Måndag 30/11

Igår kväll när jag och Tompa gick och la oss så singlade stora snöflingor ner från himlen. Fint, men jag tänkte väl att det inte skulle ligga kvar utan smälta bort innan morgonen. Förstå då min förvåning när snön låg kvar på backen när jag vaknade, dessutom några fler centimeter än igår ! Jättemysigt, men snö var inte alls med i min plan. Jag trodde inte på snö förrän i januari och har alltså inga snösulor på hästarna. I denna kramsnön blir det svårt att rida då.. Därför lutar det mot en vilodag för Sunnie idag så kan jag passa på att pyssla färdigt det sista i vinterhagen. 
 
Sunnie gick för övrigt så himla bra igår ! Till en början var hon superspänd och det kändes som hon skulle krypa ur skinnet. Men jag lyckades omvandla hennes energi till något positivt och vi fick ut ett bra pass ändå. Hon hade sån jäkla power i en ökad trav så jag trodde knappt att det var min häst jag satt på. Så himla roligt att hon känns fräsch igen !
Däremot tappade hon takten i höger galopp för att hon blev lite för spänd. Men med den traven kan jag leva med lite sämre galoppkvalité för denna gången och jobba vidare för att få likvärdig kvalité i galoppen framöver.
 
Idag jobbar jag 7.15-16 30 och åker då direkt till stallet. Senare under kvällen ska jag och Tompa baka lussekatter och bara mysa i vårt julpyntade hem. Jag längtar !
 
 
 
 
 
 

Första advent

Hej på er ! 
 
Gårkvällen bjöd som sagt på julbak hemma hos mamma. Jättemysigt och nu har jag fått riktig julfeeling, så Tompa och jag ska storstäda hela huset och julpynta massor ! 
Jag har vaknat upp superförkyld och med världens ryggont hela helgen, därav har jag tagit det lite lugnare. Jag har vart riktigt förkyld i över två veckor nu, hoppas det släpper snart så jag kan köra på som vanligt. Ryggontet vet jag inte varför det har kommit tillbaka med sån kraft, ryggen borde väl bli bättre av ridning eller ? Jaja, nog klagat !
 
Sunnie reds på grusvägen igår och kändes lite stel till en början men sen jättefin. Nu ska vi jobba intensivt några veckor innan hon trappas ner för en lugnare period. Eftersom hon vilade hela våren så behöver hon ingen vila men vi passar på att slappa lite när det ändå är stenhårt i backen (om det nu blir det, annars får hon två lugna veckor vid jul/nyår och sen kör vi igen).
 
Vi var också och kikade utbudet på Varaslättens nya ridsportbutik, Ankis Hästsport. Det fanns mycket fint men jag höll fingrarna i styr och köpte enbart ett par stövlar med två olika sorters foder till som ska hålla ner till -30 grader. Skönt till mig så är så frusenfotad !
 
Förutom städning och julpynt idag så ska jag rida Sunnie. Om det inte spöregnar och haglar som det gjorde här nyss så rider jag också Platina. Sen ska vinterhagen göras färdig så att hästarna kan gå där nu när det är så kladdigt och så ska vi handla lite mat till kylen. En helt vanlig söndag men med en extra myskänsla :)
 
 
 
 
 
 

Just nu

Julgodisbak hos mamma och Johan med julmusik på högsta volym.
 
 
 
 
 
 

Garagehäng

Som vanligt spårar det och snälla Kentha har julpyntat våran bil 👍
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E - snart 7 månader

Det har vart väldigt lite av Chilli här på bloggen det senaste (och väldigt lite av det mesta, haha) så jag tänkte ge er en liten uppdatering. 
 
Chilli är kungen i stallet just nu, utan tvekan ! Tanterna säger faktiskt inte ifrån så mycket som jag trodde dom skulle göra. Han får härja runt och kaxa nästan så mycket han vill. Och det gör han, haha !
 
Han står ju i egen box på nätterna och har gjort sen han var ca 5 månader och 2 veckor.
Innan han har fått snutta på morgonen så har han nästan panik och ska bara fram. Att ta på sig grimman går alldeles för långsamt, han har liksom inte tid att vänta ! 
Jag brukar släppa ut Platina i hagen först och tar sen Sunnie och Chilli på en gång. Första biten till hagen går jättebra, han är oftast väldigt duktig att leda, men så fort han ser Platina så är det kört. Dessutom har han kommit på att han börjar bli stor och faktiskt kan trycka bort mig med bogen. Men förhoppningsvis så lägger sig den där besattheten utav mjölk snart och då tror jag han kommer vara snäll som ett litet lamm. Han är ju faktiskt en väldigt snäll, okomplicerad och social fölunge, särskillt sen han slutade använda sina huggtänder ;)
 
När jag ska hämta Sunnie i hagen för ridning så är det alltid Chilli som kommer och möter mig, gnäggandes. Sen går han bredvid mig ända fram till Sunnie.
Han älskar att bli kliad överallt och tycker numera att det är helt okej när jag pussar honom på mulen. 
Han står snällt på gången och är oftast snäll att lyfta fötterna på. 
Just nu går han mest in och ut från hagen men till våren är det dags för oss att börja ta lite promenader och för Chilli att vänja sig vid att stå själv i stallet.
 
