Flyttat färdigt

Nu är vi Vårgårdabor !
 
Fem timmars städning i huset i Lekåsa. Det är hemskt att säga det men fy vad sketet det var ! Att vi har levt i allt damm och smuts gör mig lite illamående.. Sånt man inte ser och tänker på när alla möbler står framme.
Sen åkte vi till Hagö med sista lasset grejer och började organisera allt. Vi fick avbryta för att åka till stallet och affären och nu när vi kom hem igen har liksom luften gått ur mig. Det har vart en jobbig dag, både fysiskt och psykiskt, och jag har verkligen pressat mig själv.
Men nu är denna dagen över och vi kan vakna upp 1 maj i vårat nya fina hem. Nu längtar jag bara tills hästarna kan komma hit och stallet är klart, då är allt perfekt !
 
Det fanns tyvärr inte tid att rida idag så Sunnie fick vila. Imorgon har vi öppet hus här på Hagö vilket betyder fullt med folk hela dagen och bakning hela förmiddagen, så det kan hända att hon får vila imorgon också. 
 
Just det, så är det ju Valborg idag ! Firar ni ? I så fall, fira åt mig med är ni snälla :)
 
 
 
 
Jag kan inte vänta tills tanterna går här ute !
 
 
 

Hej då Lekåsa !

Vi har underbara minnen från detta huset och det känns väldigt sorgligt att flytta. Tack för dom här 3 åren !
 
 
 
 
 

Fredag

Nu har vi städat och flyttat färdigt för idag, phu ! Kanske att jag dammsuger i gamla huset ikväll så vi får lite försprång tills storstädningen imorgon.
Nu ska vi ta en paus med grillning hemma hos Daniel och Sanna. Sen ska hästarna in innan vi antagligen åker hem och däckar i sängen. Nu får vi inte flytta på ett par år, det är alldeles för jobbigt, haha !
 
Förhoppningsvis kan jag spela in en "husvisningsfilm" när vi har kommit i ordning så ni får se hur fint vi bor nu :)
 
 
 
Den andra Daniel, Anders och jag förra lördagen.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Sunnie bjöd på ett fantastiskt ridpass idag ! Först tvekade jag lite på om jag verkligen skulle rida då det regnade men när vi väl kom ut så klarade vi oss med bara lite regn när vi skrittade av.
 
Jag red med hängande graman och vi dressyrade lite mer än vanligt och jag försökte vara noga med att ha henne "där" hela tiden. Mycket övergångar skritt-trav-skritt, galoppfattningar från skritt och från kort trav under nedsittning och avsaktningar från galopp till kort trav. I början var hon kalasfin och lyhörd men hon blir lätt lite spänd när jag samlar ihop henne så ett tag var formen lite oroligare och så ville hon göra uppgiften redan innan jag gett henne hjälpen. Då lät jag henne galoppera på fritt och hej vad det gick, haha ! Vi passade på att lattja lite byten och det gör hon grymt bra just nu. 
Ja, trots att jag är galen på henne ibland när hon spänner sig och tittar på precis allt så är hon så himla rolig att rida när hon är såhär. Fina häst  <3
 
 
 
 
 
 

God morgon

Idag är både jag och Tompa lediga så vi ska köra rejset. 
Först ska vi till stallet för utsläpp, mockning och ridning. Det är Sunnie som ska ridas men jag har ingen direkt plan på hur hon ska gå än. Jag får se hur hon känns helt enkelt.
 
Sen ska vi lasta transporten med allt vi inte vill ha kvar och åka till tippen. Tillbaka hem för att packa och lasta det allra sista (förutom sängen) och sen åker vi till Hagö och spenderar eftermiddagen och kvällen där.
Inatt sover vi sista natten i detta huset och sen har vi officiellt flyttat ! När jag har tid så kommer det ett inlägg om hur allt känns och hur allt kommer bli med hästar och så vidare framöver. Just nu vill jag helst inte stanna upp och känna efter utan jag bara kör !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Idag jobbar jag 7.15-17 och ikväll fortsätter vi med flyttförberedelserna.
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Platina var först ut. Vi skrittade fram och så fort jag började trava så kände jag att hon var halt på vad som kändes som höger fram. Travade lite till för att se om det släppte men inte. Så jag satt av och ledde henne hem där mamma fick springa med henne och då såg det ut som hälta på vänster bak, precis som vid longering. Förmodligen så sträckte hon sig/är stel efter hon gick omkull, vilket inte är alls konstigt. Så nu får hon vila, förutom promenader för hand dom dagarna jag hinner, och så hoppas jag att hon blir bra fort.
 
Sunnie red jag i skogen idag med. Jag provade Scorrierbettet på henne och i början kändes hon kanonfin på det. Men efter en stund kändes det mest som hon blev stum och inte gick att ställa igenom. Sen om det var bettet eller pullarnosgrimman (som hon brukar gå dåligt på) vet jag inte. Ett bett som passar när vi bara ska jogga i låg form, annars kör vi nog på det vanliga tvådelade.
 
Nu har jag och Tompa ätit kvällsmat hemma hos mamma och Johan och nu ska jag hoppa in i duschen innan det är sovdags. Tack vare att Tompa ska upp och gymma tidigt så går vi och lägger oss innan pensionärerna. Jag skulle ju visserligen kunna vara uppe längre men jag hatar att somna själv så det är inget alternativ, haha !
 
