God morgon !

Just nu sitter jag vid köksbordet och äter frukost. Det är inte så ofta det händer, oftast brukar jag landa framför TVn, hehe.
 
Stallet är mockat och Sunnie är skrittad. Vi tog en barbackatur idag, så mysigt ! Och det tyckte nog Sunnie också. 
 
Nu har jag svidat om till vanliga kläder och börjar jobba på fritids kl 10. Dagen går i ett och jag längtar tills jag kan sjunka ner i soffan med min största kärlek ikväll. 
Hoppas ni får en bra start på eran helg så hörs vi under dagen !
 
 
 
 
 
 

Möten och "ridlektion"

Idag spenderade jag större delen av dagen i Vara. På förmiddagen var jag på en föreläsning som (som vanligt) inte gav så mycket. Tur att jag kände en person där i alla fall, Emma, annars kände jag inte riktigt att jag passade in där med gamla "coola" gubbgäng som inte visade särskillt mycket respekt.
På eftermiddagen ett möte med min jobbcoach och ett snabbt besök på Systemet inför helgen innan jag åkte direkt till stallet.
 
Idag skrittade min lilla kusin Sunnie i 30 minuter. Det var första gången hon red på en stor häst och hon gjorde det riktigt bra och hade en fin sits. Sunnie däremot betedde sig ganska bitchigt när tjejerna skulle borsta henne innan ridturen men så fort Emilia kom upp på ryggen så spetsades Sunnies öron. Jag tror att någon har lite felplacerad överskottsenergi ;)
 
 
 
 
När Tompa slutade jobbet så åkte vi till banken för ännu ett möte och nu är det inte långt kvar. Förhoppningsvis händer det roliga saker redan i helgen !
 
Nu ska vi somna till ett avsnitt av New Girl. Imorgon ska jag förhoppningsvis hinna både mocka och rida innan jag börjar jobba kl.10 för nör jag slutar kl 16.30 så ska jag med Evelin och kolla på häst. Denna helgen kommer bli så kul !
God natt !
 
 
 

Hoppning och besiktning

Denna dagen började som alla mina andra lediga dagar. Jag åkte till mitt stall och släppte ut hästarna och mockade. Sen åkte jag hem och åt frukost.
 
Klockan 10 var jag hos Giesela för att rida Xantippa. Vi byggde upp några hinder eftersom hoppning stog på schemat idag. 
Idag tog vi ett steg framåt med hoppningen, även om vi inte hoppade så högt. Jag kom över min rädseltröskel som har satt stopp för mig i hoppningen det sista och kunde lita på Xantippa, som för övrigt är en av världens snällaste och ärligaste hästar att hoppa. Så jag är nöjd med dagens ridpass och det känns som jag börjar få en bra grund i hoppningen igen. 
 
13.30 var jag inne i Nossebro och testade om jag har livmoderhalscancer. Jag hann med en snabb lunch/fika hos mormor och morfar i Vara innan jag besiktade Tompas bil 14.40. Sen åkte jag raka vägen hem och har endast gjort disken sen dess. Och insläppet i stallet såklart.
 
Idag var en sån dag där allt började jättebra och jag kände mig riktigt glad. Sen gick det åt fel håll någonstans och dagen slutar nu dåligt. Jag är på kasst humör och att jag ska spendera hela morgondagen på Folkuniversitetet gör inte direkt saken bättre.
Hatar inte ni också såna dagar ? Blööööh !
Jag ska äta kvällsmat och sen somna tidigt så att morgondagen kan komma och gå så snabbt som möjligt..
 
Här får ni tre bilder från förra gången jag och X hoppade:
Fotograf: My Wester.
 
 
 
 
Det är ju första gången ni ser henne. Visst är hon så otroligt fin ?
 
 
 

ATM

 
 
 
 

Ridning x2 och kvällsäventyr

Hej ! 
Första gången för idag som jag bloggar ordentligt så ni ska få en snabb dagsupdate.
 
Jag vaknade innan 6 imorse av att Tompas mobil ringde. Det var Johan som blivit stående med bilen på väg till jobbet så Tompa fick åka iväg och köra hem honom så han kunde hämta en ny bil och göra ett nytt försök. Vissa har ju lyx som har extrabilar ståendes hemma på gården, hehe.
 
När Tompa åkt till jobbet kunde jag somna om en liten stund innan min klocka ringde. 
Bort till stallet för utsläpp och mockning. Hästarna blev avmaskade i söndags så nu går dom uppe i den lilla hagen några dagar.
Sen åkte jag hem och åt frukost innan jag åkte till nästa stall.
 
Xantippa var fin att rida idag, vi travade över lite cavaletter och det gjorde henne superfin i galoppen efteråt ! Att jag sen måste träna lite på min teknik i ridningen är en annan sak. Jag har ju sån tur att kunna få tips av Giesela som förhoppningsvis kommer hjälpa mig en del. 
Imorgon ska jag dit igen och då skulle vi eventuellt hoppa !
 
