ATM

 
Kollar på stjärnornas hoppning hemma hos mamma, knaprar halstabletter och tycker synd om mig själv som har feber.
 
 
 

On the road

 
 
 
 

Busy doing everything

Denna dagen har känts väldigt lång och vi har hunnit med en del. Det kanske är för att jag och Tompa inte sov bort halva dagen som vi brukar göra på helgerna, hehe.
 
Aeron åkte idag i alla fall, till en 20årig kille, vilket kändes som ett ganska passande hem. Ni vet, jag är lika noga med vart mina bilar hamnar som mina hästar, haha ! Skämt åsido så hoppas jag att han blir nöjd och att Aeron får leva några år till.
 
Efter att ha hängt med Anders här hemma en stund och sen kört Evelin till Skara så stannade jag och Tompa hos hans mamma och åt pizza. Usch, det har blivit mycket skräpmat nu det sista.. Det går i perioder det där.
En visit i Dennys nya garage för att sen åka hem, byta om och hamna hemma hos mamma och Johan en stund.
Sist av allt gjorde vi stallet och pussade mycket på hästarna. Imorgon hoppas jag att jag hinner gå med Sunnie en stund.
 
Nu har vi precis duschat och fuskat med lite av julpyntet. Tanken är att sätta på en film och sen hämta Evelin när hon ringer. Men jag gissar på att vi hinner somna innan.
 
 
 
Första pyntet uppe. Imorgon kommer julstjärnorna !
 
 
 

Julstädning och bilförsäljning

Vilken effektiv morgon !
 
Efter hästarnas utsläpp imorse så åkte jag och Tompa hem igen och började städa. Det slutade med en rejäl julstädning, så noggrann att jag till och med dammsög taket, tvättade dörrmattan och torkade ur kylskåpet. Det var välbehövligt men jag är fortfarande inte riktigt nöjd. Fast nu får det räcka för idag, tre timmars städning en lördagmorgon är ändå ganska bra jobbat tycker jag !
 
Om en liten stund kommer det en kille och kollar på Aeron. Jag både hoppas och inte hoppas att den åker idag. Men vi behöver ju pengarna och att betala för en bil som bara står är ju som att kasta pengarna i sjön.
 
Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra i eftermiddag. Stallet såklart men resten av tiden ? Ikväll ska jag i alla fall vara chaufför åt Evelin och under tiden vi väntar på att hon vill bli hämtad så kanske vi fuskar och sätter upp julsakerna. Jag tycker det är så mysigt på kvällarna nu när man ser att folk har satt upp sina julstjärnor och julpynt, det är så skönt med lite ljus i mörkret !
Förresten så låg det några snöflingor på marken imorse, nu börjar det verkligen närma sig :)
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag hade en jättemysig eftermiddag med tjejerna igår och Evelin stannade till sent och kollade på film och åt pizza. Förmiddagen däremot var inte lika rolig med möten och förläsning men det överlevde jag.
 
Nu är jag, mamma och mormor på väg till Lidköpings sjukhus för att hälsa på morfar som fortfarande ligger kvar där. Trots bortopererad gallblåsa så har han fortfarande ont i magen och är andfådd. Tydligen så har han lunginflammation också stackaren, och så har dom hittat något på hans lungor vid röntgen.. Behöver jag säga att jag numera går med en konstant panikkänsla i magen och blir gråtfärdig så fort mobilen ringer i rädsla av att det ska vara någon som ringer om morfar.
 
Min mormor och morfar betyder så otroligt mycket för mig. Min mamma fick mig när hon var väldigt ung så en stor del av min uppväxt har jag spenderat hemma hos mormor och morfar. Jag hade ingen kontakt med min pappa förrän jag var 15 år gammal så morfar har funnits där istället. Skulle det hända någon av dom något så kommer mitt liv aldrig bli detsamma igen.
 
Vissa dagar är lite tyngre. Idag är en sån dag. Tur att jag ska jobba några timmar i eftermiddag så jag får tankarna på annat håll för en stund.
 
 
 
 
 
 

Alldeles nyss

 
Snygga tjejer som har vart på sminkning !
 
 
 

TBT

Jag tänkte att vi skulle ta ännu en trip down memory lane !
Här är min och Sunnies andra tävling och tredje start, vi startade en 80cm innan denna rundan samma dag.
Här hoppar vi 90cm och gör det ändå ganska bra. Detta är endast tre månader efter vår tävlingsdebut, som jag la upp här om dagen. Tänk vad mycket som händer på tre månader när dom är så unga !
Här är Sunnie nästan exakt 4 år gammal och om jag inte minns fel så siktade vi fortfarande på att kvala in till 4-års championaten några månader senare.





