Resultat Östadkulle 25/5

Här får ni filmerna och utvärdering på helgens tävling !
 
1m:
Jag kom dit och gick banan och jag tänker inte ljuga, jag tyckte att hindren såg höga ut. Tänk då att vi inte har hoppat i padock (vi hade knappt hoppat alls) sen förra tävlingen för 11 månader sen. Jag tyckte särskillt att en svart oxer såg stor ut och den var även placerad så att den såg större ut.
Jag hoppade upp på Sunnie och började rida fram och hon var så fin ! Pigg, lite studsig emellanåt men var så uppmärksam på mig. Jag hade kunnat rida fram henne i evigheter, men det gjorde jag såklart inte då jag ville spara hennes energi. 
 
Jag kom in på framhoppningen och allt bara stämde. Vi kom rätt på hindren, Sunnie hoppade bra och jag kände mig självsäker. 
Inne på banan så fortsatte det i samma spår. Sunnie var fin, jag var inte nervös utan fokuserad och vi hade så jäkla roligt ! Näst sista hindret var den där svarta oxern och i anridningen blev jag passiv och mitt kroppsspråk sa "stopp". Självklart stannar hon och jag blev så otroligt irriterad på mig själv. Ännu mer irriterad blev jag när vi red an hindret igen och jag red ordentligt och hon hoppade som ingenting. Åhhh !
Men jag är lite stolt över mig själv som laddade om och taggade till och inte gjorde samma tabbe igen även andra anridningen. Sista hindret var kombinationen och den klarade vi utan problem. Skönt, när vi haft lite tvekan på dom det sista. 
 
Vi kom 11 av 5 placerade och 17 startande men jag är supernöjd med både mig och Sunnie, förutom mitt huvud som spökade för oss en stund..
 
 1.05m:
Till denna klassen var Sunnie lika fin på framridningen. På framhoppningen däremot kändes hon lite tröttare och var i räcket någon gång. 
 
Men när vi kom in på banan var hennes trötthet som bortblåst. Till första hindret såg jag inget avstånd och plockade alldeles för mycket i henne så det höll på att bli ett stopp. Sunnie hoppade ändå och kom över felfritt, vilket är en bedrift i sig. Efter ettan kom vi igång och hoppade 2 stora oxrar utan några hjärnspöken denna gång. 
Så kom vi till kombinationen. Den stog från utången och jag trodde att Sunnie skulle dras lite mot dom andra hästarna så jag red på rätt friskt fram då vi låg lite stort. Men hon förvånade mig och svarade fram direkt så vi kom lite flackt in och rev därmed räcket som var insprånget. Hade jag bara balanserat upp henne i det sista galoppsprånget hade hon lyft mer på benen men jag tänkte bara på att komma rätt så att hon inte skulle få långt till oxern som var b-hindret. Så onödigt misstag..
 
I denna klassen kom vi 6 utav 5 placerade och 17 starter och jag är jättenöjd !
 
 Nu är jag så sugen på att tävla igen men det ser ut som nästa lokala blir först i Essunga den 29/6.
 
 
 

Unghästarna

Nu på morgonen var jag iväg och jobbade med Johannas unghästar. Idag hade jag Tompa med som hjälp.
 
Salsa var först ut och när jag ledde henne och gjorde dom vanliga övningarna var hon duktig. Tompa ledde henne en stund också så att hon fick vänja sig vid honom. 
Och i början när jag hängde på henne gick det bra. Hon gick några steg med mig på ryggen men där gick hennes gräns. Då spände hon till och sköt rygg så jag fick hoppa av. Vi upprepade detta några gånger och det var samma sak varje gång. Tråkigt, men det är bara att träna vidare så att hon vänjer sig och lär sig.
 
 
 
Sen var det Obamas tur. Idag fick han ha på sig sadel men fortfarande grimma och kedjegrimskaft. 
Till en början var han mycket lugn och han lyssnade riktigt bra på mig. Det känns bra att han redan nu börjar lita på mig och har vant sig lite vid att vara ensam. 
Tompa ledde honom en stund också och då blev han lite buffig och ville gå iväg. 
Vi ställde upp honom bredvid pallen så han får vänja sig vid att jag är högre än honom och så klappade jag honom på halsen, sadeln och rumpan och det var inga problem. Duktig häst !
 
