindskjul så snabbt vi kan eller investera i en blinningfångare. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte vad som fungerar bäst.
 
Lite snabbt om gårdagens ridning då. Det gick sååå dåligt ! Jag vet inte om det var på grund av värmen (bromsarna dök upp efter ridpasset) eller var det var men vi fick inte till ett bra pass. Sunnie gick bara och stretade mot bettet och verkligen hängde i min hand. Först på slutet fick jag igenom ordentliga halvhalter och då bara i skritt. Hon var stressad och tappade takten i både traven och galoppen och i galoppen hade hon svårt att bära sig på en 15meters volt. Jag gjorde allt jag kunde komma på för att försöka rida ur det: skänkelvikningar i alla gångarter, miljarder övergångar och tempoväxlingar, ryggningar mm men det släppte inte. Tillslut så gav jag upp och skrittade av, vi skulle inte komma någonstans ändå. 
Så tråkigt att få ett bakslag när hon har vart så fin det sista. Men det är väl svackan som kommer, hon har haft en formtopp ganska länge nu.
 
Inte nog med det dåliga ridpasset så råkade jag dessutom skada min häst. När jag sadlat av henne och fått på henne ett flugtäcke så stog jag och slog några bromsar under magen på henne. Jag vågar inte slå dom med handen eftersom dom är så stora så jag använde baksidan en borste. En gång så missar jag helt och råkar träffa insidan av hennes baklår = Sunnie får ett litet sår. Det var ytligt men det blödde lite till en början och jag mår fortfarande så dåligt över det. Stackare.. Förmodligen så är hon öm där idag och eftersom vi ändå är inne i en svacka så tror jag att hon får vila. Kanske att vi promenerar en sväng om inte bromsarna är för jobbiga.
Så jag hade en jobbig kväll igår, ett dåligt ridpass kan ju verkligen förstöra en hel dag. Men vi kommer tillbaka, efter en microvila.
 
 
 
 
 
 

Måndag

Måndag idag och jag undrar om jag inte är bakfull idag också alltså ? Seg är jag i alla fall, jag ska egentligen ut och rida nu men har fastnat i sängen..
 
Sunnie ska trimmas i hagen och Platina ska longeras. Sen kommer jag förmodligen hamna i soffan resten av kvällen, haha ! Tur att jag är ledig imorgon så jag kan vila upp mig lite. Usch, vad jag är gammal..
 
 
 
 
 
 

Seg dagen efter

Grillkvällen igår blev mer party än vad vi alla trodde, tror jag. Jag har faktiskt mått fruktansvärt dåligt idag och jag vet att jag inte är ensam. Det är absolut inte värt det att vara dålig en hel dag, men roligt hade vi !
 
Nu har mamma och Matilda varit här och ridit ut alla hästarna med mig. Vi red mestadels skritt men lite trav och Platina kändes pigg. I början ville hon inte ta en enda förhållning utan stretade bara emot men på slutet gick hon bättre. Sunnie såg nöjd ut med Matilda på ryggen och idag var hon mer avslappnad när hon hade sällskap.
 
Nu ska jag duscha och sen sätta mig i soffan resten av kvällen. Imorgon kör vi igång en ny vecka och varenda dag har jag något extra inplanerat. Skönt att jag kan vara ledig på tisdag i alla fall.
 
 
 
 
 
 

DB-tävling och Dagens ridpass - Sunnie

En rolig dag i Mariestad, som blev mycket längre än tänkt från början. Riktigt kul att höra och se alla grymma ljudbyggen och det häftigaste måste nog vart när jag stack in huvudet i kupén på en 940. 154.9 decibel spelar han och jag kan säga att håret stog åt alla håll och trumhinnorna vibrerade nästan sönder. Då fanns det ändå bilar som spelade bra mycket högre än den där idag..
Dessutom så fastnade jag för en ljudtävling som heter bassrace, där du ska spela så nära en viss decibel som möjligt i 30 sekunder med en vanlig musikalisk låt. Hur kul hade det inte vart att vara med och kvala till SM med Audin ? Det tål att tänkas på..
 
Tyvärr så fick vi strunta i Trollhättan och cruisingen men den kommer ju nästa år igen. Jag prioriterade Sunnie framför ännu mer flängande i bil.
Det gick dock inte så bra att rida idag. Sunnie var spänd och vi fick inte till någon takt och rytm alls idag. Kanske att det stämde hyffsat den sista biten i trav hem men det var allt. Dessutom så kändes det som hon gick och tryckte mot min högerskänkel större delen av ridpasset. Näe, det ridpasset kan vi stryka !
 
Nu är vi på väg till Philip och Elin för en grillkväll. Sen får vi se hur kvällen slutar.
 
 
 
 
 
 

Riktigt bra ljud i den kärran

Kanske skulle bygga något liknande i transporten ? ;)
 
 
 
 
 
 

Trött

Imorgon är det jag som tar sovmorgon, herregud vad trött jag är ! Det känns som jag har tio kg grus i ögonen och var ute och söp inatt och bara fick fem minuters sömn.
Nu ska jag försöka sminka fram ett ansikte och sen är det jag som stannar på Donken och köper toast till frukost !
 
