Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Först red jag Sunnie. Hon var överlag ganska spänd idag och ville inte riktigt komma upp med ryggen utan gick mest och knäppte av i nacken. Jag försökte jobba bort det med mycket övergångar och skänkelvikningar men det var lite halt i skogen så jag vågade inte rida på henne ordentligt. Det här mellanvädret suger faktiskt. Sen så kan jag inte heller förvänta mig en avslappnad och genomriden häst efter två vilodagar..
Däremot så var hon inte lika tittig idag och det var skönt. Imorgon fortsätter vi där vi slutade idag och så hoppas jag att underlaget är bättre.
 
Platina var väldigt spänd idag, hon gillar inte alls att inte gå i samma hage som Chilli längre. Jag trodde att jag skulle få fullt upp med att hålla henne på mattan men hon traskade ifrån gårdsplanen som ingenting. Innan vi började trava så låtsades hon bli rädd för en brunn och började konstra lite men annars hade hon alla fyra benen på marken. I avtravningen kom hon till och med fram med nosen ordentligt.
Jag prövade ett nytt bett på henne idag, ett scorrierbett och jag tycker att hon tog det väldigt bra. Det var lättare att ställa igenom henne på det, hon kändes inte lika vinglig som hon brukar och jag fick bättre respons helt enkelt. Definitivt värt att pröva fler gånger !
 
 
 
 
 
 

Sista hästen skrittas av

 
 
 
 

God morgon

Inatt har jag äntligen sovit som en liten prinsessa, så himla skönt ! Dessutom så vaknade jag innan klockan ringde.
 
Nu ska jag hoppa i ridkläder och åka och kolla så att alla hästar är där dom ska vara. Det var väldigt mycket gnäggande och pratande när jag tog in tanterna igår och killarna fick gå kvar ute och Platina har nog sprungit runt en hel del i sin box inatt. Men dom vänjer sig ganska fort förhoppningsvis. 
Sunnie och Platina ska ridas och stallet ska mockas. 
Kl 14 ska jag på massage och sen är resten av eftermiddagen fri. En bra måndag, om jag får säga det själv !
 
 
 
 
 
 

Söndag

Denna helgen har vart konstig och jobbig på så många sätt. Imorgon blir som en liten nystart med, förhoppningsvis, mer sömn och med fokuset tillbaka på hästarna. 
Både Sunnie och Platina vilade igår och idag. Kanske inte helt dumt eftersom dom har gått ganska hårt det sista men det var ingen planerad vila och det irriterar mig att jag slarvar så. Men som sagt, imorgon kör vi igång med hårdträning igen !
 
Lite bilder från dagen:
 
 
 
Denver var iväg på löshoppning.
 
 
 
Chilli fick en ny kompis.
 
 
 
Vi hann med en tvätt på kvällskvisten. Jag behöver inte skriva "före och efter", det är ganska uppenbart ;)
 
Vi hörs imorgon igen !
 
 
 

God morgon

Vi kom hem från sjukhuset runt 14 igår och hann sova en liten stund, göra färdigt stallet och sen äta kvällsmat hos Daniel och Sanna. Tompa mår nu helt bra igen, som tur är. 
 
Idag kommer bli en lång dag. 
Nu ska jag åka till mitt stall för utsläpp och mockning. Sen åker jag och mamma till AS för att åka med Denver på löshoppning. Efter det åker vi direkt och hämtar hem Frank och släpper ihop honom och Chilli i deras hage. 
Sen är tanken att jag ska rida. Båda behöver egentligen gå men jag är fortfarande helt slut i kropp och huvud så det kan hända att Platina får vila. Det får dagen utvisa helt enkelt.
Hoppas ni får en bra söndag så hörs vi under dagen !
 
 
 
 
 
 

Current status

Film mode i sjukhussängen och bara väntar på att få komma hem. Snart !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Förvånande nog så sov jag hyffsat inatt. Väldigt kort, men hyffsat. Just nu är jag så trött så att hela kroppen protesterar av sömnbrist. 
Nu ska jag åka till stallet för att hinna göra utsläppet och mocka innan jag åker tillbaka till sjukhuset. Tompa mår bättre redan idag så förhoppningsvis får han komma hem snart !
 
 
 

Ensam hemma

Att komma hem till ett kolsvart hus utan sin själsfrände svider i hjärtat. Har jag sovit dåligt dom här tre nätterna så kan det inte jämföras med hur jag kommer sova inatt. Jag hatarhatarHATAR att sova själv. 
 
Jag fick tvinga mig själv med all krafft jag hade för att kunna åka ifrån Tompa på sjukhuset. Att jag sen gick vilse i sjukhusets långa mörka korridorer utan en aning om vart varken upp eller ner var och med tårarna rinnandes så att jag heller knappt kunde se något gjorde ju inte saken bättre.
 
Men det kommer bli bra och förhoppningsvis får Tompa komma hem imorgon. Jag bara hatar dessa besökstider på sjukhus och hade jag kunnat så hade jag stannat kvar hela natten.
Men jag får i alla fall sova i min egna säng i mitt egna rum. Stackars Tompa som ligger i en obekväm sjukhussäng och delar rum med minst två andra. Det är absolut inte mig det är synd om i detta läget. Även om jag känner mig väldigt ynklig.
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
Det var inte riktigt här vi tänkte spendera kvällen men..
 
 
 

Trött

Blää, den här natten har vart likadan, om inte ännu värre, än dom tidigare. Om man är trött och ligger i sängen, varför i helvete kan man inte bara sova då för ? 
 
Nu ska jag i alla fall göra i ordning frukost och mellanmål att ha med mig och sen rullar jag mot stallet. Jag ska göra mitt bästa under dagens ridpass och jag hoppas att jag orkar rida ordentligt.
Efter förmiddagens planer är det jag som trillar i säng någon timme på eftermiddagen.
 
 
 
 
Det hemskt sketna ekipaget som ska få en ordentlig uppfräschning så fort det inte är minusgrader.
 
 
 

Vila för både hästar och ryttare

Sunnie vilade idag. Jag har vart halvdöd hela dagen och har nästan inte fått sova ikapp någon sömn alls. Lika bra det, då kanske jag får sova bättre inatt. Sunnie har dessutom vart som finast dagen efter vila det senaste så jag hoppas att det bådar gott inför morgondagens ridhuspass. 
Vi ska vara där kl 9 och vi ska som vanligt köra lite dressyrtrim där vi tränar på delar ur programmen men även fortsätter med lösgörande och stärkande arbete i galoppen.
Innan dess ska jag mocka och göra klart stallet och när vi kommer tillbaka så ska Platina luftas. Är grusvägen mjuk så fortsätter vi med lite galoppträning, annars rider vi i skogen och tränar övergångar och galoppfattningar.
 
Jag ska också köpa foder, besöka systemet, fika med My och köpa ett begagnat regntäcke till Platina bara några minuter härifrån. Härlig fredag !
 
 
 
 
 
 

Hästarnas foder

Jag ska göra om lite grand i hästarnas foder framöver. Nu med facit i hand så vet jag bättre hur Platina håller sig/faller ur över vintern så att det är lättare att planera om och planera rätt till nästa vinter.
 
Just nu äter hästarna:
 
Platina: 0.75kg Hippo Top One, 1dl Krafft Miner Grön
 
Sunnie: 0.5kg Hippo Top One, 1dl Krafft Miner Grön
 
Chilli: 0.2kg Hippo Grow Alpha, 1dl Krafft Miner Grön
 
Alla får näst intill fri tillgång på hösilage.
 
