Lokal Falköping 10/3

I lördags var jag och Sannie i Falköping på deras lokala hopptävling. Jag hade ganska stora förhoppningar då det gick så bra där för några veckor sen.
 
90 cm: Här var hon fin på framridningen och framhoppningen gick också bra. Det var ganska trångt och folk överallt men vi fick några bra språng.
På banan låg hon ganska mycket i handen men hon hoppade bra. Jag såg på filmen efteråt att vi hade en dålig galopp och då fick vi också svårt att hålla våra galoppsprång på linjerna. Men en helt okej och felfri runda.
 
1m: Här kändes hon lite stretigare på framridningen men jag bestämde mig för att låta henne vara sån, just för att undvika att hon skulle tjura ihop. Framhoppningen gick i vänster varv till denna klassen och det var inte till vår fördel. Jag hade redan från början svårt att rida an hindren då hon inte ville följa med mig runt. Vi fick något riktigt bra språng på räcket men så fort vi började hoppa oxern så blev hon riktigt grinig på mig och drog åt höger precis innan språnget. Vi kraschade en gång och sen ville hon inte alls. Vi kom över ett lågt räcke innan vi gick in på banan. Där kändes det direkt att hon tyckte hon var klar för dagen och vi stannade ut oss på 1an. Vi kom dock över på fjärde försöket.
 
Så ja, jag är riktigt besviken. Irriterad på Sannie för att hon bara stänger av sådär och arg på mig själv som inte klarar att rida igenom det. Men vi ska förhoppningsvis få revansch redan i helgen då vi ska till Mariestad och hoppa samma klasser. Jag ska pröva ett nytt/gammalt bett innan dess och förhoppningsvis få bättre ordning på styrningen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0