Att en fölunge kan ge så mycket lycka <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen fredag

Fredagen är här, åh vad skönt ! 
Än så länge har jag inte så mycket planerat men det brukar ju fyllas på ganska snart. Att jag och Tompa ska julpynt här hemma på söndag ska jag hålla fast vid hårt i alla fall ;)
 
Men först jobb från 7.15-16.30. Sen ska jag till stallet och Sunnie vilar idag också så jag mockar och pussar bara idag med. Sen möter jag upp Tompa för garagehäng med en del av vårat lilla gäng resten av kvällen. Mysigt !
 
 
 
 
 
 

Lång jobbtorsdag ahead

Snart är redan den efterlängtade fredagen här. Jag tycker det känns som om det var fredag nyss men jag klagar verkligen inte !
 
Idag jobbar jag 8-16 och ska sen ha ett utvecklingssamtal och efter det ett föräldramöte. Jag blir alltså kvar på jobbet till minst kl 18 idag. Så det blir ingen ridning utan jag åker till stallet och mockar och pussar på mina älsklingar en stund bara.
 
Sunnie joggades på grusvägen igår och var jättefin. Mycket mjukare och lugnare än hon vart dom sista dagarna. Tyvärr så hade jag världens huvudvärk så vi red inte så länge men det var skönt att få en bra ridkänsla igen. 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt hjärta

 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridning x5

Här kommer lite snabbt om dagens hästar:
 
Sunnie
Sunnie och jag red en kort vända i skogen för att sen fortsätta ut på grusvägarna. Hon var fin vissa stunder men mestadels bara tittig och springig. ALLT var farllgt idag, det räckte att ett grässtrå vajade i blåsten så höll hon på att krypa ur skinnet. Såna dagar är det bara att le, klappa henne och hoppas på att hon är lugnare imorgon.
 
Platina
Platina får en stor guldstjärna i kanten idag ! Hon ställde sig och vände hemåt bara en enda gång under dagens ridpass, och det var när vi mötte två gubbar som var ute och promenerade och som hon tydligen ville hänga med. Men hon vände tillbaka direkt när jag bad henne och fortsatte i skritt på lång tygel. Samma som igår, hon klarar att trava i en bra form en bit nu och i galoppen kunde jag stå i lätt sits och ändå få henne att gå i en lägre form och i det tempot jag vill. Innan har hon bara kört huvudet rätt upp och ångat på. Duktig häst !
 
Vitamin
Vitamin fick komma ut och rastas på grusvägarna i skogen och det tyckte hon var lajbans ! Sen så fanns det ju farliga saker i dikena som hon var tvungen att akta sig från. Tur att jag har lite balans från Sunnies alla sidohopp, haha ! När hon hade sprungit av sig sin extra energi så kom hon till arbete ganska fort och vi jobbade en del med skänkelvikningar och ställa i båda sidorna. 
 
DC
DC gick kanonbra i söndags och skötte sig ganska bra även idag. Han körde in vänsterbogen en del i vänstervarvet och när jag försökte få bogen på plats igen så svarade han med att bara höja huvudet och trycka emot min skänkel ännu mer. Irriterande, ja, men jag har ju fått känna på hur han kan gå så det är bara att fortsätta sträva mot samma känsla jag fick då. Nu går han i alla fall fram.
 
Tessie
När jag kom till AS så kom My med Ballerinakex och Cola, det kallar jag lyx ;) Vi satt i fikarummet och pratade lite med Linda och Ulrika innan vi hjälptes åt att göra i ordning Tessie. 
Tessie var ju halt i början på förra veckan men har sen vart bra. Idag kände jag mest på henne och förutom att hon var lite stel och lite snubblig så kändes hon väldigt pigg och positiv. Vi struntar i hoppningen för Martina imorgon men kanske hoppar något språng på söndag så vi har något färskt språng i ryggen tills sista Annaträningen på onsdag.
 
Nu sitter jag i soffan med Tompa och har precis ätit hemmakokad risgrynsgröt. Ljusen är tända och vi ska ha en riktig myskväll men jag var bara tvungen att kika in här och berätta om min dag.
Imorgon jobbar jag 6-14, sen ska jag rida Sunnie, mocka och eventuellt kika när tjejerna på AS hopptränar.
Hörs imorgon !
 
 
 
 
 
 

Sunnie

Och det regnar snöblandat ute.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Min dag ser ut såhär:
 
7.30 Morgonfodring i mitt stall 
8.15 Sunnie
9.15 Platina 
11.00 Vitamin
13.00 DC
14.30 Tessie
 
Som vanligt när jag ska vara en hel dag i stallet så ska det regna hela dagen. Så efter Tessie skyndar jag hem för att krypa ner under en filt och få upp värmen i kroppen igen. Tur att det inte är 10 minus i alla fall..
 
 
 
 
 

Dagens ridning - Platina och Sunnie

Platina var först ut idag. Det sista har hon ju börjat visa alla fina konster som hon kan så jag räknade med en fight under dagens ridtur, precis som sist. Och mycket riktigt, första konstrandet kom redan efter 100 meter från gårdsplan men då gav hon sig ganska snabbt. Sen när vi kommit 500 meter så kom nästa anfall och här var hon mycket envisare. 
 