Som ni ser så äter dom inte så mycket krafftfoder och det har funkat jättebra. Kanske att Platina är lite trött ibland men det är ingen häst som man fodrar på med havre för att få piggare, då kommer hon förmodligen att explodera.
Men nu över vintern så har både Sunnie och Platina fallit ur lite. Antagligen så är inte hösliaget lika bra som jag tordde att det var. Sunnie är väl egentligen ganska snygg i kroppen nu, förutom att jag önskar lite mer muskler på rumpan, men Platina ser kantig ut. Då får man också ha i åtanke att hon fortfarande ger mjölk åt Chilli.
 
Sunnie ska bli lugnare och Platina ska bli rundare och gärna lite piggare. Därför kommer deras fodergiva se ut såhär framöver:
 
Platina: 0.25kg Hippo Top One, 0.5kg Hippo Grow Alpha, 0.5-1 krafftskopa Lucern, 1dl Krafft Miner Grön, 1dl olja
 
Sunnie: 0.5kg Hippo Top One, 0.2 krafftskopa Lucern, 1dl Krafft Miner Grön, 3 mått Krafft Stress Relief
 
Chilli: 0.2kg Hippo Grow Alpha
 
 
Platina får behålla lite Top One men kommer kompletteras med Grow Alpha och Lucern för att få i sig mer protein. Jag börjar också med olja på henne igen. Självklart ska det vänjas in gradvis i givan. 
Sunnie får samma krafftfodergiva plus lite Lucern för att öka proteinintaget och så ger jag Stress Relief i ett försök att få henne mer harmonisk. 
Förhoppningsvis kommer detta funka bra !
 
 
           
 
 
 
 

Ryggont

Efter två nätter med väldigt lite sömn på grund av min kassa rygg så stannade jag hemma från jobbet idag. Jag hoppas att jag ska kunna sova ikapp en del av den missade tiden och att jag ska klara av att rida Sunnie sen i eftermiddag. Annars blir det bara en lugn dag hemma. Ganska välbehövligt ändå !
 
Har ni något förslag på något att blogga om ? Jag har ju all tid i världen idag :)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Platina var först ut och vi började och avslutade passet med övergångar skritt-trav-skritt, både i lättridning och nedsittning. Hon ville inte riktigt komma fram med nosen idag men vi höll heller inte på sådär jättelänge. 
Sen körde vi lite galoppträning där hon bara fick rulla på i en större galopp och där jag ville att hon skulle söka sig neråt. Hon skrittade i slow motion hem när vi var klara så imorgon blir det vila för henne.
Förhoppningsvis så fortsätter det att vara mjukt i marken på dagarna så vi kan köra lite konditionsträning några dagar i veckan.
 
Sen Sunnie. Det började skymma när vi gick ut och det hjälpte nog henne att slappna av. Sen hade jag gramanen löst hängande, det brukar också hjälpa. 
Hon var inte helt avslappnad men kändes mycket mer som min gamla vanliga Sunnie. Lite tittig men kunde släppa det ganska fort. Skönt !
 
Och hör här då: trots att hon var ganska spänd i början så kunde jag ändå sitter ner i traven. Wiiiie ! Träningen börjar ge resultat ! Däremot så orkade jag inte sitta lika bra i slutet men nu känns det inte hopplöst längre.
Hårt arbete lönar sig !
 
 
 
 
 
 

Anmäld

Nu är Platina anmäld till sin första tävling !
 
 
 
 
Det är drygt en månad kvar så tanken är att vi ska träna mycket kondition och styrka fram till dess så att Platina orkar starta två klasser. Märker jag att hon inte kommer fixa det så startar vi bara en klass.
 
 
 

Ny häst i stallet

Jag har vart så inne i mitt och Sunnies problem det sista så jag helt har glömt av att berätta vad som händer nu i helgen !
 
Kommer ni ihåg Frank som stog inackorderad hos mig för ca 5 år sen ? Matilda köpte honom samtidigt och från samma ställe som jag köpte Duff.
Nu ska mamma ta över Frank och på söndag ska vi hämta hem honom till vårat stall. Framöver så ska Frank och Chilli gå på lösdrift ihop. 
 
 
 
 
En bild från 2010 på Frank och Duff.
 
 
 
 
Mammas senaste bild på honom.
 
 
Det ska bli så skönt att sära på Chilli och Platina. Dom är så fästa vid varandra så det är helt otroligt att det ens går att rida Platina. Och så hoppas jag att Frank kan uppfostra Chilli och lära honom hur livet verkligen fungerar, just nu får han göra vad han vill utan att tanterna säger till honom. Bortskämda unge..
 
I sommar när vi har flyttat Sunnie och Platina till vårt nya stall så kommer Chilli gå kvar på bete med Frank och så kommer också Denver och joinar grabbarna på betet. Till hösten kommer Chilli dock att flytta till vårat nya stall igen och då hoppas jag att Platina har släppt sitt kontrollbehov över honom.
 
 
 

Morgon

Jag börjar inte jobba förrän kl 8 men ställde klockan tidigare så att jag ska hinna mocka innan jobbet. 
Idag slutar jag 16.30 och min förhoppning är att jag ska hinna rida två hästar. Visserligen så kommer Sunnie ridas en del när det är mörkt då men det kanske bara är positivt. I vanliga fall så går hon bättre när det är mörkt för då reagerar hon inte lika mycket på allt läskigt.
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Platina

Min motivation sjönk verkligen till botten efter Sunnies senaste påhitt. Den här tittigheten är inget nytt utan något som vi har jobbat med i flera år. Men det har blivit värre det sista och mitt tålamod börjar helt enkelt ta slut.
Så idag fick Sunnie vila. Jag var på lite dåligt humör efter en jobbig dag på jobbet och kände att jag inte skulle reda ut en stirrig Sunnie idag. När jag dessutom kände att hjärtat började slå oregelbundet igen och jag såg stjärnor när jag mockade så bestämde jag mig för att det räckte med en häst idag. Sunnie hade ändå inte vilat på en vecka så det var lägligt.
 
Platina däremot var riktigt rolig att rida. Hon vände runt och blev "rädd" för en stock som låg bredvid skogsvägen men annars gick hon bra. 
Vi hoppade några låga språng i skogen också och jäklar vad hon hoppar ! Idag riktigt sög hon hinder och hoppade med bra power. I några av sprången så vred hon sig lite i luften då hon tittade på en stubbe som var bredvid och då satt jag löst, haha ! Men jag landade som tur var i sadeln varje gång och är väldigt nöjd med henne idag. Det ska bli kul att komma ut och hoppa mer med henne framöver !
 
Nu ska jag och Tompa äta kyckling, ris och currysås och bara slappa i soffan framför en film. Precis det jag skrev förra veckan att jag aldrig gjorde längre, prioriterar att slappa framför stallet.. Well, desperate times calls for desperate measures ! Eller något i den stilen..
 
 
 
 
 
 

...

Jag skulle bara ut på en lugn joggtur med min bästa vän idag. Det slutade med en sönderstressad häst och tårar i massor. Jag är så besviken på mig själv och jag är besviken på Sunnie. 
Nog sagt.
 
 
 
 
 
 

Fråga till er

Huva eller inte huva på dressyrtävling ?
Jag är lite sugen på att ha huva på Sunnie men känner att det kanske förstör den där klassiska dressyrlooken. 
Vad tycker ni ?
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Jag fick ett toppenpass på Platina idag. Förutom att hon gnäggade efter Chilli några gånger så gick hon som en klocka ! Galoppfattningarna satt nästan helt och hon var superfin i traven. Så kul att det går framåt och jag hoppas kunna komma ut på någon/några Pay & Jump med henne i mars. 
Däremot så var hon inte så snäll att brodda och vi var nog båda förbannade på varandra där ett tag, haha. Men jag fick i brodd till slut (dock skruvade jag dom inte ända in), skam den som ger sig !
 
