Vänner och hästar

Som vanligt så hinner jag bara kasta mig in här för att skriva ett snabbt hej innan läggdags och som ni förstår så får ni tyvärr inga bilder på Sunnie idag. Så fort jag har tid ska jag sätta mig ner och kolla igenom dom och sen får ni ta del av dom här !
 
Idag har jag vart iväg på äventyr med Mye och jag drog också med mig Tompa. Vi har kört hennes snygga 1-åring till ett annat stall och coolare kille har jag nog aldrig sett. Han fann sig hur bra som helst i att åka transport själv och hälsa på nya kompisar utan mamma. Kul :)
 
När vi kom hem så joggade jag Sunnie lite lätt på en grusväg och vad fin hon var ! Jag trodde att hon skulle vara lite trött efter gårdagens hoppning men hon kändes genomriden och lösgjord och gick snällt i en låg form och stretchade överlinjen. Underbara häst ♥
 
Nu under kvällen har jag och Tompa grillat för första gången i år och fick sällskap av Tummen en stund. Denna helgen har vart rolig, med mycket vänner och häst. Precis så jag vill ha det !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Bommar, studs och lite hoppning stog på schemat idag och Sunnie förvandlades till en liten ponny som studsade och bockade av glädje. Hon har ju inte sett hinder i en padock på flera månader så tänk er den lyckan !
 
Tompa fotade lite och jag hoppas att jag hinner lägga upp bilderna imorgon. Så länge får ni ett smakprov:
 
 
 
 
 
Nu ska jag och Tompa strax åka och hämta upp Evelin och så åker vi på cruising i Lidköping. Med ett nytt slutsteg och ett extra batteri i saaben så kommer vi spela ifrån som flesta ;)
 
 
 
 
 

Fredagen i ord

Hovslagaren kom kl 9.00 imorse och innan det hade jag gjort stallet och borstat av lite vinterpäls på Dennis och Duff. 
Hem lite snabbt för att äta lunch innan jag åkte och jobbade 14-16.30 och barnen hade riktiga fredagskänslor idag alltså. Lägg till lite vårkänslor på det också, ja dom hade nog sin mest livade eftermiddag..
 
Direkt efter jobbet så åkte jag till stallet. Jag rider ju oftast aldrig Sunnie efter skoning, därför var hennes vila igår lite ogenomtänkt kanske, men jag gick ut och gick med henne en stund och tränade henne från marken istället. Hon gick löst hela vägen och stannade när jag stannade, backade när jag backade, vände när jag vände och sprang när jag sprang. Så roligt att kunna vara så samspelta även utan hjälpmedel och det är fantastiskt vilket band vi faktiskt har <3 
 
Nu har vi avslutat kvällen med middag i Lidköping på The View med pappa och nu ska jag och Tompa åka hem och sjunka ner i soffan dom sista timmarna på denna fredagen. Mys !
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 

Ett regnigt Göteborg

Men inte mindre underbart. Hade jag inte haft hästar hade jag inte tvekat en sekund på att flytta hit !
Kärlek <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
6.15 stog klockan på idag, upp tidigt för att hinna släppa ut hästarna innan jag och Tompa satte oss i bilen mot Landvetter. Idag är jag assistent och jag har mina walking shoes på mig då det är en del promenerande på den rundan han kör nu.
 
Det är mulet och grått och till och med en del regn men enligt YR så ska det bli sol och varmt där hemma idag. Jag håller tummarna för att solen räcker till Göteborg också.
 
Hur Sunnies dag ser ut är fortfarande lite öppet. Hinner vi hem i tid så trimmar jag henne på grusvägen, som är nyskrapad, annars får hon helt enkelt vila.
Jag tycker att det är viktigt att lägga in någon dags vila eller en lugnare dag utan så mycket krav för att hålla hästen fräsch och positiv till arbete. Det funkar super på Sunnie och jag har svårt att tro att det finns någon häst som inte skulle uppskatta en ridtur med en massa bus i skogen !
 
Nu ska jag vara lite social mot Tompa, hoppas ni får en bra dag !
 
 
 

Dagens ridpass

Inte helt oväntat så började det regna precis när jag sadlade Sunnie i förmiddags, så det var bara att packa på oss regnkläder. 
 
Idag låg fokus på att få henne avslappnad i en lägre form. I vanliga fall brukar jag tänka väldigt mycket fram för att hon ska komma igång ordentligt och utifrån det jobba för att hon ska bli snabb och allert för skänkeln (hon är en dam som kan vara rätt så bekväm av sig ;)).
Men idag ville jag att hon skulle slappna av och liksom få känna efter lite själv. Resultatet blev en lugn och nöjd, dock fortfarande lite tittig, häst som faktiskt kunde slappna av såpass att hon sänkte sig till en trevlig låg form.
 
Som avslut så rullade vi på en låg stock några gånger bara för att jag skulle få träna mitt öga lite och det var faktiskt inte så dåligt som jag trodde. Nu vill jag bara att det ska bli den 12 april så vi kan få komma ut och hoppa lite !
 
