Nyårsafton !!

Äntligen är nyårsafton 2015 här ! Jag har en känsla av att kvällen kommer bli grym. Hur kan det bli annat när jag ska umgås med våran underbara, skruvade familj, haha :)
 
Sunnie har en planerad vilodag idag. Hästarna kommer också få komma in lite tidigare innan alla fyrverkerier sätter igång. Dom har massa mat i boxarna och dom kommer få ha lampan tänd. Kanske att radion får stå på också, om jag hittar någon kanal som inte spelar upp fyrverkerier vid tolvslaget. Sunnie brukar inte vara så rädd av sig men Platina är rädd bara åskan går och jag tror att Chilli kommer hänga på henne. Så innan vi åker hem från kvällens firande så åker vi förbi stallet för att kolla så hästarna mår bra.
 
Nu har jag en massa att förbereda och det ska bli så kul !
Gott nytt år på er, om vi inte hörs mer under dagen <3
 
 
 
 
 
Jag och Sanna på nyår för några år sen.
 
 
 

Min man kan

Tompas nagelsalong, at my service ;)
Resultat får ni se imorgon !
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridning - Sannie & Sunnie

Jag startade i Evelins stall där vi red ut. Jag fick rida Sannie för att få lite koll inför nästa vecka. Hon är ganska svår att hitta knapparna på men himla mysig. Och i slutet av nästa vecka ska vi nog ha ridit ihop oss lite bättre.
 
 
 
 
 
Sen åkte jag direkt till mitt stall och red Sunnie.
Hon var riktigt fin idag igen, så roligt !
Fokus idag låg på tempoväxlingar i galoppen. Jag tappade ridningen lite i ökningarna men samlingarna gjorde hon så bra. 
Traven var lika fin som vanligt och hon är så rolig att rida numera :)
 
 
 

God morgon

Bara en dag kvar innan det är nyårsafton. Tiden går alldeles för fort !
 
Nu ska jag åka till stallet och släppa ut mina hästar och sen styr jag bilen mot Norra Vånga och Evelin. Jag ska rida Sannie nästa vecka när Evelin är borta så idag ska jag kolla lite med utrustning och ridvägar osv. 
Sen åker jag till mitt stall för att rida Sunnie och mocka och sen ska jag hem och förbereda inför nyår. 
Vi hör under dagen !
 
 
 
 
 
 

Is och halka

Det där med halka och is är jag livrädd för alltså. Som jag skrivit innan så grundar det sig i en omkull ridning med en kompis ponny på grund av halka när jag var liten. Jag fick en sträckt sena i benet och lång tid på kryckor och ingen ridning, ponnyn klarade sig bra som tur var !
 
Men idag broddade jag Sunnie runt om (eller ja, Tompa broddade när jag mockade, tack !), på med skydd och så gav vi oss ut på grusvägen.
Både jag och Sunnie tyckte nog det var läskigt till en början men sen både travade och galopperade vi så visst gick det bra. Däremot vet jag inte hur mycket jag vågar rida på stenhård, isig grusväg utan att det sliter för mycket men jag får väl variera så gott det går med ridhus.
 
Sunnie var i alla fall fin idag. Med två vilodagar i ryggen var hon lite poppig men lyssnade ändå bra på mina hjälper och var ambitiös. 
Av med broddarna när vi kom hem eftersom dom går i den knaggliga vinterhagen men imorgon ska dom få komma ut i stora hagen och då får Sunnie behålla brodden på. Skönt att slippa brodda i och ur inför varje ridtur och skönt att veta att hon har grepp även i hagen. Har grepp ? Det kanske är ett bilbegrepp förresten, haha !
Hur gör ni med brodd på vintern ? Det är ju en ganska omdiskuterad fråga det där..
 
Nu har jag och Tompas handlat allt inför nyår och ska åka till Daniel och Sanna för att prova nyårsklänning. Förhoppningsvis har hon något i sin garderob som passar mig, så slipper jag köra på min gamla nyårsklänning ;)
 
 
 
 
 
 

Morgon !

 
 
 
 

Ofrivillig avsittning - Denver

Nu var det ett tag sen jag ramlade av, jag tror senaste gången var på Tessie i våras om jag inte minns fel. Men det tog Denver tag i och ändrade på idag !
 
My red Tessie och jag red Denver på grusvägen över en bro och en bit till innan vi vände hemåt. Denver var som vanligt jätteduktig men i traven på vägen hem så blev det lite för roligt och han kunde bara inte låta bli att bocka lite. Jag vet inte när jag satt på en bockade häst sist och Denver gjorde en ganska ordentlig bock med några rusk på huvudet och en liten sväng åt vänster på slutet, vilket ledde till att han placerade mig så fint i snön i diket. Skönt att slippa den hårda grusvägen i alla fall, haha !
Jag tror att Denver blev lika paff som jag över att jag åkte av för när jag hade hoppat upp igen och travade nästa gång så gick han som ett ljus. 
 
Tyvärr så sträckte jag jumskeln så att jag blev halt, igen. Därför blev det inget ridhus med Sunnie idag. Men förhoppningsvis är jag bättre imorgon och då ska jag brodda henne och rida i hjulspåren på grusvägen.
 
 
 
 
Bild lånad från My.
 
 
 

God morgon

Jag somnade framför en film igår kväll och har sovit som en prinsessa inatt. Humöret är lite bättre men det är en bit kvar tills det blir helt 100.
 
Efter lunch idag ska jag åka bort till AS, där jag för övrigt inte har vart på evigheter, och rida en kortis med My. 
Sen ska jag och Tompa hämta hösilage och halm och byta till vinterdäck på transporten innan vi lastar Sunnie och åker till ridhuset (om det är ledigt). I början på nästa vecka ska det bli upp emot 20 minusgrader så jag får passa på att rida nu. Usch, jag hatar vintern..
 
 
 
 
 
 

Lång dag

Nu är vi precis hemkomna från Trollhättan och Alingsås.
Tyvärr så blev det ingen nyårsklänning för mig. Det fanns många snygga kanditater men antingen så satt dom fult/konstigt eller så var dom alldeles för dyra.
Tompa däremot spenderade pengar. Nyårsoutfit, fyrverkerier och en rökmaskin, kanske inte så konstigt att alla klänningar jag kikade på var för dyra..
 
I Alingsås köpte jag nytt krafftfoder till Chilli. Ett mer proteinrikt foder med mindre stärkelse tror jag kommer bli toppen. Tyvärr hade dom inte några mineraler så det får jag köpa i veckan. Han gillar nämligen inte Hippos mineraler utan brukar oftast lämna kvar dom i krubban. Hoppas han växer ifrån dom där dumheterna, haha !
 
På Hööks prövade jag först lite olika ridbyxor men hittade inga som passade mig bra. Tacka vet jag Skara Hästsports egna ridbyxor, dom är underbara. 
Tillslut köpte jag två tröjor som satt bra och ett par ridstrumpor. Så nu är presentkortet slut och jag är nöjd. Jag får väl leta fram någon gammal klänning ur garderoben till nyår helt enkelt.
 
