Snabb update


Nu är jag hemma på lunch och har ätit en pan pizza. Nyttigt, jag vet, men jag brukar ju inte vara direkt nyttig annars heller ;)
Dessutom sa dem på jobbet att de tyckte att jag har gått ner i vikt så fine med mig !


Efter jobbet ska jag ut och fixa stallet, som vanligt. Sunnie ska ridas då hon vilade igår och förhoppningsvis så får vi sällskap av Tompa :)

Ikväll ska vi spendera kvällen med Skåne och Sanna och imorgon åker jag och kollar på Regional hopptävling för ponny i Essunga :)

Lite snabbt om dagen för jag kommer antagligen inte hinna uppdatera sen.



Stallet


Nu ska jag ut i stallet. Först ska det mockas och fyllas vatten och sen, om jag orkar jag är så otroligt matt idag, så ska Sunnie motioneras.
Om hon får vila idag så gör det inget eftersom det var en vecka sen hon vilade sist, men helst ska hon ridas. 

Ciao !




Mina kommande älsklingar !


Äntligen har jag fått beställt mina De Niro The Rose stövlar !! :D



Nu hoppas jag bara att de sitter bra och är lika snygga i verkligheten. 
Tyvärr så får jag vänta i 6-8 veckor så det är tveksamt om jag kommer hinna tävla med dem i år..
4 900 kr går dem på men det är det värt !


Vad tycker ni, är de snygga ? :)



Hoppning


Hoppningen idag gick sådär, Sunnie tyckte att det var lite för kul och var stark och la sig i handen nästan hela ridpasset. Inför varje språng tog hon fart och hoppade flackt och utan teknik. Stundvis gick det bra men vi fick bara ett språng som kändes bra under hela ridpasset.. 

Jag tror att jag hade lite för höga förväntningar på dagens hoppass och därför krävde lite för mycket utav Sunnie. Samtidigt så måste man ju tänja på gränserna ibland för att komma framåt men idag var nog inte rätt dag för att göra det. 

Här kommer en film på en lydnadsövning vi gjorde idag. Denna gången gjorde hon det ok men jag hade velat ha lite mer reaktioner för hjälperna och att hon skulle fokusera bättre på mig.





Och en film från avtravningen där hon faktiskt var fin:





Imorgon blir det bara skritt och trav ett lätt pass i skogen för Sunnies del.

Nu ska jag sätta på en film och det skulle inte förvåna mig om jag somnar framför den.

God natt !




Söndag


Ja, söndag idag och vi har bara slappat hela förmiddagen. 

Nu ska vi äta lunch hos några kompisar innan vi åker ut till stallet.
Det blir en ridtur till padocken för att hoppa lite. Inget stort eftersom hon bara har gått några dagar efter vilan efter vaccinationen. Men nu är det verkligen dags att komma igång då det bara är 3 veckor kvar till Clear Rounden i Essunga och helgen efter det så åker vi på en lokal i Falköping. 

Jag ska se om jag kan få något litet filmklipp på hoppningen ;)







Lördagskväll

Nu är jag på väg hem från Skövde, kvällen blev inte riktigt som tänkt men vi har haft kul ändå. Ridpasset idag gick riktigt bra, jag red Sunnie på graman i skogen och hon var riktigt fin ! Turen till padocken blir imorgon istället och då ska vi även hoppa lite smått. När vi kommer hem ska jag sova med en gång för jag är jattetrött. Så god natt så hörs vi imorgon :)

Dagens planer


Idag åkte vi från Vara halv 8 och släppte ut hästarna här hemma. Sen gick vi och la oss och sov i 2 timmar, det var behövligt. 

Idag ska vi hinna med en del saker:
- Tvätta både min och Tompas bilar + motortvätta min + meka med Tompas
- Rida till padocken och fixa stallet
- Laga hagen (om vi hinner)
- Bilträff i Skövde ikväll

Ok, det lät inte som så mycket men det kommer ta hela dagen. Därför måste jag sätta igång nu :)







Äntligen fredag !