Sunnie vet jag inte vad jag ska skriva om knappt. Tanken var ju ett lugnt pass utan krav och det började bra, förutom att hon gick med huvudet rätt upp nu när hon fick chansen. Men så skulle vi rida förbi två stubbar som var ganska nära grusvägen och hon bara flippade ur totalt. Jag försökte lösa det framåt som jag gjorde igår men hon blev bara blockad och började skumma av svett, skakade och blåste upp sig och blåste sådär högt genom näsborrarna. Så jag satt av och ledde henne förbi några gånger och sen skrittade vi förbi. Vi ökade till trav och sen galopp och efter minst 60 vändor fram och tillbaka förbi dom där jäkla stubbarna så var hon inte längre panikslagen. På vägen hem började hon spänna till igen men då red jag på framåt så släppte det. Knäpphäst.. Jag vet inte vem utav oss som var svettigast när vi skrittade hem.
 
Imorgon skulle vi egentligen ha ridit i ridhuset men eftersom hon reds så hårt idag så gör vi ett nytt försök med en kravlös tur imorgon.
 
 
 
 
Det bara rann svett om henne så fort hon bara fått syn på stubbarna. Jag får nog pröva magnesium på henne för såhär kan vi inte ha det..
 
 
 

Andra och sista hästen

Den första fick jag bråka med ordentligt för att få i brodd (hon var lika arg på mig som jag var på henne) men själva ridturen gick superbra !
 
Nu ska jag och Sunnie lulla runt på grusvägarna en stund :)
 
 
 
 
 
 

God morgon

Söndag och redan sista dagen på helgen. Usch, vad den har gått fort..
 
Nu ska jag hoppa i ridkläderna, göra en macka och åka till stallet. Platina ska joggas och Sunnie ska bara gå kravlöst. Sen hoppas jag kunna spendera resten av dagen och kvällen med Tompa !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Hela förmiddagen snöade det och jag trodde inte att jag skulle kunna rida Platina utan brodd. Men som tur var så la det sig inte så mycket på marken så dom flesta bitarna på grusvägen gick att rida på.
Idag tyckte jag att hon kändes fräsch, kanske att hon ömmade liiite vid avtravningen men är det nu brodden som åsakade smärtan så kan hon säkert vara lite öm fortfarande. Jag kommer jogga henne lite i alla gångarter tills hon känns helt bra och då kör vi på som vanligt igen. Så hoppas jag verkligen att det inte är något annat än brodden som spökar !
 
Sunnie och jag hade ett riktigt bra pass idag. Hon började med att vara väldigt tittig och spänd. Istället för att fjäska med henne och låta henne ta sin tid och slappna av, vilket brukar ta väldigt lång tid, så red jag på fram ordentligt i både trav och galopp. Det satte såklart spänning i henne men då red jag först skänkelvikning i trav och började sen ganska snabbt med galoppen, som hon har lättast för att slappna av i. 
Först var takten i galoppen helt katastrofal och jag skulle kunna jämföra hennes galopp med en outbildad travares galopp. Där någonstans la hon till några bocksprång och en rejäl bakutspark, jag ska minsann inte komma här och bestämma vad hon ska göra ! Men efter ett tag så slappnade hon av nästan helt och fick en så himla grym galopp ! Rund, luftig och snärtig och jag bara satt där med ett leende. För kanske första gången någonsin så kändes det som att hela hon faktiskt satt ihop i galoppen. Wow !
Resultatet av den fina galoppen gav också en, lite spänd, men luftig och bärig trav. När vi har hittat avslappningen helt i den traven ska jag bara lära mig att sitta ner i den också, så kan vi börja plocka poäng på dressyrbanan sen ;)
När vi skrittade hem var hon faktiskt trött så i morgon ska vi rida ett helt kravlöst pass i hoppsadeln. Det var ett tag sen och det kan nog vara skönt för Sunnie att få sänka kraven för en dag.
 
Men vad det inte är samma sak att rida dressyr ute i skogen som inom fyra väggar ! Nu börjar vi hitta formen så nu behöver vi börja träna ordentligt på ridvägarna, som just nu är lite vingliga, haha.
 
 
 
 
 
 

Tävlingsplanering 2016

Preliminär Tävlingsplanering 2016
 
Som ni ser så ligger både hoppningen och dressyren ofta på samma dagar och samma helger. Det kommer bli ett evigt pusslande att få ihop ett schema för dom båda och jag kommer få göra ändringar och prioriteringar efter hand. Jag har inga problem med att vara borta och tävla en hel helg men jag har en sambo med sina egna hobby som också ska få tid och pengar. Apropå pengar så får vi se om ekonomin håller för att tävla två hästar. Det kommer bli ett spännande år !
 
 
Sunnie Girl - Dressyr:
 
13/3  Essunga Ryttarförening  LC:1 &LB:1
 
23/4  Falbygdens Hästsportförening  LC:1 & LB:1
 
7/5  Essunga Ryttarförening  LC:2 & LB:1
 
15/5  Vänersborgs Ryttarförening  LB:1 & LA:1  el.
15/5  Alingsås Ryttarsällskap  LC:1 & LB:1
 
11/6  Grevagårdens Ryttarförening  LB:1 & LA:3
 
30/7  Myråsens Ryttarklubb  (LC:1) LB:2 & (LA:3)
 
20/8  Förening Floby Ryttare  LB:1 & LA:1
 
4/9  Vartofta Rid och Körsällskap  LB:1 & LA:1
 
11/9  Ridklubben i Grästorp  LB:1 & LA:1
 
23/10  Vänersborgs Ryttarförening  LB:1 & LA:1
 
 
 
 
 
Platina - Hoppning:  (Förutsatt att hon är fräsch)
 
3/4  Essunga Ryttarförening  90cm & 1m
 
30/4  Vartofta Rid och Körsällskap  90cm & 1m
 
15/5  Skövde Ryttarförening  95cm & 1m
 
11/6  Ridklubben i Grästorp  95cm & 1m
 
2/7  Förening Floby Ryttare  1m & 1.10m ?
 
21/8  Ridklubben i Grästorp  1m & 1.10m ?
 
27/8  Östadkulle Ridklubb  90cm & 1m
 
3/9  Föreningen Gäseneryttarna 1m & 1.10m ?   el.
4/9  Essunga Ryttarförening  95cm & 1m
 
10/9 Herrljunga Ridklubb  95cm & 1m
 
24/9  Trollhättans Fältrittklubb 1m& 1.10m
 
30/10  Mariestads Ridklubb  1m & 1.10m
 
5/11  Lidköpings Ridklubb  90cm & 1m
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Det blev som vanligt en sen kväll i garaget. Det tog nästan lika lång tid att byta fjädrar i fram så vi var väl hemma strax efter 01. 
 
Idag är det halvt storm ute så istället för att rida hästarna på morgonen så fick dom komma ut och äta frukost i hagen. Efter lunch ska vädret vara bättre och förhoppningsvis har snön regnat bort tills dess (nu snöar det mest dock), så jag kan rida Platina utan brodd. Jag hoppas verkligen att hon är fräsch idag och att mina misstankar stämde. 
Sunnie ska trimmas idag och är hon så mjuk och fin som hon var igår så kommer det bli ett bra pass.
 
Annars har vi typ inget planerat idag och ska bara greja lite hemma. Vi ska bland annat börja packa lite inför flytten. Bara drygt två månader kvar !
 
