Dagens ridpass

Idag reds Sunnie lite lugnare och fick busa runt lite. 
Bland annat så fick hon leka tage med en utav våra hundar Selma, vilket hon tycker är jättekul ! Det räcker att jag driver på henne lite så kör hon sitt eget race och vänder på en femöring efter hunden. Och Selma tyckte att det var minst lika kul. Sötnosar !

Sen red vi bort till en dunge och skuttade över några nerfallna träd och klättrade i backarna. Efter mycket övertalan så fick jag Tompa testa att klättra uppåt en gång och såhär såg det ut:



Modig han är min pojkvän ♥


Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla på One Tree Hill en stund innan vi ska sova. 
Imorgon ringer klockan 06.30, jag börjar jobbet kl 8 och slutar 18. 

God natt !




Söndag förmiddag

Söndag idag men jag har inte fått den där riktiga slapparkänslan än. Det kanske är lika bra, man kan ju inte slappa varje söndag.

Just nu sitter jag och betalar in medlemsavgifter och licensavgifter. Detta året ska jag lösa endagslicenser för varje tävling, tills jag löst så många endagslicenser så att jag kommer upp i 750 kr och det då automatiskt blir en helårslicens. 
Jag tycker det är bra att man kan göra så. Jag vet ju inte om jag ens kommer starta så många tävlingar i år att jag kommer upp i en helårslicens och kan då eventuellt spara någon hundralapp på att lösa endagslicenser.
Däremot blir det lite tjatigt att behöva beställa licens innan varje tävling.



Jaja, om en stund ska jag gå ut i stallet och mocka. 
Sen ska vi äta lunch hemma hos Tompas mamma och efter det ska jag rida Sunnie. Hur hon ska ridas idag har jag inte riktigt funderat ut så det får vi se sen. 


Jag hoppas att ni har en riktigt skön söndag ! :)



Galen lördagkväll ?

Nu ska jag städa upp på rummet, som för övrigt ser förjävligt ut just nu.

Sen ska jag gå ut i stallet och mocka. Jag har inte riktigt bestämt om Sunnie ska få vila helt idag eller om hon ska få komma ut och busa i skogen. Vi får se vad hon säger helt enkelt ;)


Vad händer hos er ikväll ? Jag själv är lite sugen på utgång och en galen lördagkväll ! 
Kanske skulle satsa på det ?







Musiktips

En gammal låt som fortfarande kan få mig taggad och på bra humör !







Kontakta mig ?






Resultat Pay and Jump Alingsås

Tävlingen i Alingsås i torsdags gick väldigt bra. Jag hade en sån otroligt bra känsla hela tävlingen igenom !


Resultat:

90cm 0 fel
1m 4 fel



Vi kom dit och gick banan direkt. Tävlingen hölls i deras nya ridhus som var stort och luftigt. 
Sen lastade vi ut Sunnie och började skritta fram henne, vilket visade sig vara lite i tidigaste laget då tävlingen drog ut lite på tiden. 


Framridning/framhoppning hölls i det gamla ridhuset som de delat av så att framridning var på ena sidan och framhoppning på andra. Det gjorde att det blev trångt på framridningen och att vissa människor skrittade ivägen för de som travade och galopperade, stannade precis vart de kände för det och red upp i svansen på hästen framför gjorde ju inte saken bättre.
Och det var alltså inte orutinerade barn på sina små ponnysar som gjorde detta utan tonåringar och vuxna människor som bara var respektlösa och nonchalanta. Folk som inte kan uppföra sig på framridningen kan vara det värsta jag vet !


Sunnie kändes i alla fall väldigt fin ända från början. Pigg, koncentrerad och samarbetsvillig. Jag var rädd att hon skulle bli lite matt när framskrittningen/framridningen tog så lång tid men hon höll sig pigg och fräsch hela tiden.



I 90 cm var hon till en början lite tittig men så fort vi började hoppa banan släppte det helt. Hon lyssnade super på mig, sög tag i hindren och kunde ta av lite större när jag bad henne. 

Klantig som jag är så höll glömde jag av banan till 3an och satt och spanade efter vart jag skulle. Som tur var kom jag på det när vi hade 2 galoppsprång kvar till hindret och kunde styra på det. 
Och det roliga var att kag inte alls var nervös innan jag skulle in och hoppa men när jag kom ut från banan så kom jag knappt ihåg att jag hade ridit den. 