Fredag, hemma från jobbet och jag hamnade visst vid datorn igen ;)


Fast jag är strax på väg till stallet, jag ska bara äta något först. 
Idag blir det ett lite kortare men mer intensivt ridpass i skogen. Jag ska försöka få henne att bli lättare i handen idag då hon låg på lite väl mycket igår. 

Sen ska stallet fixas och ikväll så åker vi in till Vara. Där skulle jag och Tompa förmodligen ha en myskväll så det blir inte mycket uppdaterat idag. 

Jag väntar också på att Skara Hästsport ska ringa. De skulle ringa upp igår bara en liten stund efter jag ringde dem men det glömde dem nog av. Jag ger dem till måndag innan jag ringer till dem igen. Jag vill ju ha mina stövlar ! :)


Nej, mat var det ja ! ;)







Dagens ridpass


Ridturen idag var mysig, det fick bli en blandning mellan uteritt och lite markarbete eftersom hon inte gått ordentligt på en vecka. Det blev inte en superlång ridtur men vi var ute i 1½ timme i alla fall.
Det märktes lite på henne att hon har haft halvvila, hon tittade på allt (som vanligt i och för sig) och så gjorde hon sig lång ibland och försökte dra tyglarna ur händerna på mig. Till hennes besvikelse så lyckades hon inte med det ;)
Hon gjorde några fina längningar i traven där hon verkligen vilade på steget och hon hade en rund galopp så jag är nöjd med dagens pass ändå :)

På vägen hem "lånade" jag ett äpple ur någons trädgård, gud vad gott det var ! Sunnie fick äppleskrutten, jag inte hade nått äpplet om jag inte hade vänt och vridit mig på hennes rygg xD


Nu blir det film en liten stund innan det är dags att sova.
God natt !




Vi red förbi grushålan idag med och jag tror att jag fick någon mysig bild. Men den kommer upp någon annan dag.




Storm ?


Ja, det är lite utav en storm ute idag, jag funderar på om jag ens kommer kunna sitta kvar på hästryggen när jag rider ;)
Förhoppningsvis så slipper vi regnet i alla fall och då ska det nog gå bra !


Jag hade tänkt att ta den där lite längre turen med Sunnie idag och så ska stallet fixas. Innan jag kilar ut i stallet ska jag ringa Skara Hästsport eftersom dem inte ringt upp mig än. Håll tummarna för att stövlarna inte blir för dyra !


Nu har jag helt plötsligt bråttom, hur lyckas det alltid bli så att man fastnar framför datorn ?







Skara Hästsport


Nu är jag nyss hemkommen från Skara Hästsport där jag har provat ut vilken storlek jag ska ha på stövlarna.
Det blir antagligen ett par De Niro The Rose, beroende på vad allt kostar med frakt.
Om det skulle bli för dyrt så kommer jag istället att köpa ett par De Niro "original" (har ingen aning om vad de heter). Det var den stöveln jag provade idag och den satt perfekt och var jätteskön, jag bara hoppas att The Rosestöveln sitter lika bra..


Så nu vet ni vart jag har hållt hus och imorgon kanske ett par nya stövlar är på väg till mig ! :)




De Niro The Rose.


Nu ska jag somna bredvid min underbara pojkvän ♥




Det tar aldrig slut !


Regnet fortsätter att ösa ner och jag har suttit ute i regnet hela dagen och rensat ogräs. Hela jag var som en isklump när jag kom hem så jag stannade inne en stund för att värma mig. 

Nu ska jag traska ut i stallet för att bli kall igen. Stallet ska fixas och Sunnie ska ridas. Men den där långturen jag pratade om igår kommer nog inte hända idag och jag tror inte att Sunnie klagar. Däremot ska hon skrittas och travas ett lite kortare pass så det är bara att pälsa på sig. Jag ska också rota fram halsduken och ett par tjockare vantar. 


Annars händer det inte så mycket spännande idag. 