 
 
 
 
 

Fröken Fux

 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Hagö

 
Det som just nu känns som en lite jobbig nystart kommer förhoppningsvis kännas fantastiskt när vi är på plats !
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Jag sadlade och tränsade Sunnie med inställningen att hon skulle vara spänd och rädd för precis allt idag. Det blåser en del här och särskillt då brukar det finnas monster under varje löv.
Men när jag hade travat fram och sedan började stretcha henne i lång och låg form och ställa igenom i båda sidor så fick jag en bra respons från Sunnies sida. Visst, hon slängde sig åt sidan så att jag fick ta mantag en gång men var annars påverkbar och faktiskt väldigt trevlig. Så kul när man kan bli positivt överraskad ibland, haha !
Jag krävde inte så mycket mer än det av henne i skritt, trav och galopp men hon blev lite svettig och skummade ordentligt i munnen så nog kom jag åt henne med det arbetet. 
 
Platina longerade jag idag. Jag hade lite ont om tid då vi ska till Hagö strax och så kände jag inte för att få en flygtur till molnen, hehe. 
Nu är det svårt att säga då underlaget där jag longerar inte är det bästa men jag tyckte att hon såg lite ofräsch ut på vänster bak. Jag kände eventuellt liiite stelhet igår när jag joggade henne och visst kan det vara så att hon sträckte sig när hon gick omkull och behöver vila mer. Jag tänkte sitta upp på henne imorgon, känna efter och efter det avgöra hur hennes närmsta vecka kommer se ut.
 
 
 
Mitt hjärta <3
 
 
 

Lite för mycket

Ibland blir det bara för mycket. När räkningarna är fler än inkomsterna och vi just nu bara är dagar ifrån en flytt så känns det lite hopplöst. Hästarna kommer inte kunna flytta med denna helgen (vem vet när värmen kommer ?) och ja, jag skulle helst vilja gräva ner mig någonstans om jag fick välja.
Det kommer bli jättebra på Hagö, det tvekar jag inte på ! Men ni vet ju hur jag är med förändringar, jag blir liksom kortsluten och bara stänger av. 
 
Nog klagat, jag kommer överleva denna gången också. Förhoppningsvis.. Ha en bra tisdag !
 
 
 
 
Mina fina tjejer igår när vi var ute och joggade.
 
 
 

Det gick snabbt !

 
 
 
 

At the moment

 
 
 
 

Jösses..

Tätt med uppdatering såhär på söndagsmorgonen, det är ni inte bortskämda med !
 
Nu har vi vart hemma i typ en timme och jag tänkte berätta mer om min och Tompas morgon. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt, jag började med att svära som en fjortis som fått karatefylla, sen gick jag över till att nästan gråta men avslutade med att tycka att det var lite komiskt ändå.
 
Vaknade som sagt upp och såg snö. Döden, jag hatar snö och särskillt i slutet av april och när den inte passar med mina planer !
Pälsade på mig kläder och så satte vi oss i Lupon. Bränslelampan lyste men hade inte lyst så länge så det var nog ingen fara tänkte vi.
När vi kommit halvvägs, till Jonslundskorsen, så dör bilen och går inte igång. Bränslestopp.. Ännu lite fler svordomar från min sida, men vi började putta Lupon till den lilla macken i Jonslund för att tanka men inser snart att det inte går att tanka diesel där. Suck.. Så vi fick snällt ställa bilen och gå 2.5 km till stallet, med gigantiska snöflingor blåsandes i ögonen, och vi såg ut som snögubbar när vi kom fram. 
 
Jag slängde på hästarna två extra täcken då dom är så frusna vid snålblåst och nederbörd och släppte ut dom.
Nu var bara problemet hur vi skulle komma hem igen. Att gå 5 km tillbaka i snö kändes inte så lockande. Audin står vid stallet men vi hade inte nyckeln med till den. Och att väcka mamma någon tid på dygnet är inget alternativ då hon blir så himla sur när hon blir väckt, haha !
Så vi smög hem till mamma, puttade en av deras bilar från gårdsplanen för att inte väcka dom och kunde sen köra hemåt. Är inte jag och Tompa problemlösare så say what ?
 
Nu väntar jag på ett telefonsamtal från mamma och Johan som har upptäckt att Citran är borta, hehe.
 
 
 
 
 
 

Kul..

Först vaknar jag upp till snö. Sen får vi soppatorsk på väg till stallet och få gå dom sista 2.5 kilometrarna. Bra start på dagen 👍
 
 
 
 
 
 

Seriöst ?

Någon måste skoja med mig ? Det här är inte okej !
 
 
 
 
 
 

Dom klarade det !

Alla fem pojkar sprang i mål ! Daniel startade lite senare än dom andra då han egentligen skulle strunta i det på grund av magsjuka. Men han ångrade sig i sista sekund och med startändring sprang han ändå, starkt gjort.
 
Tompa sprang runt på 1.03.40, en riktigt bra tid för att inte ha tränat så länge. Nästa år får han slå sig själv !
 
Tänk er dessa clowner bland folk, Göteborg måste tro att vi är dumma i huvudet, haha !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På plats

Sen två timmar tillbaka och om fem minuter startar dom !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag vaknade självklart innan klockan ringde och kunde inte somna om. Jaja, då har jag lite längre tid på mig. Nu: stallet !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Sunnie har aktiverats tre dagar nu efter den ofrivilliga vilan hon fick när jag var sjuk. 
I onsdags promenerade jag och mamma en sväng med båda tanterna. Skönt att dom får komma igång och röra sig lite, dom gör inte många knop i hagen nu när dom brunstar kan jag lova, haha !
 
