Måndag

Idag hade vi planeringsdag på jobbet så jag startade veckan lugnt. 
 
Nu har hovslagaren precis vart här och gjort hästarna fina om fötterna. Sunnie får gå barfota under resten av dräktigheten då hon ändå inte ska ridas helt. Hennes hovar blir alltid finare när hon går barfota dessutom.
Obama fick däremot en ny uppsättning dojjor och om några dagar ska han sättas igång igen. Fram till dess så skrittar vi bara då han vaccinerades i fredags.
 
 
 
 
 

Shopping Elmia

 
 
- Schabrak från Stockholm Equestrian - Pannband från någon utländsk monter - Tyglar från någon utländsk monter
 
Pannbandet och schabraket kommer bli sååå snyggt på Chills ! Plus min brun/guld-hjälm och Veredusskydden. Mums 😍
 
 
 

På plats på Elmia

 
Har hunnit se 5-åringarna och nu är det dags för Childrens.
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Otillräcklig

Det är en bra beskrivning av min kropp just nu. Otillräcklig.
Det är det värsta jag vet, när min kropp inte orkar lika mycket som hjärtat vill. Jag vill göra så mycket och har så mycket som jag behöver göra, men kroppen säger ifrån. 
Som i måndags. Jag tog ut Sunnie för att joggas och för det mesta så känner jag inte av kroppen när jag rider. I 20 minuter stog jag ut, innan jag gav upp. 
 
Gårdagens hoppträning blev också påverkad av min kassa kropp, tyvärr.
Sannie kändes riktigt fin och "lagom" och jag hade hittat en bra ridning. Hon fick för sig att hon var rädd för ett block i en oxer och stannade. Vi redde ut det till slut men det tog längre tid än vad det skulle eftersom jag inte kunde sitta upp ordentligt i anridningen.
 
Nu är det träningspaus för mig och Sannie ett tag och så får vi se om vi har utvecklats något efter vilan.
 
Och tillbaka till min kropp. Den 8e November ska jag på återbesök på Remotologen i Skövde och då får jag se vad dom säger. 
 
 
 
 
 
 

Träning

 
 
Sitter och kollar på första träningen, kl 20 är det min och Sannies tur.
 
Chilli skulle löshoppas idag men det blev inställt på grund av det jäkla regnet.
 
 
 

Lördagen

Gårdagen var fullspäckad på ett härligt sätt. 
 
Mamma kom hem till mig lite innan 10. Då hade jag nästan gjort klart stallet.
Vi red ut en kort tur, mamma på Obama, jag på Chilli och Tompa ledde Sunnie. 
Så okomplicerad unghäst jag har ! Jag longerade honom några varv och satt sen upp och skrittade efter dom andra. Visst, det var vingligt och han har inte förstått styrningen än men han gör ändå sitt bästa. 
På vägen hem travade vi några meter och redan nu är hans trav magisk. Jag längtar till våren när jag kan börja rida in honom mer ordentligt. 
Dom sista 100 metrarna var han trött så jag hoppade av och ledde honom hem. Viktigt att inte överarbeta, det ska hela tiden vara roligt.
 
 
 
 
Sen åkte vi vidare till mamma och red ut på hennes hästar. Jag red Rut och hon var pigg men trevlig.
 
 
Efter det så åkte vi till Bjertorp där jag red en nordsvensk som har fått lite för mycket överskottsenergi. Han testade ordentligt men var sen duktig.
 
Sista hästen var Sannie. Vi red en längre tur på ca 1 mil och det uppskattade damen. Hon fick välja tempo själv i galoppen imellanåt och hon frustade glatt vartannat galoppsprång. Jag har sån träningsvärk i vaderna idag efter att ha stått i lätt sits länge 😂
 
Jag åkte direkt från Sannie till Fredrik och Malin som bjöd på husesyn i deras nya hus och så fick vi god kvällsmat. Mysigt med alla vänner närvarande ❤
 
 
 

Nöjd Rut

Efter dagens ridpass.
 
