Ny header


Nu har jag fixat den nya headern och jag har också bytt färg på bloggen.

Gamla:



Nya:




Vad tycker ni ? Bättre/sämre ? :)


Tack så jättemycket för den fina headern Tompa :) ♥ 




JW transportskydd


Nu kommer äntligen bilderna på mina John Whitaker transportskydd. Förlåt för att det har tagit sån tid Mikaela :)









Bak.







Fram.



Helhet.

Hoppas du är nöjd med bilderna, annars får du säga till :)

Transportskydden finns att köpa lita varstans, jag köpte dem på Skara Hästsport för 899:-
Ett väldigt bra köp tycker jag, för visst är de supersnygga ? ;)

Det är en ordentlig läderbit längst ner på skydden som är svår att trampa sönder. På insidan är det något fleecematerial och det är ju en liten nackdel på sommaren då det kan bli varmt om benen för dem. 

Jag kom på en sak nu när jag satt och skrev det här:
Hur gör man när man tvättar såna här transportskydd ? Blir de inte alldeles mjuka då ? Hmm.. 




Bilderna kommer snart


Jag försökte ladda upp bilder på transportskydden men internet här ute är så segt. Så jag lägger upp dem så fort vi kommer in till Vara.

Då kommer den nya headern upp och jag hoppas ni tycker om den :)
Kanske så kommer svaren på frågestunden upp då också, vi får se hur mycket jag hinner.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen städa i ordning innan vi tar in hästarna inför kvällen.





Dagens ridning


Nu är jag inne från stallet och försöker få tillbaka värmen i händer och tår.
Det är inte så farligt kallt ute idag men är man ute i några timmar så blir det kyligt.

Jag red Sunnie i hagen och idag gick det riktigt bra ! Vi gör ju inget speciellt under ridpassen just nu så det är inte svårt att få det bra. Men idag var hon stadig i formen och väldigt positiv till arbetet och det var länge sen hon var det så det känns jättebra. Eller ja, hon har ju inte vart negativ innan men hon har gått och stretat emot hjälperna och släpat benen efter sig. Så en stor förändring efter lite vila :) Jag hoppas att det håller i sig och att hon är likadan när vi kan börja rida i padocken igen.

Idag tog jag också kort på mina JW transportskydd, så bilder på dem kommer upp inom kort.
De är jättesnygga ! ;)

Och när jag ändå var i stallet utan att mocka (Matilda, våran inackordering, gör det idag) så satte jag ihop några träns med olika nosgrimmor och bett så att jag kan variera utan att behöva byta och krångla varje gång. Då märkte jag också hur få träns med bra kvalitet jag har. Jag har ju aldrig tänkt på det förut eftersom jag bara har använt ett träns. Det kanske är dags att köpa lite nytt ?

Och så har Tompa jobbat på en ny header. Jag har inte fått se hur den ser ut än men är den bra så blir det lite nytt här på bloggen. Är det inte något jag tycker om så får vi göra en ny ändå för jag har tröttnat på den här.



Julstress


Nu var det ett bra tag sen det hände något här på bloggen. Jag har haft fullt upp med julen och allt runt omkring så jag har knappt haft en tanke på bloggen om jag ska vara ärlig.. 

Nu har jag i alla fall svarat på era kommentarer och nästa gång jag sitter vid datorn så ska jag svara på frågorna från Frågestunden :) Så ni som fortfarande undrar något, ni har några dagar kvar att ställa frågor !


Jag har ridit Sunnie några gånger sen ni hörde från mig sist och jag får säga att hon har gått förvånansvärt bra ! Hon har tappat en del utav sin kondition men hon är pigg och positiv till allt. 


Och så vill jag göra en liten hiss till "Listan" som alla bloggare skriver om. Det är jätteroligt att läsa, tycker inte ni det ? Man får reda på en massa roliga saker om sina favoritbloggare :)

Vill ni att jag ska skriva den listan ? För jag är lite sugen på det faktiskt.


Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Tompa och bara mysa ♥



Min söta pojkvän får faktiskt stå för bilden idag ♥
Såhär glad var han på nyår för 2 år sen :)





Julmys


Nu har jag lite tid att uppdatera.

Under julhelgen ska man inte sitta vid datorn hela dagarna utan man ska umgås med familj och vänner (enligt mig) och det är precis vad jag har gjort :)

Och så har jag ätit så mycket mat och godis så jag känner mig minst 10 kg tyngre ! Fast när jag vägde mig igår så har jag inte gått upp i vikt alls. Helt otroligt.