I 1m hade vi ett ännu bättre flyt och tempo, jag red bättre och Sunnie hade ju redan vart inne på banan en gång och tittat av sig lite.
Vi fick ett lätt pet på 7an pga att jag blev lite passiv innan hindret och inte mötte upp tillräckligt med ben. Sen kunde kanske Sunnie vart lite bussig och lyft på hovarna ändå men 4 fel blev det i alla fall.













Detta var en tävling som jag är väldigt nöjd med och det känns som en bra start på tävlingssäsongen !
Nästa tävling är inte förrän 20 maj men tills dess ska vi ha tränat upp trycket i galoppen ännu mer och förhoppningsvis stärkt oss mer på flera plan. 




God morgon readers !

Idag kommer resultat och filmer upp på bloggen ! Jag ska bara sova i sådär 40 timmar först då det blev en riktigt sen natt (eller tidig morgon kanske man ska säga) igår. Hörs om en stund :)

Mobilbloggar

Nu är vi hemma från tävlingen, det gick jättebra ! Resultat och film kommer imorgon, nu ska jag sova, jag jobbar 8-16 imorgon. God natt !

Snart dags

Nu är jag ombytt och klar och ska koppla på transporten och åka till stallet.
Transporten ska halmas (gjorde aldrig det igår då vi bytte däck istället, ajja bajja att åka med vinterdäck nu !) och så ska stallet mockas. Jag har lite mindre än 2 timmar på mig så det ska nog gå bra.

Lastar och åker kvart i 5, nu ska vi ha kul ! :)







Mobilbloggar

Sitter på jobbet och äter frukost och jag börjar faktiskt känna mig lite förväntansfull inför ikväll. Jag och Sunnie ska ha kul ihop och njuta av att vara ute i tävlingsmiljö igen ! Hörs senare :)

När vänder det ?

Nu sitter jag här, dagen är snart slut och jag som innan var superglad är nu otroligt deprimerad.

När ska det börja gå bra för mig och Tompa ? När vänds motgångarna till medgångar ? 
Som Tompa sa innan: man kan ju hoppas att vi lever ett riktigt lyxliv när vi är 30, så mycket uppförsbackar vi haft. Jag kan bara hålla tummarna helt enkelt.


Sitter och lyssnar på denna låten, jag fullkomligt älskar den.



Det mesta är klart inför imorgon.
Jag jobbar 7-14, åker hem och ger hästarna lunch, äter något själv, kopplar på transporten, kör till stallet, mockar, lastar och åker sen mot Alingsås. 

Tjohoo ! Eller.. ?




Time for preparation

Nu ska jag gå ut i stallet och börja dagens arbete. 
Jag kom precis på en sak till som behöver göras idag och det är att frisera Sunnie. 

Dags att sätta igång !







Visste ni att ?

Visste ni att jag en gång i tiden har medverkat i en modevisning för Hedmans Häst ?


Det var när jag tävlade i Allsvenskan div II för Essunga Ryttarförening på min c-ponny Eleanore Rigby. Jag var nog 14 år då tror jag. 
Alla i laget fick en förfrågan om att vara med på en modevisning i Nossebro skolas aula. 

Vi fick två ombyten var. Jag visade upp vinterkläder första vändan och andra så visade jag en tävlingsoutfit. 
Det var jättekul men jag kommer ihåg att jag var väldigt nervös innan och det var väl ingenting som passade mig direkt.




Jag och min ponny Ellen.




God morgon

Idag är det onsdag, dagen innan första tävlingen för mig och Sunnie i år.
Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli någon tävling ändå men nu har det löst sig till slut och jag är taggad !


Idag är det mycket som ska fixas. 
- Rida Sunnie och känna efter hur hon känns
- Halma transporten
- Putsa lädret
- Tvätta tills imorgon
- Mocka
- Bestämma outfit

Bara för att det är en Pay and Jump betyder det inte att vi inte ska vara snygga ;)

Nu ska jag kolla tävlingar på TDB, hörs senare !




På våran senaste tävling, november förra året.