 
 
 
Enkel kabelstickad tröja, perfekt att ha till tävling och träning.
 
 
 
 
En jättemysig och supersnygg luvtröja.
 
 
 
 
Ett par JH-strumpor till, fast i brunt.
Det märks att jag gillar JH, marinblått och brunt va ? ;)
 
 
 

Vilket skitväder !

 
 
Så ovärt att snön kommer efter jul. Ingen ridning idag alltså..
 
 
 

Morning !

Idag ska här shoppas ! Jag och Tompa börjar i Trollhättan kl 11 och fortsätter sen i Alingsås. I'm on a mission att hitta en nyårsklänning och handla upp mitt presentkort på Hööks. Och så lär det försvinna ännu lite mer pengar om jag känner oss ;)
 
 
 
 
 
 

Kvällsnöje

 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Jag var lite seg imorse efter en sen kväll igår men Sunnie vilade igår och frisk luft är ju toppen mot baksmälla så vi gav oss ut på grusvägen. Med gramanen som livlina ifall Tant Brun samlat på sig för mycket energi under vilodagen, men som vanligt så behövde den inte användas.
 
I traven var hon fin redan från början men i galoppen var hon lite stel och ojämn först. Som sagt, hon är ingen ungdom längre, vilket jag bara får vänja mig vid. Det tar lite längre tid för henne att komma igång och hon vilar sig inte längre i form.
Men efter många övergångar och tempoväxlingar i alla gångarter så blev hon jättefin ! När jag skulle samla henne efter en galoppökning så räckte det att jag bara rätade på mig och spände magmusklerna så kom hon tillbaka till en jättefin galopp. Underbara häst vad du ger mig lycka <3
 
 
 
 
 

Standard under juldagarna

Jag hade jätteroligt igår kväll ! Vi skrattade så vi storknade allihop och bara njöt av att umgås och spela hysteriska spel. Det är inte ofta vi har tråkigt i och för sig men igår var grymt :)
 
Nu har jag precis ätit en gigantisk kalkonmiddag hos mormor och morfar och som vanligt under juldagarna så känner jag mig typ såhär, haha !
 
 
 
 
 
 

Julklappar

Jag trodde ju inte att jag skulle få några julklappar i år men jag hade fel !
 
 
 
 
● Lotter som jag vann 170 kr på.
● En batteribank till mobilen
● Termoleggings (rider alltid med det under ridbyxorna på vintern)
● Ihopvikbara sadelhängare (perfekt till det nya stallet)
● Söt liten domherre i porslin (älskar domherrar och hade kikat på dessa innan)
● Hemmagjord ljuslykta
● Presentkort på Hööks 
● Pengar
 
Och så körde vi julklappspelet och där fick jag
● En smidig liten skruvsats
● Ett doftljus
● Chokladkalendrar
● Ännu en domherre
 
Det ska tilläggas att jag fick en hjälm och ett schabrak tidigare under året.
 
Sen så köpte jag faktiskt en julklapp till mig själv i förrgår, ett par ridstrumpor från JH.
 
 
 
 
Jag är supernöjd med både klapparna och julen i sig och ska så snart som möjligt åka till Alingsås för att shoppa loss på Hööks. Jag har redan några saker som jag har spanat in ;)
 
 
 

Juldagen

Jag var uppe några timmar imorse men somnade sen om. Lyxen med ledighet, man kan sova när man vill på dygnet ;)
Nu är jag alldeles nyvaken och ska spendera resten av dagen med Tompa. Vi håller oss inne tills regnet avtar vid 15-16 och sen åker vi bort till stallet.
 
Ikväll ska vi hem till Sanna och Daniel och fira hennes födelsedag. Mys ! Det är rätt skönt med en dag ifrån all mat och godis men imorgon är det dags igen. Kalkon och ostkaka hos mormor och morfar.
 
 
 
 
Visst är han söt i sitt fina täcke ? Som ni ser så var han dock mindre nöjd över att behöva stå på gången innan han fått snutta ;)
 
 
 

God jul

Önskar jag och Tompa och alla hästarna 🎄💕
Mer om dagens ridtur kommer imorgon, idag vilar bloggen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Julaftonsmorgon

 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Hur mycket energi kan en häst ha ?
 
Sunnie var kalaspigg idag, kanske inte så konstigt då hon vilade igår, men det är först nu det senaste som hon påverkas av vilodagar. Det ser jag bara som positivt i och för sig, det känns som ett kvitto på att vi är på rätt väg efter ett och ett halvt år på villovägar. 
 
Idag var ALLT farligt och hon var ganska stark. Så jag lät henne galoppera riktigt fort (den kraften måste man ju bara älska för övrigt !) några vändor på grusvägen i tron om att hon kunde komma till arbete när en del av extraenergin var borta. Och visst blev hon lugnare men då hade jag istället mycket häst i handen. 
Jag kände att jag inte riktigt hade humöret eller orken att reda ut det idag så vi gjorde det bästa av situationen innan vi sen skrittade hem. I spöregnet som kom sådär lagom lägligt. 
 
Julkänslan och mitt härliga humör försvann någonstans under dagen och nu är jag mest trött. När jag hoppade av Sunnie efter ridpasset så vek sig benen så jag fick en väldigt nära titt på marken. Jag känner mig ledsen utan någon som helst anledning egentligen. Tomten, jag önskar mig en instruktionsbok till hur jag fungerar i julklapp ! Jag fick tydligen inte med någon när jag föddes.
 
Nu ska vi i alla fall ha familjemys hos mamma och Johan i några timmar och sen ska jag hem och slänga mig i säng.
 
 
 
 
 
 

Brödraskapet - Äta dansa sova dö

 





Första "hoppningen" på 1½ år

Och Tant Brun tyckte det var superkul !
 
 





God morgon

Sovmorgon till 7.30 men jag vaknade 6.45. Jaja, jag har sovit bra och är på bra humör ändå för nu är jag leedig !
 
Om en stund ska vi besikta Lupon och sen ska vi till Alingsås och handla dom sista (typ alla) julklapparna. Kanske att vi lyckas fjäska till oss lunch på Vimpeln av mamma och Johan ;)
 
Sen ska vi hem och rida Sunnie och det är bara att sätta på sig regnkläderna då det ska regna och blåsa hela dagen. Igår fick hon en välförtjänt vilodag när vi ändå bakade ostkaka och tunnbröd hela kvällen. Mamma passade dessutom på att klippa halva familjen också så nu är vi julfina i håret, haha !
Stallet ska göras, julklappar ska slås in och under kvällen ska vi hem till mamma och äta risalamalta.
 
En mysig dan före dopparedan med förberedelser och familjehäng. 
Förresten, har ni lagt upp någon önskelista på er blogg ? Länka gärna i kommentarer så jag också får se !
 
 
 
 
 
 

Årliga ostkakebaket

 
Hos mormor och morfar.
 