Ett snabbt besök på arbetsförmedlingen, lite läxhjälp och stallfix senare så sitter jag här nyduschad och kollar när Tompa lagar köttbullar, potatis och gräddsås. Vem säger att kvinnan i huset ska laga maten, eller hur ? ;)
 
 
 
 
Splirrans nya 6x9or som ska sättas in i min Saab ! 
 
 
 

U2

 



Ett ord: GRYM !
 
 
 

En vanlig onsdag

Egentligen hade jag tänkt börja dagen med att gå på marknaden i Nossebro och besöka arbetsförmedlingen. Men när jag såg att det ska regna hela eftermiddagen så la jag om planerna lite så att jag ska åka bort och rida Sunnie nu och tar arbetsförmedlingen i eftermiddag istället. Förhoppningsvis hinner jag in till Nossebro innan Donutståndet stänger så jag får köpt en donut med choklad och strössel i alla fall !
 
Mocka gjorde jag när jag släppte ut hästarna imorse så nu ska jag bara rida och det lutar åt ett joggingpass. Igår konditionstränade vi i skogen, på den nivån hon ligger nu så är det perfekt att rida ett varv i trav och ett i galopp. Det blåste en del så hon var verkligen på tårna och såg spöken överallt, att hon aldrig tröttnar alltså !
 
Ojj, nu har klockan sprungit iväg, hörs sen !
 
 
 
 
 
 

Ett supersnabbt hej för att visa att jag lever

Hej på er !
 
Jag hinner verkligen inte vara här inne just nu, jag ska hoppa in i duschen och sen sova. När jag gick upp imorse trodde jag att jag skulle dö 10 gånger om.. Fy för måndagar alltså !
 
Men jag måste bara berätta hur otroligt fin min svarta skönhet är !
Idag trimmade vi på grusvägen och fokuset låg på galoppen. Jag kunde rida med små hjälper, förutom när hon behövde lite extra hjälp att fatta galopp från halt, och hon var så ambitiös. Jag kunde rida mellangalopp och sen bara räta upp överlivet, sjunka ner i sadeln och krama tyglarna så samlade hon sig så mycket att hon nästan galopperade på stället. Underbara häst !
Som ni hör så har vi börjat tänja lite på gränserna för att bygga muskler och kondition.
 
Nej, nu ropar duschen på mig och sen har jag en pojkvän som väntar.
God natt !
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Limo och bensinstopp

God morgon ! Eller det är det alldeles för sent för va ?
 
Vilken jävla natt alltså !
Jag och Tompa åkte med Jim och Emelie i deras 940-limo till en fest i Trollhättan igår och efter att killarna kopplat ljud i flera timmar så kom vi äntligen iväg.
Första problemet stötte vi på redan i Främmestad där bilen började gå riktigt dåligt. Efter en snabb check så körde vi ändå vidare mot Trollhättan. 
När vi vart på festen en stund så började det bli bråk och för att undvika det så samlade vi ihop folket och åkte vidare för att äta. När vi sen skulle ströga vidare så blev vi stannade av polisen som sa att det slog gnistor efter limon och att bilen luktade något fruktansvärt bränt och efter ännu en check så visade det sig att avgassystemet hade lossnat och hängde och släpade under bilen. Då var det dags att åka hem helt enkelt.
 
När vi släppte av första gänget hemma hos sig så började det ryka i hela bilen och vi fick med oss en brandsläckare ifall det skulle börja brinna. Men det behövde vi inte oroa oss för särskillt länge för i Främmestad fick vi bränslestopp och blev stående tills vi fick tag i en som kunde komma med bensin. Efter det kom vi äntligen hela vägen till stallet för att släppa av Emelie och Jim och eftersom klockan var 5 vid det laget så passade vi på att släppa ut hästarna.
 
Nu är jag och Tompa ute på äventyr och när vi kommer hem så ska jag slänga mig i sängen och sova ikapp några timmar. Middagen ikväll ställde vi in och tar stallet ikväll istället, jag ska lyckas vara människa på jobbet imorgon och 15 lekglada/bråkande barn ska underhållas i 9 timmar.
 
 
 
 
 
 

På väg till middag nummer 1

 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ridning och middagar

God morgon på er ! 
 
Det börjar bli en vana att jag är jag uppe och i full gång vid den här tiden. Idag har jag dock inte vart ute och gått utan jag och Tompa är i Vara på lite ärenden. Bland annat så ska vi köpa krafftfoder till Sunnie. 
 
Sunnie ska ridas någon gång under dagen. Igår fokuserade vi på kondition, idag ska vi träna övergångar och fortsätta nöta skänkelvikningar och idag även i trav.
 
 
Jag har en rätt så rolig helg framför mig med två inplanerade middagar och en fest. Ikväll blir det nog lugna gatan hemma med Tompa framför någon bra film. Jag bara älskar våra hemmakvällar <3
 
 
 
 
 
Hur ser eran helg ut ? :)
 
 
 

Måsas Salsa

Igår var jag och red Salsa och vilka framsteg hon har gjort ! Sist jag red henne så stog hon fastvuxen på en fläck större delen av ridpasset och gick sammanlagt kanske två varv i padocken. Men precis som för hennes mamma så har väl spärren släppt och hon har börjat förstå vad som väntas av henne.
 
