Ridtur i snön

Nu har jag vart ute och ridit Sunnie.

Vårat ridhus var ju tydligen avstängt pga rasrisk så vi fick ge oss ut i snön och pulsa. Grusvägen är fortfarande lika hal som vanligt och Sunnies broddhål var helt igengrodda = inga brodd.
Så det var med stor tvekan som jag skrittade ut på grusvägen. Men Sunnie gick så försiktigt och hon är ganska säker på foten så vi kom fram helskinnade till åkern.

Där travade och galopperade vi i snön en stund. Bra träning !

Sen red vi hemåt igen och hon halkade till en gång men annars gick det bra. Hon tyckte att det var jättekul så det får vi göra oftare :)Jag hittade en gammal bild på Sunnie. Här ser man verkligen hur stora och lurviga öron hon har :)


Gbg Horse Show

Igår var det GBG Horse Show.


Vi var där från 12.00 till 17.00 Och på den tiden han vi se:

Morgondagens vinnare, gick i 1.30. Carl Jacob Ingvarsson vann.

1.40 hoppning. Dermott Lennon vann, Niklas Arvidsson kom 2a.

Frihetsdressyr. Kommer tyvärr inte ihåg vad han hette men bra var han i alla fall :)

Gymkhana. Irland vann och Sverige kom 2a !

Clinic för Peter Markne och Maria Gretzer. Fina hästar som var med.


Tyvärr så blir det inget mer Horse Show för mig i år. Men på lördag är det en sändning där i från på 2an kl 18.00 och då ska jag titta :)

Idag ska Sunnie få gå en stund i ridhuset. Igår var hon lite trött, är hon det idag med så får hon ta det lite lugnt. Annars rider jag henne som vanligt.


Clinic för Marcus Fuchs


Igår var jag på Marcus Fuchs clinic på KRK.

Han är väl inte min favoritryttare, jag har lite åsikter på hans sits och sånt, men han är verkligen en fighter och han hade väldigt bra åsikter och mycket basic men svåra övningar. Väldigt nyttigt att titta på !


Som om en häst stoppade och försökte springa förbi hindret så skulle du stanna den framför hindret och korrigera den. Inte hårt, men bestämt, så att den fattar att den gjort fel. Sen skulle du vända den från hindret och komma igen.  
Det tycker jag är felet med de flesta tränare. De är för mesiga och vågar inte korrigera hästen utan låtsas bara som att det regnar.


Var det någon häst som var väldigt pigg (det var en del) så fick de springa av sig i 5-10 minuter tills de lugnat ner sig och kunde koncentrera sig på övningarna. 

Han la ner väldigt mycket tid på markarbetet. Mycket skänkelvikningar, volter och öppnor. Det påminde lite om Annas träningar faktiskt.
  

Han är väldigt konsekvent i sin träning, Marcus, och du måste vara uppmärksam på det han säger. Hör eller lyssnar du inte de första 2 gångerna blir han grinig och låter dig veta om det.
Men han förklarar övningarna på ett väldigt bra sätt. Tom med jag som inte kan så många hästtermer på engelska förstog precis övningarna och hur han ville att de skulle utföras. 


Och hans favorituttryck var utan tvekan: "Jawohl" ! Det betyder ungefär "Javisst" på svenska.


Han har clinic på KRK ikväll igen. Det börjar kl 16.00 och så är det 4 grupper. Har ni möjlighet tycker jag verkligen att ni ska åka och kolla ! 

100 kr inträde, gratis för elever på SRG ;)Marcus Fuchs och Tinkas Boy.


Inställd dressyrlektion

Så mycket för den dressyrlektionen !

Vi i min grupp gjorde i ordning våra hästar och gick ut i ridhuset och började skritta fram. Vi värmde även våra hästar i trav och galopp medans vi väntade på Anna. Men hon kom aldrig ! Efter 20 minuters väntan red vi istället på egen hand. När vi nästan ridit klart fick vi reda på att lektionen var inställd. Kul att informationen når oss elever..
Men Sunnie var fin, vi skuttade över ett litet räcke och hon tyckte att det var lajjbans :)


Idag var det markarbete för Amanda. Vi gjorde övningen klockan, galopp på en volt med små räcken på de fyra vändningspunkterna, och det är svårare än vad man tror ! Men Sunnie skötte sig hyffsat bra fast i höger varv landar hon fortfarande i korsgalopp en del. Gäller att stärka den sidan.