 
 
 
 
 

Garagehäng

Det där med att byta fjädrar i bak på Audi var ett större projekt än vi trodde.. Snart är vi klara i bak, bara fram kvar. Resultatet kommer bli bra förhoppningsvis !
 
 
 
 
 
En av dom gamla fjädrarna, som gick sönder vid Tysklandsresan i somras och har suttit på sen dess, haha !
 
 
 

Försenad

Det blev en liten fördröjning på ridningen idag. När jag skulle brodda Sunnie så märkte jag att hennes bakskor var lösa. Som tur är så kunde jag ringa till My som kom hit och slog i några söm direkt. Tack vännen !
 
Nu sitter jag och skrittar fram Sunnie, om 10 minuter ska vi egentligen möta upp gänget i garaget. Lite väntan har väl ingen dött av ;)
Sunnie ska bara joggas lite lätt idag så vi blir inte sååå sena, haha !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Fredagen är här och jag har bara några timmar jobb framför mig innan helgen är här på riktig !
Jag slutar 16 och ska då åka till stallet och jogga Sunnie. Hon har nog lite träningsvärk från igår kan jag tänka mig. Sen ska vi hänga i garaget och meka Audi hela kvällen.
Ha en bra fredag så hörs vi !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Dagens ridpass gick ganska bra. Nedsittningen satt i början men blev sämre under ridpasset. Men vi har lite drygt tre veckor kvar att träna så vi kämpar på ! 
 
Uppvärmningen bestod av serpentinbågar i låg form i trav och galopp. Sen red vi igenom LC:1an en gång och det var lite vingligt, haha ! Då tränade vi på att rida rakt på medellinjen i trav några gånger (svårare än man tror) innan vi fortsatte rakriktningen i galopp på trekvartslinjen. Lite öppna och sluta för att sen övergå till skänkelvikning från spåret till trekvartslinjen. Sen ökade jag på ännu lite och red skänkelvikning in till medellinjen, ett byte och sen ut i samma varv igen. Sunnie gjorde detta bra, lite vingligt och lite öppen form ibland men hon var väldigt mjuk och följsam. Vi avslutade med serpentinbågar i galopp innan vi tränade lite extra nedsittning i trav och sen travade av i låg form. Phu !
 
På Instagram finns en liten filmsnutt på galoppen i slutet. Emelie_S heter jag där :)
 
 
 
 
För övrigt så gick Sunnie direkt på transporten på ditvägen och på hemvägen kunde jag sända henne in. Det verkar som att vi har blivit av med lastningsproblemet !
 
 
 
 
Smutsigt ekipage..
 
 
 

Ridhuset

Torsdag idaf och det är dags för ett pass i ridhuset för Sunnie.
Jag slutar jobbet kl 16 och åker direkt till stallet för att mocka och packa in i transporten. Sen får Sunnie lite ompyssling innan jag lastar och åker. Jag har ju bara knappt fem minuter till ridhuset så det är väldigt smidigt. Tyvärr så svettas Sunnie alltid så när hon åker transport, annars kunde jag sadlat henne hemma när det är så kort resväg.
Vi hörs med träningsupdate senare !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Sunnie var helt okej att rida idag, trots vilodag igår. Hon var till och med jättefin emellanåt men också superfjantig.
Vi fortsatte att jobba med övergångar under nedsittning och skritt-trav-skritt går oftast bra, ibland riktigt bra. Trav-galopp går bra men galopp-trav är fortfarande lite svårt. Idag var hon dessutom lite bitig i galoppen så det jag ska lägga mest fokus på i ridhuset imorgon är en stadig form i galopp. Och min nedsittning i traven, som vanligt, haha !
 
Platina däremot hann jag bara börja trava innan jag tyckte att hon kändes lite ofräsch. Inte så att hon var direkt halt men hon var inte helt 100. Jag bad mamma kolla på henne och hon tyckte inte heller att hon såg helt okej ut. Jag har min misstanke på att broddarna är lite för långa för henne och trycker på hennes sula = öm och "blåmärken". Låter det rimligt ? Därför avbröt jag ridturen och skrittade hem och plockade ur broddarna.
Imorgon hade jag tänkt jogga henne men nu får hon istället vila tills på lördag så håller jag tummarna för att hon känns bättre då. 
 
 
 
 
 
 

Just nu: Tant Brun

 
 
 
 

Vitt schabrak

Jag insåg här om dagen att jag inte äger ett enda vitt schabrak. Jag har aldrig haft någon användning för det innan då jag inte har haft något vitt i hoppningen.
 
Nu när jag och Sunnie ska börja tävla dressyr så vill jag däremot ha ett vitt schabrak, så jag började leta.
Vet ni hur svårt det är att hitta ett vanligt, simpelt, vitt schabrak ? Alla har loggor på eller en massa olika färger på kantband och passpoal. Sen så finns det ju jättesnygga schabrak också, tex från Mias RS och Equito, men jag vet ju inte än om den här dressyrgrejen kommer att fungera så jag ville inte lägga för mycket pengar på ett schabrak heller.
 
Tillslut hittade jag detta schabraket på Charlies från Horze. Ett vanligt, vitt schabrak med ett silvrigt kantband. Tyvärr så var inte kantbandet skimrande silvrigt som det såg ut att vara på produktbilden men jag tycker att det var helt okej snyggt ändå.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Platina

Jag slutade såpass i tid så att jag kunde hålla mig till originalplanen: vila för Sunnie och ett joggingpass för Platina.
 
Det började skymma lite redan när vi red från stallet och Fröken Fux hatar mörkret, så även skymningen. Så det var en spänd tant under större delen av ridturen förutom på slutet. I början försökte hon vända hem några gånger och låtsades bli rädd för en liten kulle och hoppade ut i åkern. Jaja, dagens pass var ändå bara ett sträckapåbenen-pass inför trimpasset i skogen som jag har tänkt mig imorgon.
 
Jag hade dessutom sån lyx att jag fick hjälp i stallet idag. My kom och mockade åt mig och hann även ta några uppsuttna kort på mig och Platina. Tack så jättemycket My !
 
 
 
 
 
Det är inte lätt att vara snygg på vintern..
Som jag skrivit innan så måste jag ha mössa under hjälmen vid minusgrader, annars dör jag ! Men när vi åker iväg och tränar så kör jag på "vill man vara fin får man lida pin"-principen och rider utan, haha !
 
Nu har jag och Tompa vart och hämtat ut några paket var. Han sitter och leker med sina paket på golvet och vad jag hämtade ut får ni se imorgon :)
 
 
 
 
 
 

Fokuserad

Det senaste har jag verkligen lyckats hålla motivationen uppe i stallet. Det har regnat, snöat och vart kallt om vartannat men jag rider ändå två hästar om dagen, med undantag för hästarnas inplanerade vilodagar och så gott jag kan pussla ihop det med mina arbetstider.
Det var länge sen jag kände "äh, hästarna får vila idag så jag kan ligga i soffan och kolla på serier." Den tanken finns inte längre i mitt huvud.
Jag broddar inför varje ridpass om det behövs och broddar ur efter. Jag tragglar med den där stackars nedsittningen på båda hästarna varje ridpass för att det tillslut ska gå. Kämpar jag inte så kan jag heller inte bli bättre. 
Jag har ett syfte med varje ridpass, jag har inte joggat ut i skogen "bara för att" utan jag har en plan och ett upplägg för båda hästarna. Sen kan upplägget för dagen vara att hästen ska gå ett kravlöst pass i skogen, men då är det planerat.
 
