Måsas Amelia


Idag var vi och red Amelia igen.

Idag var det inte några problem att komma upp på henne. Jag hängde på henne något varv först och sen kastade Tompa upp mig. Vi skrittade runt, tränade på halter och igångsättningar precis som igår och det gick jättebra.

Efter ett tag bad jag Tompa knäppa loss grimskafftet och bara gå bredvid. Det tyckte inte Amelia var en bra idé. Hon växte fast i marken och vägrade gå fram tills Tompa knäppte fast grimskafftet igen. Då gick hon som om inget hade hänt. Vi testade igen och igen men hon ville verkligen inte gå utan grimskafftet, även om Tompa gick bredvid, och det kvittade hur mycket vi båda försökte smacka fram henne.  

Nästa gång Tompa knäppte loss grimskafftet och Amelia stannade så gick jag på henne med skänkeln och rösten för att få någon sorts reaktion. Det hände ingenting. Jag gick på henne lite mer och då blev hon bli grinig och började backa och slänga med huvudet. Det är en dam med humör det där !

Efter en liten stund till tyckte hon att det räckte och började ställa sig lite smått och sen skjuta rygg. Som tur är så har hon inte så mycket kraft att hon orkar ta i så jag kunde sitta kvar. Men det var ett tecken på att hon tröttnat och jag vill inte pressa henne för mycket. Så Tompa knäppte fast grimskafftet och ledde runt oss några varv innan jag satt av.


Hästen ska alltid avsluta med en positiv känsla, Amelias positiva känsla idag var att gå i grimskaft bredvid Tompa.


Det är inte kul när man får sådana här steg bakåt. Hon gick så bra när Tompa ledde henne så jag trodde absolut att jag skulle kunna rida henne själv en stund idag. Men jag tänker inte ge mig ! 
Imorgon ska jag jobba henne lite för hand och försöka få henne att förstå att om jag drar i vänster tygel så ska hon svänga till vänster osv. Och så får vi hoppas att hon är på bättre humör imorgon :)

 

                                                  Måsas Amelia
                                                        f. -05
                                                    connemara


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0