Igår joggade jag Sunnie i skogen. Inga krav, bara så hon fick komma ut och sträcka på sig och se sig omkring (allt blir ju tusen gånger läskigare när hon inte har vart ute på några dagar). Men hon var inte så farligt tittig ändå, mest spänd och PIGG.
 
Idag red vi en vända i skogen där vi startade upp i trav på helt långa tyglar och avslutade med trav i en lägre form. Där emellan krävde jag inte så mycket men vi gjorde några byten och testade hennes nyanser i galoppen. Hon var mycket tittigare idag mot dom senaste gångerna. Idag hade hon handbromsen i en del av ridturen, det sista har hon bara vart spänd men har ändå gått fram. 
Imorgon får hon vila och sen ska vi förhoppningsvis komma till mer ridning igen. Det hade ju vart kul med någon dressyrtävling så fort vi flyttat och fått ordning på allt och då behöver vi träna ordentligt.
 
Platina longerades idag. Hon får havre för hullets skull, trots att hon har vilat sen hon gick omkull, och jag misstänkte att det kunde stigit henne åt huvudet. Men det var ingen risk, hon segade runt på volten utan att visa på någon pigghet eller bus alls. Jag hoppas verkligen att hon slutar brunsta snart, just nu är hon inte rolig.. Tanken är att jag ska rida henne på söndag eller eventuellt måndag och känna hur hon känns. 
 
Nu ska vi strax hoppa i säng. Imorgon ringer klockan tidigt för att släppa ut hästarna innan vi åker till Tough Viking i Slottskogen i Göteborg. Som tur är så ska jag bara kolla på och inte springa själv ;)
På kvällen är det 25-årsfest för Philip så det lär bli en sen kväll. Inte mig emot, jag är partysugen !
 
 
 
 
Sunnie har gått med fläta i svansen för att skydda den i snart två månader. Såhär lång var den när jag plockade ur flätan idag !
 
 
 

Just nu

Suddig bild men det är siesta i valackernas hage 💤
 
 
 
 
 
 

Just nu

Grabbarna trycker ner stolp och jag packar upp inne i huset.
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Solen skiner och jag ska tillbaka till verkligheten idag. Jobb 8-16 och sen hoppas jag hinna rida Sunnie innan vi åker till Hagö och trycker ner stolp och sätter isolatorer.
God morgon !
 
 
 
 
 
 

TB - Tessie

Idag tänkte jag köra en throwback i bilder från förra sommaren och hösten. Tiden då jag och Tessie hängde ihop en hel del.
Tessie är en så rolig och fantastisk häst att rida och vissa dagar saknar jag henne enormt !
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så mycket fina bilder och så fin häst <3
 
 
 

Flytten till Hagö

Nu är det knappt två veckor kvar tills jag och Tompa flyttar till Hagö och blir Vårgårdabor. Tiden har bara sprungit förbi !
 
Flytten går faktiskt framåt. Nu har vi kört två lass med möbler och det blir väl 2-3 lass till. Plus ett lass med alla hästgrejer och varsin vända med tanterna. Phu !
Stolparna till hagen är på plats och snart ska vi göra det sista med att trycka ner dom, sätta tråd, isolatorer och elaggregat, som blev beställt igår. Tvättrummet är målat och bräderna till stallet är upplagda på tork. Vi ligger i fas helt enkelt, även om det kändes ganska hopplöst ett tag, haha.
 
Tanken är att tanterna ska flytta med en dag efter oss, det vill säga den 1e maj. Men det beror helt på vädret. Just nu är det inte särskillt varmt ute och det regnar mestadels, då vill jag inte att tanterna ska gå ute på nätterna. I så fall får dom stå kvar i Jonslund ett tag till. Men vi är i mitten av april nu så förhoppningsvis kommer värmen snart.
Tänk att hästarna kommer gå precis utanför vardagsrumsfönstret, att jag kan gå ut och mysa med dom precis när jag känner för det. Åå så underbart !
Chilli ska gå kvar på bete i Jonslund med Frank i sommar och kommer till Hagö i höst. Då ska stallet vara färdigbyggt och vinterhagen uppsatt. Vi lär inte ha långtråkigt i sommar i alla fall !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Jag har precis vart i stallet för utsläpp och mockning och nu är jag helt död. Hur länge ska jag vara sjuk egentligen ? 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta frukost framför GS. Kl 11 ska jag vara hos massören och jag hoppas att hon får lite ordning på min rygg. Denna månaden har den strejkat minst lika mycket som mitt hjärnkontor. 
 
Sen kör jag sängläge resten av dagen. Spännande dag va ? ;)
 
 
 
 
 
 

McDuff

Igår var det ett år sedan Duff åkte till sina nya ägare en bit utanför Mellerud. Usch vad jag saknar min fina kille <3
 
 
 
 
 
Nu har jag inte fått någon uppdatering på ett tag men sist jag hörde från dom så var Duff lite busig i ridningen men dom tyckte om honom jättemycket ändå. Så skönt att höra !
 
 
 
 

Ny vecka

Hej på er !
Måndag och ny vecka igen. Denna veckan, eller i alla fall helgen, ska bli riktigt rolig ! Tough Viking och 25-årsfest, kan det bli bättre ?
 
Som jag nämnde här om dagen så är jag sjuk, igen. Så jag är hemma från jobbet idag. Imorgon är jag ledig och sen hoppas jag vara bra tills på onsdag, hästarna kan inte vila såhär länge egentligen..
Tompa kom knappt halvvägs till jobbet imorse innan han också mådde skit, så vi har sjukstuga här hemma. Tänk om vi hade vart friska så vi kunde vart produktiva dessa timmar !
 