 
 
 
 
 

Fredagsmys

Kvällen blev inte riktigt som planerat. Tompa åkte aldrig på AW utan kom hem och mekade fyrhjuling istället. Så under kvällen har vi vart hemma hos mamma och Johan och städat ut stallet och ätit pizza. Fredagsmys helt enkelt !
Det fanns så himla mycket bråte i stallet som ska till tippen eller eldas, jag fyllde upp hela flaket på pickupen. I mitt nya stall har jag här med lovat mig själv att ha bättre ordning och inte samla på mig en massa onödigt.
 
Sunnie och Platina joggades lite lätt förut. Mamma red Platina och det såg bra ut. Däremot tyckte hon att Platina kändes trött (oh, vad ovanligt) så det kan hända att hon får vila imorgon. Sunnie kändes kanske lite seg men det var mest för att hon inte fick chans att komma igång ordentligt. Hon var mjuk och igenom i alla fall så imorgon kör vi ett hårdare trimpass igen.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen. Imorgon åker vi mot Mariestad kl 6.30 för att kolla på billjudtävling. Sen är nästan resten av dagen fullspäckad. 
 
 
 
Mamma och Platina idag.
 
 
 

God morgon

Jag har några timmars jobb framför mig innan jag äntligen tar helg ! 
I eftermiddag kommer mamma och Ethel ut och fikar och sen rider jag och mamma ut en sväng. Efter det ska jag köra hem mamma och passa på att städa ut det sista ur det gamla stallet. 
Tompa ska iväg på AW ikväll så när jag kommer hem tänkte jag bädda ner mig i soffan och kolla på Geordie Shore med ett glas vin. Inte lika bra som att ha Tompa hemma men jag får göra det bästa av situationen.
 
 
 
 
 
 

1/3 hästar skodda

Hovslagaren kom lite sent och hade bråttom så jag erbjöd honom att skjuta upp Rut och Platinas skoningar några dagar. Sunnie var den som var i störst behov av att skos om och hon fick i alla fall fina fötter. Nu kan vi fortsätta träna på, så roligt !
Imorgon blir det dock mamma som rider Sunnie och jag Platina (om jag inte lyckas övertala henne till tvärtom), så sticker vi ut en sväng på grusvägen. Bra för Rut att fortsätta tränas i att vara själv, vilket hon kommer vara till hösten när hon flyttar till mamma och mamma rider ut Frank. 
 
Idag longerades alla hästarna en kortis innan hovslagaren kom. Jag ville få ut eventuell överskottsenergi men dom verkade mest sommarbetströtta.
Platina lunkade på som vanligt och Rut förstog ganska fort vad det handlade om men hade inte särskillt bråttom. Sunnie däremot var lite pigg och ville gärna smygöka, så himla kul och motiverande att hon är så fin nu ! Det var första gången sen hon blev diagnostiserad med spatt som hon longerades och det kommer jag inte göra om det inte är absolut nödfall. Hon fick gå på stooor volt i sammanlagt kanske 3-4 minuter så det var inte mer slitsamt än vårat vanliga voltarbete.
 
Nu ska jag och Tompa sova, egentligen lite för sent. Imorgon ringer klockan 4.55 och jag som helst behöver mina 8 timmar sömn kommer få kämpa mig upp ur sängen imorgon. Å andra sidan så var det väldigt länge sen jag sov 8 timmar på en natt tack vare ryggen.
Hur som helst, vi hörs imorgon. God natt !
 
 
 
 
 
 

Just nu

Nu ska det bakas !
 
 
 
 
 
 

6 år sedan - Balen

Idag påminde Facebook mig om att det igår var 6 år sedan jag och mina dåvarande klasskompisar gick på bal på Valand i Göteborg. Så rolig upplevelse och jätteroligt att få känna sig så fin ! Men 6 år sedan, vad gammal jag känner mig..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jobb 6-14, hovslagaren kommer kl 17 (förhoppningsvis..). Och äntligen är solen tillbaka !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Platina var först ut och idag fick hon pröva grusvägarna för första gången. Jag red henne bara framframfram och hade ett mjukt stöd i handen. Hon kändes riktigt trevlig hela ridturen och verkade tycka att det var väldigt roligt att komma ut. Hon svarade inte ens på Sunnies gnäggningar när vi skrittade iväg, det ni ;)
Så red vi in på en skogsväg för att se om den ledde någonstans, det gjorde den tyvärr inte. Men Platina plöjde fram över stock och sten utan några som helst problem så tillslut var vi ute på grusvägen igen. 
Jag får säga att jag är riktigt nöjd med henne idag !
 