När hon gör sina fina konster så ställer hon sig, snurrar runt och backar. Idag ställde hon sig inte så högt men hon har visat innan att hon har bra balans på två ben. 
Här bråkade vi i kanske 8 minuter innan hon gav sig och gick fram. Bara för att provocera henne så vände jag och red fram och tillbaka förbi stället där hon började krångla några gånger och tillslut gick hon som en klocka. 
Resten av ridpasset var hon väldigt fin. Hon är inte lika vinglig längre och börjar söka sig framåt istället för att bara knäppa av i nacken. Kul att det börjar gå framåt !
På grund av att det var så hårt i backen och lite halt så jobbade vi bara i skritt och trav idag.
 
Sen var det Sunnie och hon kändes helt fräsch idag. Det gjorde hon i fredags också och ändå var hon inte helt okej igår, så jag får vara lite beredd på att det kanske kommer ännu några stela dagar framöver. Men eftersom hon kändes bra idag så travade vi lite mer.
Sunnie var tittig och ville inte riktigt slappna av. Det är så svårt att få henne till korrekt arbete när hon är på det humöret och jag blir lätt låst och för hård i handen när jag egentligen ska lägga på desto mer ben. Men men, vi kämpar vidare !
 
Imorgon ska jag hinna med några hästar enligt planeringen, fem stycken närmare bestämt, i fyra olika stall. Kanske att jag ändrar om min plan lite så att det bara blir fyra hästar, det beror på väder och humör. Men en riktigt hästig ledig tisdag blir det i alla fall.
Kika in här under dagen imorgon så ska jag försöka med lite härochnu-update !
 
 
 
Bland annat så ska jag rida denna fina tjejen imorgon !
 
 
 

John Whitaker

Titta vad min kära pojkvän kom hem med till mig idag:
 
 
 
 
En för tidig julklapp från John Whitaker ! Han vet hur mycket jag gillar det märket ;)
Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig sett det här schabraket innan men just nu reas dom ut på Skara Hästsport så passa på !
 
 
 

Gårdagens påhitt

Innan vi körde igång med att sätta stolp igår så halkade jag och Tompa runt på isen som lagt sig på den nya gödselplattan. Tompa kom på en lek och sen var vi igång !
 
 
 
 
Tror ni fattar vad det går ut på: man puttar den som sitter på pallen och ska få pallen att stanna i poängfältet, helst på 10 såklart.
Tompa var grym på detta och fick mig och pallen att stanna på 10 flera gånger. Jag fick en 10a någon gång men jag fick Tompa att hamna utanför poängfältet helt flera gånger också, haha !
Tur att vi är lättroade i alla fall ;)
 
 
 

Morgon

Måndag och helgen bara sprang förbi som vanligt.
Kylan har kommit, det är ca -8 grader ute just nu. Jag är verkligen inte gjord för kyla, jag hatar den ! Det blir hårt i marken och svårt att rida, vattnet fryser och nej usch.
 
Idag jobbar jag 6-14 och ska bara till mitt stall efteråt. Platina och Sunnie ska ridas. Platina hade vart bråkig med mamma igår så jag gissar på att vi kommer fightas idag också. Sunnie var jättefin att rida igår, förutom att jag tyckte att hon tappade vänster bakben ibland och jag tror det beror på sparken för en vecka sen. Vi fortsätter att ta det lite lugnt för att mjuka upp henne så är hon förhoppningsvis bra snart. 
Sen mocka och snabbt hem för att ta en varm dusch för att värma upp mig igen. Mys i soffan och sen sovdags.
 
Min måndag ser ut som dom flesta andra dagar med andra ord !
 
 
 
 
 

Grym lördagskväll

Ojojoj.. Jag hade en sån himla rolig kväll igår !
Vi var i Järpås och firade Elin som fyllt 20. Det blev en sån där kväll när vi dansade som fan till precis allt som spelades, shotade till vänster och höger, alla var astaggade och klockan bara sprang iväg. Jag tror klockan var runt 4 när jag somnade hemma i våran säng och det lär jag få sota för idag, usch.. Men kul var det !
 
Nu ska jag och Tompa laga lunch och sen åka bort till stallet. Vi måste sätta upp dom sista stolparna till vinterhagen innan det blir tjäle och så ska Sunnie ridas och stallet mockas. Kl 17 ska jag rida DC och sen ska vi väl pyssla med allt här hemma som tvätt, städning osv. 
 
 
 
 
Min underbara pojkvän <3
 
 
 

Ännu en dag på crossbanan

Idag i Lilla Edet. Kallt som fan är det att bara stå och kolla på men jag försöker tänka på alla träningar och tävlingar i minusgrader som Tompa vart med på, haha !
 
 
 
 
 

Vi ska flytta !

Nu är det alltså bestämt. Jag och Tompa tog beslutet alldeles nyss och jag tror och hoppas att vi blir nöjda.
 
Den 1 maj kommer jag och Tompa bli Fåglums/Vårgårdabor (jag vet inte vilket det tillhör än, hehe) ! Vi har hittat ett litet men mysigt hyreshus, långt ute i skogen på slutet av en grusväg, där vi ska få ett stall uppbyggt åt oss. Stora hagar som går bara några meter utanför vardagsfönstret. Jättefina skogar och milslånga grusvägar att rida på. Efter idag är jag helt såld på det stället.
 
Anledningen till att jag tvekade på att flytta dit från första början är för att jag älskar huset som vi bor i nu. Det är fula tapeter och golv men det är vårat första hus och det passar oss som handen i handsken. Det ligger nära E20 och det är lätt ta sig till oss, vilket det inte kommer bli på vårat nya ställe. Hittar man ut till oss så är man värd en medalj, haha ! Så det kommer svida lite att lämna vårat nuvarande hus.
Sen så var inte situationen med stallet klart förrän idag, men nu när allt är färdigplanerat så känns det mycket bättre. Jag ska få hästarna hemma på gården, kan ni gissa hur skönt det ska bli ?
 
