Hoppträning Tessie 29-03-15

Igår var jag och hopptränade Tessie för Giesela. Jag har ridit henne några gånger tidigare och tycker att hon är en väldigt rolig häst att rida.
Igår var däremot första gången jag hoppade henne (med undantag för något språng) och jag är väldigt nöjd med Tessie och ganska nöjd med min ridning. Det finns ju alltid saker att förbättra men med tanke på att jag inte har hoppat på några månader så gick det faktiskt över förväntan och till min förvåning så hade jag lättare att se avstånd på Tessie !
När vi hoppade banan i slutet så var vi båda ganska trötta och tappade tyvärr trycket i galoppen. 
 
För er som inte vet så är Tessie My Westers häst, som hon så snällt lånar ut till hoppträningar. Tack för chansen och förtroendet My !
 
 
 





Filmredigering

JAG BLIR GALEN !
 
Som ni vet så är jag inte särskillt teknisk av mig och jag är dålig på det där med filmredigering. Men jag hittade ett bra och ganska smidigt program att redigera filmer i som till och med jag förstog mig på med lite tankekraft. När jag kommit på trixen så gick det fort men jag har nu suttit med detaljer som klippning och musik i evigheter. Nu är hela filmen klar förutom att musiken är längre än filmen så den sista minuten så spelas musiken och skärmen är svart. Tydligen ska det vara omöjligt att klippa i musiken så jag måste vänta till min kära sambo kommer hem.
Därför dröjer filmen på mig och Tessie tills ikväll.
 
Bilen gick igenom med blanka papper imorse, skönt att något i mitt liv för en gångs skull flyter på. Nu ska jag njuta av mina sista lediga timmar och åka till stallet. Men kika gärna in ikväll igen då filmen borde vara på plats !
 
 
 
Jag och Fröken Skäck.
 
 
 

Då var det dags igen !

 
 
 
 

Hoppträning och ljudkoppling

Jag är alldeles för trött för att orka skriva någon detaljerad utvärdering av dagens hoppträning så det kommer imorgon, ihop med en film. Men Tessie var jätteduktig !
 
Jag bjuder på en suddig bild ur en film och sen en bild på vårat eftermiddagsnöje, så hörs vi imorgon igen !
 
 
 
 
 
 

Shopping, ridning och middag

Lördag idag. Vädret har vart alldeles underbart och jag har gått utan jacka hela dagen !
 
Jag, Tompa och Anders började våran dag med äggfrukost innan vi åkte till Alingsås. Vi shoppade loss på Stadium Outlet och lite grann på Hööks. Bland annat en brun huva att matcha till ett av mina tävlingsschabrak. Jag kan knappt vänta till första tävlingen med Vera, det ska bli så kul !
 
På eftermiddagen åkte vi till stallet och Tompa började koppla ljud under tiden jag red bort Vera till padocken. Vi red ett väldigt kort pass men det var skönt att rida innanför staket, det var länge sen. Vera tyckte också att det var kanonkul och passade på att bocka lite, haha !
 
 
 
 
 
Nu har vi precis vart hos Tompas mamma och ätit middag med hans syskon och ska åka förbi stallet och ta in hästarna på vägen hem. Resten av kvällen ska spenderas i soffan och jag ska njuta av varje sekund.
 
 
 

Just nu

Nu var det länge sen ni fick en öronbild på Tessie. Idag är det dags igen !
 
 
 
Jag ska nämligen hoppträna den här snyggingen på söndag så att jag rider in mig på henne kämns mer än rättvist :)
 
 
 

Avtackningsmiddag med jobbet

Jag har ju börjat jobba på ett nytt schema på förskolan sen en tid tillbaka. Det är på grund av att min härliga kollega Ethel har gått i pension.
Ikväll var vi på avtackningsmiddag för Ethel med mina kollegor och chefer, på mitt andra jobb Bjertorps golfrestaurang. Jättemysigt med en massa skratt och Carro bjöd på supergod mat !
 
 
 
 
Jättetråkigt att Ethel inte är kvar på jobbet längre, vi saknar henne mycket. 
 