Hon är väldigt trevlig att rida och igår tog vi faktiskt våra första travsteg ! Hon är lätt att starta, stanna och svänga och verkar tillfreds med ryttare på ryggen. 
 
Jag tror att hon kan bli en toppenponny och är du intresserad av en sportig, maxad D-ponny så kommer det snart ut en riktig snygging på annons !
 
 
 
 
 
 

Glada och positiva hästar

Idag har jag suttit på två duktiga hästar ! En utav dom var Salsa men den ridturen kommer upp i ett eget inlägg.
 
Sunnie fick gå lite galoppträning i skogen och det var populärt vill jag lova ! Hon varierade mellan att hoppa/studsa fram och galoppera allt vad hon kunde. Vi skuttade också över några vattenpölar och stockar och idag hade hon faktiskt platsat på en terrängtävling.
Jag bara älskar att hon är så glad och positiv till ridningen och jag ska göra allt jag kan för att det ska fortsätta åt rätt håll. 
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Lat onsdag

Hej på er !
 
Det märks tydligt på uppdateringen att Tompa har vart hemma mycket det sista och jag tror ni förstår om jag lägger bloggen lite åt sidan för att umgås med min underbara sambo.
 
Jag tänkte slänga in ett snabbt hej i alla fall och berätta att jag har vart en riktig latis idag. Hälften av dagen har jag och Tompa bara slappat hemma framför serier. Andra hälften har vi hämtat hösilage, mockat och så har jag haft läxhjälp.
Sunnie fick vila även idag på grund av det där äckliga regnet men hon blev ompysslad en stund och följde med mig och Tompa på en promenad. 
 
Nu ska vi äta kvällsmat och sen kommer jag nog slockna i soffan. Man blir trött av att vara lat ;)
 
 
 
 
 
 

Kvällsinfo

 
 
 

Jobb och måndagsmys

Måndag idag och jag körde igång med att jobba 8-16.30. När jag kom hem bytte jag till stallkläder och åkte direkt till stallet. 
 
Sunnie joggades lite lätt i skogen och även om hon gick fint emellanåt så blev hon livrädd för mötande människor och rådjur. Så länge det är saker som rör sig så kan jag ändå acceptera hennes rädsla men när det handlar om en gren som ligger på backen eller en gran som hon sett minst 16267 gånger så frestar det på tålamodet. Men hon är det finaste jag har och jag älskar henne ändå <3 
 
Efter lite mockning och en tur till affären så har jag och Tompa ätit hemmalagad thai och väntar nu på att en hallonpaj ska bli färdig. Man får göra det bästa av måndagarna !
 
 
 
 
 
 

Skogshoppning

Efter lite inspiration från tränings tävlingen så åkte jag hem och hoppade lite lågt med Sunnie i skogen.
 
Tompa satte upp 2 räcken på kanske 50 cm med fyra galoppsprång emellan som vi rullade på några gånger och så avslutade vi med ett räcke på ca 70 cm och det hoppade hon väl på. 
Nu har Sunnie inte hoppat någonting på fyra månader så hon var överlycklig över att se hinder igen och det var inte ett glädjeskutt hon gjorde, haha. Kul med så positiv häst !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sunnie älskar gran och norpar åt sig en gren så fort hon får chansen !
 
Dessutom så lyckades jag få upp Tompa på Sunnie en stund, det var ett tag sen.
 
 
 
 
Nu ska jag och Tompa mysa ner oss i soffan och kolla på How i met your mother. Perfekt avslut på denna veckan !
 
 

Baby shower och tävling

God morgon !
 
Denna helgen har verkligen sprungit iväg, även om den inte riktigt är över än.
 
Fredag kväll åkte vi med Denny till några bekanta i Främmestad och satt och pratade in på småtimmarna. 
 
Igår red jag Sunnie på förmiddagen och hon skötte sig och arbetade på bra trots blåsten. Jag var nära att få smaka sand en gång när hon tyckte stocken vi brukar hoppa över var jätteläskig och vände tvärt utan att jag var beredd. Min lilla fjanthäst <3
 
Resten av gårdagen var jag på Baby Shower hos Zally, det var bra anordnat och med många lekar !
 
Idag då ? Jo när jag och Tompa har ätit frukost så tänkte jag dra med mig honom för att kolla på träningstävling i Essunga. Sen ska Sunnie ridas och allt det där vardagliga ska göras. 
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Bigfoot

 



Den här gick på repeat på min och Stinas morgonpromenad kan jag lova, och det lär fortsätta så i helgen !
 
 
 

Fredag

Värst vad jag har blivit hurtig då ! Klockan är lite över 9 och jag har hunnit släppa ut hästarna, mockat, gått en promenad med Stina och ätit frukost. Vad hände där ?
 