Jag har helt gått in i min egna lilla bubbla, jag ser mina mål framför mig och jag kämpar för att ta mig dit. Jag är fokuserad på min sak och kör mitt race.
Klart att jag kan nå en del av mina mål genom varannandagsridning och serier i soffan varje kväll men det kommer inte gå lika fort och jag kommer inte nå mina mål med lika bra resultat. 
Jag har gett mig fan på att jag ska ha två hästar i tävlingskondition som jag ska åka ut och tävla med och då får jag kämpa för det !
 
 
 
 
Är det någon av er som har ett mål som ni kämpar mot ? Berätta gärna, jag vill bli ännu mer inspirerad !
 
 
 

Morgon

Idag är det tisdag och jag börjar jobba om knappt en timme.
Hur hästarnas upplägg ser ut idag är lite oklart. Sunnie ska helst vila och Platina ridas men slutar jag sent så blir det nog tvärtom. Platina gillar inte mörker och Sunnie går nästan bäst när det är mörkt ute. Men beroende på min sluttid så kanske båda får (välförtjänt) vila, vi får se, jag håller det lite öppet så länge. 
 
Förresten, hur underbart är det inte att det börjar bli ljust redan innan kl 7 ? Fantastiskt ! :)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Båda tanterna var duktiga att rida idag.
 
Sunnie var liiite spänd till en början men det släppte faktiskt ganska fort. På slutet var hon så avslappnad hon bara kan bli i nuläget och kändes jättemjuk att rida. Ändå hade jag svårare att sitta ner på henne idag än igår. Alltså, vad handlar detta om, hur svårt ska det vara att sitta ner i traven på henne?? Gaaaah !
Men jag kämpade på hela passet under nedsittning i alla fall så sätter vi det inte snart så blir jag totalt skogstokig !
Förutom det så var det ett bra pass.
 
Platina plågades också med nedsittning idag och hon är lättare att sitta ner på. Jag tränar nedsittning med båda hästarna varje dag så att jag förhoppningsvis får in knixen snart ! Mycket övergångar skritt-trav-skritt och varannan trav så red jag lätt och pushade på henne mer framåt. Jag vill inte att den damen ska börja tänka bakåt. Galoppen och galoppfattningarna var bättre idag så visst börjar jag se lite resultat av slitet. Nu ska vi börja öka kraven ett snäpp framöver och så fort det blir mjukare i marken ska vi lägga in galoppträning i vardagsarbetet.
 
Nu har jag och Tompa precis ätit plättar och jag ska hoppa in i duschen. Vi hörs imorgon !
 
 
 
 
 
 

Sunnie är först ut

 
 
 
 

Snygging

Och så några snygga. Så här håller Chilli på nästan hela tiden, haha !
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Sweet Chilli E - 9 månader

Dagsfärska bilder på lille Chills !
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag

Idag släppte det ännu mer för mig och Sunnie och ni ska bara veta hur skönt det känns. Redan på gången var hon lugnare än hon brukar så jag kände på mig att det skulle gå bra idag.
 
Vi red i skogen där det inte är lika hårt underlag. Redan från början var Sunnie mer avslappnad och fokuserad på mig. Efter lite framtravning i lättridning började jag med nedsittningen och vad mycket lättare det är att sitta ner när hon kommer fram bättre för skänkeln och verkligen travar i genom kroppen och inte bara upåt ! Jag fick fortfarande lite ont och kramp i höfterna men det var inte alls lika farligt som det brukar vara.
Vi jobbade mycket med övergångar trav-galopp-trav. Vi har inte gjort så mycket galoppfattningar från trav i vardagsarbetet annars så i början var det lite svårt för oss båda. Men nu gör hon oftast fattningarna riktigt bra. Avbrotten till trav är det värre med, då hon kommer upp med huvudet och spänner sig lite = jag studsar som en gummiboll, haha ! 
Tyvärr så blev hon lite spändare på slutet då hon tyckte att Tompa och Stina lekte rövare i skogen. Så jag avslutade innan hon blev för spänd och klappade om henne massor på vägen hem.
Idag kändes det inte lika hopplöst som det gjort det sista och går hon såhär framöver så kommer vi åka på tävlingen.
 
 
 
 
 
Tompa skrittade Platina för hand såhär dagen efter träning och då passade jag på att med Chilli på promenaden. Han är väldigt snäll att leda, förutom att han vill smaka på min jacka emellanåt, och tyckte det var roligt att komma ut och se sig omkring.
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Sweet Chilli E - 146 cm

Imorse stog Chilli på gången en stund när jag mockade så då passade vi på att mäta honom igen.
Nu är det drygt två månader sen vi mätte honom sist och det har hänt grejer, minst sagt !
 
146 cm i mankhöjd och 148 cm på rumpan.
Jag var tvungen att trippelkolla, och det stämde.
 
Förra gången vi mätte honom så var han 138 cm i mankhöjd och 141 cm på rumpan.
Min lilla bäbis börjar bli stor !
 
Är det någon som har en jämförelse med sitt föl/sin unghäst så får ni gärna skriva det i kommentarerna :)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Platina & Sunnie

Platina gick på transporten nästan med en gång och stog fint både dit och hem. 
Hon var jättefin i skritten och traven, där har hon stärkt sig massor. I galoppen byter hon gärna till korsgalopp, speciellt i vänstervarvet och det blev extra tydligt inom fyra väggar. Där har vi ganska mycket arbete kvar.
 
Vi började med travbommar. Sen la vi upp till ett litet räcke med två travbommar innan. Som ni ser så är hon inte så stort fan av travbommar, haha !
Sen tog vi bort bommarna och höjde upp några hål och vissa språng gjorde hon bra. Ibland kom vi in lite konstigt men hon löser det mesta med rätt stöd från mig.
Annars så var inte känslan så bra idag. Hon har börjat truta lite mot bettet i avsaktningarna så vi får träna ännu mer övergångar. Vi får lite oflyt när hon byter till kors och så vidare. Men hon är inte lika vinglig och håller sig oftast inom min ram numera. Duktig !
 
 
 
 
 Sunnie har gått hårt tre dagar i rad så idag förtjänade hon ett lättare joggingpass. Stundvis så slappnade hon av riktigt bra och då tycker jag att jag har henne med mig. Men så spänner hon till helt plötsligt och så tar det några steg innan hon kommer tillbaka. Men gårdagens och dagens pass har fått mig mer hoppfull, helt klart. Vi är på väg åt rätt håll !
 
 
 

God morgon

Det är lördag och jag vaknade strax efter 6. Det är inte okej..
Jaja, nu har jag i alla fall haft tid på mig att vakna ordentligt och strax ska vi åka till stallet. Hästarna får frukost inne och så passar jag på att mocka under tiden. 
Jag hade tänkt att vi skulle hoppa lite studs bland annat men Tompa var inte så sugen på att bära in alla bommar och hinderstöd och jag måste hålla i Platina, som är överallt och ingenstans när vi åker iväg. Så vi får se vad vi kan hitta på idag.
Film kommer sen !
 
 
 
 
 
 

Klar med andra hästen

Och hon hade nog lite träningsvärk idag. Vi joggade bara lite och hoppas att den har gått över tills imorgon.
 
 
 
 
 

God morgon

Så tråkigt att det kom snö nu igen, jag blir så fruktansvärt omotiverad när det är kallt och fruset i marken. Jag måste ju kunna träna hästarna ordentligt..
 
Surt är det, men det är fredag och helg idag så jag har ändå hakan uppe. Stort plus att jag slutar tidigt dessutom !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Idag fick tanterna kämpa lite. Båda fick gå i skogen och båda skrittade hem trötta.
 
