Fina tjejer

Jag har många fina människor i mitt liv. Några av dom är dessa fina tjejer. 
När vi var på begravning i fredags så fastnade vi på kort, vissa lite bättre och andra bara hysteriskt roliga. Jag vara bara tvungen att dela med mig:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och en gruppbild såklart !
 
 
 
 
 

Shopping på Överby

Jag och Tompa har inte tröttnat på att åka bil efter fredags och gårdagen (haha !) så idag åkte vi med hans mamma till Överby. Tompa fick köpt en kostym och jag en långklänning, vi ska nämligen på bröllop för hans bror i september så för en gångs skull är vi ute i tid. Kul att hitta en klänning som faktiskt satt bra också, det hör inte till vanligheterna. 
 
Nu är vi på väg hem och tyvärr så rider jag nog inte idag. Det finns inte tid och ork till det helt enkelt. Men imorgon hoppas jag på att vara tillbaka på banan igen. 
I torsdags så var hyresvärdens dotter ute och red Sunnie under tiden jag red Platina. Det såg fint ut och Sunnie verkade nöjd. Vi ska planera in en dag i veckan som vi ska rida ut och då följer mamma med på Rut också. 
 
 
 
 
 
 

GSR Reunion Race

 
 
Grymt race på gång. Tyvärr blev det en krock efter bara 10 min, synd när folk inte har koll på sina fordon. Det gick bra med alla i alla fall och nu hoppas vi på en ny sträcka. Det är ju trots allt GSR Reunion Race !
 
 
 

Dagen i Stockholm

Titta vilka vi hann hälsa på en stund idag !
 
 
 
 
Så mysigt att träffa alla tre igen, som jag har saknat dom <3
Vi gick Sigtunas strandpromenad och My guidade runt oss så att vi inte missade alla sevärdigheter. Ett stopp på Våfflan för fika innan vi åkte till Denver och sa hej.
 
 
 
 
På vägen hem så irrade jag och Tompa runt på Ikea en stund. Vi hittade en spegel som skulle få följa med hem, tills vi kom på att den inte får plats i Lupon, haha ! Så vi får åka till Ikea ännu en gång, fast med Audin.
Nu är vi i Göteborg, nästan en timme senare än vad vi tänkt. Det där med att hålla tider.. Nu är det "Pop the hood-meet" och sen race senare ikväll.
 
 
 

Mot Stockholm !

Idag är vi uppe tidigare än tuppen för att åka och hälsa på denna fina människa ! Det ska bli så himla roligt, det känns som det var evigheter sen vi sågs sist.
Vi har sovit i sådär 3.5 timme inatt, jag och Tompa, eftersom baslådebygget drog ut på tiden igår men vi får turas om att sova i bilen. My, nu kommer vi !!
 
 
 
 
Det ska bli väldigt spännande att se Denver också, det har hänt så mycket med honom under våren.
 
 
 

God morgon

8.30 åker vi mot kusten för att gå på begravning. Innan dess ska jag hinna två hästar. Tur att Platina bara skrittas och travas lite än så länge så hon inte tar så lång tid..
 
 
 
 
 
 

Pyssel

Jag har en del att berätta om hästarna från igår och idag. Förhoppningsvis glädjande besked om Platina och en annan ryttare som red Sunnie imorse. Men just nu håller jag på med det här:
 
 
 
 
Så vi får höras sen/imorgon !
 
 
 

Kvällens arbete

Vi har dragit bort bräderna på innertaket i stallet så att hyresvärden kan ta ner dom sista balkarna imorgon. Tompa och Kenth har dessutom hunnit bila bort en del av det gamla matbordet. 
Det har gått undan, mycket snabbare än vad jag trodde från början. I början på nästa vecka kan jag tvätta hela stallet och börja måla så fort det har torkat.
 
 
 
 
 
 
 

8 år

Idag har jag och Tompa vart tillsammans i hela 8 år ! Tyvärr så har vi inte hunnit fira på något särskillt sätt men bara att få somna ihop är helt underbart och något som jag ofta tar för givet. Så ikväll ska jag njuta lite extra.
 