Sunnie har lösa skor runt om så jag funderade på om jag skulle rida alls. Men om hon ska vara snäll mot hovslagaren imorgon så kände jag att hon behövde röra på sig. Så vi red i hagen och i traven så jobbade vi med övergångar. I början var hon lite ostadig men kom till ett fint stöd på bettet efter ett tag. I galoppen red vi skänkelvikningar på volten och det gjorde hon riktigt bra.
Idag var hon sådär elektrisk och stundvis lite spänd. Dom andra hästarna sprang runt och busade och det påverkade henne såklart. När hon är på det humöret så är hon jättehäftig att rida. Hon gör allt jag ber om med lite extra tryck, till exempel så gjorde hon några jäkligt bra travökningar på slutet och skänkelvikningarna var inte att leka med. Men då är det också svårt att få henne att slappna av ordentligt och komma fram med näsan, hon knäpper inte av i nacken men spänner liksom till och går i en lite för hög, spänd form. Den dagen jag lär mig att rida henne i det elektriska med mycket tryck däremot, då är vi farliga !
 
 
 
 
 
 

Just nu

Idag ska Platina få se sig om utanför hagen !
 
 
 
 
 
 

Planer för hästarna

Under flytten och med all packning och möblering det innebär så fick hästarna tyvärr en vila. Platinas var ofrivillig då hon var halt efter hon gick omkull och Sunnie hade jag inte tid att rida mer än någon dag ibland = mest joggpass.
Nu är det däremot dags att sätta upp mål att träna mot igen och jag tänkte dela med mig lite av hur jag tänker.
 
Sunnie:
Sunnie har inte tappat så mycket muskler under den korta vilan. Hon känns snarare fräschare än på länge ! Däremot så har hon inte lika bra flås längre, så det behöver vi jobba upp. Jag kommer variera mellan att rida ut på grusvägarna, både med och utan krav på arbete, för att träna upp kondition och uthållighet, med att trimma i gräshagen för att komma åt henne lite bättre på böjda spår.  
Förhoppningen är ju att komma ut på fler dressyrtävlingar i sommar/höst, men jag måste lösa strulet med sadel osv först.
För att ha något att träna mot så sätter jag ändå ett preliminärt datum att tävla hos Myråsens ridklubb den 30/7.
 
Platina:
Platina har vilat längre, och dessutom pga en skada, så hennes igångsättning kommer ta lite längre tid. Hon hade inte en lika bra grundkondition och har tappat mer under vilan. Hon är absolut inte en häst som vilar sig i form !
Hon går i en stor, kuperad hage där hon rör sig mycket så jag tänker börja trava henne direkt. Efter några dagar smyger vi in lite galopp och sen ökar vi på successivt och försiktigt. Platina kommer mest ridas ut i början för att få tillbaka sin framåtbjudning och sitt tramp. När jag känner att jag har henne framme så kan vi börja med mer träning i hagen.
Preliminärt tävlingsdatum är 17/7, och då en lokal. Tanken är då att vi ska ha kommit ut på någon Pay'n Jump innan det. Märker jag att det är för tidigt för henne så skjuter vi helt enkelt bara fram datumet tills hon känns redo. 
 
 
 
 
 
Har ni någon tävlingsplanering för sommaren ? Berätta gärna :)
 
 
 

Hatar regn

Jag har sååå dåligt samvete för att mina älsklingar ska gå ute i spöregnet regnet inatt och har gått i det hela eftermiddagen. Usch, vad fjantig jag är men mitt hjärta värker. Tompa bara skrattar åt mig.
Jag hoppas verkligen inte att det regnar imorgon..
 
 
 
Jag hade gärna haft hästarna i vardagsrummet just nu. Kanske att pannrummet skulle funka som tillfälligt stall ? ;)
 
 
 

Åska

Vid tolvslaget inatt vaknade jag av att det åskade ute. Som tur är gick inte åskan rakt ovanför oss men jag blev ändå orolig för mina bästisar ute i hagen. 
 
När jag kom ut nu på morgonen så låg alla tre ner i hagen, vilket aldrig har hänt innan. Gissa vad min första tanke var ? Men nu står dom upp och ser helt obrydda ut. Dom har säkert vart oroliga inatt och tog igen det med lite sömn nu på morgonen.
Egentligen så hatar jag att ha hästarna ute när det åskar men innan stallet är klart så har jag inget val..
God morgon förresten !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Jag kunde åka ifrån jobbet redan kl 13, vilken lycka !
Tyvärr så har jag märkt att dom där 20 minutrarna i bil hem från jobbet är precis alldeles lagom för att jag ska hinna bli så trött att om jag blundar liite extra länge så somnar jag. Så idag när jag kom hem la jag mig först på sängen en stund och funderade på en powernap. Men så fick jag fram några gamla tävlingsklipp på mig och Sunnie och då blev motivationen hög. På med ridbyxorna och ut bara !
 