Imorgon är det Horse Show ! Jag hade tänkt försöka rida Sunnie innan och eftersom hon bara ska joggas lite så funkar det nog. Ska ni till Horse Show något ? :)


  

Sunnies Veckoschema v.8v.8:

Måndag - Ridas i ridhuset
Tisdag - Dressyr för Anna Modé
Onsdag - Markarbete för Amanda Ericsson
Torsdag - Joggas i ridhuset
Fredag - Ridas i ridhuset
Lördag - VILA
Söndag - VILA

Jag får se hur det blir på torsdagen. Vi ska ju till Horse Show men förhoppningsvis hinner jag rida innan :)


Tillbaka till Kba

Nu är lovet över och jag är tillbaka i Kungsbacka.

Tågen har ju vart inställda pga snökaos nu det sista så jag fick åka med Karin :)

Igår stog hästarna inne hela dagen så att vattenkopparna inte skulle frysa. Helt otroligt.. Så Sunnie var ju lagom pigg när jag red. Hon bara studsade runt och tyckte att livet var lajjbans. Söta häst ♥

Idag är det dressyr för Anna Modé. Har hört att hon ska vara bra så det ska bli kul. Förutom att hon antagligen kommer tvinga mig att sitta ner i traven. Så jag ska förbereda mig med en massa fett på sadeln och stövlarna, det funkar faktiskt ;)

Nu har vi lektion !


Redan fredag

Först idag fick jag tag på en dator så jag kan uppdatera :)

Jag var ju och red i onsdag, och gud vad kul det var ! Konstigt hur man kan sakna något så.
Sunnie var nog glad att se mig för hon tjurade nästan inte något alls i boxen.

I ridningen var hon superpigg och sprang bara och bockade på hennes speciella lilla sätt hela tiden :) Så det blev inte så mycket arbete, vi bara busade runt lite. Och så hoppade vi lite och jävlar vad hon hoppade ! Dom bakbenen var inte att leka med ;)
Tompa skötte hinderbygget och höjningen. När vi hoppat några språng höjde han upp till typ 1m och så hoppade vi. Efteråt säger han stolt att han hade höjt till 1.15 när jag inte såg och så log han sitt söta leende. Han är ju för gullig !

Idag är det redan fredag och lovet är snart slut. Det ska bli kul att komma tillbaka till Sunnie igen, men jag kommer sakna Tompa. Som tur är så är det inte så långt kvar till studenten :)Jag och Sunnie i Bollebygd :)


Sunnies Veckoschema v.7
v.7:

Måndag - Alström rider Sunnie
Tisdag - VILA
Onsdag - Ridas i ridhuset (hoppas lite)
Torsdag - Alström rider Sunnie
Fredag - Alström rider Sunnie el. VILA
Lördag - VILA
Söndag - VILA

Alström är en klasskompis som brukar rida Sunnie när jag inte har möjlighet att ta med henne hem. PL sköter mockning, höpåsar och utsläpp denna veckan. Tack så jättemycket tjejer ! ♥

Som ni ser får hon 1-2 dagar för mycket vila men det mår hon bara bra av. Hon har gått ganska hårt det sista och det har gett resultat, så lite vila kommer väl till pass :)

 

Stallet imorgon


Gud vad det är skönt med lov ! Tycker inte ni också det ? ;)

Jag har vart jättedålig på att uppdatera, men ni blev ju förvarnade. Och det var först igår som jag hittade det här lilla USB-internetet :)

Imorgon ska jag till Kunsbacka över dagen och rida Sunnie. Jag längtar verkligen !
Kanske inte efter tågresan, men förhoppningsvis kan Tompa följa med så jag slipper åka själv.