 
 

.

 
 
 
 

Ett snabbt hej

Hej på er ! 
Här kommer ett supersnabbt levnadstecken från min sida ! 
 
Dagarna bara springer förbi och jag proppfyller dom med jobb, vänner och stall. Igår var jag och Tompa hos Daniel och Sanna och åt tacopaj och idag har vi klämt in lite sambomys här hemma. Innan det gjorde vi stallet och jag red Vera.
Någon ny bil har vi inte fått tag på än men förhoppningsvis står det en ny skönhet på våran uppfart inom dom närmsta veckorna.
I helgen har jag en rolig, hästig sak inplanerad och så fort jag har koll på detaljerna så skriver jag det här :)
 
Imorgon jobbar jag 7-17 och ska sen iväg med jobbet på kvällen. Det blir alltså en inplanerad vilodag för Vera och min underbara sambo tar mockningen.
 
Jag ska försöka kika in här oftare framöver, både för min och eran skull. Självklart kommer det bli bättre när jag har ridit in mig ordentligt på Vera också.
 
Nej, god natt på er så hörs vi imorgon !
 
 
 
 
 
 

God morgon !

 
 
 
 

Hästmänniska vs bilfolk

Hej på er !
 
Jag sitter just nu i stenhårda förhandlingar om nya hästkrafter hem till vår uppfart och vet ni vad ? Bilfolk är ta mig fan ännu envisare än oss hästfolk, haha !
 
Annars har jag hittills haft en lugn lördag. Hästarna kom ut 6.30 imorse och efter det gick jag och Tompa och la oss en stund igen. Sen vi vaknade har vi bara suttit och spelat Wii och kollat bilar på blocket. 
Nu ska vi strax dra oss mot stallet för att rida och mocka. Vädret verkar äntligen ha blivit bättre, förut snöade det ena sekunden och andra sekunden sken solen från en klarblå himmel. Man måste ju bara älska svenskt väder !
 
 
Vi hörs senare, förhoppningsvis med uppdatering om vår nya bil ;)
 
 
 
 
 
 
 

Jobb och huvudvärk

Två dagar med huvudvärk. Gårdagen var värst, när jag kom hem från stallet låg jag i sovrummet med släckta lampor hela kvällen. Det är snäppet bättre idag men tillräckligt för att jag inte ska kunna göra något utan att huvudet dunkar.
Stallet är i alla fall klart, Vera är motionerad och det blir tidig läggdags ikväll för att förhoppningsvis slippa värken helt imorgon. Då jobbar jag 7.15-16.30 och sen är det äntligen helg ! Då ska jag bland annat kolla på lokal hopptävling och byta till sommardäck på bilen och transporten. 
 
Alltså, förlåt för världens mest värdelösa inlägg, jag återkommer.
 
 
 
Mina finaste <3
 
 
 

Just nu

 
Sunnie får gå naken, nu är det vår !
 
 
 

God morgon !

 
 
Dags att jobba. Idag är jag inte särskillt pigg..
 
 
 

En underbar ledig tisdag

Jag har haft en sån härlig ledig dag idag ! Vädret har vart underbart och jag har umgåtts med fina människor.
 
Lunch med tjejerna hemma hos Evelin eftersom vårat vanliga fik var stängt idag. Ledsen min på det, men vi gör alltid det bästa av situationen !
Hemma hos Evelin blev det bestämt att Louise plötsligt skulle få hem spekulanter på hennes fina irländare som är till salu så vi åkte vidare till hennes stall. Eftersom jag var den enda som var ridklädd så blev det jag som fick visa henne, jätteroligt då det är en väldigt trevlig häst att rida. Synd att kontot är tomt och att stallet är fullt, annars hade hon fått komma hem till mig :)
Ridfilm från dagen finns på Evelins blogg, adifferentlife.bloggplatsen.se.
(Värdelöst att det inte går att länka adresser när man mobilbloggar för övrigt..)
 
