Snart student


Nu är jag äntligen inne på den sista skolveckan ! Jag ska skriva min sista skoluppgift imorgon och sen blir det ingen mer skola för mig (om jag inte kommer in på högskola då), underbart !

Sunnie vilar idag eftersom jag är hemma och fixar lite inför studenten. Men tåget till Kba går om 35 minuter och jag ska hinna äta så vi hörs imorgon :)Sunnie GirlGalopp på åkern


Jag glömde ta med mig usb:et med bilderna från igår ! Sorry..

Det blev inga bra bildern när vi hoppade ändå, tack vare hennes roliga hoppteknik. Men några fina från marken blev det :)

Idag fick Sunnie galoppera på åkern med kompisarna Elvis och Lillu. Det tyckte hon var jätteroligt. Imorgon får vi se om jag trimmar henne i padocken eller om hon får vila, det beror lite på när vi åker hem till Vara :)

Jag har börjat slarva med putsningen igen och det är inte bra. Jag får komma igång med det igen när jag kommer hem.


Hoppträning


Nu har vi precis hopptränat men jag tänkte först berätta hur bra det gick när jag red igår :)

Jag trimmade Sunnie lite i padocken, utan graman (jag har ingen egen och den jag brukar låna var redan ute på ridtur) men det gick jättebra ändå. I början var hon lite jobbig i munnen och ville aldrig bli riktigt eftergiven. Men efter att ha ridit henne ett tag så blev hon jättefin i traven och när jag samlade henne i galoppen så satte hon sig verkligen på bakdelen och hade ändå en stor och luftig galopp. Underbar känsla !

Till hoppningen idag då. Det var våran sista träning för Anna och det är jättetråkigt.
Vi hoppade lite knepiga linjer, trippelbarr med lång och kort anridning och en liten teknikövning.

Sunnie skötte sig bra, jag fick ingen wow-känsla men hon hoppade fint och lyssnade bra på mig.

Jag har inte kollat på bilderna än men blev det några bra så kommer dom upp här på bloggen inom kort :)
Tävling

Jag är med och tävlar om stövlarna HÄR ! :)

Bal


Nu är balen över, vad fort det gick !

Tråkigt att vissa trodde att de var på fotbollsmatch bara..

Sunnie vilade igår. Det fanns inte en chans att jag skulle hunnit rida. Så idag ska jag trimma henne lite i paddocken och känna på henne inför hoppningen imorgon. Jag funderar på att rida med graman, bara lite lagom så att hon inte får träningsvärk men så att jag ändå kommer åt henne lite. Aja, vi får se :)

Imorgon är det sista hoppträningen och det är antagligen sista gången jag tränar för henne överhuvudtaget (om inte min plan går i lås). Väldigt tråkigt då jag tycker att hon är en jättebra tränare och då jag hade kunnat utvecklas ännu mer i min ridning om jag fortsatt träna för henne. Vi får väl hoppas att sista träningen går bra i alla fall :)
Och Tompa är här och har med sig kamera så det kan nog bli lite fina bilder från hoppningen. Lägger upp de här om det blir några bra ;)


Nu ska jag springa ut och rida och sen ska jag skriva mitt sista inlämningsarbete innan studenten ! :)

Lite bilder från balen :)
Dagens ridning

Ridturen idag gick bra.
Vi fick med oss Julia och Elvis som sällskap så Sunnie blev väldigt stark. Hon fattade inte varför hon inte fick springa om Elvis och hon kickade och bockade en stor del av ridturen. Jag älskar när hon är på så bra humör :)

Nu är vi hemma i Vara igen. Jag ska fixa lite småsaker idag, såsom noppra ögonbrynen, måla tånaglarna och duscha så jag slipper göra det imorgon. 

Nu är det inte långt kvar !Bal imorgon


Oj vad jag har uppdaterat dåligt !