I filmen hör ni Marre och Karin, klasskompisar från Kungsbacka som var med från början och hejade på.
 
 
 

Ridning och filmredigering

Hej på er ! 
Idag är den gråa himlen tillbaka, jag som hoppades på att slippa den framöver nu..
 
Efter utsläppet av mina hästar så skjutsade jag min lillebror till Nossebro och åkte sen till Mys stall.
Vi skrittade ut en timme, jag på Tessie och My ledandes Denver. Med så mycket skritt så slappnade Tessie av ganska fort. Sen så fanns det ju såklart en massa läskiga saker också, som tex hundar i en trädgård som hoppade och skällde som besatta.
En liten bit hade jag Denver som handhäst som träning inför Mys framtida ridturer med båda hästarna. Det gjorde dom båda jättebra, inga konstigheter där inte. Det är så skönt med okomplicerade hästar !
 
Nu är jag hemma och har vart en stund. Jag håller just nu på att ladda hem ett filmredigeringsprogram så att jag kan göra en film på min och Sunnies tid tillsammans. Hur det går och hur lång tid det tar får vi se men jag hoppas att resultatet blir bra.
 
 
 
Tessie och Denver.
 
 
 

.

 
 
 
 

En helt vanlig tisdag

Så kan man sammanfatta min dag. 
 
Jobb 8-17 och sen vidare till stallet där Evelin mötte upp mig. Mocka, ta in hästarna och pussa på Sunnies mjuka mule. Idag var dom lugna vid insläppet för omväxlings skull, det har inte hänt så ofta det sista.
Sen åkte vi båda hem till mig och lagade tacos. Lite lyx måste man ju få unna sig en vanlig tråkig vardag. 
Faktiskt så har vi haft sol hela dagen och det njöt vi av på jobbet. Det bästa med förskolan är att vi kan vara ute ganska mycket.
 
Imorgon ska jag till My direkt efter utsläpp och mockning i mitt stall. Kanske att jag fixar lite i mitt stall under dagen, sadelkammaren ser ut som ett bombnedslag.
Nu ska jag kolla på film med Tompa och njuta av det sista på denna vanliga tisdag.
 
 
 
Sunnie och min lilla kusin Emilia.
 
 
 

Jobb och stallmys

Idag har jag vart Iprenfri ! Första dagen på över en vecka och dessutom slapp jag huvudvärken nästan helt. Så skönt !
 
Annars har min dag bestått av jobb 8-16.30 och sen direkt till stallet. Sunnie blev ompysslad (och njöt som bara den) och alla hästarna blev bortskämda med massa godis. Som det ska vara helt enkelt ! Den bästa tidpunkten på dygnet är när jag får pussa på S mjuka mule <3 
 
Nu ska jag hoppa i säng för natten. Jag har faktiskt redan sovit en halvtimme i soffan, hehe !
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Huvudvärk och sjuk morfar

Vilken slapp söndag.
Jag och Tompa bestämde redan sen några dagar tillbaka att vi inte skulle göra någonting idag och det har vi hållt. Så skönt att bara vara hemma och kolla på film och inte ha några måsten för en gångs skull. Annars är det alltid fullt upp.
 
Jag kan säga att Ipren har vart min bästa vän den senaste veckan. Huvudvärk varje dag, hela dagarna, och dessutom ser jag stjärnor lite då och då. Det är något som inte står rätt till, för mycket tankar kanske ? Värken har i alla fall förstört alla mina planer, så fort jag inte har jobbat har jag i princip legat hemma i ett mörkt rum.
 
Som att det inte har vart nog med tråkigheter det sista så åkte min morfar idag in till akuten. Det är inget allvarligt, imorgon ska han operera gallblåsan, men med 81 år på nacken känns det ändå ganska riskfyllt. Jag hoppas på en smidig och lyckad operation och en morfar som får komma hem så fort som möjligt. Om det skulle hända honom någonting vet jag inte vart jag skulle ta vägen.
 
Jaja, nog med klagande och tråkigheter för idag. Nu vet ni i alla fall vad jag sysslar med och vad mitt liv erbjuder mig just nu.
 