 
Och vet ni ? Jag har travat på Chills idag 😁
 
 
 

Sweet Chilli E

Jag fick ett gäng fina bilder av Evelin från löshoppningen i onsdags och jag vill dela dom med er 😍
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är han fin min guldprins ! Nu har han äntligen förstått hur han ska göra och då kan man se början på en hyffsad teknik.
 
 
 

Knäpphäst

Han kan sina konster, Chills ! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men han kan allt vara duktig också 😊
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstkänslor

Idag är det en sån där härlig höstdag ! 
 
Efter jobbet åkte jag och joggade Sannie en snabbis. Sen åkte jag och Evelin och löshoppade Chilli och Evelin fick superfina bilder som kommer här så fort jag fått dom !
 
 
Nu sitter jag och skrittar fram Sunnie och sen har jag stallet kvar. Men såna här dagar gör det mig inget att jag blir klar i stallet lite senare. Såna här dagar ger stallet mig sån härlig energi så att jag skulle kunna hålla på långt in på natten. 
 
 
 
 
 

Duktig Chills

Nu går det undan !
 
I måndags satt jag på Chilli igen. Tompa ledde oss en liten runda på grusvägen och den sista biten hem red vi själva. Så roligt !
 
Nu i början jobbar vi med att starta och stanna. Stanna kan han men starta är lite svårt. "Varför trycker du mig i magen ? Ska jag bita dig eller ?" tänker han och vänder bak huvudet och försöker bita i mina ben 😂 
Vi provade också att svänga in på en volt på ängen precis vid stallet men det var han inte med på än. 
 
På lördag tänkte jag låna mamma så att vi kan rida ut en sväng. Och idag ska han löshoppas, så det är hårdträning för Chills just nu. 
 
 
 
 
 

Tävling Essunga 15/10 - På banan

Bilder från min och Sannies tävlingsdebut. 
Fotograf: Evelin och hennes familj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första gången med ryttare

Igår satt jag på Chilli för första gången. Vi skrittade både med ledare och själva en liten bit. Sista gången jag satt upp så gjorde jag det utan att Tompa stog bredvid honom och det var inga konstigheter. Så duktig !
 
När jag longerade honom innan jag satt upp så var han halvt knäpp. Han for hit och dit och hade mig hängandes i linan, haha ! Jag har en del roliga bilder att bjuda på från longeringen, dom kommer upp här någon dag.
 
 
 
 
 

Tävling Essunga 15/10

Bilder från min och Sannies tävlingsdebut.
Fotograf: Evelin och hennes familj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingen

Dagens tävling gick inte alls som jag hoppats på och jag skulle inte direkt säga att jag är nöjd. Sannie stog emot en del och jag red som en kratta. 
 
I 80cm blev Sannie dubbelnolla och ganska många utanför placering. Vi fick några kråksprång men på filmen ser det inte så illa ut. 
I 90cm fick vi 17 fel. Här blev det mer av och på och vi fick med oss tre bommar och fick ett stopp på sista hindret. Surt och besviket. 
 
Vi ska nu efteranmäla till Falköping till helgen och då hoppas jag att vi får ett bättre flyt.
 
 
Snygga var vi i alla fall.
 
 
 
Vi hade två kameror på plats så förhoppningsvis kommer det några snygga bilder framöver !
 
 
 

Kontraster

 
Bild från gårkvällens bubbel och sällskapsspel ❤
 
Lördagkvällen har jag spenderat i Tråvad med att putsa och göra i ordning inför tävlingen imorgon. Jag är SÅ taggad 😁 Håll tummarna !
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Dagens ridpass - Chilli & Sunnie

När jag slutade jobbet 17.30 så svängde jag förbi affären och gick direkt ut i stallet när jag kom hem.
 
Det har blåst halvt storm här hos oss under eftermiddagen så hästarna var på tårna.
Chills var först ut. Jag longerade honom på vallen och han var verkligen högt och lågt idag ! Men det var inga dumheter denna gången utan bara lite för mycket myror i kroppen. Vi höll inte på så länge utan slutade när han travade ordentligt några varv. 
Jag brukar inte vara den som bangar men jag känner mig faktiskt lite nervös för Chillis inridning. Jag tror att jag kommer ha händerna fulla med att försöka tämja alla hans rävar bakom öronen men jag kommer förhoppningsvis ha mycket bättre balans när vi är färdiga 😂
 
 
Sunnie red jag ut barbacka på grusvägen. Även hon var tittig men gick fint större delen av turen. Vi körde på skritt och galopp och jag tror att Tant Brun var nöjd.
 