Efter X åkte jag tillbaka till mitt stall och skrittade Sunnie i 30 minuter. Hon höll alla fyra hovar i backen hela ridturen, trots blåsten. Ganska imponerande får jag lov att säga !
 
När Tompa åkte förbi påväg ner till Landvetter för att avsluta sin arbetsdag vid 15.30 så stannade han och plockade upp mig. Sen har vi vart på äventyr i Göteborg och Trollhättan hela kvällen. Vad vi hållt på med får ni förhoppningsvis veta snart, och roligt är det. Inte för eran del i och för sig, men för mig och Tompa, haha ;)
 
Nu ska jag och Tompa somna framför någon bra serie och imorgon går dagen i stort sätt på repeat. Skönt när det händer lite saker.
God natt !
 
 
 
 
 
 

Gothenburg at night

 
 
 
 

ATM

 
Lite kvalitetstid med min bästa vän <3
 
 
 

Måndag

På jobbet idag gjorde vi osten som vi ska ha på luciafesten i vinter. Jag har inte vart med tidigare så jag tyckte det var lite intressant.
 
 
 
Detta ska alltså bli en fin ost !
 
Efter jobbet åkte jag till stallet och promenerade med Sunnie i 30 minuter i regnet och vi hann faktiskt tillbaka till stallet innan det blev kolsvart. Mockningen gick ganska snabbt och sen åkte jag hem och inväntade Evelin. Hon tog nämligen med sig ingredienser till tacos så vi hade en äkta tacomåndag ikväll.
Nu ligger jag i sängen och förbannar mig själv för att jag gick i stallskorna förut. En blåsa börjar framträda på hälen och den blåsan kommer hindra mig från promenader dom närmsta dagarna. Klant..
Mer update imorgon, nu ska jag kolla på New Girl tills jag somnar. God natt !
 
 
 

God morgon

 
 
 
Jag själv skulle behöva hitta lite inspiration från bilderna, idag är ingen bra dag alltså..
 
 
 

.

 
 
 
 

God morgon !

Idag ska jag inte sova bort halva dagen inte !
 
Gårkvällen hemma i soffan med Tompa var jättemysig och vad jag önskar att vi hade tid att umgås mer. Det är väl nackdelen med att bli vuxen och jobba i stället för att vara tonåring och gå i skolan.. Nu får jag ju åtminstone sova med honom varje natt, när jag gick i skola i Kungsbacka hände det ju bara på helgerna.
 
Nu ska jag dra upp Tompa ur sängen för att åka till stallet och mocka. Sen ska vi äta riktig grabbfrukost i form av bacon, ägg och Oboy innan vi åker mot Nossebro och kollar på dressyrtävling. My ska tävla och vi ska vara den bästa hejjarklacken någonsin ! Förutom att man ska vara så tyst som möjligt på dressyrtävling så vi får skrika våra ramsor viskandes, haha ;)
Skämt åsido så ska hon få grymma bilder och filmer och ett enormt stöd. 
 
I eftermiddag ska Sunnie skrittas och så hoppas jag att vi ska iväg på äventyr. Hoppashoppashoppas ! Det hade vart så kul, ni ska bara veta ! :)
 
 
 
My och Tessie på en klubbhoppning i våras.
 
 
 

Förresten..

.. så kan jag berätta att jag kunde lasta Sunnie 1/2 gånger i fredags. På väg till Husaby försökte jag lasta henne själv men hon blev bara stressad så Johanna fick rycka in och gå bakom med en lina. Det räcker att linan kommer fram så går hon in, man behöver alltså inte ens lägga linan mot rumpan på henne.
 
På vägen hem så prövade jag först att lasta henne som vanligt och leda in henne med grimskaft men det funkade såklart inte. Då tog jag linan, fäste den i grimman, drog den runt frambommen i transporten och sen bakom rumpan på henne. 
Hon tyckte det var lite konstigt att hon skulle gå in utan att jag gick framför henne så hon vek av med bakdelen några gånger men gick sen på. Då fick hon maaaassa beröm !
 
Sunnie brukar inte vara svårlastad men nu det sista när vi bara har åkt till Husaby så har hon lärt sig att vi kommer fram till ett ställe där hon blir stucken och får vara med om en massa ovanliga grejer. Förhoppningsvis så går hon på lättare när Husabybesöken har avtagit :)
 
 
 
En lätt drogad Sunnie i en av dom numera välbekanta Husabyboxarna <3
 
 
 

Ridning, verkning av fölunge och mek

Idag har jag prickat av några olika punkter som skulle göras.
Jag och Tompa började med att sova bort halva dagen, det är inte ofta man sover till halv ett. Men eftersom vi var uppe till 3 inatt och vi tydligen har blivit pensionärer bara över en natt så kände vi att det behövdes.
 
Efter en snabb frukost med sällskap av Budda så åkte vi till stallet och mockade. Sunnie fick vila såhär dagen efter behandling. Kanske inte nödvändigt men det känns bäst så.
 