Jag tror och hoppas att vi får många fler år tillsammans, han är ju trots allt den personen jag vill leva resten av mitt liv med. Det finns ingen bättre pojkvän och jag är så lycklig att jag har honom vid min sida.
Jag älskar dig, Thomas ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsnöje

Rensa och tvätta plattorna behövde verkligen göras. Jag hann inte klart men då har jag ju att göra någon annan dag, hehe.
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Imorse när Tompas klocka ringde så var jag alldeles borta, sååå trött. Så jag la mig och somnade om igen, skönt ! 
Jag tänkte att det var kört med ridningen när jag vaknade igen vid 8.30 men så såg jag att hästarna stog mitt i hagen och inte ens viftade med svansarna så jag kunde faktiskt rida båda två idag.
 
Sunnie red jag med gramanen. Hon var inte lika på idag men var däremot spänd och ville inte riktigt komma till den låga formen. Vi red mycket skänkelvikningar och halter i skritten och i traven och galoppen så red vi på åttvolter där jag varierade med att sakta av eller bara ställa om/göra ett byte vid voltbytet. 
 
Platina kände jag skillnad på redan idag. Hon var mer framme för skänkeln och hade lättare för att ställa sig. Skänkelvikningarna gick också lättare. Vi fortsätter med skrittarbetet i några dagar till innan vi smyger in lite trav.
 
 
 
Fina tanten ! Tänk om vi kunde komma hit igen..
 
 
 

Just nu

 
 
Jag har och göra en stund till, haha !
 
 
 

Road trip och dagens ridpass -Sunnie & Platina

Nu är vi på väg hem från våran roadtrip till Moheda. Tompa skulle köpa en bas och för att se så att den var hel beslutade vi oss för att åka och hämta den. Jag tycker bara det är roligt och har absolut inget emot att spendera kvällen i bil. 
 
 
 
 
Jag red båda tanterna imorse. Sunnie kändes tung och faktiskt lite stel. Inte så konstigt med tanke på hur mycket hon har vilat det sista i och för sig. Jag red utan gramanen och då får vi det där problemet med att hon inte tar mina halvhalter och blir för "på", jag kan knappt lägga om benen för att hon hela tiden vill iväg. Vi avslutade i skritt och med massa halter och övergångar så slappnade hon av bättre.
 
Platina skrittarbetade jag en stund. Henne behöver man vara konsekvent med och rida många övergångar för att få fram henne ordentligt för skänkeln och jag tycker att jag lyckades hyffsat på slutet. Nu fortsätter vi i ett lugnt tempo för att slippa överansträngningar och hoppas att det går vägen !
 
 
 
 
 
 
 

Stallet just nu:

 
 
Bara balkarna kvar, sen kan jag börja tvätta och måla ! Men först har jag några kilo frigolit att ösa ner i säckar, det får bli morgondagens nöje.
 
 
 

God morgon

Jag har vart vaken sedan kl 3.30 ca. Det är alldeles för varmt för att kunna sova bra och alla djur har gått runt och låtit halva natten. Vi är hundvakt åt Johans hund Selma tills på torsdag, och då blir det lite extra liv på nätterna.
 
Klockan stog på 5.30 idag men eftersom jag ändå inte kan sova så gick jag upp en halvtimme tidigare. Jag har alltså legat kvar i sängen i 1.5 timme för att försöka somna om. Morgonsömnen är otroligt viktig för mig, haha !
Nu ska jag hoppa i ridkläderna och hoppas att det går att rida utan för många kryp. Sunnie har återigen vilat i några dagar så vi ska bara jogga lite lätt idag.
 
 
 
 
 

INNA - Rendez Vouz

 





Hur söt får man vara ?