På tal om hästarna så är både Sunnie och Platina superbrunstiga just nu. Dom har hållt på ordentligt i snart två veckor så jag hoppas att det räcker snart. Sunnie märker man inte i ridningen att hon är brunstig som tur är. Platina däremot stog ju emot skänkeln redan i förstadiet till brunst så det känns nästan bara skönt att jag inte rider henne just nu, haha.
 
Chillis svullnad går lite upp och ner men det ser i alla fall bättre ut. Han och Frank blev avmaskade här om dagen och tjejerna får sin dos nästa vecka. Det flyter på med hästarna trots allt, men jag önskar att jag orkar rida snart. Jag saknar att sitta på Sunnies rygg ! Särskillt när hon har känts så fin det sista.
 
 
 
 
 
 

Just nu

Här ligger mina boxar !
 
 
 
 
 
 

Livet kommer emellan

Jag har lite dåligt samvete för att ni har fått sån dålig uppdatering det sista så här kommer en sammanfattning !
 
Igår blev vi klara med spettning i sommarhagen på Hagö och nästa helg kommer Fredrik ut och trycker ner stolparna med traktor. Sen ska det upp isolatorer och tråd och sen är det klart för hästarna att flytta.
 
Sunnie och jag joggade runt i skogen igår och hon var stark, spänd och pigg, riktigt pigg!  Inte så konstigt eftersom hon har vilat nu när jag har vart sjuk. Platina vågar jag inte ens tänka på, hennes överskottsenergi kommer rinna ur öronen innan jag börjar rida henne, haha.
 
Idag har vi vart på crosstävling och tyvärr så hamnade inte Tompa och hans kompanjon på prispallen men dom hade roligt ändå. Jag själv har försökt röra mig så lite som möjligt idag då jag är inne på omgång nummer två av sjukdom. Suck.. Ingen ridning för min del idag alltså, det jobbigaste jag har gjort är att promenera med Chilli och trots att han höll sig i skinnet så var det superjobbigt.
Vi släppte honom i sommarhagen en stund för att försöka få honom att springa lite men han körde ner mulen i det lilla gräset som fanns och var inte alls sugen på att röra på sig. Just nu är han ganska svullen men verkar pigg i övrigt. Jag märkte för övrigt att min nyinköpta termometer visar alldeles fel grader så Chilli har nog inte haft så låg temp som jag har trott. Men så länge han är pigg och fräsch så är jag inte orolig.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Tompa äta kvällsmat hos Daniel och Sanna. Vi blir nog inte så långvariga, båda jag och Tompa längtar till sängen efter dom senaste veckornas press och stress.
 
 
 
 
 
 

Crosstävling

 
 
 
 

Just nu

Äntligen ute med Sunnie igen !
 
 
 
 
 
 

Fredag morgon

 
 
 
 

Påbörjat hagbygget

 
 
 
 
 
Än så länge har vi spettat och lagt ut stolp på knappt en halv långsida, haha !
 
 
 

"Wild thing, you make my heart sing" 🎶

På promenad med Chilli som är mer i luften än på marken. Just nu har vi tagit betespaus och då står han faktiskt still. Såren öppnar sig bra när han bockar och sparkar i alla fall !
 
 
 
 
 
 

ZzzZz

När klockan ringde imorse ville jag bara gråta. Det tog timmar innan jag kunde somna igår och jag har sovit oroligt hela natten. Hur i helsike stänger man av huvudet ?
 
 
 
 
 
 

Onsdag - Bättre idag

Idag äter Platina normalt igen så det känns inte som om vi behöver åka in till klinik. Men distriktsveterinären kommer ut under dagen för att kolla så att allt står rätt till i munnen. Annars kommer jag inte kunna rida henne med gott samvete. Om allt ser okej ut så får hon några dagars vila och så kör vi igång lite försiktigt.
 
Chilli har fortarande tempen nere och det är inte så farligt svullet. Nu är han sitt vanliga busiga jag igen dessutom så jag är inte så orolig över honom. Men vi kör promenad morgon och kväll för säkerhets skull.
 
 
 
 
 
 

400 stolp

 
 
300 till mig, 100 till mamma. Nu har vi att göra framöver !
Vi blev inbjudna på saft och kvällsmacka av paret vi köpte stolp av, så himla trevliga ! Varför kan inte fler människor vara lika öppensinnade och välkomnande ?
 
Veterinären kommer ut till Platina imorgon istället. Nu på eftermiddagen kunde hon pilla i sig några strån hö men inte helt obesvärat, så hon får lite betfor och kli ikväll och imorgon bitti också. Förhoppningsvis är hon bara svullen och öm så att det går över om några dagar men jag har i baktanken att jag kanske får åka in och röntga tänder/käke. Det återstå att se. Jag hoppas att jag får en tidig veterinärtid imorgon bara.
 
Dessa hästar.. Tur att jag älskar dom <3
 
 
 

Veterinär idag igen

Denna dagen har inte startat något vidare bra.
Jag är hemma från jobbet idag, jag har ingen ork alls. Så jag åkte till stallet imorse för att släppa ut hästarna och mocka i min takt. Innan Platina kom ut i hagen så longerade jag henne. Hon vilade igår och skulle hon vila en dag till är jag rädd att hon blir knäpp. 
Hon var lugnare än sist men hon visade några fina bocksprång.
 