Nu ska jag fortsätta julmyset med familjen.
Hoppas ni har haft en mysig jul ! :)



God Jul


Önskar 



Jag,



Sunnie



och Duff ! :)

Ha en bra jul !




Unghästarna


Nu under jul och nyår när mamma är hemma och jag kan låna hennes bil (min är ju sönder) så tänkte jag sätta igång och rida lite unghästar. För nu när det är vinter och snö så går eller cyklar jag gärna inte till stallen de står i..

Jag ska i första hand rida Kaisa. Det är ju inte så mycket ridning kvar på henne innan hennes ägare tar över så jag får passa på nu när jag kan. Hon kan nog tycka att det är riktigt kul att pulsa i den djupa snön och få arbeta lite.

Titius vet jag inte riktigt hur det blir med eftersom Johanna har fått någon som är intresserad av honom. Så där avvaktar jag lite och ser hur det går. 

Och så ska Duff sättas igång igen men honom väntar jag med tills jag är frisk för den första ridturen på honom kan nog bli riktigt spännande. Jag har inte ridit honom sen jag ramlade av honom senast. Självklart hoppade jag upp och red efter jag ramlade av men det var det sista passet, sen kom snön. Han kan ju vara lite knepig ibland så där är det bäst att börja lugnt. 


Jag ser verkligen fram emot detta ! Vi får hoppas att temperaturen håller sig under -10 så att man kan rida bara..



Det får bli en gammal bild på Måsas Amelia.




Sunnie tävlingsoutfit


Och denna outfiten till Sunnie:




Enkelt och stilrent ! Plus att jag tror att Sunnie skulle passa jättebra i beige :)




Tävlingsoutfit


Den här tävlingsoutfiten skulle jag gärna haft :)





Som vanligt så får ni ursäkta mina paintskills ;)




God natt


Nu har jag gjort en del tidsinställda inlägg tills imorgon för jag gissar på att jag inte kommer hinna sitta vid datorn. 

Filmen blev uppskjuten men den ska sättas på nu :)


God natt !



Sunnie Girl.




Vad vill ni läsa om ?


Jag tänkte kolla om det är något särskillt ni vill läsa om ? :) 

I så fall så är det bara att säga till.




Balansträning


Har uppdateringen idag vart ok ? :)

Jag red Sunnie i hagen förut, barbacka fast med täcken idag igen, och det gick jättebra. Det var lite jobbigt att trava med träningsvärk i ljumskarna bara. 

Sunnie samarbetade bra och tyckte det var roligt att röra på sig. Vi gjorde inget avancerat utan skrittade några varv, travade kanske 3 varv och galopperade någon långsida. Det räcker eftersom hon inte gått alls mycket det sista. Men jag red henne i låg form så att hon får jobba ordentligt med ryggen. Och i den här djupa snön så blir det ännu bättre träning för henne. 

Imorgon ska jag rida henne i hagen igen, om det inte är alldeles för kallt :)

Jag har också kommit på det att om man rider barbacka när det är såhär kallt så håller man sig varm mycket lättare. Så jag ska nog rida barbacka ett tag, i alla fall så länge det är såhär kallt. Att jag tränar min balans är bara ett plus !


Nu ska jag och Tompa sätta på en film och bara slappa. Underbart !



Fortsätt att ställa frågor i Frågestunden. Jag vill ha många frågor ! :)






Sunnie Girl.
(Tänk när det var såhär varmt !)




Frågestund





Kom igen och ställ frågor !

Självklart så får de som ställer frågor en länk :)





Läsa mer om mig och mitt liv ?


Jag har fått en del nya läsare de senaste dagarna och för er som är nya och vill veta mer och mig och vad jag har gjort innan så tycker jag att ni ska gå in och läsa om Hästar jag haft och Om mig.

Vill ni se tränings- och tävlingsfilmer på mig och Sunnie så kan ni kolla på Filmer.

Är ni intresserade av unghästträning och inridning så kan ni kolla vad jag har ridit in/håller på att rida in på Inridning av hästar/ponnyer.

Ni gamla läsare kan ju också kika in på de länkarna och kolla runt :)


Hoppas ni hittar något kul !





Sunnies tävlingsoutfit


Såhär ser Sunnie ut på tävlingar:

Nr. 1:


Schabrak/huva: Grått Glen Gordon med rött och vitt kantband.
Senskydd: Grå Cartago.