 
 
Så idag var det Obama som låg på plussidan ! Nästa gång kan det lika gärna vara tvärtom, hästar har ju också dåliga och bra dagar.
 
 
 

Rubrik

Hej ! 
 
Efter några timmars arbete åkte jag in till Nossebro för att ta ett snabbt varv på marknaden. Jag köpte bögstrumpor till mamma och ett nytt påslakan till mig och Tompa. Fördelen med marknader är ju att det är så billigt !
Sen gjorde jag ett besök på arbetsförmedlingen och fick en trevlig tjej som för en gångs skull forstog en arbetslös ungdoms situation. Så idag kände jag mig inte kass när jag gick därifrån och det var något nytt. Me like !
 
Nu satte jag mig vi datorn och tänkte dela med mig av filmer och resultat från tävlingen men tydligen tar det en halvtimme att ladda upp en tävlingsilm på youtube. Så ni får vänta lite till helt enkelt. 
 
Om en stund ska jag vidare till stallet där Sunnie ska ridas och stallet ska göras. Sen när Tompa slutar åker vi in till Vara och äter kvällsmat med Daniel. 
 
 
Väldigt uppunktat inlägg men kreativiteten flödar inte idag om man säger så. 
 
 
 
 
 

Inget Vänersborg = besviken

Ojj, det har visst gått 3 dagar sen tävling redan och filmerna är fortfarande inte uppe. Skäms på mig ! Men jag lovar att den kommer upp innan imorgon kväll.
 
Sunnie har gått lugnt två dagar och vilat en sen tävlingen. Hon hade 3 ganska intensiva veckor innan Östadkulle så nu får hon ta det lugnt några dagar och återhämta sig. 

För övrigt så blir det inget Vänersborg för mig och Sunnie den 7e och det är jag sååå besviken över. Jag gillar verkligen Vänersborg och har verkligen sett fram emot att åka dit men Tompa är tvungen att jobba så det går inte att göra något åt. Det värsta är att dom inte har någon mer tävling det här året..
 
Jag har i alla fall anmält mig och Sunnie till Essunga den 29 juni och vi hoppar 95cm och 1m. Förhoppningsvis går vi upp till 1.10 efter den tävlingen. 
Innan Essunga fanns det inga lokala tävlingar som passar oss så vi åker till Myråsen på en Pay and Jump den 16e. Där hoppar vi 90cm och 1m, mest för att bara få komma ut och träna.
 
Så så ser det ut den närmsta månaden. Inte som jag planerat men jag ska vara glad att vi kan tävla över huvudtaget :)
 
 
Nu ska jag och Tompa äta kvällsmat innan vi åker bort och tar in hästarna för natten och avmaskar dom. Om några dagar ska dom börja få gå ut på betet några timmar om dagen och då måste dom vara avmaskade och klara !
 
Vi hörs imorgon !
 
 
 
 
 

Dagens tävling och kvällsplaner

Jag kan ju börja med att säga att jag inte hade någonting att vara nervös för. Vilken fin häst jag hade idag ! Jag tror att hon har saknat att tävla lika mycket som jag.
 
I 1m fick vi ett stopp och 2 tidsfel som följd.
I 1.05m fick vi ett pet på a-hindret i kombinationen.
En nogrannare utvärdering kommer så fort jag har tid men jag kan säga att båda felen var helt mitt fel och att jag är supernöjd med både Sunnie och mig själv.
 
Nu har jag och Tompa vilat upp oss i någon timme och nu ska vi åka till Trollhättan för att äta. Vi ska också kolla på crusingen en stund innan vi åker till Vänersborg och går på bio. Ett perfekt avslut på en grym dag !
 
 

Tidsinställt.

Ungefär nu borde vi sitta i bilen på väg till tävlingen. Jag är antagligen jäääättenervös och Sunnie kommer nog också vara lite orolig i transporten. Hon har ju trots allt inte åkt transport på 11 månader.
 
Nu hoppas vi på en bra tävlingsdag och dagens mål är att ta sig runt banan och att komma ut med en bra känsla. 
 
