Unghästarna

God morgon !
 
Idag gick jag upp och åkte bort till mitt stall och släppte ut hästarna. Sen åkte jag vidare till Johannas stall och jobbade med Salsa och Obama och båda var duktiga idag !
Johanna har vant dem vid sadel och träns och har hängt en del på Salsa så jag börjar inte riktigt från scratch.
 
 
Salsa fick på sig sadel och träns och fick först träna på att skritta och trava för hand. Skritt går jättebra, traven var först lite motig men sen tyckte hon det var så kul att hon la in några försiktiga bocksprång. Halterna däremot är inte så roliga, då snurrar hon gärna runt ett halvt varv så hon står mot mig. Det fick vi öva lite på. Backen däremot funkar jättebra !
Sen ställde jag mig på en pall och bankade lite på sadeln och klappade henne överallt innan jag hängde på henne. Det är absolut inga problem och jag lät henne gå några steg med mig på. Och där avslutade då fröken började tycka att det var en aningens långtråkigt. 
Nästa gång jag åker dit hoppas jag på att få med mig Tompa så han kan hålla i henne så att jag kan sitta upp.
 
 
 
Salsa förra träningspasset.
 
 
Obama, som var väldigt spänd och stressad förra gången, fick idag bara träna på att ledas i grimma och kedjegrimskaft och att vara ensam i padocken.
När vi kom ut började han stressa upp sig direkt, men jag fick ganska snabbt hans fokus på mig. Ibland prövade han att skjuta in bogen mot mig och försökte vända inåt men då hade jag ett dressyrspö till hjälp som jag höjde mot huvudet för att få honom att gå på sitt spår igen. När han märkte att jag inte gav mig gick han lugnt bredvid mig och lyssnade bra på halterna. Där slutade vi när det gick som bäst.
 
 
 
Ett år gammal bild på Obama.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0