Sunnie gick en lättare konditionsintervall i hagen. Jag trodde hon skulle vara trött av den kvalmiga värmen vi har idag men inte då ! Hon hade ett bra tempo i både traven och galoppen och kändes riktigt fin. Kul ! Däremot så blev hon supersvettig så efter en lång avskrittning så svampade jag av henne ordentligt. Hon tjurade först mot mig för att visa att hon inte alls gillar att bli blöt men efter en stund stog hon och njöt. Hon var dock tvungen att välta ut vattenhinken innan jag var klar för att visa att saker och ting händer på hennes villkor ;)
 
 
 
Platina gick ett kortkort joggingpass i hagen. Hon var som vanligt framskrittad och klar efter att jag ridit Sunnie så vi började trava ganska snabbt. Först tjurade hon ihop helt och ville inte alls gå fram. När jag fick "sparkat igång" henne var hon däremot fin och jag tycker fortfarande att hon känns ren. Det finns ju inget värre än att sitta och känna efter hela tiden så hädanefter ska jag försöka att bara rida på. Lite trav och en galopp i varje så nöjde jag mig för dagen. Kanske att Fröken Fux kan komma igång snart så vi kan fortsätta få rutin på tävlingsbanan! 
 
 
Ocharmig bild på tanterna eftet ridpassen.
För övrigt så var idag första gången på länge som jag bara tog min egna tid med hästarna utan att stressa. Så otroligt skönt och jag måste försöka fortsätta så.
 
Nu har jag dragit ett varv med dammsugaren här hemma och ska hoppa in i duschen. Jag tänkte att ögonbrynen skulle få sig en omgång också, dom växer ihop snabbare än jag hinner blinka !
 
 
 

Just nu

Häst nummer två ska joggas.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Idag är egentligen min lediga måndag men pga lite strul på jobbet det sista så hoppar jag in och jobbar 6-14.
 
 
 
 
 
 
 

Slösöndag

En välbehövlig slösöndag hemma idag. Vi får se om vi lämnar gården en stund under dagen, annars har jag inget emot att bara vara på hemmaplan.
 
Bilträffen igår var väl inget särskillt och när racet blev uppskjutet till kl 00 så åkte vi hemåt. 
Idag har Tompa lagat söndagsstek som blev helt awesome. Jag själv har legat halvt handikappad på soffan och har knappt vågat röra mig. Jag har nog en nerv i kläm i ryggen och det hugger till så fruktansvärt. Till råga på allt så är jag sååå godissugen också, livet är hårt ibland ;)
 
Jag får se om jag kan kravla mig upp på hästryggen senare eller om hästarna helt enkelt får vila idag. Jag var ute och pussade lite på dom imorse och dom klagade inte över att gå i hagen, haha !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Uteritt var det ja !
 
Mamma red Gertrud, jag red Platina och Tompa red Sunnie, och så skrittade vi ut en tur i skogen. Jättemysigt !
När vi kom tillbaka så travade jag Platina några varv i hagen och jag tyckte att hon kändes fräsch. Fortfarande lite trött, men det är nog betesmagen som talar ;) 
Hon hade dock inte ett så bra stöd på bettet utan gick mestadels och knäppte av. Så det får vi jobba bort igen framöver.
 
Sunnie kändes lika fin som sist vi red i hagen. Vi rider fortfarande inte så länge men ökar på intensiteten för varje dag. Idag fokuserade vi på galoppen och även där red vi mycket in- och utåtställd. Sen så gjorde jag lika i båda varven; red i rätt galopp på volten, bytte till förvänd galopp i något varv och bytte sen tillbaka till rätt. Hon har tyvärr tappat styrkan i bytena under vilan så nu byter hon ett galoppsprång efter min hjälp och så stannar hon likom upp i bytet. Bra med luftiga byten, absolut, men det känns som hon tycker att det är jobbigt och att det nästan tar emot lite. Kanske är det ett resultat av alla backar här omkring, att hon har börjat känna av haserna igen ? Vi kommer i alla fall lugna oss med byten fram tills att hon har stärkt sig mer igen, så får vi se om hon har lättare för att byta då.
 
Jag är jättenöjd med hästarna idag ! Jag själv är dock handikappad i ryggen idag och trodde först att jag inte skulle kunna rida alls. När jag väl satt på hästryggen gick det ganska bra men såhär några timmar efteråt gör det fruktansvärt ont. Blää..
Ikväll får vi se vad som händer. Bilträff i Skövde kanske ? Jag är sugen på att åka någonstans i alla fall, så får vi väl se vart vi hamnar.
 
 
 
 
 
 
 
Även Platina ser trevligare ut i kroppen sen betessläppet.
 
 
 

Uteritt

Alla tre fick skrittas ut i skogen. Sen red jag Sunnie och Platina lite i hagen.
Mer om det sen, nu är Daniel, Sanna, André och mamma här och snart kommer Johan och pappa och ska fika rabarberpaj !
 
 
 
 
 
 

Ledig fredag

Idag har både jag och Tompa vart lediga. Jätteskönt men det känns som vi inte fått gjort någonting. 
Men vi har faktiskt gjort det sista på våran ved och så har jag vart med när veterinären kom ut för att vaccinera Frank och Chilli och kolla tänderna på Frank. Nu har Chilli alla vaccinationer plus den extra vaccinationen efter 6 månader så nu dröjer det ett tag till nästa vaccination. Åå vad mysigt det var att få pussa på hans underbara lilla mule igen <3
 
Vi åt kycklingsallad hos mamma och Johan och passade på att busa med Silver. Han är alldeles galen just nu och är i stort sätt omöjlig att fånga på bild, haha !
Nu ska vi åka till Daniel och Sanna för att grilla. Sådär härligt grillväder när regnet öser ner, men det brukar inte stoppa oss ;)
 
Hästarna vilar helt idag. Imorgon ska vi förhoppningsvis skritta ut allihop.
 