Håll tummarna för oss. Nu ska vi ha kul !
 
 
 
 
 

Sjukligt nervös !

Nu är allt klart till tävlingen, förutom transporten som vi tar imorgon bitti. Jag tänkte dessutom vara så hurtig att jag mockar på morgonen när Sunnie ändå äter frukost. Det är skönt att slippa ställa sig och mocka efter en tävlingsdag när man är trött.
 
Och nu börjar jag bli seriöst nervös ! Lite för nervös, tycker jag. Det har nått till den punkten när fjärilarna i magen har förflyttat sig till lungorna och luftvägarna och härjar runt. Jag får hoppas att det övergår till motivering och beslutsamhet imorgon, annars kommer jag väl bli halvt förlamad och inte kunna rida. 
 
 
Jaja, nu ska jag kolla på Fast 5 och försöka tänka bort fjärilarna en stund. Jag vet ju någon som kommer ha svårt att sova inatt i alla fall..
God natt !
 
 
 
 
 

Klar för tävling

Nu är det mesta färdigt i stallet. Kvar att göra ikväll när vi tar in hästarna är att dra över Sunnie med ryktborste och pälsglans. Inatt får hon ha täcke på sig, imorgon ska hon vara ren !
Hon kändes för övrigt fin idag när jag kände på henne. Vi skrittade mest men skuttade även över en låg stock och avstånden satt varje gång.
 
Vi ska också koppla på transporten och halma upp den. Sen är allt fixat och klart men jag är lika nojjig varje gång att jag kommer glömma någonting. 
Jag minns en gång när jag skulle tävla dressyr på ponny i Mariestad och glömde hjälmen hemma. Snällt nog lånade Mariestads Ridklubb ut en hjälm till mig så jag kunde rida ändå.
På en annan tävling när jag åkte med min kompis och tävlade en utav hennes hästar så glömde vi sadelgjorden. Som tur var hade vi inte så långt hem så mamma fick åka hem och hämta den. 
Sen har man ju hört skräckhistorier när folk har glömt hästen eller till och med transporten hemma men så tankspridd hoppas jag inte att jag blir ;)
 
 
Har ni glömt något viktigt till tävling någon gång ? 
 
 
Nu ska jag möta upp Tompa i Vårgårda för att handla lite inför imorgon. Ikväll kör vi en repris på igår och grillar men sen blir det tidigt i säng. 
 
 
 
 
 

Lite kort om igår

Gårdagen var den bästa dagen på länge. Jag spenderade 4 timmar i stallet och tog det lugnt med allt.
Hovslagaren kom ut och plastade Sunnies hovsprickor så nu har även hon nagellack ! Dock är färgen gul och det är inte riktigt hennes färg ;)
Sen tänkte jag rida ett riktigt trimpass där hon skulle bli ordentligt loss och genomriden inför tävlingen imorgon. Men när jag hoppade upp och började rida så gick hon som en klocka. Skänkelvikningar, öppnor övergångar och tempoväxlingar, allt bara satt som det skulle ! Så det blev en kortare ridtur än tänkt, för det är ju onödigt att nöta på saker som redan sitter. Gissa om självförtroendet höjdes ett snäpp inför tävlingen :)
Efter ridpasset fick Sunnie beta gräs för hand och mysa i solen. 
 
När Tompa slutade jobbet så hade vi en jättemysig kväll med grillning, cider och pilkastning. Ja, igår var det en riktigt love life-dag och den hänger i även idag. Jag bara sprudlar av glädje och är förväntansfull för alla roliga saker som är inplanerade i framtiden. 
 
Imorgon är det ju tävling (det har nog ingen som läst min blogg missat, haha) och på kvällen åker jag och Tompa till Trollhättan för att äta och kolla in crusingen. Sen åker vi vidare till Vänersborg och kollar på Fast 6. Den ska tydligen vara grym !
 
Nästa helg åker vi till Liseberg på lördag och är där hela dagen. På kvällen åker killarna till Casino Cosmopol och då går jag och Sanna ut någonstans i Göteborg och har tjejkväll. 
 
Om en månad är det midsommar som ska spenderas med vänner på en liten ö i Vänern. 
En vecka efter det är det Jordgubbens dag och det är ju alltid lika grymt.
 