Om PL kan hämta och lämna oss vid stationen vid dessa tiderna så ska vi åka från Vara 11.36 och vara framme i Kba 13.38. Sen får vi se hur lång tid det tar men jag har tänkt att vi ska åka hem 16.19. 

Det ska bli så kul ! :) Det är bra att ha hästfria lov ibland, så att man verkligen får längta efter att rida. Imorgon tänkte jag först att jag skulle ta det lite lugnt med henne men så kom jag på att hon får en vilodag extra denna veckan, så hon ska gå som vanligt. Jag tror vi ska hoppa lite smått med.   
Får jag igång internet imorgon också så får ni en uppdatering om ridturen :)


Rubrik


Jag saknar redan ridningen !

Sista ridturen innan lovet

Nu har jag vart ute och ridit min sista ridtur på Sunnie.

Vi bara latchade runt lite, gjorde lite byten (vilket hon gjorde väldigt bra idag) och skuttade över några små räcken. Det var väldigt kul !

Varför är det alltid så ? Annars när jag ska rida här nere är det alltid lite segt att komma ut i stallet. När man väl är ute är det ju kul att rida men just att ta sig ut är segt. Men nu när jag inte ska rida på några dagar kan jag sitta och rida hur länge som helst och vill knappt lämna stallet.

Jag antar att det är sant som man säger: Man uppskattar inte det man har förrän man förlorar det.
Visserligen förlorar jag inte Sunnie, det handlar ju bara om att jag ska vara borta några dagar. Men ändå.

Ni får ha ett roligt lov ! Det ska i alla fall jag ha ;)

Fredag

Idag är det fredag och i eftermiddag åker jag hem över lovet.

Tyvärr ska Sunnie stanna kvar här i Kba, PL ska ta hand om henne och Alström ska rida henne några dagar. Och så kommer jag själv hit på onsdag för att rida :)

Jag får alltid så dåligt samvete när jag lämnar Sunnie för en vecka. Men hon kommer ha det bra :) Någon gång under dagen ska jag ut och rida henne en sista gång innan jag åker. Jag kommer att sakna min lilla Sunnie ♥

Och från min sida så kommer det vara väldigt dåligt med uppdatering på lovet. Det finns inget internet dit jag ska. Men efter lovet är jag tillbaka som vanligt !

Ha ett bra lov allihopa ! :)
(Jag kanske uppdaterar om ridningen lite senare)

BloggtävlingKlicka HÄR för att vara med och tävla !

Dagens hoppning

Nu är hoppningen avklarad.

Sunnie var på något konstigt humör idag. Ena stunden var hon superpigg och tom lite stark. Andra stunden ville hon inte riktigt ta skänkeln och gick och segade. Och ena stunden hoppade hon jättefina språng och andra stunden kändes det nästan som hon var låst i hela kroppen och tappade frambenen.  

Övningarna idag var 2 studs, ett räcke med en galoppbom innan, ett räcke med 4 galoppbommar innan och och 2 oxrar som man skulle rida 90 graders vinkelsväng mellan.

Tyvärr så var det något fel med min kamera så det blev ingen film idag.

Jag hade väldigt svårt att få till svängen till räcket med en galoppbom. Det stog från dörren och vid ett hörn med (vad Sunnie tyckte) en massa farliga grejer. Så jag fick Sunnie att stoppa där några gånger för vi kom verkligen helt knasigt. Men när vi väl kom rätt sen så hoppade hon fint.
Och sista språnget på räcket med 4 galoppbommar innan, det var bara helt WOW ! Jag har aldrig känt henne hoppa så och det var så synd att jag inte fick det på film.

Så det kanske blir en hopphäst av min pålle tillslut ändå :) 

Nu ska jag hem och fly in i duschen. Jag ska duscha varmt, nu när det är så här kallt blir man ju kall ända in i själen :SVisst längtar man bara till sommaren ?
  