Jag vaknade upp imorse med träningsvärk i HELA kroppen, det är nog inte många muskelgrupper jag missade att träna igår alltså. Men träningsvärk är ändå en skön värk som ger kvitto på att man har gjort något rätt. Något jag skulle vilja tipsa om är bara att man kanske inte behöver träna alla muskler under ett träningstillfälle när man är otränad, träningsvärk på ett ställe räcker liksom. Jag som brukar vara stel på morgonen annars måste ha sett ut som en 90-åring när jag mockade imorse, haha !
 
Idag ska Sunnie vila, passande nog, och så kör vi på ett lite hårdare pass imorgon igen. Igår busade vi i skogen och klättrade bland annat och det märktes att hon tyckte det var jobbigt så vi höll inte på så länge. För henne är det nyttigt att bara gå runt i skogen och få lyfta på fötterna, det är hon nämligen inte så bra på.
 
Annars händer det inte så mycket idag, jag ska hoppa in och jobba 14-16.30 i eftermiddag och vad som händer ikväll får vi se !
 
 
 
 
 
 

Stalleftermiddag

Nu ska jag slänga i mig lunch, svida om till ridkläder och börja eftermiddagen i Johannas stall. Unghästarna ska ridas och går det lika bra som det gjorde i tisdags så är det inga problem !
 
Därefter åker jag vidare till mitt stall, rider ut och busar i skogen med Sunnie och mockar. Visst blir man så mycket mer motiverad när solen skiner ?
 
 
 
 
 
 

Kroppsångest och Ryttareliten

God morgon !
 
Nästan lika underbart väder idag, och jag har redan vart ute och njutit av det.
Det är så att jag igår kom på att det inte är så långt kvar tills jag ska vistas i bikini på stranden och fick då lite smått panik faktiskt. Mina kilo har ju ökat rätt kraftigt nu under vintern när jag inte har ridit så mycket och inte tänkt på vad jag har ätit, hehe !
Så när jag släppt ut hästarna imorse så tog jag med Stina på en morgonpromenad och när vi kom tillbaka så plågade jag min kropp med några styrkeövningar, framför allt för mage och rygg, och det är läskigt hur dålig min bålstabilitet har blivit.. Men det ska det bli ändring på. Skönt att få dammat av träningsskorna igen !
 
 
 
 
Nu ska jag kolla på Ryttareliten på SVT Play och se om ridsporten speglas så negativt som alla säger. Och sen ska jag kolla när Daniel Zetterman flyger av en häst på Ponnyakuten och tydligen piskar upp den från marken efteråt. Personligen tycker jag att Ponnyakuten skulle fått ett slut för länge sen.. Men det är min åsikt och kanske delar jag med mig mer av den när jag sett avnittet.
Hej så länge !
 
 
 

Dagens ridtur

Idag har jag åkt med Tompa på jobbet och det var så lugnt att vi till och med kunde ta lunch och sitta ute i solen och äta glass. Jag bara älskar vårvädret som är nu alltså !
 
När vi kom hem åkte vi vidare till stallet och red ut Sunnie. Vi tog det lite lugnare idag och red i kanske 30 minuter, och förutom lite skänkelvikningar i skritten så var det enda kravet jag hade på henne att hon skulle gå i form. Hon var mjuk och fin, lite segstartad innan hon kom igång ordentligt i traven, men annars väldigt samarbetsvillig. 
I den sista galoppen så lutade jag mig framåt och klappade henne med båda händerna på varsin sida av halsen och då sänkte hon huvudet och frustade och tyckte att hon var så duktig. Min fina skatt ♥
 
Imorgon ska vi ut i skogen för att klättra och bara latcha runt lite, inga krav alls. Jag ska eventuellt till Johanna för att rida unghästarna också, det ska bli kul.
 
Nu har jag och Tompa precis ätit pannkakor och ska sätta på en bra film. Gud vad jag älskar sambolivet, det finns inget bättre !
 
 
 
 
 

Företagsidé

Jag har kommit på en superbra idé som jag tror att dom flesta hästmänniskor skulle jubla högt över ! Jag vet att jag gör det i alla fall.
 
Jag är inte ensam med idén men den finns inte alls mycket ute på marknaden. Enda problemet är att jag har lite svårt att veta hur jag ska ta mig vidare med min idé.. 
Det tål att tänkas på ordentligt och jag hoppas att jag snart kan presentera min planer för er !
 
 
 
 
 
 

.

En tyst kväll här på bloggen, tillägnad Evelin och hennes familj. Jag tänker på er ♡ 
 
 
 
 
 
 

Favorit i repris

 



Grym människa på att göra musik !
 
 
 

Dyon working collection

Igår köpte jag ett Dyonträns från deras working collection av Emma. Det var en smidig och snabb affär kan man minst sagt säga, och det är faktiskt tack vare bloggen jag fick tag på ett snyggt begagnat Dyonträns. Någon gång ska det väl löna sig att sitta och knappa på dom stackars tangenterna ;)
 
 
 
 
Det sitter väldigt bra och lädret är mjukt, glansigt och välskött. Jag ska försöka hålla efter det och putsa det så ofta jag hinner för att hålla det fräsch och snyggt. Jag är annars väldigt dålig på att putsa min utrustning tyvärr..
 