Jag tycker att missen är ganska jobbig. Han välter ner krukor, lever rövare och är överallt där han inte får, och dessutom så gillar han inte att vara utomhus. 
Nu det sista har han dock lugnat ner sig lite och kan faktiskt ligga och mysa en stund.
Såhär har han legat mellan mig och Tompa när vi kollade på sändningen från gårdagens City Drift i Skara:
 
 
 
 
 
 

Ett personligt inlägg

 
 
 
Livet är lite upp och ner just nu. Vi har bott här på Hagö i snart tre månader men vi har fortfarande inte kommit i ordning helt. Eller, jag känner inte att JAG har kommit i ordning helt.
Det är si sådär med hästarna, mest på grund av alla kryp (annars så känns ju Sunnie fin nu och Platina har vart ohalt ett tag). Min rygg och mitt mående är sämre än någonsin. En av mina absolut bästa vänner bor fortfarande i Stockholm. Och det är ju ingen nyhet för just detta stället, även om jag gärna vill koppla ihop motgångarna med flytten. 
Men, jag är trots allt som jag är. Galen, schizofren och yada yada. Lägg till en flytt, stallbygge och 25-årsdag på det så har ni en tjej med panik, haha ! 
 
Jag kommer klara mig, det gör jag alltid. Jag hoppas bara att jag inte förlorar nära och kära på kuppen.
 
 
 

Tompas födelsedag

Idag har jag njutit av min semester till fullo och legat vid svärmors pool hela dagen. Underbart !
 
Idag fyller också världens bästa pojkvän 27 år. Grattis på din dag, hjärtat <3
Sin födelsedag till ära så håller han på och skruvar med Imprezan hemma hos mamma och snart ska vi äta kycklingsallad som födelsedagsmiddag. Jag har bakat blåbärsmuffins med hemmaplockade blåbär till efterrätt.
 
 
 
 
 
 

True !

 
 
 
 

Känner mig som 125 år gammal

Det var inte bra för ryggen att mocka ur den där fårboxen igår. Herregud, idag kan jag knappt gå ! Det kvittar om jag står, sitter, går eller ligger så strålar smärtan ut i hela ryggen. Usch..
Nu på lunch fick jag i alla fall tömt nästan hela rännet på gammal halm. Det sista ligger precis i öppningen då traktorkärran blev full. Det gick långsamt men jag klarade det. 
Jag tänkte dessutom bjuda på två förebilder på stallet. Här har vi röjt ut allt förutom fårboxen.
 
 
 
 
 
Där den stora fårboxen till vänster är ska det bli två boxar. Sen blir det en tredje box inne i hörnet och en sadelkammare till vänster om dörren som är rakt fram. Uppbindning och förhoppningsvis spolplats blir mellan sadelkammaren och dom två boxarna. 
Det är mycket jobb kvar men det kommer bli så fint !
 
 
 

Onsdag

Imorse satt jag på hästryggen kl 7 i hopp om att blinningarna fortfarande sov. Det gjorde dom men istället var det tusentals flugor ute som var irriterande som satan. Aldrig är man nöjd..
Jag provade flugtäcket och blev lite besviken på passformen. Sunnie slipper flugorna på länden i alla fall, men det skaver på manken så vi får väl se om det går att rida med. 
Nosnätet hjälpte, hon skakade inte på huvudet en enda gång. Däremot så fokuserade hon så mycket på nätet att hon glömde bort mig som satt på ryggen vissa stunder och frustade nästan konstant. 
Ridpasset gick sådär, vi var nog lite morgontrötta båda två. Vi fick tränat mycket övergångar så vi fick ändå ut något bra av passet.
 
Annars idag så har vi börjat röja ut där stallet ska bli. En stor fårbox är urmockad, fyra små kvar, lite halm på rännet som ska ut och ett foderbord som ska bilas bort, sen ska hyresvärden riva innertaket. Sen är det bara att tvätta, måla och bygga boxar. Wiiee !
Nu på kvällen har vi vart och kollat när Evelin och Zannie tränade för Sten och vilken resa dom gör. Superduktiga ! 
 
 
 
Jag och Zannie för ett år sen.
 
Imorgon fortsätter slitet i mitt blivande stall.
 
 
 

Dagarna som gått

Nu verkar det som att blogg.se funkar igen !
Jag tänkte starta upp igen genom att visa bilder från dagarna då jag har vart tyst. 
 
Vi var i Lysekil på släktträff hela dagen/kvällen på lördagen. Vi hann med massor, såsom bad, krabbfiske, quiz, kubb, uppträdanden och god mat. Jag hann rida på morgonen och vi hade inte en enda blinning på oss, så skönt !
 