Dagens fråga

Dagens fråga:

Hur är det att gå på ridgymnasium, kräver et mycket tid eller är det bara kul om man har hästintresse?
Jag har sett massor med förslag på vad man kan jobba med och utbilda sig till, men om du och dom andra i din klass kanske har lite planer på och ideer så skulle det va superbra!Det är jätteroligt att gå på ridgymnasium !
Minst 2 dagar i veckan rider du lektion för tränare. De andra dagarna har du nästan alltid tid att rida på skoltid, så du får mycket tid över efter skolan.

Du träffar massor med nya, oförglömliga vänner som du har jätteroligt med. Jag som inte bor här i Kungsbacka har ju dessutom bott med halva min klass och det ger väldigt bra sammanhållning.

Du lär dig mycket om hästar och ridning. Om man tar mig som ett exempel så har jag utvecklats väldigt mycket i min ridning och min 6-åring, som var 3 år när jag började här, har kommit långt i sin utbildning. Inte bara tack vare skolan, men det är en del deras förtjänst.

Du får chansen att ta Hästskötarexamen som gör att du lättare får jobb som hästskötare utomlands. Den examen måste du ha till en del annat, som t.ex unghästberidare som jag har tänkt att bli. 
Och du har ju många valmöjligheter när du slutat skolan. Antingen försöker du få jobb på något stall direkt när du slutat skolan eller så kan du läsa vidare till Hippolog eller satsa på att bli tränare. 
Sen kanske du inte alls vill jobba med hästar efter skolan och då kan du göra som många av mina klasskompisar och läsa vidare till t.ex lärare eller läkare. Det är bara fantasin som sätter stopp ;)

Jag hoppas att ni fick svar på era frågor :)
Gårdagens dressyr

Först nu kan jag uppdatera om dressyren:

Det gick jättebra ! Vi red mycket öppnor och skänkelvikningar, det jag och Sunnie har tränat mest på det sista. Och Carina tyckte att det märktes väl, att Sunnie har blivit mer lösgjord och rör sig mer genom hela kroppen.

Det känns faktiskt riktigt bra, för Sunnie har blivit rundare i överlinjen. Som jag skrev här om dagen, hon sitter ihop mer nu. Och nu är inte nacken högsta punkten längre, utan mitten på halsen. Ja, jag har lite svårt att förklara men det känns underbart i alla fall :)

Sen övade vi lite förvänd galopp och det gick väl inte jättebra. Sunnie har ju precis lärt sig byten så hon fattar inte varför hon inte ska byta. Så hon bara trasslar ihop benen och studsar. Men jag kan ju inte klandra henne. Jag tror att hon har ganska mycket att tänka på just nu, med allt det nya hon håller på att lära sig.

Idag ska hon få ta det lite lugnt, bara röra på sig lite för jag tror att hon kommer ha träningsvärk. Och så vill jag att hon ska vara lagom till hoppningen imorgon :)


Kallt

Fy vad det är kallt här inne i skolhuset ! Det är ingen värme alls.
Dom har antagligen glömt att fylla på pellets. Så här sitter vi med jackor och det är knappt så jag kan skriva, så frusna är mina fingrar..

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli ett då jag ska iväg på ett möte på KRK. Sen ska jag tillbaka hit och rida dressyren.
Jag är inte lika sugen på det längre, nu när jag är helt genomkall. Men det ska nog gå bra. Jag hoppas att Sunnie är på bra humör idag.
Sunnies Veckoschemav6:

Måndag - Ridas i ridhuset
Tisdag - Dressyr för Carina Svensson
Onsdag - Joggas i ridhuset
Torsdag - Hoppning för Anna Emanuelsson
Fredag - Joggas i ridhuset
Lördag - VILA
Söndag - VILA

En ganska så vanlig vecka för Sunnie. Men nu har jag börjat rida henne lite hårdare även mellan träningarna, så hon får upp orken och konditionen :)


Dressyrtisdag

Idag är det tisdag och dressyr står på schemat.

Jag är väldigt taggad inför dressyren idag. Carina har ju inte sett henne på 2 veckor och på dom 2 veckorna har det hänt mycket ! Så det ska bli kul och se vad hon säger :) Och så hoppas jag att det blir några roliga övningar och inte bara ridning på volten..

