Tävlingsdetaljer


Nu kommer det lite mer detaljer från tävlingen:

Sunnie kändes väldigt fin inför båda klasserna. Hon stannade inte på framhoppningen (vilket egentligen inte spelar så stor roll för inne på banan när det gäller henne) och hon kändes väldigt pigg och fräsch !

En tråkig sak i Falköping var att de har byggt ett nytt ridhus på en del av deras stora, fina grusbana. Den var fortfarande stor men det var inte samma känsla att rida på den nu. 

I första 1m så la jag henne helt fel på nästan varje hinder. Vi hade ett bra grundtempo men när vi vände upp mot hindren så ville jag kontrollera lite för mycket och då blev allt fel. Men hon var väldigt duktig och ärlig och hoppade ändå så den rundan var vi felfria. 

Underlaget på tävlingsbanan lite djupt på vissa ställen och det var lite anledningen till att vi kraschade på ett hinder i den andra 1m. Det var djupt i svängen så Sunnie fick inte riktigt kraften att ta i när jag bad henne gå fram och ta av stort. Så istället hamnade vi mitt emellan ett läge och kraschade. När jag red an hindret nästa gång red jag lite innanför svängen där det inte var så djupt och då var det inga problem !
I andra rundan hade vi ett lika bra tempo som i första rundan och jag vågade rida hela vägen fram till hindren istället för att backa de sista galoppsprången. Den rundan kändes helt klart bättre men 4 fel för att vi kraschade och ett pet gav 8 fel. Men jag är ändå mest nöjd över den rundan !

Planerna var att jag skulle tävla i Trollhättan den 26 september men tyvärr ska hon vaccineras ungefär där så det blir inget med det. Vi startar kanske i Essunga den 3e istället :)


Det var lite mer detaljer från tävlingen. Tycker ni det är roligt att läsa mer detaljerat om tävlingarna ? :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0