 
 
 
 
 
 
I söndags så spelade pojkarna paintball här ute i skogen och jag och tjejerna bakade och tjötade skit. Vi hann svänga förbi Chilli en snabbis också.  
På kvällen så var vi ett litet gäng som grillade och jag passade på att rida när det inte var så mycket blinningar. Daniel och André blev ridsugna och red en sväng.
 
 
 
 
 
 
Igår var jag och Tompa ute i skogen och plockade svamp, blåbär och hallon som blev till blåbärspaj, hallonsaft och smörstekta kantareller. Fördelen med att bo på landet !
 
 
 
 
 
Idag har jag inte gjort alls mycket. Efter en rejäl sovmorgon låg jag ute och solade en stund tills blinningarna blev för jobbiga och jag fick gå in. Självklart i sällskap av Stina och Silver.
 
 
 
Sunnie har vart superfin att rida det sista ! Igår fick hon vila men idag hoppas jag kunna rida senare ikväll.
 
 
 

Krångel

Blogg.se krånglar så jag har svårt att få upp ett inlägg, än mindre bilder från gårdagen. Jag återkommer när det funkar som det ska igen !


Lysekil & Dagens ridpass - Sunnie

Dagens pass med Sunnie gick superbra. Först kändes hon lite ofokuserad (inte så konstigt efter så mycket vila hon haft det sista) men efter mycket volter och skänkelvikningar i skritt och trav var hon fin. I galoppen kändes hon till en början långsam och lite tung men även det blev mycket bättre på slutet med många tempoväxlingar och hon gav en bra ridkänsla. Till och med bytena var luftiga och okomplicerade idag. Så roligt att vi har börjat hitta tillbaka till våran ridning och börjat bli mer samspelta igen. Och att jag faktiskt har börjat rida och inte bara åker häst. 
 
Nu ska jag och Tompa hämta upp mormor och morfar för att åka till Lysekil på släktträff. Jag vet inte hur många som kommer men jag är nöjd så länge jag får åka till kusten, haha !
 
 
 
 
 
 

Bra start på dagen

 
Ett lösgörande pass i hagen.
 
 
 

Semesteeeer!

Nu har jag gått på semester och det är så välbehövligt.
Just nu sitter jag hemma på altanen och lyssnar på åskan som mullrar en bit bort. Hästarna är väldigt besvärade av blinningarna idag så jag får se hur det blir med ridning. Det tar ju en stund att borsta och få på utrustningen och jag känner mig så elak när dom får stå och slåss mot blinningarna under tiden.. Stallet är så välkommet och förhoppningsvis så börjar vi med det nästa vecka.
 
När Tompa kommer hem ska vi åka till mamma och grilla, meka med gräsklippare och fixa klart ljudet i Lupon. En drink för att fira semestern är nog på sin plats också. 
 
 
 
 
 
 

Soon..

13.30 låser jag dörren till jobbet och går på semester. Finns det någon större frihetskänsla ? Haha !
 
 
 
 
 
 

Läkarbesök

Jag smet ifrån jobbet lite på förmiddagen för att åka till läkaren och få svar på röntgenbilderna. Precis som jag trodde så visade dom ingenting, förutom min skadade disk i ländryggen. Jag har alltså fortfarande inget svar på varför jag har så satans ont i ryggen och blev återigen hemskickad med Alvedon. 
 
Jag känner mig rätt uppgiven över hela den här situationen. Så många gånger har jag hoppats på att få svar på vad felet med min rygg är, eller i alla fall få hjälp med att åtgärda det eller få något mot smärtan. Och ännu en gång står jag här, inte något klokare än vad jag var innan. 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Flera nätter i rad har Stina och Silver kommit och väckt mig och sprungit runt i hela huset. Med förkylningen som vägrar att släppa och som snarare blivit sämre så känner jag mig som en zombie.
Idag jobbar jag 8-16.30. Bara två dagar kvar till semester! 
 
 
 
 
 

Kvällsnöje

Äntligen fick jag hägnat in ekarna ! Jag slog till och med ner stolpen själv, jag som är kass på det fick ner dom ganska långt.
 