Annars händer det inte alls mycket idag, en helt vanlig tisdag.


Tävlingssugen

Jag har blivit så himla tävlingssugen nu när jag ser att alla börjar komma ut på sina första tävlingar ! Särskillt nu när Sunnie går så himla bra så hade det varit kul att "stämma av" med en tävling.

Men eftersom jag går i skola här i Kungsbacka så blir det för lång resväg för mamma. Hon kommer behöva gå upp innan 3 om vi överhuvudtaget ska hinna till någon tävling.
Jag har ju körkort men jag kan inte dra släp men min lilla bil. 

Så jag kommer antagligen inte komma ut på någon tävling förrän jag har tagit studenten. Finns det någon tävling på KRK kan jag rida dit men allt blir så mycket krångligare då. Jag måste ha någon som kan hålla hästen när jag går banan och jag har ingenstans hon kan vila upp sig mellan klasserna.

Och nu kom jag på att jag inte har fixat vare sig licens eller valt klubb att tävla för. Kanske dags att göra det snart !  


När har ni planerat in eran första tävling, och vart ?  Jag och Sunnie i Lidköping.


Dagens ridning

Idag är det måndag och en hel vecka kvar innan det blir helg.
Men denna veckan har jag inte stalltjänst i alla fall.

Jag var precis ute och red Sunnie. Hon var ganska fin, lite spänd, men hon gick i en väldigt fin form.
Hon har blivit så lätt och mjuk det sista. Det behövs inte alls mycket tryck från skänkeln för att hon ska flytta sig i sidleds och nu gör hon det bra.
Hon har blivit mycket rundare i formen med. Nu är det inte 2 delar av hästen som ska samarbeta med varandra utan nu sitter bak och framdel ihop ! Helt underbart när man känner att det går framåt :) 


För 2 veckor sen flätade jag Sunnies man för att hela manen skulle ligga på en och samma sida. Idag tog jag ut flätorna och den höll sig på samma sida under ridpasset i alla fall.


Någon som vet hur länge manen brukar ligga still ?


Jag tycker att ni är väldigt dåliga på att ställa frågor på frågestunden ! Så gräv fram en fråga och skriv ner den HÄR.

Idag har vi ingen Hovvård och vi hade ingen riktig lektion imorse heller, vilket betyder att jag inte ens hade behövt åka till skolan idag. Jaja, resten av dagen ska jag ligga och slappa, det är en sak som är säker ;)Sun och jag i somras ♥


Äntligen !

Äntligen är det sista dagen med stalltjänst ! Det ska bli så skönt att bara kunna ta det lugnt den kommande veckan. Förutom att jag har en massa plugg att ta tag i..

Under denna veckan som kommer ska jag försöka att förbättra bloggen lite också. Nu har jag varit så trött och haft tankarna på andra håll så bloggen har blivit lite öde. Det ska det bli ändrning på !

Idag får Sunnie vila. Hon var ju lite trött förra veckan och igår när jag och Tompa red så fick hon bara leka av sig lite. Hon tävlade mot Tompa, från ena kortsidan till den andra. Det älskar hon, men hon lägger mer energi på att bocka än att springa :) Och så red Tompa en stund och han har blivit riktigt bra på skänkelvikningar :)

Nu ska vi ut och ta emot foder. Krafften var ju slut imorse så en del av hästarna fick ingen morgonkrafft. Bra planering där..Jag och Sunnie i Nordhalland i somras.Och här får ni en bild (från förra nyår) på Tompa, min pojkvän :) Kom på att ni vet ju inte ens hur han ser ut ;)
Söt va ? ♥Helgstalltjänst

Idag är det lördag = stalltjänst.

