Avkastarkungen

Ja, det blir snart Chills smeknamn. Idag fick han nämligen av mig igen. Ingen skada skedd, jag landade på fötterna och lyckades hålla kvar honom men fy vad förbannad jag var !
 
Idag började han redan precis när vi kommit bakom garaget. Han ställde sig högt idag så jag fick vara snabb att hålla om hans hals. Jag höll ena handen om tyglarna och "säkerhetsbältet" (stiglädret runt halsen) och så försökte jag vara beredd att klappa till honom i huvudet när han ställde sig och sen snabbt den fria armén runt halsen. När han krånglat ett tag så fick jag äntligen fram honom och travade på gräsvägen mot skogen. När vi kom fram till skogen stannade han igen och varierade mellan att stå fastväxt och ställa sig. Jag försökte ett nytt knep, att snurra honom innan han hann växa fast, men det tröttnade han på rätt snart och stog still vad jag ön gjorde. Där höll vi på ett bra tag innan han ställde sig igen, högt, och jag tror han tappade balansen för han började vackla. Jag hann inte hålla om hans hals så jag gled av på sidan och landade på fötterna.
Nu var jag riktigt arg så jag ledde honom in i skogen och var noga med att han skulle stanna och sen gå fram direkt när jag bad honom. Efter kanske 70 meter hoppade jag upp igen och då stannade han 2-3 gånger men ställde sig aldrig riktigt högt. Förmodligen tyckte han att det var obehagligt när han tappade balansen och jag ramlade av. Sen skrittade, travade och galopperade vi hela rundan utan några som helst problem och då fick han massa klapp och beröm.
 
Jag vet knappt vad jag ska säga. Visst är det obehagligt när han ställer sig så högt men jag blir mer arg än rädd. Idag blev han nästan lite blockerad vid ett tillfälle och då försökte jag bara att sitta still och vänta ut honom. Låta honom andas liksom. Sen fortsatte han ju att bråka i alla fall så jag vet helt ärligt inte om jag gör rätt. Jag får prova min metod några gånger till, funkar det inte så får jag helt enkelt fråga om hjälp. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0