Inget nytt


God morgon !

Idag är jag sjukt trött. Det var så varmt i sovrummet inatt så jag fick inte så mycket sömn. Skulle egentligen gått upp tidigt för att rida Amelia men när klockan ringde vid 7 så ställde jag bara om den till halv 10. Dessutom tror jag Amelia får vila idag. Hon var ju så himla duktig igår !

Sunnie ska också vila idag. Hon ska få ladda lite till tävlingen. Imorgon ska jag förmodligen trimma henne en snabbis i padocken och på fredag rider vi ut och bara latchar. På lördag är tävlingen !

Annars har jag inget roligt att skriva om. Varje dag går lite i samma mönster nu liksom..
Men jag kan säga att idag ska jag bara sitta hemma och slappa. Ska förbi stallet en sväng och ge Sunnie krafft men det är allt :)


Vad ska ni hitta på idag då ? :)

Jag får säga att ni har blivit väldigt dåliga på att kommentera !Langar en gammal och suddig bild på mig. Hej förändring ! ;)
Inridning av Måsas Amelia


Idag tog Amelia ett STORT steg i rätt riktning !

Jag satt upp och bad henne gå framåt men det ville hon först inte. Efter ett tag gav hon med sig och efter det var hon jätteduktig. Hon gick precis dit jag ville och vi traskade över lite bommar och så.

Eftersom hon var så duktig så tänkte jag att idag borde det gå att trava med henne utan ledare. Jag testade på långsidan mot grinden och det gick jättebra ! Vid grinden stannade hon men när jag gav henne jättemycket beröm och sedan bad henne att gå igen så gick hon utan problem.
Nästa gång vi kom förbi grinden så skänklade jag på henne igen. Jag fick smacka på henne så att hon fattade vad jag menade och så kom hon fram i trav. Då travade vi ett helt varv utan problem.
Duktig pålle ! Hon fick massor med beröm och så skrittade jag av henne och tog in henne i stallet.


Sådana här dagar känns det verkligen som om jag kan lyckas med Amelia. Bara hon är såhär samarbetsvillig :)Måsas Amelia.Dagens ridning

God morgon !

För en gångs skull så har jag redan vart uppe i 5 timmar ;) Byggarna kom i morse och kollade på läckan. Och eftersom jag ändå var uppe och pigg så gick jag till stallet när de var klara. Jag hade tänkt hinna rida båda hästarna nu på morgonen men efter jag red Sunnie blev det alldeles för varmt så Amelia får vänta tills ikväll, om jag hinner.

Jag joggade Sunnie på åkern. Det var ganska varmt när jag red henne så hon var lite matt. Jag red i ca 30 minuter och hon var våt av svett, stackarn.

Jag hoppas verkligen inte att det är såhär varmt på lördag. Det var det förra året när vi tävlade i Essunga och då kom vi inte ens över oxern på framridningen för att Sunnie var så trött av värmen. Väl inne på banan gick det sådär men hon stog emot väldigt mycket..

Efter ridturen lät jag Sunnie stå kvar i stallet med hö och vatten. Hon älskar att vara inne på dagarna, då slipper hon alla blinningarna. Lite senare i eftermiddag går jag dit och släpper ut henne igen, så hon går ute på natten. Hon fick sällskap av en av Johannas hästar idag. Igår upptäckte jag att han hade otroligt mycket mugg i karlederna på bakbenen som bara har blossat upp under några dagar. Så idag plockade vi in honom och smörjde muggen med mjukgörande salva. Imorgon kommer förhoppningsvis veterinären så att stackarn kan få antibiotika.

Nu ska jag sätta mig med glass framför tv:n och slappa lite innan jag går ut och målar :)

(Ingen bild idag då internet är otroligt segt)Dagens ridning


Nu har vi precis vart i stallet och ridit.
Jag red Sunnie i padocken och hon var ganska fin. Jag har ju ingen riktig graman så jag fick pussla ihop 2 par tyglar. Det funkade ganska bra faktiskt !

Jag gjorde nästan samma övning som förra veckan fast denna gången la jag bara ut bommar. Ni vet, bom-15m-bom där jag växlar mellan 4-7 galoppsprång. Det gjorde hon jättebra och hade lättare för sig att både korta och länga idag. Hon gjorde också jättefina byten och ja, hon var jättefin på marken över huvudtaget idag :)

Men det är så svårt nu på sommaren. På dagen går det inte rida då det är för mycket blinningar och på kvällen är det för mycket knott. Det måste ju vara det enda negativa med sommar.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag gå och lägga mig. Imorgon kommer det tydligen byggjobbare hit för att fixa någon vattenläcka i golvet och de måste absolut vara här redan kl. 07.00. I och för sig så kan jag börja med att vända tillbaka på dygnet redan imorgon ;)Sunnie Girl.


God natt !
Årets andra tävling


Nu har jag anmält till årets andra tävling !
Det blir tyvärr inte förrän i början av augusti..

Lokal Hopp i Grästorp.
95 cm och 1m.
Sunnie har aldrig vart i Grästorp så det ska bli roligt :)


Någon mer än jag som ska dit ? :)
Måsas Amelia


Jag tänkte berätta lite om Amelia i det här inlägget:

Hon heter Måsas Amelia och är född 2005 men går som 4-åring pga av föl.  
Hon är en connemara
e. Öxenholm Bobby u. Grey Mist
Vi har inte mätt henne men vi tror att hon är en liten D-ponny.

 

Måsas Amelia

Jag har varit med ända från början.
Amelia har alltid varit en envis men blyg liten krabat. När hon var lite tuggade hon gärna på jackor, grimskafft, ja allt som kom i hennes väg egentligen. Man fick också passa sina fingrar.
När hon blev lite äldre och hade skiljts från sin mamma blev hon lite tuffare och skulle gå rätt över dig för här var det hon som bestämde ! Jag vet inte hur många gånger jag har bråkat med henne vid in- och utsläpp..

Efter ett tag så växte hon till sig lite och när hon var 3 tog Johanna ett smart beslut och tog föl på henne. Hon var inte riktigt redo, vare sig i kroppen eller i huvudet, att bli inriden.

Sen var jag på 2 veckors praktik hos Johanna våren -09. Vi började rida Amelia lite barbacka då hon var så rund att ingen sadel låg bra. Hon var lika cool då och brydde sig inte att jag satt på ryggen och Johanna gick ju bredvid och ledde hela tiden.

Så en dag när jag gjorde i ordning henne efter en skrittur så såg jag att hon hade satt mjölk i juvret. Men det kunde ju inte stämma, det var ju 2 månader kvar tills hon skulle föla !
Johanna kollade almanackan en extra gång och det visade sig att det bara var ca 1 månad kvar så hon kunde mycket möjligt föla snart.