Nr. 2:



Schabrak: Vinrött John Whitaker med guldigt kantband.
Senskydd: Vinröda med guldiga detaljer.

Det är tyvärr hennes enda outfits. Ibland kan jag tävla i detta schabraket med:



Men det börjar bli så urtvättat.

Jag skulle jättegärna ha mer schabrak och huvor att matcha med på tävling men eftersom vi inte tävlat så mycket hittills och jag inte vet hur mycket tävlande det blir 2011 så tycker jag inte det är någon idé att köpa något nytt just nu.



Min tävlingsoutfit


Såhär ser jag ut på tävling:



Hjälm: John Whitaker
Tröja: Vanlig svart bomullströja
Väst: Rider´s Company
Ridbyxor: Vita Jacson
Stövlar: John Whitaker

Det är en del saker jag skulle vilja ändra på men det kommer efter hand :)
Sen så behöver jag inte tävla med väst längre så vid varma dagar rider jag utan den. Annars tycker jag att det är en billig livförsäkring så jag försöker att ha den på.



Mot stallet


Så, nu har jag fixat några tidsinställda inlägg och det tog längre tid än vad jag trodde så nu får jag skynda ut i stallet.

Jag har bestämt mig för att rida nu på moronen ändå men det blir nog bara Sunnie som rids. Sen ska stallet fixas som vanligt och förhoppningsvis hinner jag sova någon timme på lunch så jag kanske kan bli lite frisk.


Vad ska ni hitta på idag ? :)



God morgon


Det var länge sen jag uppdaterade såhär tidigt.

Hästarna står och äter på sin frukost och ska snart ut i hagen. Egentligen hade jag planerat att rida både Sunnie och Duff idag men min förkylning blir bara värre och värre så vi får se om jag orkar det senare idag.

När jag ändå väntar på att hästarna ska äta upp så ska jag förbereda några tidsinställda inlägg som kommer komma upp under dagen :)

Annars händer det inte så mycket här hemma. Jag ska försöka bli frisk så att jag i alla fall känner smaken på julmaten, även om jag inte tycker den är särskillt god..



Sunnie Girl.



Träningsvärk


Det blev inte så mycket uppdatering idag heller, nu den sista timmen har jag suttit och lagt in några fler bloggar under länkar, kika gärna in på dem :)


Sunnie vilade idag pga kylan men igår gick hon ett litet pass i hagen. Jag red henne barbacka (dock med täcken på) och tanken var att vi bara skulle skritta och ta lite trav men det blev allt en liten galopp i snön med. Så mysigt ! Och Sunnie tyckte det var jättekul :)

Eftersom jag inte ridit på någon vecka innan igår så har jag en grym träningsvärk i ljumskarna och ryggen idag ! Fast det är i och för sig ganska skönt, då vet man att man har gjort något nyttigt.

Dessutom så har jag dragit på mig en förkylning som gör att jag är otroligt trött och seg och bara nyser hela tiden. Jag hoppas verkligen att den går över innan julafton, då kan man inte vara sjuk :)


Nu ska jag i alla fall sova, jag riktigt känner hur sängen med Tompa i ropar på mig ! 

God natt !



Sunnie Girl.




Huvudvärk


Nu ska jag ut i stallet och rida ! Det blir bara skritt och lite trav eftersom hon inte har gått på en vecka. Det ska bli så mysigt :)

Sen ska stallet mockas och fixas och så ska jag lägga mig tidigt ikväll för jag har sån huvudvärk..

Så, dålig update idag med, hoppas ni står ut ;)



Sunnir Girl.



Svar på This or That


Senaste This or That var:




Jag har egentligen aldrig varit en tävlingsmänniska. Jag presterar dåligt under press och har alltid vart supernervös inför tävlingar !
Men nu det sista så har jag inte vart lika nervös, jag har inte presterat så bra men det är bara för att jag vill kontrollera för mycket. Jag har gått från att inte kunna äta någonting under tävlingsdagen till att sitta och slappna av och kunna fokusera bättre.

Sen så är det klart att det är jätteroligt att sitta hemma och trimma och finslipa men man måste ju bara älska stämningen på tävlingar ! Dessutom så är det tävlingarna och målen som gör att jag går ut i stallet en kall och regnig dag och sätter mig och rider. Motivation, det behöver vi alla. 


