Sunnie 11/12

Jag är inte så nöjd med detta ridpasset.
Jag provade för första gången mammas nya sadel på Sunnie då den är lättare att sitta ner i. Och visst kan jag sitta bättre men den är för liten för mig så jag sitter på bakvalvet och så med längre läder än vad jag är van vid så blir sitsen som den blir. Sen så har jag ju alltid haft svårt att sitta ner på Sunnie men det är bara att träna !
 
I traven är hon fin så länge jag rider lätt, men så fort jag sitter ner så kortar jag ihop henne alldeles för mycket så att jag ska kunna sitta ner och då blir hon trippig och kort i steget. I skänkelvikningen är jag för otydlig med mina hjälper så att hon är före mig när vi vänder tillbaka ut till spåret. Annars är hon ganska stadig och vi har hittat en bra form.
 
Galoppen fick vi inte alls till detta passet. Kanske vänstergaloppen stundvis men jag hade önskat mer tryck och engagemang. I högergaloppen däremot tappar vi allt. Hon har ingen takt, hon sänker ryggen och blir lång och jag sitter bara och försöker hitta en bra takt och rider inte alls ihop henne. Överlag så åkte jag lite för mycket häst detta ridpasset.
Kanske att takten beror på hennes spatt ? Det syns tydligt att hon sätter under höger bakben i högergaloppen jättedåligt. Vi måste bara jobba runt det för tyvärr så kommer hon ju alltid ha problem med takt och gång på grund av spatt. Jag tycker att vi har kommit en bit på vägen, hemma på grusvägarna är åtminstonde takten mycket bättre så vi ska bara kunna ta med den känslan till ridhuset också. Detta var ändå första riktiga ridpasset i ridhus på över ett år så jag kanske inte ska vara så hård mot oss ?
Kul hade vi båda två i alla fall, det är huvudsaken ! Jag tror att även Sunnie har saknat dom här trimpassen.
 
Sista klippet i filmen är från första galoppen. Sunnie tyckte det var jätteroligt att vara i ett ridhus och få lattja igen så hon fick köra sitt race i galoppuppvärmningen, haha ! 
 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0