Dessutom firar jag och Tompa 5 år denna sommaren och förhoppningsvis kommer vi iväg till Stockholm för att fira det ordentligt. 
 
 
Ett ord: Detta kommer bli en riktig supersommar ! ♥
 
 
 
 
 
 
 

Dagen före tävling

Hej på er !
 
Vaknade till underbar sol imorse och åkte bort och släppte ut hästarna. Sen dess har jag suttit och fixat naglarna och jag har försökt göra något snyggt motiv. Men där märks det att jag är en hästtjej ut i fingerspetsarna, det blev inget vidare. Nu är dom målade och klara i alla fall och jag kan koncentrera mig på annat. 
 
 
Just nu sitter jag och bloggar och lyssnar på partypeople´s webbradio, riktigt bra musik hela tiden ! Var jag inte taggad innan är jag definitivt det nu.
 
Idag har jag inte så mycket planerat. Jag ska förbereda inför tävlingen imorgon och göra Sunnie tävlingsfin. Transporten ska fixas och utrustningen ska putsas, packas och läggas fram. Sen ska stallet mockas och så ska jag rida ett kort, lätt pass för att känna att Sunnie fortfarande är med mig inför imorgon. 
Jag är så taggad så det är inte sant ! 11 månader sen vi tävlade sist och det känner jag av. Jag är förväntansfull och lite nervös, men den värsta nervositeten kommer komma när vi rullar in på tävlingsplatsen imorgon. Det kommer bli så kul !
 
Imorgon kör vi på denna outfiten:
 
 
Dock byter jag ut JW-stövlarna mot Tretorn och Nortonskydden till Veredusskydd. 
Det kommer bli najjs !
 
 

Unghästarna

God morgon !
 
Idag gick jag upp och åkte bort till mitt stall och släppte ut hästarna. Sen åkte jag vidare till Johannas stall och jobbade med Salsa och Obama och båda var duktiga idag !
Johanna har vant dem vid sadel och träns och har hängt en del på Salsa så jag börjar inte riktigt från scratch.
 
 
Salsa fick på sig sadel och träns och fick först träna på att skritta och trava för hand. Skritt går jättebra, traven var först lite motig men sen tyckte hon det var så kul att hon la in några försiktiga bocksprång. Halterna däremot är inte så roliga, då snurrar hon gärna runt ett halvt varv så hon står mot mig. Det fick vi öva lite på. Backen däremot funkar jättebra !
Sen ställde jag mig på en pall och bankade lite på sadeln och klappade henne överallt innan jag hängde på henne. Det är absolut inga problem och jag lät henne gå några steg med mig på. Och där avslutade då fröken började tycka att det var en aningens långtråkigt. 
Nästa gång jag åker dit hoppas jag på att få med mig Tompa så han kan hålla i henne så att jag kan sitta upp.
 
 
 
Salsa förra träningspasset.
 
 
Obama, som var väldigt spänd och stressad förra gången, fick idag bara träna på att ledas i grimma och kedjegrimskaft och att vara ensam i padocken.
När vi kom ut började han stressa upp sig direkt, men jag fick ganska snabbt hans fokus på mig. Ibland prövade han att skjuta in bogen mot mig och försökte vända inåt men då hade jag ett dressyrspö till hjälp som jag höjde mot huvudet för att få honom att gå på sitt spår igen. När han märkte att jag inte gav mig gick han lugnt bredvid mig och lyssnade bra på halterna. Där slutade vi när det gick som bäst.
 
 
 
Ett år gammal bild på Obama.
 
 
 
 

Trött och glad men besviken

En trött, mätt och nöjd Emelie sitter nu framför datorn. Jag fick hoppa in och jobba även idag, klirr i kassan nästa månad alltså ! Men det tar på mig psykiskt som bara den.
 
Sunnie gick ett lättare pass idag och hon kändes riktigt bra. Ambitiös och uppmärksam, plus att hon var ordentligt framme för skänkeln. Det stavas lycka i mina ögon ! Det känns bra inför tävlingen på lördag.
 