Den kvällen ringde Johanna i panik och sa att Amelia fölar och att fölet antagligen ligger fel. Vi satte oss i bilen och åkte dit och när vi kom fram så hade ett sött litet stoföl kommit till världen. (väldigt korkad var hon för hon fattade verkligen inte vart hon skulle dia)Måsas Salsa  e.? u. Måsas Amelia

Efter det har hon gått med föl i 7 månader och nu är vi där vi är idag.

Det är roligt att vara med från början, särskilt med en sådan speciell ponny som Amelia :)


Så, nu är bådas stamtavla rätt. Förutom att jag inte vet vad Salsas pappa heter..


Glass, MUMS !


God morgon !

Jag har verkligen vänt på dygnet sen jag tog studenten och jag gillar det inte alls. Jag är egentligen en morgonmänniska som älskar att vara i stallet och rida på morgonen. Jag får försöka få tillbaka det igen :)

Precis nu är det för varmt och för mycket blinningar för att rida i alla fall. Så jag ska gå ut och måla ladan lite. Det är ganska tröttsamt i solen, särskillt när man är nyvaken så det blir nog bara en timmes målande eller något. Bättre än inget !

Jag åker till stallet ikväll då med andra ord. Jag ska trimma Sunnie lite i padocken, idag med någon sorts graman så att jag verkligen kommer åt henne. 
Med Amelia ska jag som vanligt jobba vidare med framåtbjudningen.

Så ska jag nog hinna med att sola lite också, jag jobbar på färgen på benen ;)


Ha det skönt i solen och ät mycket glass, det ska jag göra !Sunnie Girl ♥Dagens ridning
Nu har vi precis vart ute på en mysig kvällstur med Sunnie. Hon tyckte nog också det var ganska mysigt :)God natt !Lyckad midsommar


Nu är midsommar över och fan vad roligt vi hade ! :)

Vi började dagen med att åka och kolla till Sunnie och ge henne krafft. Sen åkte vi in till Sanna och Skåne i Vara. Där åt vi grillat kött med färskpotatis och gräddfil, absolut goaste maten ! Till efterrätt åt vi jordgubbar och grädde såklart. 

Runt 18.00 åkte vi till Smögen och Kungshamn och kollade läget. Där var en hel del folk men mest en massa fulla fjortisar så vi strögade mest runt och basade i Tompas nya lilla Golf.
Sen åkte vi vidare till Grebbestad för att träffa en kompis och det var samma där, massa fulla fjortisar. Men vi gick på bryggan och åt glass och hade det jättemysigt. Vi passade på att ta årets första "dopp" och badade fötterna :)

Så vid 3 satte vi oss i bilen och var påväg hem. Då kom vi på att vi glömt av våran kompis som vi skulle hälsa på xD Nyktert ! Men vi bestämde oss för att träffas nästa vecka på Jordgubbens Dag i Vara istället.

Vi kom inte i säng förrän kl 06.00 imorse. Det plus allt drickande gör att jag inte riktigt är på topp idag så jag ska lägga mig och sova en stund nu. Vi åker inte till stallet förrän senare ikväll när det är lite svalare och jag har piggnat till lite ;) Men då kommer det förhoppningsvis update om hur ridningen gick :)


Hur var eran midsommar ? :)

(Tyvärr har jag INGA bilder från igår :()Midsommar


Idag är det midsommar !

Ingen update alls idag. Jag kommer ha fullt upp med god mat och dricka och roligt sällskap på Smögen ! :)Vart ska ni fira midsommar ? :)

Dagens planer


God morgon :)

Lika tråkigt väder idag.. Jag hoppas verkligen att det är sol och varmt imorgon ! Vi ska nämligen fira midsommar i Smögen detta året. Kan nog bli lite roligt :)

Vart ska ni fira midsommar ? :)

Nu ska jag ringa Johanna och kolla om hon är hemma. Är hon det ska jag gå till stallet, annars ska jag hjälpa mamma lite här hemma först.

I vilket fall så är hästarnas planer för dagen:

Sunnie: Hon ska ridas ut och ska mest skrittas. Hon kommer ha träningsvärk från igår och ska bara ta det lugnt idag.

Amelia: Jobbas med som vanligt. Det har bara blivit varannandagsarbete med henne det sista. Det är väl i och för sig ganska pofitivt för henne eftersom hon är så ung men det blir dåligt med pengar för mig :P

Och nu har jag ju även fått hem färg så jag kan måla ladan så jag har fullt upp hela dagen !Jag och Sunnie för 2 år sen.Dagens ridning


Blir nog inte så mycket uppdatering idag då internetet är supersegt !

Sunnie var en riktig pina att rida idag. Ett tag gick hon inte ens i form i vänstervarvet utan körde bara upp huvudet och protesterade. Och ett tag så kunde jag inte lägga på ben för då blev hon stressad och tappade takten i traven och galoppen. Det är inte kul med sånna dagar. Fast det kan ju inte alltid gå bra heller.

Jag red i 1 timme och 45 minuter (40 minuters fram- och avskrittning är då medräknad). Jag rider aldrig så länge i padock annars men när hon var så käftig och stressad så ville jag verkligen jobba igenom henne. Och det gick till slut och på slutet var hon fin. Det var också först då jag började hoppa de små hindren. 

Jag satte upp 2 låga räcken på ena långsidan med 15 meter i mellan. Där fick vi in 4-7 galoppsprång så hon har fått en väldigt reglerbar galopp, det är ju positivt :)


Det blev inget jobbat med Amelia nu. Johanna skulle iväg så om vi hinner ska vi ta det ikväll. Annars får hon vila idag igen..Sunnie Girl.

När Tompa slutar ska vi åka till Trollhättan med Sanna och Skåne. Vad vi ska göra har jag inte fattat än men det blir nog kul ändå :)Ojojoj !


Besöksrekord igår här på bloggen, jättekul ! :)
Kan ju bero på att min blogg står med på Showjumper.blogg.se, men jag är lika glad för det !

Idag har jag inte riktigt lagt upp någon plan för stallet eller någonting men jag tror att jag går till stallet direkt efter frukosten.

Idag ska jag rida Sunnie över lite bommar och låga hinder i padocken för att träna lite lydnad. Hon blir väldigt ivrig så fort det kommer fram ett hinder över huvudtaget så det ska vi träna bort.

Amelia ska jag träna i padocken som vanligt.

Sen ska jag ta med mig färg från Johanna så jag kan måla ladan och tjäna lite pengar. De pengarna kommer gå direkt till transporten och tävlingar !


Vad ska ni hitta på idag då ? :)Sunnie Girl.
Såhär härligt väder är det tyvärr inte idag..Inridning av Måsas Amelia


Amelia var väldigt duktig idag får jag säga !

Jag jobbade lite med henne från marken på grusvägen som jag alltid gör och sen gick jag in med henne i padocken. Där hoppade jag upp och gav skänkel framåt. Och hon gick framåt med en gång !