Men det är väldigt mycket nu. Imorgon till exempel är det balen så då blir det ingen update. Och så har jag haft 8 arbeten att skriva så jag har en liten ursäkt i alla fall ;)

Idag ska Sunnie får galoppera på åkern. Det är lite svalare idag och det är skönt när man ska rida.
Imorgon får hon vila eftersom jag kommer vara hemma i Vara och fixa frisyr, naglar och smink. Sen bär det av direkt till balen så jag har ingen tid däremellan.


Det är så underbart att jag snart tar studenten ! :)Tävling


Jag är med och tävlar HÄR ! :)
Fredag


Hallå :)

Idag är det fredag, sista dagen på veckan och idag ska jag åka hem till Vara som vanligt.

Igår red jag Sunnie lite lätt på åkern och det blir nog ungefär samma idag. Lite lagom hårt eftersom det är så varmt.

Jag brände mina axlar i solen igår också så de svider så jag blir galen.


Sol, sol, underbara sol !


Det var ju meningen att vi skulle träna för Björne Karlsson idag. Tyvärr blev det inställt pga att vi är för få i klassen som skulle vara med och tävla.

Jättetråkigt, även om det inte gick bra sist, eftersom man nu var inställd på träning.

Sunnie ska joggas på åkern istället, lite lätt galoppträning efter engelskan. Är kanske lite för varmt, det är ju jättevarmt redan klockan 8 på morgonen, men det är den enda tiden på dygnet jag hinner rida idag..


Ha det jätteskönt i solen ! :)Tävling
Jag är med och tävlar HÄR ! :)


Onsdag


Idag är det onsdag och det är jättevarmt ute !

Sunnie ska få komma ut och jogga på åkern idag. Det älskar hon :) Hon ska få ta det ganska lugnt eftersom vi ska träna för Björne Karlsson imorgon. Jag hoppas att det går bättre än förra gången bara.


Vad ska ni hitta på med era hästar idag ? :)


Dagens dressyr


Dressyr idag.

Det va jättevarmt och en massa flugor som Sunnie irriterade sig på. Så hon svettades så att hon löddrade och var helt ofokuserad. Emellanåt var hon JÄTTEfin men jag fick avsluta lite innan alla andra eftersom hon blev så trött.

Övningen idag var att rida på stora mittvolten fast vi skulle göra volten till ett litet fyrkantspår. I hörnen skulle vi rida bakdelsvändning och på långsidona skulle vi rida öppna. En bra övning men jag fick inte ut så mycket av den eftersom Sunnie var så störd av flugorna.

Imorgon ska jag försöka rida ut på Sunnie så hon får lite omväxling.


Nu ska jag fortsätta pugga. Det tar aldrig slut !

 

Första och senaste tävlingen


Här kommer en film på Sunnies allra första tävling:Det var på våren -08 i Kungsbacka. Hon var 3½ och vi hoppade 50 cm Clear Round med 4 fel.
Fnissandet ni hör i bakgrunden är mina klasskompisar. Det var dom som gick och anmälde mig när vi väl kom till tävlingsplatsen och då skojjade dom till det lite och sa att jag hette Mli ;)

Och här kommer en film från våran senaste tävling:Det var på hösten -09 i Lilla Edet. Hon var 5 och på filmen hoppar vi 1m med 0 fel.


Det är sån otrolig skillnad på de två filmerna. Min ridning har blivit mycket bättre och Sunnie ser ut och vara en helt annan häst. Det är jättekul att se :) 
Sen har min ridning ändrats ganska mycket sen i höstas också, det går bara framåt hela tiden :)
Tråkigt nog så syns det inte så bra på andra filmen.
En till dag som sjukling

Hej allihopa :)

Jag är fortfarande sjuk och jag är så trött på det ! Jag vill bara bli frisk så jag kan få pluggat klart och sen ta studenten. Gud vad jag längtar ! :)

Sunnie får vila imorgon också eftersom jag inte åker till Kungsbacka idag. Det har blivit ganska mycket extra vilodagar för henne det sista men det kommer ganska lägligt, för som jag skrivit innan så har hon vart lite matt det sista. Och ska hon vara pigg och fräsch ända till sommarvilan så är de extra vilodagarna ett måste.