Vidare till Mys stall för att rida Tessie eftersom My jobbade hela dagen. Och jag tycker om den hästen alltså, så rolig att rida ! Hon var mer avslappnad redan från början idag och det kändes att dom har tränat mycket det sista. Vi jobbade en del med skänkelvikning i skritten innan vi började med traven. Hon var pigg men slappnade ändå av ganska fort. En galopp i varje och sen avtravning i ganska låg form och då var hon riktigt fin. 
 
Efter ridningen var det dags för dagens utmaning, att verka Mys fölunge Chicago. Vi tre tjejer och Tompa kan vara envetna men efter några blåmärken fick vi inse oss besegrade, för denna gång. 
 
Nu var stalldelen slut för dagen och vi åkte till verkstan för att meka. Vi fick trevligt sällskap av Carro, Niklas och Jocke men nu är vi äntligen hemma igen. Nu ska vi inta soffläge resten av kvällen, äta morötter och gurka med dip och spela Wii. Mysigt avslut på en bra dag !
 
 
 
Jag bara älskar min låtsaspappa Johans upphängning av Sunnies grimma efter insläppet, haha !
 
 
 

Rubrik

Lång dag, med alldeles för lite mat i magen. Just nu är jag och Tompa DJ på en riktig fjortisfest i Essunga, tyvärr så tjänar vi dessutom otroligt dåligt på det. Men men, vi lever bara en gång och ungdomarna måste ju också få ha kul. Själv känner jag mig som 50+ och längtar efter sängen. 
Vi hörs mer imorgon !
 
 
 

Läsartävling

Som ni vet så ska jag och Sunnie till Husaby imorgon och som ni också vet så var Sunnie ganska svårlastad sist (jag kom på nu att ni aldrig fick inlägget om lastningen, men ja, hon var ganska jobbig).
 
Därför tänkte jag göra det till en gissningslek och ni får reda på resultatet imorgon när vi kommer hem.
Den som gissar rätt eller närmast rätt svar vinner en länk. Självklart kan ni vara anonyma också :)
 
Imorgon ska Sunnie lastas två gånger, en på ditvägen och en på hemvägen. 
Tror ni att jag kommer kunna lasta Sunnie själv ? I så fall, 1/2 eller 2/2 gånger ? Eller ni kanske tror 0/2 gånger ? 
 
Jag gissar själv på att jag kan lasta Sunnie själv 1/2 gånger. Att förtydliga är att om jag inte lyckas med att lasta henne själv så får jag får hjälp.
 
 
To be continued..
 
 
 
 
 
 

Spruckna fjädrar och Wii

Tydligen så har jag något virus i kroppen som inte riktigt vill bryta ut och som inte heller försvinner. Jag vet inte hur länge jag har haft det bubblandes under ytan, jag vill bara bli ordentligt sjuk så jag kan få bli ordentligt frisk ! 
 
I alla fall så skrittade jag Sunnie tidigare. Hon tyckte att det mesta var läskigt idag men under dom få minutrarna som hon faktiskt slappnade av så hade hon en stor och rörlig skritt, vilket inte annars är kännetecknande för henne. Mer än en gång har jag fått höra att hon har lika stor skritt som en ponny, vilket jag kan hålla med om ibland. 
 
Imorgon ska vi till Husaby för hennes andra behandling med stötvågor. Det känns lite ovärt att åka ända till Husaby för ett besök som tar mindre än fem minuter men då vet jag att det blir riktigt gjort och förhoppningsvis så är det värt det i slutändan !
 
För övrigt så hann vi med lite bilmek såhär på kvällen. Min bil har låtit lite konstigt dom senaste dagarna och det visade sig att en av sänkningsfjädrarna som vi satte på för några månader sen hade gått av. Vilken outstanding kvalitet, hmm.. Det var bara att plocka bort delen som gått av och köra vidare. Det verkar inte som om köregenskaperna påverkas då det endast gått av ett varv av fjädern och som det ser ut så ska vi ändå byta till originalfjädrar när vi sätter på vinterdäcken. Bilar alltså, alltid är det något !
 
 
 
Nu ska jag fortsätta spela Wii med Tompa. Tydligen så har jag blivit en dålig förlorare, jag blir så förbannat arg när Tompa vinner hela tiden ! Men jag tror att han fuskar, tror inte ni ? ;)
 
 
 

Tråkig torsdag

Vilken rörig dag ! 
Klockan 10 skulle jag vara på en föreläsning på Folkuniversitetet i Vara. När jag kommer fram så visar det sig att det är inställt. Fick jag någon information om det ? Nej, jag hade minsann släpat mig dit i onödan, när jag kunde vart och ridit Xantippa och kollat på när My tränade. 
Nästa möte skulle varit 13.30 men det blev också inställt i sista minuten. Jag ska ha sån himla framförhållning men tydligen är det helt okej att slösa på min tid ? Tack för den.
 