Så fortsatte det hela ridturen. Jag kunde göra halt och driva på henne framåt och det var inga problem. Hon växte fast vid grinden en gång men då väntade jag ut henne och så gick det bra sen.
Jag får verkligen hoppas att hon fortsätter utvecklas såhär.

Och hennes dotter Salsa stannade kvar i hagen utan problem så jag kan jobba Amelia själv hädanefter. Allt blir så mycket lättare då :)

 

Måsas Amelia.Dagens ridning


Fy vad blinningar det börjar komma nu ! Äckliga varelser ! Både jag och Sunnie höll på att bli uppätna när vi red ut..

Sunnie var riktigt fin idag. Vi skrittade fram i 30 minuter och skrittade av nästan lika lång tid. Hon låg inte på lika mycket i handen idag som hon gjort det sista och hon var lugn, avslappnad och trampade på bra. Det beror nog på att vi inte ridit ut på ett tag men sånt gillar vi ! :)

Det blev ingen promenad idag förresten. Jag gick till stallet direkt efter jag bloggat ändå och kom hem för en liten stund sen. Men jag har sprungit fram och tillbaka till hagarna med vatten så det får räcka för idag.


Nu väntar jag på att Tompa ska komma hem från jobbet så ska vi åka och fiska med några vänner. Fiska är Tompas stora passion förutom bilar. Jag tycker bara det är kul att fiska när jag får upp någon fisk.

Så önska mig lycka till ! ;)Bloggtävling

Var med och tävla HÄR ! :)Dagen


God morgon !

Visst blev det nya utseendet på bloggen fint ? :) Jag ska fixa några saker till men det får bli senare idag.

Nu ska jag nämligen äta frukost (tog sovmorgon idag igen och jag älskar det !) och sen ska jag ut och gå me Zacco, våran hund. Jag ska ju som sagt komma igång med lite promenader och efter ett tag kanske till och med joggning. Skönt !

Det var egentligen meningen att jag skulle till stallet nu på förmiddagen men Johanna var inte hemma och när jag ska testa om Salsa kan gå kvar i hagen utan Amelia kan det ju vara bra om hon i alla fall är hemma. Så jag ska till stallet och jobba med Amelia i eftermiddag istället.

Sunnie ska ridas ut idag för det var ett tag sen. Har man padock blir det lätt att man sitter där och trimmar istället för att rida ut har jag märkt. Hon ska som vanligt skrittas mycket och så ska hon få rulla i galopp en bit också.Zacco som liten.

Dags att sätta igång !


Ny header


Nu har vi börjat förändringen !

Vad tycker ni om den nya headern ? :)


Jag har dock problem med att byta bakgrundsfärgen där man kommenterar.. Någon som vet hur man gör och har lust att tipsa mig ?


Det är massor kvar att fixa men ni får ha tålamod ! :)

God natt !Nytt utseende


Nu har vi firat klart min lillebror och gud vad mätt jag är efter all tårta !


Förhoppningsvis ska det bli lite ändringar i bloggen snart. Jag är så trött på min header och på färgen på bloggen !
Så det kommer upp lite nytt så att bloggen blir lite roligare att se på ;)

Och imorgon börjar jag min träning. Jag har sagt hur länge som helst att jag ska börja ut och gå och jogga och hittills har det inte hänt något alls. Men nu ska jag äntligen ta tag i det och komma igång och det ska bli så skönt !

Nu ska jag gå och kolla hur det går för Tompa med headern :)
God natt !TörstigaHästarna dricker för fullt nu när det är så varmt !
Inridning av Måsas Amelia


Det blev inget jobbat alls med Amelia idag.

Det var fullt med lastbilar och grävmaskiner på Johannas gård och det är ju onödigt att utmana ödet på en sådan grön ponny, även om hon brukar vara stencool.

Så vi får ta det imorgon helt enkelt :)Amelia såg ganska nöjd ut ändå.Dagens ridning


Nu är jag hemma från stallet. Det var riktigt jobbigt och varmt att gå i stålhätteskor kan jag lova !

Jag red Sunnie i padocken, på det raka gummibettet, och hon var väldigt stressad idag. Hon studsade en del och låg på mycket i handen, plus att hon satt fast i vänster sida. Sånna här dagar är det inte lika roligt att sitta och trimma för då måste jag verkligen jobba henne tills hon lossnar och slappnar av.

Så jag red många serpentinbågar och volter och gjorde många övergångar. I slutet låg hon fortfarande på en del men hon hade lossnat i vänstersidan och var inte lika stressad. 

Imorgon ska jag nog byta tillbaka till det vanliga tvådelade bettet. Jag vill inte att hon "kommer på" det raka gummibettet för mycket.


Och så märkte jag idag att båda Sunnies bakskor sitter löst. Det är inte mycket och jag kan rida som vanligt men jag vill ändå ha ut hovslagaren så fort som möjligt och helst denna veckan.
Innan nästa helg måste hon blivit omskodd eftersom det är tävling på gräs i Essunga då. Det kan ju vara roligt om skorna sitter kvar då så vi inte bara halkar runt på gräset ;)Framskrittning.Såhär fin är Sunnie i sin nya flughuva !God morgon


God morgon !

Som  jag skrev igår så bär det av till stallet hyfsat tidigt idag.

Jag ska rida Sunnie. Om det blir padock eller uteritt har jag inte bestämt än. Så ska jag försöka jobba med Amelia själv.


Det är i alla fall underbart väder idag ! :)Update


Idag har jag inte vart i stallet alls.

Jag hade sånna förväntningar på hästarna idag och tyckte verkligen att det skulle bli kul att rida. Men jag har haft så mycket att göra idag.
Plus att det inte är samma sak som när hästen står hemma. Nu måste jag gå en bit för att komma till stallet. Står hon hemma är det bara att gå 50 meter och plocka in henne direkt från hagen.

Jag tappar suget lite då och blir lätt lat. Efteråt får jag dåligt samvete och mår dåligt för att jag inte gick till stallet.

Imorgon ska jag i alla fall till stallet på förmiddagen men jag får se om jag jobbar med Amelia. Tompa jobbar och jag behöver någon som leder Salsa (Amelias föl) in från hagen. Om jag inte börjar vänja Salsa vid att vara kvar i hagen. Ja, vi får se helt enkelt.

Sunnie ska också ridas såklart !

Och så fyller min lillebror år och det ska firas med mat och tårta på kvällen. Mums !


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Tompa mysa till en film.

Vi hörs imorgon ;)Unghästarna låg ner i hagen när jag skulle hämta Amelia här om dagen. Här är Måsas Salsa.Transporten


Här kommer lite bilder på transporten:Den är inte en skönhet men efter vi fixat golvet så kommer den duga :)Inget golv kvar !Nu har jag också tvättat och skurat den så att den är jättefräsch. Tyvärr så nådde jagt inte taket på varken utsidan eller insidan men resten är fint :)

Att man inte tvättar och luftar transporterna oftare egentligen. De håller sig ju fräschare då.Nya bilder


Jag har uppdaterat med lite fler bilder på Hästar jag haft.