Lite stallarbete och putsning senare så har jag nu kommit in och ska äta kvällsmat innan det är dags för sängen.
 
 
 

Gårdagens Stenträning

Jag och Sannie gjorde en bra träning igår igen. Eller ja, jag tyckte det kändes riktigt bra men det såg inte lika fantastiskt ut på film, haha !
Jag har i alla fall börjat hitta den galoppen hon behöver ha för att vi ska få rätt distanser. Där saknar hon fortfarande styrkan så vi är i och touchar bommarna. Tråkigt inför söndagens tävling men så är det.
 
 
 
 
 

Tävling !

Det blir en tidig morgon på söndag. Sannie startar som nummer 3 i första klassen. Men det gör mig faktiskt ingenting, jag ser verkligen fram emot att få tävla igen.
 
 
 
 
 

.

 
Denna stämmer in såå bra på mig 😂
Fast jag har faktiskt blivit bättre med mina humörsvängningar.
 
 
 

Dagens ridpass - Sannie

Idag red jag och Sannie ut tillsammans med Sanna och Mange. Sannie står numera i samma stall som Mange så då får jag passa på när jag kan få sällskap.
 
Hästarna skötte sig bra och vi red en lagom tur. Sannie var lite spänd men gick stundvis bra i traven. Vi skrittade ganska länge på vägen hem och då släppte hon efter fint. 
 
Imorgon är det hoppträning !
 
 
 
Tyvärr så fick mina hästar vila idag. Jag hade hoppats hinna rida Sunnie i alla fall men det tog längre tid hos Sannie än vad jag tänkt. Nästa gång får jag planera bättre, eller helt enkelt gå upp tidigt så jag hinner med allt 😊
 
 
 

Sweet Chilli E - 166cm

Sist jag mätte Chills så visade tumstocken 166 cm. 
Nu kommer han antagligen stanna i växten över vintern, som han brukar. Sen får vi se om han sticker iväg i höjd nästa sommar igen. Personligen tycker jag att han kan stanna runt 170 cm, det känns lagom.
 
 
 
 
 

JW-hjälmar till salu

Titta vad som är på väg hem till mig just nu:
 
 
Ännu en Charles Owen Sparkly ! Jag har en blå sedan tidigare men jag har letat efter en brun hjälm ett tag och denna är ju så snygg.
 
Jag trodde att jag köpte en begagnad brun JW-hjälm här om dagen men när jag hämtade ut hjälmen så var det en svart JW i plast. Så går det när man kollar annonser alldeles för tidigt på morgonen.. Därför fick jag köpa ännu en hjälm och ska nu sälja två.
 
En svart JW, strl 57, ej VG1-märkt. Har några år på nacken och har blivit liiite solblekt men är annars i bra skick. Inkl hjälmpåse. Tänkte mig 500 kr.
 
 
Och den här, fast blanksvart, strl 57, ej VG1-märkt. Kom med bud !
 
 
 

Chillis mål - Oktober

September månads mål för Chilli var att han skulle kunna longeras i skritt, trav och galopp och att han skulle vara sadelvan.
Det sistnämnda har jag lyckats med. Han bryr sig inte alls om sadeln och jag har till och med hängt på honom en gång. 
Longeringen funkar i skritt och trav. Han har gjort några varv i galopp men jag skulle inte säga att han kan det än.
 
Målen för oktober är att fortsätta med longeringen så den sitter. Och innan oktober är slut så ska jag ha suttit på honom. Ett plus är om vi har skrittat på egen hand en bit också, annars kommer det i november. 
 