 
 
 
 
Som sagt, det här är dom bästa bilderna jag fick på honom, haha !
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Idag var det en spänd och tittig Tant Brun jag satt på.
Vi red ut på grusvägen och det finns mycket läskigt att kolla på ! Stenar längs vägen, jordkällare, tusen små fluffiga vita hundar, en damm och en rasad brygga i dammen bland annat. 
När hon blir spänd så släpper hon stödet på bettet helt och går bara och krullar ihop sig. Försöker jag driva fram henne till bettet då så kan jag lyckas hyffsat ibland och ibland blir hon bara stark. Idag kunde jag ändå få ett ganska bra stöd i handen i traven, särskillt på hemvägen där hon längde ut steget och fick fram nosen ganska fint, men i galoppen kör hon bara upp huvudet och så sätter hon igång med sin travargalopp med sänkt rygg och ingen takt över huvudtaget. Jaja, det är bara att vänja henne vid omgivningen. Inte för att det lär bli bättre med tiden heller, jag hade hästarna i Jonslund i flera år och hon blev bara tittigare för varje dag..
 
Platina och Gertrud kändes mycket lugnare redan idag. Dom gnäggade såklart men sprang inte något när vi red iväg. Skönt !
 
 
 
Äntligen börjar Sunnie se lite finare ut i kroppen igen !
Såhär gör jag i ordning hästarna för ridtur förresten. Inte särskillt säkert eller praktiskt men det är min enda lösning just nu.
 
 
 
 
Jag var bara tvungen att slänga upp en bild på vårat fina äppleträd också. Jag älskar den här årstiden !
 
 
 

God morgon

Mysig syn av bästisarna nu på morgonen <3
 
 
 
 
 
Gertrud, stackarn, får inte vara med men hon får stå i närheten nu i alla fall.
 
Nu: jobb 7.15-17.
 
 
 
 

Tre på "Rut"

 
 
 
 
Hon är väldigt vacker, vår fina flicka ! Och väldigt mysig har jag märkt.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Jag hade ett kanonpass på Sunnie i hagen idag ! 
Hon har ju vilat/tagit det lugnt ett tag så vi startar igång lite långsamt igen. Jag hade inte så höga krav, låg form på en ganska stor volt i trav och galopp där vi checkade övergångar och lite in- och utåtställning. Hon kändes väldigt mjuk och fin och jag hade ett trevligt stöd i handen hela tiden. Ett tag plockade jag upp henne i formen i traven och där kändes hon riktigt fin ! Avtravning i låg form innan vi skrittade av. 
Sunnie är en häst som alltid har vilat sig i form och efter denna ofrivilliga vilan så känns hon riktigt fin.
 
Platina skrittade fram under tiden jag red Sunnie eftersom hon följer efter oss överallt i hagen så hon kunde börja trava nästan med en gång på linan. Och idag såg hon fräsch ut redan från början. Hon var lite seg men gjorde det hon skulle. 
Förhoppningsvis hinner jag rida henne i helgen och se så att hon känns ren även uppsuttet. I så fall kör vi igång lite försiktigt med henne också.
 
Det konstiga är att sen vi flyttade hit till Hagö så känns det som jag har fått mindre tid över efter jobbet. Visst tar det längre tid att åka hem än innan men jag slipper också restid till och från stallet. Det mesta handlar ju om rutiner. Nu har vi haft mycket att göra runt omkring flytten och då blir jag lite slapp med ridningen. Men det ska det bli ändring på, jag ska allt hitta tillbaka till motivationen jag hade tidigt i våras !
 
 
 
TB-bild till mina och Sunnies "Glory days".
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Idag chansade jag lite och red ut Sunnie. Grannen var hemma och han lovade att ringa om Platina och Gertrud smet. 
 
Sunnie var spänd men inte så farligt tittig trots allt. Hon stog emot lite på bortvägen då hon såklart ville tillbaka till dom andra men hon gjorde det jag bad henne om. När vi vände hemåt efter en bit på grusvägen fick hon bråttom så då red vi med lite övergångar för att få henne att lyssna på mig. Vi red in på en väg i skogen för att kanske hitta en rolig runda men den ledde tyvärr bara till ett jakttorn. Fast det gör inte så mycket, vi har mycket kvar att utforska !
 
Ett ridpass utan så mycket krav men Sunnie slappnade ändå av och kom till ganska fint arbete på slutet. Lite varierat stöd på bettet bara, vad kan man förvänta sig av första ridpasset på ett nytt ställe.
 
