Dagens ridpass


Nu var jag, Sunnie, Tompa och Stina precis ute på en ridtur i skogen. Det är otroligt varmt ute men det fläktar rätt skönt när man rider.

Jag red henne faktiskt på graman idag, för första gången efter vilan, och den gav inte så bra effekt som jag ville. Hon blev spänd istället och sänkte ryggen stundvis. Men det är som sagt första gången på graman på länge så hon kommer förhoppningsvis slappna av mer och mer för varje ridtur med gramanen.

I traven red vi mest tempoväxlingar men även några övergångar till skritt och det gjorde hon ganska bra. Där höll hon sig för det mesta avslappnad.
Jag testade också att sitta ner i hennes trav eftersom jag har haft tankarna på dressyrtävling det sista men det var inte det lättaste.
Hon har mycket mer kraft och energi i traven nu plus att hon har längt ut sitt steg en del så jag studsade bara runt i sadeln, trots att jag hade mina ridbyxor med klistrigast skoning.

I galoppen tränade vi lite byten och att gå ställd åt vänster i höger galopp och tvärtom och det var där hon spände till efter ett tag. Det är bara att träna vidare helt enkelt !


Nu ska jag sätta mig i solen och putsa lädret och passa på att sola några timmar över lunch.
Lite senare i eftermiddag åker jag till Kaisa för att rida en sväng och sista stoppet för dagen blir hemma hos Johanna. Hiawhata ska ridas till grushålan och Titius ska lösgalopperas med sadel för första gången efter vilan.




Sunnie Girl.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0