Härliga sommarväder ♥




En vanlig måndag


Det blev ingen ridning idag eftersom Tompa behövde ha hjälp med att meka med en bil. Lite tråkigt men jag tänkte ta igen det imorgon med en lååång tur me mycket skritt och lite trav och kanske någon galopp. 

Sunnie har ju bara skrittats i en vecka så hon har egentligen inte tappat någonting men jag är hellre lite för försiktig än stressar och får ett sämre resultat.

Jag ryktade Sunnie en stund i alla fall, sen fick hon på sig ett fleecetäcke och så pussade jag lite på henne och hon verkade ganska nöjd ändå :)
Nu står hästarna och tuggar på sitt kvällshö och jag får säga att det är rätt skönt att veta att de står inne när man hör regnet smattra mot taket. Lite mysigt med höst är det allt ;)

Imorgon har jag även tänkt avmaska hästarna så att det är gjort. Då behöver jag inte tänka på varken vaccinering eller avmaskning mer det här året. 


Nu ska vi sätta på en film och så hoppas jag att jag får sova ordentligt inatt !
God natt :)




Svar på kommentar


Jag fick en kommentar tidigare idag, självklart var den anonym:

Anonym om Morning:
Vad tycker du om Sanna som driver www.victoriaochsanna.blogg.se?

Ja, vad spelar det egentligen dig för roll vad jag tycker om Sanna, du har väl redan din egen uppfattning om henne ? Men om du verkligen måste veta så ska jag svara.

För några år sedan var jag med som hästskötare åt Sanna nästan varje helg och jag har praktiskt taget bott hos henne på somrarna. Jag har tävlat hennes mammas storhäst och min häst Sunnie har jag även köpt från hennes mamma.

Jag har alltså spenderat väldigt mycket tid med henne och jag tycker att hon är en trevlig och rolig tjej. Hon har två fina hästar som hon rider bra och jag tror att hon kan gå långt om hon verkligen satsar.


Så, det är vad jag tycker om Sanna. Var det som du förväntade dig ? ;)




Morning

Idag fick jag en längre sovmorgon. Men jag vet inte vad det har tagit åt mamma, hon brukar inte vilja gå upp tidigt och släppa ut hästarna annars men denna helgen har det hänt två gånger. Tack mamma ! :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åker vi till mormor och morfar. 
Efter det åker vi hem och hämtar hösilage och halm och sen ska jag och Sunnie ut på en lite längre cykeltur, om vädret tillåter. Förhoppningsvis så följer Tompa och Stina med också. 

Jag är så ridsugen nu så imorgon måsste jag rida i alla fall en liten stund :)

Haha, luddigt inlägg men jag är inte riktigt klar i huvudet än ;)







Trött


Nu känner jag mig väldigt trött och det ska bli skönt att krypa ner i sängen om en stund. 


Som vanligt så tog mekningen längre tid än vad som var tänkt men vi kom ut i stallet i god tid och hann med allt som jag ville ha gjort ändå.
Jag cyklade med Sunnie idag med och hon tyckte att det var lika roligt idag. Underbara häst !
Jag tror att jag cyklar med henne imorgon också, så det blir ridning först på måndag. 


Imorgon ska vi först äta middag hos mormor och morfar och sen ska vi åka till två olika gårdar för att hämta halm och hösilage. Det har tagit upp en del av min hjärnkapacitet att gå runt och tänka på det det sista så det är lika bra att få det gjort ;)


Nej, snart går ögonen i kors, dags att antingen hitta på något eller sova. Jag röstar på det sista alternativet !




Sunnie gillar hösilage !




God morgon !


Så blev det med min sovmorgon, jag vaknade lite efter 9..


Nu ska vi åka iväg för att meka lite. Senare i eftermiddag åker vi ut till stallet och motionerar Sunnie. Jag är väldigt sugen på att ta nya kort på mig och Sunnie men vi får se hur det blir. Jag skulle helst låna en systemkamera då med så att det blir fina bilder. 