Kolla gärna ! ;)Transportgolvet borta


Igår drog vi bort golvet från transporten. Det ser ganska tomt ut i den nu kan jag lova ;)

Innan vi sätter in nytt golv i transporten så ska jag tvätta den invändigt och fräscha till den lite. Det kan verkligen behövas, jag vet inte när jag tvättade den sist ! Jag tror jag ska göra det innan vi går till stallet faktiskt.

Jag ska ta en bild i transporten sen också, så ni får se hur den ser ut just nu.Gårdagens inridning av Måsas Amelia


Igår gjorde Amelia ett litet framsteg till.

Jag kunde hoppa upp på henne från en pall utan Tompas hjälp, det var inga problem alls. När jag skulle hoppa upp nästa gång så råkade jag välta pallen och var riktigt klumpig (vilket också är bra träning) men hon rörde inte en min åt det heller. Stencool häst det där :)

Sen när jag skulle skritta henne så var hon lite motig men gick fram ganska bra. Hon börjar förstå de ledande tygeltagen mer och mer nu.

Så kom Tompa på att han kunde springa med mig och Amelia i grimskafft så hon kanske kunde få lite mer framåtbjudning. Så vi travade ca 2-3 varv och Amelia var jätteduktig.

Men efter traven växte hon fast i marken som för att säga: Nu räcker det, jag har gjort mitt idag. Jag fick fram henne något steg till och sen avslutade vi för dagen.

Det är kul att det händer något bra med Amelia, även om hon kunde vart lite mer sammarbetsvillig. Idag får vi se hur hon sköter sig :)Måsas Amelia.Slappisdag


Hejhej !

Gud vad skönt det är med slappa dagar ! Jag vaknade lite innan 12 och nu har jag bara ätit pommes och suttit framför tv:n ;)

Snart ska vi åka till stallet och planerna för hästarna idag är:

Sunnie: Rida ut och klättra i backar.

Amelia: Jobba som vanligt med att gå fram för skänkeln.


Annars så är det en slappisdag och jag ska försöka göra så lite som möjligt ;)Lördag


God morgon :)

Visst är det underbart när hästarna går på bete så man slipper ställa klockan för att gå upp och fodra ?
Idag fick vi dock ställa klockan ändå eftersom vi ska hinna med en del idag.

Jag ska rida hästarna:

Hiawhata: Trimmas lite i padocken.

Amelia: Jobbas som vanligt.

Sunnie får faktiskt vila idag. Hon har gått ganska mycket det sista och hon skulle nog uppskatta en vilodag. Plus att hon var så fin igår.

Sen ska vi in till Vara och hämta skivorna till transporten. Snart ska vi äntligen börja renovera den ! :)
Ikväll ska vi umgås med vänner och bara vara hästlediga ett tag.

Uppdateringen kommer vara lite sämre idag men det får ni stå ut med ;)Otur


Som vanligt så gick mina planer upp i rök idag.

Det började hagla när jag satt och trimmade Sunnie i padocken och sen spöregnade det ett bra tag, så jag red inte någon av de andra hästarna.

Självklart slutar det regna så fort jag kom in till Vara. Så typiskt ! Och nu åker jag inte hem för att rida. Men tack vare att jag inte red de andra hästarna så hann jag till Granngården innan de stängde och kunde köpa krafft. Såg först idag att den började ta slut.


Är du medlem på Granngården får du 30% på alla häst- och hundsaker !

Jag köpte en krafftsäck som skulle kosta 137 kr men fick den för 97 för att jag blev medlem. Det är ju perfekt !


Sunnie var i alla fall jättefin på rakt gummibett. Hon vågade ta mer stöd på bettet (brukar de göra på raka bett) och var väldigt fin i formen. När det började hagla så kröp hon ihop och försökte försvinna och jag förstår henne, haglet slog verkligen hårt, så jag fick gå in med henne i stallet.

Imorgon SKA jag jobba med Amelia, vare sig det haglar, regnar eller snöar ! :)

Här kommer lite fler bilder från studenten:
Bloggar


Jag har suttit och kikat på några bloggar nu och det är många som är 2 på en blogg, alltså 2 personer som driver en blogg tillsammans.
Det är ju kul att läsa eftersom det oftast blir mer uppdatering. Och så kan man ju slå sina huvuden ihop och komma på bra och intressanta inlägg.

Jag själv skulle nog inte vilja driva en blogg med någon annan, inte just denna bloggen i alla fall. Men en annan, helt neutral blogg hade nog gått bra ;)


Sedan tycker jag att det är jättetråkigt att Rsskvaller.blogg.se har bytt ägare. Jag tyckte det var roligt med en skvallerblogg ! Tyckte inte ni det ? :)

Och att den nya ägaren kopierar alla andra bloggar gör ju inte saken bättre.. Kom på något eget ! Och att hon inte byter namn på bloggen, för nu är det ju verkligen ingen skvallerblogg..

Det finns ju en skvallerblogg kvar, ridsportsskvaller.blogg.se, men den har dålig uppdatering och inget roligt skvaller.  SMNi håller väl koll på hur det går på SM ? :)


Gör det HÄR !Therese Nemeth och Black Jack.

Bilden är lånad från online.equipe.nu.


 


Dagens planer


God morgon :)

Dagens planer ser ut såhär:

• Gå ut och gå med hunden

• Trimma Sunnie i padocken och testa ett rakt gummibett

• Trimma Hiawhata i padocken

• Jobba med Amelia

• Hitta på något med vänner ikväll

Som tur är så kikar ju solen fram lite då och då och idag är jag superridsugen. Jag funderar på att gå till stallet om bara en liten stund, men vi får se på det.Sunnie som 2-åring.

Sunnie är uppfödd HÄR :)Dagens ridning x2


Ridningen idag gick bra.

Sunnie: Red henne som sagt på åkern. Jag skrittade fram i ca 30 minuter. Jag hade egentligen velat skritta henne en längre stund men jag hade inte tid med det idag.. 
Tyvärr hade stubbåkern inte torkat upp ordentligt efter regnet så jag kunde inte galoppera runt hela. Men Sunnie tyckte det var kul ändå och tog i fullt ut när jag släppte henne. Jättekul :)

Hiawhata: Han skulle bara travas mest och verkligen slappna av. Han var faktiskt riktigt fin i traven på slutet. Jag hade bara velat att han skulle "trampa ut" steget fullt men annars är jag jättenöjd !


Det blev inget jobbat med Amelia idag. Jag blev av någon konstig anledning jättegrining efter jag red Hiawhata (jag är ett sånt hormonmonster ibland :S) och jag brukar försöka att inte rida när jag är grinig för jag vill inte ta ut min ilska på hästen. Jag låter hellre hästen vila istället för att bli arg på den utan anledning.
Så vi får jobba med Amelia imorgon istället :)


Nu ska jag lägga mig och mysa framför en film med Tompa. Jag ska nog sova ganska tidigt idag så att jag inte är så tvär imorgon ;)Dags för stallet


Nu får det vara färdigstädat för dagen för nu ska jag gå till stallet.
Det ska bli riktigt kul att galoppera på åkern och jag tror att hästarna håller med :)

Vi hörs när jag kommer tillbaka !