 
 

Henry Himself vs. Kroon&Berg feat. Kitch - Speakaz

 





10 plusgrader

Det kan väl inte bara vara jag som gillar vädret som det är just nu ? Visst, det har vart väldigt mycket regn som vi kunde skippat men närmare 10 grader i december ? Just my cup of tea! 
 
Det finns inget värre än när det är 15-20 minusgrader. Det är stenhårt i backen så det går inte att rida ordentligt och det är halt. Det räcker att skritta i 10 minuter så har halva ansiktet frusit av, så att galoppera fram i snön finns inte att tänka på (om det ens finns någon snö). Det är för kallt för att rida i ridstövlar och du får inget stöd alls när du rider då du antingen behöver termobyxor eller 5 lager ridbyxor. Vattnet fryser och 10 lager täcken på hästarna.
 
Nej, tacka vet jag plusgrader och lera som i alla fall går att spola bort. Mjuk mark så man kan rida precis som vanligt och bra väglag så man vågar sig ut med transporten. På med gummistövlarna bara och jag är helnöjd !
 
 
 
 
 
 

8 timmar kvar

Bara en arbetsdag kvar, sen är jag ledig i 15 dagar. Ett 6-14 pass, piece of cake ;)
Nu kör vi !
 
 
 
 
 
 

Någon älskar att hoppa

Haha, jag vet inte vad jag ska säga om dagens ridpass och min tokstolle till häst !
 
Ni såg det där pyttelilla miniräcket på bilden i inlägget innan ? Det "hindret" gjorde så att Sunnie var ofokuserad och stark hela ridpasset och när hon äääntligen fick hoppa det så tog hon sats som om det vore 1.50 och ruskade på huvudet och sprattlade med benen ett halvt varv efter. Jag ska visa er film imorgon så får ni se, haha !
 
Detta var utan tvekan det roligaste Sunnie har gjort sen.. ja, sen hon bodde i Kungsbacka och lattjade runt med mig hängandes utanför sadeln på hopplektionerna (förutom stockarna i skogen här om veckan då). Ni skulle sett när vi försökte öva byten innan hon ens fått hoppa något, det var ben överallt och hon pep och frustade och roade sig själv ganska bra skulle jag tro. 
 
 
 
Vad skulle jag göra utan henne ? <3
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Önskelista 2015

Jag har näst intill redan fått alla mina julklappar (jag har ju en ovana att köpa saker till mig själv som tidig julklapp från andra) så jag har inte så mycket att se fram emot i julklappsväg på julafton. Men här har ni i alla fall en önskelista för syns skull:
 
 
 
Marinblå handskar från Roeckl.
 
 
 
Marinblå ridbyxor från Skara Hästsport. 
 
 
 
Vinröda ridbyxor från Kingsland.
 
 
 
Marinblått schabrak från John Whitaker. (Kommer vara så snyggt på Chilli ;))
 
 
 
Precis som alla andra år, ett par blå Freejump Soft up PRO.
 
 
 
En dunväst från Kingsland, denna färgen var ju lite snygg faktiskt. 
 
 
 
 
En marinblå kavaj. Har inte hittat någon speciell som jag verkligen fastnat för än men kanske en från Spooks eller Animo. Kavajen över är av modellen St. Claire och var både snygg och billig !
 
 
 
Bruna ridstövlar från Pioneer.
 
 
 
Stickad tröja från Kingsland.
 
 
 
Dressyrsadel till Sunnie. Jag struntar i märket så länge den har bra stöd och djupt säte ;)
 
 
Som ni vet så kan listan göras oändlig när det gäller oss hästtjejer. Så jag tror vi sätter punkt här !
 
 
 

Henry Himself - Showtime

 





Visste ni att..

Innan jag fick hem Vrianda på foder tidigt i våras så var jag och kollade på en annan häst som var intressant ?
 
Ja, en liten och lurvig 5årig (?) valack, drygt 150 cm i mankhöjd och korsning knabstruper/halvblod. 
Jag provred honom en gång, i närmare 20 minus i ett ridhus längre upp i landet. Jag blev lite småkär får jag erkänna, trots att han inte hade varit riden så länge och inte kommit på det där med egen framåtbjudning än. Men han hade potential och vi hade nog haft roligt ihop. I sista sekund dök dock min drömhäst Vrianda upp och henne kunde jag ju inte tacka nej till. Även om jag idag önskar att jag hade gjort det..
 
Tur var det väl på ett sätt att valacken aldrig kom till mitt stall i våras för då hade jag aldrig köpt Chilli !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Dagens ridpass gick ut på att bara lattja runt i skogen. I skritt, trav och galopp var vi ute i ca 40 minuter utan några som helst krav.
Sunnie höll sig faktiskt på mattan även om hon var väldigt pigg. Personligen så älskar jag när Sunnie är pigg, gärna på gränsen till överladdad. Det ger henne en så mycket bättre framåtbjudning och arbetsvilja när vi kommer tillridhus eller ridbana. Däremot kan det vara lite jobbigt vid uteritter då hon gärna blir poppig och spänd i samband med piggheten och då blir mindre ridbar och kontaktbar. Men jag blir bättre och bättre på att få henne tlll arbete även när hon är tittig, och skulle det inte gå så kan jag i alla fall sitta och skratta åt hennes påhitt, haha !
 
Imorgon åker vi till ridhuset och beroende på hur hon känns så sätter vi nog upp ett pytteräcke och hoppar över. Det kan hända att hon taggar till så mycket att hon inte går att arbeta efter några språng så för att få ut något av passet så får jag nog arbeta henne tills jag är nöjd innan vi ens styr på hindret.
 
 
 
 
 

Henry Himself - Triumph

 





Söndag

En lite seg morgon idag får jag erkänna..
 
Hälften av kvällen igår ägnade vi åt att spela rundpingis. Fruktansvärt roligt faktiskt ! Som vanligt så blev det ganska sent innan vi somnade och idag var vi uppe tidigt för att släppa ut hästarna och hämta mjölk till ostkakan som vi ska baka på tisdag. 
 
I eftermiddag åker jag till stallet för att rida ut Sunnie. Det blåser halv storm så hon lär väl vara hysterisk, haha ! Men det blir bara en lugn skogstur idag då vi ska till ridhuset imorgon. Och vet ni ? Jag funderar faktiskt på att sätta upp något litet räcke :)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridning - Sunnie & Platina + bilköp

Vi var i stallet hela förmiddagen och var inte hemma förrän efter 12. Det tar lite tid med frisering osv.
 
Sunnie reds på grusvägen. Jag kände redan innan jag satt upp att hon skulle vara lika poppig som hon var i skogen igår så jag satte på henne gramanen. Som vanligt så hängde den bara och dinglade utan att göra någon verkan men bara att den finns där gör att Sunnie anstränger sig mer. 
Fokus idag var lång, låg och avslappnad och det gjorde hon faktiskt riktigt bra. Lite spändare på slutet men ändå bra.
 
Platina joggades i skogen med mestadels skritt men lite trav och galopp. Hon kändes fortfarande trött och matt så hennes vila fortsätter minst en vecka till i alla fall. Hon sätts igång när hon känns piggare helt enkelt.
 