Kommer vi hem i tid från garaget så hinner jag nog äntligen skriva klart inlägget om Sunnie :)


Ni får ha en bra lördag, jag kommer med update så fort jag hinner :)







Natti


Det har vart en lång och stressig dag idag så nu ska jag slappna av till en film. Jag hoppas att jag kan få med mig Tompa, som verkar ha fastnat vid datorn.


Imorgon ska jag först ta en sovmorgon, sen antar jag att vi åker och mekar en stund innan vi åker ut till stallet för att motionera Sunnie. Jag tror vi kör på ett cykelpass imorgon också ;)

Enda anledningen till att jag får en sovmorgon imorgon är för att mamma erbjöd sig att gå upp och släppa ut hästarna imorgon bitti. Helt underbart, tack mamma !


God natt !







My precious


Kolla vad jag fick med mig hem från jobbet förra veckan:



Snygg va ? Det är inte alla som rider omkring med en reflexväst med sitt namn på ;)
Det blir i alla fall lite roligare att ta på sig en annars så ful reflexväst. 




En hel månad kvar


Idag är det exakt en månad kvar till min och Sunnies tävlingsdebut för i år.
Tror ni jag längtar eller ? :D

Första tävlingen är ju en Clear Round men helgen efter det så startar vi en lokal. 
Min och Sunnies första omhoppning och om vi har tur så hamnar vi på prisutdelning.

Haha, vem försöker jag lura ? Det är klart vi kommer till prisutdelning ! ;)




Jag och Sunnie på prisutdelning i Vara.




Min och Sunnies cykeltur


Jag och Sunnie var ju som sagt ute på en cykeltur tidigare idag. Här kommer en film från den:








Hon är så duktig min fina lilla prinsessa :)


Jag tvekade inte en sekund på att cykla med Sunnie.
Cykeln är hon mycket van vid eftersom Tompa alltid följer med på cykeln när vi är ute och rider. 
Hon kan vara lättskrämd och bli livrädd för en del helt meningslösa saker men hon är mycket lugnare när jag går, eller i detta fallet, cyklar bredvid henne.

Jag på henne till 120% och hon litar på mig lika mycket. Med det kommer man långt !


Som sagt, får man inte rida själv och fortfarande vill att hästen ska få röra på sig så är detta en jättebra metod ;)




Tjenamors !


Hemma från jobbet, det har vart en otroligt stressig dag idag.
Min chef fick höra imorse att det ska bli frost inatt och då är det ju väldigt bråttom med att få in alla växter som inte överlever frosten. Så idag har jag slitit som ett djur ;)


Nu ska jag gå ut och fixa stallet och sen ska Sunnie motioneras, på ett lite speciellt sätt. 
Jag ska testa en ny grej med henne. Eftersom jag inte får trava riktigt än och Sunnie behöver röra sig mer än vad hon gör denna veckan så ska jag cykla och ha med henne i grimskafft. Det gjorde jag med mina ponnyer men för Sunnie så blir det första gången. 
På så sätt så kan Sunnie trava lite utan att jag gör det. Smart va ? ;)


Underbart höstväder är det idag i alla fall.

Några bilder från hagen igår:



Sunnie ville inte riktigt stå still först utan envisades med att komma fram och hälsa hela tiden.









Bild från idag, himlen är sådär underbart blå som den bara är på hösten.


Nu ska jag kila ut i stallet !




Stall, ridhus och GP-hinder


Nu är jag inne från stallet. Sunnie fick sig en promenad på ca 30 minuter och så har jag fixat stallet. 

Jag fick sällskap av Emelie och det är alltid lika trevligt. Jag var lite deppig när hon kom ut men som alltid när jag pratar med henne så blir jag på så bra humör. Tummen upp för såna vänner !


Vi har i alla fall kommit fram till att om jag får 5 miljoner så ska jag bygga ett nytt stall med ridhus, padock och supersnygga GP-hinder. Emelie ska få stå där gratis med Amelia, visst är jag snäll ? ;)


Nej nu är det dags för film och mys med pojkvän.
God natt !




Måsas Amelia.