Jag kom på att ni inte fått se någon bild från studenten så här kommer en:Tompa och Jag ♥

(det kommer fler bilder när jag fått resten ;))Dåligt med tävlingar


Nu har jag tagit en paus i städandet och sitter och kollar lite tävlingar på Tävlingsdatabasen.

Jag tycker att det är ovanligt lite tävlingar i år, i alla fall för mig som tävlar lokalt. Det är många klubbar jag brukar åka till som inte har någon tävling under sommaren alls.
Jättetråkigt tycker jag.

Och eftersom jag och Sunnie har som planer att starta avd. A i 1m i år kommer det bli tajt att få ihop våra 2 felfria rundor. Ajaj..

Det är väl bara att hoppas att det dyker upp desto fler tävlingar till hösten.Jag och Sunnie i Essunga förra året.Städning


Nu städas det för fullt här hemma !

I all städupphetsning började jag städa mitt rum och det kommer ta sin lilla tid ;) Jag har inte ens packat upp allt efter flytten från Kba. Men nu har jag packat ur allt förutom möblerna ur transporten och ska börja fixa in allt på rummet.
Blir det riktigt bra kanske det kommer upp en bild sen !

Önska mig lycka till ;)Sommar


God morgon :)

Behöver jag nämna att jag älskar det här vädret ? :)

Dagens planer ser ut lite som gårdagens:

• Städa i ordning på gården

• Rida Sunnie på stubbåkern. Mycket galopp och mycket skritt !

• Rida Hiawhata på stubbåkern. Få honom att slappna av och bli låg i formen.

• Rida Amelia i padocken. Hoppas på lika stora framsteg idag !

Och så ska jag pressa in en promenad med hunden och lite solning också :)

Underbara sommar !Sunnie som fölis.

Dagens ridning


Planerna gick nästan som jag hade tänkt idag. Jag trimmade Hiawhata i padocken men jag fick sällskap av Sanna som red Sunnie.

Hiawhata är lite svår att få och slappna av ordentligt, han går gärna lite hög i nacken och drar ihop sig. Så jag jobbade på att få honom i en lite lägre, mer avslappnad form så att han kan stretcha ut överlinjen ordentligt. Bitvis gick det bra.
På slutet hoppade vi några små språng, mest för att han skulle få latcha lite och det tyckte han var kul :)

Han är rolig att rida den hästen !Gammal bild på Hiawhata.

För Sanna och Sunnie gick det också jättebra. Sunnie är ju lite spänd i början av passet och lite grinig men på slutet gick det bra för dem :)

Nu ska jag gå och lägga mig. Det har vart dåligt med sömn de sista nätterna..Inridning av Måsas Amelia


Idag jobbade jag med Amelia igen och hon tog faktiskt ett stort, positivt steg framåt !

Jag förarbetade henne för hand som jag brukar göra innan ridpasset.
Idag hängde jag en liten stund på henne i skritt innan jag satte mig på henne. Det gick jättebra men hon gick och småkickade lite när Tompa ledde oss.

Jag hoppade av igen och testade att hoppa upp själv med foten i stigbygeln, dock från en pall och när Tompa höll Amelia. Det gick också jättebra, inga problem alls. Så red jag utan att Tompa ledde och hon gick faktiskt fram för skänkeln idag och hon börjar fatta att om jag leder med högertygeln så ska hon gå åt höger.

Sen hoppade jag av igen och testade att hoppa upp helt själv, utan att Tompa höll henne, från en pall. Det gick också väldigt bra. Så red jag en stund och sen fick det räcka för dagen.


Sköter unghästarna sig såhär bra så får man tänka på att sluta innan de tröttnar. Man vill ju alltid avsluta bra, eller hur ?

Det känns väldigt bra att det äntligen går lite framåt med Amelia. Jag hoppas att det fortsätter så bara :) Man får ju alltid bakslag men jag hoppas det dröjer ett tag.Måsas AmeliaGårdagens köp


Jag var ju på Skara Hästsport igår och tittade lite.

De hade tyvärr inte de KLhandskarna som jag letade efter så jag tittade på deras andra KLhandskar:De röda var supersnygga och de satt väldigt bra men materialet var väldigt tunt och kändes inte alls hållbart. Så jag tyckte det var lite dyrt för ca 500.-

Då tittade jag på de hederliga Roecklhandskarna. De är snygga, otroligt sköna och för det mesta väldigt hållbara. Och jag har ju bara tänkt ha mina Roecklhandskar på träning och tävling. Rider jag hemma har jag mina gamla slitvantar.

Så det blev ett par grå Roeckl Grip för 398.- Äntligen har jag ett par ordentliga vantar !

   På bild är det dock Roeckl Vesta.

Och så åkte det med en beige/brun flughuva från Domani till Sunnie. Hon har ju så ont av flugor och denna flughuvan var i bra kvalitét och håller förhoppningsvis mer än 2 veckor ;)


Är du medlem i en klubb och har med dig ett medlemskort så får du 10% på Skara Hästsport !
Vilka är era favorithandskar ?
Dagens planer


God morgon !

Det är lika fint väder idag igen, underbart :)

Idag ska jag börja dagen med att måla, om jag nu hittar färgen. Den har liksom tappats bort över vintern.

Jag ska inte till stallet förrän i eftermiddag.
Planer med hästarna idag:

Sunnie: ska ridas ut långt och galoppera och skritta mycket !

Hiawhata: ska trimmas i padocken. Ska bli kul att känna hans förändring där också.

Amelia: ska jag rida på som vanligt idag och sen fortsätta kämpa med att hon ska gå fram för skänkeln.

Sen händer det inte så mycket mer för min del idag.


Vad ska ni hitta på ? :)Inridning av Måsas Amelia


Idag började jag ju alltså med Amelias inridning igen.

Jag började väldigt lugnt eftersom jag hellre går långsamt fram. Det blev lite extra träning idag med eftersom hon skiljdes från sin dotter Salsa under den tiden vi arbetade. De är redan avvänjda men eftersom de går i samma hage nu så har Salsa blivit lite mammig igen.

Jag borstade och sadlade Amelia och det var inga problem. Jag bytte också bett från tredelat till ett rakt gummibett. Det är väl inte det mest idealiska unghästbettet vad jag tycker men det är ett sådant hon haft när hon vandes vid träns. Jag märkte dock ingen större skillnad så nästa gång får hon nog ha det tredelade igen.