Jag hann i alla fall mocka stallet imorse så jag ska bara dit och gå med/rida Sunnie i 30 minuter och sen ta in dom för kvällen. 
Resten av kvällen ska jag spendera med Tompa. Vi ska laga hemmagjorda hamburgare och spela Wii. Så mysigt !
 
 
 
 
 
 

Dagen än så länge

Hej på er !
Hur har eran dag varit än så länge ? Min har vart riktigt rolig, fram tills nu när jag ska fortsätta skriva inför mötet imorgon.
 
Jag började med att försova mig imorse eftersom jag hade glömt att ställa klockan. Som tur är har min kropp något slags inbyggt larm för jag vaknar ändå alltid när klockan ska ringa (med några minuters skillnad) om det så är 5.30 eller 7.30. Så jag blev endast 7 minuter försenad till stallet imorse, trots det gnäggade Sunnie otåligt när jag öppnade stalldörren. Dom har mer inbyggd klocka än vad jag har..
Jag släppte ut hästarna och mockade direkt, det är så skönt att ha det gjort och slippa tänka på det senare under dagen.
Sen åkte jag hem och prickade in en frukost med Tompa som stannade till hemma en liten stund på vägen till Lidköping för att leverera.
 
Klockan 10 var jag hemma hos Giesela och red Xantippa. Det gick bra och hon kändes fin. Formen kunde vart lite bättre men det kommer med tiden, vi jobbar ju fortfarande på att lära känna varandra. Men hon är en otroligt trevlig häst, det kan jag inte säga för många gånger !
Oturligt nog blev Xantippa rädd för något innan vi började rida och hoppade till och lyckades pricka in min fot i landningen. Jag hade stålhätta på mig men av någon konstig anledning så brukar hästarna lyckas sätta ner hoven där stålhättan slutar, så också Xantippa. Så nu skiftar en del av min fot i blått. Tur att blått är en snygg färg ;)
 
Efter det åkte jag direkt till mitt stall och gick ut och gick med Sunnie i 30 minuter. Jag hade inte lust att skritta henne i regnet så en promenad blev bra. Och så farligt är det inte med foten eftersom jag klarade att gå, hehe. 
För övrigt så är min häst väldigt mysig. Flera gånger under vår promenad idag så tryckte hon mulen mot min kind i några sekunder innan hon vände fram huvudet igen. Söthäst <3
 
Nu ska jag skriva klart det sista till mötet imorgon, än så länge verkar inget krångla i alla fall..
 
 
 
 
 
 
 

Så j*vla arg !

Jag blev ju inte direkt på bättre humör av att allt, allt, allt bara krånglar !!
Jag har nu prövat på två datorer. På den ena fanns inte Word Office och när jag hade laddat hem det och skulle installera så funkar det inte, jag har försökt flera gånger. Den datorn går alltså inte att skriva på.
Den andra datorn är superseg men har Word men när jag skrivit en bit så slutade internet att fungera på den datorn och vill inte hoppa igång trots flera omstarter.
Jag fick alltså skriva klart på den sega datorn och får nu lägga in filen på min mobil för att kunna få filen till den datorn med internet så att jag kan maila iväg filen. När jag är färdig med det så har jag två saker kvar att skriva och göra likadant med. 
Men först ska jag pausa en stund innan jag slänger båda datorerna i väggen.. Gaaaaah !
 
 
 

Before I die

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måsten, möten och motion

Tre M som är huvudpelarna för min måndag.
Jag gick och la mig med världens sämsta känsla igår. Jag har ingen aning om varför men jag kände mig bara stressad och missnöjd. Jag vaknade upp på lite bättre humör idag men bestämde mig ändå för att inte boka in någon extra ridning idag. Det funkar att bara sitta och skritta min egna häst men att verkligen rida eller arbeta med någon annans häst när humöret är i botten är ingen hit och det brukar aldrig få något bra resultat.
Därför bestämde jag mig för att ta tag i alla mina måsten idag. När dom är gjorda och färdiga så kanske jag kan bli på lite bättre humör igen.
 
Dagen startade i stallet där jag bara släppte ut hästarna. På vägen hem fick jag några ungdomar att vrida på huvudena när dom hörde min grymma baslåda. Haha, jag blir som ett exalterat barn på nytt !
Väl hemma så ringde jag till Stordjursveterinärerna i Vara och fick ett recept på avmaskningsmedel som jag ska hämta ut i eftermiddag samtidigt som jag ska handla hem lite saker som fattas i kylskåpet.
Sen gick jag ut och gick med Stina i 20 minuter. Vi höll ett lagom tempo och jag fick lyssna på min älskade hårdrockslista på Spotify. Det får jag aldrig när Tompa är i närheten, hehe.
 
Nu har jag stämt av några mötestider och ska förbereda en hel del till ett möte på torsdag. Jag har hunnit plocka av lite här hemma och så tänkte jag få lite tid över till att fixa naglarna. 
I eftermiddag åker jag till stallet och skrittar Sunnie och mockar. När Tompa kommer hem ska vi åka och hämta halm och efter det så borde dagens måsten vara klara för denna gång. Då hoppas jag att humöret går tillbaka till sitt vanliga jag. Gör det inte det så är det kanske min årliga höstdepression som är på väg, jag som hade hoppats att jag skulle slippa den i år..
 
