Jobbet nästa

Nu sitter jag här, har precis ätit och ska strax åka till jobbet. Ikväll ska jag stänga själv på jobbet, det ska bli spännande :)


Sunnie skrittade jag på grusvägen imorse. Hon fick även trava en bit. Hon var lika lugn idag och var riktigt trevlig att rida.

Jag har dessutom bytt alla isolatorer i hagen så imorgon är det bara att byta tråd så ska Sunnie förhoppningsvis inte kunna smita mer. Det återstå att se ;)


Nej, nu har jag bråttom.
Ha en trevlig dag !







En ljusare dag

Idag har det vart en mycket bättre dag, humöret känns att vara påväg uppåt. Kan det kanske ha att göra med att vädret har vart helt UNDERBART idag ? :)

Tyvärr så har jag spenderat dagen på jobbet i butiken men när jag kom hem hann jag ta ut Sunnie på en skrittur. Hon uppskattade det nog lika mycket som jag för hon var inte alls lika tittig som hon brukar och skrittade på i ett bra tempo. 

Jag hoppas på lika bra väder imorgon, då ska jag ut och rida på förmiddagen ! :)


Idag köpte jag även ny tråd, eller rep rättare sagt, till hästarnas hage så jag har att göra. Jag börjar jobba kl 14 så det blir nog inte helt färdigt imorgon men jag hinner komma en bit på vägen. 






Dagsfärsk bild på mig !


Nu ska jag och Tompa kolla på One Tree Hill och bara mysa. 
God natt !




27 februari

Ny vecka, samma humör.

Jag har kommit in i en downperiod, hur jag nu kan göra det när vädret är underbart nästan varje dag och vi går mot ljusare tider ? Men så är det och jag får inte vänt runt livet riktigt liksom. 

Hästarna smet ur hagen igår igen så imorgon ska jag köpa ny tråd till den lilla av hagarna. Bara det kommer ju kosta massor. Och nu på morgonen var även Dennis påväg ur sin hage och den kan jag inte göra mycket rymningssäkrare.


Ja, ni hör ju att humöret inte är på topp. Ikväll ska jag jobba så ni hör nog inte så mycket mer från mig idag..




Före och efter

Bara för att jag var så lat och inte orkade gå ut ur stallet och ta förebilderna så blev de jättedåliga.


Före:




Efter:




Nu ser hon ut som en häst igen !




Mina och Sunnies mål 2012

Under 2012 ska jag och Sunnie:


- Få fler nollor i 1m.

Vi har hoppat 1m ett tag, men förra året var första gången vi red omhoppning. Nu ska vi rida fler omhoppningar och få fler nollor i 1m. Placeringar är ju såklart ett plus !


- Debutera 1.10.

Höjden är absolut inget problem, det har vi bevisat för oss själva många gånger. Så detta året ska vi starta minst en 1.10 och om tiden finns så ska vi starta så många att vi ska kunna känna oss säkra på den höjden och vara nolla i både grunden och omhoppningen.


- Starta regionalt

Vi ska i år göra våran första regionala start i hoppning tillsammans. Förhoppningsvis hinner vi göra flera regionala starter.


- Hoppträna

Jag har inte vart iväg på en hoppträning sen jag slutade skolan. Nu har jag hyffsat nära till en tränare med bra övningar och trevligt folk att träna med så om prngarna finns ska vi komma igång med träningen.


- Starta dressyr

Ett mål som jag haft med länge men som inte blivit av då jag lagt pengarna på hoppningen. Men om min ljumske blir bättre så är det dags i år ! I så fall så blir det en lokal start och antagligen LC och LB.


- HA KUL !

Detta året, precis som alla andra år, ska vi ha roligt tillsammans och rida ihop oss till ett bra team ! :)





Bra realistiska mål tycker jag. 

Sen ska vi självklart fortsätta att jobba med målen jag satte upp för 2011. Det är de punkterna som kommer hjälpa oss att nå målen detta året. 




Ännu en söndag

Så var det söndag igen. Hjälp, vart tar alla dagarna vägen egentligen ? 


Idag är det ingen äkta slappsöndag. 
Dagen börjades ute i stallet tidigt imorse. Vi släppte ut hästarna och gjorde stallet. 
Sen tog vi in Sunnie och hon fick sig en välbehövd frisering ! Jag har både före- och efterbilder men jag vet inte om de blev så bra. De kommer i alla fall upp lite senare !

Efter det fick sig Sunnie en skrittur i det härliga vårvädret. Hon skötte sig bra och var hyffsat lugn. Vi travade en kort bit och hon kändes fin. 


Nu sitter jag i Vara och har pecis ätit middag med Tompas familj. Om en knapp havtimme börjar världscuphoppningen på svt24 men innan det ska jag skriva ihop ett inlägg om mina och Sunnies mål inför 2012. 







God morgon !

Eller god middag snarare.