Nu ska jag försöka få lite pluggande gjort och det är inte så lätt när det inte finns några program på denna datorn..
Skvallerbloggen


Jag tror inte att någon har missat den nya skvallerbloggen inom ridsporten:


rskvaller.blogg.se.


Jag själv tycker att bloggen är ganska underhållande och jag tycker det var på tiden att hästvärlden fick en ordentlig skvallerblogg. För vem gillar egentligen inte skvaller ? ;)

Men man måste ta bloggen med en nypa salt och inte tro på allt som står i den. Det är ju som sagt skvaller och antagligen inte mycket som är sant. Men det är ett roligt tidsfördriv, särskilt nu när jag är sjuk.


Det har ju blivit ganska mycket snack om den här bloggen och det är många som är upprörda över saker som skrivits om dem. Det är samma sak för dem, ta det inte så allvarligt ! Ni vet ju bäst själva hur det ligger till, eller hur ? :)
Jag hade inte brytt mig alls om jag kommit upp på någon skvallerblogg. Jag har tillräckligt med självförtroende för att inte ta åt mig och om någon sitter och skvallrar om mig så visar ju det bara på avundsjuka ;)Men bloggen uppdateras lite dåligt, tycker ni inte ?

Dålig uppdatering

Hej :)
Som vanligt, förlåt för jättedålig uppdatering. Det har ju inte vart någon skola torsdag-fredag så jag har inte haft någon dator.
Sunnie har gått fint i alla fall. I torsdags hoppade jag henne lite och igår red Tompa en stund och så red jag med graman. Jag lovade ju mig själv att rida med graman oftare men det har inte blivit av.
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på film. Jag har blivit sjuk igen och jag vet inte hur jag ska orka med en omgång till..
(Blogg.se krånglar, därför texten sitter ihop..)

Trött


Jag är verkligen helt slut idag !
Jag är glad att vi inte har stalltjänst hela veckan.

Igår var det dressyrträning och Sunnie var ganska fin. Hon hade jättebra påskjut så hon blev aningen stark. Det var lite jobbigt men hellre att hon är stark än att hon går och släpar benen efter sig. Helgens vila gjorde henne gott ! :)
Vi red på stora mittvolten och fortsatte sen ut på spåret i öppna. Efter ett tag fattade vi galopp ur öppnan och red öppna i galopp på nästa långsida.
Sen red vi lite förvänd galopp och mellantrav/galopp på diagonalen. Och allt utan stigbyglar så mina ljumskar mår inte så bra idag. Men jag orkar sitta ner i Sunnies trav mycket mer nu det sista och jag har fått bättre balans så träningen utan stigbyglar gör verkligen susen ! :) 


Nu har jag precis ridit markarbete för Amanda. Vi gjorde en övning med små hinder och bommar, mycket lydnad och koordination. Vi red olika linjer och skulle variera antalet galoppsprång. En mycket bra övning och Sunnie blev fin av den. Hon var lite stark även idag och hon hade nog lite träningsvärk från igår. Men jag är nöjd med henne :)

Nu ska jag gå ut och ha lunchstalltjänst, sista dagen innan ledighet nu :)Tisdag


God morgon !

Jag skrev precis ett inlägg men det försvann. Segt..

Vi är i alla fall klara med morgonstalltjänsten och vi hann med mycket.

Det är dressyr idag och jag är inte jättetaggad. Jag hade helst ridit ut på Sunnie idag. Jag har väldig träningsvärk i vaderna från galoppen igår. Att det kan vara så jobbigt att stå i lätt sits en bit :)

Annars händer det inte så mycket kul idag. Jag är glad att Tompa är här :)Dagens ridning


Nu har jag vart ute och ridit Sunnie.

Tompa ville inte rida idag då han har sån träningsvärk så jag red Sunnie på stubbåkern. Hon tyckte det var så kul ! Det blev lite ordentlig galoppträning och hon fick upp flåset ganska bra. Hon bockade en hel del också men hennes bocksprång är för det mesta inte så kraftiga så det var inga problem att sitta kvar.