Tävling på torsdag trots allt

Förra veckan anmälde jag mig till torsdagens Pay and Jump i Alingsås. Det har vart planen sedan länge och jag har sett fram emot att komma ut lite med Sunnie så fort som möjligt. 

Nu de senaste dagarna har jag inte vart så säker på att jag skulle kunna åka. Tävlingen börjar 18 och Tompa är inte hemma förrän efter 17 så för det första skulle vi inte vart där i tid. Och sen är inte ekonomin den stadigaste just nu så jag hade nästan bestämt mig för att inte åka. 

Men så funderade jag lite till och med Emelies övertalning beslutade jag mig för att åka. Och nu är jag mer taggad än någonsin !
Visst, det är bara en Pay and Jump men vi har inte vart iväg sen i början på November förra året. Det ska bli så kul :)




En Pay and Jump i Alingsås, utomhus för 3-4 år sen.




Dagens ridpass

Tur att jag red imorse säger jag bara, regnet verkligen öser ner utanför fönstret !


Sunnie fick gå ett hårdare pass på grusvägen, på eggbettet och utan nosgrimma. 
Till en början var hon lite orolig i munnen och ålade sig fram. Jag började då rida övergångar och tempoväxklingar för att hon skulle hitta bjudningen framåt och få ett bättre stöd på bettet. Efter bara en liten stund var hon finare och gick i en lite högre, stadigare form, precis som jag hade planerat för dagens pass.

Hennes galopp var luftig och rund och jag hade mycket häst framför mig. Vi fortsatte att träna på öppnorna och högeröppnan gör hon riktigt fint i en stadig form nu. 
Vänsteröppnan däremot grår inte lika bra. Hon orkar inte riktigt och drar sig ur formen och det är inte många steg jag kan kräva av henne just nu. Jag själv har dessutom mycket svårare för vänsteröppnan pga min ljumske. Men det är bara att träna på ! :)




Världens vackraste ♥




God natt

Nu ska jag och Tompa fortsätta vårat One Tree Hill tittande. 

Imorgon ska jag städa iordning det sista i stallet och även utanför om det inte regnar. Och så ska jag ju kolla på Gossip Girl såklart och njuta av att vara ledig :)




God natt !




Hemmagjord sadelhängare till tävling

När jag ändå hade kameran framme idag så tog jag kort på en utav de bästa sakerna jag brukar ha med på tävling.

Eftersom jag inte har någon sadelkammardel i min gamla skrothög till transport så får jag lägga sadeln i bagaget. Det känns dock inte som att det är så bra för sadeln.

Då gjorde Johan en sadelhängare som man kan ha i bagaget till mig:








Den står stadigt och sadeln hänger i ett bra läge. 
Hur smart som helst !

Nu är den gjord efter min sadel och mammas bil så det blir spännande och se om den går in i min bils bagage. 




Städad sadelkammare

Söndag idag och ni vet väl vad jag tycker om söndagar vid det här laget. Love !


Hela förmiddagen låg jag och Tompa bara i sängen och sov och kollade på One Tree Hill.
Runt 14 gick vi ut i stallet och jag började mocka Sunnies box. Då kom Tompa på att han kunde elda alla tomma Hippo- och betforpåsar som låg och drällde i sadelkammaren. 

Jag tyckte att han kunde elda alla gamla trasiga täcken och bräder som blivit kvar i sadelkammaren också. Så började jag och våran granne Emelie sopa där inne och det slutade med att vi röjde i hela sadelkammaren.


Det är nog lite mer än ett år sen jag lovade er bilder på sadelkammaren. Jag är snabbast i stan, jag vet ;)
Här kommer dem i alla fall:



I det vita skåpet man skymtar till höger ligger täcken och i stort sett alla smågrejer man kan tänkas behöva i ett stall, såsom grimskaft, reflexer, stigläder, en låda för verktyg osv.
I hörnet ligger schabrak som ska tvättas.
Sen ser ni också 2 utav sadlarna och tränsen, som för tillfället hänger på varandra. Fler tränshängare ska sättas upp.



Den bruna lilla byrån fick jag av Emelie idag och i den finns det:



Lindor.