Så jag får nog säga att jag är mer åt tävlingshållet :)



Den bästa känslan är ju när jag och hästen har gjort en bra runda och dessutom är felfria och får komma in på prisutdelning.


Detta blir förresten det sista "This or That"-inlägget. Det är inte så roligt när det bara är en som svarar på frågorna.




Bildlänk ?


Som ni kanske har märkt så har jag börjat länka bloggar med en bild i menyn mot en bildlänk i deras meny. Jag tycker det är roligt att läsa bloggar som har bildlänkar då man lättare hittar nya och bra bloggar :)



Vill du ha en bildlänk i min meny mot att jag får en bildlänk i din meny ? Hör då av dig till mig:

[email protected] eller kommentera ett inlägg här i bloggen där jag kollar varje dag :)




Hej !


Det blev sent igår kväll eftersom Sanna och Daniel var hos oss. Vi hade roligt men jag är ännu tröttare idag än vad jag brukar vara. Plus att jag somnade på soffan när de var hos oss xD

Idag har jag inte gjort något i stallet. Matilda som har sin häst hos oss har mockat och lagt in foder, lördagar är hennes dag. Resten av dagarna sköter jag allt, så det är skönt med en "vilodag". 

Och eftersom jag var så otroligt trött så vilade Sunnie idag men hon blev ompysslad ordentligt innan hon kom in i boxen. Dock så skulle hon behöva friseras men det får vi ta någon annan dag. 


Nu sitter jag hos Tompa i Vara och vi ska börja laga mat alldeles strax. Annars är det en lugn fredagskväll, som vanligt ungefär ;)



Sunnie Girl.




Unghästarna


Jag sitter här och funderar lite på unghästarna. Jag har ingenstans att rida dem just nu, och dessutom har jag ingen hel bil så att jag kan ta mig till dem..

Så himla tråkigt att jag inta kan jobba med dem nu. Speciellt Titius som hade gjort såna framsteg ! Men jag får börja med honom till våren igen och då har han förhoppningsvis haft tid på sig att tänka över allt han lärt sig och lugnat sig ytterligare :)

Kaisa däremot ska jag börja med så fort det har blivit lite varmare och jag kan ta mig dit. Hon är ju väldigt smart och lätt att jobba med så det ska nog inte vara problem att hon får lite uppehåll.


Den jag oroar mig mest för är Duff. Han hade kommit en bra bit på vägen innan snön kom och jag fick så mycket i skolan. Och det värsta av allt är att jag tror att han nästan kommer vara tillbaka på ruta ett när jag ska sätta igång honom igen. Det kan bli tufft..

Men det tar vi tag i när den dagen kommer !



Måsas Titius som 2-åring.



Duff i somras.



Måsas Amelia, en ponny som jag red in i somras och som jag förhoppningsvis kommer fortsätta rida lite då och då :)



This or That


Dagens This or That:




En lite konstigt formulerad fråga men vissa älskar ju att tävla och andra sitter hellre hemma och tränar. Så vad tycker du ? :)



Tävling ?



Eller vardag ?



Svar på This or That


Gårdagens This or That var:



Jag tycker absolut att hoppning är roligast ! Jag kan inte med ord beskriva varför men jag vet att de flesta också tycker så.

Däremot så har jag tävlat mestadels dressyr under de åren jag ridit. Jag har haft ponnyer som tyckt att det vart roligt att hoppa men som antingen blivit lite för skarpa för mig och kastat av mig eller "dött" när vi väl kommit in på banan. Därför blev dressyr ett andra alternativ som jag först testade eftersom jag gillar att tävla, och "kan jag inte tävla hoppning så får jag väl tävla dressyr".

Så jag tycker definitivt inte att dressyr är tråkigt, jag sitter gärna i en padock och trimmar. Och jag bara älskar den känslan när man samarbetar med hästen och allt känns så lätt ! Dock så har jag inte fått den perfekta känslan så många gånger för inget är ju aldrig prefekt..


Men hoppning är ju alltid roligast, utan tvekan. Jag menar, känslan när man hoppat 1.30 på sin egeninridna storhäst, den är oslagbar ! :)




Jag och Sunnie, 1.30. DÅ var jag fokuserad !



Hej


Usch, jag är lika trött som vanligt. Jag börjar tro att jag har järnbrist, eller egentligen brist på vitaminer överhuvudtaget.