Så, inte en världsförändrande nyhet men en stor förändring för oss :) nu måste vi bara vänta ända till 1 maj !
 
 
 
 
Taget från vardagsrummet idag.
 
 
 

Just nu

 
 
 

Fredag

Äntligen är det fredag ! Ni anar inte hur efterlängtad den här fredagen är.. I och för sig så är den lite ångestladdad också med tanke på att det är lördag med stort L imorgon. Jaja, jag vill tro att allt i livet har en mening så vad vi än väljer så blir det nog bra tillslut.
 
Idag jobbar jag 6-14 och åker som vanligt direkt till stallet. Sunnie promenerades bara igår. Det var riktigt busväder men jag kände att hon måste röra på sig så hon inte stelnade till av sparken i samband med kylan. Men idag ska jag pälsa på mig och känna på henne uppsuttet. 
Ikväll är det julbord med jobbet och alla kommunanställda. Gratis mat är väl alltid gott men jag tror inte att jag och mamma kommer parta loss direkt utan det blir nog en ganska tidig kväll. Från julbordet alltså, sen spenderas väl resten av kvällen/natten i verkstan.. 
 
Njut av helgen hörrni ! Jag kikar in här när jag får lite tid över.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Idag jobbar jag 6-14 och åker direkt när jag slutar på kurs till kl 16.
Sen ska jag till stallet och rida två hästar om jag orkar (och om Platina går att rida i mörker, det är lite tveksamt, haha) och mocka. Det är tur att det är helg snart så jag kan få vila upp mig och kanske bli frisk för det här med förkylning är inte så rockigt..
 
Hoppas ni får en bra torsdag !
 
 
 
 
 

Platina

Fuxfröken fick gå ett ordentligt pass idag. Bråkar man så får man skylla sig själv !
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
Jag och min bästa vän ska ut på en skrittur <3
 
 
 

Skadade hästar och förändringar

Jag kan inte påstå att det går särskillt bra på hästfronten just nu. 
 
Igår, precis när jag postat inlägget om att jag och Sunnie var ute i skogen, och skulle börja trava så märkte jag att hon var halt. Det blev bättre ju mer jag travade men självklart travade jag inte mycket. Tydligen så hade hon blivit sparkad av Platina i hagen i söndags. Sparken hade tagit på låret/rumpan så antagligen har hon fått en lårkaka som ömmar en del. Därför blir det ännu några lugna dagar med skritt och pyttelite trav för att känna efter hälta tills hon känns bra igen. 
 
Senare under gårdagen ringde My och sa att Tessie var ofräsch. Det hade nog blivit bättre bara några timmar efter men jag känner att jag inte vill hoppa henne i alla fall. Därför fick jag ge bort min plats på Annaträningen imorgon, så tråkigt.. Men förhoppningsvis så är Tessie fit for fight snart igen !
 
Annars så har jag och Tompa ett stort val att göra nu på lördag. Eller ja, stort och stort, det beror väl på hur man ser på det. Men det kan hända att det blir en livsförändring för våran del till våren. Ni som känner mig vet ju att jag inte alls gillar förändringar och stressar upp mig så himla mycket i onödan. Denna gången är inget undantag, det är så att jag blir trött på mig själv, haha !
Självklart skriver jag ut vad det handlar om på lördag, fram tills dess kan ni få fundera lite :)
Någon av er kanske har en gissning ?
 
Nu kom jag precis innanför dörren här hemma och ska hoppa in i en kokhet dusch. Förkylningen ökar men jag ska göra allt jag kan för att hålla den borta. 
Imorgon jobbar jag 10.30-17 och ska rida både Sunnie och Platina på morgonen så det är bara att hoppas att jag vaknar pigg och frisk !
 
 
 
 
 
 

Skogen

 
En pigg, nyklippt Sunnie och en huttrande Emelie tar en lugn skogsrunda idag. Sen ska jag åka hem och lägga mig i sängen !
 
 
 

Just nu

Hon var inte så långhårig ändå.
 
 
 
 
 

Sjuk och klippning

Usch, vart kom den här förkylningen ifrån ? Eller ja, det vet jag ju redan, fredagens kamp ute i regnet var nog inte så smart i alla fall..
 
Om en liten stund kommer Evelin till stallet för att klippa Sunnie. Det ska bli så skönt, den donnan är alldeles för långhårig nu !
 
Sen ska Sunnie och Platina ridas (i regnet idag igen, det ska tydligen regna hela dagen) och sen ska jag rida DC och Vitamin. Just nu känns det som jag inte ens orkar rida en häst så vi får se lite hur det blir med ridningen. Jag har nämligen en vecka full med jobbrelaterade grejer framför mig så det är inte så lägligt att bli ännu sjukare. Jaja, sånt är livet ! 
 
 
 
Sunnie förrförra året när hon var klippt.
 
 
 

Svåra val

Det är väldigt mycket i huvudet just nu. Jag och Tompa står inför ett ganska svårt val och jag vill verkligen inte välja fel. Hur vet man vilket som är rätt ? Åh, huvudet går på högvarv !
 