 
 
 
 
En hel hage med gräs och dom ska ändå tugga på träden..
 
 
 
 
 

Shopping

Idag har jag nätshopat lite på Börjes. Det var väldigt länge sen jag köpte något till hästarna (förutom foder och flugmedel) så jag tyckte det var dags !
 
Eftersom vi har så mycket insekter och jag ändå vill kunna rida så beställde jag hem ett flugridtäcke. Jag har aldrig prövat ett sånt innan men det funkar ju ganska bra med svettäcket jag brukar använda så jag har höga förhoppningar på flugtäcket. Är det bra så är det välförtjänta 199 kr.
 
 
När jag ändå var i farten så klickade jag hem ett nosnät också. Särskillt Sunnie har väldigt ont av alla flugor och går och ruskar på huvudet hela tiden, förhoppningsvis kan detta lindra lite. 35 kr.
 
 
Och så har jag länge velat ha två par paddar så att jag som nybliven dressyrtant kan börja linda på riktigt. 4 st för 99 kr var för billigt för att motstå, sen får vi se hur kvalitén är.
 
 
 
Jag kom precis på att jag glömde beställa boots. Dom går åt på löpande band när det gäller Platina och hon är snart i behov av nya. Jaja, jag ska väl snart beställa krubba osv till stallet så jag får vänta tills dess.
 
Jag sa sist gång att jag aldrig skulle beställa från Börjes igen. Jag har gjort det två gånger och varje gång har det krånglat något otroligt och vart flera veckor försenat. Det är bara att hoppas att det går bättre denna gången !
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Vi skrittade ut en bit på grusvägen, jag satt på Sunnie och hade Platina som handhäst, och båda tanterna skötte sig bra. Det var mer blinningar i skogen än i hagen dock.
Vi travade några steg och Platina såg fin ut. Äntligen kan jag sätta igång henne igen ! Jag tror att jag fortsätter med att ha henne som handhäst vid framskrittningen i någon vecka så att hon verkligen får ta det lugnt i början. Sen kan vi börja lägga in lite trav.
 
Sunnie kändes fin, trots att hon har vilat i 5 dagar. Hon var avslappnad och arbetsvillig, även fast gramanen inte var på. Det var inte så farligt mycket blinningar under ridpasset heller så det var skönt !
 
 
 
 
 
 
 

Alan Walker - Sing me to sleep

 





Ledig tisdag

Idag är min lediga tisdag. Så skönt, för igår kväll mådde jag riktigt dåligt. Idag är det dock bättre och jag känner mig dessutom motiverad till det mesta, härligt !
 
I eftermiddag när det har slutat regna ska jag jogga Sunnie. Hon har ju vilat några dagar så det blir bara ett lätt pass där jag känner igenom henne. 
Platina har vart ohalt i några veckor nu så jag funderar på att skritta fram Sunnie länge på grusvägen så Platina kan följa med som handhäst. Varför inte slå två flugor i en smäll liksom, Sunnie får byta underlag lite och Platina får skrittas igång. Perfekt !
 
Förresten så glömde jag ju berätta hur vi hade det på Pinchos i söndags ! Det var mysigt och maten var god. Kanske lite lite mat för pengarna men jätteroligt med tapas och små gulliga bestick.
 
 
 
 
 
 

Spöregn

Regnet verkligen öser ner och vart står mina hästar ? Jo, mitt i hagen och ser besvärade ut. Dom har ju stora ekar att ta skydd under annars..
Vissa dagar saknar jag att ha ett stall lite extra.
 
 
 
 
 
 

Martin Garrix & Third Party - Lions in the wild

 





Kiiara - Gold

 



Grym !
"Say you're sorry honey, but you never really show."
 
 
 

Söndag

Idag har jag och Tompa haft en riktig slappardag. Perfekt sätt att fira att vi har vart förlovade i 7 år, haha ! Men det var behövligt efter denna helgen med alldeles för lite sömn och en förkylning som smyger sig på. Jag var ju nyss sjuk i tre omgångar, räcker inte det ?
 
