Inridning av Måsas Amelia


Nu har jag ridit Amelia.

Jag får säga att det faktiskt gick bättre idag, jag fick henne att gå framåt en hel kortsida.


Vi hade en ny idé idag: Vi tog med trotjänaren Pyret ut som draghjälp. Jag började som vanligt med att hänga på henne något varv innan jag satt upp.
Tompa ledde Pyret och tanken var att Amelia skulle följa efter henne. Men inte då ! Hon stod lika envist kvar på sin lilla fläck.
Jag försökte smacka fram henne och när det inte hjälpte la jag till skänkeln, men utan någon reaktion. Jag gick på henne lite till och då började hon precis som igår att backa. Så jag lät henne backa och när hon ville sluta backa så backade jag henne lite till. Sen försökte jag få fram henne men det gick fortfarande inte så då backade jag henne lite till.

Så höll vi på ett bra tag och tillslut, när jag pressade henne lite, så tog hon 1-2 steg framåt innan hon stannade igen. Bara det var ju ett stort framsteg.
Hon fick massor med beröm och klappar och sen försökte jag få fram henne igen. Det gick inte så då backade jag henne igen och ja, ni kan nog börja se mönstret, och nästa gång hon gick fram så gick hon nästan en hel kortsida. Då fick hon också massor med beröm.

Sen gjorde vi samma sak ännu en gång och denna gången gick hon också några steg framåt tillslut. Efter det tyckte jag att det räckte för dagen. Jag hoppade av, ledde av henne och gick in med henne i stallet. 

Imorgon är det är bara att fortsätta kämpa där vi slutade idag. Förhoppningsvis ger hon sig snart.
Det roliga är att hon är jättefin att jobba med för hand. Hon går när jag går, stannar när jag stannar och backar när jag backar. Hon är väldigt uppmärksam.
Jag tror att hon blir lite osäker när hon inte har någon bredvid sig som tar kommandot, en "ledare". Hon vet nog inte hur hon ska bära sig åt och reagerar genom att stå still. 

Amelia idag. (tur för henne att hon är så söt)


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0