Sunnie var först ut. Som ni vet så har hon vart fruktansvärt spänd det sista och det har ibland gått så långt att jag inte kunnat lägga om benen utan att hon exploderar. Allt är livsfarligt osv osv, ja men ni vet ju hur det ligger till.
Idag försökte jag vara extra lugn i både hantering och ridningen. Allt fick ta den tid det tog, om vi så skulle vara hemma när det var mörkt. Jag var väldigt noga med alla smådetaljer och tänkte hela tiden på att jag skulle ge lååångsamma hjälper. För att ge henne lite säkerhet så red jag henne fram och tillbaka på en och samma sträcka i skogen.
Till en början var hon spänd som en fiolsträng och trippade fram. Efter en extra lång framskrittning så började vi lång och låg i skritten. Där släppte hon som vanligt ganska snabbt. När vi började trava så fick vi börja om från början och det tog ett bra tag innan hon ens började slappna av. Vi varierade mellan trav och galopp att bra tag och tillslut slappnade hon av nästan lika bra som hon brukar och det var nästan så att hennes spetsade öron började vippa lite. Skönt !
Vi är långt ifrån där vi har vart men det känns som att vi har tagit ett steg i rätt riktning. Nu ska jag bara hålla det här suuuupertålamodet och vara så överpedagogisk som jag bara kan. 
 
 
 
 
Platina var riktigt pigg till en början och gjorde flera krumelurer och konster i skritten och traven. Då gick vi in på "volten" i trav i skogen och där fick hon gå ganska många varv. I vänster varv får jag tänka rakställd då hon gärna vill överböja sig inåt och skjuta ut högerbogen. I höger varv har hon däremot lite svårt att ställa inåt så där fick vi kämpa lite båda två. När hon gick bra i båda varven la vi in lite övergångar. Sen fick hon galoppera på ordentligt fyra sträckor innan vi travade av. Och avtravningen gjorde hon så jäkla bra idag ! Hon kom ner och fram med nosen mer än någonsin innan hos mig, så roligt. Över lag så sitter hon ihop bättre nu, även om vissa kroppsdelar fortfarande flyter iväg lite ibland. Nu är det EN häst jag sitter på och inte tio.
 
 
 
 
Nu är nog jag tröttare än vad hästarna är och kommer somna som en stock om en stund. Imorgon jobbar jag 6-14 igen och då kör vi samma visa som idag !
 
 
 
 
 
 

Andra hästen

Och hon har väldigt mycket energi idag !
Sunnie red jag först och hon var faktiskt duktig. Men mer om det sen.
 
 
 
 
 
 

De Niro The Rose Black

För ett antal år sen (typ 5) så köpte jag ett par nya stövlar. Jag hade sparat ett tag och önskat mig presentkort både på jul och i födelsedagspresent och tillslut kunde jag köpa mina egna De Niro. Materiell lycka, haha !
 
 
 
 
När jag köpte stövlarna var jag dock ganska smal och jag har gått upp en del i vikt sen dess, så dom ligger tyvärr oanvända i sin originallåda. 
Här om dagen provade jag dom igen och nu var det banne mig inte långt ifrån att dom passade ! Även om jag inte kommer i dom av mig själv så SKA dom användas i år, om jag så behöver lämna in dom för förstoring. 
 
 
 
 
Förhoppningsvis kan jag få lite bättre bilder på dom snart.
 
 
 

Ridhuset

Sunnie var lugnare i ridhuset, tack och lov. Sen att hon har hur mycket energi som helst och att jag typ får kramp efter 3 minuters nedsittning i traven är en annan sak. Vi har mycket att träna på, det är en sak som är säker..
Vi ska strax lasta och åka hem. Ta hand om Sunnie, duscha och sen sängen, imorgon jobbar jag 6-14.
 
 
 
 
 
 

Nya boots

Igår kom mamma hem till mig med en rolig överraskning. Vad glad jag blev och som jag har suktat efter ett par liknande boots ! 
 
 
 
 
Nu är inte mina boots av just märket BR men visst är dom snygga ? Sunnie ska få inviga dom i ridhuset idag.
 
 
 

Onsdag

Jag har vart i stallet en snabbis nu på morgonen. Jag är glad att Platina ska vila idag, snöblandat regn är inte min favorit alltså. Men stallet är mockat och klart i alla fall, så när jag slutar jobbet kl 17 så kan jag åka direkt till stallet och börja packa transporten och lasta Sunnie. 
 
Jag är väldigt förväntansfull men också lite nervös inför ridpasset ikväll. Är hon likadan i ridhuset som hemma så är det knappast någon idé att starta i tävlingen om en månad. Då får jag stryka oss och försöka lösa problemen på hemmaplan.
Så håll tummarna för att Sunnie är sitt vanliga jag ikväll, jag är tävlingssugen ;)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Platina

Yes, vi slapp regnet ! 
 
Idag släppte vi fokus på övergångar och bara travade och galopperade på. Och det första Platina gjorde när vi började trava var att sätta huvudet långt in mellan frambenen och liksom ruska på hela sig. Det måste sett så roligt ut, haha ! Förutom det så höll hon sig i skinnet hela turen.
Det märks att hon tycker ridningen är väldigt rolig nu. Hon krånglar näst intill ingenting och gör gärna ett bocksprång eller två.
På lördag tänkte jag att hon ska få hoppa i ridhuset första gången efter vilan.
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Sunnie reds i låg form idag. Eller ja, så gott det gick i alla fall.
Jag tänkte ta upp henne i formen när hon slappnat av och den låga formen brukar göra henne riktigt fin. Men vi kom aldrig till riktig avslappning och då var vi ändå ute i 1.20 minuter. Nu kanske ni kan tänka er problemet ?
Jag red mycket skritt mellan traven och galoppen och tänkte hela tiden "långsamt" och lugna hjälper för att hon skulle komma till ro. Det var lite bättre på slutet men vi är långt ifrån där vi var för bara någon vecka sen. 
Ridhuset är upptaget imorgon så hon får vila helt och så kör vi ett ordentligt trimpass i ridhuset på onsdag. Förhoppningsvis gör vilodagen henne gott och så hoppas jag på att hon är lugnare inomhus. På hemmaplan får jag helt enkelt backa några steg för att vi ska komma på rätt spår igen.
 
Platina däremot får en STOR guldstjärna idag. Hon var riktigt fin ! Traven var kanon och igångsättningarna från skritt gör hon så jäkla bra. Avbrotten från trav är fortfarande lite sådär men ändå bättre än innan. Dom första galoppfattningarna tog hon fel galopp men dom sista satt. Och så fick hon rulla på i båda galopperna en stund med ett stöd neråt på bettet hela tiden. Ja, jag är himla nöjd med Fröken och fortsätter hon såhär så kanske hon får ta Sunnies plats på dressyrtävlingen om inte Sunnie skärper sig ;) Hör du det, Sunnie ? Dags att börja jobba lite !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Min lediga måndag och jag vaknade av mig själv en bra stund innan klockan skulle ringa. 
 
Det är skitväder ute, som vanligt när jag är ledig. Men jag ska packa regnkläderna och åka till stallet.
Sunnie slipper nedsittningen i traven helt idag för att vi ska få tillbaka vårat flyt. Dessutom hade jag tänkt att vi ska åka till ridhuset och träna imorgon så då blir det mest joggning för hennes del idag. 
Platina rider jag antagligen i skogen igen och vi fortsätter med övergångar.
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Idag var Platina först ut. Vi klickar bättre för varje dag som går och nu när hon börjar bli starkare igen så är hon riktigt trevlig att rida.
Hennes rumpa har dock blivit väldigt kantig under vintervilan så nu jobbar vi mycket med övergångar för att runda på den igen, och för att få lite snabbare reaktioner. När det har torkat upp bättre ute ska vi börja klättra i backar också.
Däremot har Fröken Fux kommit på att det är roligt att bocka. Efter vi hoppat en nedfallen stock i skogen så körde hon några bocksprång, rakt fram som tur var. Idag gjorde hon det för att hon var glad (till skillnad från förra gången) och då är det helt okej. Men jag får börja rida med förbygel så jag har något att hålla mig i, haha !
 
