Bilder ridpass 26/6


Det här ridpasset kändes det mycket bättre och lite beror nog på att jag har börjat varva med bettet med kopparrullar igen. Det gillar hon !




Visst ser det bättre ut med längre läder ? Fast nu ser det nästan ut lite som dressyrläder tycker jag.



Sötnos !











Suddig bild men kolla hennes steg. Det har blivit mycket bättre ! :











Dagen favoritbild:



Och så två mindre charmiga "hopp"bilder. Det går inte få bra hoppbilder på Sunnie !





Mitt fina hjärta ♥




Hello


Hemma från jobbet och det var riktigt jobbigt att jobba idag. Varmt som bara den och jag svettades som en gris. 

När Tompa kommer hem ska vi ta en tur först till Nossebro för att äta mjukglass och sen ska vi bada. Det ska bli superskönt att svalka sig !

Jag funderar på att ge Sunnie en vilodag idag. Det är så att vi har så extremt mycket mygg och blinningar här ute i Jonslund och Sunnie blir så stressad och får lite lätt panik när dom svärmar runt henne (tror jag det, jag blir likadan). Gårdagens ridtur var inte rolig och då var vi bara ute en liten stund. 
Jag kan ju inte heller rida så sent som jag skulle vilja eftersom jag måste orka gå upp tidigt till jobbet.

Ja, jag vet inte hur jag ska lösa det problemet, jag vill ju inte ställa av henne heller. Men hon kanske kan få vila idag i alla fall..


Nu ska jag slänga upp bilderna från i söndags, de kommer i nästa inlägg :)




Tyvärr så är det alldeles för mycket blinningar vid grushålan också, annars kunde man ju ridit dit och badat så Sunnie också får vara med :)




Goddagens !


Nu har jag vart hemma från jobbet en stund och har fixat lite med kontoöverföringar osv. Just nu väntar jag på att Tompa ska komma hem så att vi kan åka in till Vara en snabbis. 
Krafft och glass ska inhandlas !


Vi fick några fina bilder i paddocken igår så dem kommer upp här ikväll eller så fort jag hinner :)


Nu har jag bråttom !







Inga tävlingar för oss 2011 ?


Jag är lite osäker på om jag och Sunnie verkligen kommer hinna ut på tävlingsbanorna i år. 


Hennes ink har blivit mindre men under de senaste veckorna har det inte hänt så mycket med den. Hon får fortfarande nyponpulver och det kommer hon få tills inken är helt borta.
Jag var beredd på att det skulle ta tid och det får ta den tiden det behövs för inken ska bli helt bra.

Det är bara det att detta året är mitt och Sunnies första år då vi får tävla avd. A och jag vill hinna göra i alla fall en start där vi får testa på att rida en omhoppning. 


Mitt mål var att inken skulle vara tillräckligt bra så att vi kan starta 1 eller 2st 1m i Herrljunga den 13 augusti. Just nu känns det rätt omöjligt..


Jag är så tävlingssugen !




Sunnie Girl.




Jämförelse


Här är en bild på Sunnie från i mars:



Och här är en från juni:




Visst har hon byggt en del muskler ? Sen har hon ju fått en riktig gräsmage också men ;)



Söndag


Nu är det söndag och sista dagen på veckan. Imorgon väntar jobb som vanligt och jag kan ju inte direkt säga att jag längtar..

Jag var nyss i sadelkammaren och hämtade alla smutsiga schabrak som behöver tvättas. Jag har knappt några rena kvar så det blev allt en liten hög ! Nu är de 2 första i tvättmaskinen, det lär ju ta hela dagen.


Eftersom det aldrig blev något ridpass i padocken i fredags så hade jag tänkt ta det idag istället. Men av någon anledning så blir det aldrig som jag planerar så vi får se hur det blir helt enkelt. Ridningen blir lite senare ikväll i vilket fall då det är så varmt och så mycket blinningar nu.


Nu ska jag hitta på något nyttigt att göra, som att städa min bil eller kanske sadelkammaren ? :)






Film


Här är filmen från samma dag. I traven ser hon ändå rätt trevlig ut tycker jag :)

Och en sak som jag är lite glad över faktiskt är att jag rider henne i ett ganska högt tempo. Innan har jag alltid omedvetet ridit Sunnie i undertempo, jag har tyckt att det känts bra och så (förutom att hennes bakbensaktiivitet har vart sådär) men på filmerna såg det alltid ut som om Sunnie släpade benen efter sig och kortade av steget.
På den här filmen ser det däremot ut som om jag kunde sätta tillbaka henne lite till för att få hennes bakben ännu mer under henne och för att få henne att anstränga sig ytterligare. 
Konstigt hur man kan vara glad för det men för mig känns det som ett steg i rätt riktning :)






Kommentera gärna :)




Bilder


Här kommer bilder från när jag red Sunnie i padocken sist.