Något som känns mindre bra är att nästa tävling efter helgen blir i Essunga i slutet på juni. Jag måste alltså vänta en hel månad på att få tävla igen ? Sjukt.. Det som annars brukar vara så mycket tävlingar här omkring, i sommar är det verkligen dåligt med det.
Jag som inte ens hade tänkt att tävla i Essunga detta året men jag får väl göra det ändå, i brist på andra tävlingar.
Det finns ju en tävling i Bollebygd den 2e men dagen innan det har vi planerat in Liseberg och utgång på kvällen med några vänner så det passar inte så bra. Typiskt.
 
Har någon av er läsare tips på tävlingar i västra götaland som jag kan ha missat ? Även pay and jump går bra då jag vill komma ut och få rutin.
 
Edit. Har kanske löst problemet lite grann om vi kan åka till vänersborg den 7e. Jag måste ju få med mig Tompa också så jag ska fjäska så bra jag kan och hålla tummarna ;)
 
 
Nu ska jag spendera lite tid med min pojkvän innan han åker iväg och leker chaufför. 
Natti !
 
 
 
 
 

Envis som en åsna

Hej mina vänner !
 
Efter några dagars frånvaro är jag nu tillbaka och ska väl kunna ordna rätt så bra uppdatering fram tills tävlingen på lördag. Fattar ni att det snart redan är den 25e ? Hur fort gick inte den månaden ?
 
I lördags hoppade jag Sunnie hemma i hagen. Jag kan väl inte säga att det gick sådär jättebra då både jag och Sunnie tvekade lite på underlaget och Sunnie fegade ur i kombinationen. 
Däremot så har jag ändrat mitt tankesätt till det bättre och blivit mycket mer envis och bestämd. Innan var det jag som hindrade Sunnie men nu är det jag som övertygar henne istället :)
Så ja, det känns både bra och dåligt inför tävlingen men jag har bestämt mig för att det SKA gå bra och då kommer det göra det !
 
Igår joggades Sunnie och vi rullade på en låg stock några gånger. Idag vilade hon men fick beta grönt, gott gräs för hand.
Nu är ridpassen noga planerade för att hon ska bli så bra matchad tills på lördag som möjligt. Då smäller det !
Och ja, ni lär få höra en del om tävlingen nu i veckan ;)
 
Nu sitter jag och kollar igenom några gamla minneskort och det finns bilder på när jag red in Amelia och på dom andra unghästarna osv. När jag hinner ska jag sätta mig och rensa bilderna och då kommer en del upp här :)
 
 
 
 
 

Undressed

 


Skön !
 
 
 

Nu tar jag helg !

Hemma från veckans sista jobbdag och det känns skönt. Nu tar jag helg !
 
Just nu väntar jag på att Tompa ska komma hem så att vi kan åka och handla. Sen åker vi bort mot stallet och hämtar hö och halm (som aldrig blev gjort i helgen) och Sunnie ska få gå en långtur till grushålan och klättra och bada lite. Sen ska stallet som vanligt göras.
 
Ikväll ska jag och Tompa ta vara på den sköna värmen och grilla. Jag älskar våra grillkvällar ♥
 
 
 
 
 

Fjantiga hästar och vetekrans

Jag vet att jag lovade er ett utförligare inlägg om hur det gick med unghästarna idag men eftersom jag ska hoppa in och jobba imorgon och börjar 06.15 så behöver jag sova nu.
Därför säger jag bara som så att Salsa tyckte jag var töntig som ville att hon skulle springa runt på en volt runt mig och Obama saknade sina kompisar så mycket att han fick fnatt. 
Nästa gång jag jobbar med dom kommer det upp en presentation av dom båda och även bilder här på bloggen. Deal ?
 
Sunnie konditionstränades i skogen idag och var pigg och framme för skänkeln. När vi skulle hoppa över en stock så skulle hon fjanta sig lite och kastade sig åt sidan och då var det nära att jag fick tugga lera kan jag lova. Jag kan ju också avslöja att stocken var lika farlig även 3e gången vi hoppade den, trots att vi hoppar den varje gång vi rider i skogen annars. Minne som en guldfisk ! ;)
 
Utöver stallet så skjöt jag upp besöket på arbetsförmedlingen och spenderade lite tid med pappa istället. Han hade med sig vetekrans och mjölk, det godaste man kan äta på denna jord. Behöver jag säga att jag och pappa är lika när det gäller fikabröd ?
 