Vi ska hämta hösilage och halm om en stund. Sunnie ska egentligen ridas men det kan hända att hon får vila faktiskt. Det känns inte som jag kan åstadkomma något bra ridpass idag i alla fall. 
Men imorgon kör vi på med fullt av hästar igen ! Tills dess är det nog lite tyst här på bloggen. 
 
 
 
 
 

Sunnie fick tummen upp !

Jag fick precis det bästa beskedet jag kunde få just nu. Sunnie såg fräsch ut på filmen enligt veterinären ! Så himla roligt så jag vet knappt vart jag ska ta vägen !
Nu kan vi fortsätta köra på med ridningen och hoppas att hon håller för dressyr. Jag ska bara få tag på en dressyrsadel så ska vi bli farliga på dressyrbanan. 
Jag fick faktiskt tillåtelse att hoppa henne lite smått också, bara för att det är kul, så gissa vilka som ska till AS nästa helg för att skutta ? ;)
 
Nu ska jag och Tompa bara duscha och klä ut oss för att sen åka vidare till Kenth för hans årliga halloweenfest, dock två helger försenat. Och idag har jag verkligen anledning att fira !
 
 
 
Min fina vän <3
 
 
 

God morgon

Vi börjar dagen med cross i Falköping !
 
 
 
 
Transporten är perfekt för ombyte.
 
 
 

Fem hästar senare

Jag klev innanför dörren för en stund sen och har en mysig kväll inomhus framför mig. Väldigt skönt efter en dag ute i kylan och regnet. När jag precis kommit hem var jag på jättedåligt humör men nu när jag har fått i mig lite mat så blev det bättre, hehe !
 
Lite kort om dagens hästar:
Platina red jag ett varv i skogen. Hon vaccinerades ju också i tisdags och kollade tänderna så hon har en lugn vecka framför sig. Jag red med remontnosgrimma för att det skulle störa hennes mun så lite som möjligt och jag är nöjd med Fröken Fux idag. Att gå förbi skogsmaskiner som lyfter stockar och larvfötter är inga problem !
 
DC red jag när det värsta regnet föll så vi blev väldigt blöta och kalla och han var lite tjurig på mig för att jag tvingade ut honom i regnet. Men han gick ändå bättre än sist och bjöd på en ofrivillig galopp till och med. Avskrittningen ute gick väl inte lika bra så det får vi fortsätta att jobba med.
 
Lunch åt jag och Evelin på Crossroad och satt kvar lite extra länge för att värma oss och torka.
 
Tessie hoppades i padocken med sällskap av Lina-Baileys och Ulrika-Ofelia. Vi hade tur och prickade in en timme utan regn och fick till och med lite solsken. Vi travade och galopperade bommar på böjt spår och hoppade sen 5.5an och Tessie skötte sig som vanligt jättebra ! Nu har vi båda en bra känsla till Annaträningen på onsdag.
 
Denver tycker inte om regn konstaterade jag idag. Han var lite tjurig redan när jag tog in honom och väl ute i padocken så ville han helst bara stå vid grinden. Jag fick runt honom några varv men aldrig ett helt varv i trav. Idag kom det dessutom en ganska ordentlig bakutspark så visst finns det humör i honom, haha !
 
Sunnie joggades lite lätt på grusvägen. Vi hade tur och slapp nästan regnet helt och Sunnie hade spetsade öron hela ridturen. 
 
Som ni ser så ändrade jag lite i schemat idag och red inte Vitamin men Sunnie istället. Sen hade jag turen att få ha med mig Evelin hela dagen idag, så roligt ! Hon fotade dessutom när vi hoppade så här kommer bilder:
(Ignorera Tessies nosgrimma, den blev helt plötsligt för stor när hon klipptes på huvudet)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Jag kunde inte valt en sämre dag att vara ute, det ska regna och blåsa hela dagen. Kul.. Jag gillar att hästägarna har belysning i padocken men en sån här dag hade inte ett ridhus vart fel ;)
 
Jag punktar upp det här dagen som vanligt:
 
8.00 Frukost i mitt stall (mockar under tiden)
8.30 Platina
10.00 DC
11.30 Vitamin
13.30 Denver
15.00 Hoppa Tessie
 
Sen ska jag hem och har fredagsmys med Tompa !
Idag är det istället lite extra glapp mellan hästarna för att hinna åka till ställena och hinna bygga fram hinder till hoppningen. Och så måste jag ju få i mig lunch också. Skönt att slippa stressa ihjäl sig i alla fall !
 
Vi hörs under dagen :)
 
 
 
 
 
 

Ett snabbt hej

Jobb 7.15-17 för att sen åka direkt till stallet och mocka. Jag och Sunnie red ut barbacka i mörkret idag igen, med sällskap av Tompa och Stina. Det tränar magmusklerna och jumsklarna vill jag lova ! Det är perfekt att hon ska gå lugnt efter vaccinationen för jag hade då inte orkat rida ett vanligt pass barbacka, haha !
 
Nu kom vi nästan precis hem och ska äta revbensspjäll och bara umgås. Lite mer än några minuter idag, vilket är roligt och ganska ovanligt :)
 
Imorgon kör vi en heldag full med häst igen och jag längtar ! Det har vart alldeles för lite häst nu under veckan men jag har inte velat boka in något då jag har haft mina första utvecklingssamtal på jobbet och det kräver lite förberedelse både mentalt och planeringswise. Sen så är det mycket roligare att rida i dagsljus. Eller ja, i alla fall på andras hästar :)
 
Vi hörs imorgon hörrni !
 