 
 
Sunnie, som idag var halvt galen vid insläppet. Jag får nog börja promenera henne lite så hon inte kryper ur skinnet.
 
 
 

Det är dags för fredagsmys

 
Jag <3 värmeljus
 
(Hahaha på mig i efterhand, det var ju faktiskt lördag så lördagsmys blev det visst)
 
 
 

Äntligen lite sol !

 
Som jag har längtat ! 
 
 
 

Min och Sunnies första tävling

Här började jag och Sunnie, för 7 år sen. Våran allra första tävling ihop, i Kungsbacka där jag bodde då, och jag tror vi startade 40 eller 50 cm med 4 fel.
 
 



Rösten ni hör mest i bakgrunden tillhör Karin Hallén. En utav mina bästa vänner som tyvärr gick bort den 2 december 2011. Mer livsglad människa får man leta efter, livet är så orättvist..
Denna tävlingen var det Karin som hade anmält mig. Istället för att anmäla mig som Emelie Svensson så anmälde hon mig som MLI Svensson. Det förbryllade speakern och därav allt fniss från tjejerna som hejade på mig och Sunnie. Älskade, saknade Karin ♥
 
 
 
Karin och Kingen.
 
 
 

...

Jag tror minsann att Johan har vart i farten igen ;)
 
 
 
 
 
 

Julbord och stress

Det har vart lite tyst här det sista och jag tror ni förstår varför..
Idag fick hästarna i alla fall komma ut i hagen igen efter Sunnies behandling och det uppskattades. Sunnie får nu en liten flaska metacam utdelad på några dagar och hon har blivit så himla duktig, inga protester alls. Mitt fina hjärta sköter allt detta med bravur verkligen !
 
Idag har jag haft en stressig dag på restaurangen och avslutade nu med ett julbord på kommunen. Imorgon har jag ett möte i Vara kl 13 och sen får jag se hur resten av dagen ser ut. Men ni kan nog vänta er lite fler inlägg här i alla fall.
God natt !
 
 
 
Mitt hjärta krossas när jag tänker på att vi kanske aldrig kommer tillbaka <\3
 
 
 

Husabybesök igen

Om gårdagen nudå. Usch, jag känner mig så illa till mods över allt det här..
 
Vi kom fram till Husaby och fick börja med ett ridprov med en gång. I vänster varv tyckte veterinären Torunn att hon såg jättefin ut och att hon använde vänster bak riktigt bra. En jättebra nyhet och jag kände verkligen hur fin hon kändes med sin luftiga och stora trav.
Men i högervarvet däremot var hennes högra bakben sämre än innan. Där har hon aldrig vart riktigt halt innan, knappt ens vid böjprov, men det var hon nu och det kändes en ganska stor skillnad i traven i det varvet också. 
 
Vi böjde henne högt och lågt på höger bakben och där hon kanske har varit 0.5 gradigt halt innan var hon nu 2 gradigt halt vid det höga böjprovet.
T la en bedövning i glidleden i hasen och efter en halvtimmes väntan red vi igen. Nu var hon bättre, nästan helt bra, även vid böjprov. För att se om hon blivit så mycket bättre i vänster som vi trodde så böjde vi högt där också och det var inte mycket hon var oren längre. Där hon tidigare vart 4 gradigt halt, det är ändå ganska otroligt. Men antagligen så hade hon bara avlastat sitt högra bakben och därför blivit halt på vänster, antagligen satt grunden i höger bakben där hon har mest förändringar i hasen enligt rötgenbilderna.
För att vara helt på den säkra sidan så ultraljudade dom båda gaffelbanden och kom överrens om att det inte sitter där.
 
Så nu är hon behandlad i glidleden på höger bakben för andra gången. 
T har nu beordrat vila med promenader om det behövs och i januari ska jag skritta igång henne igen. I slutet av januari ska vi in på ännu ett återbesök och är hon inte bättre då så föreslog T triangelmärkning. Hon nämnde några andra behandlingsmetoder som att spruta in sprit i leden eller skrapa bort pålagringarna men det var inget hon rekomenderade då det är mycket smärtsamma metoder och har ändå inte bättre resultat än kortisonsprutorna som vi kör med. Självklart måste vi diskutera olika möjligheter innan jag bestämmer mig men dom är så otroligt duktiga på Husaby med många bra veterinärer som samarbetar så jag vet att dom inte ger upp förrän det verkligen är ett måste.
 