 
 
 
 
Nackstycket är brett och ganska tjockt fodrat så jag hoppas att Sunnie kommer trivas bra på detta tränset. Det kan bara framtiden utvisa ! I vilket fall så är det ju bättre och bekvämare för henne än alla budgetträns jag har köpt tidigare i alla fall.
 
 
 

Vår

Solen skiner idag också, hur underbart ?
 
God morgon förresten ! 
Tisdag idag och jag tänkte försöka vara lite produktiv. Efter jag släppt ut hästarna imorse så tog jag ett röj här hemma och åt sen frukost till det nya avsnittet av Cougar Town.
Nu ska jag byta om till hästkläder och åka bort till mitt stall. Sunnie ska gå en lite längre tur idag, med snäppet mer krav än igår, och så tänkte jag rida genom samhället så att hon får se sig omkring och trafiktränas lite. Sen ska stallet göras, som vanligt.
 
Sen åker jag vidare till Johanna och så rider vi ett pass på unghästarna i padocken. Kanske att vi tar "gamlingarna" också beroende på vad klockan blir. 
När hennes stall är klart ska jag ha läxhjälp och därefter är jag väl i stort sätt klar för dagen och kan spendera ensamtid med Tompa resten av kvällen. Jag har ju insläppet kvar då också men det tar inte så lång tid.
 
 
Hur ser eran dag ut ? Skola, jobb, lediga ? :)
 
 
 
 
 
 

Världens finaste <3

 
 
 
 

Snabb morgonhälsning

Hej på er !
 
Inatt har jag endast vaknat några gånger och kunnat somna om direkt igen, så skönt ! Nu ska jag göra mig redo för jobbet och efter jobbet stannar jag till och köper ett Dyonträns till Sunnie :)
Jag hoppas att vi hinner premiärprova det redan idag !
 
Ridturen igår gick bra. I början kändes hon lite tom i traven men efter en stund var det samma pigga Sunnie som vanligt och hon uppskattade verkligen att få galoppera. Idag lägger jag på ännu lite mer trav och galopp.
 
Ha en bra dag !
 
 
 
 
 
 

Stallet och köttfärslimpa

Nu ska jag svida om till ridkläder och åka till stallet. Jag hade tänkt snygga till mig och Sunnie lite och be Tompa fota nu när det är så fint väder även idag, men jag är så satans trött och så börjar Tompa jobba kl 15 så vi får nog skjuta fram det ytterligare. Ovanligt ;)
 
Sunnie ska äntligen få galoppera lite idag igen, nu när hon är fräsch, och det har gått över en vecka på vaccinationen. Ska man tänka positivt så var det ju ändå tur att hon var halt och kunde vila samma vecka som hon vaccinerades.
 
Ikväll sks vi åka och äta middag hos Carro och Niklas. Det bjuds på hemmalagad köttfärslimpa, standardrätt här på schlätta, haha !
 
 
 
 
 
 

Tips på bloggar ?

Jag skulle vilja ha lite fler och nya bloggar att läsa !
 
Så tipsa mig om olika bloggar här i kommentarsfältet. Din eller någon annan blogg du själv tycker är bra, hästblogg eller inte spelar ingen roll.
 
Jag ser fram att läsa era bloggar ! :)
 
 
 
 
 
 

Ryggont och limousine

Ungefär nu är jag redo att byta ut min rygg. Efter kanske 2 veckor med dålig sömn och ha vart vaken flera timmar per natt börjar jag nu bli utmattad. Huvudvärk, orkeslös, lättirriterad bland annat. Det finns inget värre än att vara så trött och inte vilja något hellre än att sova men både i sittande och liggande ställning känns det som någon vrider om en kniv i musklerna i ryggen. 
 
Nog klagat från min sida, jag tänkte att när jag ändå är vaken så kan jag ju lika gärna göra något produktivt och uppdatera bloggen, right ?
 
Igår var vi iväg och hämtade hem Evelins andra häst, Ninja. Så jättesöt och trots tidigare problem med lastning så gick hon på nästan direkt. Duktig häst !
 
Sunnie vilade igår, och självklart ska det då slå till och bli vårens hittills finaste och varmaste dag. Så typiskt, men förhoppningsvis blir det fler såna ganska så snart.
På kvällen firade vi Anders och åkte limousine, åt och drack gott och bowlade med ett härligt gäng. 
 
 
 
 
Nu får jag väl se vad jag ska hitta på. Jag kan inte städa och dona för då vaknar Tompa. Hmm.. Jag får vänta tills det blir ljust och gå ut och gå en sväng helt enkelt !
 
 
 

.

 
 
 

Tyglar

Något som jag inte riktigt är bekväm att rida med är tjocka gummityglar.
Jag tycker att man lätt blir hård och stum i handen och så är dom obekväma att hålla i på grund av tjockleken.
 
 
 
 
Däremot tävlar jag med ett par tyglar som har ett tunt lager gummi på ena sidan och läder på andra. Dom ger ett väldigt bra grepp samtidigt som dom både är smala och tunna.
 