Platina och Gertrud gick kvar i hagen när vi kom tillbaka och dom hade nog vandrat lite men dom var inte svettiga så så mycket spring var det inte. Efter några gånger till så förstår dom nog vad det handlar om och lugnar sig.
 
 
 
 
 
 

Äntligen !

 
 
 
 

Morgon

6-14 idag. Sååå trött..
 
 
 
 
 
 

Hästarna

Idag promenerade jag och Sunnie en sväng för att se hur Platina och Gertrud skulle reagera i hagen. Till en början så sprang dom båda två och Sunnie gnäggade lite halvhjärtat. Men när vi kom utom synhåll så hade dom slutat springa och Sunnie var precis som vanligt. Därför tror jag inte att det kommer vara några problem att rida framöver och jag tror att Platina och Gertrud snart inte kommer bry sig när jag och Sunnie försvinner. Sen ska jag bara vänja Sunnie att gå själv med Gertrud också, vilket nog blir svårare. Alltid är det något med dessa hästar, haha !
 
Imorgon hoppas jag hinna rida ut Sunnie en sväng. Jag slutar 14 men ska också hinna klyva det sista av veden. Tyvärr så har hästarna och ridningen hamnat väldigt i skymundan sen flytten då det har vart så mycket med allt. Men jag ska försöka ändra på det nu så att vi kommer igång ordentligt igen.
 
Platina longerade jag i lördags och söndags. Båda gångerna såg hon halt/stel ut i början men efter några minuters longering så såg hon fin ut. Jag får se hur jag utvecklar hennes motion framöver, förmodligen en blandning av uteritter och longering för att se att hon ser fräsch ut och för att få underlagsbyte.
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
Extra seg måndag idag. Jobb 7.15 till 16.30, jag hoppas dagen går fort.
 
 
 

Kvällsfodring

 
 
Platina har försökt gå fram och hälsa några gånger och elaka Sunnie kommer emellan och jagar bort Gertrud. Men när mat är inblandat så kan dom stå hyffsat nära varandra.
 
 
 

Gertrud Håsten f. 2010

Välkomna våran nya tjej, Gertrud !
 
 
 
Visst är hon söt ?
Hon var jättesnäll att lasta och köra. Lite läskigt var det men hon gjorde det vi bad om.
 
Ihopsläppet med tanterna kunde väl gått bättre. Jag trodde att Platina skulle vara väldigt överbeskyddande över Sunnie men det var precis tvärtom. Sunnie jagade bort Gertrud så fort hon kom i närheten. Sunnie, som annars är en väldigt lätt häst att släppa ihop med andra, var faktiskt lite elak idag och hon visade en sida som jag aldrig har sett under dom 10 åren jag har ägt henne.
 
Eftersom dom aldrig fick någon chans att hälsa så tog vi dom i grimskaft och så fick först Platina hälsa på Gertrud. Det gick bra och dom verkar komma ganska bra överrens. Sen skulle Sunnie hälsa men hon brydde sig inte alls om Gertrud utan ville bara ha koll på Platina. Vi får ge det lite tid, efter några dagar så hoppas jag att dom är bästisar alla tre.
 
 
 

Just nu

Hästskötare åt Evelin på Pay'n Jump !
 
 
 
 
 
 

Fredagsnöje

 
 
 
 

Uteritt i kvällssolen

 
När vi skulle sitta upp så kom vi på att vi bara har en ridhjälm. Men crosshjälm funkade lika bra, haha !
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny häst på ingång

Idag efter jobbet har jag och mamma vart och kollat på en underbart söt liten travartjej och som det ser ut nu så ska hon flytta hem till mig på söndag. Så roligt och jag hoppas att tanterna kommer vara snälla mot henne. Jag ska ta kort på henne så fort hon kommer hit, det glömde jag av totalt idag. 
 
Nu ska jag och Tompa ge oss ut på en lugn skogstur med tanterna. Jag var ute och promenerade med dom i skogen igår och Sunnie skötte sig som ett ljus, som vanligt. Platina däremot var överlycklig över att få komma ut och frustade hela promenaden med mig hängandes som en vante bakom. Förhoppningsvis håller hon sig i skinnet idag.
 
 
 
 
Mina fina, som (på gott och ont) har blivit oskiljaktiga efter flytten.
 
 
 

Morgon

 
 
 
 
 

Hästarna och flytten

Nu har jag några minuter över och jag tänkte försöka få ner mina känslor om flytten och om hästarna just nu i ord. Lättare sagt än gjort.
 
Ni vet ju vid det här laget hur jag är med förändringar, mitt huvud och min kropp ballar ur fullständigt. Under denna flytten har jag ändå lyckats hålla ihop allt och hållt mig fokuserad hela tiden. Jag har inte velat stanna upp och känna efter i rädsla för att kortsluta mig själv. Nu när det börjar lugna ner sig och jag kan slappna av mer så känner jag att jag går på högvarv och vill analysera alltalltallt, vilket jag inte tillåter mig att göra än. Jag själv måste bli stabilare och mer säker på allt som rör flytten innan det är psykiskt säkert för mig att tänka och känna för mycket. Har jag någon gång nämnt att jag är knäpp ? ;)
Det är otroligt tråkigt då jag inte låter mig själv känna någonting just nu, inte ens lycka över denna mysiga lilla gården med hästarna precis utanför dörren. Jag vet bara hur jag "borde" känna men jag har inte låtit mig känna det själv än. 
 