Farmor 75


Nu ska jag åka och fira min farmor som fyller 75 år idag !
Jag har inte träffat henne sen i februari så det ska bli jättekul :)

Jag ska promenera med Sunnie idag om inte vädret blir allt för äckligt. Stallet ska också fixas men allt det där tar jag när jag kommer hem.


Nu har jag bråttom !




Stallsällskap


Idag ska jag få sällskap i stallet, Sanna kommer ut och ska pyssla med Duff. Jag ska promenera med Sunnie och förhoppningsvis så följer dem med då också :)

Skönt att det har spruckit upp nu i alla fall, så att vi slipper gå i spöregn. 


Nej nu har jag bråttom, vi hörs senare !




Söt bild på mig och Sanna !




Vaccination, check !


Nu behöver jag inte tänka på att vaccinera Sunnie längre, nu är det gjort ! Och snäll var hon :)

Jag hade tänkt att promenera med henne idag men det är ju stormväder ute, så hon får vila idag igen. Just nu står hon i sin box och tuggar hö.


Inlägget om Sunnie blir inte klart idag heller eftersom vi antagligen ska åka till Skövde och köpa bil. Därför blir det ingen mer uppdatering idag heller, jag hoppas ni överlever ;)







God natt


Jag hinner tyvärr inte skriva färdigt inlägget om Sunnie idag. Tompa kom hem tidigare än jag hade tänkt så nu ska vi mysa framför en film.

Sunnie fick ingen promenad eftersom det spöregnar ute. Men hon verkade inte klaga då hon travade in i boxen för att få äta kraftfoder och hö. Det är en hungrig dam det där ;)

Nej god natt på er ! :)




Nu är det inte lång tid kvar tills snön kommer..




Soon !


Nu ska jag sätta mig och skriva inlägget om min och Sunnies resa. 
Det är inte säkert att jag hinner färdigt innan det är dags att gå ut i stallet men jag ska försöka få upp inlägget här innan jag ska sova i alla fall :)




Överbelastning


Nu är jag hemma från sjukgymnasten och det visade sig bara vara en överbelastning. Ont som satan gör det fortfarande.. Men det är väl bara att vänta ut det hela.

Jag ska ta det lugnt med ridningen i en vecka så att musklerna får vila sig lite. 
Först blev jag lite besviken eftersom jag måste få igång henne ordentligt till tävlingarna. Men sen kom jag på att jag kan ju lika gärna vaccinera Sunnie så att hon också ska ta det lugnt denna veckan.
Smart va ? :)

Så imorgon bitti ringer jag till Vara veterinärstation och så är pojkvän så snäll att han är hemma när veterinären kommer imorgon. Det ska nog bli bra det här också tillslut !


Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag ger mig ut i stallet för att mocka och promenera en stund med Sunnie. 




Min fina tjej ♥




Sjukgymnast


Nu åker jag till sjukgymnasten i Vara.
Förhoppningsvis kan de säga vad som är fel på mig !




Film från hoppningen


Här får ni en kort film på ett språng från igår:




Hon är lite lång och ser lite loj ut då vi inte gjorde några speciella övningar under framridningen.


Det var tur att jag red med den här fula ventilationshjälmen förresten, annars hade jag nog svimmat av överhettning eftersom det var så kvavt ute ;)




Måndag


Måndag och första jobbdagen för veckan. Eller ?

Nej, så ser det inte ut för mig. 
Jag har haft ont i ljumsken i över en vecka. Och nu snackar vi verkligen ont, det är knappt så att jag kan rida och jag kan knappt vända på mig i sängen. 
Jag har ändå vart duktig och gått till jobbet trots smärtan eftersom vi hade öppet hus förra veckan. Men nu funkar det inte längre. Jag har sovit jättedåligt i över en veckas tid och är helt slut !

Så nu har jag ringt till vårdcentralen som ska ringa upp senare. Hur min chef kommer reagera får vi se, jag antar att de börjar tröttna på att jag är hemma för olika skador. Men har man ont så ska man inte behöva jobba, för då kan man istället förstöra sig inför framtiden. Och det har ju inte direkt vart några småsaker..


Jag som hoppades att det skulle gå över av sig själv..