Efter jag släppt ut hästarna imorse tog jag mig en ordentlig sovmorgon. Sen har jag och Tompa bara slappat och kollat på film. Det är underbart att vara ledig ! :)

Nu väntar vi på lunch innan vi ska gå ut i stallet och skritta Sunnie. Stallet ska fixas och om jag hinner så ska jag frisera Sunnie. 


Annars händer det inget speciellt idag. Vi sover i Vara inatt och vad vi hittar på där återstår att se. Kanske blir det mycket uppdatering på bloggen ikväll ? Kika in så får ni se ;)








Hello

Nu har det vart ett omedvetet uppehåll här igen. Anledningen är helt enkelt att jag inte har hunnit med bloggen.

Mycket jobb och äntligen härligt väder så att jag kan börja sätta igång Sunnie ! :)


Idag var hon helt tossig, hoppade runt och blev rädd för allt, och några gånger höll hon på att få av mig.

Hon ska egentligen bara skrittas nu men idag hade hon sån överskottsenergi och var så otroligt spänd så jag travade henne en bit ändå. Och hör på detta: så fort vi började trava blev hon lugn och slappnade av jättefint ! När vi saktade av till skritt sen igen så var hon mycket lugnare och kändes mer nöjd.


Här om dagen så skrittade jag ut henne också. Då passade vi på att träna lite crossträning, alltså körde Tompa crossen bredvid oss när vi skrittade, och hon kunde gå på långa tyglar bredvid. Hur bra är inte det ?
För några månader sen blev hon livrädd så fort hon hörde ljudet av en cross. Duktig häst ♥

Jag hoppas på lika bra väder imorgon igen så att vi kan ta en långtur !





För övrigt så är jag jätteavundsjuk på alla som är i Scandinavium denna helgen. Jag vill också !! 
Aja, jag hade blivit jättefrustrerad över att inte kunna shoppa något, men ändå. Känslan man får när man är där, gemenskapen och stämningen. Den är oslagbar och nästa år SKA jag dit ! ;)





Så sant !




God morgon

Tisdag idag, och just nu är det underbart väder ute !

Jag hoppas verkligen kunna rida idag. Tyvärr så är det isgata på en del ställen på grusvägen och eftersom hon kan vara lite hoppig av sig så får vi se om vi vågar oss ut. Jag har börjat tveka på att broddarna hjälper så mycket, men det gör det ju för alla andra så varför inte för oss liksom ;)


Nu ska jag sätta på det senaste avsnittet av Ponnyakuten och efter det blir det Gossip Girl. 
Jag älskar serier ♥









Äntligen

Nu kom inlägget äntligen upp !
Jag var tvungen att kopiera texten, klistra in i ett nytt inlägg och publicera igen. 


Ibland undrar jag hur Blogg.se funkar egentligen..


Jobba utomlands

Jag har alltid haft en dröm. Ända sen jag var liten.

Den drömmen är att jobba utomlands. Tyskland har alltid haft den största dragningskraften. Mycket häst, många toppryttare och massor av kunskap ! 
Antagligen en del fula metoder och undangömda hemligheter också men så är det väl tyvärr ofta bland de större ryttarna..





Min plan var att åka till Tyskland när jag gick ur gymnasiet. Jag skulle ha med mig min egna häst, jobba för någon känd ryttare och lära mig hur mycket som helst. Åka med på tävlingar varje helg och rida 8 hästar om dagen. 





Efter några år skulle jag åka hem till Sverige igen och starta eget företag med inridning/tillridning, uppfödning och tävling. Ett företag som jag skulle kunna livnära mig själv på.



Sen växte jag upp.

Jag insåg att den drömmen är i stort sett omöjlig. Det är väl ca 1 på miljonen som blir något riktigt stort internationellt inom ridsporten i Sverige. Nu pratar vi Roffe style alltså !


Chansen att hamna hos "rätt" toppryttare i Tyskland och få tillräckligt fria tyglar att kunna tävla mycket och många olika hästar kan man ju säga är omöjlig. Vilken toppryttare lämnar liksom över sina hästar så att hästskötaren kan få tävla ? Nej, just det.

Att sen få så bra kontakter och så bra rykte att klara att stå på egna ben när jag kommer tillbaka till Sverige igen är väl ännu mindre rimligt. 


Dessutom så träffade jag Tompa som jag vill spendera resten av mitt liv med. Ibland måste man prioritera vad man tycker är viktigast och det har jag gjort.





Nu har jag istället nya drömmar och planer !



Att jobba i Tyskland kommer alltid vara en dröm för mig. 
Vem vet, någon dag kanske det blir verklighet.




Mindre produktiv dag

Blogg.se strular som vanligt, men det är väl ingen nyhet..
Skrev ett inlägg för ca 3 timmar sen som inte kommit upp än !


Nu är stallet mockat, men det blev ingen supernoga mockning då vi kom ut så sent.
Hästarna blev inte friserade heller eftersom de var genomblöta när dem kom in. Och jag gillar inte att klippa när manarna är blöta, jag tycker aldrig att det blir bra då.