Nu har vi alltså nått gränsen på hur mycket man behandlar innan man faktiskt måste inse att det inte går mer. T har hela tiden vart positiv och sagt att jag inte ska deppa ihop över diagnosen spatt. Så när till och med hon säger att vi har fått ett stort bakslag och nämner triangelmärkning så känns det som att hoppet är så gott som borta.
Fast vem vet ? Vi kanske kommer tillbaka i slutet av januari och Sunnie är mycket bättre. Hon är ju trots allt en kämpe och har vart så duktig med allt detta hittills. Igår stog hon och sov när vi gjorde ultraljud, haha ! Så jag har inte gett upp helt än. Det finns fortfarande ett litet halmstrå som jag håller mig fast vid för glatta livet. 
Men nu när jag vet att det är nära ett beslut så skulle jag bara vilja pausa tiden eller helt enkelt hoppa över månaden januari. Januari kommer bli en tuff månad..
 
 
 
Vid framskrittningen i Husabys ridhus.
 
 
 

Min lunch

 
Citronstekt lax med tomater och plocksallad.
 
 
 

Suck..

Dagens besök på Husaby gick inte som jag hade hoppats. Jag orkar inte skriva om det nu, ni får detaljerad information imorgon istället, men det var inte mycket positivt med återbesöket för denna gången. 
Som vi har kämpat, jag och Sunnie ihop. Vi har följt våra scheman till punkt och pricka, trots spöregn och storm, och så verkar det vara förgäves. Men jag hade gjort det igen, utan tvekan, flera gånger om. För trots våran situation så har jag alltid roligt med Sunnie, även om vi bara skrittar 30 minuter i storm och spöregn.
 
Men jag har inte kastat in hela handduken än. Vi har ca två månader innan vi vet något säkert och dom månaderna ska vi fortsätta kämpa ihop !
 
 
 
 
 

Imorgon gäller det

Så. Då är det dagen före dagen. Imorgon åker vi in till Husaby efter tre stötvågsbehandlingar. Nu vill jag så gärna ha ett besked. Helst ett positivt besked såklart, den här väntan tar kol på mig.
Nu har vi bara gått och väntat i drygt tre månader och vet fortfarande inte hur Sunnies framtid kommer se ut. För mig känns det som mycket längre tid än tre månader. Men jag kämpar så hårt jag kan bredvid min bästa väns sida och jag kommer inte ge upp förrän jag måste !
 
Nu hoppar jag in i duschen och går sen och lägger mig. Med en stenhård klump i magen ska jag försöka sova några timmar inatt. Yeah, right..
 
 
 
 
 

Ridning och promenad

Två hästar motionerade idag. 
Det blåste storm när jag red Tessie så till en början var hon som en fiolsträng. Men när vi kom in i skogen så slappnade hon av fint och kom till arbete. Riktigt rolig häst att rida, vilket jag säger varje gång, haha ! 
 
 
 
Sunnie promenerade jag med. Jag hade inte hunnit ut innan det blev totalt kolsvart om jag skulle ta på sadel och träns så det var snabbast så. Sen var det ändå kolsvart när vi kom tillbaka till stallet men det var faktiskt bara mysigt att gå med min bästa vän i mörkret och småprata lite. Sen att hon inte hade något att säga tillbaka är ju en sak men jag vet att hon lyssnar <3 
 
Nu ska jag äta kvällsmat och sen lägga mig så tidigt som möjligt så denna dagen kan ta slut. Morgondagen blir kanske inte så mycket bättre med tanke på att det är måndag och jag ska jobba men jag ska spendera kvällen i stallet och putsa på både Sunnie och vår utrustning tills tisdagens besök på Husaby.
Glömde förresten nämna att jag har träningsvärk efter att ha gått genom nästan hela Lidköping i klackar igårkväll. Det märks att jag inte använder klackar särskillt ofta, dom var inte ens särskillt höga ;)
God natt !
 
 
 

Bad Sunday

 
Usch, hemska söndag..
Jag har sovit bort hela förmiddagen eftersom vi kom hem sent igår. 
Jag är på så deppigt humör och önskar att jag bara kunde hoppa över denna dagen och några dagar framåt. 
Jag känner mig sviken och lurad. Om och om igen, vart går gränsen egentligen ? Jag har ingen ork kvar till sån skit snart.
 
Mitt ljus denna dagen är att jag ska skritta Sunnie och rida Tessie åt My. Det finns inget bättre ställe än stallet dagar som denna !
 