Hoppning


Idag kom vi iväg till padocken och fick hoppat lite. 

De första sprången hoppade vi ca 40 cm och jag lät henne taxera så mycket som möjligt själv. Hon gjorde det rätt bra får jag säga. 
Men när hindren blev lite högre så fick hon lite svårare för att se avståndet själv. Hon blev så ivrig och ville så mycket och då kom vi lite nära ibland. 

Tillslut så låg räcket på ca 1m, högre än så blev det inte idag eftersom hon inte hoppat ordentligt på hela sommaren. I början så tyckte jag att det såg lite högt ut men ju mer vi hoppade desto mer försvann tveksamheten hos mig. Så idag la vi en bra grund inför höstens tävlingar och idag kändes det inte helt omöjligt att kanske starta 1.10 snart :)

Jag blev ju inte mindre tävlingssugen efter dagens ridpass i alla fall ;)




Jag och Sunnie 1.10.




God natt


Jag har ju lovat er ett inlägg om hur Sunnie hamnade hos mig. Tyvärr så orkar jag inte skriva det nu, jag vill ju gärna att det ska bli bra också. Men så snart som möjligt så kommer det upp här !


Jag är också väldigt sugen på att byta design på bloggen. Jag har ju haft den här ett tag och har tröttnat på färgen. Nu skulle jag vilja ha en mer diskret färg. Det får bli någon dag när jag har tid och är på bra humör för annars blir jag bara förbannad på alla koder och sånt xD


Nu ska jag, som vanligt, sätta på en film innan vi ska sova. Inatt får vi gå upp igen för att vara chaufförer och sen får vi somna om ute i Jonslund. Behöver jag säga att jag ska sova imorgon ? Men inte för länge eftersom vi ska till padocken och sen så är det kalas för min kära granne och sällskapskompis Emelie.

God natt !







Dagens ridning


Dagens ridning gick inte jättebra.

Det var meningen att vi skulle ta det lugnt idag eftersom vi ska rida till padocken imorgon för att hoppa lite. Men det gick ju som det gick.

Jag testade att rida henne på ett rakt gummibett och hon var jättefin i traven, tog ett bra stöd på bettet och gick i en helt okej form. 
Men när vi började galoppera så bara hon stängde av och fokuserade på allt utom mig. Det kvittade vad jag gjorde, det gick inte att ändra på. 
Istället för att acceptera det och bara ta trav idag så var jag (dum som jag är) tvungen att börja bråka med henne och försöka att reda ut det idag.

Det hade jag lika gärna kunnat strunta i eftersom det inte blev bättre ju mer jag red, men det är ju lätt att vara efterklok. Jag avslutade i alla fall innan hon blev trött och joggade av henne och skrittade hem. 


Imorgon taggar vi om för hoppning i padocken. Jag ska även ha magplatta på henne för första gången på nästan ett år så vi kan hoppa några lite större språng. Och med större språng så menar jag kanske 90 cm eftersom hon inte hoppat så mycket denna sommaren.

Inken ser såpass bra ut nu att jag nog ska kunna rida med magplatta en timma i veckan :)







Nya täcket


Sunnie i sitt nya täcke:









Snyggt var det ! :)




Det fixar sig alltid


Nu sitter jag här och kollar tävlingar igen och gud vad sugen jag blir ! Jag har faktiskt börjat fixa med licens och medlemsavgift.
Och nu har jag en plan !

Sunnie ska vaccineras innan den 22 september. Hon får ta det lite lugnt en vecka efter vaccinationen och sen kan jag rida henne som vanligt igen. 

Såhär ser våra tävlingar ut i höst, preliminärt:

16 oktober Clear Round i Essunga.
22 oktober Lokal Hopp i Alingsås el. 23 oktober Lokal Hopp i Falbygden.
6 november - Lokal Hopp Mariestad 90cm/1m
13 november - Lokal Hopp Skara klass ?
3 december - Lokal Hopp Falbygden klass ?
6 november - Lokal Hopp Mariestad
13 november - Lokal Hopp Skaraorten
3 december - Lokal Hopp Falbygden


Behöver jag säga att jag längtar ? ;)


Nu har vi gott om tid på oss att träna och börja hoppa banor på den höjden vi ska tävla på. 