Det blev heller ingen ridning eftersom det har snöat slask hela eftermiddagen. Så går det när man drar ut på saker så jag antar att jag får skylla mig själv. 


Som ni hör blev det inte mycket gjort idag. Som tur är så överlever jag ändå ;)







Hello !

Eftersom min söndag bestog av jobb så gjorde jag denna måndagen till en söndag istället.
Jag och Tompa har bara slappat hela dagen, kollat på One Tree Hill och nu är han nere i köket och lagar lunch till oss. Söt pojkvän ♥





Nej förresten. Imorse så satte vi upp plankor runt resten av Dennis hage, så nu ska han nog stanna i hagen. Lilla busponny !





Lite senare ska vi ut i stallet för att mocka. Sunnie ska borstas och hon är verkligen i behov av en frisering. Duff kanske också kunde få sig en liten make over ? Ja, kvällen lär spenderas i stallet i alla fall, finns det något bättre ställe ? :)





Vad har ni läsare hittat på idag ? :)




Mästersmitaren

Jobbdagen är avklarad och jag har spenderat kvällen i stallet. 

Jag mockade Duffs box, eftersom jag inte hann det imorse, och så borstade jag Dennis. Den lille busen smet ur hagen, som tur var innan jag åkte till jobbet, och har fått stå inne halva dagen. Så imorgon bitti ska vi ut och sätta plank på den delen av hans hage som bara består av tråd. Efter det kan han förhoppningsvis inte ta sig ut !


Imorgon ska jag också skritta Sunnie. Vi har fortfarande is på vissa ställen här i skogen så det är nog bäst att brodda henne innan ridturen. 
Hinner jag ska jag mocka hästarnas boxar supernoga. Jag hann aldrig göra det igår då det tog längre tid att städa rummet än vad jag trodde. 


Jag ska också skriva klart ett inlägg som jag börjat skriva på. Det handlar om en utav mina drömmar, som tyvärr inte kommer bli till verklighet. Någon som kan gissa vad det handlar om ? :)

Och så ska jag komma på lite nya inlägg, bloggen har ju vart lite trist ett tag. 


Har ni några förslag om vad jag ska skriva om ? Något speciellt ni vill läsa ? :)







Söndag

Dagen då man ska vara ledig.
Dagen som man bara ska ta det lugnt och vila upp sig.
Dagen man ska göra roliga saker.


Nja, så är det inte riktigt för min del. Jag jobbar från 13-19.30. Där var den söndagen förstörd, typ ;)

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag ut och mocka stallet. Sen en dusch innan bilen rullar mot Lidköping kl. 12. Det försvinner ca 2 timmar varje dag jag jobbar på bara resan dit och hem. Rätt segt då jag hellre använt den tiden till något annat.. 


Nej, det är väl bara att sätta igång. 
Ha en härlig söndag allihop ! :)







Jobba utomlands

Jag har alltid haft en dröm. Ända sen jag var liten.

Den drömmen är att jobba utomlands. Tyskland har alltid haft den största dragningskraften. Mycket häst, många toppryttare och massor av kunskap !
Antagligen en del fula metoder och undangömda hemligheter också men så är det väl tyvärr ofta bland de större ryttarna..





Min plan var att åka till Tyskland när jag gick ur gymnasiet. Jag skulle ha med mig min egna häst, jobba för någon känd ryttare och lära mig hur mycket som helst. Åka med på tävlingar varje helg och rida 8 hästar om dagen.





Efter några år skulle jag åka hem till Sverige igen och starta eget företag med inridning/tillridning, uppfödning och tävling. Ett företag som jag skulle kunna livnära mig själv på.



Sen växte jag upp.

Jag insåg att den drömmen är i stort sett omöjlig. Det är väl ca 1 på miljonen som blir något riktigt stort internationellt inom ridsporten i Sverige. Nu pratar vi Roffe style alltså !


Chansen att hamna hos "rätt" toppryttare i Tyskland och få tillräckligt fria tyglar att kunna tävla mycket och många olika hästar kan man ju säga är omöjlig. Vilken toppryttare lämnar liksom över sina hästar så att hästskötaren kan få tävla ? Nej, just det.

Att sen få så bra kontakter och så bra rykte att klara att stå på egna ben när jag kommer tillbaka till Sverige igen är väl ännu mindre rimligt. 


Dessutom så träffade jag Tompa som jag vill spendera resten av mitt liv med. Ibland måste man prioritera vad man tycker är viktigast och det har jag gjort.





Nu har jag istället nya drömmar och planer !



Att jobba i Tyskland kommer alltid vara en dröm för mig.
Vem vet, någon dag kanske det blir verklighet. 




Cleaning mission !

Nu ska rummet städas och saneras ! 


När det är klart så ska jag fortsätta i stallet. Boxarna ska mockas noga men sadelkammaren får nog vänta till en annan dag.


