Gårdagens ridning


Det började inte särskillt bra. Sunnie var helhispig i stallet och stog inte stilla en sekund. Under ett tillfälle kunde man SE hur hårt hennes hjärta slog !
Jag gjorde mitt bästa för att lugna henne istället för att bli arg på henne och efter ett tag så hjälpte det lite. Men när jag skulle tränsa började hon igen och jag höll på att inte ens få på henne tränset. Hon höjde bara huvudet och struntade i mig totalt.

Då blev jag så frustrerad att jag stog och grät. Det har blivit en så stor grej av att hon är nervös hela tiden och jag orkar inte ta den fighten varje dag, jag har gjort det alldeles för länge. Tyvärr så är det en fight jag måste ta då jag inte får i ordning henne inför ridpasset annars.
Det hjälper lite när jag försöker lugna henne istället för att bara ignorera hennes beteende, men jag är sån som person att jag vill se resultat direkt. Min dåligaste egenskap.

Men jag får ge henne den tiden hon behöver och försöka strunta i att vi har hållt på med det här problemet i över ett år..


Själva ridturen gick ganska bra igår. Hon blir gärna lite lat och tar inte riktigt skänkeln så vi red mycket tempoväxlingar i skritten och tränade på att hålla formen in och ur halter. Tillslut så var hon riktigt fin och gjorde bra halter och tempoväxlingar.
Det är precis det här vi måste träna på och det känns bra att något med Sunnie funkar.


Idag får hon vila och så tar vi nya tag imorgon !




Sunnie Girl.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0