 
 

God morgon

 
Hemma hos oss har vi dukat upp för mysfrukost. Äggmacka med Oboy är ganska standard här på helgerna.
 
Nu på morgonen har vi rett ut varför Lillen övergav sin hage igår. Strömmen gick inte till hans hage då några eltrådar i hagtråden hade bränt av. Så nu har vi lappat och lagat så att tråden är som ny igen. Nu skulle han bara våga gå ut, hehe..
 
Om en stund ska Tompa jobba en timme inne i Vara. I samband med det så passar vi på att åka till restaurangen för att fixa lite ljud till firmafesten ikväll. Vi ska alltså börja i restaurangen med spel och dricka. Sen ska vi bowla en stund innan vi ska äta mat någonstans. Slutligen så skulle jag gissa på att vi hamnar på någon nattklubb/pub och sätter klackarna i taket. Det är min första firmafest så det ska bli riktigt kul !
 
Under eftermiddagen ska jag till stallet och ta hand om mitt hjärta. Vi ska skritta ut och hon ska bli ompysslad en lång stund. Stallet ska mockas och så ska vattnet bytas i hagen och elkabeln för att inte vattnet ska frysa i vinter ska grävas ner. Jag älskar helgerna och allt extra pyssel som jag oftast hinner med !
 
Hoppas ni får en rolig lördag ! Jag kikar in här under dagen :)
 
 
 

Fullt upp

Tänkte säga ett snabbt hej innan jag slocknar för idag.
 
Tiden sprang förbi igår och det har den gjort även idag. Jag red Xantippa igår och det gick bra. Så synd att jag inte har tid att rida henne oftare.
Sunnie skrittas som vanligt, gärna barbacka för lite extra mysfeeling. På tisdag är det upp till bevis..
Idag skulle jag egentligen jobbat på eftermiddagen men då några barn gick hem tidigare behövdes inte det. Så jag har lekt hemmafru med en ordentlig städning av huset, tvätt, disk och lite bakning. 
Vid kvällens insläpp så gick Lilleman tillsammans med Sunnie och Duff. Det är inte riktigt meningen så jag får ta mig en titt på hans hage imorgon bitti och fundera ut hur han har smitit. 
 
Nu ska jag sova. Imorgon ska jag till stallet som vanligt och så har jag och Tompa lite grejer att ordna med. På kvällen kör vi firmafest på restaurangen, tjohoo !
 
 
 
 
 
 

Ridning x3 och bio

En lång dag med mycket på schemat !
 
Jag började i mitt stall som vanligt. Mockade och skrittade Sunnie barbacka en sväng i skogen. Hur kommer det sig att det alltid känns mysigare barbacka ? Hmm.. 
 
Kvart i tio var jag hos Johanna och red Obama. Halter, skritt och trav, första gången vi bytte varv med bibehållen trav, så lite framåt går det. 
 
Kl 12 var jag hemma hos My där också Evelin hade dykt upp. Vi tog finbilen in till Vara och åt lunch innan vi åkte till Mys stall. Jag red Tessie och My ledde unghästen Denver med sadel och träns. Dom var så duktiga båda två ! Tessie hade mycket energi och ville springa både mer och snabbare men vi nöjde oss med bara lite trav och galopp för att vara i närheten av Denver hela tiden. Hon hade dock lite svårt att koncentrera sig idag då hon tyckte att det var så lajbans, haha !
 
Hem för en snabb dusch innan jag och Tompa åkte med Kentha och Isabelle på bio i Skövde. Nu är vi på väg hem och jag längtar efter sängen. Imorgon är det den där tråkigaste torsdagen med möte och föreläsning i Vara. Men eftermiddagen blir lite roligare då jag ska rida Xantippa igen. Det var länge sen nu så det ser jag fram emot !
 
 
Fina hästarna från idag.
Hur stor tror ni att Denver blir förresten ? Just nu är han ett och ett halvt och är inte så mycket mindre än Tessie. Jag gissar på en bjässe ;)
 
 

Tisdag

Tisdag och min enda arbetsdag denna veckan är över. Hårt liv, höhö !
 
Under kvällen har jag och Tompa knåpat ihop en plan till arbetsintervjun han ska på imorgon. Inte så att jag har suttit och skrivit hans papper utan jag är mer som ett bollplank och rättstavningsprogram. 
 