 
 
 
Hemma till vardags rider jag oftast med vanliga släta lädertyglar. Jag tycker det är skönt att slippa ha "pluppar" som bara sitter i vägen och som skaver händerna om hästen nu skulle lyckas slita tyglarna ur händerna.
 
 
 
 
 
Vilka tyglar föredrar du att rida med ? :)
 
 
 

Sambomys och fräsch Sunnie

 
 
Idag åker jag med min fina pojkvän på jobbet. Det kan tyckas vara tråkigt men jag kan lova er att vi har väldigt roligt och jag som älskar att åka bil uppskattar verkligen såna här dagar :)
 
Jag skrittade Sunnie igår och imorse la jag in lite trav och hon känns piggare och fräschare än på länge ! Antagligen trampade hon bara på något i skogen som gjorde att hon blev öm den dagen. Så jag travar henne imorgon också, lägger till lite galopp på söndag och sen kommer jag rida henne som vanligt. Eller ja, på den nivån vi var innan hon var halt.
 
När vi är färdiga för dagen så kommer vi åka till verkstan och byta olja och oljefilter på saaben. Förhoppningsvis hinner vi tvätta och polera den också, han ser så ledsen ut med massa salt och lera på sig.. En uppfräschning behövs absolut, men om det blir idag eller nästa helg får vi se.
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ATM

 
 
 
 
 
 
 

Dyon working collection

Ett träns som jag tidigare har dissat här på bloggen är Dyon working Collection med platt nosgrimma:
 
 
 
 
Nu det sista har jag dock kommit på mig själv med att kolla efter ett sånt här träns till Sunnie. Vad hände där liksom ? När bytte jag åsikt ? Snyggt är det i alla fall !
 
Tränset med fodrad nosgrimma är väl kanske snäppet snyggare:
 
 
 
 
Är det någon som har ett svart Dyon working collection i storlek full som ni vill bli av med så får ni gärna höra av er till mig !
 
Jag vill ha ett nytt träns till Sunnie, som jag kommer använda både på tävling och hemma. Helst med ett bredare och svängt nackstycke så att hon inte får så mycket tryck bakom öronen. Och modellerna över är ju perfekta med hakar till bettet så att det blir smidigt och enkelt att byta bett.
 
Annars har ju Hööks en liknande modell som jag i så fall får slå till på:
 
 
 
 
 

Lista

Fyra frågor om förhållanden.

Är du singel ? Nej.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet ? Absolut !
Hur många har du varit kär i? Två stycken, men på två helt olika sätt.
Är du kär just nu? Otroligt kär !

Nio frågor om dig själv.
Namn? Emelie Isabella Maria Svensson.
När fyller du år? 20 augusti.
Några piercingar? En i vänsterörat och en i näsan som har växt ihop.
Vad har du på dig just nu? Myskläder, som alltid när jag är hemma. 
Vad tycker du mest om hos dig själv? Pass ? Att skriva snäll saker om sig själv är alltid svårt !
Vad är du bra på? När jag var liten var jag riktigt bra på att skriva berättelser men just nu är jag nog rätt så talanglös, haha !
Vem älskar du mest på denna jorden? Thomas och Sunnie.
Sover du hellre själv än tillsammans med någon? Med någon. Att sova själv är det värsta som finns och jag inbillar mig alltid en massa töntiga saker..

3 frågor om dina vänner.
Vem vet allt om dig? Ingen.
Vem är den roligaste av dina vänner? Det är Anders, utan tvekan !
Vem är snyggast av dina vänner? Är jag tråkig om jag svarar alla ? För det tycker jag !

10 frågor om idag.
Vad har du gjort idag? Släppt ut hästarna, ätit frukost och pussat på min pojkvän. 
Vad ska du göra nu? Läsa GG.
Har du gjort något dåligt idag? Inte än.
Vad har du ätit idag? Ostmacka och nyponsoppa.
Har du duschat idag? Nope. 
Är du trött nu? Ja, efter flera nätters dålig sömn så tänkte jag faktiskt försöka sova en extra timme lite senare. 
Vad händer idag? Stallet och läxhjälp, däremellan en massa egentid.

Annat.
Hur mår du just nu? Trött och känner mig lite utnyttjad men annars lycklig. 
Är du hungrig nu? Ovanligt nog: nej.
Vad är klockan nu just nu? 9.26
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? Bloggen och TSR´s hemsida.

Musik.
Lyssnar du på musik just nu? Nej.
Vilket är ditt favoritband/artist? Calvin Harris, hallelujah !
Vad gillar du för musik? Jag lyssnar på det mesta men föredrar house eller metal.

Kärlek.
Har du kysst någon idag? Flera gånger !.
Är du romantisk? Om jag vill kan jag vara det men jag är dålig på den där vardagsromansen..
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Förhållande.
Har du varit tillsammans med två samtidigt? Nej, det skulle jag inte vilja påstå.
Vem sov du senast bredvid? Tompa.
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Ingen aning, 16 och 19 ? Dom är inte tillsammans nu i alla fall.

 

 

 

 

 


God morgon torsdag !