Innan vi åkte från stallet så köpte vi också Lupon som ni såg på bild i föregående inlägg. Smidigt när man slipper åka någonstans för att köpa bil, haha !
Grannens kompis ägde en Lupo som Tompa tjatade sig till att få köpa. Och jag är nöjd då hela morgondagen öppnades upp eftersom vi slipper vi åka till Linköping för att kolla på bil. 
 
Nu på eftermiddagen har vi vart på namngivningsceremoni för William och ska snart åka tillbaka till bygdegården för fest. En helt okej lördag tycker jag !
Vad har ni sysslat med idag ? Tell me !
 
 
 
 
 
 

Tillökning i familjen

Imprezan gick ju, som ni vet, sönder igår. Den ska självklart lagas och få stanna i våran familj ett tag till men fram tills att den är hel så har vi skaffat en ny bil. En mycket bensinsnålare variant som Tompa ska ha att pendla till jobbet med, även när Imprezan är hel framöver.
Välkomna Lupon !
 
 
 
En fulsöt liten skönhet som ska hjälpa oss att ordna upp våran ekonomi, haha !
 
 
 

Hardwell & Armin van Buuren - Off the Hook

 





Morgon !

Det tog ett tag innan jag fattade att det var helg och att jag inte skulle till jobbet när jag vaknade imorse, haha !
 
Nu är jag och Tompa på väg till stallet. Sunnie och Platina ska ridas, Sunnie ska gå ett trimmas på grusvägen och Platina ett lätt joggingpass i skogen. Min motivation är tillbaka, i alla fall för idag, och det ska bli så roligt med en förmiddag i stallet :)
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Torsdagens ridpass - Sunnie

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om ridpasset på Sunnie. Allt gick bara så bra.
Vi red ingen särskild övning utan kom på övningar efter hand. Tex skänkelvikning för höger skänkel till medellinjen där vi la en 10 metersvolt åt höger och sen fortsatte på medellinjen i mellantrav. Många 10 metersvolter där jag var noga med att hon gick balanserat men med tryck i traven.
 
Det vi jobbade mest med var galoppen. Där fick hon göra serpentinbågar med byte på medellinjen, förvänd galopp, skänkelvikning och 10 metersvolter för att nämna lite. 
Hon var så mjuk och fin och allt jag bad henne att göra gjorde hon med en stor guldstjärna i kanten. Jag kunde öka dit, korta där, byta där, lägga en volt där osv. Ni förstår känslan ? Allt kändes bara enkelt, underbart !
 
När vi travade av så var hon fortarande jättepigg trots ett ganska hårt pass och hon skulle säkert kunnat gå ett likadant pass till direkt efter. Tokfia <3
 
Tanken var att rida nästa pass i ridhuset på lördag men vi får se hur vi gör med det. Ridhuset ska ju vara ledigt också. Kanske att måndag passar mig bättre egentligen, vi får se :)
 
 
 
 
 
 

Hardwell feat. Amba Shepherd - Apollo

 





Vilken morgon..

Punka på audin igår. Nu sitter det tillfälligt ett sommardäck på den, därför tog jag den till jobbet idag.
Tidigt imorse ringde Tompa och sa att han blivit stående i Alingsås med motorras på Imprezan så det vara bara att åka och hämta hem honom och bilen.
Roligt lagom till jul va ?
 
Nu står vi i valet och kvalet hur vi ska göra med bilar hit och dit. Sälja ? Köpa ny ? 
Nu kom jag i alla fall till jobbet och förhoppningsvis kan jag sluta lite tidigare idag. Och förhoppningsvis får denna dagen flyta på från och med nu.
 
 
 
 
 
 

Mållös !

Alltså vilken häst jag har ! Hon är helt otrolig !
 
Jag fick en superbra ridkänsla idag i ridhuset. Jag bara red, utan att överanalysera, känna efter och filma för att se hur det ser ut. Det gick bara så bra och jag ville aldrig sluta rida ! 
Mamma och Tompa som stog på marken höll också med om att det såg bättre ut idag. 
 
Snäll häst har jag i alla fall. En bit från stallet fick vi pinka på bilen (haha punka skulle det ju stå, damn you autocorrect !) så det var bara att lasta av i mörkret och leda henne hem. Sen 10 minuter senare lasta henne igen för att göra ett nytt försök. Idag gick hon på utan att tveka alla gånger så hon har nog slutat förknippa transporten med att bli stucken i alla fall.
Ni skulle förresten sett henne när hon märkte att vi kommit till ridhuset. Öronen spetsade och hon nästan sprang runt fyrkantspåret så att mamma hade svårt att hänga med, haha ! Där kan vi snacka lycklig häst. Mitt underbara hjärta <3
 
Jag berättar mer så fort jag har tid. Nu ska jag äta maaat ! 
 
 
 
 
 
 

Charlotte Devaney feat Snoop Dogg - Flip It

 





What a difference a day make

God morgon !
Jag känner mig såå utvilad och till och med när jag vaknade till några gånger under natten så kände jag mig pigg. Skönt ! 
 
Idag är det alltså jobb igen, 8-16. Beroende på hur jag mår efter det så tänkte jag eventuellt åka med Sunnie till ridhuset. Hon har gått lugnt/inte gått alls hela denna veckan så vi behöver komma iväg och rida lite. 
 
Jag fick nyss reda på att DC har hittat en fodervärd och att han åker inom dom närmsta dagarna. Jättekul men samtidigt tråkigt, han var ju så charmig.
Det innebär i alla fall att jag kan lägga fokuset på mina andra hästar så nu kanske det kan bli lite ordning och reda i livet igen. Om jag får hålla mig frisk..
 
 
 
Platina.
 
 
 

Ännu en dag i sängen

Det blev inget jobb idag heller. Jag har knappt sovit inatt och har mått riktigt dåligt så jag fick ringa och väcka mamma imorse så hon tog min öppning. 
 
Jag har inte gjort något annat än att ligga i sängen idag. Om en stund ska jag åka till stallet för att mocka. Sunnie skulle behöva ridas men det är fortfarande isgata överallt och jag orkar verkligen inte ställa mig och brodda i och ur. Så jag hoppas att vi ska kunna promenera lite i skogen i alla fall för hon har vilat alldeles för länge nu.
 
 
 
 
 
 

Mike Emilio & Modo - Fugazi 2016

 





.

 
 
 
 

Morgon

Stallet är mockat och jag har ätit frukost. Nu ligger jag i sängen och kollar på Geordie Shore och fryser halvt ihjäl.
 
Vid lunch kommer veterinären för att ge Chilli sin andra vaccinationsspruta. Efter det är det dags för mig och My att inta Crossroad för ännu en lunchfika. Det känns som vi behöver mycket fika vid denna årstiden, det blir vårt bränsle för att orka igenom veckorna, hehe.
Jag tror tyvärr inte att jag orkar rida någon häst idag. Våran grusväg är dessutom isgata och jag fixar inte att ställa mig och brodda. Nej, det får bli morgondagens problem känner jag ! Idag ska jag bara försöka bli bra för imorgon är det jobb igen. 
 