Här ser ni Duffs sadel och träns och en trave hinkar.
I hörnet står en stor flyttbar soptunna, hur bra som helst !
Hållare för spö sitter ovanför på väggen och Sunnies transportskydd i påsen.
Glasskåpet fick jag också av Emelie idag och i den finns:



Hjälmar, putssaker, pälsglans, flugspray, helosan, broddar, bomull, gummisnoddar mm. 



I det sista hörnet står lådor med schabrak och ovanför en hylla med svampar, senskydd och lite smått och gott.
I tunnorna finns Hippo Bas Basic och betfor. 



Från vänster: Duffs sadel, Sunnies sadel, min gamla dressyrsadel som jag red med på ponny. 


Jag blev supernöjd med reultatet, synd bara att jag glömde ta förebilder. Fast det kanske var tur i och för sig, det såg verkligen hemskt ut innan. Fråga Emelie, hon vet ;)

Tyvärr så är den inte färdigmålad än, förhoppningsvis kan jag få gjort det i sommar. 


Nu har ni äntligen fått se min sadelkammare ! Vad tycker ni om den ? :)




Hello !

Jag sa ju att jag kanske skulle kika in här under kvällen :)

Just nu sitter jag och Tompa och slappar och lyssnar på bra musik. Jag är riktigt partysugen men verkar tyvärr vara ensam om det.
Jag har för övrigt blivit en riktig sucker för att dansa det sista. Jag har alltid hatat det och när vi gått ut har jag alltid sagt att jag INTE tänker dansa men nu har den där spärren släppt hos mig. Dansa är ju kul ! Synd att det enda partystället i Vara bara är öppet ca 1 gång i månaden..


Jag tänkte i alla fall bjuda på en partylåt som börjar fastna hos mig mer och mer:



Lite enformig men bra !

Och en som jag brukar lyssna på när jag rider:



Har ni börjat misstänka att jag gillar Avicii än ? ;)


Jaja, jag hoppas att ni har en kul fredagskväll !
Jag själv ska försöka dra igång Tompa lite ;)


Bye !




Och så var det helg igen

Fredag, och jag är ledig på kvällen för en gångs skull. Urskönt !

Jag ska gå ut och mocka och fixa allt i stallet och sen ska mina fina älsklingar komma in. Vädret är riktigt äckligt så jag tror att de tycker det är skönare att vara inne. De har ju trots allt gått ute sen 05.30 imorse ;)

Jag antar att vädret inte ändrar sig inom de närmsta timmarna heller så Sunnie får en vilodag idag. Ganska lägligt eftersom hon skoddes igår. 


När stallet är färdigt åker jag in till Vara och möter upp Tompa och så får vi se vad vi hittar på. Att ta några öl står högst på min lista ikväll i alla fall !

Ha en trevlig fredagskväll allihop ! Vi får se, det kanske kommer några inlägg lite senare :)







Stackare

Jo, anledningen till att jag faktiskt fick ringa polisen igår var för att vi hade en snattare i butiken. 
Får säga att jag tyckte synd om killen då han hade snott tvål och parfym, jag menar, det är ju inte riktigt det vanliga 16-åringar snor. Han har det nog inte så lätt..


Nu ska jag gå ut i stallet och mocka och rida. Någon gång under eftermiddagen kommer hovslagaren, annars händer det inte så mycket. 







Musiktips







Polisen

Igår fick jag ringa polisen för första gången i mitt liv. 
Jag förklarar mer senare, nu ska jag släppa ut hästarna !




Tisdag ? Onsdag ? Vilken dag är det ?

Jag har helt tappat vilken dag det är. Dagarna går så himla fort så det är inte ens roligt. Innan vi vet ordet av så är det julafton igen liksom.


Ja jobbade i alla fall till 14 idag. Kom hem för en liten stund sen och nu ska jag ut till stallet. Jag börjar med stallet, sen ska Sunnie ridas och förhoppningsvis klarar vi oss från regnet eller snön eller vad det nu ska föreställa. 
Hon ska gå ett lite hårdare pass med graman på grusvägen då hon fick lattja runt och ha lite roligt igår. 
Jag själv är riktigt taggad på ett hårdare pass !