Sen skulle jag promenera en bit med Chilli så att hans sår håller sig öppet och i rörelse. När vi kommit precis utanför synhåll så hör jag bara ett brak och förstår att Platina har sprängt staketet. Jag vänder mig om och ser Platina komma springandes och helt plötsligt snubblar hon, tappar balansen och går omkull. Hon ställer sig upp och ser först lite besvärad ut. Men sen kommer hon fram till oss och går bredvid Chilli ända tills jag släpper in honom i hagen. Sen var det inget svårt att fånga in Platina och även Sunnie som passade på att springa ut och beta när tråden var nere.
 
Snabbt ut för att byta handtag och lappa tråden på ett ställe, sen kunde tanterna komma ut igen. Då såg jag att Platina hade besvär med att äta, hon stog mest och pillade i höet. Jag kikade in i munnen men hade lite svårt att se då Platina inte ville stå still. Inget blod i alla fall.
Så nu väntar jag på att veterinären ska vara klar på sitt sista ställe i eftermiddag så att hon kan komma ut och titta på Platina. Suck..
 
Chilli kom ut på en promenad till slut i alla fall och han kändes lite slö. Men ingen feber och han äter och dricker som vanligt så det är bara att vänta.
 
 
 
 
Klantiga tant !
 
 
 

Valack

Trött kille precis efter kastreringen. Nu är han valack !
 
 
 
 
 

Måndag

Och inte vilken sketen måndag som helst utan min lediga måndag. Så skönt !
 
Imorse var jag i stallet och joggade Sunnie på grusvägen. Hon var lite poppig och tittig men inte så spänd. 
Igår var hon så jäkla fin att rida. Jag kunde rida med små hjälper och det kändes som vi verkligen samarbetade för en gångs skull. Mycket övergångar och tempoväxlingar, lite skänkelvikning och öppna och jag hade henne där jag ville hela passet. Så roligt, min fina tjej <3
 
Veterinären kommer inte förrän efter lunch så jag åkte hem och röjde lite i trädgården och har fortsatt med packningen. Nu ligger jag utslagen i sängen och ska vila tills jag behöver åka till stallet igen. 
Ikväll går första flyttlasset till Hagö ! 
 
 
 
Tanterna får sola nakna idag.
 
 
 

Kort söndag

Tanterna var duktiga idag med, särskillt Sunnie som verkligen var suuperfin ! Tyvärr hinner jag inte skriva om ridpassen nu men kanske att jag gör det imorgon. 
 
Jag och Tompa har spenderat en del av eftermiddagen på kalas och resten här hemma där vi har städat och packat. Nu börjar flytten närma sig !
 
 
 
Imorgon ska Chills kastreras. Vi får se vad han tycker om det..
 
 
 

Imprezan

Där står den och skäms..
 
 
 
 
 
 

Dagens läskiga

Snöpinnar 😱
 
 
 
 
 
 

Flängig dag och Dagens ridpass

Phu, vilken dag !
 
Mockning och Sunnie på morgonen. Hem för att lasta transporten men vi funderade om och väntar lite till med att flytta saker. Bort till Hagö för att börja måla tvättstugan, sen hem till mamma kl 13 för födelsedagslunch. 
Tillbaka till Hagö för att visa alla runt och sen till mamma igen för morfars tårta. Sen stallet, där mormor och morfar hälsade på Chilli och tyckte att han växt sen sist. Minst sagt, när dom såg honom sist så var han pytteliten !
Sadlade och tränsade Platina för en sväng på grusvägen och sen till mamma för att byta om innan jag och Tompa styrde bilen mot Hagö, igen. Där har vi vart sen kl 18 ungefär och vi blev faktiskt klara i tvättstugan. Bara pannrummet kvar då..
En minst sagt flängig dag och jag har vägrat att kännas vid min förkylning och feber. Men nu när jag kröp ner i sängen så blev den väldigt påtaglig.
 
Sunnie var i alla fall superfin att rida idag, trots två vilodagar i ryggen. Hon var tittig och spänd men gick ändå fram överallt och var så sprudlande glad. Härlig energi i steget och spetsade öron precis hela ridturen, så roligt ! Jag själv satt och log hela tiden.
 
Platina var fin att rida. Lite stretig emellanåt kanske och när jag la till spöt bakom skänkeln en gång så höll hon på att sparka mig ur sadeln. Galoppen blir bättre och bättre, även hennes register i traven, där jag nu kan variera tempo och steglängd mycket bättre.
 
Nu ska jag sova som en stock. God natt !
 
 
 
Bara min bästa vän och jag, så mysigt <3
 
 
 

<3

 
 
 
 

Lördag morgon

Det finns inget mer irriterande än att vara supertrött men ändå inte kunna sova. Jag tror det är lite för mycket som händer just nu, för så har det vart varje natt det sista.
 
Jag ska i alla fall sätta igång en tvätt och sen åka till stallet. Sunnie ska ridas nu på morgonen och så få vi se om jag mockar eller rider Platina. Det som inte görs nu ska jag göra i eftermiddag.
Sen ska jag hem och packa transporten innan vi åker till Hagö för att greja lite. 
Kl 13 är det födelsedagslunch hemma hos mamma och sen åker vi allihopa bort till Hagö igen. Mamma har inte sett hur huset har blivit efter renovering och mormor och morfar får se det för första gången idag. Dom kommer älska det !
 
Lite mer stalltid i eftermiddag och sen får vi se vad som händer ikväll. Det är bilträff i Trollhättan och det lockar såklart lite.
 