 
 
Skitungen var snäll att släppa ut idag i alla fall :)
 
 
 

Alphaman - Big boyz & Hot girlz

 





Platina 12/12

Andra gången vi hoppar Platina ordentligt. Tidigare har vi hoppat något litet räcke på AS eller någon stock i skogen. Jag vet inte hur mycket hon är hoppad uppsutten hos tidigare ägare och med tanke på hur grön hon är så antar jag att det inte är särskilt mycket.
 
På marken tyckte jag att hon var fin men när vi hoppade så var hon lite matt. Vi fick inte samma kvalité på sprången och det var lite vingligare. Fast hon gjorde uppvändningen från kortsidan bra nästan varje gång.
 
Vi började med två studs och sen 5.5 m till ett räcke. Det visade sig snabbt vara lite för svårt för Platina i nuläget så vi tog bort studsen och hade istället ett räcke - tre galoppsprång - räcke, som vi fick länga ut lite grand för att hon skulle få plats. Sista räcket låg på ca 1m som högst innan vi sänkte ner och hoppade det lågt som avslutning. 
 
Något språng blev jättebra, något blev mindre bra. Jag är nöjd med Platina i alla fall och tycker att hon har utvecklats mycket bara den sista månaden. Hon gick på transporten nästan direkt både dit och hem i lördags och hon stog som ett ljus när vi körde. Guldstjärna !
 
Eftersom Platina har känts lite trött dom senaste dagarna ska hon få sin vila redan nu. Inget ridhus och ingen krävande ridning, bara ut i skogen och busa och många vilodagar där emellan. Hur lång tid hon får ta det lugnt har jag inte riktigt bestämt. Det har ju hänt mycket för henne nu under hösten så jag skulle egentligen vilja att hon vilar ca 4 veckor. Men jag vill heller inte att hon ska tappa för mycket för till våren kör vi igång ännu tuffare. Jag låter därför det vara lite öppet tills vidare och så kör vi igång när hon känns pigg och utvilad igen.
 
 





Vigiland, Ted Nights - Addicted

Nu är det inte långt kvar till nyår och jag har en massa låtar som är grymma till dansgolvet. Därför kommer det komma upp en låt varje dag några dagar framöver som ni bara kan lägga till i spellistan. Varsågoda !
 
 





Sunnie 11/12

Jag är inte så nöjd med detta ridpasset.
Jag provade för första gången mammas nya sadel på Sunnie då den är lättare att sitta ner i. Och visst kan jag sitta bättre men den är för liten för mig så jag sitter på bakvalvet och så med längre läder än vad jag är van vid så blir sitsen som den blir. Sen så har jag ju alltid haft svårt att sitta ner på Sunnie men det är bara att träna !
 
I traven är hon fin så länge jag rider lätt, men så fort jag sitter ner så kortar jag ihop henne alldeles för mycket så att jag ska kunna sitta ner och då blir hon trippig och kort i steget. I skänkelvikningen är jag för otydlig med mina hjälper så att hon är före mig när vi vänder tillbaka ut till spåret. Annars är hon ganska stadig och vi har hittat en bra form.
 
Galoppen fick vi inte alls till detta passet. Kanske vänstergaloppen stundvis men jag hade önskat mer tryck och engagemang. I högergaloppen däremot tappar vi allt. Hon har ingen takt, hon sänker ryggen och blir lång och jag sitter bara och försöker hitta en bra takt och rider inte alls ihop henne. Överlag så åkte jag lite för mycket häst detta ridpasset.
Kanske att takten beror på hennes spatt ? Det syns tydligt att hon sätter under höger bakben i högergaloppen jättedåligt. Vi måste bara jobba runt det för tyvärr så kommer hon ju alltid ha problem med takt och gång på grund av spatt. Jag tycker att vi har kommit en bit på vägen, hemma på grusvägarna är åtminstonde takten mycket bättre så vi ska bara kunna ta med den känslan till ridhuset också. Detta var ändå första riktiga ridpasset i ridhus på över ett år så jag kanske inte ska vara så hård mot oss ?
Kul hade vi båda två i alla fall, det är huvudsaken ! Jag tror att även Sunnie har saknat dom här trimpassen.
 
Sista klippet i filmen är från första galoppen. Sunnie tyckte det var jätteroligt att vara i ett ridhus och få lattja igen så hon fick köra sitt race i galoppuppvärmningen, haha ! 
 
 





Sjuk

Idag är jag hemma från jobbet. Jag fryser och svettas om vartannat fast det känns ändå inte som jag har feber. Jag har definitivt mått värre men jag mår inte alls bra. Blää..
Dessutom så lyckades Chilli stämpla mig på foten ovanför stålhättan imorse så nu är jag halt också.
 
Nu ska jag äta frukost och om jag orkar ska jag klippa ihop dom där stackars filmerna sen. Håll utkik.
 
 
 
Jag kommer sakna det här stället när vi flyttar..
 
 
 

Söndag

Sorry hörrni ! Jag hade missat att insläppet till årets Musikhjälpen började kl 16 så jag lär inte få komma åt datorn på några timmar. Filmerna kommer därför inte upp förrän imorgon. Hoppas ni står ut ;)
 
Nu har jag myst ner mig i soffan under en filt med en mugg nyponsoppa. Här ska jag sitta ett tag.
Sunnie var fin att rida idag. Det var hårt i backen så vi red inte så länge men jag kände på alla gångarter och hon kändes mjuk. 
 
 
 
Jag tror bestämt att vi störde Sunnie i sin eftermiddagssömn, haha !
 
 
 
 
 
 
 
Puss ! Mina hjärtan <3
 
 
 

Morgon

Vi hade en rolig kväll på julbordet på The View igår. God mat och härliga människor. Sen efterfestade vi hemma hos Philip och Elin och det slutade med att vi satt och sjöng med i gamla Disneylåtar för full hals, haha !
 
Dagen idag började inte lika bra men då fick jag motivation till att städa huset i alla fall. Så det är dammsuget, skurat och disken och tvätten är gjord. Plus att vi har hunnit sova lite också, min förkylning är på väg tillbaka så jag mår inte så bra. Usch !
 
Om en stund ska jag till stallet för att rida Sunnie. Det har frusit på i marken så vi får se hur mycket det går att rida. 
I eftermiddag ska jag sätta mig med filmerna så att dom och en utförligare förklaring om ridpassen kommer upp här idag och imorgon. 
 
 
 
Vi är en sån störd och brokig liten familj men det bara funkar :)
 
 
 
 
 
 

Julbord

Jag hann inte fixa varken Sunnies eller Platinas film idag så jag ska sätta mig med det imorgon istället. 
Platina var i alla fall jätteduktig men lite trött, så hon ska få sin lugna period nu och kanske 2-3 veckor framöver. Men mer om det imorgon.
 
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka på julbord i Lidköping med vårat härliga kompisgäng. Förhoppningsvis får vi en grym lördagkväll !
 