Hon var inte samarbetsvillig och hängde mycket i handen, jag fick ingen bra känsla detta ridpasset.




Titta på sommarmagen !

Jag såg också på dessa bilderna vilka korta läder jag rider med ! Visserligen har jag en ful ovana att dra upp mina knän men lädren ser ju alldeles för korta ut. Så nu har jag längt dem lite och det känns som om jag rider i dressyrläder. Men förhoppningsvis kan jag komma åt henne på ett annat sätt samtidigt som det kommer se bättre ut :)





















Och dagens failbild. 
Såhär kan det se ut när en överpigg och okoncentrerad Sunnie gör ett byte !




Som sagt, inte så många bra bilder och en häst som inte ville samarbeta. Men visst är hon fin min sötnos ? :)




Dagen efter


Idag har jag inte mått bra kan jag säga, så dagen har spenderats i sängen med Tompa. Vi har kollat på serier och bara slappat, hur mysigt som helst !

Jag var ute hos Sunnie en sväng förut med men tyvärr så blev det ingen ridning idag. Hon verkade rätt nöjd ändå och fick komma in i boxen en stund för att äta sitt krafftfoder.
Hennes mage har börjat bli riktigt rund och detta året har hon faktiskt lagt på sig lite på rumpan och bogen med, det har hon inte gjort innan, vilket är väldigt roligt då jag tycker att hon är lite i det tunnaste laget.


Nu ska jag fortsätta kvällen i sängen framför bra serier och med jordgubbar och grädde :)




Jag måste ta nya bilder någon dag också.




God morgon !


Klockan ringde för en stund sedan och nu väntar frukost innan jag åker ut till Jonslund och stallet. Min första riktiga sovmorgon sen förra sommaren. Visserligen ställde jag klockan men jag fick sova längre än till halv 8 i alla fall :)


Sunnie ska trimmas lite i padocken idag, om vädret håller sig. Då ska vi även skutta över några små hinder var det tänkt. 


När vi är klara i stallet åker vi tillbaka till Vara för att äta gott och börja festa lite smått innan vi tar bilen mot kusten. Ha en rolig midsommar allihop ! :)







Hejhej !


Här var det ett tag sen jag kikade in !

Jag ville väl mest säga att allt rullar på här hos mig. Med start på måndag så jobbar jag bara till 16.00 så då kommer det bli mera bloggning från min sida :)


Sunnie har gått väldigt olika det sista. Ena dagen är hon jättefin, som igår tex, och nästa dag vill hon inte samarbeta alls. Dessutom har hon helt plötsligt fått någon outgrundlig rädsla för vattenpölar. Hon kan gå igenom dem, det är inga problem, men flera meter innan vattenpölen går hon och tittar på den och stressar upp sig för den. Ganska jobbigt nu när det har regnat så mycket det sista.. Men hon har vart så fin ett tag nu så det är väl på tiden att hon börjar krångla lite. Det är bara att jobba igenom det.

Inatt gick hästarna ute för första gången detta året. Ganska sent men det har ju inte kommit någon riktig värme förrän nu.
Tror ni inte att jag vaknar mitt i natten av att det verkligen öser ner ute ? Som tur är så hade Sunnie på sig sitt regntäcke och kommer att ha det de första nätterna men jag tyckte ändå synd om dem.


Imorgon är det midsommarafton och vi vet fortfarande inte vart vi ska ta vägen. Som tur är så har vi alltid roligt vart vi än är så det kommer nog bli en lyckad midsommar i alla fall ! :)


Det var lite om hur allt ser ut hos mig just nu. Denna helgen blir det nog inte så bra uppdatering men det är ju förståeligt. Jag hoppas att inte ni heller sitter vid datorn ;)

Trevlig midsommar !


(Tyvärr gick det inte att ladda upp en bild, någon som har samma problem ?)




Dagens ridpass


Nu är vi inne från dagens stallvistelse. Jag har nämligen varit hemma från jobbet idag då jag haft sån huvudvärk inatt och på förmiddagen.