Sen var det Sunnie. Ja, vad ska jag säga, vi har hamnat i en ond cirkel. Hon tittar på precis ALLT och allt är läskigt, även om vi har ridit förbi det 152737 gånger samma ridtur. Det är så otroligt tjatigt i längden och jag blir så irriterad. Det gör såklart saken bara värre och så är cirkeln igång. Idag gick det så långt att jag ett tag under ridpssset inte ens kunde sitta ner i traven eller ens lägga om benen utan att hon började trippa och bli superstressad. 
Det är inte konstigt att det kommer ett bakslag nu. Jag har höjt kraven på oss båda två och det tar ett tag innan alla detaljer kommer sitta. Men jag måste hitta ett sätt eller ett system för att kunna rida ur det utan att hon stressar sönder. Jag kan inte rida henne i låg form varje dag, då kommer vi aldrig vidare.
Vi avslutade ganska bra i alla fall, med en hyffsat avslappnad trav och galopp där jag faktiskt kunde sitta ner och hålla om med benen. 
Imorgon ska jag börja med att rida henne i låg form för att verkligen få henne avslappnad innan jag successivt börjar jobba in den högre formen med mer tryck. Så får det ta den tid det tar. Är vi inte redo till tävlingsdebuten så är det inte värre än att vi skjuter upp den någon månad bara.
 
Idag prövade jag förresten att rida i Platinas sadel på Sunnie. Den är så mycket lättare att sitta ner i än min hoppsadel så jag kommer rida Sunnie i den hädanefter. Och nu ska jag sitta ner i traven lite varje dag, för att få in tekniken och kanske stärka magmusklerna till tävlingen. 
 
 
 
 
 
 

Nu är det Sunnies tur

 
 
 
 

Just nu

Platina är först ut för dagen !
 
 
 
 
 
 

Nu är dom klippta

Nu är båda hästarna av med sin päls. Tanken var egentligen att bara halvklippa Platina men när jag ändå var igång så tog vi hela henne också. Dock inte benen. Och Platina var utan tvekan den som var snällast att klippa idag.
Tack Tompa och mamma för hjälpen !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Hemsk natt inatt där jag vaknade av att jag grät, igen. Normalt ? Eh, nej..?
 
Nu ska jag som vanligt göra en macka on the go och åka till stallet för att morgonfodra hästarna inne. Sen åker jag och hämtar klippmaskinen innan jag börjar leta fram tävlingshästarna under all päls. Håll tummarna för att maskinen håller för två hästar..
 
Efter vi har lämnat tillbaka maskinen så gissar jag på att vi åker hem och äter lite lunch innan jag åker tillbaka till stallet och rider. Idag ska jag fasen rida bra och vi ska komma över och förbi gårdagens dåliga ridpass.
Vi hörs under dagen !
 
 
 
 
En nyklippt Sunnie förra gången.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Sunnie var inte alls på humör idag. Redan på gången dansade hon runt och jag funderade på om jag skulle sätta på henne gramanen. Det gjorde jag inte, och vad jag ångrade mig under ridturen..
Vi var bara inte sams idag. Jag fick inte fram Sunnie ordentligt för skänkeln trots tusen övergångar och jag red över lag ganska dåligt. Sunnie var spänd, poppig och ostadig i formen.
Vi fick till några bra övergångar till skritt från trav och galoppfattningarna satt faktiskt ganska bra. Annars var det ett dåligt pass. Eller dåligt och dåligt, det är väl en tolkningsfråga. Men jag var inte nöjd och jag till och med grät av frustration när jag skrittade av. 
Men det är länge sen vi hade ett dåligt pass och alla har vi dåliga dagar. Nu är jag mer än taggad över att sitta upp imorgon och fortsätta arbetet där vi slutade. Förhoppningsvis kan jag lösa det bättre då.
 
Platina var också spänd idag och gick inte heller hon fram för skänkeln till en början. Men efter många övergångar skritt-trav där jag krävde att hon svarade med en gång blev det mycket bättre.
Galoppen var ganska fin, fattningarna däremot var katastrof. 
 
Jag tror att jag får ta på mig mycket av det dåliga under dagens ridpass. Mitt huvud var kanske inte helt med i det vi gjorde och jag hade inte tålamodet att reda ut situationen som jag brukar. Det är bara att komma igen imorgon !
Imorgon ska också tanterna bli av med sin vinterpäls, äntligen. Så nästan hela dagen kommer att spenderas i stallet.
 
 
 
 
Min och Sunnies utsikt imorse.
 
 
 

Anmälda

Jag fick lite smått panik när jag såg att Essunga nu hade öppnat sin tävling för anmälan. Eftersom det är begränsat antal starter i dressyr så vågade jag inte ta för lång tid på mig att fundera och anmälde mig till LC:1 och LB:1.
 
 
 
 
Det är för övrigt ganska mycket dyrare att tävla dressyr än hoppning ! Något som slog mig när jag fick se summan. När jag tävlade hoppning kostade liksom två klasser ca 230 kronor. Lite skillnad..
 
Det kan hända att jag kommer ta bort anmälan till någon utav klasserna när det närmar sig. Det var superlänge sen jag red ett dressyrprogram och jag tror inte att jag kan komma ihåg två program samtidigt riktigt än, haha ! Och så beror det lite på hur Sunnie känns, om hon orkar två program och så vidare.
 
Men anmälda är vi ! Efter dagens ridpass, som gick riktigt dåligt, så känns det väl sådär men vi ska förhoppningsvis vara i form tills dess :)
 
 

Just nu

Två boxar är mockade och jag skrittar fram Sunnie. Än så länge håller jag tidsplanen !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Klockan ringde 6.30 och jag har inte gått upp ur sängen än. Jag är inte människa såhär tidigt på morgonen, haha !
 
Nu ska jag rosta en macka som jag kan äta i farten och hoppa i varma ridkläder. Jag har en känsla av att det är riktigt kallt ute.
Efter massagen idag ska jag fika med Evelin på Cross Road och sen är jag ju faktiskt färdig med allt för dagen. Då ska jag passa på att åka hem och fixa lite hemma.
Vi hörs under dagen !
 
 
 
 
 
 

Äntligen helg

Torsdag idag och nu har jag tagit heeeelg !
Tyvärr så slutade jag för sent (17) för att hinna rida i det fina vårvädret idag. Jag bara längtar tills det blir ljusare på kvällarna så att jag hinner rida båda hästarna efter jobbet, även när jag slutar sent. 
Så jag bara mockade och tog in hästarna, allt i min egna takt då jag inte hade någon lust att stressa idag. 
 
Imorgon ska jag på massage kl 11 och eftersom man helst inte ska anstränga sig efter massagen så ska jag ha ridit två hästar, mockat och duschat innan det. Egentligen så handlar det ju bara om hur tidigt jag går upp så klockan ringer tidigt imorgon. Skritta fram kan jag göra i mörkret så är det förhoppningsvis ljust tills jag börjar trava. 
Jag hoppas att massagen från förra gången har gjort sitt så att jag inte är allt för skev på återbesöket imorgon. Har jag tur så kan hon knäcka och trycka ännu lite mer så att jag kanske blir rak snart !
 