Jag älskar när hon är på såhär bra humör ! :)

Och nu har de släppt ut kossorna i hagen bredvid grusvägen. Sunnie var lite misstänksam först men efter en stund var det inte så farligt. Det är taggtråd på hagen så jag ville inte att hon skulle gå för nära, men hon försökte hälsa på tjuren genom stängslet. Hon är modig min häst ;)


Nu ska jag plugga Hovvård.Sunnie Girl


Måndag och stalltjänst


Hallå :)

Nu har uppdateringen vart kass igen och jag får väl skylla på att jag har vart sjuk. Plus att jag har vart hemma hos Tompa och då vill jag helst inte sitta vid datorn.

Denna veckan har jag stalltjänst och för en gångs skull så har vi tur och är lediga på torsdag och fredag = bara stalltjänst i 3 dagar. Underbart !

Sunnie har vilat 3 dagar nu i helgen så hon lär vara pigg idag. Vilan var nog ganska bra för henne för hon har vart lite matt det sista. Idag får vi se hur jag rider henne, Tompa är med här i Kungsbacka och jag tror att han vill rida lite :)

I eftermiddag är det prov i Hovvård och det är avgörande för hur mitt betyg blir. Jag ska sitta och råplugga hela degn i hopp om ett MVG.

Det var hur min dag ser ut. Vad ska ni hitta på idag ? :)Sjuk


God morgon.

Inte så god morgon för mig dock. Jag har vart sjuk sen i förrgår och mår inte alls bra. Jag har hosta, ont i lungorna, är täppt i näsan och jag tror jag har feber. Så Sunnie fick vila igår, idag ska jag till stallet och försöka longera henne så hon i alla fall får röra på sig.

Jag hatar att vara sjuk ! Man blir så låst och kan inte göra någonting. Till exempel så missar jag hoppningen idag, jätetråkigt..

Och så är det så tråkigt att vara sjuk här i Kba. Jag är så rastlös men så fort jag står upp för länge så blir jag helt utmattad. Så vi får se hur bra det går med longeringen sen.

Nej, nu babblar jag bara. Ni får ha en bra dag :)Dagens ridning x2


Nu är jag hemma och har vart det ett tag. Jag har fått ett arbete gjort, nu ska ja hoppa in i duschen och sen ska jag fortsätta plugga. Vilket stud jag låter som ! ;)

Jag hann rida Cabb idag, jag red honom innan dressyren. Han var inte så rolig att handskas med idag. Han kickade mot skänkeln, gjorde luftsprång i galoppombyten och var allmänt grinig. Men jag försökte göra det bästa av ridpasset. Det var tur att jag hade gramanen i alla fall.

Sen red jag dressyr på Sunnie och det gick jättebra ! Hon var mjuk och fin idag och var på riktigt bra jobbhumör. Det är kul att rida när hon är sån :)

Vi red utan stigbyglar nästan hela lektionen och ni som har följt bloggen ett tag vet hur svårt jag har för att sitta ner i Sunnies trav. Men det gick ganska bra. Vi tränade skänkelvikningar och förvänd galopp och allt kändes bra.


Nu ska jag hoppa in i duschen ! :)Stressig tisdag


Idag är det tisdag och nu har vår klass precis vart i Tingsrätten och kollat hur en rättegång går till. Intressant var det !

Idag är det dressyr och jag fick precis reda på att vi ska rida för Anna Modé idag. Det ska bli kul. Jag ska hinna klämma in att rida Cabb någon gång under dagen också, vi får se hur det går med det.

Nu måste jag springa om jag ska hinna med allt :)Eleanore Rigby


Jag tänkte berätta lite om min c-ponny Eleanore Rigby:

Vi köpte Ellen som 4-åring och då hade hon inte gjort så mycket. Hon var en dansk import, 133 cm hög.

