Skoda pickup

Eftersom vi inte vill köra på den vita Audin på vintern så var vi tvungna att åka och köpa en ny bil. Valet föll på en billig pickup så att Tompa smidigt kan lasta crossen och kanske då komma ut och köra lite mer. Så på Tjörn hittade vi denna:
 
 
Och två underbara kattungar och jag förälskade mig såklart i den ena. Så mysig ❤ Tyvärr så var det inte den som var till salu så jag fick åka hem tomhänt.
 
 
 

Stenträning

Träningen med Sannie i onsdags gick bra. Det var nog faktiskt våran bästa träning hittills. 
Jag hoppade henne på ett vanligt tränsbett för första gången och då fick vi ett bättre flyt. Sannie kom fram till handen på ett helt annat sätt, vilket tyvärr gjorde att jag blev fast i handen ibland, men bara jag får hoppat in mig på det så tror jag att det blir riktigt bra. Vi hade däremot lite problem med hinder ur sväng så det får vi träna på. 
 
Jag är så taggad på tävling om två veckor !
 
 
Filmklipp finns på Evelins instagram, evelinjohansson. 
 
 
 

Hej då, min vän ❤

Nu har den åkt 😢 
Min tid som Evoägare blev tyvärr alldeles för kortvarig. Ni ska bara veta hur skit detta känns, usch ! Nu ska jag lägga mig i soffan och dö..
 
 
 
 
 

Anmälda

Nu är jag och Sannie anmälda till vår första tävling. Spännande !
 
 
 
 
 
 

Dagens Sannie

Sannie var pigg idag och som vanligt när jag rider på vanligt tränsbett så tar det en stund innan hon släpper efter. Men vi avslutade bra och damen blev svettig.
Imorgon är det hoppträning !
 
 
 
 
 
 

Here we go again

 
Idag är det Evons tur. Första gången jag hoppas att en bil INTE går igenom besiktning. Gör den det så säljs den på torsdag 😢
 
 
 

Måndag

Och ny vecka. Jag slutade jobbet kl 14 och åkte hem och somnade i soffan 😂
 
Jag har joggat Sunnie barbacka i hagen och Chilli och Obama har lagom med överskottsenergi just nu. Båda sprang runt och busade järnet. Chilli har fått ett sår på framknät och var rejält svullen i hela benet här om dagen. Nu har svullnaden nästan gått ner och han har uppenbarligen inte särskillt ont. Men jag kände ändå att det var bäst att avboka löshoppningen vi skulle på på onsdag. Så synd, hoppningen är hos Elfstrands och där hoppade han ju bättre än någonsin innan. 
 
Sen fick jag klippt gräset och nu ligger jag i soffan med tända ljus och kollar på Gossip Girl. 
Imorgon är jag ledig och ska åka till Evelin och rida Sannie och på onsdag ska vi hoppträna.
 
 
 
 
 

Sunnie - 99 dygn

Jag måste bara börja med att säga vilken kväll vi hade igår ! Tacos och spel med en del av våran extrafamilj och jag och Tompa somnade hemma i våran säng först 5.30. När kvällen slutas med att alla är övertrötta och springer runt och kittlar varandra tidigt på morgonen så vet man att det har vart en bra kväll/natt 😂
 
Idag har jag joggat Sunnie lite lätt. Hon fick faktiskt gå på kimblewickbettet idag och hon var superfin. Hon blev ompysslad en lång stund innan och fick prova sitt nya begagnade träns från Dyon. Jag stog också i säkert 15 minuter och lyssnade och kände på hennes mage. När jag sen googlade så står det att man oftast inte känner något förrän dom är i 5-6 månaden, så jag får alltså vänta ett tag till. Hon har fått en kula typ där revbenen slutar och jag undrar hur tjock hon kommer vara den sista månaden om hon ser ut såhär redan nu. Det kanske blir en stor bäbis 🙈 eller vad vet jag, det kanske brukar synas så tidigt ?
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagkväll

Idag har jag jobbat första dagen sen jag var sjuk. Vi hade en lugn dag, skönt med en mjukstart. Men det känns lite konstigt att bara jobba en dag för att sen få helg igen.
 
Kvällen har spenderats i garaget där vi fick sålt Lupon och kollat igenom Evon inför besiktning. Det kan hända att även Evon säljs nästa helg och det är verkligen med blandade känslor. Fast det känns mest sorgligt, jag är inte alls klar med den bilen egentligen. Men får vi den summan vi begär så är det svårt att säga nej..
 