Nu ska vi i alla fall åka med hälften av gänget och fira Fredrik som har fyllt år. Vi ska äta middag på Pinchos i Göteborg, första gången för mig så det blir spännande !
 
Ingen ridning idag heller, onödigt att riskera att förkylningen blir värre och behöva sjukanmäla sig sista veckan innan semester. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon och kan rida då.
 
 
 
Silver var ute och busade med Stina för första gången igår. Vi ökar utetiden lite successivt så kan han nog få gå ut utan övervakning nästa helg !
 
 
 

Fin familj

Kvällen igår var riktigt bra. Jag skrattade så att magmusklerna värkte, så mycket har jag inte skrattat på väldigt länge. Vi var vakna långt efter att det börjat bli ljust ute, ingen ville liksom avsluta den mysiga kvällen. Jag älskar våran fina familj ! 
 
 
 
 
Just nu är vi på väg in till sjukhuset för att finnas där för en av våra "familjemedlemar". Tungt och jättetråkigt, men vi finns ju inte bara där för dom roliga stunderna. När vi kommer hem igen så kommer jag dock trilla i säng, jag kommer nog inte ens komma ihåg det här inlägget senare idag, hehe..
 
 
 

Fredag

Jag slutade jobbet kl 12.30 och åkte till mormor och morfar för att fira att morfar fyller år idag. Vi åt lunch och fikade, så mysigt. 
Sen åkte jag till Hanssons och mötte upp Sanna och André för att äta mjukglass. Så gott och kul att catcha upp lite.
 
Nu sitter jag hemma och väntar på att gänget ska komma och grilla. Det blev ingen ridning idag heller tyvärr, det var för mycket blinningar och äckliga flugor idag också 😔
 
Nej, nu trillar dom in vilken sekund som helst så vi hörs imorgon igen !
 
 
 
 
 
 

Blää

Jag vet inte riktigt vad som hände med denna dagen men plötsligt så är jag på så dåligt humör. 
 
Transporten gick inte igenom besiktningen denna gången heller, vi måste justera en utav bromsarna. Hästarna håller på att tugga sönder två av våra stora, fina ekar i hagen, så jag har under eftermiddagen försökt täcka dom med tråd till förbannelse men insåg att jag nog ändå måste stängsla runt dom. Synd då det är ett bra ställe för hästarna att söka skydd. 
Kopplingsvajern gick av på Tompas bil imorse så vi får lägga ännu mer tid och pengar på den.
 
Irriterad som jag nästan alltid är nu för tiden så struntade jag i att rida Sunnie. Trots att det blåser mycket ute så var det massa blinningarna på hästarna och då blir det inget bra pass. Varför måste alltid jag bo där det finns så mycket odjur ?? Jag vill också kunna rida som vanligt även på sommaren ! Jag är såå avundsjuk på alla snygga sommarbilder/filmer i padocker som syns överallt..
Blää på dagar som dessa ! Tur att morgondagen är fullplanerad med härliga människor (utöver jobbet då) så jag förhoppningsvis blir på bättre humör.
 
 
 
 
 
 

At the moment

Nu står jag och väntar på besiktning.
 
 
 
 
 
 

Flughuvor

Jag brukar ha flughuvor på mina hästar vid behov under sommaren för att underlätta för dom med jobbiga flugor och rinniga ögon.
Sunnie och Rut går med dessa mjuka huvor från Hööks:
 
 
 
Dom skaver näst intill ingenting och sitter bra.
Platina går däremot med en flughuva från Horze med nosdel för att skydda hennes rosa mule som hon annars bränner:
 
 
 
Tyvärr så lyckas hon får av sig sin huva efter bara någon timme så den hjälper inte så mycket. Därför får jag komplettera med att smörja hennes mule och då har jag hittills varierat mellan Idomin och Helosan Sol, men inget utav dom fungerar så bra mot solen. Tydligen ska det fungera bättre att smörja med vanlig solkräm för barn med hög solskyddsfaktor så det funderar jag på att pröva. 
 
 
 
 
Hur gör ni med huvor, täcken och medel på sommaren ? 😊
 
 
 

Morgon

Idag jobbar jag 6-14 och ska ombesikta transporten när jag slutat. Håll tummarna !
 