Vad gör ni för kul idag ? :)




Bengt Dennis

Vi köpte Dennis 1996 som sällskap åt min första ponny, Molly. Han var då 4 år och tjock som en tunna !


Dennis är den ponny som jag lärt mig att hålla balansen på. Som ni vet så är shetlandsponnyer fulla av bus och de är otroliga matvrak så om vi var ute och red och han blev hungrig så drog han bara ner huvudet och började äta. Shettisar har också väldigt korta halsar så allt som oftast damp jag i backen vid de tillfällena. 

Under en ridtur när jag red honom barbacka på en bana som vi hade klippt upp på en åker så ramlade jag av honom 14 gånger ! Slå det om ni kan ;)




Dennis i vårt gamla stall.


Jag har så många minnen med Dennis. Alla mysiga skogsturer, som för övrigt tog evigheter då han har så korta ben och knappt kommer någonstans när han skrittar. 

Eller den gången han bara tvärstannade i skogen och vägrade gå. Jag är rätt envis av mig när det väl gäller och jag SKULLE vinna den fighten så jag satt på hans rygg och bara väntade ut honom. Från att solen stog högt på himlen till att den gick ner och det började skymma men jag gav mig inte !
Tillslut tröttnade Dennis och började skritta igen och efter den dagen hade jag aldrig mer problem med att få honom att gå fram.

När mina kompisar kom och red däremot så var han sådär envis. Han bara stog helt still och vägrade gå. Då bytte vi häst en stund och så fort jag hoppade upp så gick han fram. Men när vi bytte tillbaka så växte han fast i backen igen och vägrade gå. 
Det var bara jag och en kompis till, Isabelle, som han aldrig bråkade med. Envisa häst..




En utav de gångerna min lillebror red.


Jag och Dennis har faktiskt tävlat i hoppning 2 gånger. Första gången hoppade vi 20 cm och klarade det felfritt ! Andra gången däremot, hoppade vi 30 cm och jag ramlade av på 3e hindret. Som sagt, busiga shettisar.. xD

Under en period stog han på ridskolan i Nossebro. Det var inte så långvarigt då han inte trivdes på slutet men oj vad han drev med de små ridskoleryttarna ! Han la sig ner och rullade mitt under ridlektionen och ställde sig i mitten och vägrade gå. De hade inte en chans ! 

När jag växte ur honom så körde vi in honom och körde honom lite istället. Det tyckte han var jättekul men då hade han tappat en del i kondition så han orkade inte så långa sträckor. 



När jag började skolan i Kungsbacka hade jag bara möjlighet att ha med mig en häst, och det blev naturligtvis Sunnie. Därför blev Dennis och min D-ponny Nora kvar här i Jonslund och gick på lösdrift långt in på hösten, då Nora såldes. Dennis fick därför flytta till Johanna som sällskap till hennes shettis.

Där gick han till våren -08 då han inte behövdes som sällskap längre och vi behövde hitta någon som hade plats för honom och ville ta hand om honom på ett bra sätt.

Vi pratade med Martina och hon ville ha honom på lån, som sällskap till hennes häst. Han åkte dit och trivdes bra ! 




Första dagen hos Martina.


Efter något år ville Martina köpa Dennis så att hon kunde vara säker på att vi inte skulle komma och hämta hem honom någon dag. Det fick hon och Dennis var alltså inte våran ponny längre. 


Dagarna gick och blev till år. Mamma hade lite Facebook-kontakt med Martina så att vi visste att han hade det bra. 
Vid ett tillfälle fick han så svår fång att de bestämde sig för att ta bort honom. Men dagen efter de bestämt sig så var han uppe på benen igen och var piggare än på länge. Så han fick leva vidare, vilket jag är tacksam för idag !


Så för en vecka sen så fick mamma ett meddelande på Facebook. Det var Martina som undrade om vi visste någon som ville ha Dennis som sällskap då hon själv kunde inte ha kvar honom längre.
Jag tänkte en kort stund innan jag kom på att jag faktiskt hade en tom box i stallet. Självklart skulle Dennis få komma hem till mig igen !




Dennis hos Martina, dagen vi hämtade honom.


Så vi åkte och hämtade honom och nu står han ute i hagen. Hur underbart är inte det ? :) 
Vi ägde honom i 13 år, varav 12 år han stog hos oss. Nu, 3 år efter vi sålt honom, är han hemma igen. Älskade lilla ponny ♥










Ett litet livstecken

Jobb från 11-19 idag och nu på kvällen så har vi varit ute i stallet och fixat. 


Hästarna mår bra. Sunnie skrittades i onsdags och igår, idag hann jag tyvärr inte. Imorgon får vi se hur det blir, det ska ju tydligen snöa och regna ? :S

Jag funderar därför på att ha en liten stalldag imorgon. Mocka boxarna supernoga, skotta gödselstan osv. Kanske börja städa sadelkammaren, som jag för övrigt har planerat att göra i ca ett år xD


Dennis har stannat i sin hage sen jag byggde om den, det gillas ! Han får ju tyvärr inte gå med de stora hästarna eftersom de har en hösilagebal i hagen och han inte får äta hösilage pga sin fång.
Just nu är han jättefin i fötterna, han är lite stapplig men det är för att han är och alltid har varit väldigt ömfotad. Men jag kommer vara jätteförsiktig med hans foder så att inte hans fång blir värre.