 
Ja, sova var det ju ja. Jag kommer somna innan jag lägger huvudet på kudden.
God natt på er !
 
 
 
 
 

Unghästträning

Nu är jag hemma och tar en paus och värmer mig.
Stallet jag vart i nu på förmiddagen var såklart Johannas. Jag hann jobba med både Salsa och Obama och tog en skrittur i skogen på Hiawatha. Det kommer ett mer utförligt inlägg om unghästarna sen.
 
Nu ska jag laga lax innan jag hoppar in i duschen. Sen åker det på vanliga kläder då jag ska på ett besök på arbetsförmedlingen. Alltid lika roligt, eller inte. På vägen dit åker jag och ger mina älsklingar lunchhösilage.
 
När arbetsförmedlingen är avklarad åker jag hem och byter om till ridkläder igen och spenderar några timmar i mitt stall. Sunnie ska konditionstränas och stallet ska mockas. 
My life today !
 
 
 
 
 

Wow, vilken häst !

Jag måste bara börja detta inlägget med att skriva att min häst är grym !
Idag hade vi det bästa ridpasset på jag vet inte hur länge och jag kunde inte vart nöjdare.
 
Vi tränade på öppna och Sunnie var allert, koncentrerad och fokuserad på mig under hela passet. Hon var inte stark och jag kunde använda små och lätta hjälper både framåt och bakåt och hon lyssnade hur bra som helst. Jag är en oerhört stolt ägare idag kan jag säga !
 
Igår skrittades Sunnie för hand och i söndags så hoppades hon. Då hoppade vi 1.15 (!) och jobbade med travbommar och olika galoppsprång på en linje. Det känns bra inför tävlingen.
 
 
Bild på Sunnie idag.


Idag hade jag en utav mina sämre jobbdagar någonsin och kände mig nästan gråtfärdig en tid på jobbet. Men när jag kom hem lyckades jag vända humör totalt och blev otroligt motiverad. 
Jag mockade stallet och friserade och pysslade om Sunnie innan jag hoppade upp och red ett underbart ridpass.
När jag kom hem lagade jag mat till mig och Tompa, plockade undan tvätt, dammsög och fyllde i papper. Dessutom hann jag höra av mig till några nära och kära så jag känner mig rätt så produktiv med tanke på att jag slutade kl 17 :)
 
 
Imorgon ska jag åka bort till ett annat stall för att rida några hästar. Någon som kan gissa vilket stall det gäller ? ;)
 
Nu ska jag äta lite glass och kolla på Cougar Town som går på 5an och sen ska jag sova så jag orkar med morgondagen. Den är fullbokad, minst sagt !
God natt.
 
 

Stövelhäng

Usch, vi har inte hunnit göra något utav allt det som vi planerat att göra idag. 
Vi åkte in till Nossebro för att handla kvällsmat och ta ut pengar till foder. När vi kom hem kom jag på att vi glömt att ta ut pengar så det får bli en trip till till Nossebro senare. 
 
Just nu ska vi äta lunch och sen åker vi bort till stallet och rider. Jag sitter och töjer ut mina Tretornstövlar och jag tänkte också rida med dom idag. Än så länge är dom lite hårda och obekväma men det kommer nog ändras när dom blivit inridna ordentligt !
 
 

Söndagsångest

Hej på er !
 
Söndag igen då, och denna söndagen är fylld med sån där hemsk söndagsångest. Jag har för mig att jag har skrivit att jag älskar söndagar tidigare men det tar jag tillbaka.

Idag kom jag och Tompa igång lite sent. Igår kväll var vi hemma sent då vi var iväg på bilträff så vi tog igen dom timmarna nu på morgonen.
Idag ska vi hämta hösilage och halm. Det är konstigt hur fort det alltid går åt !
Stallet ska göras och hästarna ska få nytt vatten i hagen.
 