 
 
 
 
 
 

Inte riktigt som planerat

Den här dagen blev ju inte riktigt som tänkt. 
 
På väg till Nossebro så hoppade jag in på jobbet för att fika och fira mamma som fyller år idag. Grattis !
Då ringde grannen och behövde hjälp med en ponny som var riktigt dålig så plattan i mattan till det stallet och sen vänta på veterinär i några timmar. Ponnyn piggnade till efter en stund som tur var men jag missade min massagetid med några timmar. Jag fick bokat en ny tid nästnästa vecka, så det är väl bara att vänta.
Jag hann in till Nossebro för att kopiera och posta Chillis papper och fika en snabbis med Evelin i alla fall, mysigt.
 
Sen åkte jag direkt till stallet och longerade Platina en stund och vi prickade precis in solen mellan alla regnskurar. Jag kände att hon inte kunde vila en dag till men jag var alldeles för trött för att orka rida, så då passade det bra med oinspänd longering. Och Platina tyckte det var lajbans, hon brallade på allt vad hon orkade i några varv. Det har ju krupit i kroppen på henne det sista och det såg verkligen ut som hon uppskattade att få busa loss lite, det får hon inte göra riktigt i den utsträckningen när jag sitter på, haha !
 
Nu kom jag hem och ska vila en stund. Ikväll ska Tompa ta med mig ut på något hemligt, undra vad det kan vara..
 
 
 
 
 
 

Ledig fredag

Min lediga fredag är här och jag har precis vart i stallet och mockat.
Kl 11 ska jag vara på massage och efter det ska jag fika med Evelin på Cross Road. Så tråkigt att My är för långt bort för fika.. Snyft !
 
Egentligen får jag inte rida efter massagen men jag får nog göra ett undantag idag. Jag har lite kvar att fixa med Chillis papper innan jag kan skicka dom och jag måste förbi biblioteket innan kl 11 för att kopiera upp papprena så det inte kan bli fel igen.
Så känner jag mig pigg i eftermiddag ska i alla fall Fröken Fux få komma ut en sväng. 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Det blev ingen ridning alls för min del idag. Imorse vaknade jag med halsont som bara blir värre och värre och jag tror att febern är på väg. Med alla regnskurar som kommer och går hela tiden så mockade jag och tog in hästarna för natten istället. 
 
Nu håller jag på och försöker lösa strulet med Chillis pass. Jag vet inte om det är jag som har klantat mig eller om det bara har blivit fel (gissar på det förstnämnda) så jag kommer få göra om en del av proceduren. Inte konstigt att passet aldrig kom i alla fall !
 
 
 
 
Platina igår.
 
 
 

Morgon

Skrev ett inlägg igår kväll om hur hästarna var att rida men glömde publicera det. Trött tjej !
Tanterna var fina i alla fall. Nu kör jag sista jobbdagen innan helg.
 
 
 
 
 
 

Ett år sen

Idag är det ett år sen jag la upp dessa bilder på Tessie. Dom är från en hoppträning i AS padock den 2 april 2015. Usch vad tiden springer iväg ! 
Denna hoppningen lyckades jag ramla av i skritt när Tessie blev rädd för kameraväskan och gjorde en helvändning, haha !
 
Vad jag saknar den här glada och spralliga tjejen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Jag hade planerat att hinna mocka och rida mellan 14 30-16.15 och det hann jag. Fast jag fick stressa ihjäl mig i stallet då ridningen som vanligt drog ut på tiden, haha !
 
Sunnie och jag red i skogen idag. Lite mer ordentlig ridning än det senaste då hon bara har lullat runt mest. 
Till en början var hon lite spänd och ganska stum i nacken och munnen. Så jag ställde igenom åt båda hållen, längre och lägre i alla gångarter och gjorde mycket övergångar. Sen satte jag mig ner i sadeln i galoppen men lät henne gå kvar i en låg form och försökte får ett jämnt mjukt stöd på bettet. Det var lättare sagt än gjort idag då hon gärna ville bita sig fast i en sida åt gången och låg lite i min hand.
Vi avslutade med trav där jag först plockade upp henne i formen. Då trampade hon på bra men var ostadig i formen och hade ojämnt stöd på bettet. 
Sen fick hon trava av i låg form och så promenerade vi hem.
 
Hon blev mjukare på slutet så efter ännu några dagars ridning så tror jag att hon kommer vara mjuk och stadig igen. 
Jag själv försökte tänka extra mycket på min sits idag. Bak med axlarna, mjuka händer och rörliga fingrar för att inte låta henne bita sig fast. Jag har också en tendens till att spänna axlarna och armbågarna så jag måste tänka på att slappna av i överkroppen. 
 
Nu har jag och Tompa vart hemma sen kl 18 och har hunnit packa lite saker från köket. Nu ska vi äta kvällsmat och sen sova tidigt.
 
 
 
Min vackra tjej <3
 
 
 

At the moment

Sunnie gick ett hyffsat bra pass i skogen. Nu avskrittning för hand så att jag också får lite motion :)
 
 
 
 
"Grankvistar, Sunnies favojiiit !" ;)
 
 
 

Tävlingsnerver

Jag är nog egentligen en väldigt nervös person över lag. Jag övertänker precis allt och kan bli nervös bara för att åka och träna. Om jag ska tävla så är jag oftast nervös redan flera dagar innan tävlingen och på tävlingsmorgonen och under bilresan till tävlingen så mår jag nästan psykiskt dåligt. 
 