Därför fick inte Sunnie så mycket uppmärksamhet idag men hon ska få desto mer imorgon när jag är ledig !
Imorgon ska Sunnie skrittas och så ska jag till Johanna och rida Obama. Kanske att jag hinner börja med sadelkammartaket, det hade vart skönt. 
Sen så har jag själv lite papper att ändra om till mötet på torsdag så jag ska nog kunna fylla upp min onsdag med aktiviteter också !
 
Hoppas ni har haft en bra tisdag och kommer få en ännu bättre onsdag. Jag vet att Evelin förmodligen kommer ha den sämsta onsdagen hittills i sitt liv så jag tycker att vi alla skänker en tanke till henne <3
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Dagens Husaby

Gillar rubriken ! Vi är där så ofta att det faktiskt går att skriva så.
 
Nu är dagens besök på Husaby över och Sunnie går hemma i hagen igen.
Hon har skött sig nästan helt exemplariskt idag, förutom vid lastningen imorse då hon inte ville gå på först. Men med lite hjälp av Emelie och en lina så gick det ändå ganska fort.
När jag lastade henne på vägen hem däremot så stannade hon till lite på lämmen innan hon gick rakt på. Det såg ut som hon tänkte: "Hon får ju alltid på mig ändå tillslut så det är väl lika bra att gå på med en gång". Då fick hon massa beröm och pussar !
 
Tyvärr så har hon blivit väldigt orolig när hon åker transport. Trampar nästan konstant och när lastbilar kör om så känns det som hon är på väg ut ur transporten. Typiskt nog blev vi omkörda av lastbilar säkert åtta gånger idag så Sunnie dröp av svett när vi kom hem. Det är nästan så att jag skulle behöva raka henne enbart för transportturerna..
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och äta lunch innan jag ska bort och hoppa in för mamma på jobbet en stund. Hela 45 minuter ska jag jobba, haha ! Men jag tänkte passa på att ta en fika med tjejerna när jag ändå är nästan i Nossebro :)
 
 
 
Det snygga ekipaget imorse när det fortfarande var ganska mörkt ute. Det syns inte på bilden (såklart, eftersom den typ är kolsvart) men Audin matchar bra till dom silvriga dekalerna på transporten ;)
 
 
 

Halloweenfest och Husaby

Inte ens ett hej fick ni från mig igår ? Vad otrevlig jag är ! Det kan dock bero på att vi var i stallet på förmiddagen och 12.30 kom Tummen hem till oss och började laga viltgrytan som vi var några stycken som skulle dela på under eftermiddagen.
 
Vi hade massa trevligt folk som var hemma hos oss och åt och som var med och förfestade innan Kenthas årliga Halloweenfest. Som vanligt så var förfesten roligare än själva festen, att det alltid ska finnas folk som inte har vett i huvudet och som bara letar bråk. Skaffa er ett liv säger jag bara..
 
Idag har jag och Tompa vart ganska lata och sov bort två timmar på förmiddagen. Sen hade vi lite att städa efter igår innan vi var hos mormor och morfar och åt farsdaglunch. Har ni grattat era pappor idag ? Annars är det nog hög tid att göra det nu ;)
 
Nu på kvällen har vi vart i stallet och putsat på Sunnie. Hon ska in på sin (förmodligen) sista stötvågsbehandling på Husaby imorgon och då måste hon vara snygg. Så nu är hon friserad från topp till tå och borstad ordentligt. Ganska dammig är hon fortfarande men så blir det väl när jag inte har tillgång till att duscha henne.
Jag känner mig som en stammis på Husaby numera och är van vid att åka fram och tillbaka dit. Nervositeten har släppt men jag antar att den kommer tillbaka till tisdag nästa vecka när vi ska in på ridprov och ultraljud igen..
 
 
Min finaste vän <3
 
 
 

Min bästa vän <3



 
 
 
 
 
 
 
 

En dagens

Dagens humör: Glad och förväntansfull inför helgen.

Dagens mående: Lite trött och ont i ryggen men annars mår jag toppen !

Dagens borde: Börja med taket på sadelkammaren men det är inte roligt när det är så kallt ute. 

Dagens frisyr: Trasslig boll på huvudet.

Dagens smink: Mascara från Isadora.

Dagens klädsel: En utav Tompas T-shirtar men jag tror jag måste byta om till något bättre innan jag börjar jobba ;)

Dagens planer: Jobba, fixa det sista i stallet, fredagsmys med min sambo och kanske en fika med en vän ?