Det känns helt overkligt att jag äger 3 hästar ! Och lite orimligt med tanke på min ekonomi men vill man något tillräckligt mycket så går det ;)











Mina tre superfina hästar ♥




Dagens ridpass

Ridningen idag gick bra !

Sunnie har nog saknat det lika mycket som jag, hon stog som ett ljus i stallet, trots att hon var själv inne. Under ridturen hade hon öronen framåt hela tiden och när hon märkte att vi började närma oss stallet så släpade hon fötterna efter sig och gick motvilligt hemåt. Söta häst ♥

Vi skrittade på åkern och det var helt okej underlag. Jag hoppas att det funkar att trava och galoppera där så småningom också. Nu ska vi 2 komma igång !





Större delen av dagen har gått åt till att ta hand om min sjuka pojkvän. Han har ca 39 graders feber och är varm som en spis, stackarn.. 
Alla i huset är sjuka förutom jag. Undrar hur lång tid det tar innan jag också är sängliggande ;)


Nu är det dags att sova.
God natt !




Ut och rida !

Nu ska jag ut i stallet för att testa att rida.

Ironiskt nog så tog hovslagaren av snösulorna på Sunnie i måndags. Jaja, förhoppningsvis går det ändå. Vi testar även utan broddar idag.

Mysigt ska det bli, det är ett bra tag sen jag red nu..







Tävlingsidé 2012

Såhär ser planen ut inför 2012:


Vi börjar året med en Clear Round. Den blir antingen i:

12/4  Alingsås eller
25/3  Essunga


Sen vill jag komma ut på lokal och den första kommer nog bli:

22/4  Trollhättans Sportryttare
De kommer dock ha sin tävling på Essungas ridklubb så det är ju nära och bra !


Sen finns det faktiskt ganska många tävlingar att välja på under året och jag har ingen anledning att bestämma mig för vilka vi ska åka på redan nu. Vi kommer ta dem som känns rätt just då helt enkelt !

Målet är i alla fall att starta Regionalt någon gång under året.


Jag skriver upp alla tävlingar som är aktuella för oss här så väljer jag ut vilka vi ska åka på allt eftersom.
De som är markerade är tävlingar jag skulle vilja åka på. 
(Självklart kan vi inte åka på alla de tävlingarna jag markerat då det blir för många helger i rad)


6/5  Svenljunga Ridklubb

12/5  Skaraborgs Fältrittklubb

18/5  Nygårds Ryttarsällskap  Terräng

20/5  Vartofta Rid- och Körsällskap
Partille Ridklubb

2/6  Nääs Ryttarförening
Ridklubben i Grästorp

9/6  Vänersborgs Ryttarförening     L/R

16/6  Nuntorp Hästsportklubb   L/R

24/6  Herrljunga Ridklubb    R

30/6  Essunga Ryttarförening    L/R

6/7  Ale-Jennylunds Ridklubb

15/7  Vänersborg Ryttarförening

2/8  Lilla Edet    L/R

3/8  Mariestads Ridklubb    L/R

5/8  Varaortens Ryttarförening

9/8  Alingsås Ryttarsällskap

11/8  Herrljunga Ridklubb    R

12/8  Norra Älvsborgs Ryttarförening

16/8  Alingsås Ryttarsällskap

17/8  Kungsbacka Ridklubb    L/R

19/8  Ridklubben i Grästorp

26/8  Loo Ryttarförening

1/9  Ale-Jennylunds Ridklubb

2/9  Essunga Ryttarförening
Nygårds Ryttarsällskap

5/9  Föreningen Gäseneryttarna

7/9  Alingsås Ryttarsällskap

8/9  Falbygdens Hästsportförening   R
Färgelanda Ridklubb    L/R

22/9  Trollhättans Fältrittklubb    L/R

29/9 Borås Fältrittklubb    R

20/10  Alingsås Ryttarsällskap
Nuntorp Hästsportklubb    R

21/10  Falbygdens Hästsportförening

4/11  Lidköpings Ridklubb

11/11 Alingsås Ryttarsällskap    R

18/11  Skaraortens Ryttarförening

1/12  Falbygdens Hästsportförening


Nu har ni ett litet hum om vart jag och Sunnie är i sommar. Vi kanske ses på några tävlingar ? ;)




Morning

Usch vad kallt och blåsigt det är ute idag !


Idag är det i vilket fall en helt vanlig, dock ledig, onsdag. 
Hästarna har gått ute en stund och jag hamnade i sängen igen och ska sätta på det nya avsnittet av Gossip Girl.