Jaja, till hästarna då. Jag sitter i en lite jobbig sits just nu. Platina kan inte gå själv i hagen och det kan knappt Sunnie heller. Det försvårar såklart ridningen väldigt mycket. Jag kan rida i hagen men på dom flesta ställena är det alldeles för ojämt för mer än skritt. Jag har eventuellt hästar som jag kan låna men jag letar i första hand efter en saluhäst/långtidsfoder som mamma kan ta över i höst. Det ger mig lite panik att känna hur hästarna tappar mer och mer för varje dag som går och känna att allt slit vi har lagt ner denna våren bara rinner ut i sanden just nu.
Jag har inget färdigt stall, vilket såklart känns väldigt stressande. Jag vet inte hur folk klarar av att köra iväg hästarna till betet utan att ha någonstans att ställa in dom för att göra i ordning för ridtur eller bara när vädret är kasst. Hovslagaren ska komma ut snart och jag måste lyckas fjäska till mig ett utrymme i maskinhallen så att han får sko på plant underlag. 
Och så till det värsta som gnager i mig dag ut och dag in. Sunnie har spatt och jag har fått tips av veterinären att undvika klättring då det kan vara dåligt för hennes haser. Hagen som hästarna går i just nu är kuperad med mycket backar och likadant är det med ridvägarna häromkring. Tänk om inte Sunnie håller för det här stället ? Hon som har blivit så otroligt fin att rida det sista, tänk om vi hamnar på ruta ett med vila igen. Jag vågar knappt tänka tanken.
 
Jag försöker tänka positivt. Snart kommer jag ha en sällskapshäst och stallet kommer stå färdigt i höst. Sunnie kommer få ta det lugnt nu i början för att ställa om sin kropp till det nya underlaget. Och tills vidare så får jag helt enkelt rida med handhäst för att hålla igång hästarna någorlunda. 
Allt kommer att lösa sig till slut. Jag måste bara få bryta ihop för att kunna komma igen ännu starkare !
 
 
 
 
 
 
 

Sällskapshäst sökes

Igår var jag på alldeles strålande humör tills jag fick veta att jag måste hoppa in och jobba eftermiddag idag. När sen Platina blev halvt knäpp när jag och Sunnie bara red utanför grinden igår blev jag inte direkt på bättre humör. Så nej, idag är ingen bra dag alls. Det krävs oftast inte så mycket för att sänka mitt humör. 
 
Till min fråga då: jag söker en sällskapshäst, säljes eller på foder. Under sommaren ska den gå på 5 hektar bete utanför Vårgårda ihop med mina tanter. Mest som sällskap men kanske någon uteritt då och då. Till hösten ska den flytta hem till mamma där den ska gå på lösdrift framöver. Mest som sällskap men även där någon uteritt då och då. Dock är det inget måste att den ska gå att rida. Har ni den häst vi söker eller vet någon som har, hör gärna av er till mig på No1.mli@live.se eller här på bloggen !
 
 
 
Sommarens bete.
 
 
 

Sommar !

Vi har så himla underbart väder i Sverige nu så det är inte sant ! Jag njuter för fullt, till helgen ska det tydligen bli kallare igen..
 
Jag kom hem för en stund sen och ska nu leta fram mina tunnaste ridbyxor och gå ut till hästarna. Jag tänkte börja rida Sunnie i hagen och om Tompa kommit hem innan jag är klar så rider vi ut en sväng. Jag vill att han håller ögonen på Platina så att hon (förhoppningsvis) stannar kvar i hagen.
Sen ska jag och Tompa grilla hemmagjorda hamburgare och jag kan sitta och kolla på hästarna heeela tiden. Dröm !
 
 
 
 
 
 

Kissemiss

Hur söt är han inte ? Lilla Silver (eller Sir MjausALot om Tompa får bestämma 😂) som kommer hem till oss om några veckor.
 
 
 
 
 
 

Fixarsöndag

Vips, så var även denna helgen över.
Idag har vi tagit hem nästan alla stallgrejer plus gräsklippare och crossen. Vi fick även grillat till lunch hemma hos mamma och Johan, gott !
Tompa klippte gräsmattan medan jag möblerade min tillfälliga sommarsadelkammare. Lite trångt men det blev ändå funktionsdugligt.
 
Nu ska jag duscha och sen ska jag och Tompa äta rostmacka framför tv:n (så skönt med kanaler igen, vi har ju bara kollat filmer på datan innan). Imorgon jobbar jag 6-14 och efter det tänkte jag se hur Platina reagerar när jag rider Sunnie. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fantastiskt

Det kommer ta ett tag tills jag vänjer mig vid den här synen. Nästan så jag får nypa mig i armen <3
 
 
 
 
 
 

Grattis Sweet Chilli E !