 
 
 
 
 

Oops I did it again

 
 
Men denna gången kom jag inte lika långt, haha !
 
 
 
 

Bra start på dagen

Morgonpromenad med Sunnie innan det är dags för Platina.
 
 
 
 
 
 
 

Roligt i ridhuset

Jag är både nöjd och mindre nöjd med dagens ridpass på Sunnie. I vilket fall så är det alltid roligt att rida henne och hon tyckte det var sååå kul att få arbeta och lattja i ridhus igen. Mitt hjärta <3
 
Mer om passet och även ridfilm kommer så fort jag har tid, eventuellt imorgon. Nu sitter jag med i garaget när pojkarna mekar och snart är det dags att åka hem och moffa chips och dipp. 
Imorgon är det Platinas tur att komma till ridhus och hon ska få hoppa lite igen.
Hoppas ni har en bra fredagkväll så hörs vi imorgon igen !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Äntligen fredag ! Bara några timmar jobb kvar innan jag är fri för helgen. Och jag ska inleda helgen med en fika med My.
 
 
 
 
 
 

Kass torsdag

Vissa dagar ska man bara inte gå upp ur sängen. Idag är en sån dag.
 
Med en jobbig dag på jobbet i ryggen åkte jag till stallet. Första hästen, Platina gick bra förutom att hon dansade runt på gången. Hon fick rulla på i galopp i skogen och hoppa några stockar vilket hon gjorde riktigt bra. Däremot blev hon väldigt stark efter stockarna så det får vi jobba med. 
 
När jag stack ut med Sunnie så regnade det lite men när vi skulle börja trava så kom ösregnet. Både jag och Sunnie blev pisseblöta på den lilla stund vi var ute. 
Efter det gick det utför och allt krånglade, så mycket det bara kan krångla med att mocka, göra vatten, köra ut hösilage och ta in hästar. Jag vet inte hur många gånger jag bara ville kasta allt och skrika rakt ut och tårarna tryckte bakom ögonlocken. Usxh, jag hatar såna dagar !
 
Nu ska jag vara hemma och inne hela kvällen och sura. Imorgon jobbar jag 6-14 igen och på kvällen ska vi till ridhuset med Sunnie. Och jag hoppas verkligen att morgondagen blir en bättre dag.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Jag började min morgon med att sticka ut ögat på en pinne och brottas med en tjurmärr och en fölunge. Bra start på dagen !
 
Idag jobbar jag 6-14 och åker sen direkt till stallet. Både Sunnie och Platina ska ridas och nu är det där äckliga höstvädret tillbaka igen. Tur att det blir lite mer ridhusridning i helgen, både Sunnie och Platina ska få komma iväg. Kanske att någon av mina fotografer vill komma förbi och klicka några kort ? ;)
 
Om jag får bestämma så blir det en tidig kväll i soffan idag med god mat. Något annat orkar jag inte känner jag..
 
 
 
 
 
 

Nya täcken

Nu har jag och mamma shoppat hästtäcken. Det är nog det vi har lagt ut mest pengar på det sista, haha !
 
Denna gången fick Sunnie och Platina varsitt stalltäcke. Ganska bra passform och med glansig in- och utsida. Då slipper det fastna hår och halm på täcket och det skaver mindre på bogen, skönt !
 
 
 
 
Chilli fick ett regntäcke. Han ska helst gå utan täcke men när det spöregnar och blåser en hel dag kan det vara skönt för honom med lite skydd. Det passade bra, förutom maggjordarna som var liiite för långa än. 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Vilken glädjespruta till häst jag har !
 
Vi red i skogen idag och där har det ramlat ner ett och annat träd över vägen. Gissa vem som blev eld och lågor över att få hoppa lite igen ? Sunnie tog bettet dom sista tre galoppsprången och bara "håll i dig matte, det här kan jag !". Hon har inte hoppat ens en liten stock på över ett år så jag förstår hennes entusiasm. Lite sorgset bara. Hon tycker det är lajbans att hoppa men får endast hoppa pyttelågt och väldigt väldigt sällan. Usch, det värker i hjärtat..
 
Hoppningen gjorde henne supertaggad men vi fick till några fina sträckor i galopp ändå. En vändplats för lastbilarna inne i skogen är perfekt för att kunna ligga på en volt och få koll på yttersidan. Takten i högergaloppen har förbättrats avsevärt bara dom senaste dagarna vilket är jättekul !
Svettig blev hon så en ny klippning efter hennes lugnare period framöver är nog på sin plats.
 
Idag jobbar jag 10.30-17 och sen är det Luciafest på jobbet så jag kommer nog inte från jobbet förrän ganska sent. Då ska jag svänga förbi Nossebro för att handla och hämta ut ett paket med täcken från Hööks innan jag åker till stallet och mockar.
 
 
 
 
Älskade häst <3
 
 
 

Just nu

Morgontur med min bästa vän innan jobbet :)
 
 
 
 
 

Throwback Tuesday - Sweet Chilli E

Minns ni när min lilla kille var på fölvisning i somras ? Han skötte sig näst intill fläckfritt och charmade dom flesta, publik som domare !
 
Då var han fortfarande liten och söt. Nu börjar han komma in i den där "fula ankungen"-fasen där han har pytteliten hals och rumpa och långa ben men en stor kulmage. Okej, den är inte SÅ stor men ni fattar. Jag ska försöka ta kort på honom i helgen så ni får se hur han ser ut nu.
Det ska bli kul när han närmar sig treårssträcket och börjar se ut som en häst. Jag gissar på att han kommer bli en riktig snygging ;)
 
 


Jag är så himla glad att jag fick köpa denna lilla charmknutten av My och jag tror att vi kommer ha mycket roligt ihop i framtiden !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Idag jobbade jag 7.15-16.15. Denna veckan känns plötsligt mycket längre bara för att jag hoppade in och jobbade igår. Jag är så nöjd med mina 4 dagars arbetsveckor och skulle inte ändra till heltid om jag inte absolut måste.
 
Idag har jag tänkt att Sunnie får vila. Jag slutar tidigt eller börjar sent resten av veckan, och även om jag tycker att det är jättemysigt att rida i mörkret under stjärnhimlen så föredrar jag ändå att rida i dagsljus.
Så nu ska jag in i stallet och mocka och sen hem till mamma för en snabbfika. Jag skulle egentligen inte ätit något socker (kakor, godis, glass) under veckodagarna denna veckan men bjuder mamma på dumlesnittar så kan jag bara inte tacka nej. Jag har valt fem sockerfria dagar för att jag har ätit så himla mycket onyttigt varje dag det sista, men en snitt ska jag nog kunna äta utan att sockersuget ska gå wild and crazy igen ;)
 
 
 
 
Mina fina <3
 
 
 

Dagens ridning - Sunnie & Platina

Tant Brun var otroligt fin att rida idag ! Till och med takten i högergaloppen var bra och hon var mjuk och bara jättefin helt enkelt. Så himla roligt att hon känns så fräsch !
Förhoppningsvis kan vi komma iväg till ridhus/padock snart så jag kan filma henne så att jag kan få se om hon ser lika fin ut som hon känns :)
 
 
 
 
Platina och jag fightades innan vi ens kom ifrån gårdsplanen. Sen träffade vi på tre älgar (på håll som tur var, då det var en ko och två kalvar) och ett tag trodde jag att hon skulle dö, haha ! Men tillslut kunde vi trava förbi. 
Dagens ridpass bestog av galoppträning. Frisk galopp och några vändor fram och tillbaka på långa grusvägen räckte för att hon skulle bli riktigt svettig. 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

6 december

Min söndag började bra, tills jag fick förfrågan om att hoppa in och jobba imorgon på min lediga måndag. Jag behöver lite extra komptimmar så att jag kan vara ledig vid jul så det var ju passande. Men det ska vara strålande fint väder imorgon och jag hade tänkt hinna rida alla hästarna. Det är bara att planera om.. Och varför skulle jag få vara ledig någon gång när det är fint väder ?
 