Jag ska också hoppa Sunnie och vart det blir har jag inte funderat ut än. Jag vill hoppa lite höjder idag och på grusvägen är det för hårt för att kunna göra det så jag gissar på att vi gör ett försök i skogen. Det ska bli kul !
För övrigt så var Sunnie jättefin igår när vi tränade skänkelvikningar. Mjuk och följsam, det är min lilla tjej det !
 
 
Ikväll ska jag klippa Tompa och färga hans hår. Sen vill jag gärna ut på en promenad, inte så lång då jag fortfarande är sjuk men jag vill komma ut och röra på mig i alla fall. 
Som avslut på dagen hade jag och Tompa tänkt grilla. Ja, då kanske det inte blir en sån hemsk söndag i alla fall :)
 
 
 
 
 

14 dagar kvar

Idag är det exakt 2 veckor kvar till min och Sunnies första tävling för i år. Då är det nästan exakt 11 månader sen vi tävlade sist så ni kan ju tänka er att jag är lite nervös. Men jag är också otroligt taggad och har våran 3e placering i Vänersborg förra året i färskt minne. Även om vi inte blir placerade i Östadkulle så hade jag gärna fått till en sån här runda igen, den var grym !
Jag vill bara att det ska bli den 25e !


Jag har suttit och kollat runt på tävlingar efter Östadkulle men upptäckte att det inte finns så många tävlingar i sommar/höst som det brukar göra. Jättetråkigt tycker jag, som vill ta igen 2012s tävlingsfattiga år. Vi får väl helt enkelt vidga vårat tävlingsområde och åka längre bort för att tävla. Jag måste bara övertyga Tompa ;)
 
 
Är det någon utav mina läsare som ska till Östadkulle ? :)
 
 
 

Morning

Lördag idag men jag har inte fått den där härliga helgkänslan än. Jag tror det beror på att Tompa är iväg och jobbar hela dagen men jag ska göra det bästa av dagen ändå.
 
När Tompa åkte iväg imorse kunde jag inte somna om så jag gick upp, tog på mig stallkläderna och åkte till stallet. Jag släppte ut hästarna med deras frukosthö i hagen och mockade stallet. Sen plockade jag i ordning och sopade, det blir ju lätt att man lägger ifrån sig saker där dom inte ska vara och så blir dom liggande. Men nu är stallet superfint !
Jag plockade även bort några grenar som låg i hästarnas hage. På vintern brukar dom få grenar att tugga av barken på för att ha något att roa sig med och nu när grenarna är sluttuggade så plockas dom bort.
 
Sen åkte jag hem och satte igång en tvätt och åt frukost och nu hamnade jag här, som vanligt. 
Ridningen sparar jag till i eftermiddag och då ska vi träna på skänkelvikning och öppna. 

Longeringen igår gick för övrigt bra. Sunnie jobbade faktiskt på bra, trots att hon gick utan inspänningar så jag var väldigt nöjd med henne :)
 
 
Nu ska jag sätta på ett avsnitt av Geordie Shore innan jag dammsuger och fixar här hemma.
 
 
 
 
 

Saved in a bottle

 Helgens partymusik !
Här får ni två olika versioner av The Potbelleez´s "Saved in a bottle" som båda är grymma.
 
 
Enjoy !
 
 
 

Till stallet

Nu ska jag dra på mig stallkläderna och åka bort till stallet. 
 
Jag känner mig fortfarande inte bra så Sunnie longeras i hagen idag, med bara träns och benskydd. Sen kommer hovslagaren och gör hästarna fina om fötterna och så mockar jag under tiden. 
 
See ya !
 
 
 
 
 

God morgon !

Underbart väder idag, hoppas det håller i sig :)
 
 
 
 
 

Rubrik

Efter en dag med mycket slappande och sovande så känner jag mig faktiskt bättre. Det kan i och för sig också vara Alvedonen som gör sitt underverk men jag hoppas på det förstnämnda !
 
Sunnie fick vila helt idag trots allt. Hon har gått hårt de senaste dagarna och förtjänade en vilodag. Och jag tänker som så att det är bättre att hon vilar en dag så att jag får en chans att bli frisk fort än att jag rider en dag och blir supersjuk så att hon får vila flera dagar i sträck, right ? 
Jag hoppas jag vaknar upp pigg och frisk imorgon bitti !
 