Vi var klara med utsläppet, mockningen och höpåsarna ca halv 9 och nu har vi ätit frukost och slappar lite vid datorn.
Nu ska vi ut och byta hästar och sen ska jag och Tompa rida Sunnie. Jag ska bara jogga henne lite och Tompa ska väl skritta och trava så mycket han kan och orkar. Det är jobbigt och svårt när man inte är van :)

Det var väl allt för mig för nu :)


Stalltjänst hela helgen

Nu är alla lektioner slut och jag sitter kvar i skolan.
Jag har ju fortfarande eftermiddagsstalltjänsten kvar och den börjar inte förrän 3.

Och nu visar det sig att jag inte bara kommer få jobba imorgon utan även på söndag. En av mina klasskompisar har åkt till Sunshine Tours i Spanien och bara lämnat sin stalltjänst till oss. Det fanns ingen som kunde ta söndag så då fick jag så vackert hoppa in. Jag som är helt slut redan nu och det lär ju inte bli bättre.

Sunnie får vila helt idag. Vanligtvis vill jag helst att hon ska röra på sig efter hoppning och ansträgning så att hon får bort träningsvärken och inte stelnar till. Men idag är jag så trött så jag orkar verkligen inte. Jag kanske kan skritta henne en stund barbacka sen.

Ledsen för tråkig blogg, men som sagt: Stalltjänst är jobbigt !


Dagen

Idag är det näst sista dagen på stalltjänsten och jag får säga att det känns väldigt skönt !
Det har blivit kallare igen. Jag önskar att snön bara kunde smälta bort..

Sunnie ska få en lugn tur i ridhuset. Skritt och lite trav, så hon får ta igen sig lite.

Nu har vi Samhäll.


Frågestund

Frågestund i bloggen ! Fråga på, jag svarar på allt :)Frågestunden håller på till onsdag 00.00.


Dagens hoppträning

Nu har jag hopptränat :)

Sunnie var lite piggare än igår men hon var ändå lite seg så vi tog det ganska lugnt. 
Det visade sig att hon har en mycket bättre språngkurva nu när hon var trött. Då koncentrerade hon sig verkligen på hindret och inte allt annat runt omkring. Och mitt överliv har blivit så mycket bättre i språnget, äntligen ! :)Här är mitt överliv med lite föör mycket.Samma här med mitt överliv. Här glömde Sunnie att lyfta på benen också :PHär skulle jag velat att hon jobbade på lite bättre med fram.Stoppet berodde på att hon hade lite för bråttom fram till hindret och när hon väl var framme så visste hon inte riktigt vart hon skulle göra av benen. I serien var hon fin :)

Så det blev en lyckad träning den här veckan också.Bild från filmen :)


Snart kommer det att dyka upp ett gästinlägg här på bloggen, så håll utkik ;)Dagens ridning

Nu är sista lektionen för dagen över och jag sitter hemma i huset.
Sofia Genne var så snäll och lånade ut sin dator :)

Idag var Sunnie lite trött. Hon gjorde allt jag bad henne och hon gjorde det väldigt bra. Hon har blivit väldigt mjuk i sidorna och har fått mycket lättare för sig med öppnor, skänkelvikningar och liknande.

Men som jag skrev så var hon lite trött idag, hon hade inte riktigt den gnistan som hon har haft det sista. Så idag höjde jag krafften. Jag red inte så länge så att hon förhoppningsvis är ganska pigg på hoppningen imorgon ändå :)

Nu ska jag och Karin Hallén kolla på Gossip Girl :)


Seg dag

Idag kommer bli en seg dag !

Stalltjänst nu på morgonen och nu fick vi reda på att vi inte har någon lektion på förmiddagen. Den enda lektionen vi har är idrott som börjar halv 3. Så jag får försöka fördriva tiden bäst jag kan.

När markarbetet slutat ska jag ut och rida Sunnie. Idag har jag tänkt att hon ska få ta det lite lugnt så hon är fräsch till hoppningen imorgon.

Ganska så händelselös dag..