 
 
 
 
 

Söndag

Dagen börjades med att släppa ut hästarna och sen åkte jag, Tompa, Evelin och My till Nossebro och kollade på lokala hopptävlingar. Jag träffade många jag känner och tävlingssuget åkte upp till 100 igen. Vi såg många fina ritter och duktiga hästar och ryttare. Jag älskar att vara i tävlingssatmosfären !
 
Innan lunch åkte vi därifrån till stallet för att rida Sunnie. Skritt i 30 minuter och några travsteg. Tänk om jag kunde få hoppa min stjärna igen i framtiden *fingers crossed*.
Sen röjde jag undan lite i stallet och ordnade för att kunna lägga tak på sadelkammaren. Kanske att jag kan täta väggarna bättre så jag kan få lite värme i sadelkammaren, det hade vart riktig vardagslyx !
 
Under tiden jag fixade i stallet så var Tompa och Johan upptagna med att bygga klart min baslåda. Det blev så jäkla bra och det spelar riktigt högt. Nu ska den bara kläs så kommer den bli ännu snyggare ! 
 
 
 
 
 

Fredag

En lugn dag idag. Jag ska försöka sova om en liten stund, jag har sovit så dåligt dom senaste nätterna. Men jag känner mig på bättringsvägen, vilket är skönt ! 
Jag har kollat runt på Hästnet hela morgonen och hittar många snyggingar. Tyvärr ingen som passar min plånbok (det gör väl i och för sig ingen) men det kanske ändrar sig.
 
I eftermiddag åker jag bort till stallet och skrittar Sunnie i 30 minuter och mockar stallet. Efter det ska jag till Nossebro och kolla på Lingonhoppning. Mina gamla dagisbarn ska tävla för första gången och det får jag ju bara inte missa ! 
Ikväll ska jag till Louise och äta god mat och spela spel med ett gäng tjejer. Det kan nog bli kul, förutom att jag ska upp och jobba imorgon.. 
 
 
Jag hatar att komma i andra hand, att alltid vara andrahandsvalet, inte tillräckligt bra eller rolig. Särskillt när jag själv alltid ställer upp och vänder ut och in på mig själv. Blöööh på det helt enkelt !
 
 
 

God morgon

 
Lika mysigt som det är att somna till regn, lika jobbigt känns det att vakna upp till det..
 
Jag snoozade faktiskt 10 minuter nu på morgonen. Jag har sovit dåligt inatt och har blivit förkyld en vända till (inte så konstigt med tanke på hur snoriga barnen på dagis är just nu) så jag tyckte att det behövdes.
 
Nu ska jag bort till stallet. Hästarna får äta lite frukosthö inne under tiden jag mockar och så får dom komma ut precis innan jag åker. 
9.30 börjar jag på restaurangen och med tanke på vädret så slutar jag kanske till och med innan 14. Förutom Sunnies motion i 30 minuter så kommer jag nog spendera delen av eftermiddagen inne framför någon bra serie. Jag tänker inte bli sjukare än såhär och då gäller det att vila !
 
 
 

God natt

 
Det måste väl ändå vara det mysigaste under hösten ? Att ligga i sängen, veta att hästarna står torra inne och tuggar på sitt kvällshö, och höra regnet smattra mot rutan.
 
Jag checkar ut härifrån för ikväll. Jag är inte alls på humör och jag hoppas verkligen att jag vaknar upp på rätt sida imorgon ! 
 
 
 

Regn, regn, regn

Nu är jag dygnsur efter att ha varit ute och gått med Sunnie i 30 minuter i ösregn. Egentligen ska jag skritta henne uppsuttet men jag tänkte att om jag går så får jag upp värmen mer än om jag sitter still på hästryggen. 
Sunnie blev ompysslad en bra stund idag med och jag borstade även av hennes fleecetäcke. Jag kan säga att det var välbehövligt !
 
 
Det är nästan lika mycket hår som när jag klipper henne, haha !
 
Nu ska jag byta om till torra kläder och åka med Evelin och kolla på hästen på granngården igen. Tyvärr verkar det som hon får rida ute i padocken så jag lär bli lika blöt strax igen ;)
 
 
 

Stallkväll

Jobb 8-17, sen direkt hem och byta om för att åka med Evelin till granngården här i Lekåsa och kolla på häst. Det visade sig vara en väldigt passande häst för Evelin, konstigt att man oftast hittar rätt så nära hemma.
Vi hade ju nära hem och kom hem ganska lagom tills Tompa hade lagat färdigt kvällsmaten.
 