När vi var färdiga där så åkte jag och My till mitt stall och slog på Veras tappsko. Tack igen My ! 
Jag gjorde stallet och red Vera innan jag åkte hem och mötte upp Tompa, som faktiskt var hemma i mänsklig tid idag.
Nu har vi precis hämtat hö och tagit in hästarna för kvällen och ska laga mat med Kentha. En snabb dusch och sen ska jag sova tidigt. Imorgon jobbar jag 6-14 och åker direkt till stallet när jag slutat. Äta, sova, jobba, stallet och sen går allt på repeat känns det som. Det kanske är bäst så, då slipper tankarna hamna på fel håll.
 
 
 
 
 
 

Bakning, nagellack, tjejlunch och tappsko

Trots att jag var på riktigt kasst humör i stort sett hela dagen igår så har jag vaknat upp på rätt sida idag. Jag känner mig glad, motiverad och inspirerad, härligt !
 
Idag är min lediga dag och efter att jag börjat jobba på mitt nya schema så kan jag uppskatta mina lediga dagar desto mer.
När jag släppt ut hästarna imorse så åkte jag hem och plockade i ordning lite och slängde ihop en kladdkaka. Nu väntar jag på att den ska bli klar samtidigt som jag äter frukost och säger hej till er. Strax ska jag göra naglarna och vid 12 så ska jag luncha med tjejerna. 
 
I eftermiddag ska My hjälpa mig med att slå på en tappsko på Vera (Tack snälla My !) och efter det ska Vera motioneras och jag ska mocka. Sen finns det eventuellt lite lugn tid över innan Tompa kommer hem och vi ska laga mat. Igår jobbade han över till 21 så jag såg knappt skymten av honom på hela dagen. 
Så, jag har en ganska bra dag framför mig och än så länge så verkar till och med vädret vara på min sida !
 
Här kommer en favorit i repris att lyssna på så hörs vi under dagen :)
 
 
 
 
 

Ridtur

Titta vilka jag och Vera fick med oss ut idag :)
 
 
 
 
 
 
Efter ett tag fick Tompa träsmak och hoppade av och gick istället. Då passade jag på att hoppa upp på Sunnie den sista biten hem. Underbart !
 
 
 
En härlig eftermiddag med dom som betyder allra mest i mitt liv <3
 
 
 

Garagehäng

 
Snyggbilen blir ren !
 
 
Kentha byter till sommarsulor.
 
 
 

Just nu

 
Ute med denna sötnosen !
 
 
 

Torsdagmorgon

God morgon !
 
Jag väntar på att dom första barnen ska komma till dagis. Jag kunde knappt fatta att det var jag som skulle gå upp när klockan ringde 5.10 imorse, haha ! Men tack vare tidig start så slutar jag vid 14 och ska passa på att åka direkt till stallet och rida i den underbara solen som är på väg upp. Förhoppningsvis hinner jag umgås lite med min sambo också :)
 
Hoppas ni får en bra dag så hörs vi efter 14 !
 
 
 
 
 
 

Hälsning från Dennis

Jag fick precis en bildhälsning från Dennis och hans fodervärdar. Han har det verkligen toppen där med en supersöt shettiskompis och omtänksamma fodervärdar. Han blir behandlad som en prins med en massa morötter, hemmagjort godis, en massa pyssel och en gigantisk hage. Men jag kan inte neka att stallet känns tomt utan honom.
 
 
 
Mitt lilla busfrö !
 
 
 

Hovslagare och kakor

Är man frustrerad och deppig så hjälper lite kakor alltid. Idag: dumlekakor !
 
 
Hovslagaren var ute och snyggade till fötterna på hästarna i förmiddags så numera går Sunnie barfota och Vera är helskodd. Jag kände att eftersom Sunnie inte ska ridas ordentligt längre så finns det ingen anledning att ha henne skodd. Och Vera ska ridas och behöver då vara helskodd. 
 
Annica var ute en sväng och hälsade på och sen åkte jag till Evelins stall för att se efter hennes häst och passa på att säga hej på My som var där och skodde.
Nu ska jag göra ingenting hela kvällen eftersom hela min lediga dag bara har sprungit iväg. Imorgon jobbar jag 7.15-16.15 och åker sen direkt till stallet.
 