 
 
 
 
 

Världens finaste <3

 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Jag hade verkligen noll motivation till att rida idag men eftersom Sunnie antagligen kommer få vila imorgon så hade jag inte så mycket val. 
 
Jag tränsade därför Sunnie i hagen och hoppade upp barbacka. Mycket skritt, lite trav och en del galopp. En ganska nyttig ridtur ändå då jag fick öva på min sits, balansen och nedsittningen. Nedsittningen gick faktiskt över förväntan, så länge Sunnie gick avslappnat och inte travade för fort då, haha ! Och jag måste tänka på att slappna av i benen så att jag kan komma om henne med skänkeln, jag vill gärna dra upp och knipa med knäna vilket gör att jag studsar ännu mer.
Det är bara drygt en månad kvar tills våran tänkta dressyrdebut så det är bara att träna på. Jag tror att jag behöver rida lite mer utan stigbyglar innan dess men det är inte så lockande när Sunnie poppar hit och dit, hehe.
 
 
 
 
Det hade ju vart roligt att komma hem med en rosett från våran debut.
 
 
 

Vem är Emelie Svensson?

Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu. 
För ett tag sen så kom jag på mig själv med att vara en person som jag inte vill vara. Utan att jag har märkt det så har min personlighet ändrats till någon som jag knappt känner igen. Hur och varför det har hänt kan jag spekulera i i timmar men det hjälper mig inte att ändras. 
 
Jag kämpar nu till det yttersta för att hitta tillbaka till mig själv igen. Inte den person som jag var för 5 år sen, då visste jag knappt vem jag var eller vad jag ville. Nej, jag strävar efter ett nytt, välmående och glatt inre, för att en gång för alla hitta vem jag verkligen är. Vem är Emelie Svensson ? Det vet nog jag själv minst lika lite som alla runt mig.
 
Så just nu känner jag mig lite.. schizofren. Så himla mycket tankar och känslor så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Dom gamla känslorna måste bytas ut mot dom nya och det är just nu lite kaos i både hjärnkontoret och hjärtat. Det är mycket skratt och tårar om vartannat och jag vet varken ut eller in. 
Detta är inget som kommer lösas under en dag, såklart. Men jag har sett problemet och gör allt i min makt för att göra något åt det. Det kommer komma bakslag, då hoppas jag att ni har tålamod med mig tills jag är på rätt väg igen. Ni som läser här får ju trots allt veta allt om mig och mitt liv. Det här ska gå !
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Jobb 7.15 - ? Kanske att jag hinner rida båda hästarna idag med, det hade vart bra.
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Jag red båda hästarna. Skönt, men jag ångrar mig lite nu när halsen och lungorna värker. Jaja, det blir bättre tills imorgon förhoppningsvis !
 
Båda joggades i skogen där vi kunde skydda oss hyffsat från regnet. 
Sunnie var förvånansvärt avslappnad och kunde jogga i låg form i både trav och galopp nästan med en gång. Vi jobbade lite med galoppfattningarna där hon gärna vill gå ur formen och på slutet satt dom ganska bra.
 
Platina joggades lite kravlöst med enda kravet att hon skulle gå fram ordentligt. Hon är lite svår för hon är väldigt av och på. Ena stunden är hon så seg så att jag får driva för mitt liv och andra stunden är hon stark och nästan het. På slutet var det bättre och jag fick svar nästan direkt när jag bad henne att öka eller samla sig.
Vi skuttade över en stock två gånger också och det kändes som hon hoppade väldigt väl. Det ska bli kul när vi kan komma iväg till ridhuset och hoppa igen !
 
Hästarna fick stå inne efter ridningen och när jag tog in Chilli såg jag att han fläkt en bit på sin hov. Biten satt kvar i en liten liten remsa som jag drog loss. Självklart gick remsan ända upp till kronranden när jag drog så det slutade med att han blödde. Suck.. Om den hästen är hel och levande den dagen jag ska rida in honom så blir jag förvånad.
 
 
 
 
 
 

Regnregnregn

Vi hade väldigt lite barn på jobbet idag och jag mådde inte så bra så strax innan 10 åkte jag hem för att vila. 
Nu mår jag kanske lite bättre så jag ska ge stallet ett försök. Båda hästarna behöver ridas och jag ska mocka men vi får se hur långt jag orkar. På med underställ, halsduk/mössa och regnkläder !
 
 
 
 
 
 

Sunnie Girl

- Sunnie älskar att få öronen masserade. Är hon på rätt humör så kan hon stå och njuta i flera timmar.
 
- Sunnie är ett riktigt sto, grinig och tjurig. Men i ridningen kan man ändå "säga till henne" utan att hon tjurar ihop.
 
- Sunnie älskar godis. Inte bara hästgodis utan vanligt godis också. 
 
- Hon gillar också gran, så när vi är ute och rider så norpar hon gärna åt sig en kvist här och där.
 
- Sunnie gillar raggarmusik. Ni vet, dansband, Eddie Meduza osv. Grannen har nämligen sitt garage i anslutning till stallet och spelade tidigare alltid hög musik, så ända sen Sunnie var 3 år gammal så har hon växt upp med sån musik. Sätter jag på hårdrock eller metal blir hon däremot galen !
 
- Sunnie gillar inte att åka transport. Efter en resa på 10 minuter kan hon vara alldeles svettig.
 
- Sunnie har fått beröm från både veterinärer och hovslagare för att hon är så lugn. Hon kan vara stirrig och tittig men håller sig alltid i skinnet och litar väldigt mycket på människor. 
 
- Däremot är hon inte så snäll att sko och det är ofta hovslagaren svär över att hon rycker med bakbenen.
 
- Sunnie är en väldigt mänsklig häst, hon måste ha varit en människa i ett tidigare liv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alldeles för tidig morgon

Tisdag och jobb 6-14. Än så länge så blåser det bara men det är lovat att regnet ska komma under dagen. Tanterna fick på sig ett extra täcke och Chilli (som låg och sov när jag kom till stallet) fick ha sitt regntäcke. 
Jag hoppas hoppas hoppas att det inte regnar allt för mycket när jag slutar så att jag kan rida i alla fall Sunnie. Regnar det och blåser för mycket så vet jag inte om jag vågar mig ut, min förkylning har nämligen börjat sätta sig på halsen. Men men, det är ju ingen idé att sitta här, 8 timmar bort, och spekulera. 
 
Vi hörs i eftermiddag !
 
 
 
 
 
 

1 februari

Okej, ingen fab måndag idag inte. Snö som övergått till regn, vilket gjorde att jag inte var sådär jättesugen på att rida, plus att jag slutade så sent att det nästan var mörkt när jag kom till stallet, och så gick älgarna vid grusvägen när jag åkte till stallet. Jag hade många ursäkter till att inte rida idag, som ni hör. Så jag mockade och plockade in mina älsklingar tidigare och dom traskade glatt in i sina boxar !
Imorgon ska det bli riktigt skitväder men Sunnie måste ridas ändå. Eller promeneras kanske..
 
Nu har jag precis passat på att städa huset när jag fick lite tid över och sitter nu och kollar när Tompa lagar den minst glamourösa måltiden ever: pyttipanna med ägg och rödbetor. Gott, yes ! Och det passar rätt bra in på min måndag som inte har vart något vidare. Men smailet har vart på hela dagen så det har inte synts utåt i alla fall.
Och så är det ju faktiskt första februari idag, vilket innebär att vi är ännu en dag närmare våren. Se, jag börjar nästan bli bra på det där med positivt tänkande ;)
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Måndag idag. Ni vet vad jag tycker om måndagar.. 
Men ni kör vi jobb 7.15-16.30 och tar på smailet !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0