Nu har vi spenderat en bra stund i stallet med mockning och mys med världens bästa vän. Hon blev borstad med sin favorit Magic Brush och sen putsad på med mjuk borste och pälsglans. Behöver jag nämna att hon stog och njöt hela tiden ?
Kommer det någon ny häst till stallet i framtiden, som får mer uppmärksamhet och dessutom blir riden, så skulle Sunnie bli galen av avundsjuka och känna sig bortglömd, om jag inte spenderade minst lika mycket tid med henne. Mitt älskade hjärta <3
 
 
 
 
 
 

Ännu ett återbesök på Husaby

I fredags var det dags för ännu ett återbesök på Husaby. Jag hade nu skrittat och travat igång Sunnie enligt schema och sista veckan red vi 400m trav->100m skritt x7.
 
För det första så var Sunnie lite jobbig att lasta både på dit- och hemvägen men det kommer mer om det i ett eget inlägg framöver. Jag kan säga att hon testade mitt tålamod !
När vi kom fram till kliniken så hann Sunnie stå i en box en liten stund innan vi sadlade i ordning för ridprov. Innan våran veterinär Torunn kom in i ridhuset så skrittade och travade jag igång henne lite grann och mjukade upp henne genom att ställa henne inåt och utåt och jobba mycket med övergångar skritt-halt-skritt. Torunn kom in och kollade på henne i trav i båda varven och efter en stund så stog det 6 veterinärer och kollade på oss när vi travade runt. Tydligen så var dom inte riktigt överens om vad dom såg.
Jag som annars kan bli lite nervös av att rida inför många granskande ögon tänkte inte alls på att veterinärerna stog där utan njöt till fullo av att trava runt med min fina häst, som dessutom gick i en otroligt stadig och fin form. Ni skulle bara veta hur roligt det var att äntligen få rida runt i ett ridhus och arbeta tillsammans med en fokuserad och ambitiös Sunnie. Det var alldeles för länge sen nu..
 
Efter ganska många varv i trav så var Torunn nöjd och jag skrittade av Sunnie och tog av hennes utrustning. 
Det var dags för böjprov igen och jag var så nervös. Skulle hon vara mindre halt efter igångsättningen eller hade det blivit värre ? Torunn böjde både vänster och höger bakben högt. På det högra var hon knappt synbart halt, precis som första gången hon böjdes. På det vänstra var det mycket bättre än dom tidigare gångerna och hon var nu kanske bara 1-2 grader halt. Vilken lättnad, då är vi i alla fall på väg åt rätt håll och behandlingarna har gjort nytta ! Hon påpekade också Sunnies raka haser och att dom inte direkt är till fördel för henne och särskillt inte med tanke på hennes spatt. Det kanske är på grund av hennes raka haser som spatten har uppkommit ? En fråga som jag måste ställa vid nästa besök.
Nu skulle vi in på ultraljud av haserna (dom var ju bara röntgade tidigare) och trots att gaffelbanden blev ultraljudade förra gången så gjorde dom om det denna gången. Det var en jätteduktig man som heter Henrik som gjorde det denna gången och han tyckte att gaffelbanden hade svullnat en del. Han jämförde det med benhinneinflammation på oss människor och förklarade att när gaffelbanden svullnar så har dom ingenstans att ta vägen eftersom dom är så tätt omringade av senor och ligament. Självklart kan det orsaka smärta hos hästen men om det är det som orsakar Sunnies hälta vet dom inte helt säkert. 
Haserna sa han inte så mycket om till mig så jag antar att det inte var någon större förändring där.
 
Denna gången blev hon behandlad i båda haserna igen och fick en dos Metacam på plats. Dessutom ska vi pröva en behandling på gaffelbanden för att svullnaden ska gå ner. Det är en stötvågsbehandling, alltså lättare slag/stötar mot gaffelbandsfästena för att kroppen själv ska starta en läkningsprocess där. Vi gjorde en behandling igår, om 2 veckor gör vi en andra behandling och om 4 veckor en tredje. Om 6 veckor ska vi på återbesök till Torunn igen och göra nytt ridprov och ultraljud och då hoppas jag att vi ser en förbättring på gaffelbanden och att hon rör sig bättre med bakbenen. 
 
Jag fick alltså inga svar idag heller. Jag frågade vad hon tror om vanlig ridning framöver om hon ser till hur Sunnie ser ut idag. Det kunde hon inte svara på, antagligen vill hon inte ge falska förhoppningar och eftersom spatt är så individuellt så kan jag förstå henne. Även om det är frustrerande att gå runt och inte veta..
Så nu har vi i alla fall tre inbokade besök på Husaby inom dom närmsta 6 veckorna. Men skulle jag få skriva enligt min magkänsla så kommer inte klinikbesöken stoppa där, det känns tyvärr som vi kommer få resa en del till Husaby även till våren. Jag vill inte heller hoppas på det bästa i rädsla av att bli besviken. Därför går jag runt och tror det värsta, för då är jag åtminstone beredd.
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag har sovit så skönt inatt och känner mig utvilad, trots alldeles för få sovtimmar. 
Idag fick hästarna komma ut i hage på morgonen som vanligt. Sunnie hade ju boxvila en dag efter kliniken och för att hon skulle hålla sig lugn så fick både Duff och Dennis stå inne med henne.
 