Dagens materiella vill ha: Massor ! Men just nu en snygg klänning:

 
Något i stil med denna som fanns på Nelly.com för ett tag sen får gärna dyka upp i min brevlåda.

Dagens fundering: Hur jag ska klä ut mig på bästa sätt på Halloweenfesten imorgon.

Dagens beroende: Coca Cola.

Dagens tråkigaste: Att jag ska jobba några timmar sen, jag hade hellre spenderat dom timmarna i stallet.

Dagens längtan: Jag längtar till vår, vår och vår !

Dagens önskan: Att jag ska få rida Sunnie som vanligt igen.

Dagens tidning: Jag läser aldrig tidningar, allt finns ju på nätet ;)

Dagens låt: Echosmith - Cool Kids. Den är såå bra !

 
 
 

En grå fredag

God morgon !
 
Idag var det jobbigt att gå upp när klockan ringde. Det var fortfarande mörkt och grått utanför fönstren och sängen var väldigt varm och skön. Dessutom strejkar min rygg ordentligt idag. Men lite innan 8 var jag i stallet och släppte ut hästarna och mockade. 
 
I hopp om att ryggen skulle bli bättre så promenerade jag med Sunnie istället för att rida henne. Det var väldigt mysigt och jag tror att Sunnie tycker det är roligare när jag går bredvid än när jag sitter på hennes rygg. Tyvärr så blev min rygg inte bättre och jag ska jobba 13.30 så just nu är det sängläge som gäller för min del.
 
 
 
Bilder från morgonens promenad.
 
 
 

Möte, möte och föreläsning

God morgon !
Dagens första möte är för min del avklarat. Det höll hus på banken och dagens ämne var försäkringar. Det är en konstig sak det där, slänga ut en massa pengar som du nästan garanterat aldrig får tillbaka. Men skulle du däremot inte vara försäkrad så kan jag lova dig att du skulle bryta alla ben i kroppen och bli förlamad. It's a pickle..
 
Nu sitter jag och väntar på att min jobbcoach ska komma i tid till vårat möte som startade klockan 11. Hittills har han aldrig varit i tid så det vore ju synd att bryta trenden liksom..
 
Lunchen intags hos mormor och morfar och 13.30 ska jag på min föreläsning och vi ska idag prata om utbildning. Behöver jag säga att jag hatar torsdagar numera ? Tur att jag får ett break hos mormor och morfar i alla fall.
 
Stallet hann jag nästan klart med imorse, jag har bara en box kvar och så ska jag skritta Sunnie. 
Snön har faktiskt kommit hit till Vara men än så länge är det inte tillräckligt mycket för att det ska lägga sig så jag och Sunnie ska pälsa på oss ordentligt och skritta i 30 minuter i eftermiddag.
 
 
 
Än så länge är nya bilen intakt.
 
 
 

Ridning, fika och snö

Hur mycket regn finns det i himlen egentligen ? Nu har det regnat varje dag flera veckor i sträck, vart är våra soliga, färgglada höstdagar egentligen ? Jag saknar dom !
 
Igår jobbade jag 8-16.45 och efter ett snabbt ombyte hemma åkte jag direkt till Sunnie och skrittade henne. vi hade tur och fick belysning av fulmånen så det var inte helt kolsvart. Fördelen med att rida i mörkret på Sunnie är att hon inte har så mycket att titta på så hon var ganska avslappnad.
 
 
Lurvig och smutsig är hon också, men det är ingen idé att klippa henne så länge hon bara skrittas. 
 
Idag startade jag dagen med att åka till mitt stall och släppa ut hästarna och mocka. Kvart i 9 var jag hos Johanna och red Salsa. Det var ett tag sen jag satt på henne och idag märkte jag tyvärr att hon nog tycker att jag är lite för tung. Hon är ju en ganska nätt maxad d-ponny och att bära upp mig som väger ca 80 kg blir ju ganska tungt. Ännu en anledning för mig att gå ner i vikt helt enkelt !
 
Efter det åkte jag tillbaka till mitt stall och skrittade Sunnie i 30 minuter. Vi träffade på en utav våra grannar som är någon form av livscoach och jobbar med mental hälsa. Han är alltid så trevlig och ser alltid allting positivt. Tänk att få ha honom som mentor, det hade vart drömmen ! Och väldigt behövligt emellanåt..
Jag kan säga att jag hade alldeles för lite kläder på mig för att bara skritta, när vi kom tillbaka till stallet var jag genomfrusen. Så på med full värme i bilen och så åkte jag hem och värmde mig.
 