Detta året ska jag försöka att tuffa till mig lite och kanske debutera 1.10, om jag känner mig redo för det. Sunnie klarar det utan problem, vi har ju hoppat banor på 1.20 på träning och enstaka hinder på 1.30, det är bara jag som sätter käppar i hjulen för oss. Men nu ska jag sluta tänka så mycket och bara rida !


Vad tror ni, blir det någon 1.10 för oss detta året ? :)




Jag och Sunnie 1.30.




Snart vaccination


Jag som så smått har börjat kolla runt efter tävlingar till mig och Sunnie kom på idag att hon ska vaccineras snart. Så då får vi vänta ytterligare lite till med årets tävlingsdebut. Jag som är så tävlingssugen !


Igår var jag och hämtade ut paketet från Hööks så idag ska det provas täcken ! Jag tror att Sunnie kommer bli supersnygg i sitt :) Dock så var det lite tunnare än vad jag hade tänkt mig.

Gårdagens ridning gick faktiskt riktigt bra. Sen jag satte igång Sunnie i våras så har vi haft fokus på att få henne att gå fram för skänkeln och få bättre framåtbjudning. Det har funkat väldigt bra och Sunnie har nu fått ett lite större steg.
Så igår red jag henne medvetet i undertempo och i en lång och låg form bara för att hon ska komma tillbaka och slappna av lite och det gick bra.

Nu ska jag gå ut och fixa stallet och sen ska Sunnie ridas, jag fortsätter nog med att rida henne i undertempo idag med så att hon får slappna av ordentligt.
Emellan detta kommer jag förmodligen hinna springa på toa ca 20 gånger då jag är på väg att få urinvägsinfektion. Alltid är det något..







Hej


Ett snabbt inlägg såhär på lunchen.

Igår var vårat öppet hus på jobbet så nu har jag förhoppningsvis mer tid till fritid.

Jag hinner inte mer just nu så håll utkik efter mer inlägg senare ! :)




Har ni sett sommarmagen förresten ? ;)



Dagens ridpass


Dagens ridpass blev lite längre och lite mer intensivt än vad jag hade tänkt från början. Men Sunnie skötte sig bra !


Vi travade som sagt över bommar med lite olika avstånd så att jag både fick korta och länga.
Så kom Tompa på den smarta idén att ha kort avstånd mellan de första bommarna och sedan långt avstånd mellan de sista, så att jag fick korta henne in och sen länga ut. Ett jättebra sätt att få hästen lyhörd och kvick för hjälperna !

Efter den övningen var Sunnie superfin och lösgjord, jag hade nästan ingenting i handen, vilket inte är så vanligt för Sunnie. Tyvärr så kom jag på först i efterhand att vi skulle filmat när hon var så fin..


På slutet så tog vi några skutt över ett räcke och Sunnie hade en stor och härlig galopp. Hon hoppade okej, hon var väl lite trött efter travarbetet men när vi började hoppa lite omhoppningssvängar så tog hon i riktigt bra och hoppade mig nästan ur sadeln något språng. Det ska bli så kul att få hoppa omhoppning med henne ! :)




Sunnie passade bra i det nya swarovskipannbandet.



Såhär såg vi ut idag.












Nu ska vi kolla på film innan vi ska sova.

God natt !




5 år tillsammans


Här om dagen kom jag på att jag nu har ägt Sunnie i lite mer än 5 år. 

Så fort jag får tid ska jag skriva ett lite mer detaljerat inlägg om hur hon hamnade hos mig och hur våran resa har sett ut :)




Bild från en utav de första gångerna jag såg Sunnie.




Söndag


Visst är det härligt med söndagar ? :)


Igår fick Sunnie vila men idag ska vi ta oss en tur till padocken och rida över upphöjda bommar och även hoppa lite. Det får bli lite hårdträning de närmaste veckorna så att vi kan komma ut på någon tävling i år i alla fall. 