Kvällen spenderas i Vara med Tompa, Daniel och Sanna. Najjs ! :)







Måndag

Jag har sett fram emot den 15 april ända sen vi beställde biljetterna för ca ett halvår sen och nu är det över, bara sådär..
I vilket fall så var det hur grymt som helst att se In Flames live och att få åka till Karlstad med så roliga människor. Roligast på länge !

Tyvärr hade jag inte mobilen med mig in så det blev inga bilder.


Vi kom hem sent inatt och har sovit hela förmiddagen. Nu är det dags att vakna till och ta tag i dagen !
Sunnie ska ridas, stallet ska göras, huset ska städas och så ska vi förhoppningsvis hämta halm :)







Taggar Karlstad !

God morgon !

Jag börjar morgonen med att lyssna på In Flames nyare låtar och hittar mina nya favoriter. 
Eftersom det är In Flames för hela slanten som gäller idag så tänkte jag låta er höra hur jag kommer spendera hela min eftermiddag och kväll:






Underbart, det kommer bli så kul ! :D


Sunnie får sin vilodag idag men strax ska jag gå ut och göra stallet. Mamma och Johan är så snälla att de tar in hästarna ikväll då vi kommer komma hem någon gång inatt. Tack :)


Ha en bra dag, det lovar jag att jag ska ha ;)




Mobilbloggar

Nu sitter jag hemma hos Daniel och Sanna och njuter av att vara ledig. Ridpasset på Sunnie idag gick bra, vi satte upp 2 räcken i skogen och hon hoppade fint. I början av passet hittade vi en stor vit sopsäck som jag höll i och prasslade med från ryggen. I början var hon lite misstänksam och ville springa ifrån den men tillslut kunde jag dra den över hennes huvud och överallt på henne utan någon reaktion. Duktig häst ! Imorgon vid den här tiden har In Flames konserten precis slutat och jag lär vara i extas ! Det kommer bli så awesome ! :D Nu ska jag vara lite social, hörs imorgon :)

Helg

Lördag och jag är ledig, hur gött ? :)

Efter jag släppt ut hästarna imorse gick jag och la mig igen och tog sovmorgon. Vi vaknade för en liten stund sen och nu väntar jag på att Tompa ska komma med frukost på sängen. Jag älskar dig Tompa ♥

Idag ska vi åka till Svenljunga och hämta fälgar. Sen ska vi förmodligen hämta halm också. 
Stallet ska göras och Sunnie ska ridas. 

Jag hade tänkt hoppa Sunnie i padocken idag men fick höra igår att dem håller på att bygga ut den. Det är ju väldigt skönt inför framtiden då den är så himla liten. 
Därför får jag försöka sätta upp några hinder i skogen istället :)


Så ser dagen ut, uppdatering kommer efter hand !







Snart är det helg

Idag är det fredag och hela helgen ligger framför fötterna. Men först, jobb 14-21. Sen är jag fri ett tag !

Imorgon ska vi hämta halm och om inte vädret är allt för dåligt så ska vi skritta bort till padocken och hoppa några språng. Kvällen ska spenderas i Vara och vad som händer får vi se.

På söndag ska jag, Tompa och ett gäng rockerkillar åka till Karlstad för att se IN FLAMES spela ! Hur awesome är inte det ?! :) Innan vi åker så ska självklart Sunnie ridas och stallet göras. Sen ska jag förvandlas till den rockbrud jag egentligen är ;)



Gammal bild på mig som rockfjortis xD


Förhoppningsvis är jag ledig på måndag också och då ska jag bara slappa och njuta av att vara ledig. 


Dagens ridpass med Sunnie var utan krav och vi hade bara kul. Rejsade lite och njöt av det hyffsat fina vädret som kom under ridpassets gång.
Duff fick lite lätt Horsemanshipträning från marken i hagen och han var duktig. Han är en väldigt lyhörd och smart häst, dock lite ängslig.  

De här dagarna hade jag aldrig kunnat tänka mig att inte vara hästtjej. Det är så underbart att bara vara med hästarna och ha kul, utan en massa krav.


Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet, om 9 timmar är det helg !







This is how I do

Nej, nu är det dags att ruska igång bloggen igen !