Stallet är i alla fall klart och har vart det i några timmar. Sunnie får vila idag igen, jag höll på att frysa ihjäl när jag mockade, tänk då hur kallt det är att sitta på hästryggen..
Hon får gå de dagarna jag hinner och klarar att rida nu under vintern och så börjar jag rida som vanligt när det blir varmare. Jag menar, det hjälper ju inte ens att ha på sig termobyxor ! Och så är det hård skare på snön så jag är fortfarande lite tveksam till att rida i hagen.

Nej, jag är verkligen ingen vintermänniska, även om det kan vara mysigt med snö ibland.

Ikväll kommer Sanna och Daniel förbi och äter och umgås och det ska bli jätteroligt ! Men uppdateringen blir inte alls bra (det är den aldrig på helger ändå i stort sett) men hinner jag ska jag slänga upp ett inlägg.

Svaret på gårdagens "This or That" kommer upp alldeles strax, plus en ny fråga så kommentera på :)



Sunnie Girl.



God natt


Nu har vi precis vart ute och gått med Stina. Det är så mysigt att traska runt på gatorna här i Vara, särskillt med Tompa och Stina :)

Men nu är det dags att sova och jag tänkte somna till ett avsnitt av "Two and a half men" med en mysig pojkvän bredvid ♥

God natt !



Sunnie Girl.




Bra blogg


Tips på en bra blogg:



Jessica Andersson


Gå in och läs ! :)




This or That





Nu hoppas jag att ni kommenterar bra ! :)




Svar på This or That


Den senaste This or That var:



Den här var väldigt lätt för mig. Jag älskar ston ! Nu när jag tänker efter har jag nog bara ägt 1 valack, 2 och man räknar med Duff.
Ston är så personliga och nästan alla ston jag haft har haft ett väldigt humör. Det är ju både positivt och negativt men jag tror att det är därför jag gillar ston. Man kan inte tvinga dem till att göra något man vill, man måste be dem. Man måste vara finkänslig men utan att "peta" på dem och det blir lite utav en utmaning att försöka bli vän med ett sto. 
Det sa Sunnies förra ägare till mig när jag köpte henne: "Blir du bra vän med henne så har du en vän för livet." Och jag kan säga redan nu att det stämmer bra !


Så, för mig ett enkelt val. Jag har helst ett sto :)



Vila


Sunnie har tyvärr fått vila idag igen. Jag får jättedåligt samvete och måste verkligen skärpa mig !

Det är ju meningen att Sunnie ska få en liten vintervila snart men eftersom hon inte har blivit riden alls mycket det sista så behöver hon nog ingen vila. Fast hon brukar vara jättefin när man sätter igång henne efter att hon har vilat helt i ca 2 veckor så jag får väl grunna lite mer på hur jag ska göra..

Nu ska jag i alla fall slappa och bara ta det lugnt. Jag sitter hemma hos Tompa och vi har precis ätit. Kanske att vi åker till Daniel och Sanna om en stund men det är ju inte så ansträngande ;)



Stina ligger här och sover också :)




Dåligt 2010 ?


Jag har kollat runt på lite bloggar och det känns som om många har haft ett dåligt 2010. Undrar hur det kommer sig..

Inte för att mitt 2010 har vart jättedåligt men jag har vart ute på få tävlingar, Sunnie och jag har vart i en svacka och det har hänt otroligt mycket tråkigheter utanför hästarna. 

Vi får verkligen hoppas att 2011 blir ett bättre år !



2009 var däremot ett toppenår :)




Karin och Jag




Jag hittade förresten en gammal bild på mig och Karin.
Här går vi i 1:an och härmar våra dåvarande lärare Ingrid Olsson och Mårten Nordhall på vår julshow :)




This or That


Dagens This or That:





Svar på This or That


Den senaste This or That var:



Jag själv föredrar att mocka i spån, det är så lättvindigt ! Det går snabbt att mocka och har du tillräckligt tjockt lager med spån så är det mysigt för hästarna. 

Däremot så tycker jag att det är bättre för hästarna att stå på halm. Då har de något att pilla med hela tiden och det ser alltid fräscht ut i boxen, till skillnad från spån som snabbt blir mörkt och ser smutsigt ut. 


Så för min del blir svaret spån men för hästens del, halm. 