Hittills idag så har jag och Tompa städat huset, kokat julskinka och bara myst. Strax ska vi till stallet för att rida, mocka och hämta foder. Vädret ska bli bättre om bara någon timme så förhoppningsvis slipper jag rida Sunnie i regnet idag. Tanken är att hon ska få arbeta lite mer idag då dom senaste dagarna mest har gått ut på att få henne lugn, haha !
 
 
 
 
 
 

Platina

Här kommer gårdagens film på Platina.
Hon var som sagt jätteduktig. Vi fick ett "stopp" en gång när vi hade höjt lite, antagligen för att hon blev lite överraskad och tyckte att hon inte fick plats. Gångerna efter det var hon klockren men med lite mjölksyra i kroppen. Det ska bli roligt att se hur hon utvecklas under våren !
 
Jag valde att strunta i travbommen framför första krysset. Platina tycker att travbommar är konstigt och hoppar än så länge bättre utan. 
 
 





Dagens ridning - Sunnie, Platina & hingst

Vilket jädra väder ! Men nu är tre hästar ridna i alla fall och jag och Tompa ska hålla oss inomhus eller i bilen resten av dagen. Skönt ! Just nu sitter vi hemma hos Tompas bror och spelar Buzz. Det var inte igår vill jag lova !
Jag tänkte sammanfatta hästarna lite kort:
 
Sunnie red jag inte så länge. Hon var inte riktigt lika poppig som igår men det regnade småspik så att det sved i ansiktet. Vi red nämligen på grusvägen idag och där var det ju fritt blås, haha !
Det är så kul att hon har fått lite mer framåtbjudning det sista. Med den kommer även lite spändhet men det ska jag nog lära mig att arbeta med. 
 
Platina tog kanske 20 minuter att lasta på ditvägen, ändå helt godkänt tycker jag. I ridhuset var hon som vanligt brötig när vi gjorde i ordning henne men lugnade sig så fort mamma kom upp. Mamma red henne fint och hoppade till och med ett kryss.
Sen hoppade jag upp och tog några varv i trav och galopp innan vi började hoppa. Vi hade satt upp en 5.5a och ett kryss. Hon skötte sig jättebra men eftersom hon inte är hoppad så mycket så fick hon mjölksyra snabbt. Därför hoppade jag inte alls många sprang utan fortsätter att stärka henne lite mer för varje gång.
När mamma skrittade av henne för hand så passade hon dessutom på att rulla sig inte bara en utan 4 gånger, haha !
På hemvägen tog hon 5 minuter att lasta.
Film på hoppningen kommer imorgon.
 
 
 
 
 
Sen fick jag möjlighet att få prova ridhusägarens 10-åriga hingst och som ni vet så tackar jag aldrig nej till att rida, haha. Och vilken snygging ! Jättetrevlig och rolig att rida. Vi hoppade 5.5an några gånger och med tanke på att det var en stor omställning från att ha suttit på Platina precis innan så gick det bra.
 
 
 

Morgon

När jag kollar ut genom fönstret en sån här morgon så undrar jag lite varför jag egentligen håller på med hästar. Det känns inte alls lockande att ens gå utanför dörren idag.
Men, jag red igår och då borde jag kunna rida idag !
 
Nu ska jag och Tompa åka bort till stallet och rida Sunnie. Kanske att Tompa inte vill cykla med i regnet och mockar istället. När Sunnie är klar ska vi lasta Platina och åka till ett ridhus i Jonslund. Tanken är att både jag och mamma ska rida och att jag även ska hoppa lite. Om vi inte blåser bort på vägen till ridhuset då..
 
Kl 13 ska vi vara på kalas hos Tompas bror och efter det ska vi åka till Allum och kolla in lite julklappar. 19.15 ska vi kolla på Hunger Games på Biopalatset i Göteborg. Så det ska nog bli en bra dag trots vädret !
 
 
 
 
 
 

Film Hoppträning Anna Emanuelsson - Tessie

 





Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Förlåt att ni inte fick ett morgoninlägg såhär på min lediga fredag och allt men det blev lite ändrade planer imorse.
 
När jag vaknade tittade jag ut genom fönstret och konstaterade att det regnade och blåste halv storm. Ungefär som vanligt när jag är ledig då med andra ord.. Jag bestämde mig för att inte rida utan bara åka och mocka och fodra hästarna och sen åka hem igen.
Men när jag hade mockat alla boxarna så regnade det mindre och trots att det lät som att stalltaket skulle lyfta så blåste det inte så farligt mycket ute.
 
Därför sadlade jag Platina och vi gav oss ut på en skogstur. 
Hon är lite rolig den där hästen. Idag när hon faktiskt hade en ursäkt med regn och blåst så gick hon som en klocka. Inte en enda stegring eller stopp idag och hon förvånade såpass att emellanåt så slappnade hon faktiskt av och kunde gå i en rund och fin form i traven. Så jag är riktigt nöjd med Fröken Fux idag !
 
När vi kom tillbaka så stog jag och funderade en stund på om jag verkligen skulle rida Sunnie på morgonen eller spara det till sen. Blåsten hade ökat och jag vet ju hur spänd Sunnie blir. Men det föll på en ridtur tillslut (jag var ju ändå blöt och kall) och hon var precis som jag hade väntat mig, om inte ännu värre.
Om man ska försöka förklara Sunnie idag så var hon som ett litet popcorn. Ett bränt, svart popcorn som flög lite hit och lite dit och sen upp i luften ibland. Små kvistar på backen och kvarbliven snö var totalt livsfarligt. Och vad jag skrattade hela ridturen igenom, hon måste ha sett jättesöt ut !
Även Sunnie kom till arbete precis på slutet, fast fortfarande lite spänd då. Och när vi skrittade av så började träden i skogen att knaka och braka och falla ner så vi kom verkligen tillbaka till stallet i rätt tid. 
Nu står hästarna inne och får göra det tills i eftermiddag då det skulle blåsa lite mindre.
 
Nu är jag hemma och stormen börjar tillta. Helge, om jag inte minns helt fel. Men det hindrar inte mig från att fika med tjejerna på Cross Road om en stund !
 