Jag fick Ellen när jag var 11. Vi hade vart och tittat på några ponnyer innan men jag provred inte någon av dem. En kastade sig så fort man skulle hoppa upp, en var halt och en var högdräktig. Jag hade alltså inte direkt tur med de hästarna jag kollat på.
Ellen ägdes av Charlotte (som jag var på praktik hos i 2an) som tränade två av mina kompisar. Vi kom överens om att hon skulle ta med sig Ellen på en träning så jag skulle få provrida.

Jag kunde ju verkligen inte rida på den tiden och Ellen var väl egentligen lite för skarp för mig. Men träningen gick hyfsat bra och vi bestämde oss för att köpa henne. Vi fick hem henne och jag var jätteglad över min nya ponny. Och det var då allt började..

Varje ridtur, det kvittade om vi red ut eller i ridhus, så kastade hon av mig minst en gång, och hon hittade alltid bergsplättarna eller en frusen åker att kasta av mig på. Jag började så småningom bli rädd för att rida henne men mamma tvingade upp mig varje gång. Detta pågick i ett och ett halvt år (vilket betyder att jag ramlat av henne minst 547 gånger och det är ju helt sjukt !) innan Ellen äntligen började ge sig. Jag fick tillbaka lite av mitt självförtroende och vi började tävla mer och mer.

2004 var vårat bästa år. Jag kom på hur jag skulle rida henne och tuffade till mig lite. Vi fick ingen individuell placering men vi fick fina rundor i LC-LB och vann div.II med laget.

Sen började det gå utför igen. Jag var för stor för henne och satte ut henne på annons. Hon började kasta av mig igen och vi hade inga spekulanter på henne alls. Jag började bli lite rädd för henne igen och tyckte inte det var kul att rida.
Droppen som fick bägaren att rinna över var när hon skenade med mig genom skogen, kastade av mig, skenade hem och gick omkull. Efter det ville jag inte rida henne mer, jag var livrädd. Vi skickade henne till mina kompisar som jag pratade om i början och jag började satsa mer på Nora som vi då precis hade köpt.

Mina kompisar hade Ellen ända tills vi fick sålt henne. Det var en tuff liten tjej från Surahammar som köpte henne och trots att jag var rädd för henne så grät jag när hon åkte. Men jag fick en bra sista ridtur på henne utan att hon kastade av mig i alla fall.Tyvärr vet jag inte alls vart Ellen finns idag så är det någon som vet så får ni gärna höra av er :)


Det är inte världens bästa bild men detta är i alla fall min Ellen :)

 


Dagens ridning


Så ! Nu är jag hemma och är mätt och belåten. Nu väntar det ett ton plugg och jag ser inte fram emot det..

Jag red ju som sagt ut Sunnie idag och hon tyckte det var jättekul. Vi galopptränade på åkern, väldigt nyttigt för henne och hon taggade till ordentligt. Och så skrittade vi upp och ner för backen några gånger.


Jag tänkte skriva ett mer detaljerat inlägg om min c-ponny Eleanore Rigby. Det kommer upp strax ;)Måndag


Hej :)

Ja, det kommer upp ett inlägg lite då och då. Det är lika mycket att göra denna veckan och det kommer nog vara så nästan ända fram till studenten. Men jag ska försöka bättra mig lite ;)


Idag ska jag rida ut Sunnie på grusvägen. Det är härligt sommarväder och Sunnie har bara gått i padocken det sista så hon kommer nog tycka att det är kul !

Jag måste för övrigt komma på hur jag ska göra med hennes ink. Jag kan egentligen inte ha magplatta i hoppningen pga inken (som sitter precis där magplattan "sticker ut") men jag måste ha magplatta, så jag ska försöka linda in den i något mjukt så det inta skaver. Får se hur jag lyckas med det.


Och jag är för övrigt väldigt tävlingssugen ! Jag vill komma ut och tävla nu på en gång ! :)

Nu ska vi ha Hovvård så jag får kila ! Ha en bra dag :)
RSS 2.0