 
 
 
 
 

Snälla hästar

Denver longerades några varv innan jag satt upp och red i padocken. Han glänste riktigt idag genom att trava ett varv, vända snett igenom i trav och sen fortsätta trava ett varv till. Sen skrittade jag av på långa tyglar. Stor guldstjärna till honom !
 
Sunnie red jag barbacka på grusvägen. Lite trav och galopp blev det och jag förundras över hur cool och bara helt underbar hon är. Hon har vilat i två dagar (och gått lugnt dom senaste två veckorna) och jag kan hoppa upp barbacka i kolsvart mörker och sitta på långa tyglar. Det kallar jag okomplicerat :)
 
Nu ska jag kolla på Gossip Girl medan Tompa duschar och sen är det typ dags att sova. Hej, vi är pensionärer ! ;)
 
 
 
 
 

Gårdagen

Jag hade en lugn dag på hästfronten igår. Alla hästarna vaccinerades och Platinas tänder kollades. Det fanns en liten hake på varje sida att raspa ner men annars var hennes tänder jättefina. Däremot så har Micklemtränset tryckt precis på hennes hakar och då gjort att hon har fått sår i kinden. Förhoppningsvis ska det inte vara något problem i framtiden men vi får spänna käkremmen lite lösare framöver och även variera nosgrimma lite oftare.
 
Sen åkte vi och åt kvällsmat hos Tompas mamma och åkte sen och firade Denny lite snabbt innan vi åkte hem och la oss. Det blir inte många minuter sambotid hemma denna hösten men så är det väl när vi båda har en hobby som tar mycket tid.
 
Idag jobbar jag 7.15-17 ca och ska då åka och rida Denver. Sunnie kommer få en väldigt lugn vecka i och med vaccinationen så jag får se hur jag gör med henne. Veterinären har fortfarande inte hört av sig så jag bara väntar och väntar och väntar.. Och längtar till helgen !
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Igår gjorde jag något som jag inte har gjort på länge: jag struntade i att rida och åkte hem och myste med min sambo istället. Spöregn, halv storm och kolsvart mörker var inget som lockade. Hade vi haft en tävling runt hörnet hade jag envisats med att ge mig ut ändå men nu såg jag faktiskt ingen mening med det. 
Så jag hade en supermysig kväll hemma i värmen och kunde med gott samvete sitta och äta gott när hästarna stog varma med kvällsmaten i sina boxar.
 
Idag jobbar jag 6-14 och ska sen speeda till stallet för att möta veterinären som ska kolla Platinas tänder och vaccinera alla tre. Under kvällen ska vi till Tompas mamma för att äta middag och sen kanske förbi och fira en vän en snabbis. 
 
 
 
 
 
 

Måndag

 
Jobb 7.15-16.30 och sen ska jag direkt till AS för att rida Denver i padocken. Sunnie får eventuellt vila idag men jag har inte riktigt bestämt mig än.
Har ni en rolig måndag framför er ? :)
 
 
 

Dagens ridning och löshoppning

Dagen blev ännu lite längre när jag blev erbjuden att prova en av Marias nya hästar. Det kunde jag ju inte tacka nej till, så jag och Tompa kom precis innanför dörren och ska väl snubbla i säng alldeles strax.
 
Lite kort om dagens hästar då:
Sunnie var superfin att rida idag. Dom senaste dagarnas dragkamp försvann nästan helt när jag bytte till ett tvådelat bett med lösa bettringar, hon blev som en helt annan häst. Så jag får väl inse att bara för att jag gillar tredelat med fasta ringar så behöver inte Sunnie göra det :)
 
Denver skötte sig grymt som den kung han är. Lastas och backar sen snällt ut på relativt nytt ställe, hoppar och har faktiskt börjat få ett eget driv framåt och sänds sen in i transporten på hemvägen. Så okomplicerat det kan bli !
 
DC har jag lyckats lokalisera gasen på. Den funkar dock lite diffust men det har vi fått ordning på snart förhoppningsvis. Mycket övergångar och tempoväxlingar för att aktivera och vara noga med att trycka ut honom i hörnen, han får inte fuska. Men som sagt, stora framsteg sen förra gången !
 
Vitamin tuffade och gick. Är man 19 år så kan man allt och gör det man blir tillsagd. Jag hittade några nya knappar idag och fick henne ganska mjuk på slutet. Trevlig, klok och välriden häst !
 
Sen fick jag som sagt möjlighet att prova en av Marias nyare hästar, Coco. Ett 8-årigt holländskt sto som det var lite fart i. En riktig goding och superrolig att rida. Tyvärr så var padocken lite hal efter gårdagens regn och med trycket i hennes gångarter så blev det extra halkigt. Men vi kände på alla gångarter och jag blev nog lite smått kär, haha !
 
En riktigt rolig dag full med häst. Tänk om varje dag kunde se ut såhär !
 
 
 
 
 
 
 

Finn ett fel

Ibland har man inte alltid huvudet med sig. Det var bara att vända och hämta det som saknades, haha !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Sovmorgon idag igen då mamma skulle rida på morgonen och då morgonfodrade. Jag blir ju nästan bortskämd !
 