Nu under eftermiddagen har jag skrivit lite papper till morgondagens möte i Vara. Dessutom så har jag hunnit en fika hemma hos My med massa tjejsnack och sagt ett snabbt hej till Evelin innan tjejerna åkte vidare för att kolla på hoppträning. Jag är så glad över att få ha så fina vänner !
 
Jag vill avsluta med att säga att det påstås komma snö imorgon. Inte så konstigt med tanke på att det är 5e November men hur ska det kunna snöa när det fortfarande är så varmt ute ? Jag har i alla fall inga vinterdäck på bilen än och jag har inte planerat att krascha den nya bilen redan så snön får hålla sig borta helt enkelt ;)
 
 
 
Jag och Sunnie i snön förra vintern.
 
 
 
 

Another Monday

Hej på er !
Har ni haft en bra måndag ?
 
Själv har jag jobbat 8-17.15 och dagen har gått ganska segt. En typisk måndag helt enkelt.
 
Efter jobbet åkte jag till stallet och mockade och tog in hästarna. Jag valde att låta Sunnie vila idag för att kunna ladda batterierna här hemma med Tompa. Vi fick gjort lite nödvändiga saker som att handla och hämta hem ljudet från helgens fest.
 
Jag har inte så mycket mer att säga om den här dagen, jag är inte på något bra blogghumör så jag avslutar här och hoppas att ni får en bra måndagskväll !
Eller okej, en sak till. Jag åker runt som en prinsessa i våran nya Audi. Fin bil, alldeles för fin för ridskor med hästskit och stallkläder täckta med hösilage ;)
 
 
 

Välkommen hem XOU !

Vet ni vad vi gjorde igår ? Vi var och hämtade hem våran nya familjemedlem !
 
 
 
 
 
 
En Audi a4 Quattro 200hästars motor -06. Inte riktigt lika bra skjuv i den som i Aeron men det duger absolut ! 
Tanken är att det är jag som ska köra runt i den för det mesta, förutom när den behöver gå lite längre sträckor och Tompa tar den till jobbet. 
 
Nu ska alltså Aeron säljas. Och ja, jag vet att jag är så löjlig med mina saabar men det sticker faktiskt ganska mycket i hjärtat. Men det är ingen dålig bil vi byter ut den mot, Audi är ju en riktigt bra bil och jag kommer nog trivas minst lika bra i den som i Aeron !
 
Annars har helgen bestått av 25-årsfest för Niklas och mycket egentid med Tompa. Lite städning, ridning, mockning osv.
Nu ska jag och Tompa äta äggmacka till kvällsmat och doppa grönsaker i dip framför New Girl. Bästa uppladdningen inför den nya veckan om ni frågar mig !
 
 
 

Hästar på rymmen

När vi tog in hästarna för kvällen förut blev det kaos, total kaos !
 
Sunnie är ganska understimulerad nu när hon inte rids ordentligt och tar varje chans hon kan till bus. Så när Tompa öppnade grinden som vanligt och skulle sätta på Duff grimman så tog Sunnie tillfället i akt och smet förbi ut på grusvägen. Duff hängde på, även Dennis som alltid går lös in till sin box annars, och helt plötsligt hade vi tre hästar lösa som sprang vidare till grannens trädgård och härjade runt en stund. 
Som tur är var Sunnie lättfångad och efter en kort stund fick jag också tag på Duff och strax därefter stog dom i sina egna boxar i stallet. Visst att man ska sätta guldkant på tillvaron men när grannens trädgård blir ett offer så känns det mindre okej. Som tur är så verkade Tant Hall okej med händelsen och var mest ledsen för att hon inte klarade att hjälpa till att fånga in hästarna.
 
Nu är jag och Tompa nyss hemkomna från ett 25års party och ska somna till New Girl. ZzzZzz..
 
 
 
Jag tror att Sunnie saknar detta..
 
 
 

Lördag morgon

Hästarna kom ut för en halvtimme sen. Jag har sovit så dåligt inatt så jag ska sova någon timme till innan vi åker till Göteborg, igen. 
Det är lika äckligt, regnigt väder idag igen, jag är så otroligt nere, osv osv och allt det där vanliga.. Vi hörs under dagen istället !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0