Under dagen ska stallet fixas, en ny bal ska rullas in i hagen och om det inte blåser allt för mycket så ska Sunnie skrittas. Det är dags att försöka få igång henne nu, även om det betyder att jag måste brodda inför varje ridtur. 


Nu ska jag kolla lite tävlingar och jag återkommer när jag vet hur debuten ser ut för mig och Sunnie !







Happy Valentine´s ?




14 frbeuari, alla hjärtans dag.

Tompa vaknade upp med 39,5 graders feber så dagen har vart lugn. Vi har myst framför första delen av Twilight Breaking Dawn och så har vi bakat muffins. 


Alla hjärtans dag är en mysig dag men jag tycker att den är lite överskattad ändå. Jag menar, ska man inte visa de man bryr sig om att man älskar dem varje dag ? Måste man ha en speciell dag då man ger varandra presenter, äter fin middag och går på bio ?
Nej, jag tycker att det känns mer äkta om Tompa spontant tar med mig på bio någon dag. Då vet jag att han verkligen vill göra det och inte bara gör det för att det är alla hjärtans dag och han känner sig tvingad.


Imorse var jag ute i några timmar och byggde en säkrare hage till Dennis. De stora hästarna har ju hö i sin hage hela tiden och det har inte han så det var tydligen mycket roligare att krypa in i deras hage.
Så nu har jag satt upp plankor som staket och än så länge står han kvar i rätt hage.

Har jag sagt att jag är en jäkel på att bygga saker ? Nu vet ni ;)


Nu ska jag fortsätta mysa med min pojkvän innan jag går ut och gör stallet och tar in hästarna.







God morgon

Jag är riktigt trött och seg idag. Inte så konstigt då det har vart väldigt dåligt med sömn denna helgen..


Nu ska jag gå ut och kolla så att hästarna har det bra och att alla står i rätt hagar. 14.00 kommer hovslagaren så då får de komma in en stund. Men när han är färdig så får de komma ut några timmar igen.


Senare i eftermiddag ska vi ta bilen till isen och leka lite. Det kommer en del roligt folk också så det blir nog kul !


Nu får jag sätta fart, jag är hungrig ! ;)





Tänk att denna sötingen står ute i hagen nu :)




Bengt Dennis f. 1992

Nu står Dennis ute i stallet och jag kan fortfarande inte tro att det är sant ! Min lilla skrutt ♥


En utförlig presentation om Dennis kommer !


Jag fick några fina bilder från dagen:




Första mötet efter 4 år.














Han fick hälsa på sina nya kompisar.
































Världens sötaste lilla ponny ♥




Nu är det dags !

Nu åker vi och hämtar min lilla sötnos :D
Vi hörs senare !







Partylördag

Lördag idag, eller ja, lördagen är ju snart slut. 

Ikväll ska jag och Sanna till Kronan och göra dansgolvet osäkert ! Haha, nej det blir nog inte mycket dansande för min del, mina fötter värker efter den här arbetsveckan. Men vi ska dit i alla fall och vi ska ha riktigt roligt !
Jag måste ju fira lite nu när min älskade gamla ponny kommer hem igen :)


Dennis box är halmad och klar, imorgon ska jag åka och hämta lite svagare hö till honom och fixa en egen hage till honom. Han har tidigare haft lite fångkänningar och får nu bara äta svagt hö. Därför får han inte gå med de andra hästarna för tillfället eftersom de har en hösilagebal i hagen. 
Men han kommer se dem hela tiden och de kommer kunna nosa på varandra över staketet. 

Jag kommer inte ihåg om Sunnie har träffat honom innan men i vilket fall ska det bli kul att se vad Sunnie och Duff tycker om sin nya lilla kompis !




Bengt Dennis.


Nu ska jag äta tacos och sen bär det av till Vara. 
Ha en rolig lördagskväll allihop, det ska jag ha ! ;)




Dennis ska komma hem igen !

Jag hinner egentligen inte blogga, jag ska upp och jobba imorgon men jag måste berätta en jätterolig nyhet !! :D


På söndag kommer en gammal familjemedlem hem igen ! Min andra ponny, en shetlandsponny som heter Dennis. Vi köpte honom när han var 4 och sålde honom när jag hade flyttat till skolan i Kungsbacka då jag inte kunde ha honom på skolan. Vi ägde honom alltså i 12 år och nu ska han äntligen få komma hem till oss igen ! :)


Han har haft det jättebra hos sina nuvarande ägare men nu kan de tyvärr inte ha kvar honom längre. Hon skickade ett meddelande till mamma och frågade om vi vet någon som vill ta hand om honom hans sista år (han är 20 i år och har förhoppningsvis 10 år kvar). 
Jag tänkte efter en kort stund innan jag kom fram till att han självklart ska komma till oss och nu är det bestämt.
Jag är så glad ! :D 


Det känns lite som att ödet har spelat sitt spel, eller vad säger ni ? ;)





Världens sötaste lilla ponny (som faktiskt heter Bengt i förnamn, alltså Bengt Dennis, haha !)
Så fort jag hinner så kommer det upp en presentation om Dennis här på bloggen :)



Mobilbloggar

Nu ska jag ut och fixa stallet. När jag kommer in och har duschat så kommer lite uppdatering om helgen :)

God morgon

Nu sitter jag och ska äta frukost. Rostmacka med ägg och kaviar, mums !