För övrigt så måste ni få se en bild på vad vi sysslade med i Hedekas igår:
 
 
Visst blev Aeron snygg med lite extra svart ? Nu är det bara vinge, dekaler och större fälgar som fattas :)
I Hedekas bor en kille som tonar rutor väldigt billigt och han är grym på det han gör. Därför tog vi hjälp av honom istället för att tona rutorna själva. Annars blir jag och Tompa lätt osams och står och svär över dom där jädra rutorna ;)
 
Nu ska jag spendera lite kvalitetstid med Tompa. Vi ska spela Wii, åka och handla och sen laga hemmagjorda hamburgare till lunch. Denna söndagen kan nog inte bli annat än bra !
 
 
 

Redan slutet på dagen ?

Men, hur snabbt har den här dagen svischat förbi egentligen ? Jag som lovade att ni skulle få reda på vad som hände på kliniken igår. Jaja, jag tror inte att ni dör av att vänta en dag till, i så fall får ni säga till.
 
Vi har vart på äventyr i Hedekas halva dagen, andra halvan har vi spenderat i stallet. Just nu sitter jag, Tompa, Budda och Tummen och kollar på film och jag kommer snart slockna. Imorgon har jag inte så mycket planerat och det ska bli så skönt !
Så vi hörs imorgon helt enkelt, hoppas ni har en mer spännande lördagkväll än jag.
 
 
 
 
 
 

Liten input såhär på tidig lördagsmorgon

Ni vet när man drömmer sådär superverkligt att när du vaknar så vet du inte om det faktiskt hände eller inte ? Det vaknade jag av nyss och jag drömde att Tompa var riktigt dum. Det drömmer jag rätt ofta faktiskt, det kanske är ett tecken ? ;)
 
I vilket fall så är jag så jävla arg just nu så jag kommer inte kunna lägga mig bredvid Tompa än på en stund. Livet som tjej, att till och med bli sur för saker som inte har hänt. Normalt..
Det i kombination med ryggont gör så att jag får sitta vaken en stund. Jaja, det är ju snart dags att gå upp ändå så jag kanske ska strunta i att lägga mig igen..
 
 
 

Mer info imorgon

Åh vilken lång dag ! Jag har varken ork eller lust att dra hela historian om klinikbesöket just nu, det får komma upp imorgon istället. Men jag kan ju säga att vi inte direkt har kommit framåt i alla fall och att Sunnie har blivit behandlad en tredje gång i haserna. Sen började dom med en ny behandlingsmetod på gaffelbanden, som tydligen svullnat upp men som inte noterades vid förra ultraljudet. Annars måste jag bara säga att jag är såååå nöjd med Husabys personal ! Så trevliga och tillmötesgående och jag får svar på alla mina frågor, förutom en: hur Sunnie kommer kunna ridas framöver. Men det är förståeligt att dom inte kan svara på det än, även om det är otroligt jobbigt att gå runt och bara vänta..
Nej, mer info imorgon helt enkelt, nu ska jag somna framför en film !
 
 
 
Finaste Sunnie innan dagens ridprov.
 
 
 

God morgon ? Njae..

Idag är dagen med ett alldeles för stort D. Jag har haft fullt upp dom senaste dagarna och har inte hunnit tänka på det så mycket, vilket är väldigt skönt, men det känns som det kommer desto värre nu istället..
 
Alldeles strax åker jag mot stallet, 8.15 rullar vi mot Husaby och idag hoppas jag på att bli lite klokare.
 
 
 
Sunnie på Husaby förra gången.
 
 
 

2 hästar och fika

Nu ligger jag här i sängen och lyssnar på vinden och regnet utanför. Tompa har redan somnat, han ska flyga upp till Stockholm imorgon över dagen och ska checka in på Landvetter runt 6. Jag kände däremot inte för att lägga mig kl 21 så jag stannar vaken en stund till !
 
Jag har haft en jättebra dag idag. Jag började den i mitt stall med att släppa ut hästarna och mocka.
Kl 10 var jag hemma hos Giesela för att rida Xantippa. Jag får säga att vi (eller nja, mest jag kanske) tog ett steg i rätt riktning idag. Med tips från Giesela så kändes det som att sitta på en helt annan häst, wow ! Vad jag kommer kunna lära mig på den fina hästen.
 
När vi var klara i Gieselas stall vid kl 13 så åkte jag till Johanna och blev bjuden på lunch. Sen tog vi in unghästarna och red varsin. Jag red Obama, som var väldigt spänd av blåsten till en början men när jag väl kommit upp och skrittat en stund så slappnade han faktiskt av lite grann. Men vi skippade traven för dagen, det är onödigt att utmana ödet, hehe.
 
Efter Johannas stall så slappade jag hemma en stund innan jag åkte till Nossebro och hade en liten catch up med Evelin över en fika, hämtade ut paket och handlade. På vägen hem plockade jag in hästarna, lite tidigare än vanligt, men vädret var inte alls roligt och dom kom springandes när jag visslade.
 