Hästarna fick vila även idag. Det är konstigt det där, det har vart uppehåll hela dagen men när jag var nästan hemma så började det droppa på vindrutan. Droppandet övergick till spöregn och där någonstans försvann min lust att skritta ut Sunnie en sväng. Skärpning !
 
Just det, jag har vart en sväng i Trollhättan för att sälja två basar efter jobbet också. Nu är fyra nya basar beställda så snart börjar bygget i den nya Audin. Det är jobbigt med två Audis, jag måste komma på något bra smeknamn så vi har koll på vilken Audi vi menar, haha !
 
 
Smutsiga stackars Evo. Den har definitivt sett bättre dagar !
 
 
 

Sjuk

Jag har vart sjuk i några dagar nu och har spenderat mina dagar i soffan framför serier eller sovandes i sängen. Jag börjar äntligen känna mig lite bättre men blir fortfarande andfådd av att gå till brevlådan. 
 
Hästarna har vilat men imorgon hoppas jag på att i alla fall kunna skritta Sunnie. Tur att dom går ute dygnet runt fortfarande så att dom rör sig mycket ändå.
 
 
Fina Obama.
 
 
 

Nya tillskottet i familjen

 
 
 
 

Spontant är bäst

På mindre än 30 minuter så bestämde vi oss för att köpa ny bil. Närmare bestämt en Audi A4. Vi kunde bara inte motstå när den kom ut på annons till ett så förmånligt pris. 
Den har använts som ljudbil/utställningsbil och ska alltså få ersätta Lupon. Det är bland annat luftfjädring på den, vilket jag har funderat på att skaffa till min Audi. Nu behövs ju inte det, hihi !
 
 
 
 
 
Vi ska åka till Lysekil och hämta den ikväll.
Vi som precis har byggt klart ljudet i Lupon får alltså spendera ett ex antal timmar till på ett nytt ljudbygge.
 
Därav är Lupon till salu. Är du intresserad kan du kontakta mig på 0730295051 !
 
 
 

Barkarby

Gårkvällen i Barkarby var grymt. Jättemycket snygga bilar och vi har lyckats ställa in ljudet så att det låter riktigt bra i Lupon. Jag fick dessutom sitta i Jesper Jacobsons bil och göra "hair trick", helt sjukt vilket ljud det är i den bilen ! Filmklipp kommer upp på min instagram så fort jag har fått över filmen till min mobil (samma med film på Chilli från igår). Det blev verkligen knutar på mitt hår som tog evigheter att reda ut när jag kom hem 😂
 
 
 
Lite segt med 4 timmar enkel resa men så länge jag får sitta i samma bil som min själsfrände är det inga problem ❤
 
 
 

På väg till Barkarby

 
 
 
 

Världens snällaste häst

Sunnie hjälpte Tompa att bygga baslåda tidigare idag 😂
 
 
 
 
 
 
 

Knäpp häst

Vi hade en jättemysig kväll hos Evelin och Pelle igår med tacos och spel. Vi är så lyckligt lottade att bara ha vänner som man verkligen kan vara sig själv med.
 
Idag har vi startat dagen med att ställa in ljudet i Lupon så att vi kan åka till Barkarby ikväll. 
Jag har skrittat Sunnie barbacka och så hjälpte Tompa mig med Chilli. 
 
Jag började med att longera honom. Han har inte blivit så mycket longerad det sista då det är så halt överallt. Det var lite halt även idag så han halkade till någon gång när han gjorde sina konster. Om jag inte flyger av den hästen blir jag förvånad för jäklar vad han kan vrida sig i luften !
Sen hängde jag också på honom för första gången. Det var han lugn med så vi kunde gå några steg med mig hängandes. Andra gången vi gjorde det så tyckte han att det räckte och la sig ner. Den hästen alltså, jag vet knappt vad jag ska säga. Personlighet har han så att det räcker och blir över i alla fall 😂
Vi gjorde om det en gång till och då var han duktig så vi avslutade där. 
 
Tompa har filmat och tagit kort så det kanske kommer upp film på min instagram om en stund.
 
 
 
 
 

Ovanlig syn

 
Det är inte ofta Sunnie vilar samtidigt som dom andra, hon brukar annars hålla vakt. Det blir nog skönt för henne att komma in på nätterna snart så hon får vila ordentligt. Det är jobbigt att bära på ett föl ❤
 
 
 

Sadel

Idag har Chills haft sadel på sig för första gången. Det var inga problem alls ! 
Vi gick en promenad och travade för hand. Det enda han tyckte var läskigt var första gången jag ryckte i stiglädren men det vande han sig snabbt vid.
 
Min lilla kille börjar bli stor !
 