Jag tror att jag sätter alldeles för stor press på mig själv och har alldeles för höga krav. Jag vill så otroligt mycket helt enkelt.
Ett exempel är när jag och Sunnie startade vår andra lokala 1.10 i Mariestad och rev sista hindret i grunden. Jag grät av ilska och besvikelse när jag skrittade av, trots att det var en superbra runda i övrigt. Men vi fick ingen placering.. 
 
Jag har frågat mig själv många gånger varför jag faktiskt fortsätter tävla. Jag skulle lika gärna kunna lägga ner det och bara rida och träna hemma. Mitt psyke skulle i alla fall må så mycket bättre, haha !
Men i söndags fick jag ett tydligt svar. Den där känslan när ryttaren innan mig rider i mål och jag tänker igenom banan en sista gång. När jag har fattat galopp och ska rida mot första hindret. Den känslan är oslagbar och bara så himla häftig ! Jag kom på mig själv med att le av glädje i svängen innan första hindret i söndags.
Eller varför inte känslan när man faktiskt hamnar på placering och får rida ärevarv. Eller egentligen bara att komma till tävlingen och få visa upp sina fina hästar. Oslagbart !
Det gör att jag trots allt orkar genomlida alla dagar av nervositet. För trots att jag är ett nervvrak på tävlingsmorgonen så älskar jag verkligen att tävla !
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Platina Lokal Essunga 3/4

Platina gick rätt på transporten hemma och stog kvar en stund i transporten väl framme på tävlingen. Sen tröttnade hon och ville ut så då fick hon komma ut och se sig om.
Den hästen gillar verkligen att vara på en tävlingsplats ! Öronen spetsade och raskt steg när vi skrittade mot tävlingsbanan, öronen åt sidan och med släpande ben när vi gick tillbaka mot transporten, haha !
 
Hon var taggad när vi gjorde i ordning henne och gjorde ett försök att slita sig. När jag kom upp och började skritta fram så skrittade hon på ordentligt.
På framridningen var det knökat med folk och jag trodde väl att hon skulle flippa lite men hon skötte sig såå bra. Hon lyssnade på mig i varje steg och svarade både fram och tillbaka. Härlig känsla !
 
På framhoppningen så var som sagt shettisen läskig så hon genade i ena hörnet. Men hon lyssnade hyffsat på skänkeln och hoppade riktigt fint. Ett stopp i första anridningen på oxern men det var för att hon kikade på shettisen och såg hindret för sent.
 
Inne på banan då. När vi travade runt så hade hon ett bra tempo och hon var inte särskillt tittig. Hon tog galoppskänkeln med en gång men stannade på 1an. Första stoppet var för att kolla läget, dom tre sista var för att hon helt enkelt bestämt sig för att hon inte ville hoppa. Ju mer jag drev på henne, desto mer stog hon emot. Förmodligen är hon också lite brunstig fortfarande.
 
Jättetråkig debut, vi kunde ju gärna ha fått hoppa något språng inne på banan, haha ! Men hon kändes helt fantastisk att rida annars. Så vi fortsätter att träna och även träna på att tävla och förhoppningsvis går det lite bättre nu när utomhussäsongen startar.
 
Fotograf: Evelin Johansson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

För att jag och Tompa skulle få lite tid hemma ikväll så red jag båda hästarna samtidigt, jag satt på Platina och hade Sunnie som handhäst. Platina skulle ju bara joggas och Sunnie tänkte jag rida igenom ordentligt imorgon så det passade henne bra också.
Platina kändes väldigt pigg och fräsch, men hon tog ju inte ut sig helt igår direkt ;) Sunnie såg lite trött ut så vi får se om jag får igång henne bättre imorgon. 
 
Sunnie har också tappat lite i vikt det sista, antagligen delvis till följd av att hon har gått på halvfart. Så nu försöker jag fodra upp henne ännu mer än jag redan gör och så hoppas jag kunna rida henne mer ordentligt. Alla hästarna ska snart avmaskas också så förhoppningsvis ger det en skjuts i rätt riktning.
 
Nu ska jag och Tompa sitta ner och äta en riktig kvällsmat hemma. Jag vet inte när vi gjorde det sist ! 
Imorgon jobbar jag 6-14 och åker till stallet direkt när jag slutar. Sen ska jag tillbaka till jobbet för APT kl 17.
 
 
 
 
 
Om en stund kommer det upp fler bilder på Platina från igår.
 
 
 

Sweet Chilli E -147cm

Så himla snopet !
 
Chilli har fallit ur lite det sista och både jag och mamma har trott att det berott på att han är inne i en växtperiod.
Så mätte jag honom igår (jag brukar mäta honom med två månaders intervaller) och så visar det sig att han bara har växt 1cm från förra gången = 147cm i manken och 148 cm över rumpan. 
Förhoppningsvis så kommer han växa en del nu i vår.
 
För övrigt så är nu ett preliminärt datum satt för att kastrera Chilli, så snart blir han av med manligheten. Det kommer nog ganska lägligt, han börjar bli riktigt kaxig emellanåt !
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Fullt ös

Jag och Tompa kom precis innanför dörren här hemma, snacka om fullspäckad helg ! Men vi har fått mycket gjort.
 
Jag har lovat att skriva mer ingående om dagens tävling, vilket jag ska göra någon dag i veckan när jag har tid. Jag kom på att filmen ändå inte är så rolig att se eftersom ni inte får se något språng (haha) så den skippar vi. Men ni får två bilder så länge. Hon kan hoppa när hon vill !
 