Imorgon har jag en jätterolig dag framför mig. 
Jag ska rida Sunnie, Obama och Xantippa, kolla och fota när My tränar för Giesela och så ska jag och Evelin åka med Martina och kolla när hon tränar för Anna Emanuelsson i Alingsås. Kanske att Evelin skulle provrida en häst i Alingsås också.
Jag tror faktiskt att jag ska lägga mig redan nu. Dels för att jag är trött efter gårnattens dåliga sömn, dels för att jag vill att det ska bli morgon så jag kan starta min roliga onsdag så fort som möjligt ! :)
 
 
 
Jag saknar dom härliga sommarkvällarna !
 
 
 

God morgon

Usch, inatt har jag inte sovit många timmar. Jag har så fruktansvärt ont i ryggen, antagligen efter att vi la om plattor igår på jobbet, och har vridit och vänt mig i sängen hela natten. Det finns inget värre än att vara jättetrött men inte kunna sova och jag längtar tills jag är klar med allt jag ska göra idag, då går bilen raka vägen hem till sängen kan jag lova !
 
Nu ska jag bort till mitt stall för att släppa ut hästarna och mocka. Kl 10 åker jag till Giesela och rider Xantippa, det var väldigt länge sen nu så det ska bli kul !
Sen ska jag in till Nossebro och hämta ut ett paket till Tompa och någon gång efter lunch ska jag till Johannas stall för att rida Obama. Sen har jag inget för mig i eftermiddag och då ska jag försöka ta igen någon timmes sömn.
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Söndag

God morgon mina vänner ! 
 
Det blev ganska tight med tid igår kväll och jag kom precis hem från stallet när våra vänner kom. Lyckat, men jag var i alla fall inte sen ;)
 
Hästen vi kollade på igår var tyvärr inte Evelins nya stjärna. Men söt var hon, så förbaskat söt !
När vi kom hem från provridningen åkte jag och Tompa och krängde däck och stannade och sa hej på Kentha på vägen.
 
När vi var klara med det plus handling inför kvällen så skyndade jag iväg till Tessie. Jag trodde att hon skulle vara lite trött efter hennes och Mys träningspass i fredags men icke ! Hon var pigg och lite spänd, för det fanns ju faktiskt mycket att titta på på vägen. Vi red mycket skritt, lite trav och någon galopp och ibland slappnade hon av lite bättre. Tanken är att jag ska hinna rida henne även idag och idag får hon lite mer krav på sig :)
 
Jag åkte vidare till mitt stall för att rida Sunnie och jag hade sån lyx att Tompa hade henne helt klar med sadel, träns och reflexer när jag kom, eftersom det började mörkna. Tack hjärtat ! <3
När jag hade suttit på Tessie bara några minuter innan så kändes Sunnie som en älg att rida. Stora och långsamma rörelser till skillnad mot Tessie som är lite mindre och kvickare. Men annars kändes Sunnie fin ifår och hon jobbade på bra :)
 
När hästarma var intagna och nattade så åkte jag hem och kollade på skräckfilm med gänget. Som tur var så var det en mild skräckfilm som inte alls var så läskig så jag kommer överleva alla mörka kvällar framöver ;)
 
Om en stund ska vi cykla till skjutbanan som ligger bara en liten bit ifrån oss och sljuta lite olika gevär. Spännande och lite nervöst, sist vi höll på med vapen i våran umgängeskrets blev en person skjuten i huvudet/örat..
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag börjar alltid dagen med att åka till stallet och släppa ut hästarna. Finns det någon bättre start än det ? När vi ändå är där ska jag passa på att mocka innan vi åker hem och äter frukost.
 
Vid lunch ska jag åka med Evelin och kolla på häst. Alltid lika kul att se nya hästar. 
I eftermiddag ska jag rida Sunnie och Tessie. My är i Danmark i helgen och jag ställer gärna upp och rider fina Tessie !
 
 
Fotograf: Evelin Johansson
 
Ikväll har jag, dumt nog, gått med på skräckfilmskväll här hemma. Åh, jag kommer dö av rädsla ! 
 
 
 

Dagen

Ett snabbt hej från mig såhär innan läggdags !
 
Jobb från 9-15.20 idag. När jag slutat åkte jag direkt tikl stallet och red Sunnie. Vi hade ett sämre ridpass idag. Vi red en ridväg som vi inte har ridit på ett tag så Sunmie var spänd och stängde av helt ibland. Så frustrerande, men bara att stryka ett streck över och hoppas på ett bättre pass nästa gång.
 
Efter ridningen gjorde jag stallet och åkte sen till Johanna och red Obama. Han blir bara trevligare och trevligare för varje gång ! Jag hade med mig Tompa och hade hoppats på att få några bilder men tyvärr blev det mörkt alldeles för fort. 
 
Nu har vi ätit kvällsmat och ska strax lägga oss. Imorgon ska jag med My på träning och sen jobba några timmar på eftermiddagen. 
God natt !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0