Hallå


Idag har det inte vart mycket uppdaterat här. Det är för att min gamla klasskompis Karin har vart och hälsat på mig ute i skogen. Det var jätteroligt att träffa henne och vi måste träffas fler gånger innan hon börjar som hästskötare hos Camilla Toll igen :)

Idag har Sunnie fått vila. Dels för att Karin kom och dels för att det har vart superkallt. Jag gillar verkligen inte vintern men jag ska försöka att rida Sunnie oftare än vad jag har gjort det sista. Tyvärr så har det blivit skare på snön så jag är lite tveksam på att rida..

Strax kommer det upp svar på det förra This or That och så kommer det upp en ny.
Det hade vart roligt om ni kommenterade lite mer, oftast är det "bara" Ellinor som är så duktig på att kommentera :)



Sunnie Girl.




God morgon


Lika trött och seg som vanligt sitter jag här vi datorn och försöker piggna till. När jag var liten var jag en morgonmänniska, vad hände där liksom ?

Jag ska i alla fall rida och fixa stallet nu på morgonen så det är färdigt. Kommer bli kallt att rida idag men..
Sen ska jag in och äta lunch och plugga. Har massor som jag har missat som jag måste plugga igen, sådär kul.

Helgen har varit för rolig och det är tråkigt att det är måndag idag. Men det är väl bara att se fram emot nästa helg och hoppas att den blir minst lika bra !



Jag.



Hallå


Idag ska vi julpynta i stallet. Städa iordning och mysa till det lite, det är alltid lika roligt att pynta i stallet !

Vart vi ska ha julgranen vet vi inte än men jag hoppas verkligen att den får plats. Det är ju den som gör hela julkänslan :)

Men innan vi går ut i stallet så ska vi äta lunch. Sunnie får eventuellt vila idag så allt julpynt kommer på plats.

Ja, jag har inte så mycket att blogga om idag, jag har ingen blogglust alls.
Så svaret på fredagens This or That kommer nog imorgon istället.





Juligt värre


Har ni lagt märke till att jag gjort min blogg i alla fall lite juligare ? :)

Det snöar nämligen på min blogg ! ;)
Mysigt va ?



Lördagsmys


Jag skrev ju igår att jag skulle till Lidköping och det blev mycket roligare än väntat !
Vi kom väl i säng vid 4 eller något och gick upp halv 8, och så har vi hämtat halm och hö idag så jag är lagom trött och seg nu. 

Som tur är så ska jag och Tompa bara ha en myskväll ikväll som inleddes med chiabattabröd och kebabsås och sen kladdkaka med chokladmousse till efterrätt. Mums ! 

Sunnie fick förresten vila idag eftersom jag inte såg någon poäng med att rida när jag var så trött. Dessutom så är det ju sån ruskig kramsnö idag så det hade nog inte gått att rida ändå. Vi får ta igen det imorgon helt enkelt :)


Nu ska vi duscha och sen väntar mys framför någon bra film. Hoppas att ni också har en bra lördagskväll !



Sunnie Girl.




Lidköping


Vad sägs om lite kvällsbloggning ? ;)

Nu ska vi strax åka till Lidköping med 2 av Tompas kompisar, här ska det strögas i en gammal volvo ! 
Jag hade väl helst gått och lagt mig med tanke på att vi ska hämta hösilage och halm imorgon men självklart så vill jag ju spendera så mycket tid med Tompa som möjligt ♥


Sunnie var duktig idag, jag red henne i hagen. Hon var mjuk och fin och tyckte det var jättekul att galoppera 2 långsidor. Hon gjorde 2 superfina byten med så hon har inte tappat allt. Däremot har hon tappat en del muskler nu när hon inte har blivit riden ordentligt men de ska vi nog kunna bygga upp igen. Hon ser lite tanig ut nu bara :/

Nu ska jag kika runt på lite bloggar innan vi åker. 



Sunnie Girl.




This or That






Imorgon kommer mitt svar :)



Svar på This or That


Gårdagens This or That var:


Rida Barbacka eller med Sadel ?


Jag rider helst med sadel. Då känner jag att jag vågar mer och jag vågar också ta "striderna" bättre med hästen. Sen så är det ju lättare att trimma en häst ordentligt med sadel. Du sitter i balans och behöver inte tänka på att hålla dig kvar på hästryggen.

Sen så ÄLSKAR jag att ta barbackaturer och jag kan även sitta och trimma Sunnie barbacka. Problemet är bara att hon har så otroligt skumpig trav så det blir ju inte ett lika bra jobb som om jag hade ridit med sadel. Men man kommer närmare hästen och kommer åt den på ett helt annat sätt när man rider barbacka.