Jag vaknade upp idag i tron om att jag skulle får ha min pojkvän här hemma hela dagen. Vi skulle fota mig och Sunnie och äntligen polera min bil (vilket inte har blivit gjort än..). Men det slutade med att han nyss åkte iväg för att jobba ändå, så tråkigt. Jaja, jag köpte mig 9 (!!) böcker i Gossip Girl serien igår så jag har att göra idag i alla fall, hehe ;)
 
Sunnie blev aldrig riden igår, det drog ut på tiden att göra smörgåstårtor och vi var inte klara förrän vid sju på kvällen. Men när det gäller hältor så gör inte en dags extra vila någon skada känner jag. Idag ska vi däremot skritta ut på grusvägen och förhoppningsvis lägga till lite trav. 
Ikväll ska jag iväg på läxhjälp, så det ser ut som om jag kan fylla upp den här dagen med saker att göra också.
 
 
 
 
 
Visst blev dom snygga ?
 
 
 

Inspo

 
 
 
 

Lite snabb update

Idag har jag jobbat 8-17, åkte hem och sen direkt till stallet där jag pussade på min bästa vän och borstade igenom henne noga, ny fläta i svansen, massa godis mm.
Mamma gick och sprang med henne igår och då såg hon helt ren ut och när jag gick en sväng med henne efteråt så lät hon jämn. Förhoppningsvis trampade hon bara på något när vi red i skogen så jag tänkte ge det ett nytt försök imorgon igen och håller tummarna för att karmagudarna för en gångs skull är på min sida :)
 
Jag har för övrigt glömt säga att jag har klippt av en bra bit av mitt hår. Det var välbeövligt men jag passar verkligen inte i det, haha !
 
Imorgon jobbar jag 8-14 och sen är jag ledig resten av veckan. Fördelen med att typ vara arbetslös ;)
 
 
 
Man måste ju bara älska mitt stall som är fullt av balkar som är ivägen och täcker allt ljus.. Men på den här dagsfärska bilden ser ni i alla fall lite hur Sunnie ser ut nu när hon är klippt.
 
 
 

Tävlingsplanering 2014

Nu är det väl rätt dumt att planera in tävlingar när Sunnie är lite ofräsch men jag utgår från att jag kan rida henne som vanligt igen till helgen. Som vanligt så är det en preliminär lista och det kommer läggas till och falla bort tävlingar under året !
 
 
23/3  Pay´n Jump Skaraortens Ryttarförening
 
30/3  Lokal Alleby Ridklubb
 
5/4  Lokal Göteborg Fältrittklubb
 
20/4  Lokal Bulycke Ryttarförening
 
21/4  Lokal Nygårds Ryttarsällskap
 
26/4  Lokal Tidaholmsbygdens Hästklubb
26/4  Lokal Lilla Edets Ridklubb
 
3/5  Lokal Östadkulle Ridklubb
 
4/5  Lokal Kungälv Hästsportklubb
4/5  Lokal Mölltorps Ridsällskap
 
10/5  Lokal Hjo Hästsportklubb
 
11/5  Lokal Partille Ridklubb
 
24/5  Lokal Brämhults Ryttarsällskap
 
25/5  Lokal Ulricehamnsbygdens Ridklubb
 
30/5  Lokal Föreningen Gäseneryttarna
 
31/5  Lokal Nuntorp Hästsportklubb
 
6/6  Lokal Vänersborgs Ryttarförening
 
14/6  Regional Götene Ryttarklubb
 
27/6  Regional Ale Jennylunds Ridklubb
 
29/6  Lokal Frillesås Rid och Körklubb
 
6/7  Regional Uddevalla Ryttarförening
 
31/7  Lokal/Regional Lilla Edets Ridklubb
 
8/8  Lokal Mariestads Ridklubb
 
10/8  Lokal Ridklubben i Grästorp
 
15/8  Lokal Göteborg Hästsportklubb
15/8  Lokal Kungsbacka Ridklubb
 
24/8  Lokal Nygårds Ryttarsällskap
24/8  Lokal Vartofta Rid och Körsällskap
 
30/8  Regional Ale Jennylunds Ridklubb
30/8  Regional Föreningen Gäseneryttarna
 
31/8  Lokal Gråbo Ridklubb
 
6/9  Lokal Föreningen Gäseneryttarna
 
7/9  Lokal Kungälvs Hästsportklubb
 
13/9  Lokal Mölltorps Ridsällskap
 
19/9  Lokal Alingsås Ryttarsällskap
 
21/9  Lokal Tämta Ridklubb
 
27/9  Lokal Trollhättans Fältrittklubb
 
28/9  Lokal Ulricehamnsbygdens Ridklubb
28/9  Lokal Skövde Ryttarförening
 
5/10  Lokal Stenungsunds Hoppryttarförening
 
12/10  Lokal Mariestads Ridklubb
 
18/10  Lokal Falbygdens Hästsportförening
 
19/10  Lokal Onsala Ryttarförening
 
25/10  Lokal Trollhättans Sportryttare
 
1/11  Lokal Skaraortens Ryttarförening
 
2/11  Lokal Lidköpings Ridklubb
 
8/11  Regional Alingsås Ryttarsällskap
 
15/11 Lokal Falbygdens Hästsportförening
 
 
Klubbarna med tjock text är dom jag kommer kolla närmare på och gärna vill åka till.
Det kommer bli svårt att välja bland vissa tävlingar men jag prioriterar klubbar som vi inte tävlat på innan och klubbar som det har gått bra på tidigare. Till exempel så åker jag ju gärna till Gråbo detta året också tack vare vår vinst där förra året, trots att tävlingsplatsen var lite liten. Jag måste ju försvara vår vinst, haha ;)
 
 
 
Gråbo Ridklubb.
 