MVG-barnet

Nu är jag väldigt glad :D

Jag hade precis betygsamtal och jag har:

MVG i Ridning
VG i Ridning och Körning
MVG i hästens utbildning


Det känns väldigt bra ! Hon tycker att jag har utvecklats mycket det sista året och så tycker hon att jag har gjort ett bra jobb med Sunnie. Hon sa att jag inte har dom bästa förutsättningarna med en häst som Sunnie men att jag gör det jättebra bra ändå och jobbar bra med det jag har. Hon tycker att jag har en bra inställning och tar åt mig instruktioner lätt. 

Innan betygsamtalet var jag ute och red Sunnie. 
Hon var mycket finare idag och framförallt mycket lugnare. Men det var samma i bytena idag som igår. Redan innan jag la om skänklarna så började hon studsa och trassla ihop benen för sig, bara för att hon vill så mycket. 

Jag jobbade ganska mycket med övergångar.
T.ex: Jag började i skritt och red öppna en bit längs långsidan. Så gjorde jag en övergång till trav ur öppnan och lät henne gå kvar i öppnan några steg i trav. Sen saktade jag av ur öppnan och lät henne gå några steg i öppna innan jag travade igång henne igen osv.

Hon sprang iväg lite från mig på långsidorna i galopp men annars var hon jättefin :)  Jag och Sunnie i Lidköping i somras.


Betygsamtal

Ändrade planer !

Istället för dressyr ska vi ha betygsamtal och få en uppgift i ridningen till nästa gång. Jag som för en gångs skull var taggad för dressyren..

Jag känner mig faktiskt lite nervös inför samtalet. Kul att bara få G eller VG i ridning. En bekräftning på att man rider dåligt. Vi får väl hoppas att jag ligger bra till.

Önska mig Lycka Till !


Sunnies Veckoschemav5:
Måndag - Ridas i ridhuset
Tisdag - Dressyr för Carina Svensson
Onsdag - Joggas i ridhuset
Torsdag - Hoppning för Anna Emanuelsson
Fredag - Joggas i ridhuset
Lördag - Joggas i ridhuset + pojkvän ska kanske rida
Söndag - VILA

En ganska "lagom" vecka för henne.


Dressyr

Ja, nu har jag en ny nyhet om skolan:

Det visar sig att personal har gått med samma kläder på KRK som här på Gåse, trots att klädesbyte har utlovats.
Det är ju helt otroligt ! Hur tänker dom egentligen ? Så nu får vi verkligen hålla tummarna att smittan inte tar sig hit. Jag har ju visserligen inga tävlingar inplanerade och kommer antagligen inte tävla förrän jag kommer hem till sommaren. Men många andra i mitt stall börjar ju tävla nu om någon månad. Kul att få ställa in tävlingarna för att skolan klantat till sig.. 


Idag har jag ingen stalltjänst. Maggan tar igen en dag som jag tog åt henne för ett tag sen. Och bara för att jag inte har stalltjänst är det såklart varmare ute idag. 

Dagen:
Börjar med Samhällsprov nu på morgonen. Sen historia och i eftermiddag är det dressyr. 
Jag är faktiskt ganska taggad inför dressyren idag. Det ska bli kul för jag tror att Sunnie kommer vara alldeles lagom för arbete idag :)
Jag och Sunnie på Clear Round i Alingsås i somras.


Dagen

Ny dag, nästan lika kallt som igår.

Har ju stalltjänst hela veckan men tur för oss har vattenkopparna tinat så vi i alla fall slipper bära vatten till alla hästarna.

Idag ska jag rida Sunnie i ridhuset. Hon vilade 2 dagar denna helgen ändå. Jag var alldeles för trött för att rida igår. Men idag ska hon få sig en genomkörare. Jag ska rida mycket skänkelvikningar och öppnor så att hon får under sina långa bakben under sig. Och så ska vi slipa lite på bytena. 

Annars händer det inte så mycket idag förutom att ska plugga järnet när jag kommer hem. Vi har prov i Samhäll imorgon och jag är inte riktigt förberedd på det.
I eftermiddag har vi Hovvård och vi får väl se om vi har någon häst att dra av och slå på skor på. 

(Ledsen för en lite tråkig blogg för tillfället men det tar på krafterna att ha stalltjänst) 


RSS 2.0