Jag började med att leda henne en bit på grusvägen. Det gick bra, hon stannade när jag stannade och backade när jag backade. Sen gick vi in i padocken och så longerade jag henne en liten stund för att se om hon har något sadeltvång. Hon tycker inte longering är kul alls så det gick väl inte sådär jättebra, men hon hade inget sadeltvång alls.

Då kastade Tompa upp mig så jag hängde på henne och så gick vi. Det var inte heller något problem och jag hade säkerligen kunnat rida henne precis som innan pausen. Men jag vill ju som sagt ta det lugnt så vi avslutade med en promenad till på grusvägen.


Imorgon fortsätter vi !Måsas AmeliaKlar i stallet


Hej :)

Nu är jag klar i stallet för idag. Jag red Sunnie och grejade med Amelia men det kommer i ett eget inlägg :)

Sunnie var faktiskt riktigt fin idag. Vi trimmade lite i padocken och idag hade hon lite tryck från bakbenen. Hon gick i en fin och stadig form och lyssnade väldigt bra på mig. Hon blev lite stressad i galoppombytena efter ett tag för hon vill så mycket så hon bara trasslar ihop sina ben. 

Jag skulle ridit Hiawhata idag med men det får vänta tills imorgon. Vi ska nämligen åka till Skara Hästsport och köpa ridhandskar :)

Underbart väder idag för övrigt !Anmäld till Essunga


Nu är jag anmäld till årets första tävling !

Det blir en lokal i Essunga den 3/7.
Vi ska starta 95 cm och 1m och jag längtar !

Det brukar inte gå så bra för mig i Essunga. Det är min gamla klubb och folket där kollar alltid snett på mig. Så då sätter sig nerverna på utsidan och det känner ju Sunnie direkt.

Men den här gången ska jag försöka att bara fokusera på mig och Sunnie och verkligen rida.


Förresten, är det någon som vet hur det gäller med omhoppning för 6-åringar ? Behöver de ha 2 felfria rundor i den klassen eller fler ? Och när man sen fått sina rundor, är det bara att ändra till avd. A på Tävlingsdatabasen då eller hur funkar det ?

Jag är jättetacksam för svar :)Jag och Sunnie i Essunga förra året.
Läsarfråga


Jag har en fråga till er läsare:Vad har ni för häst/ponny ? Tävlar ni och i så fall vilka klasser ?Det hade vart lite kul att veta :)Gårdagens hoppning


Just det !

Jag hoppade ju Sunnie igår.
När jag red fram var hon väldigt tråkig, släpade benen i marken och tog inte skänkeln. Men efter några tempoväxlingar och skänkelvikningar så piggnade hon till lite.

Och så fort vi började hoppa så taggade hon till riktigt. Det var ju ett tag sen hon hoppade så hon tyckte det var jättekul. Jag satte bara upp ett räcke på ena långsidan som vi tränade lite omhoppningssvängar på och på slutet så höjde vi upp lite och då hoppade hon upp sig riktigt bra.

Nu är jag lagom tävlingssugen kan jag lova :)

Regn, regn och åter regn


Där sprack min plan helt alltså !

Jag kom till stallet och tog in Sunnie. Stallägarna var inte hemma (Sunnie står ju hos Johanna nu tills vårat egna bete växt till sig) och de hade glömt att lägga ut sadelkammarnyckeln. Och i sadelkammaren finns all Sunnies utrustning och min hjälm, så det blev ingen ridning.

Istället fick jag improvisera och knyta ihop några grimmskaft och longera henne. Efteråt gick jag med henne i ca 30 minuter. 

Och så hade jag ju tänkt att rida Hiawhata men eftersom jag inte kom åt hans utrustning heller så fick han vila idag. 

Så jag ställde mig och gjorde en "sluss" i unghästarnas hage så jag kan leda ut Amelia utan att alla hästarna hänger på. Då börjar det såklart ösregna så jag gick in i vindskjulet med Sunnie och väntade på att det skulle sluta. Tyvärr så gjorde det ju aldrig det och efter en stund kom Hiawhata och jagade ut Sunnie ur skjulet så att stackarn stog och frös i regnet. Så jag plockade in henne i hennes box, bytte täcke och traskade sedan hem i regnet.  

Det blir ju inget av målandet idag heller då, eftersom ladan är våt nu, så jag får väl ägna resten av dagen åt att städa i huset. Jippie ! ;)Sunnie som 3-åring.Segt internet


God morgon :)

Ingen sol idag heller, suck..

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag till stallet. Jag ska rida ut Sunnie en sväng och skritta henne mycket. Det mår hästarna alltid bra av.
Sen ska jag rida Hiawhata denna veckan också, eftersom Johanna inte är hemma. Det kan bli kul :) Med honom hade jag i alla fall tänkt rida lite lösgörande arbete i padocken. En bra start på en förhoppningsvis bra vecka :)

Om jag hinner ska jag måla ladan efter det, så jag får lite inkomst nu när jag är arbetssökande ;)


Denna veckan ska jag också börja jobba med Amelia igen. En del saker ska fixas först och jag kommer få göra arbetet på kvällarna eftersom jag måste ha Tompas hjälp och han jobbar på dagarna. Så vi får se om jag börjar idag eller imorgon :)


Det kommer nog dessutom bli dålig uppdatering idag då vårat internet är sjukt segt. Hatar sådana dagar men jag ska försöka lösa det.

Nu får jag skynda mig !
John Whitaker Transportskydd


Jag tänkte visa ett av mina bästa köp:Nu är inte bilden den bästa och ni får ignorera mig för jag är sliten efter en hel tävlingsdag ;)

Sunnies John Whitaker transportskydd.
Pris: 899.- på Skara Hästsport

De är bra, höga transportskydd med en läderbit längst ner vid hoven som gör det svårare att trampa sönder dem. De har en bra passform och glider inte ner som de flesta transportskydd gör. 

Nackdelen är att de kan vara lite varma på sommaren då det är en slags fleece på insidan.

Det finns liknande transportskydd som går att köpa för en ganska mycket billigare peng men de är så snygga och jag ville unna Sunnie något fint (hmm, hon bryr sig ju säkert om vad hon har för transportskydd xD).

Jag har använt dem ett tiotal gånger och de ser fortfarande helt nya ut. Det är kvalitét tycker jag !
En bättre bild.Renovering


Jag har en glad nyhet också :) Även om den bara rör mig.

Jag ska ju som sagt renovera golvet och lämmen på transporten. Skulle jag köpa skivor från fabrik eller butik skulle det kosta 4500 kr.

Nu har jag fått fixat 3 skivor för 400 kr styck. Alltså kommer det kosta 1200 istället. En ganska bra skillnad tycker jag allt :)
Om jag har tur så kommer skivorna redan på måndag eller tisdag och då är det bara att sätta igång och arbeta.