 
 
Fina Platina.
 
 
 

.

 
 
 
 

Målardag

Jag måste ju bara visa vad vi har sysslat med på jobbet idag !
Sen jag började på Solåker så har jag tjatat om att få måla om särskillt rutschkanehuset och idag fick vi äntligen gjort det. Kanske lite mer färgglatt än jag först tänkte men så härligt färgsprakande ! Nu syns det att där är en förskola.
 
 
 
 
Rutschkanan är dock inte riktigt klar som ni ser.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

När jag gjorde i ordning Sunnie så blev vi nästan uppätna av knotten. Fy vad ettriga dom är och dom är många ! Det var nästan så jag tänkte ge upp ett tag men jag ville ändå pröva om det var lika mycket knott när jag red. Det var det som tur var inte.
 
Idag red jag utan graman eftersom jag gjorde i ordning Sunnie snabbt. I framskrittningen kändes hon mjuk och lyhörd. Samma i framtravningen men då fick Rut och Platina fnatt och sprang runt mig och Sunnie och bockade vilket såklart fick Sunnie att spänna till lite. 
I galoppen var hon däremot riktigt fin och jag själv kom till bra ridning. Jag har lätt för att låsa mig i handen när jag som idag samlade henne lite på volten. Men idag red jag med säte och ben och hade en mjuk kontakt i handen. Sunnie jobbade på bra i samlingen och även om hon är långt ifrån där jag vet att hon kan vara så fick vi en bra känsla och en bra takt. Tyvärr så orkar jag inte rida ihop henne när vi går ut på rakt spår igen men det kommer.
 
Sammanfattningsvis så fick vi ett bra pass där både jag och Sunnie kändes nöjda och Sunnie avslappnad. Kul !
 
Nu ska jag rensa lite i våran tvättstuga/pannrum och sen ska jag krypa ner i soffan framför GS. Imorgon börjar jag inte förrän 10.30 och vi får se om jag tar sovmorgon eller om jag rider på morgonen.
 
 
 
Mitt hjärta <3
 
 
 

God morgon

Jag hade en supermysig söndag hemma med Tompa igår ! Desto jobbigare blir det att vara henna själv idag.. 
 
Jag har precis ätit frukost och ska strax skjutsa min lillebror. Jag ska passa på att handla kvällsmat och sen åka tillbaka hem och städa och tvätta och förhoppningsvis köra lite styrketräning. Sunnie ska ridas och idag tänkte jag öka kraven ännu ett snäpp. 
En helt vanlig, tråkig måndag. Skönt att ladda upp batterierna men jag ser inte fram mot resten av veckan.
 
 
 
 
 
 

Söndag

Hej på er ! Jag tänkte skriva god morgon men insåg att faktiskt mer än halva dagen har gått redan. Tur att jag är ledig imorgon så jag slipper söndagsångesten !
 
Gårkvällen på Jordgubbens var som vanligt ganska överskattad. När man går ut ett så stort gäng bland så mycket folk så går större delen av kvällen ut på att hitta alla. Så nej, jag och Tompa var hemma runt 2 och kunde vakna hyffsat tidigt och ha en mysdag här hemma idag. Just nu väntar jag på en kladdkaka i ugnen och tidigare så åt vi hemmagjorda hamburgare. Vi har en onyttig slappdag ;)
 
 
 
 
 
 

At the moment

Idag är det Jordgubbens dag i Vara och som vanligt så kör vi fotboll innan kvällens förfest. Idag är vi dock inomhus då dom varnade för regn. 
 
 
 
 
Jag hann med ett kort barbackapass på Sunnie imorse och hon kändes mjuk och fin idag igen, så roligt ! Att hon smet och gick iväg när jag skulle lägga på henne täcket försöker jag glömma..
 
 
 

Sweet Chilli E

Igår var jag och busade med och pussade på min prins. Ett filmklipp på hans galopp finns på min Instagram, Emelie_S.
Det ska tilläggas att han är lite för busig med mormor (min mamma) och gärna leker lite för hårdhänt med henne i hagen. Skitunge, haha !
 