Hästarna är ute i hagen och tuggar på sin hösilagebal och stallet är mockat. Jag känner mig lite hurtig faktiskt !
Tyvärr så blev det ingen powerwalk nu på morgonen, det är så himla kallt ute idag. Men efter frukosten ska jag puscha mig att göra så många situps och armhävningar som jag orkar och göra plankan och några andra övningar. Nu är det dags att jag också kommer igång inför årets tävlingar och träningar !

Sen är det jobb till 20.00, segt..


Ha en bra dag allihop ! :)







Outfit på årets första tävling

Såhär kommer jag och Sunnie se ut på våran första tävling för i år:





Snyggt va ? :)


Jag har dock inte bestämt om jag ska rida med kavaj eller inte. 



Vad tycker ni ? Med eller utan kavaj till denna outfit ? :)




Mycket jobb = :)

Som det ser ut nu så kommer jag jobba varje dag fram till söndag. 
Visst hade det vart skönt att vara ledig någon dag men jag klagar inte. Ju mer jag jobbar desto mer kan jag och Sunnie tävla sen när hon är igång :)


Eftersom hon har stått pga av underlaget sen ett tag tillbaka så kommer vi inte vara igång för tävlingen i mars som jag hade tänkt från början. Tråkigt då jag aldrig tävlat i Vänersborg innan och verkligen såg fram emot det.

Men nu ska jag kolla efter en ny tävling och tagga om inför den. Så fort hovslagaren har vart här så ska jag börja brodda henne inför varje ridtur och då hoppas jag att det går att rida lite smått. 


Nu ska jag sätta på ett avsnitt av Gossip Girl och sen är det nästan sovdags.
God natt !







Nya ridbyxor

Mina ridbyxor från Mountain Horse skickades igår och idag låg dem i min brevlåda. Jag bara älskar när leveranser går så fort !





Jag är så nöjd !
Nu kommer både jag och Sunnie vara supersnygga på tävlingarna i år :)

De vita ridbyxorna kommer passa bra ihop med de nya stövlarna.





Jag måste verkligen ta nya bilder på mina stövlar..




Mobilbloggar

Jag fick hoppa in och jobba idag också då det nu är 2 anställda på jobbet som är sjuka. More money for me ! ;) Nu är jag hemma hos Daniel och Sanna och ska vara lite social istället för att sitta vid mobilen. So Long !

Isklumpar

Dagens jobbpass är avklarat och jag var idag med på min första stängning. Det var inte så svårt så det kommer inte ta lång tid innan jag kan stänga själv. 

Imorgon är jag ledig men sen är det jobb från torsdag - söndag.


Idag fixade Tompa hela stallet själv (tack hjärtat) så jag har knappt vart i stallet alls. Det känns väldigt ovanligt men han erbjöd sig så då kan jag ju inte säga nej ;)


Beroende på hur kallt och halt det är imorgon så blir det kanske en skrittur för Sunnies del. 
Jag gillar inte direkt att rida i kyla men det går. Tyvärr så är de vinterskorna jag köpte till stallet skitdåliga och håller inte ens fötterna varma när det är nollgradigt. Jag som dessutom fryser väldigt lätt om mina fötter tycker inte det är jättekul att sitta av hästen efter en timme med isklumpar till fötter och knappt kunna gå resten av dagen.

Nej, vi får hålla tummarna på att det fortsätter åt det mildare hållet och att det blir vår snart !







Jippie !

Jag läste nyss att mina vita ridbyxor från Mountain Horse skickades idag så de kommer till mig innan helgen. Hur underbart ?





Ridbyxorna hittade jag på "Begagnade hästprylar" på Facebook. En bra sida med en massa begagnade, roliga och billiga och saker. Jag gav tex 450 för dessa ridbyxor som bara använts 3 gånger. Som hittat !

När jag får min lön ska jag kika in där igen och då får vi se vad jag hittar ;)




Nya tävlingsridbyxor

Om allt går som det ska så är de här ridbyxorna på väg hem till mig snart !





Äntligen, de är så otroligt snygga !

De kommer passa så bra till de nya stövlarna. Jag funderar även på att variera lite detta året och tävla i kavaj då och då. Det kommer se så stilrent och snyggt ut :)




Måndagkväll

Idag har jag och Tompa haft en riktig mysdag !
Frukost på sängen och Scrubs, ibland är det skönt att vara ledig :)

Imorgon ska jag dock jobba 14.00 - 21.00. Segt att sluta så sent men desto bättre betalt ;)


Hästarna är för övrigt väldigt nöjda med sin hösilagebal i hagen och det positiva är att jag inte behöver fixa någon som fodrar under tiden jag är på jobbet. 