 
 
 
 

Dagens Chills

Idag var Chilli hos Sandra och löshoppade. 
Nu verkar det som att han faktiskt har fattat vad han ska göra. Vi behövde inte driva särskillt mycket idag utan han tog sig ann uppgiften med självsäkerhet.
Han har tyvärr tråkiga bakben men det hoppas jag att vi kan träna upp med tiden. Nu när han har ett eget driv framåt så kanske vi kan börja höja upp oxern lite också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Igår var vi på crosstävling nästan hela dagen och vi hann nätt och jämt bara hem för att byta om och byta bil innan vi åkte på släktkalas för Tompa.
Eftersom jag inte hunnit mocka under dagen så fick vi avsluta kvällen tidigt och åka hem.
 
Det var ett underbart månsken ute inatt så när jag hade mockat klart så stack jag och Sunnie ut på en månskenstur barbacka. Klockan var ca 22 och det var alldeles tyst och lugnt. Det var jättemysigt, tills Sunnie hörde något prassla och flög ut i en plöjd åker. Då satt jag löst vill jag lova 😂 
 
12.20 har Chilli en löshoppningstid hos Sandra Björneland. Nytt ridhus plus att det var ett tag sen vi var iväg så det kan gå hur som helst.
Annars har jag inga stora planer för dagen men tänker nog spendera den i stallet.
 
 
 
 
 

På väg till Bjärkeracet

 
 
 
 

Min fredagskväll

Jag sitter och putsar i värmen i min sadelkammare med Stina som sällskap. Mysigt värre !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Chilli & Sunnie

Chilli longerades på ängen. Sist jag longerade honom så blev han störd av något och surade ihop. Därför ville jag göra det lätt och roligt för honom idag. Han fick massor med beröm och godis och vi höll på i knappt 10 minuter i skritt och trav. En enda gång försökte han bråka men han kom ur det tankesättet direkt. 
När jag kan få hjälp av någon i helgen så tänkte jag hänga på honom igen.
 
Sunnie joggades på grusvägen. Vi arbetade mycket i skritt så hon skummade i munnen och var mjuk och lätt i handen. Det gjorde att hon blev fin även i traven.
Vädret var underbart och jag satt bara och njöt.
 
 
Gammal bild på min fining. Kolla öronen 😍
 
Imorgon är jag ledig och ska hinna rida Sunnie och eventuellt longera Chilli. Tompas nya bil ska besiktigas och på eftermiddagen ska jag hjälpa Malin att köra sina hästar till deras nya stall.
 
 
 

Gårdagens hoppning - Sannie

Vilken träning jag och Sannie gjorde igår ! Evelin gjorde ett jättebra jobb som tränare. 
 
Vi började med trav och galoppbommar. Sen fortsatte vi med travhoppning och hoppning med en galoppbom innan. Avslutningsvis så satte vi ihop en liten bana; tre kuber på böjt spår, räcke och oxer. Sista rundan låg oxern på 1.10 och räcket på 1.15 och det gjorde vi hur lätt som helst. Filmklipp finns som vanligt på min instagram.
 
Det var riktigt roligt att få hoppa lite höjder igen och trots att jag är höjdrädd så kändes det inte stort. Jag litar på Sannie och hon litar på mig, det är en häftig känsla ! Nu är jag ännu mer taggad på tävling.
 
 
 
 
 

Installning

Hej på er !
Jag har vart riktigt dålig på att uppdatera er det sista men jag har inte haft så mycket att skriva om. Trots det så känns det som att jag har fullt upp jämt och livet springer ifrån mig.
 
I lördags var vi på dop för William. Vi åkte en sväng till Trestads bilträff innan vi åkte tillbaka till Elin och Philip och festade med gänget. 
 
 
 
 
Inatt ska hästarna sova inne för första gången i höst. Jag gjorde i ordning allt igår så under dagen ska vi åka och hämta ny halm och rulla in en hösilagebal. 
Det känns alltid så mysigt med installning tycker jag. Hästarna har ju ändå kunnat gå ute länge i år så nu får jag väl välkomna hösten. Jag älskar trots allt att gå runt och pyssla i mitt stall och nu när jag har uppvärmd sadelkammare så sitter jag gärna där och putsar och myser.
 
Imorgon efter jobbet ska jag hoppa Sannie. På söndag ska Chilli löshoppas. Så det flyter på !
 
 
 

1 oktober

 
 
 
 

RSS 2.0