Fotograf: Evelin Johansson
 
 
 
 
Nu ska jag trilla i säng. Imorgon jobbar jag 7.15-16.30.
God natt !
 
 
 

Hemma

Skönt med kort tävlingsdag !
 
Som sagt, det kan gå hur som helst med Fröken Fux. Hon var superduktig på den knökade framridningen och hoppade super på framhoppningen, förutom ett stopp på oxern då hon gick och spanade in en läskig shettis i hagen bredvid. Ingen tendens alls till att sega.
Så kom vi in på banan och hade ett bra driv men stannade ut oss på 1an. 
 
Surt, såklart, men jag tycker ändå att det var en förbättring från i måndags. Nu var hon i alla fall med mig och framme för skänkeln. Så det är bara att träna vidare !
 
Mer information och film kommer så fort jag har tid. Nu ska jag tvätta transporten invändigt.
 
 
 
Skärmdump från Louises Instagram. Evelin var dessutom där och fotade så jag lär få en hel hög med fina bilder ikväll :)
 
 
 

God morgon

Jag känner mig som en zombie, jag kan inte komma ihåg sist jag vaknade och faktiskt var pigg.
Jaja, det är bara att köra igång dagen så brukar jag piggna till lite !
 
Lokal hopptävling med Platina i Essunga idag, min start är ca kl. 10. Tur att jag återtog anmälan till 95, där är det 60+ starter och individuella ryttare startar sist. Med en häst som inte vill stå på transporten så hade det blivit en lååång dag.. Så bara en start i 90cm idag alltså.
Tankar ? Fokusera lite mer på tempoväxlingar på framridningen för att försöka få fram henne bättre. Rama in henne ordentligt framför varje hinder så hon inte kan pipa åt sidan. Annars är det bara att tuta och köra. Det hade vart så roligt att komma runt banan felfritt och det ska jag kämpa för. Men vad som helst kan hända med Fröken Fux ;)
 
 
 
 
 
 

Dagen i bilder och skrift

 
 
Chilli bara: "kraaama miiig! "
 
 
 
 
 
 
Fikapaus !
 
 
Tvätt och städ av bil och transport.
 
 
Jag har hunnit med en hel del och det har vart en riktigt bra dag.
När vi kom hem från Alingsås så gick jag direkt ut för lite hagmys med Chills. Den lilla grabben är så himla mysig alltså !
Sen red jag och Sunnie ut på grusvägen. Jag satte lite mer press på henne idag och direkt blev hon tittigare och spändare. Tönthäst..
 
Jag mockade och putsade inför imorgon och gick sen bort till mamma för kladdkaka med grädde. Mums !
Ut igen för att städa och tvätta bilen och transporten. Nu blev jag precis klar, eller nästan i alla fall. Jag har lite kvar att torka inne i bilen men det sparar jag tills imorgon. 
Nu ska vi strax äta kvällsmat hos mamma innan vi rullar hemåt. Imorgon är en spännande dag !
 
 
 

Just nu

Sunnie ska ridas ut.
 
 
 
 
 
 

God morgon

Lite slö morgon för mig och Tompa. Utsläpp av tanterna och fodring av killarna, sen åkte vi hem och satte igång en tvätt och däckade sen en timme till. Vi har egentligen inte alls tid att slappa just nu men ibland måste man bara få ladda batterierna. Vi båda har en extremt intensiv period just nu med trasiga bilar i mängder, extremt dålig ekonomi (till följd av alla trasiga bilar) och flytt av både oss och hästarna. Det blir åtminstone lite lugnare efter tävlingen imorgon för då kan båda hästarna gå på halvfart om det skulle behövas.
 
Nu är vi i Vara och jobbar en timme innan vi ska till Alingsås delplock och plocka växellåda från en Polo. Den ska vi sätta i Lupon under kvällen och efter tävlingen imorgon. 
 
Jag är fortfarande inte nervös utan bara förväntansfull inför imorgon. Det ska bli så kul att se om Platina lärde sig något från P&J:en och om havren har börjat göra nytta !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Platina

Jag och Platina red ut med mamma och Frank i skogen idag.
Platina kändes trött till en början men efter en del tempoväxlingar så vaknade hon lite. Annars joggade vi bara lite lätt och hoppade över någon stock för att få in "hinder"känsla. Hon vilade igår och får vila imorgon så hoppas jag att hon har lite mer energi till på söndag. 
 
Konstigt nog så är jag inte nervös än, samma som inför P&J:en. Jag som annars brukar vara nervös i veckor innan har nu inte en enda fjäril i magen. Och nu har jag verkligen anledning att vara nervös eftersom det gick så dåligt i måndags. 
 
Jag slutade jobbet 16.15, mockade och red och för en stund sen blev vi bjudna på kvällsmat av mamma och Johan. Nu ligger Tompa och mekar Lupo och jag håller tummarna.
 
 
 
Bild från hagen imorse.
 
 
Just nu.
 
 
 

Morgon

Första April är här. Undra hur många barn som kommer lura mig på jobbet idag, haha !
Jobb 7.15-?, stallet och sen en till kväll i garaget för att förbereda Lupon för manuellkonvertering. Kanske att April kan bli en bättre bilmånad så fort vi har fått igång Lupon. Fingers crossed !
 
 
 
 
Jag och Sunnie vågade oss äntligen ut i skogen igår och hon var inte alls varm i benet när vi kom tillbaka. Eftersom hon aldrig har visat någon hälta heller så är det nog fritt fram att öka successivt så att vi kan komma tillbaka till där vi slutade !
 
 
 

RSS 2.0