 
 
Han är dock ingen van blogghäst än. Han står stilla men det är nästan omöjligt att få kort på honom med öronen framåt.
Förlåt för mörka blider förresten. Jag har bra ljus i stallet men det blir aldrig bra bilder ändå.
 
 
 

Hoppträning

Idag är det träning för Sten på denna skönheten. Jag ska också köra dit Johanna och Frank som ska göra sin första riktiga hoppträning. 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

No extra

I söndags körde vi igång en månad med "No extra" igen. Det tog inte så lång tid för mig att gå upp dom där 7 kilona som jag tappade förra gången 🙈 Jag skyllde på att det var semester men nu är det dags att tänka på vad jag stoppar i mig igen. 
 
En kort förklaring av "No extra":
- Inget godis/chips/glass/kakor/läsk
- Bara äta små portioner och ingen andra portion
- Inget extra ätande mellan måltider, även om det är nyttiga saker.
 
Inget extra helt enkelt ! Första gången gick godissuget i vågor. Vissa dagar kändes det superenkelt medan jag vissa dagar var sugen på allt.
Jag har ätit väldigt mycket onyttigt det sista så denna gången kommer nog bli tuff. Men det ska bli skönt med en detox.
Enda skillnaden denna gången är att jag får dricka Cola Zero. Förutom det så får jag endast dricka läsk (begränsad mängd) på helgerna.
 
 
 
 
 

3-årstest

Idag har jag och tjejerna jobbat på 3-årstest för ponnyer på Grevagården. Vi stog på löshoppningsbanan och skötte hindren och hjälpte till att driva på om det önskades. 
 
Tord Börjesson var hoppdomare och han delade med sig av sina tankar om hur han bedömde varje häst till oss. Det var jätteintressant och det var många fina ponnyer där. En Welsh Mountainhingst utmärkte sig lite särskillt och fick dagens högsta poäng, 9-9 på hoppningen.
Jag hoppas verkligen att vi får möjligheten att vara med flera gånger !
 
 
 
 
 

Hur söt är han inte ?

 
 
 
 

P&J Frankie Boy

Frank skötte sig bra på dagens P&J. Han tvekade på något hinder men då fick han hoppa stillastående. Sen gick han bra, fast i trav. Galoppera gjorde han emellan hindren men några galoppsprång innan saktade han av till trav och travhoppade. Förhoppningsvis kommer galoppen med lite mer styrka.
 
 
När jag kom hem så red jag Sunnie med en gång. Hon var tittig idag, hon avslutade dock fint i både traven och galoppen. Hon har vilat en del det sista på grund av allt regn så vi tog bara en kort joggtur. 
Jag vet inte riktigt hur länge till jag kommer kunna rida henne. Det märks redan nu att hemvägen, som är lite i uppförsbacke, börjar bli tungt för henne. 
 
Sen målade jag klart stallet. Imorgon vet jag om vi ska gjuta Chillis box i år eller inte, annars är det färdigt för att ta in hästarna när det regnar för mycket.
Jag hann också spola ur transporten så att den är fräsch till på onsdag när Johanna ska hoppträna Frank. Jag ska förresten hoppträna Sannie på onsdag, roligt !
 
Nu bygger killarna baslåda och jag och Sanna degar i soffan. 
 
 
 

Pay and Jump

Imorgon ska Frank debutera på hoppbanan, och faktiskt med mig på ryggen !
 
Hans medryttare Johanna har hoppat in honom och han verkar tycka att hoppning är lajbans. Jag själv har ridit honom 1 (2 ?) gånger och ska nu få pröva att hoppa honom. Vi har kanske inte dom bästa förutsättningarna med framridning på gräs efter allt detta regn men vi får göra det bästa av det hela. 
 
I eftermiddags lasttränade vi honom för att se så att han gick på ordentligt. Så imorgon bär det av till Elfstrands.
 
 
 
 
 

Tappsko

Ibland blir saker inte riktigt som man har tänkt sig.
 
Jag har inte så mycket att skriva idag. På grund av en sak som jag inte kan dela med mig av här på bloggen så känner jag mig väldigt nere. Jag är på väg att bli sjuk och det hjälper nog också till.
Sunnie fick på sin tappsko idag i alla fall, så nu är hon good to go igen.
 
 
En gammal bild på min fina tjej ❤
 
 
 

Kväll i stallet

Idag slutade jag tidigt från jobbet. 
Eftersom regnet bara har öst ner hela dagen har jag passat på att hjälpa Tompa att bygga ny baslåda till Lupon. Det har vart stressigt att hinna få den klar till den 16e då vi ska till Barkarby men vi kom riktigt långt idag så den blir nog till och med klar innan helgen ! 
 