Idag är det redan ett år sedan min fina lilla prins kom till världen. Grattis Chilli på födelsedagen !
 
Det ska bli så roligt att se vad det blir av honom i framtiden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mätta och belåtna

Nu har hästarna ätit sig mätta och står mest vid vattnet och päser. I början vände dom och gick så fort vi kom i närheten, rädda för att vi skulle ta dom från åkern. Nu kommer som när vi visslar och vill mer än gärna bli klappade och kliade. Dom är nog lite fundersamma på när dom ska få komma in i stallet och sova, första natten ute varje år brukar ju vara lite så. 
Strömmen funkar nu i alla fall, stackars Stina var den som prövade. Förhoppningsvis har hon lärt sig att inte gå in i hästhagen mer..
 
Nu är vi på väg till Skara och bilträff. Kanske att vi stannar förbi Philip och Elin på vägen hem och festar lite. Eller så blir det raka vägen hem till sängen. Både jag och Tompa går på våra extrabatterier och har gjort dom senaste veckorna. Huvudet är grötigt, jag känner mig konstant bakfull och kroppen har sagt tack och hej för länge sen. Fast äh, sova kan vi göra när vi är döda !
 
 
 
Taget från vardagsrumsfönstret 😍
 
 
 

Flytten gick bra

Hästarna är på plats sen några timmar tillbaka och dom är lite frågande, "får vi verkligen gå lösa på den här stora åkern ?" Men annars verkar dom stormtrivas !
Vi körde först Sunnie och lastade ut en bit hemifrån så hon och Tompa gick den sista biten. Anledningen är att hon inte skulle hinna stressa upp sig innan jag kom med Platina en stund senare. Båda stog som ett ljus på transporten och när vi hade lett dom runt hagen och sen släppte dom så körde dom ner mularna och betade. Inte så mycket action där direkt, haha !
 
Nu har vi lite pill och fix kvar, strömmen verkar inte fungera riktigt så det får vi lösa. Men det är så skönt (och lite pirrigt) att äntligen ha dom hemma !
 
 
 
 
 
 

Äntligen flytt !

Idag händer det, idag ska hästarna äntligen flytta hem ! Det är faktiskt lite pirrigt, det är typ 11 år sen jag hade hästarna hemma hos mig. 
Och jag är så spänd på vad tanterna kommer tycka om sin stora, fina hage ! Men jag gissar på att det inte blir så mycket spring, mularna kommer nog åka direkt ner i gräset, haha ! Trots det får dom ha skydd på sig dom första timmarna, jag vill inte ha några fler skador nu.
 
Vi hörs under dagen !
 
 
 
 
 
 

Fredag kväll

Vi kombinerar mekning med grillning. Tyvärr så hade vi beställt fel bussningar till Audin så den kommer inte bli helt färdig idag. Men bromsarna blir bytta och vi höjer den en bit, det är så osmidigt att köra låg bil på grusväg och när man kör hästar !
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Det sista trimpasset i den gamla sommarhagen.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Ledig dag igår och vi hann med en del. Vi var ute i solen hela dagen så jag har bränt mig i ansiktet, haha ! Jag får hålla mig i skuggan på jobbet idag.
 
Hagen är nästan klar, tråden ska spännas en bit till och så ska strömmen upp, sen kan hästarna äntligen komma hem !
 
Idag jobbar jag till 13.30 och åker direkt till stallet. Ikväll ska vi grilla och meka bil. En helt okej fredag !
 
 
 
 
 
 

Spenderat några timmar på endurobanan

 
 
Pojkarna var så duktiga !
Nu får tanterna beta på åkern en stund. Dom äter som om dom aldrig har sett mat och hinner knappt andas, haha !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Idag börjar jag jobbet kl 10.30 så jag tänkte passa på att rida och mocka på morgonen. Ikväll ska Tompa springa Vararuset så då har vi fullt upp.
Det verkar bli strålande väder idag, så skönt att sommaren äntligen är på väg och jag hoppas att det fortsätter så.
 
 
 
 
 
 

At the moment

Jag skrittar av Tant Brun, som var väldigt pigg, väldigt stark men framförallt sprudlande glad idag ! Underbara häst <3
 
 
 
 
 
 

Morgon

Ingen god morgon idag tyvärr, jag har vaknat till och från hela natten. Men men, nu kör vi ett jobbpass 7.15-16.15.
 
 
 
 
 
 

Just nu

Sätter isolatorer. Jag har ju gjort roligare saker i mitt liv, haha ! Men för varje isolator är jag ett steg närmare till hästarna flyttar hem.
 
 
 
 
 
 

Dagens läskiga

 
 
 
 

Måndag morgon

En liten paus på Sunnies rygg, från all madness som har vart det sista.
 
 
 
 
 
 

Silver

Det sker mycket förändringar just nu och en utav dom är att vi ska få en familjemedlem till. Säg hej till Silver, våran tre veckor gamla kattunge som flyttar hem till oss om nio veckor ! 😍
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0