 
 
 
 
 

Hinderbana

När man var liten och gick i skolan kunde man springa 10-15 varv och känna att man klarade några till. Så är inte fallet nu som 24 år gammal, haha !
 
Ikväll har jag, Tompa, Skåning, DMJ och Tummen sprungit hinderbana i Alléhallen i Vara. Killarna tränar inför Tough Viking i April och jag kände att jag behövde lite träning.
Fy fan vad jobbigt det var ! Två varv och det kändes som mina lungor skulle sluta fungera. Att jag är superförkyld hjälper ju inte till direkt. Jag är så fruktansvärt otränad och skulle verkligen behöva jobba på det till tävlingsterminen 2016. Som det är nu så blir jag riktigt anfådd bara när jag hoppar en bana på ca 8 hinder.
 
Men kul var det ! Hinderbana var faktiskt en av mina favoritaktiviteter på idrotten. Fast jag lär ha en riktigt go träningsvärk imorgon..
 
 
 
 
 
 
 

Uppföljning på handbrottet

Nu är det snart 3 månader sedan som jag var så fruktansvärt klantig och bröt ett ben i handen när jag skulle sitta upp på Tessie. Jag hade gips i 3 veckor och var sjukskriven i 4. Jag tänkte göra en liten uppföljning:
 
Idag har jag full rörlighet i handen. Jag har inte haft ont i handen på väldigt länge och här om dagen var första gången jag kände mig "trött" i handen och hade lite ont. Förhoppningsvis var det enda gången. 
 
Dom första veckorna utan gips så hade jag lite svårt att skriva. Ringfingret har liksom ändrat position lite grand så det var nästan som att lära sig att hålla i pennan och skriva på nytt. 
 
Utseendemässigt så är min ringfingerknoge på höger hand lägre än på min vänstra hand. Jag har också fått ett större mellanrum mellan lillfingret och ringfingret och måste ta i allt jag kan för att få fingrarna helt ihop. Som tur är så påverkar inget utav det övre rörligheten i handen och jag hoppas att det inte ger några besvär i framtiden !
 
 
 
 
 
 
 

Ridning i kolmörker

 
 
 
 

Hoppträning för Anna Emanuelsson -Tessie

Sista hoppträningen för året för mig och Tessie. Vi missade förra gången då Tessie var ofräsch så jag visste väl egentligen inte vad jag kunde vänta mig denna träningen. Pigg ? Spänd ? Tittig ? Lugn ? Avslappnad ?
 
Hon var lite stel i uppvärmningen. Stretade emot lite till en början men blev sen mjuk. Däremot tappade hon styrkan och kröp bakom handen men vi försökte jobba med det så gott det gick.
 
Första räcket med trav- och galoppbommar gjorde hon superbra och avslappnat. Hon la inte så stor vikt vid bommarna, vilket är skönt då dom gjorde henne nervös dom första träningarna. 
 
Sen fick vi tyvärr backa tillbaka ett steg. Denna gången hade Anna nämligen lite utfyllning i några av hindren och så fort utfyllningen kommer fram så spänner Tessie till. Därför fick vi sänka hindren en hel del för att kunna trycka över henne och tillslut kunna få någon typ av flyt. Hon stannade några gånger men sista banan så kändes det inte som hon tittade särskillt mycket. På filmen ser det annorlunda ut men jag var i alla fall nöjd med sista rundan. 
 
Nu när träningarna är över har vi funderingar på att avsluta med en lätt tävling. Kanske att vi åker till Essunga på Träningstävling den 13 :)
 
Filmen finns att se på Mys blogg så länge. Här kommer den upp imorgon.
 
 
 
 
Bild från förra träningen. Fina Tessie !
 
 
 

Fyra år

Fyra år har gått. Det känns som det var igår, samtidigt känns det som det var evigheter sen.
Jag saknar dig Karin ! Livet är tomt utan dig <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E

Idag mätte vi Chills igen, jag tycker det är lite kul att göra det emellanåt. 
 
Idag var han ca 138 cm i mankhöjd och 141 cm på rumpan. 
Om man jämför från senaste mätningen för nästan exakt 2 månader sen, då han var 135 cm i mankhöjd och 140 cm på rumpan, så börjar han alltså jämna ut sig lite. 
 
Detta är ungefärliga mått mätta med en tumstock.
 
 
 
 
 
 

Tisdagens hästar

Hej på er ! 
 
Jag åkte mycket riktigt till DC när jag slutade jobbet och My följde med, kul ! Tyvärr så märkte vi ganska snabbt att det inte gick att rida i den snöfyllda padocken utan snösulor så det var bara att klappa och sitta av efter några varv. 
DC ska för övrigt lånas ut så är det någon som vill ha en 4-årig valack på ca 175 cm på foder så kan ni kontakta mig :)
 
Direkt till mitt stall för att brodda Platina och ge oss ut på isgatan som är dom första 100 metrarna från stallet. Hon var hyfsat snäll att brodda, jag fick ryta till någon gång men alla broddar satt tillslut. 
Fröken Fux har ju fått lite egna åsikter det sista. Konditionen blir bättre och kanske även att musklerna börjar komma så smått och då blir hon kaxig. Jag har blivit varnad om hennes konster och nu det sista har hon plockat fram dom. Stopp, backen, stegringar och sparkar har hon visat upp än så länge, men inte så mycket att det blir farligt. Idag bråkade vi ganska intensivt i ca 5 minuter men sen gav hon sig, så bråktiden minskade lite från förra gången. Det är ju alltid något positivt, haha.
 
Tyvärr kom vi inte så långt innan vi såg en älg och två kalvar (som tydligen har bosatt sig i skogen vid stallet) och efter att ha blivit jagad av en älgko för några år sen så tar jag inte den risken igen. Vi fick alltså rida fram och tillbaka på grusvägen en stund innan vi vände hem. Vi fick ju ändå ut en hel del av ridpasset tycker jag.
 
I och med älgarna så vågade jag mig inte ut med Sunnie alls. Men det kompenserade jag med en rykt och massa pussar och godis inne i stallet. 
 
Chilli fick också lite uppmärksamhet. Han stog på gången och blev borstad och fick fötterna lyfta. Sen fick han följa med ut till hagen när vi la ut morgondagens hö. Det gjorde han med bravur, så himla snäll fölunge jag har ! Fast snart kan han knappast kallas för fölunge längre..
 
Nu är jag och Tompa hemma och ska laga kvällsmat. Lite mys hinner vi med innan vi måste sova också.
Imorgon jobbar jag 7.15-16 och åker sen iväg på sista hoppträningen för Anna. Det har vart jätteroligt och nyttigt (även om vi har missat 3/8 träningar på grund av skador) och jag hoppas att vi avslutar sista träningen på topp !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Idag är ingen bra dag. Så synd, jag som har vart på så bra humör det sista..
 
 
 
 
Jobb 6-14, sen direkt till DC och sen till mitt stall. Hade jag kunnat åka direkt hem och gömma mig under täcket skulle jag göra det. Usch !
 
 
 

RSS 2.0