Imorgon på lunch kommer hovslagaren ut. Då hoppas jag ha hunnit rida/longera Sunnie innan. Om det är möjligt så rider jag aldrig efter att hovslagaren vart ute utan då får hon hellre vila. 
 
Nu ska jag och Tompa avsluta våran slappdag med en film.
God natt !
 
 
 
 
 

Söndag

Röd dag idag vilket betyder att jag får ha Tompa här hemma hos mig hela dagen ! Han ligger dock fortfarande och sover så så roligt var det.
 
Jag vaknade upp imorse med känslan av att jag börjar bli sjuk igen och det tvärvägrar jag ! Om vi ska tävla den 25e så måste vi träna ordentligt fram till dess. Så idag ska jag hålla mig inne så mycket jag kan och istället för att rida Sunnie så ska jag longera henne. Så hoppas jag att jag är bättre imorgon.
 
De senaste dagarna har Sunnie gått lite hårdare och en hel del konditionsträning för att få upp flåset.
I förrgår red vi till grushålan och klättrade. På vägen dig var hon så himla löjlig och var rädd för precis allt så jag blev arg på henne och red henne ganska tufft en bit, med övergångar och tempoväxlingar. Det var det som behövdes för att Sunnie skulle bli mjuk och fokuserad på mig för resten av passet gick hon som en klocka. Det är tråkigt bara att vi inte kommer dit så ofta utan att jag behöver bli arg på henne..
 
Igår trotsade jag och Sunnie regnet och red ut på en konditionsrunda i skogen. Då var hon lika fin hela passet som hon vart på slutet av passet dagen innan, och utan att jag behövde behövde säga till henne. Då känns det att arbetet jag gör faktiskt tar oss framåt i träningen och gör skillnad och det är kul !
 
Idag blir det som sagt longering för Sunnies del och det kan nog vara skönt för henne att slippa ha mig på ryggen en dag.
 
 
Idag händer det annars inget speciellt. Jag ska njuta av att ha min pojkvän hemma och vila upp mig. Lite stallvistelse på det och det blir den perfekta dagen !
 
 
 
 
 

Tillbaka till stallet

Jag fick hoppa in och jobba några timmar idag och det har inte vart en rolig dag på jobbet. Men nu är jag äntligen hemma och ska byta om till hästkläder och fortsätta den stalldagen jag påbörjade imorse. Bye ! 
 
 

God natt

Jobb 8-17, hem och göra stallet och rida ger inte utrymme till så mycket mer uppdatering. Detaljer från dagens ridpass får ni imorgon, nu är det dags att sova !
 
 
 

I´m back !

Hej på er !
 
Det var länge sen jag ens kikade in här men statistiken är på topp ändå, kul :)
Jag har legat sjuk i en vecka och har inte orkat göra någonting. Sunnie har vart stående och har inte fått komma ut på så mycket som en skrittur ens. Jag har inte vart ute och gått, jag har bara legat död i sängen.
Men nu är jag mycket bättre och Sunnie har ridits 2 ordentliga pass sen jag blev bättre. Idag fick hon dessutom hoppa några låga språng i skogen och vi båda tyckte det var jätteroligt.
 
 
Jag har för övrigt en jätterolig nyhet. Idag har jag anmält mig och Sunnie till våran första tävling för i år ! Wiie, jag är sååå glad och taggad ! Och ganska nervös om jag ska vara ärlig, det är ju snart ett år sen vi tävlade sist..
Det blir Östadkulle den 25e maj och vi ska hoppa 1m och 1.05m, en rejäl start på säsongen. Jag tänkte att vi skulle nå vårat mål att hoppa 1.10 detta året (äntligen) och då är det lika bra att gå ut stort. 
 
Fram till tävlingsdagen ska vi träna mycket kondition så hon får upp flåset och lydnad. Min lilla prinsessa har blivit så väldigt stark det sista så nu behöver vi träna mer på att bromsa än att rida på fram, vilket jag hellre föredrar.
 
Det var egentligen bara det jag ville kolla in och skriva. Jag ska upp och jobba imorgon så jag ska strax förflytta mig till sängen.
God natt !
 
 
 
 
 

RSS 2.0