De senaste dagarna har vart fullt av stall, hästar, jobb, arbetsintervjuer och däremellan har jag tryckt in lite ensamtid med min pojkvän (som jag knappt träffat det sista) och vänner. 
Det märks på mig att det inte vart mycket dötid det sista, jag är slö och trött och har så fruktansvärt ont i jumskeln. 
Så ligger det till !

Jag red Sunnie ett pass på grusvägen imorse och gosh vad fin hon var emellanåt ! I traven ville hon inte riktigt gå fram så vi jobbade mycket med övergångar och tempoväxlingar för att väcka upp henne ordentligt. Det var en bra grund inför galopparbetet för där var hon underbar idag ! 
Jag kunde rida med lätta hjälper och kunde nästintill bara tänka byte eller avbrott så gjorde hon det. Jag red också några öppnor för att komma åt det där innerbak som gärna vill fuska lite.

Och under avtravningen var hon så avslappnad och fin så att öronen blev lite sådär lealösa ni vet ? Det var länge sen hon kunde slappna av ordentligt så det kändes riktigt bra.


Idag bestämde jag mig för att tävla för Trollhättans Sportryttare i år igen och skickade iväg ett mail till dem. Det är ju snart tävlingsdags ! Om 2 veckor exakt idag så åker vi på en Pay and Jump i Alingsås och om en månad är våran första lokala start i Skara. Jag är taggad till tusen ! :)


Nu ska jag ta lite tid för mig själv innan jag åker mot jobbet kl. 14. 
Njut av vädret idag, imorgon ska det regna igen..




Underbara häst ♥




Påskafton

Japp, påskafton idag, och vi ska hem till Daniel och Sanna, som vanligt ;) Väl där får vi se vad som händer. 
Jag har faktiskt börjat tagga till nu ! :)


Strax ska jag gå ut i stallet. Det verkar som att snön har smält bort från grusvägen så Sunnie ska ridas ut och idag får vi sällskap av Tompa. Det var länge sen så det ska bli kul :)
Sen ska stallet göras innan bilen rullar mot Vara.


Ha det så kul ikväll ! :)
Glad Påsk !







Långfredag

Då är det långfredag och nu kan man väl säga att vi är mitt uppe i påsken !

Dagens planer var att rida Sunnie, mocka och sen åka och jobba 16-21. Men eftersom det regnar och är allmänt äckligt väder så får hon sin vilodag idag. Stallet ska jag ut och börja med om en liten stund, sen hoppa in i duschen för att tillslut avsluta kvällen på jobbet.
Jag är inte alls sugen men vad gör man ?







Träns

Här får ni lite utrustningstips såhär på kvällskvisten !

Jag var inne och kikade på Xtreme Horse makeover´s hemsida och hittade lite fina grejer:









Jag har fastnat för det där med bling på nosgrimman. Såå snyggt ! Lackade nosgrimmor kommer inte långt efter dem heller.

Tyvärr så lägger jag inte ut så mycket pengar på ett träns men jag är faktiskt riktigt sugen.
Träns nummer 2 tror jag hade passat så grymt bra till Sunnies söta huvud !




Dagens ridpass

Vad sägs om en liten kvällsupdate ? Jag sitter ändå och väntar på att Tompa ska komma hem så jag kör på ;)


Jag red Sunnie i skogen idag och imorse var ju planen att jag skulle jobba med att sätta tryck i hennes galopp. Men efter allt fixande och donande i stallet så var jag halvt om halvt slut i kroppen (jag tror att det är något virus på ingång) och tänkte bara ta en motionsrunda på henne. 

Väl ute så kändes hon lite mer energisk än vanligt och längde gärna på steget när jag bad henne. När jag började med galoppen så la hon i en tvärnit för att hon blev rädd för gud vet vad och då blev jag riktigt irriterad på henne. Tröttheten jag känt innan försvann helt och jag satte mig ner och bara red. Jag kom ner djupt i sadeln och kunde sluta om henne riktigt ordentligt med benen och vilket resultat jag fick !

Jag riktigt kände hur hon satte in bakbenen mer under sig och jag fick mer häst framför mig. Några bitar tappade vi en del av trycket och jag fick verkligen rida som en liten blå men vilken känsla jag fick när allt stämde. Underbart !
Det märktes att det var jobbigt för henne då hon blev svettigare än vad hon brukar bli. Det ser jag som ett kvitto på att vi är på rätt väg :)




Duktiga häst ♥




Paus

Nu är jag inne lite snabbt för att äta middag.
Jag har fått gjort en del sen jag gick upp.

