Resultat Pay and Jump Alingsås

Tävlingen i Alingsås i torsdags gick väldigt bra. Jag hade en sån otroligt bra känsla hela tävlingen igenom !


Resultat:

90cm 0 fel
1m 4 fel



Vi kom dit och gick banan direkt. Tävlingen hölls i deras nya ridhus som var stort och luftigt. 
Sen lastade vi ut Sunnie och började skritta fram henne, vilket visade sig vara lite i tidigaste laget då tävlingen drog ut lite på tiden. 


Framridning/framhoppning hölls i det gamla ridhuset som de delat av så att framridning var på ena sidan och framhoppning på andra. Det gjorde att det blev trångt på framridningen och att vissa människor skrittade ivägen för de som travade och galopperade, stannade precis vart de kände för det och red upp i svansen på hästen framför gjorde ju inte saken bättre.
Och det var alltså inte orutinerade barn på sina små ponnysar som gjorde detta utan tonåringar och vuxna människor som bara var respektlösa och nonchalanta. Folk som inte kan uppföra sig på framridningen kan vara det värsta jag vet !


Sunnie kändes i alla fall väldigt fin ända från början. Pigg, koncentrerad och samarbetsvillig. Jag var rädd att hon skulle bli lite matt när framskrittningen/framridningen tog så lång tid men hon höll sig pigg och fräsch hela tiden.



I 90 cm var hon till en början lite tittig men så fort vi började hoppa banan släppte det helt. Hon lyssnade super på mig, sög tag i hindren och kunde ta av lite större när jag bad henne. 

Klantig som jag är så höll glömde jag av banan till 3an och satt och spanade efter vart jag skulle. Som tur var kom jag på det när vi hade 2 galoppsprång kvar till hindret och kunde styra på det. 
Och det roliga var att kag inte alls var nervös innan jag skulle in och hoppa men när jag kom ut från banan så kom jag knappt ihåg att jag hade ridit den. 



I 1m hade vi ett ännu bättre flyt och tempo, jag red bättre och Sunnie hade ju redan vart inne på banan en gång och tittat av sig lite.
Vi fick ett lätt pet på 7an pga att jag blev lite passiv innan hindret och inte mötte upp tillräckligt med ben. Sen kunde kanske Sunnie vart lite bussig och lyft på hovarna ändå men 4 fel blev det i alla fall.













Detta var en tävling som jag är väldigt nöjd med och det känns som en bra start på tävlingssäsongen !
Nästa tävling är inte förrän 20 maj men tills dess ska vi ha tränat upp trycket i galoppen ännu mer och förhoppningsvis stärkt oss mer på flera plan. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0