Dagens ridning och löshoppning

Dagen blev ännu lite längre när jag blev erbjuden att prova en av Marias nya hästar. Det kunde jag ju inte tacka nej till, så jag och Tompa kom precis innanför dörren och ska väl snubbla i säng alldeles strax.
 
Lite kort om dagens hästar då:
Sunnie var superfin att rida idag. Dom senaste dagarnas dragkamp försvann nästan helt när jag bytte till ett tvådelat bett med lösa bettringar, hon blev som en helt annan häst. Så jag får väl inse att bara för att jag gillar tredelat med fasta ringar så behöver inte Sunnie göra det :)
 
Denver skötte sig grymt som den kung han är. Lastas och backar sen snällt ut på relativt nytt ställe, hoppar och har faktiskt börjat få ett eget driv framåt och sänds sen in i transporten på hemvägen. Så okomplicerat det kan bli !
 
DC har jag lyckats lokalisera gasen på. Den funkar dock lite diffust men det har vi fått ordning på snart förhoppningsvis. Mycket övergångar och tempoväxlingar för att aktivera och vara noga med att trycka ut honom i hörnen, han får inte fuska. Men som sagt, stora framsteg sen förra gången !
 
Vitamin tuffade och gick. Är man 19 år så kan man allt och gör det man blir tillsagd. Jag hittade några nya knappar idag och fick henne ganska mjuk på slutet. Trevlig, klok och välriden häst !
 
Sen fick jag som sagt möjlighet att prova en av Marias nyare hästar, Coco. Ett 8-årigt holländskt sto som det var lite fart i. En riktig goding och superrolig att rida. Tyvärr så var padocken lite hal efter gårdagens regn och med trycket i hennes gångarter så blev det extra halkigt. Men vi kände på alla gångarter och jag blev nog lite smått kär, haha !
 
En riktigt rolig dag full med häst. Tänk om varje dag kunde se ut såhär !
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0