Och eftersom skivorna blev så billiga helt plötsligt så har jag ju pengar över så vi kan svetsa bommar och rusta upp transporten i övrigt :)

En halvdålig bild på min transport. Som ni ser så har den ju vart med ett tag ;)

Jag vill alltså svetsa bommar och ha bakom Sunnie istället för de banden som vi har nu. Då kommer det kännas mycket säkrare för blir hon rädd när lämmen är nerfälld och kastar sig så kommer hela transporten gå sönder och hon kan skada sig. 
Regnoväder


Idag är det lika tråkigt väder som igår, det regnar och blåser storm.

Jag har inte vart hos Sunnie något än eftersom Tompas bror fyller år idag. Men vi ska dit och rida sen och då hoppas jag verkligen att det håller upp.

Jag hade tänkt att hoppa några språng också. Inget högt eftersom padocken jag rider i är lite ojämn och ganska liten men bara så Sunnie får några språng i kroppen. Det var ju ett tag sen vi hoppade nu.Vad ska ni hitta på med era hästar idag ? :)


Jag och Sunnie i Bollebygd.
Täcke eller inte täcke


Ja, det är frågan.

Nu när det är sånt här ruggigt väder och när det regnar stup i kvarten brukar jag ta på Sunnie ett regntäcke med hals. Jag tar av henne det på kvällarna när hon kommer in.

Nu när hon går ute dygnet runt är frågan vilket som är bäst.
Går de med täcke när det regnar och sen blir uppehåll så är ju täcket fortfarande blött när det slutat regna. Täcket kyler då ner hästen och den blir kallare än om den inte hade gått med täcke alls och det är lite lurigt. 

Har de inte täcke alls när det regnar kyls hela ryggen ner och risken för korsförlamning är stor. Men de torkar och får upp värmen snabbare efter regn utan täcke. 


Hur som helst så går Sunnie med täcke nu eftersom det fortfarande är lite kyligt på nätterna. Om det fortsätter regna såhär så funderar jag på att låta henne stå inne en natt till innan hon får gå ute på natten.

Sen är jag lite nojjig och lägger hellre på för mycket täcke än för lite. Hästarna klarar sig oftast helt utan täcken men när de har gått med täcken hela vintern, har tunn päls och inte riktigt har fått tillbaka fettet i pälsen så tycker jag att de ska ha täcke :) 

    Hur gör ni med täcken och sådant på era hästar ?Betessläpp


Nu är stallet fixat för idag och nu behöver jag inte mocka på väldigt länge.

Vi släppte nämligen ihop Sunnie och Hiawhata på betet idag. Båda tyckte det var jättekul med sällskap och det gick väldigt lugnt till. De gick ihop när Sunnie var 2 men mycket kan hända på 4 år :)Sunnie Girl

Jag red henne lite på grusvägen idag. Det regnade men eftersom hon vilade igår så var hon tvungen att ridas idag. Fast jag kan tycka att det är lite mysigt att rida i regn, plus att Sunnie alltid går bättre då.

Idag var dock ett undantag. Hon var jättestressad och låg på väldigt mycket i handen och så var hon rädd för precis allting. Stundvis var hon fin men jag hoppas verkligen att hon lugnar ner sig nu när hon får gå ute på nätterna.

Nu ska jag baka kladdkaka, MUMS ! :)Plywood till transporten


Vi kollade upp vad det skulle kosta att renovera golvet och lämmen på transporten. Allt som allt kommer det gå på ca 4500 kr ! Helt sjukt vad sådana skivor kostar..Men det kommer bli jättebra i alla fall. Jag ska bara lasta ut alla mina möbler från Kungsbacka innan jag kan börja mäta exakt hur mycket plywood vi behöver.

Jag skulle vilja få det klart idag så jag kan åka ut på tävlingar ! :)


Söndertuggade skor


God morgon !

Själv fick jag inte en sån god morgon. Det första jag ser när jag kommer ner på morgonen är att en viss hund har tuggat sönder mina älskade ballerinaskor. Han sitter inte högt på min favvolista just nu..

Idag är det ett fullspäckat schema som jag och Tompa ska hinna med.

Nu ska vi äta frukost och sen åka till stallet för att släppa ut Sunnie, mocka och fylla vatten. Hon får vila idag för hon var så himla fin igår när jag satt och trimmade henne barbacka i padocken :)

Sen ska vi in till Vara för att kolla när 2 vänner tar studenten. Efter det ska vi på bådas studentmiddag och det kan bli lite tajt. Så jag får väl skynda mig nu om vi ska hinna med allt ;)


Ha en bra dag ! Vi kanske ses i Vara ? :)Mina stackars ballerina.. :/
Bloggtävling


Jag är med och tävla HÄR ! :) Var med du också !


Borttappade vita ridbyxor x2


Just det !

Jag har tappat bort BÅDA mina vita ridbyxor ! Jag har ingen aning om vart de har tagit vägen. Eftersom jag precis har flyttat och alltså städat ur båda rummen jag har bott i så borde jag ju ha hittat dem, men inte då !

Så det blir till att köpa ett par nya :)

Jag ska åka till Skara Hästsport och handla så snart jag hinner och då ska jag leta efter att par prisvärda vita ridbyxor och dessa Kingslandhandskar:

Transport


Nu i sommar (helst så snabbt som möjligt) ska vi renovera min transport lite. Jag har en mycket gammal Reko Trailer som hängt med i alla mina ponnyår. Och har man inte råd att köpa nytt får man renovera :) Och det roligaste av allt är att Sunnie älskar att åka i den.

Saker som ska göras:

• Golvet ska bytas ut
• Lämmen ska fixas
• Taket ska stabiliseras

Och om allt går som jag vill:

• Svetsa bommar (ist för "snörena" vi har att stänga med bakom Sunnie)

Allt detta måste göras innan vi kan åka på tävling så tyvärr så blir det nog inga tävlingar än på ett tag. Alltid är det någonting som ska förstöra.. Att det aldrig bara kan stämma någon gång ?

Jag hade velat åka till en lokal i Bollebygd den 20e och en lokal i Essunga den 3e men det verkar tveksamt. Så tråkigt.. Men men..Dagens ridning x2


Alltså jag blir galen på vårat internet !
Det är enda anledningen till min dåliga uppdatering nu det sista..

Idag har jag i alla fall vart i stallet och ridit Sunnie. Sen hon flyttat till Johanna har hon blivit jättespänd och stressad och nu märker man verkligen att hon har mycket fullblod i sig. Hon får mycket tryck i sina gångarter och fin form men är svår att få och slappna av ordentligt.
Igår lät jag henne galoppera av sig all sin överskottsenergi på en stubbåker men hon blev aldrig trött utan hon bara sprang och sprang. Så jag avslutade med att rida henne i en lång och låg form i Johannas padock. 