Så, en lugn förmiddag för att ladda upp för en eftermiddag med ett ganska pressat tidsschema. Det kan hända att jag har bokat in hästar lite för nära inpå varandra och så en middag som avbryter allt och kräver tid för ombyte. Ni tidsoptimister vet hur det är, haha ! Så det finns inte direkt rum för småprat och skitsnack på dom olika ställena idag kan jag säga.
 
10.30 Rida Sunnie
11.45 Mocka
12.45 Vara på stall AS
13.40 Löshoppa Denver utanför Sollebrunn
15.00 Farsdagmiddag hos mormor och morfar
17.00 Rida DC
18.15 Rida Vitamin.
 
Tur att folk har belysning i sina padockar !
Vitamin är den senaste hästen jag har börjat rida. Hon är ett 19-årigt sto e. Pomme Royal ue. Irco Mena med Maria Håkansson som ägare. En välriden häst som tycker att det är superkul att hoppa och tanken är att vi ska tävla lite lätta klasser framöver om allt går bra.
 
Jag och Tompa lär väl landa i soffan lagom till Solsidan börjar ikväll ungefär. Och det var den helgen det ;)
 
 
 
 
 
 

Denver idag

Andra uteritten, idag med trav. Inga problem !
 
 
 
 
 
 
Nu: party hos Philip !
 
 
 

Just nu

 
 
 

Morgon !

Nu är vi på väg till Edsvära för att köra cross. Jag har ridit Platina och mockat en box nu på morgonen så jag ligger inte så mycket efter planeringen.
 
Platina var fin, hon börjar stärka sig mer och mer. Skänkelvikningar i skritt gör hon numera jättebra så länge jag liksom flyttar över båda händerna åt det hållet jag rider skänkelvikningen. Hon är inte riktigt lika vinglig i traven utan håller sig nu i mitten av grusvägen när man ramar in henne ordentligt. 
Galoppfattningarna är fortfarande lite svåra och hon slängtravar in i dom första men dom sista fattningarna när hon har fattat vad jag vill att hon ska göra så fattar hon galopp efter bara några travsteg. 
 
Gårkvällen var så himla kul förresten, jag är så glad att jag åkte ! Det var länge sen jag skrattade så mycket, både magen och kinderna värkte och jag är förvånad att jag inte har träningsvärk idag, haha !
 
 
 
 
 
 

Fredag kväll och morgondagens planering

Nu har jag precis duschat och svidat om till normala kläder (kul att få känna sig ren och fräsch ibland, haha !) och är på väg mot restaurangen för att umgås med mina kollegor. Nu är jag mycket mer taggad än imorse och tycker att det ska bli jättekul ! Sen kanske det inte blir så sent eftersom jag ska upp hyfsat i tid imorgon men det får vi se.
 
Sunnie joggades på grusvägen idag och hon kändes lite trött och lite tung i handen. Jag har i och för sig inte ridit henne så hårt det sista eftersom hon blir genomsvett av bara lite trav så det kan vara det som spelar in lite. Tanken var att klippa henne i helgen men eftersom jag fortfarande inte har hört från veterinären så får det vänta lite till.
 
Morgondagens (lördag) schema ser i alla fall ut såhär:
 
7.30 Fodra hästarna
8.00 Rida Platina
9.00 Mocka
10.00 Crosskörning i Edsvära
16.00 Rida Sunnie
17.30 Rida Denver
20.00 Fest hos Philip ?
 
Med reservation för ändringar beroende på hur sent det blir ikväll. Jag har ju lite extratid på kvällen där jag skulle hinna mocka osv.
 
En ganska lugn dag med mycket slötid i Edsvära. Där får jag väl passa på att blogga lite och så är jag ju självutnämnd proffsfilmare. Sen får vi se om vi tar oss så långt som till Philip på kvällen eller om vi somnar hemma i soffan, haha ! Annars har jag faktiskt blivit bättre på att planera och på att hålla mina tider. Det är liksom ett måste om jag ska hinna med det jag vill. 
 
Vi hörs imorgon igen !
 
 
 
 
 

Hoppträning Anna Emanuelsson 4/11 - Tessie

 
 
 
 

Morgon

Jag känner mig lika trött som varje dag det senaste. Det måste vara årstiden..
 
Idag jobbar jag 7.15-16. Sen ska jag stressa till stallet för att hinna rida Sunnie och mocka och sen stressa hem för att hinna duscha innan jag ska på spelkväll med dom anställda på restaurangen. Just nu är jag inte alls sugen och har funderat på om jag ska prioritera bort spelkvällen för att få en lugn, tom kväll efter stallet. Men nej, det blir säkert roligt. 
 
Hoppas ni får en bra fredag !
 
 
 
 
 

Hovslagaren, hoppträning och trav

En lugn och simpel dag. Jobb från 8-16 och sen snabbt till Nossebro för att handla och direkt till stallet för att möta upp hovslagaren. Jag hade en liten tanke att hinna rida Sunnie efter hon fått fina fötter men hovslagaren var pratglad idag så det fick bli vila för Sunnies del, ingen big deal. 
 
Hoppträningen med Tessie igår gick kanonbra ! Hon utvecklas för varje gång den där hästen. Nu är det två träningar kvar och vi hoppas ta ännu ett steg i rätt riktning innan vintervilan. Film kommer upp imorgon.
 
Och så måste jag bara nämna att Denver travade för första gången med ryttare igår ! Jag satt upp utan att longera och red honom utan sällskap i padocken. Det var ett bra upplägg för han traskade på som ingenting och hade heller ingen att sugas emot. Han travade sen några steg självmant och sen även för mina hjälper.
 
