Första gången

Första avramlingen från Chills - check !
 
Chilli har ju som sagt vilat ett tag. Men idag var grusvägen upptinad en bit så då passade jag på.
Jag longerade honom några varv men han var ganska lugn så jag satt upp.
Jag kände att han var lite spänd men det var ändå inte så farligt. Förrän vi kom till grannens hus och Platina sprang och gnäggade i hagen bredvid. Då blev det för mycket för Chilli så han började konstra. När han inte fick gå framåt gick han istället uppåt och han var snabb. Jag hann inte luta mig framåt och vara följsam så jag typ gled av och satte mig rätt på ett isigt parti. Aj !
 
Chilli blev nog lite chockad så jag fick tag på honom direkt. Jag bestämde mig för att leda honom en bit så han fick vänja sig vid Platina men då ställde han sig igen så att jag tappade honom. Efter att han sprungit runt en stund fick Tompa (som kom springande när jag ramlade av) tag på honom och så gick vi iväg på grusvägen.
På vägen hem satt jag upp och så skrittade vi hem, vände och skrittade en bit till på grusvägen innan vi gick tillbaka och in i stallet.
 
Ja, det gick ju inte riktigt som jag tänkt mig. Hade Platina vart lugn så hade det nog gått bättre men nu blev Chilli påverkad och stressad av henne. Tyvärr så har jag ingen häst att ha som sällskap till när vi rider ut så vi får helt enkelt fortsätta traggla själva och eventuellt promenera från gården några gånger för att slippa fler incidenter innan han har förstått vad jag begär av honom.
 
 
Första, men med all säkerhet inte sista, gången jag flyger av Chills 🙈
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0