Jag längtar så tills jag och Sunnie kommer igång igen ! Och tills det tinar i backen så att vi kan börja träna ordentligt i padocken. Det var länge sen vi red ett riktigt renodlat dressyrpass, men det ska de bli desto fler av detta året !




Sunnie med sin sommarmage.




Sunnie Girl




Mitt fina hjärta ♥




Wow !

Jag såg precis en film på Ponnysanning:





Vilken tuff liten kille ! Tror ni att han kommer bli något stort en dag eller ? ;)




Söndag

Äntligen börjar det bli lite varmare ute igen ! Jag hoppas verkligen att det går åt rätt håll nu så att jag kan sätta igång Sunnie snart. Men det känns som att det mest är önsketankar..

Hovslagaren kommer ut nästa vecka och då får ju Sunnie nya och fräscha skor. Då tänkte jag hålla broddhålen fräscha så att jag faktiskt kan börja sätta igång henne så smått. Jag längtar :)


Det har vart en del jobb det sista, idag tex, vilket bara är bra då jag får mer pengar så att jag förhoppningsvis kan tävla en del när Sunnie är igång. 
Hur veckan som kommer ser ut i jobbväg vet jag inte än. En kollega börjar bli sjuk igen och om hon blir det får jag hoppa in och jobba tisdag-söndag. Tuff vecka men bra betalt ;)


Förresten så har jag tillfälligt löst problemet med Sunnie och hagtråden. Idag så rullade vi ut en hösilagebal i hagen och då har hon något att sysselsätta sig med istället för att hänga på tråden. 
Det är perfekt nu när det är så kallt också, då kan hästarna äta och hålla sig varma hela dagen.


Nu ska jag sätta på det senaste avsnittet av Ponnyakuten och mysa ner mig i sängen !







Tips: Horze

Just nu har Horze en härlig rea på deras hemsida !

Jag själv kollar in deras tjocktröjor och det finns en hel del jag hade velat klicka hem till mig. Tyvärr så tillåter inte plånboken det just nu men priserna ligger hyffsat lågt även när det inte är rea :)







Nya istiden ?

Behöver jag ens säga att det är superkallt ute ? 20 minusgrader har vi här hos oss..


Alldeles strax ska vi gå ut och göra stallet och ta in hästarna. Jag tror inte att de klagar nu när det är så kallt.

Kvällen ska spenderas i Vara där vi ska äta god mat och så ska Tompa vara chaufför. Jag själv är lite sugen på att gå ut men jag börjar jobba kl 13 imorgon så det blir inget med det :)


Ha en trevlig kväll allihopa ! :)







Trasig hage

När jag gav hästarna lunch förut idag såg jag att Sunnie inte hade vart på tråden något alls idag och jag trodde att hon äntligen kanske börjar lära sig.

Men förut när de fick eftermiddagshöet så hade hon undertråden mellan frambenen och bakbenen.


Jag blir så trött på henne ! Tråden är trasig var och varannan dag när jag kommer ut till stallet och nu när det är så superkallt så går även plaststolparna sönder jättelätt. 

Eftersom hon går med 2 täcken på sig så känner hon inte strömmen och står därför och hänger mot tråden tills den går av, alternativt tills stolpen går av.


Någon dag snart, när jag inte jobbar, ska jag laga den stora hagen och släppa ut dem där. Förhoppningsvis har de mer att hitta på i den stora hagen så att Sunnie inte blir så rastlös och börjar hänga på tråden. Gör hon det ändå så kommer båda hästarna vara på rymmen, kul..

Jaja, det krävs att testa i alla fall. Om det inte funkar så får de i alla fall gå i en större hage ett tag och ha kul. 



Imorgon ska jag jobba från 8-12, sen äker jag och Tompa med Daniel och Sanna till Trollhättan. De ska nämligen tatuera sig ! 
Från början var det meningen att jag också skulle tatuera mig imorgon och vad jag såg fram emot det ! Men jag såg det viktigare att ha en bil istället för en tatuering så det får vänta ett tag. 
Det känns som om man börjar växa upp lite när man resonerar så ;)


Nu blir det kvällsmat och sen ska hästarna in för natten.
Jag passar också på att säga god natt då det blir tidigt sängdags för mig ikväll.
Så, god natt ! :)







Läkaren

Var ju som sagt hos läkaren idag. Tyvärr så sitter det djupare i jumskeln så att man inte kunde se något med ultraljud. Så nu ska jag få en remiss till en magnetröntgen, nu också för svanskotan som jag berättade idag att jag har problem med.

De tror att olyckan jag var med om förra året är orsaken till alla smärtor. Jag säger bara: synd att jag inte hade en personförsäkring när olyckan hände, då hade jag fått en go försäkringspeng nu !


Förhoppningsvis behöver jag inte vänta lika länge på magnetröntgen, men man ska aldrig säga aldrig..







RSS 2.0