Men om jag måste välja så väljer jag att rida med sadel.




En av våra mysiga barbackaturer.



God morgon


Jag är lika seg idag, vad måste man göra för att bli pigg ?

Jag ska alldeles strax äta frukost och ta mig ut till stallet. Och idag ska jag ha termobyxor på mig så att jag kan rida ordentligt. Sen ska stallet fixas och efter det är det plugg som gäller tills mitt inlämningsarbete är klart och inlämnat. Jag har inte så mycket kvar men det är svårt och tar tid.

När Tompa slutat skolan kommer han och hämtar mig och så åker vi in till Vara. Sen får vi se vad som händer där.

Ja, mina dagar är inte så mycket mer spännande än det här. Jag ska försöka uppdatera en del idag ändå, om jag nu kommer på något att skriva vill säga ;)


Tråkigt att ni inte svarade på "Thos or That" igår. Det kommer upp en ny idag (och då hoppas jag att ni är lite roligare ;)), plus mitt svar på frågan.



Sunnie Girl.



This or That


Här kommer den nya "roliga" grejen:
(nu gick det inte att ladda upp bilden så det får bli imorgon istället)



Rida Barbacka eller med Sadel ?



Jag ska försöka ladda upp en sån här om dagen. Ni svarar på det den dagen jag lägger upp inlägget och jag svarar på det själv dagen efter. Lite omväxling i alla fall va ? ;)



Ridningen


Nu är jag inne från stallet igen och brrr vad kallt det är ute idag !

Det var inte jag alls beredd på så jag gick ut och skulle rida i endast mjukisbyxor (haha slappt, jag vet). Det var ju som ni förstår väldigt kallt men det kände jag inte förrän jag skrittat fram ett varv i hagen. Jag skrittade ett varv till och travade sen ett varv sen klarade jag inte kylan mer så jag skrittade av och gick in med Sunnie. Så det blev en väldigt kort ridtur idag men hon fick i alla fall röra på sig.

Nu sitter jag här och värmer mig och väntar på Tompa som ska komma med lunch. Han åkte hem från skolan för att han inte mådde bra så jag får pyssla om min lilla sjukling.


I nästa inlägg kommer en ny sak som jag hittat på i brist på roliga inlägg. Det är väl inte heller så jätteroligt men det är ju alltid något. Så det vore roligt om ni läsare kunde hänga på också :)



Sunnie Girl.



Morning


Idag är jag trött och seg och hade allra helst stannat i sängen. Jag får nog sova lunch sen om jag ska orka med skolan ikväll ;)

Nu står hästarna och äter på sin frukost och då ska jag också passa på att äta. Sen ska jag ut och rida Sunnie i hagen. Det blir inte något hårt pass eftersom hon gått så lite det sista.

Sen ska stallet fixas, jag ska göra det på morgonen idag så det inte blir stressigt till skolan ikväll. Sen vet jag inte om jag ska utsätta min hjärna för att plugga idag på dagen, det känns som om den inte kommer orka med kvällens plugg då xD Vi får se helt enkelt, det är ju snart dags att skicka in inlämningen..


Det är typ så dagen ser ut så jag kommer nog ha tid med lite uppdatering. Problemet är bara att jag absolut inte har något att skriva om. Någon idé ?



Jag gillar den här bilden.

(om jag ändå hade haft stövlar och en annan jacka på mig..)



God natt




Mina 2 älsklingar ♥



Sommar




Fy vad jag längtar tillbaka till sommaren !



Dåligt med läsare


De senaste dagarna har jag haft riktigt dåligt med läsare. Visst att jag inte har uppdaterat jättebra men såhär lite läsare har jag nästan aldrig haft. Väldigt tråkigt..

Jag sitter i alla fall här och äter hallon och blåbär i vaniljsås, mums ! Jag har aldrig ätit det innan, det var Tompas påhitt och det blev en favorit.

Samtidigt så sitter jag och tittar runt på lite bloggar och blir så himla sugen på att ta vinterbilder med Sunnie. Det får vi fixa någon dag när Tompa är här på dagtid och när det är soligt ute :)


Sunnie fick en vilodag idag. Jag har mått kasst hela dagen och så har jag haft fullt upp med att fixa hundgården och nu är den nästan klar.

Nej, jag har verkligen inget att skriva nu för tiden. Jag får återgå till att läsa andras bloggar.