 
 
 
Min snygga kille 😍
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Antagligen så gick dagens ridpass så himla bra för att jag själv har vart stabil och glad idag. Sen så kom Sunnie fram till mig med en gång utan att försöka gå iväg, bara det gjorde mig glad.
Vårat vinnande koncept just nu är att rida i hagen med graman. Gramanen hänger som vanligt löst men hjälper nog både mig och Sunnie psykiskt. Jättetråkigt att rida i hagen varje dag men vi får köra på det tills vi har ridit ihop oss igen.
 
Efter framskrittning så jobbade jag henne först i skritten. Skänkelvikning, serpentinbågar och 10-meters volter blandat med många halter gjorde att hon kändes fin redan i början av traven.
När hon fått trava fram i en lägre form så plockade jag upp henne i en lite högre form och fortsatte med serpentinbågar och 15-meters volter. Ibland tappade jag ställningen så att hon "ramlade inåt" lite men vi kämpade på båda två och hon kändes mjuk och avslappnad. 
Efter lite framgaloppering i en större galopp i låg form så samlade jag henne lite och plockade även där upp henne i en högre form och varierade mellan att rida på rakt spår och 20-meters volter. Vi gjorde också någon skänkelvikning i båda varven. Här kom jag åt henne riktigt bra och hon höll takten jättebra i högergaloppen. I vänster galopp blev hon bitvis lite långsam så jag fick tänka på att driva fram henne till handen i varje steg och också driva in vänster bakben för att få en kvickare galopp och försöka få henne att spänna magen (ett utryck som min gamla dressyrtränare använde sig av, "driv med inner skänkel så att hon lyfter magen".) 
 
Vi höll inte på så länge, det är onödigt att traggla för mycket när det faktiskt går bra. Så efter en stund så travade jag av henne och kunde skritta av med en jättebra känsla. Hon var finare i munnen idag också, inte alls sådär tjaffsig och stark som hon har vart det sista. Sunnie kändes också nöjd, min fina tjej <3
 
 
 
Stina inspekterade vårat ridpass kritiskt.
 
 
 

1 juli

Min 1a juli har vart riktigt bra ! Jag har vart på strålande humör hela dagen och hade jättemysigt med Tompa på jobbet. Han hade leveranser till Hällekis/Kinnekulle, ett ställe som är så fint som jag totalt älskar och gärna hade bott på om det fanns möjlighet. Vi hade lite tid över och hann åka till ett gammalt kalktag med fantastisk utsikt och Tompa var tvungen att visa sig lite macho och klättra i berg. Vi åt slice'ad pizza i bilen (det är lite våran grej) och åkte runt och bara kikade.
 
När jag kom hem så torkade jag ur bilen så den ser lite fräsch ut. Jag har bara dammsugningen kvar som jag får ta någon dag när det inte regnar.
Sen red jag och Sunnie ett ridpass i hagen och idag hade vi vårat bästa pass sen vi flyttade hit till Hagö ! Mer om det i ett eget inlägg alldeles strax.
 
Ja, min dag har hittills vart grym ! Nu väntar jag på att Tompa ska komma hem så ska vi åka till mamma för att meka transport och bygga vägg i Lupon.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fääärdig

Röntgen gick mycket snabbare än vad jag trodde. Det var tydligen en vanlig slätröntgen jag skulle göra, inte magnetröntgen. Nu hoppas jag på bra besked nästa läkarbesök. Vad bra besked är vet jag dock inte riktigt..
 
Nu sitter jag på Donken och väntar på att Tompa ska komma till Lidköping så ska jag åka med honom på jobbet en stund för att sen luncha ihop innan jag åker hem. Jag har lite tankar på ett inlägg jag vill skriva, inspirerad av ett inlägg på Facebook. Kanske att jag får ihop det nu när jag sitter och väntar.
Min dag än så länge:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Idag är min lediga fredag och jag har gått upp samtidigt som Tompa för att åka till Lidköping och få en magnetröntgen. Det är drop in men jag hoppas att jag inte behöver sitta och vänta allt för länge.
Hoppas ni får en bra fredag så hörs vi under dagen !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0