Idag red vi ut och hon var lika stressad och rädd för allting som vanligt. 
Hon har börjat få gå på gräs nu också och det tycker hon är smaskens ! Om ungefär en vecka ska hon släppas ihop med Johannas häst Hiawhata och då ska de gå ut dygnet runt :)


Jag red Hiawhata idag med. Johanna har mycket plugg och hann inte med och jag tycker ju bara det är kul. Jag red honom på stubbåkern utan så stora krav och jag får säga att han har blivit fin :)


Nu ska jag strax åka och ta in Sunnie. Det regnar och hon har inget täcke på sig. Plus att hon inte är van att gå så länge på gräs. Och så har jag en box kvar att mocka i stallet och så ska jag fylla vatten. 

Idag blev det mycket uppdaterat i alla fall ;)


 

Student


Det har varit väldigt mycket nu det sista, därav den dåliga uppdateringen. Plus att vårat internet hemma inte vill fungera..

Nu har jag i alla fall tagit studenten och är hemma i Jonslund och det känns underbart ! Nu har jag så mycket tid jag vill till alla hästarna och kan vara i stallet hela dagarna :)

Nu ska jag ju som sagt börja med Måsas Amelia och Måsas Titius igen. Kanske inte denna veckan då många av mina vänner tar studenten men så snart all studenthysteri avtar (och om internetet vill funka) så kommer jag uppdatera om hur det går :)


Nu ska jag lägga mig och kolla på en film och mysa med Tompa.
Student


Nu har Sunnie åkt hem. Mamma kom och hämtade henne för ungefär 2 timmar sen.

Jag och Tompa har roat oss med att mocka ut hennes bädd. Det luktade inte hallon kan jag lova !
Och så höll jag på att dö i våran vindstrappa upp till loftet. Jag skulle bära ner 2 proppfyllda IKEAkassar, tappade balansen och trodde att jag skulle bryta nacken.
Läskigt, jag hatar verkligen sådana trappor sen morfar ramlade i våran gamla trappa hemma. Han bröt ett nyckelben och slog sig medvetslös så han fick åka ambulans till sjukhuset och var dålig flera månader efteråt. Nu har vi tack och lov byggt om den men jag får lite läskiga vibbar när jag går i sådana trappor.

Nu taggar jag till studenten imorgon ! :D 
Är det någon som bor i Kba och inte har något att göra imorgon kl. 14.00 kan ni komma till Elof Lindälv och kolla på utspringet ;)

Ikväll blir det förhoppningsvis lite party på Gasten så vi kommer igång inför imorgon :)

"För jag ska snart ta studenten, jag ska snart ta studenten, jag ska snart ta studenten

FY FAN VAD JAG ÄR BRA !"Dagens hoppning


Nu har jag hoppat Sunnie.

Det är ju jättevarmt ute idag så hon var lite trött i markarbetet, därför red jag inte fram så länge. Men så fort jag styrde mot hindret taggade hon till :)

De första 2 sprången överhoppade hon sig lite, sen hoppade hon helt okej. Hon var i en bom då och då, hon hinner inte få upp frambenen riktigt när jag rider på henne framåt. Men det brukar inte vara ett problem annars så det skyller jag lite på värmen.

Det var kul att få hoppa henne här en sista gång. Nu vet jag inte när nästa hoppning blir. Förhoppningsvis blir det väl tävling hyffsat snart :)Detta hoppade vi idag. Plank, 17 meter (4-5 galoppsprång) till en oxer.Och en bild från middagen igår. I 1an lindade vi in Mårtens bil i toapapper. Vi bestämde oss för att göra det en sista gång innan vi slutade med. Klockrent ! Och Mårten skrattade bra när han såg bilen.


Nu ska jag ut i stallet och packa och putsa. Sen är det emstalltjänst och sen blir det Göteborg :)Dagsplanering


God morgon :)

Jag hade sovmorgon till halv 11 idag. Sen gick jag upp, åt frukost och åkte till skolan.
Det är riktigt varmt idag och jag börjar nästan fundera på om det är för varmt för att hoppa. Men det är som sagt våran sista chans att hoppa innan Sunnie åker hem så det blir nog hoppning ändå.

Annars händer det inte alls mycket idag. Jag har eftermiddagsstalltjänst senare idag och ikväll ska några i klassen gå på bio, Sex and the city 2 :)

Så ska jag packa alla Sunnies saker också, så det är klart tills imorgon.

Nu ska jag ut och plocka fram hinder :)Trevlig middag


Nu ikväll var jag iväg på en jättetrevlig middag med klassen och lärarna. Det känns så hemskt att aldrig träffa de flesta av lärarna igen ! Det var nog inte någon som inte grät en tår ikväll.

I alla fall. Imorgon hade jag tänkt hoppa Sunnie. Det är sista chansen innan hon åker hem eftersom jag ska upp och rida henne jättetidigt på torsdag innan mamma kommer och hämtar hem henne.
Jag har inte bestämt mig för någon speciell övning än men tänkte leta upp några gamla övningar och sätta upp dem. Har jag tur kanske jag kan få tag på en kamera och kan lägga upp filmerna här :)

Som sagt så åker Sunnie hem jättetidigt på torsdag. Det kommer kännas konstigt att vara hästlös den sista dagen, det har aldrig hänt mig förut.

Och nu när jag kommer hem i sommar så kommer nog uppdateringen bli lite roligare i och med att jag ska fortsätta med inridningen av Måsas Amelia och förhoppningsvis Måsas Titius också. Då blir det lite mer att skriva om helt enkelt. Det ska bli jättespännande och se hur de uppför sig :)

Nu ska jag kolla lite film tills jag somnar :)Måsas Amelia.Måsas Titius (inte jättebra bild..)Dagens ridning


Jag red Sunnie i padocken idag. Det var varmt men det var kul :)

Hon var jättespänd när jag skrittade fram henne ute, hon såg spöken överallt, så dagens ridtur gick ut på att få henne avspänd. Jag red henne i en lång, låg form och red mycket serpentiner och volter. I slutet var hon mycket finare och avslappnad. Men hon har börjat krångla lite i bytena, hon vill inte byta när jag ger hjälpen utan byter några galoppsprång efter. Lite störande..

Plus att hon helt plötsligt har blivit jätterädd för grenar som ligger på marken. Hon har aldrig brytt sig om det förut så det är lite skumt. Min lilla knäpphäst ♥


Nu ska jag gå och skriva mitt sista skolarbete och sen åker vi iväg på middag med lärarna. Hoppas ni får lika trevligt som jag ikväll :)Sommar och sol


Underbart, det är sommar ute ! :D

Idag är det storstädning i skolhuset för ikväll är det middag med lärarna. Såhär rent har nog huset aldrig varit ;)

Jag har inte bestämt hur jag ska rida Sunnie idag än. Antingen ett pass med graman i paddocken eller så ska vi galoppträna på åkern. Med tanke på att jag inte kommer ha en padock att rida i när jag kommer hem så låter padocken mest lockande :) Men vi får se.

Annars har jag inget roligt att berätta, mitt liv är bara fullt med icke hästiga saker just nu :)


Men jag är väldigt tävlingssugen så ska kolla upp lite tävlingar :)Jag langar gammal bild ;)


RSS 2.0