Det ska bli kul att komma till padocken och få träna inom fyra staket, det var ju ett tag sen nu. Och jag tror att Sunnie kommer tycka att det är lika kul !
Jag tänkte testa det guldiga swarovskipannbandet på henne idag med så det blir nog lite bilder ;)




Jag och Sunnie för 4 år sen.




Dagens ridpass


Dagens ridpass gick ut på att jag och Sunnie skulle vara sams hela tiden och bara ha det mysigt. Jag kan säga att det lyckades vi med :)

Vi började med att skritta en lång stund och i en del av skogen där vi inte rider så ofta pga sumpigt underlag.
Vi red bland annat på denna mysiga vägen:



Vi mötte några människor som var ute och gick och cyklade. I vårat område är alla ute och går hela tiden så man är aldrig ensam i skogen. Jag får också ofta beröm för min fina häst, jättekul ! :)

Sen travade vi lite och hon fick gå precis som hon ville och hon var positiv och framåt hela tiden.


Inne på en annan stig i skogen hittade vi två stockar som hade blivit nedsågade och det var perfekt avstånd mellan dem för att hoppa studs. Så jag hoppade av, ställde Sunnie på ett ställe och började dra bort några grenar som var ivägen. Hon ställde sig och betade lite men gick aldrig för långt ifrån mig, min lilla sötnos.

Själva hoppningen gick bra, hon lyfte på benen och tyckte det var roligt. Vi hoppade inte så många gånger då studs lätt ger träningsvärk.

Sen travade jag av henne och så skrittade vi hem. En mysig ridtur med en nöjd häst och en nöjd ryttare !




Varierande humör


Idag har jag vart på ett otroligt varierat humör. Ena stunden har jag vart jätteglad och andra stunden förbannad. Haha, jag förstår inte hur det går ihop !


Nu ska jag strax gå ut i stallet för att mocka och rida Sunnie. Hon ska som sagt bara få lattja runt idag, det kan nog både hon och jag behöva :)


Det kan hända att det här blir den enda uppdateringen idag så ni får lite nya bilder som kompensation ;)




Sunnie i förrgår.
Vad gillar ni hennes orangea lindor ? ;) (tyvärr så blev färgen inte riktig på den här bilden)



Såhär fint äter Sunnie sitt krafftfoder xD



Lilla söta Stina.


Ha en trevlig kväll om vi inte hörs mer idag !




Dagens ridpass


Dagens ridpass gick inte alls bra.

Sunnie var som vanligt spänd från början, och i vanliga fall så brukar det gå över efter en stunds ridning. Men inte idag. 
Hon spände sig och tittade på allt och jag fick liksom inte kontakt med henne. Hon blev lite hängande i handen och ville inte sätta under sig riktigt. 
Det kan bero på att jag red med en vanlig nosgrimma med snokrem och ett bett med kopparrullar, vilket jag inte har gjort på ett tag, men den kombinationen är hon alltid finast på annars..


Galoppen var det som gick bäst. Även om hon inte gick alls så bra som hon brukar så får jag se ljuspunkterna av ridpasset och idag var det galoppen. 


Imorgon ska hon få gå ett kravlöst ridpass och bara ha roligt. Kanske hoppa över någon stock och inte bry sig alls om formen. 
På lördag eller söndag så taggar vi om igen och kan förhoppningsvis gå bort till paddocken och rida markarbete över bommar.


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen, ja ni vet nog vid det här laget: kolla på film med Tompa :)

God natt !







Fullt upp


Jag kom precis hem från jobbet och har kastat i mig en pirog samtidigt som jag läst några bloggar. Nu ska jag snabbt dammsuga innan Sanna kommer för att pyssla med Duff.

Troligen så kommer jag rida under tiden så att vi sedan kan åka och möta upp våra pojkar för lite fiske. Inte det roligaste i världen men ganska mysigt ändå :)


Vi hörs sen antar jag ! :)







RSS 2.0