Sunnie Girl.



Sen till skolan


Nu sitter jag och väntar på Tompa som är försenad från skolan. Så vi får se om jag hinner till min skola, om jag ens får låna en bil så jag kan ta mig dit. Att inte ha bil är verkligen värdelöst ! Man blir så låst.

Det är så otroligt skönt att min kurs snart är slut, det är bara de här 2 veckorna och tentan kvar så är det klart sen ! 
Jag som vart skoltrött sedan 8:an var egentligen inte särskillt sugen på att plugga direkt efter studenten. Men eftersom det inte finns några jobb så lär jag få plugga några år till.

Nu ska jag gå och plocka in hästarna så jag är klar när Tompa kommer.

Vi får se om ni hör av mig senare ;)





Dagens ridning


Nu är jag inne från stallet och ska äta lunch. Stallet är färdigt och Sunnie är riden, vad det är skönt att vara färdig innan lunch.

Sunnie reds som sagt i hagen och hon gick ganska bra. Hon var lite seg i skritten och traven men när vi tog en långsida i galopp så vaknade hon till.

Det sköna med henne är att hon aldrig riktigt blir stel. Hon kan vila i flera veckor och fortfarande vara mjuk och fin när man sitter upp första ridturen. Underbart !

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag gå ut och laga våran hundgård. Våran hund Stina var ute på äventyr i helgen när hon smitit igenom de små hålen men det ska det bli stopp på.


Vad ska ni hitta på idag ? :)



Sunnie Girl.



God morgon


Jag hade tänkt att vara ute och rida för nästan en halvtimme sen men så fick jag lite hjälp med att plugga och man får passa på att ta den hjälp man får. Så nu sitter jag här och äter frukost och ska alldeles strax gå ut.

Jag ska börja med att rida Sunnie i hagen. Jag red henne där igår, lite skritt och trav bara eftersom hon vilat några dagar, och det gick ganska bra. Snösulorna hjälper ju faktiskt jättebra, man kan ju undra vad hag har haft för dåliga snösulor innan.

Sen ska jag mocka och fixa stallet innan jag går in och gör disken och lite andra tråkiga hussysslor.

Ikväll är det skola och jag får se hur jag ska ta mig dit eftersom jag inte har någon fungerande bil för tillfället. Jag är rätt sugen på att inte åka alls men vi får se hur det blir.

Nu ska jag springa ut i stallet och börja !



Bloggtävling


Jag är med och tävlar om ett par stigbyglar hos Showjumper.blogg.se.



Var med du också ! :)



Snösulor på


Nu var det ett tag sen jag uppdaterade igen, men de senaste dagarna har vart tuffa med begravning och andra tråkigheter. Jag har väldigt svårt att "ladda om" efter lite ledsnare dagar och jag är fortfarande nere och kommer nog vara det ett tag till..

Sen har jag inte haft så mycket att skriva om heller. Sunnie har haft en liten minivila nu när det har vart så kallt och när jag har haft mycket med skolan. Men från och med nu ska jag försöka rida henne i stort sett varje dag, om det inte är alldeles för kallt.  

Hovslagaren kom idag istället, pga av krångel med bilen. Så nu har Sunnie snösulor på.

När jag hade mina ponnyer så tyckte jag inte att snösulorna hjälpte, jag tyckte bara det var jobbigare att kratsa ur hovarna med snösulorna på. Men nu ska jag ge det en ny chans och förhoppningsvis tycker jag bättre om dem nu :)

Nej, nu får jag göra mig i ordning så ska vi åka in till Vara. Ha en bra lördagskväll allihop !



Nya istiden ?


Lika kallt idag, suck !

Idag vet jag inte riktigt hur dagen ser ut. Jag har inte bestämt mig om jag ska rida Sunnie eller inte än. Hon hade behövt det men det är ju så himla kallt.

Och så kommer hovslagaren lite efter 12. En väldigt dum tid om du frågar mig, eftersom hästarna måste stå inne 1-2 timmar innan han kommer så att hovarna inte är iskalla eller blöta. Då hinner de ju knappt gå ut alls, särskillt inte om jag ska rida Sunnie i hagen. Men de får gå ut under tiden jag mockar i alla fall.

Så det blir inte heller så mycket plugg för mig idag. Jag kommer aldrig hinna skriva klart min inlämningsuppgift.

Nu ska jag äta frukost och bege mig ut i stallet.



RSS 2.0