- Hjälpt mamma med städningen
- Mockat stallet
- Mockat lösdriften
- Fyllt vatten till dem små
- Städat stallet
- Packat höpåsar

Strax ska jag gå ut och rida Sunnie och sen göra det sista i stallet. 

Efter vi hämtat hö ikväll så åker vi in till Vara och spenderar kvällen i vårat andra hem, hos Daniel och Sanna :)





Min fina Dennis.


Vad gör ni för kul idag då ? :)




Skärtorsdag

Idag är jag helledig och jag har slösat bort snart halva dagen med att slappa och kolla på Top Model Sverige. Jag känner mig slö och trött, som man blir precis innan man blir sjuk och jag har inte tid att vara sjuk..

Men det är bara att lägga de tankarna åt sidan och sätta igång !

Först ska jag kolla om mamma vill ha hjälp med något här hemma. Sen ska jag traska bort till stallet och börja med mockningen.
Sunnie ska få sig ett lite hårdare pass där jag ska jobba mycket med att sätta tryck i galoppen.
Duff ska bli borstad, han fäller av sin tjocka vinterpäls och jag kan tänka mig att det kliar rätt så mycket på honom just nu. 

IKväll ska jag åka och hämta hö till hästarna och om det finns någon tid över så ska jag tvätta av min bil :)







Tisdag

Tisdag idag och dagen började med jobb för min del. 4 timmar, tänk om alla arbetsdagar var så korta ? :)


Efter jobbet gjorde jag stallet innan jag red bort till ridhuset som ligger en liten bit bort och hopptränade med en bekant. Jag och Sunnie hade roligt och det var väldigt kul att hoppa med någon, det var länge sen sist. 
Det var dessutom en del titthinder framställda och eftersom Sunnie har vart så himla fjantig det sista så trodde jag att hon kanske skulle tveka en del men hon hoppade snällt allt jag styrde på. 


Hon fick till några fina språng där det kändes som om hon hoppade riktigt bra med bak ! Hennes inställning till hinder var också på en lagom nivå idag, hon tyckte det var jättekul och ruskade på huvudet och studsade lite ibland men hon var cool och rusade inte de sista galoppsprången innan hindret som hon gjort det sista.

Men så hamnade vi i den lilla svackan som vi hamnar i ibland när jag lägger henne för nära eller för långt ifrån. I det läget blir jag själv lite osäker och för passiv så att hon inte vågar ta av = stopp, och i värsta fall så låser det sig helt för både mig och Sunnie.

Jag fick lite hjälp av min bekanta och en sak som jag faktiskt blivit bättre på det sista är att rida ut problemet istället för att låsa mig helt. Visst, vi fick 2 stopp till efter det men sen fick jag några tips och började rida ordentligt istället och då går det ju sååå mycket bättre. 


Sammanfattningsvis så var det ett bra pass. Jag fick några tips som jag ska tänka på och jobba mycket med.
Så till min bekanta: Tack för idag, jag hade kul ! :)




Bilden är inte från idag.




Godagens !

Jag är hemkommen från jobbet för en liten stund sedan och ska nu gå ut i stallet för att rida och mocka. 
Sunnie får gå ett mjukgörande pass i skogen. Hon har vilat i två dagar nu så hon lär vara pigg och glad i alla fall ;)


Jag pratade precis med en bekant som har sitt ridhus någon kilometer härifrån. Jag ska dit och hoppträna tillsammans med henne imorgon och det ser jag fram emot ! Sunnie har inte hoppat riktiga hinder sen november och jag själv har blivit lite ringrostig med avståndsbedömningen under vintern. 
Det ska också bli kul att träna med någon, då kan man ju hjälpa varandra med att höja och sänka hindren och plocka upp bommar som faller. 
Ja, det ska bli kul !


Nu ska jag bege mig utåt och idag får jag nog plocka fram understället igen.. Brr !




Jag och Hiawatha för några år sen i ridhuset vi ska träna i imorgon !




RSS 2.0