 
Falbygdens Hästsportförening.
 
 
Essunga Ryttarförening, som vi faktiskt inte ska tävla på alls i år då det alltid går såååå dåligt där.
 
 
 

Sista besiktningen och fräsch häst ?

Hej på er !
 
Måndag idag och jag är ledig. Det är så skönt att kunna starta upp veckan på mitt sätt och i min egen takt, jag önskar att jag kunde göra det varje vecka.
 
Imorse när jag släppte ut hästarna så gick jag lite med Sunnie och då såg hon färsch ut. Med tanke på att hon då också stått i boxen hela natten och "stelnat till" så hoppas jag att det är bra nyheter och att hon nu är bra. I värsta fall så är hon ofräsch i eftermiddag när hon har rört sig i hagen och då är det desto sämre nyheter.. Men jag håller hoppet uppe och ska se om jag kan hitta någon som kan gå och springa med henne i eftermiddag så jag får se hur hon rör sig mer på håll.
 
Direkt när jag släppt ut hästarna åkte jag till Skara och besiktade Tompas bil. Det var katalysatorbyte som behövdes för nu hade den jättebra avgasvärden och äntligen har vi pillat klart med den bilen för ett tag framöver. Eller ja, tills Tompa ska lacka om den vilket kanske blir ganska snart i och för sig..
 
Nu ska jag sätta mig och kolla på tävlingar och ett inlägg om det kommer upp strax.
Happy monday !
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Och så var det ju det där med att sova då..
Det finns inget värre än att vara jättetrött och inte vilja något annat än att sova men ändå bara ligger och vrider sig i sängen för att ryggvärken gör ont bara när jag andas.
Fan vad trött jag är på den här skiten..
 
 
 
 
 

Halt häst..

Så typiskt !
Det blir ju ett tråkigt svart moln i mina tankar denna lördagkväll..
 
 
 
Mitt fina hjärta <3
 
 
 

Ridbyxor och olja

Det blev inte mässan idag men jag stillade mitt shoppingsug lite inne på Skara Hästsport. Där köpte jag Skara Hästsports egna ridbyxor i färgen marinblå. Egentligen hade jag tänkt köpa oskodda då det är bekvämare men eftersom det ofta går hål i grenen på mina byxor så tänkte jag att dom blir lite mer slitstarka med skoning, så det fick det bli !
För övrigt så såg jag ett skitsnyggt schabrak från Shockemöle Sports (som dessutom var på rea) och jag lär ju ångra mig BIG TIME att jag inte köpte det:
 
 
Det syns inte på bilden men den har en blingpasspoal och så skimrar hela schabraket med små blingkorn. Love <3
 
Sen så är det ju dags för oljebyte på saaben så vi fick med 5 liter olja hem och det är inte billigt..
 
Nu ska vi till stallet för att motionera Sunnie och mocka. Hon ska få några extra pussar idag med, så duktig som hon var igår.
När vi är klara så ska vi svida om till partykläder och åka till Niklas och Carro och föra lite med melodifestivalen (haha) innan vi åker vidare till födelsedagsfirande hos Jossan. Det blir nog en bra lördag trots allt !
 
 
 

1 mars

Ny månad och visst räknas mars som vårmånad ? Även om jag inte vaknade upp till strålande sol så är jag rätt nöjd med att slippa snön i alla fall.
 
Igår kollade ju veterinären på Sunnies tänder och förutom en hake i nederkäken så var dom jätteraka och fina, skönt ! Så han raspade bort hakarna vilket tog kanske fem minuter. Han gjorde det utan lugnande och Sunnie tyckte att det var lite otäckt men skötte sig väldigt bra. Jag hade ju kanske önskat lugnande för att få en bättre upplevelse för henne men förhoppningsvis så kommer hon vars lugn när veterinären kommer ut även i framtiden.
 
Igår fick vi ÄNTLIGEN klart Tompas bil så nästa vecka ska den besiktas igen och då hoppas jag innerligt att den går igenom. Tanken var att vi skulle polerat min bil igår också men audin drog ut på tiden. 
På kvällen kom Carro, Niklas och Denny förbi och var här ett tag och det var trevligt ! 
 
Idag är jag så himla sugen på att åka till mässan men jag tycker att 140 kronor är liiite i dyraste laget för att bara gå och kika runt. Men vi får se, vi kanske hamnar där till slut ändå ;)
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0