 
 
Fina Sunnie idag <3
 
 
 

Helgen som varit

En snabb sammanfattning från helgen kommer här:
 
I fredags så var jag ledig. Jag drog med mig My till stallet så efter mockningen skrittade vi ut Vera och Sunnie en kort runda. Sunnie uppskattade verkligen att komma ut igen och Vera var pigg ! Sen lunchade vi båda hemma hos mamma och hann med en fika med Evelin och sen även en promenad med henne och Sannie. Resten av dagen spenderade jag som hundvakt hemma hos mamma och blev även bjuden på tacos till kvällsmat. Det sista av kvällen hängde vi i Tummens verkstad och bara hade det gött.
 
Igår var jag i stallet nästan hela dagen. Först mitt stall med mockning och mys med hästarna i hagen och sen tävling på eftermiddag/kvällen med My. Så härligt och jag blev riktigt insprirerad till min egna ridning. Jag har inte haft något riktigt tävlingssug sen Sunnie blev skadad, vilket är förståeligt, men igår kom suget tillbaka och jag längtar tills jag kommer ut på tävlingsbanorna igen ! Stå i stallet och putsa kvällen innan, putsa på hästen så den är glansig från topp till tå, rulla in på tävlingsplatsen, gå banan och planera hur jag ska ska rida och sen slutligen känna nervositeten när ekipaget innan mig rider banan. Det är en speciell känsla det där.
 
Idag söndag har jag och Tompa slappat på förmiddagen och just nu spelar vi badminton. Jag tar det ganska lugnt då jag var sjuk en del förra veckan och inte har lust att vara sjuk nästa vecka igen. I eftermiddag ska vi till stallet och mysa och sen laga en riktig söndagsmiddag. Eller nej, stryk det där sista. Det blir visst Donken istället, haha !
 
En blandad helg med mycket roligt. Imorgon är jag ledig och hovslagaren och Annica kommer ut till stallet. 
 
 
 
 

Just nu

 
Mys i mammas soffa med dessa godingar !
 
 
 

Feeling down

 
 
Får ni någonsin den där jobbiga känslan ? Känslan av att bara stå och stampa på samma ställe utan att komma framåt. Känslan av att vara missnöjd med vad du har åstadkommit i livet men inte ha orken att göra något åt det.
Jag känner mig deppig idag och tänker därför inte skriva så mycket mer. Jag hoppas på ordentligt med sömn inatt, vilket jag har fått alldeles för lite av dom senaste nätterna, och att jag vaknar på rätt sida imorgon.
God natt !
 
 
 

Just nu

 
Dom här snyggingarna väntar på löshoppning ! 
 
 
 

Drinkkväll, veterinär och nytt schema

Här har det (som vanligt den senaste tiden) vart tyst över helgen. Jag skulle kunna skylla på våran fest i fredags osv osv men sanningen är att jag inte har så mycket att skriva om just nu. Det är en ganska tråkig period för tillfället och jag tror att det gäller många.
 
Drinkkvällen i fredags var i alla fall grym, trots att jag trillade in genom dörren i skitiga stallkläder en stund efter att våra första vänner redan kommit, haha ! Jag hade nämligen ute veterinären då det var dags för Sunnie att vaccineras och det drog ut lite på tiden.
 
Gårdagen spenderade jag med min sambo och det var bästa dagen på länge enligt mig, vi hade så mysigt bara vi två ihop <3
 
Imorgon går jag på mitt nya schema, vilket innebär att jag numera jobbar fyra dagar i veckan. Det ska bli skönt med lite extra inkomst och jag hoppas på att kunna lägga en del av dom pengarna på träning och tävling.
 
Nu ska jag hjälpa Tompa med det sista på hans nya hemsida. Så ni som är intresserade av att hyra ljud till fest/student eller liknande borde kika in här senare ikväll !
 
 
 
Min bästa vän <3
 
 
 

RSS 2.0