Nu ska jag krypa ner bredvid min sambo med varm choklad och somna framför en film. Imorgon, några dagar för sent enligt mitt hjärnkontor, är det äntligen fredag och jag ska försöka hinna njuta av denna fullspäckade helg.
 
Två bilder från film från igår:
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Det känns som fredag idag så jag lär ju bli besviken när jag märker att det är två jobbdagar till på denma veckan..
 
Mamma ska rida Platina på morgonen och sköter därför morgonfodringen, så jag kan bara ta på mig och sen åka direkt till jobbet. Lite skönt faktiskt, även om jag gärna pussar hästarna god morgon. 
 
Idag jobbar jag 6-14. Sen åker jag till mitt stall och rider Sunnie och mockar om inte mamma gjort det på morgonen. Sen åker jag till Denver och vi får se hur hans upplägg ser ut idag. Hinner My vara med så rider vi ut igen, annars prövar jag att rida själv i padocken. 
Igår skrittade vi på grusvägen som vilka proffs som helst. Han är duktig den där Denver !
 
Sen är det Annaträning i Alingsås och när vi kommer hem lär jag trilla i säng. Tur att jag inte börjar jobba förrän kl 8 imorgon.
 
 
 
 
 
 

"Ledig" tisdag

Jag är så trött ! Kan man sova för bra och bli trött av det ? För jag sov som en prinsessa inatt.
Dagens schema ser i alla fall ut såhär:
 
Eftersom jag sov lite längre än vad jag hade tänkt så hinner jag inte rida en av mina hästar på morgonen men jag hinner mocka i alla fall. 
Kl 9 ska jag vara och rida ett sto. Funkar det bra mellan oss så är tanken att jag ska rida henne någon/några dagar i veckan och sen ut och tävla lite lätt hoppning.
Sen är det Denvers tur igen och idag ska vi leta oss utanför padocken med My och Tessie som sällskap. 
Slutligen så är det Sunnie och Platina som ska ridas innan jag åker hem och väcker Tompa. Platina hade trampat snett sin sko så att vi fick dra av den i lördags så ridningen på henne blir inte så krävande då hon är ömfotad.
 
Tyvärr så verkar inte vädret vara på våran sida idag men det är bara att le och klä på sig !
 
 
 
 
 
 

Snabbt om helgen och dagens hästar

Tompa är redan hemma och har börjat med maten. Så blir det när man fastnar i stallet, hehe.
Därför får ni bara ett kort inlägg om helgen och dagen.
Jag hatar egentligen inlägg där man trycker in flera dagar i ett. Det blir rörigt och försenat men med för lite tid så får det bli så.
 
Lördag: Evelin var ute och klippte Platina. Hon stog som ett ljus och blev så snygg ! Sen lastade vi henne och åkte till padocken. Både jag och mamma red varsin kort stund och jag hoppade ett räcke med henne några gånger med godkänt betyg !
Sen åkte vi och löshoppade Denver som hade fått upp farten denna gången. En mycket trevligare upplevelse för både oss och honom att slippa "jaga" honom runt.
Vi avslutade stalldagen med att jogga Sunnie och det var ett av våra roligaste ridpass någonsin. Hon fick galoppera och trava på i valfritt tempo och det gick väääldigt fort emellanåt. SötSunnie <3
På kvällen åkte vi till Daniel och Sanna för att bara umgås med vänner.
 
Söndag:
Efter utsläppet tog vi faktiskt sovmorgon innan vi åkte bort till stallet och red Sunnie och satte vinterhage. På kvällen var vi återigen hos Daniel och Sanna och kollade på Solsidan.
 
Idag då. Dom tre hästarna jag red var Tessie, DC och Denver. 
Tessie skötte sig jättebra (som vanligt) och var pigg och glad. 
DC har jag ridit en gång innan. Han är en 4-årig valack som har fått lite egna idéer och mitt och hans arbete tillsammans kommer gå ut på att jobba fram lite framåtbjudning och gnista i padocken. Idag red vi dock ute och där är det då inget fel på tempot !
Sist ut var Denver som tog ett stort steg i rätt riktning idag. Efter lite longering satt jag upp och blev ledd av mamma knappt ett varv i padocken innan hon släppte och gick undan så vi fick skritta själva. Detta gjorde han så himla mycket bättre bara från förra gången. Visst, han var vinglig och stannade ibland men så fort jag bad honom att gå framåt så gjorde han det. Duktig häst !
 
Så jag är nöjd med "mina" hästar idag. Det är kul när man känner att dom utvecklas.
Imorgon är jag ledig och har planerat in 4 hästar som ska ridas (varav en som är helt ny för mig) och så ska stallet mockas. På eftermiddagen ska jag bara umgås med min sambo. 
Vi hörs imorgon !
 
 
 
Platina i lördags. Här ser ni också hur hon är klippt :)
 
 
 

Första hästen är klar

Det var Tessie som joggades på grusvägarna och trots dressyrtävling igår så kändes hon pigg och fräsch !
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
Vi har hunnit med en hel del i helgen. Men mer om det ikväll. Idag jobbar jag 6-14, sen ska jag rida tre hästar, mocka och laga mat till min sambo. 
 
 
 

Just nu

 
Jag och Tompa sätter vinterhagen. 
 
 
 

RSS 2.0