Platina Lokal Essunga 3/4

Platina gick rätt på transporten hemma och stog kvar en stund i transporten väl framme på tävlingen. Sen tröttnade hon och ville ut så då fick hon komma ut och se sig om.
Den hästen gillar verkligen att vara på en tävlingsplats ! Öronen spetsade och raskt steg när vi skrittade mot tävlingsbanan, öronen åt sidan och med släpande ben när vi gick tillbaka mot transporten, haha !
 
Hon var taggad när vi gjorde i ordning henne och gjorde ett försök att slita sig. När jag kom upp och började skritta fram så skrittade hon på ordentligt.
På framridningen var det knökat med folk och jag trodde väl att hon skulle flippa lite men hon skötte sig såå bra. Hon lyssnade på mig i varje steg och svarade både fram och tillbaka. Härlig känsla !
 
På framhoppningen så var som sagt shettisen läskig så hon genade i ena hörnet. Men hon lyssnade hyffsat på skänkeln och hoppade riktigt fint. Ett stopp i första anridningen på oxern men det var för att hon kikade på shettisen och såg hindret för sent.
 
Inne på banan då. När vi travade runt så hade hon ett bra tempo och hon var inte särskillt tittig. Hon tog galoppskänkeln med en gång men stannade på 1an. Första stoppet var för att kolla läget, dom tre sista var för att hon helt enkelt bestämt sig för att hon inte ville hoppa. Ju mer jag drev på henne, desto mer stog hon emot. Förmodligen är hon också lite brunstig fortfarande.
 
Jättetråkig debut, vi kunde ju gärna ha fått hoppa något språng inne på banan, haha ! Men hon kändes helt fantastisk att rida annars. Så vi fortsätter att träna och även träna på att tävla och förhoppningsvis går det lite bättre nu när utomhussäsongen startar.
 
Fotograf: Evelin Johansson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0