Nu på eftermiddagen har huvudvärken sakta avtagit så vi red bort till padocken och så tog Tompa lite bilder :)
Tyvärr var det inte många som blev bra men vi filmade en liten snutt som kommer upp här när jag har tid.


Ridpasset gick inte heller så värst bra. Sunnie var spänd men ändå lite seg, hängande i handen men släppte ändå kontakten med bettet. Jag själv som fortfarande var lite matt efter helgens alla utflykter till bla Skåne och Almesåsen hade inte riktigt motivationen att ta igenom det idag.
Så vi red mest runt lite och bara chillade ;)

Vi skuttade även några låga språng över ett räcke, jag gör det så ofta jag hinner (vilket blir ca en gång i veckan) då jag verkligen måste träna upp mitt öga igen..


För övrigt så gillade inte Sunnie sin födelsedagspresent. Tompade hade köpt stora runda knäckebrödsskivor till henne men det passade visst inte min kräsna lilla fröken !






Grattis !

Idag fyller min underbart fina Sunne 7 år ! Jag har nu i sommar ägt henne i 5 år :) jag älskar dig mitt hjärta<3

Sängen


En snabb uppdatering innan det är sovags !

Sunnie reds i skogen idag. Hon kändes helt ok men var lite ofokuserad och något spänd. Hon skrittades ju bara igår så det kan ju vara därför. 

Jag själv mår lite bättre idag och jag hoppas att förkylningen är påväg bort. 

Annars har det inte hunnit hända så mycket roligt idag eftersom jag vart på jobbet hela dagen :P


Och förresten så dödade jag de 2 första blinningarna för året när vi var ute och red idag. Nu är sommaren påväg, både på gott och ont..




Sunnie Girl.




Måndag


Nu är jag hemma efter ännu en dags jobb. Det känns som om jag är den enda som jobbat idag, på en söndag och allt !

Jag har gått och vart lite småförkyld de senaste veckorna och inatt bröt det ut helt, i form av halsont som heter duga och ingen ork i kroppen alls. Jag släpade mig dock till jobbet idag ändå, jag tjänar ju ganska bra när det är röda dagar ;)
Men nu får jag säga att jag ångrar mig lite..

Jag sitter här och laddar upp med en kopp silvertee och några bra bloggar innan jag ska gå ut och fixa stallet. Jag hade tänkt att rida men i så fall så får det bli en väldigt lugn tur. Kanske en lång skrittur ? :)


Riktigt klibbigt varmt är det dessutom ute, inte det behagligaste hästvädret kanske :P




Sunnie Girl.



And then we meet again !


Hej allihop !

Här har jag inte tittat in på väldigt länge och en ursäkt kanske är på sin plats ?

Men ni vet ju redan anledningen till varför jag inte uppdaterar så mycket som jag skulle vilja.
Jag har en hel del idéer och en massa blogglust men tiden räcker inte till. Självklart går jobbet och tjäna pengar nu när jag har möjligheten före bloggen, däremot ska jag anstränga mig för att kunna uppdatera lite oftare. Ni är ju trots allt fortfarande inne och kikar ifall jag har skrivit :)


Sunnie har skött sig väldigt bra det sista, vi har skuttat över lite småhinder och trimmat i padocken ca en gång i veckan och hon har blivit en dröm att rida ! Stadig i formen, gör fina övergångar och är samarbetsvillig. Det är fortfarande en del muskler som fattas och hon behöver stärka sig ytterligare men vi har all tid i världen. Hennes ink har blivit snäppet mindre men det kommer nog ta ett tag till innan den försvinner helt så vi tar det i ett lugnt tempo :)

Sunnie och Duff har dessutom gått ut i den stora hagen några timmar om dagen i några veckor för att vänja sina magar vid gräset, så nu kan de snart gå ute heldagar och tillslut gå ute dygnet runt. Det kommer bli så skönt för dem !


Annars har mitt liv rullat på i 200km/h sen jag började jobba. Jag har fullt upp med jobbet och stallet på vardagarna och på helgerna är det en massa bilträffar och streetrace att välja mellan. Jag får säga att jag faktiskt längtar lite tills jag slutar jobbet så jag kan stanna upp och tänka efter lite, för det finns det inte tid till just nu.


Jag ska försöka bättra på uppdateringen så fortsätt kika in :)






RSS 2.0