Tompa och Max håller fortfarande på men jag har spenderat min kväll i stallet. Jag har städat i ordning i sadelkammaren och tvättat boxar så att jag kan måla, burit ut sten från när dom gjöt en del av ena boxgolvet och krattat utanför stallet. Det är så skönt att lyssna på musik, gå runt och pilla och bara vara i sin egna lilla värld. Kvällar i stallet är utan tvekan dom bästa.
Fortsätter det regna såhär så får faktiskt hästarna komma in i helgen och då blir det ännu mysigare. Kanske att dom kan gå ute någon mer natt efter det om vädret blir bättre, vilket jag verkligen hoppas på.
 
Nu ska jag sätta mig i soffan framför Modern Family och äta blåbärskrans !
 
 
Evelins fina Sannie får stå för dagens bild.
 
 
 

Måsas Obama

Obama i söndags. Fotograf: Alice Widarsson.
 
 
 
 
 
 
 
 

Löshoppning Chilli 5/9

Alltså, idag kände jag inte igen min häst ! Han hoppade helt fantastiskt och hade en bra galopp utan att behöva jagas på. Det var riktigt roligt att se att det faktiskt finns ett bra språng i honom. Tänk om han alltid kunde löshoppa såhär !
Han gick på transporten direkt utan något krångel också och stog som vanligt kvar snällt på transporten och väntade på sin tur.
 
Film finns på min Instagram, Emelie_S. Ni måste nästan gå in och kolla, han är så duktig min prins ❤
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Fjärde september

 
Så var denna sommaren över. Fjärde september redan, vart tar dagarna vägen ? 
Men september bjuder ändå på några ljusglimtar. Löshoppning, hoppträning, Pay and Jump, bilträff i Stockholm, 3årstest där jag ska hjälpa till på löshoppningen, dop och Sunnies ultraljud på 90 dygn.
Beroende på vädret så ska hästarna stallas in för hösten och Chilli ska ta det stora klivet in i vuxenlivet. Obama ska fortsätta tränas och förhoppningsvis komma ut på tävling. Spännande höst, ändå.
 
 
 

Hoppning Obama

Igår kväll satt jag och Sanna hemma hos henne och åt pizza och pratade bort flera timmar med tända ljus. Så mysigt och en riktig energiboost !
 
Idag tränade jag mammas medryttare i hoppning. Duktiga tjejer och duktiga hästar, det är kul att följa framstegen dom gör.
 
När vi ändå hade hinder framme så åkte vi hem och hämtade Obama så att han också fick hoppa. 
Nu var det ett tag sen Stenträningen och också sen han hoppade senast men det kändes mest positivt. Man märker hur han har funderat sen dess och tagit till sig övningarna. Han har blivit trevlig att rida över lag och börjar äntligen visa sin fina galopp.
Vi hoppade 5.5an och höjde upp oxern till ca 1m på slutet men det kändes som vi hade kunnat höja 20 cm till utan problem, han hade inte börjat ta i än. Det trodde jag inte för några månader sen. Och han var nöjd med sig själv när han klarade det och ruskade på huvudet och halvbockade efter hindret, haha !
Ett filmklipp finns på min Instagram för er som vill se.
 
 
 
 
 
Jätteroligt för min egen del att få fler språng i kroppen också !
 
 
 

Mål September

Nu är det dags för lilleman att växa upp och känna på vuxenlivet. Tänk, det känns som igår han föddes och jag tyckte det var sååå långt kvar till inridning. Nu är det dags ! 
 
Jag har longerat honom med tömkörningsgjord två dagar i rad och det går bättre och bättre. Han vill fortfarande pröva mig emellanåt och då gäller det att hålla hårt i linan. Som tur är så är han inte så stark ännu så jag har fortfarande något att sätta emot. 
Han verkligen letar anledningar att bli "rädd" eller arg, så han reagerar olika på allt hela tiden. Och han kan gå i en sömnig trav för att i nästa sekund explodera rätt upp i luften. Han har vart väldigt lätt i framdelen ända sen han var liten och det verkar inte direkt försvinna. Detta kan bli en spännande inridning 😉
 
Jag tänkte sätta upp rimliga månadsmål för Chills.
Innan september är slut så ska longeringen fungera som den ska i skritt/trav/galopp och så ska han vara sadelvan. Det känns inte allt för svårt och skulle det kännas väldigt lätt så kanske vi till och med kan ta nästa steg redan i september.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0