Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Idag fick tanterna kämpa lite. Båda fick gå i skogen och båda skrittade hem trötta.
 
Sunnie var först ut. Som ni vet så har hon vart fruktansvärt spänd det sista och det har ibland gått så långt att jag inte kunnat lägga om benen utan att hon exploderar. Allt är livsfarligt osv osv, ja men ni vet ju hur det ligger till.
Idag försökte jag vara extra lugn i både hantering och ridningen. Allt fick ta den tid det tog, om vi så skulle vara hemma när det var mörkt. Jag var väldigt noga med alla smådetaljer och tänkte hela tiden på att jag skulle ge lååångsamma hjälper. För att ge henne lite säkerhet så red jag henne fram och tillbaka på en och samma sträcka i skogen.
Till en början var hon spänd som en fiolsträng och trippade fram. Efter en extra lång framskrittning så började vi lång och låg i skritten. Där släppte hon som vanligt ganska snabbt. När vi började trava så fick vi börja om från början och det tog ett bra tag innan hon ens började slappna av. Vi varierade mellan trav och galopp att bra tag och tillslut slappnade hon av nästan lika bra som hon brukar och det var nästan så att hennes spetsade öron började vippa lite. Skönt !
Vi är långt ifrån där vi har vart men det känns som att vi har tagit ett steg i rätt riktning. Nu ska jag bara hålla det här suuuupertålamodet och vara så överpedagogisk som jag bara kan. 
 
 
 
 
Platina var riktigt pigg till en början och gjorde flera krumelurer och konster i skritten och traven. Då gick vi in på "volten" i trav i skogen och där fick hon gå ganska många varv. I vänster varv får jag tänka rakställd då hon gärna vill överböja sig inåt och skjuta ut högerbogen. I höger varv har hon däremot lite svårt att ställa inåt så där fick vi kämpa lite båda två. När hon gick bra i båda varven la vi in lite övergångar. Sen fick hon galoppera på ordentligt fyra sträckor innan vi travade av. Och avtravningen gjorde hon så jäkla bra idag ! Hon kom ner och fram med nosen mer än någonsin innan hos mig, så roligt. Över lag så sitter hon ihop bättre nu, även om vissa kroppsdelar fortfarande flyter iväg lite ibland. Nu är det EN häst jag sitter på och inte tio.
 
 
 
 
Nu är nog jag tröttare än vad hästarna är och kommer somna som en stock om en stund. Imorgon jobbar jag 6-14 igen och då kör vi samma visa som idag !
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0